n1wzAdy

A mmorpg junkies imprisonment on the red planet


Det här är den absolut första serierutan i Danny Inssane serien.

Jag har aldrig direkt varit vare sig tyst eller diskret om att jag gillar ID Software och deras Doom serie. Jag har spelat Doom 3 (med perfected doom modden installerad) i bra många timmar nu, och med handen på hjärtat så kan jag säga så här mycket. INGET FPS spel (eller något annat spel för den delen heller) har skrämt mig så många gånger som Doom 3 gjort.

And I freaking love It! och mitt i all den här spelglädjen så tändes gnistan till en ide. En ide som jag nu förverkligat, nämligen att göra en parodi på Doom 3. Bara tanken på att ta något så mörkt, ondskefullt och mordiskt och göra om det till något roligt fick mig att nappa på tanken direkt! frestelsen vart för stor helt enkelt.

Så efter fleratimmars brainstorming så kom jag på ett namn på serien (Danny Inssane - A mmorpg junkies imprisonment on the red planet), en huvudkaraktär (Danny Inssane), en handling och ett upplägg. Tanken är att det ska vara 12 serierutor per seriestrip, jag hoppas kunna bli klar med den första delen tills helgen.

Jag hoppas bara att ni läsare kommer att ha lika roligt att läsa den som jag hade att göra den.

robin
/Robin E
The Gaming Ground

Game Of Thrones - En riktig Fantasy överdos


Ja, Sean Bean är med i GOT.

Den evighets långa väntan på Peter Jacksons The Hobbit är minst sagt både smärtsam och dryg. Men det verkar ialla fall som om det kommer en liten tröst och smärtlindrare, i form utav tv-serien Game of thrones. Det är inte så där jätte konstigt heller, med tanke på att serien är baserad på George R.R. Martins bästsäljande fantsy böcker "A song of ice and fire".

Man kunde ju inte heller låta bli att få Sagan om ringen vibbar när man skymtade till självaste Sean Bean i Game Of Thrones heller (Sean spelade ju Boromir i filmatiseringen utav Sagan om ringen). Jag noterade även precis att serien fått hela 9.4/10 i betyg (baserat på nästan 60,000 röster!) hos imdb.com.

Game Of Thrones börjades att sändas redan i april månad i år i Amerika (via HBO, samma kanal som har hand om The Walking dead. Om jag inte minns helt fel nu), och här i Sverige så började den tydligen att gå på kanal+ redan som i maj.

Jag har då inte sett någon som helst reklam för det om jag ska vara ärlig, bra jobbat liksom. Den kanske bästa tv-serien som gjorts på år och dar, har fått noll reklam så att jag missat den helt och hållet! jag undrar just om det finns någon dvd box för säsong 1 ute?

I vilket fall som helst, trailern, recensionerna, pressen, betygen och alla fansen talar för sig självt. Gillar ni Sagan om ringen så kommer ni att ÄLSKA Game of thrones!/Robin
Gaming Ground Sverige

Shadowrun online - Utveckling på G!


Jag hoppas verkligen att catalystgamelabs Shadowrun tolkning blir bättre än FASA Studios...

Jag fick precis höra att ett nytt Shadowrun spel är under utveckling. Denna gången så är det dock Catalystgamelabs som står vid rodret istället för Fasa Studio. För de som är insatta i ämnet, så släppte ju Fasa en nytolkning utav Shadowrun för 360 och PC år 2007 (360 och PC spelare kunde dessutom spela med/emot varandra).

Men till alla fansens stora förskräckelse så hade ju Fasa förvändlat det klassiska cyberpunk RPG spelet Shadowrun till en FPS titel (seriöst, vad fan är grejen med att ta bra, kreativa och unika spel licencer/koncept och förvandla de till FPS?), en titel som dessutom vart rätt så medioker när allt kom till kritan.

Dock så ska man/vi inte ha allt för förstora förhoppningar på Catalyst game labs Shadowrun, då det alltså inte rör sig om en fullproduktions titel. Utan ett Facebook spel (som jag förstått det), men, går det hem hos den stora massan. Så kanske, kanske får vi äntligen se ett Shadowrun som man minns det (och ville ha det ifrån början).

Jag håller både mina tummar och tår för att det ska gå vägen för Catalyst game labs!/Robin
Gaming Ground Sverige

Fallout 2 - Resurrection mod


Den bästa titeln i serien anser jag.

Jag tänkte bara tipsa er om en riktigt schysst mod vid namn "Fallout 2 - Resurrection mod" som förfinar Interplays RPG klassiker Fallout 2 en hel del. Vad sägs t.ex om helt nya vapen, HD stöd, nya karaktärer och nya platser/miljöer att upptäcka och utforska?

Man skulle nästan kunna påstå att med modden installerade så blir det Fallout 2 Remake. Om inte annat så blir det ialla fall en ännu bättre spelupplevelse än tidigare. Jag kan varmt rekommendera er som har tankar på att installera Fallout 2 (inom en snar framtid) att ladda ner Resurrection modden också.

Den kan ni ladda ner här!/Andreas
Gaming Ground Sverige

Resident Evil - Den skruvade versionen


Yepp, det finns alltid ett större monster där ute, någonstans.

Vanligen så brukar man (de flesta ialla fall) förknippa Resident Evil och Raccon City med muterade monster, zombies, umbrella, experiment som spårat ur och en levande död stad. Men nu är det slut på de tankegångarna, ialla fall om MrDonkeydong155 får bestämma.

Jag låter hans egen tolkning utav Resident Evil tala för sig självt xD/Robin
Gaming Ground Sverige

YUKI [D_Drive] - It´s ALL in the fingers


Den här tjejen kan spela gurra kan jag säga.

Det är nog första gången som jag någonsin i mitt liv som jag både lärt mig japanska och spela gitarr på en och samma gång. Yuki aka D_Drive både spelar live och lär ut hur man spelar gitarr (hon lär givetvis inte ut japanska, men är man intresserad utav det så kan man faktiskt lära sig det också medans man lyssnar på Yuki).

Själv så hoppas jag att jag har råd att köpa en ny gitarr nästa år, för det kliar verkligen i fingrarna att sätta igång på allvar igen. Tur att man kan fylla ut den avsaknaden med lite sköna gitarr licks ifrån Yuki tills vidare. Enjoy!/Robin
Gaming Ground Sverige

Doom mitt i det tropiska paradiset


Doom som vi är vana vid att se det.

Jag just precis den kanske bästa, coolaste och roligaste spelrelaterade artikeln någonsin. Jag syftar på den som man finner i det nyaste exet utav Level, den som berör Pinball Dreams. Seriöst talat, någon borde göra en film baserat på den historian (som handlar i stort om ett väldigt ungt och svenskt Digital Illusions).

Det fick också mig att haja till och börja fundera på min egen framtid. Alla berättelser som jag hört om ID Softare, Dice, Ion Storm, Capcom osv har nästan samma röda tråd. Folk jobbade som tokar under väldigt (för det mesta) dåliga förhållanden.

Men de gjorde det för att de brann för det som de sysslade med. Man får göra stora uppoffringar för att lyckas stort, oavsätt inom vilket område det berör. Det fick mig att tänka på en rätt så passande parodi video utav Doom.

Man befinner sig i paradiset (troligen Thailand gissar jag på), men det är fullt utav demoner där. Vad jag menar är att alla dessa spelutvecklare har fått ta sig an demoner för att kunna få ett paradis fritt ifrån demoner (med demoner så menar jag givetvis ekonomiska bekymmer, att leva på nudlar 7dagar i veckan, press ifrån utgivaren, inga kreativa friheter ect ect.

Jag kan inte påstå något annat än att jag var väldigt imponerad och inspererad utav att läsa historian bakom Digital Illusions. Mer än hälften kände jag inte äns till sedan tidigare. Samtidigt så kände jag lite skam, de här killarna och tjejerna hade bra mycket sämre förhållanden och möjligheter än vad jag har nu.

Jag borde kunna leverera bra mycket mer än vad jag gjort. Men sanna mina ord, 2012 är året då saker kommer att hända kring mig. Var så så säkra, nu läggs en högre växel i, med start imorgon!

Men tills dess, njut utav lite demoner i paradiset vetja!
/Robin
Gaming Ground Sverige

Battlefield 3 - Den svenska tigern levererar igen


Ärligt talat så tror jag inte MW3 har en suck i helvete emot BF3.

Min dator är crap, det är inget nytt under solen. Samma sak med mitt sug efter att få spela BF3. Men i och med att min dator är just super duper crap, och att jag inte äger någon 360 eller PS3. Så fick jag göra det näst bästa, nämligen att sparka in dörren hos en kompis och ockupera hans dator under ett dygn.

Okej, riktigt så dramatiskt och våldsamt vart det inte. Jag var faktiskt inbjuden på ett BF3 party. Det ska erkännas att jag mest spelat BF Vietnam och 1942 tidigare, och det var ett bra tag sedan sist. Men jag kom rätt snabbt in i mtachen.

Personligen så har jag aldrig spelat ett häftigare krigs FPS spel förut, det kändes nästan som om man var mitt i ett riktigt krig! jag vet faktiskt inte hur Modern Warfare 3 äns ska kunna toppa det här, det lär nog bli rätt så svårt. Jag ska dock nämna direkt att BF3 äter din dators kapacitet, det krävs en riktigt, riktigt vass gamer burk för att kunna uppleva de allra högsta upplösningarna och effekterna (helt ska man ha dubbla grafikkort).

Men i gengäld så får man uppleva den coolaste krigs/action titeln som går att köpa för pengar idag. Finns inget att tveka över, köp idag!/Robin
Gaming Ground Sverige

FPS russia - Riktig FPS Action!


I ryssland spelar man inte FPS spel. Man ÄR FPS på riktigt!

Jag har alltid haft lite försmak för Ryssland. Troligen så beror det på att jag spelat på tok för mycket Red Alert (som Sovjet) som mindre, samt att jag har flera ryska kompisar som jag spelar online med. En rysk vän till mig hörde att jag gillar FPS spel (vanligen så spelar vi mest RTS titlar ihop), så frågade han mig om jag inte skulle vilja se the real deal istället?

"Vad menar du?" frågade jag. Jo, FPS Russia. En helt galen ryss som testar miniguns, eldkastare, hagelgevär, ja, precis ALLT i vapen väg. Är inte killen rik på riktigt, så antar jag väl att ryska militären sponsrar honom på något sätt. För det är då inga billiga leksaker som han bränner av ammunition till precis.

Men jag är helt klart avundsjuk på mr FPS Russia, som får leka med vapen hela dagen (och dessutom får betalt för det!. Checka in hans videos på nätet säger jag bara!/Robin
Gaming Ground Sverige

Den kanske ultimata Svenska hyllningen till Zelda


Spelet som fick mig att bli intresserade utav tv-spel på allvar!

Jag tänkte bara passa på att tipsa våra läsare om en riktigt, riktigt bra svensk hemsida som skriver om precis ALLT som har med The Legende of Zelda att göra. Sidan heter kort och gott Zelda Sverige, så ta och besök de och lämna en kommentar eller två vet ja!

Och ja, jag anser fortfarande at Zelda A Link to the past är det bästa Zelda spelet i serien så här långt. Vi får se om zelda skyward sword kan få mig att ändra min uppfattning och åsikt där (Skyward Sword har ju trots allt släpp den 18 november i år, så det är ju inte så där värst långt kvar till release).

Vilken är förresten eran favorit Zelda titel?/Robin
Gaming Ground Sverige

Tomb Raider II - The soundtrack


Än bättre än det första spelet imo.

Jag vet inte hur det är med er, men jag lyssnar på olika slags musik beroende på mitt humör och vad jag gör. Oftast är det metal, rock och elektronisk musik när jag tränar, klassisk musik när jag läser, jazz när jag tänker och försöker att vara kreativ och blandad spelmusik när jag jobbar.

Idag t.ex så har det varit musiken ifrån Tomb Radier 2 för hela slanten. Spelet i sig är på alla sätt och vis bättre än originalet och dess soundtrack är nu ännu mer maktigt och pampigt. Men i stort så håller musiken genom hela Tomb Raider serien en väldigt hög kvalité.

Fast man inte spelar Tomb Raider, så kan man få gåshud bara genom att lyssna på dess musik (från vilket valfritt Tomb Raider spel som helst i stort sätt), och det är då inte många spel som kan skryta med en sådan sak precis. Påtal om Tomb Raider btw, köp Tomb Raider The Greatest Raids till pc vetja.

Då ingår ju de första fyra spelan till priset utav ett spel =)/Robin
Gaming Ground Sverige

Tomb Raider The Greatest Raids

Fallout 3 - PC Recension


Titel:
Fallout 3
Utvecklare:
Bethseda
Format:
Pc
Genre:
Action/Rollspel
Releasedatum:
2008-10-30
Svårighetsgrad:
Normal
Spenderad tid: Nästintill beroendeframkallande och ohyggligt kul och icke tröttsamt (70h+)
Snitt betyg internationellt:
90% gameranknings.com


Även utan moddar så bjuder Fallout 3 på en hel del olika vapen, perks, miljöer osv.

Kan knappt komma att tänka på ett annat spel utav den här kvaliten och spelglädjen! Är sk: ”fan” av de tidigare spelen och precis som många andra men kanske inte ”hardcore” fansen så tycker jag att idén att göra det hela till ett ”FirstPersonShooter” kombinerat med rollspel var en bra idé och resultatet blev storartat.

Precis som i ettan i serien så börjar du i ett ”valv” med skillnaden att denna gång blir du inte utkastad utan snarare så illa tvungen att lämna valvets trygghet under vissa omständigheter och denna gång (valv 101).

Du ger dig ut i den stora vida vildmarken ”wasteland” och lika blåögd och oviss likt en nyfödd och bara ”deal with it” utan vidare. Cirka tvåhundra år av öken och chaos och den enskildes egen överlevnad efter ett kärnvapenkrig så får du kanske inte det bästa välkomnandet utav vildmarken.Ja, Fallout 3 har ett minst lika våldsamt innehåll som de tidigare spelen i serien.

Banditer som skjuter ”hej vilt” efter dig vid första anblick och muterade jätte råtto. Som för omväxlings skull har sin storlek till fördel beväpnade med rätt ruggiga och ovårdade tänder, som de vill sätta i dina ben och mumsa lite. Mutanter och legoknäktar och allt annat möjligt som gärna tar ditt huvud till trofé – som om inte den redan livsfarliga, radioaktiva vildmarken vore tillräkligt.

I alla fall så kör du på och lär dig den hårda vägen och förhoppningsvis överlever den i Fallout 3.


Plus
+ Spelet är precis hur stort som helst och fyllt med alla möjliga äventyr där den ena dagen inte är den andre lik.

+ Allt du gör kan göras på x – antal möjliga olika sätt, du kan vara neotral, god eller ond och allt däremellan eller kanske till och med göra en kompromiss och göra fler parter nöjda.

+ Bra blandning utav ”FPS” och ”RPG”, gryma fps perspektiv som kan jämnföras med nästan vilket annat fps som helst och där du även kan nyttja Vault-Tec’s – V.A.T.S. ( Assisted Targeting System) för din Pip-Boy Model 3000. Pausa och sikta in dig på lämplig kroppsdel och hoppas att du är tillräkligt ”skillad” för att sätta (nådastöten) eller ställa till med så stor skada som möjligt, men i vilket fall så får du njuta utav senen.

+ Levla, utvecklas och finslippa dina skills! Öka i level genom att samla experience för uppdrag eller dräpta fiender och monster och använd dina nyvuna poäng för att bli en riktig ”wasteland badass – mutant kicking motherf*****!

+ Intregera med din omgivning och ta del utav världen och dess innehåll. Hjälp människor eller andra människoliknande varelser eller inte, med deras problem – finn lösningar eller hitta på egna, bli allt ifrån älskad till hatad, ditt val.

Minus
- Precis som många andra spel så är det inte fulländat. Ladda ner patchar och se till att vara ”upp to date”. Sen så måste jag faktiskt säga det att med eller utan moddar är precis som dag och natt även om spelet är helgrymt.

- Kan inte säga vilka moddar man skall och bör använda men ”basic” så vill man ha bra grafik och gryma visualiseringar – så därför rekomenderar jag starkt att man ordnar ”texturepacks” för grafik (allt vad det nu innebär) och olika visulaiseringar så som blood, skador och allt ifrån brinnande saker till myningsflaman från ditt vapen.

- Ett visdomens ord! Om du inte redan är bekant med moddar och vet hur det fungerar, se då till att läsa på forum först, INNAN du sätter igång. Annars kan det resultera i ett icke spelbart spel...

Handling/story: 8.0/10
Väldigt bra story faktiskt med ett förstårligt senario, de kunde dock ha spätt ut storyn lite mer och gjort den lite längre.

Spelkänsla: 8.0/10 med moddar 10/10

Som sagt så är spelet storslaget med sin egndomlighet och allt vad det nu innebär, men också ”som sagt” så är det lite som dag och natt ”med” eller ”utan” moddar.

Grafik: 7.0/10 med moddar 9/10
Väldans fin grafik, men även här kan den få sig en liten ”boost” via moddar. (OCH NEJ) spelet kan inte jämnföras med Crysis 2, men det är inte heller samma typ av spel så tänk inte ens tanken.

Ljud/Musik 8
.0/10 med moddar 9/10
Bra och stämningsfull musik men kan livas upp ännu mera med moddar.

Kontroll: 8.0/10
Inga noterbara problem, ställ bara in allt som du vill ha det så är allt finnemang.

Livslängd: 8.0/10 med moddar 10/10
Måste säga det att jag tog inte bort spelet efter att jag klarade ut det utan jag fortsatte härja runt i vildmarken och ställa till ett helvete för alla ”raiders och mutanter” med bakhåll och annat roligt. Men vart tvungen att avinstallera FO3 pga moddar som liksom inte riktigt ville samarbete för att installera om det hela igen.

Totalt: 47/60 med moddar 54/60
Ett herrejävlarns grymt bra spel! Rekommenderas starkt att införskaffa och njutas av*

 

 /Andreas
Gaming Ground Sverige

Om du får besök utav zombies använd axe sprej!


Personligen så har jag mer eller mindre ALLTID föredragit axe. Då de luktar så satans jäkla gott.

Jag vet inte om det här Axe Halloween reklamklippet gått i Sverige. Men jag fick höra talas om det idag via en amerikansk vän. Jag fann dess innehåll rätt så roande, då tvisten på slutet var minst sagt nasty och helt oväntat. Men med lite Axe så går tydligen allt xD

Enjoy och ha en fortsatt trevlig helg!/Player X
Gaming Ground Sverige

Sylvain Cloux presents A-Team metal


Den klassiska action/humor tv-serien ifrån 80talet.

Den gamla a-team tv-serien har verkligen ett odödligt kult värde för en hel del människor världen över, och Mr-T har överlevt som karaktär många, många år efter att serien lagts ner. Det vart till och med  en långfilm utav A-team till slut (en film som är klart sevärd imo).

Men jag vet e tusan om inte Sylvain Cloux stått för den ultimata hyllningen utav A-team, med sin metal cover utav intro låten till den klassiska 80tals serien. Ni får lyssna och avgöra själva!/Robin
Gaming Ground Sverige

Sims 3 - Vampyrernas afton


Ja, det är fullt möjligt att bli en vampyr i the sims 3. Kom lite närmare lilla gubben, så jag kommer åt och visa dig min kärlek xD

Med tanke på allt snack om Twilight och vampyrer, samt att det snart är Halloween också. Så känns det här inläget helt rätt i tiden. Min flickvän är ett stort fan utav både The Sims 3 och Twilight (ja, vilka tjejer är INTE det egentligen?), så jag kunde inte riktigt låta bli att notera att hennes karaktär i Sims 3 är just en vampyr.

Jag smög försiktigt bakom min tjej för att ge henne en puss idag, hon var då fullt uppe med att bita folk i naken med sin Sims vampyr. Hon var så inne i spelet att hon faktiskt trodde att jag var en vampyr som ville suga blod ur hennes nacke, så att hon gjorde en reflex rörelse och nästan knockade mig istället xD

I vilket fall som helst så vart jag omplåstrad, och fick bevittna hur min tjej spred terror i sin stad i The sims 3. Givetvis så nöjt hon för fulla muggar medans jag själv mest förundrades över hur pass kul det faktiskt tycks vara att spela som en vampyr.

Kanske är det på tiden att någon spelutvecklare tar sig an ett renodlat vampyr spel? för det är ju rätt länge sedan som man kunde avnjuta Vampyr titlar så som t.ex vampire masquerade bloodlines och Blod omen Legacy Of kain./Player X
Gaming Ground Sverige

House of the dead overkill Extended Cut


Bör finns ute i handeln redan som igår. Get It now!

Då det snart är Halloween tider och allt så känns det väldigt passande att ge er ett tips om ett spel, som jag tror skulle passa perfekt till att lira tillsammans med kompisarna på Halloween festen. Jag syftar på Segas House of the dead overkill Extended Cut, sure, Wii versionen kom ju ut redan 2009. Men PS3 versionen är som sagt var en Directors cut utgåva (mer eller mindre), vilket betyder mer utav allt, extra godis, förbättringar och annat gott och smått.


Varla Guns, en strippa som tvärt får lova byta yrke till en zombie slaktare istället.

HOTDO Extended Cut snittade mellan 75-80% i betyg (vilket är ett helt okej betyg ialla fall), och jag fick testa på spelet igårkväll. Imo så är det ett utav de bättre House of the dead spelen, samt så gillar jag att det är en grindhouse underton genom hela spelet.

Så har man en PS3, gillar House of the dead i övrigt och zombie/monster shooters, så är House of the dead overkill extended cut ett givet val anser jag.

Produktbeskrivning:
"The House of the Dead: OVERKILL comes to the PS3 in this exclusive Extended Cut, with an avalanche of new content including brand new levels, weapons, mutants and more. Experience over-the-top mutant blasting madness with your PlayStation Move motion controller, all in stunning 3D and remastered HD graphics.

Back when the famous Agent G was still fresh out of the academy, he teamed up with hard-boiled bad-ass cop Washington and a lone stripper Varla Guns to investigate stories of mysterious disappearances in small-town Louisiana. Little did they know what blood-soaked mutant horror would await them in the streets and swamps of Bayou City..."


Features:
- The signature horror b-movie style from the original OVERKILL remastered in High Definition and available in gore-splattered 3D for the first time ever.
- Use your PlayStation Move motion controller to shoot your way down waves of infected mutants. Also compatible with the PlayStation Move Sharp Shooter!
- Features the 7 remastered levels from the original House of the Dead: OVERKILL and 2 brand new exclusive levels unveiling an insane side story featuring two angry and armed strippers!
- Face the new baby mutant threat and skewer enemies with the new crossbow, fully equipped with explosive bolts.
- Team up with a mate to experience the 9 levels of the story mode the way they should be played and keep track of your high scores in the new online Leaderboards.
- Play through each level multiple times to grab all collectibles and PlayStation trophies. Experience inhumane difficulty with the new hardcore and single weapon modes./Robin
Gaming Ground Sverige

Så som Ghostbusters 2 borde ha slutat


Det vart som bekant bara 2 Ghost Buster filmer, och jag är ytterst tveksam till att det blir en del 3.

Jag kan inte riktigt påstå att jag någonsin tyckt att slutet i Ghostbusters 2 var särskilt stimulerande eller äns övertygande. Det hela kändes ytterst krystat och framstressat om jag ska vara ärlig (som om manusförfattarna osv börjat få slut på tid pga en deadline som ligger på tok för nära i tiden).

Men som tur är så finns det faktiskt alternativa slut till Ghostbusters 2, och tackvare how It should have ended så kan jag nu sova med gott samvete om nätterna. För nu fick jag äntligen se ett betydligt...ehrm, roligare slut på Ghostbusters 2 xD

Enjoy!/Robin
Gaming Ground Sverige

Kinect Sports 2 - Mer sport till folket!


Man kan nog summera uppföljaren till Kincet Sports på följandevis. Mer utav precis ALLT.

Det känns lite så där lagom pinsamt just nu faktiskt. Jag vart tidigare idag ägd i Kinect Sports 2 utav min flickväns 7åriga kusin. Till mitt försvar så kan jag dock säga följande, jag har inte spelat första spelet och jag var i stort sätt helt ny inför hela Kinect grejen.

Men när jag väl kom in i matchen så vart det riktigt roligt måste jag ändå säga, en annan tanke som slog mig är att man troligen bränner en hel del kalorier medans man spelar. Kinect Sports 2 finns dessutom ute i butikerna nu. Så äger man en 360 och gillade första Kinect Sports spelet så ska man helt klart införskaffa del 2 tycker jag!

Produktbeskrivning:
"Step up to the plate, reach for your driver to tee off, or serve up an ace as the most popular Kinect franchise returns with "Kinect Sports: Season Two" - only on Kinect for Xbox 360. With six thrilling new sports to jump into and enjoy, "Kinect Sports: Season Two" pulls the whole family off the couch and turns your living room into a world-class sports arena where intuitive, full-body gameplay and friendly competition reign supreme. Following the top-selling and award-winning "Kinect Sports: Season Two," the second season amps up the action and delivers sporting gameplay like you've never seen - or felt - before!

"Kinect Sports: Season Two" sprints out of the box at full speed, taking full advantage of the revolutionary Kinect technology and its latest exciting features, such as in-game voice commands and enhanced motion tracking. Bringing the family together and introducing Challenge Play to Xbox LIVE and living rooms worldwide, "Kinect Sports: Season Two" harnesses the power of friendly competition to provide a more immersive experience for everyone from casual players to top-notch athletes and hardcore sports fans."


Features:
- A whole new ball game. "Kinect Sports: Season Two" features six full, new, team-based and individual sports - tennis, golf, American football, baseball, skiing and darts - with unique challenges and activities for each. With three difficulty levels ranging from rookie to champion, you can choose to hone your skills in a full-length game or just have instant fun with your friends and family in a Quick Play session - no setup required!
- New ways to play. As you experience each new sport, you'll see and feel the latest advancements in the revolutionary Kinect technology at work. Whether you're calling an audible in American football using in-game voice commands, or crouching down to get a detailed read of the green in golf, "Kinect Sports: Season Two" showcases the intuitive gameplay and effortless immersion that only Kinect can deliver.
- Anytime is game time . Can't seem to find the perfect time to meet in person? "Kinect Sports: Season Two" lets you send a challenge for later. Get personal in a one-on-one showdown with your family, or send a challenge for your friends to tackle when they jump on Xbox LIVE later.
- Bring your A-game. "Kinect Sports: Season Two" is the ultimate party experience for friends and family of all skill levels; it also rewards those who want to take their game to the next level. With new Achievements, exciting activities and unlockable avatar awards, every player of every skill will find something to challenge and enthrall them.
- One for the highlight reel. Log onto KinectShare.com to download photos and videos captured in-game, and share them with your family and friends - and now, for the first time, post your sporting triumphs directly to your Facebook wall!
- Doing it for the fans. The only way is up! Every victory adds to your fan base, giving you the chance to see legions of new supporters beat a path to your door. Compare your fan-following with your friends' to find out who's the true sports star! And if you've played "Kinect Sports," your fans are just waiting to make the journey into "Kinect Sports: Season Two" and support you in all the new sports.
- Go pro on Xbox LIVE. Through the power of the biggest gaming and social entertainment network connected to the TV, Xbox LIVE opens the playing field to the world. "Kinect Sports: Season Two" encourages you to connect and compete with friends and family no matter where they are in the world, as well as test your skills against millions of Xbox LIVE members./Player
Gaming Ground Sverige

Sodom - Levererar som alltid


Tysklands allra tyngsta Metal band.

Det har pratats mycket om "The big four", men tysklands egna stolthet (om vi bortser ifrån Rammstein Och Kraftwerk då) Sodom har det då inte sagts eller skrivits mycket om. Ändå piskar de lugnt rumpa på t.ex Metallica (i synnerlighet nu för tiden). Men tyvärr så är långt ifrån allt  i livet rättvist, jag tycker dock att Sodom förtjänar bra mycket mer stjärnstatus än vad de fått så här långt.

Jag har lyssnat på de dagligen i flera veckors tid nu, och jag blir bara mer och mer fan utav bandet ju mer jag lyssnar på deras musik. Seriöst talat så borde Sodom bidra med musik till antingen en krigs, skräckfilm eller varför inte IDs kommande Doom 4?

Jag är ialla fall glad för att jag upptäckte Sodom, för de rockar hårt!/Robin
Gaming Ground Sverige

Serious Sam 3 - Massiv action och body count!


Kommer Serious Sam 3 äns ha en chans mot den stenhårda konkurrensen inom FPS genren? jag tror ärligt talat det.

Utan att överdriva så kan jag lugnt säga att Croteams nyaste trailer för Serious Sam 3 vart höjdpunkten på min dag. Sam har nog aldrig sätt coolare, snyggare och grymmare ut än vad han gör nu. Vapen finns det dessutom gott om (nya som gammla), och fiender att plöja ner med hjälp utav de.

Det som fångade mitt intresse nästan från sekund ett var hur pass intensivt, actionladdat och adrenalinpumpande Serious Sam 3 tycks vara. Något spikat releasedatum finns det dessvärre inte i dagsläget, men Sam 3 är tänkte att komma ut någon gång under nästa år.

Vad trailer beträffar, så låter jag den tala för sig självt. Så titta och njut!/Player X
Gaming Ground Sverige

Bethesda kan inte stoppa Interplays Fallout mmo


Advokats cirkusen kring Interplays Fallout online och Bethsedas egna intressen, har pågått i flera år nu (det hela startade 2009 för att vara exakt). Frågan är om sagan att få ett bra slut?

Jag läste precis en rätt intressant artikel via Gamespot att Bethseda verkligen inte släppt sitt grepp runt Interplays hals, gällande Fallout licensen. För de som inte vet vad hela Interplay Vs Bethseda handlar om, så kan jag sammanfattade det ytterst kort.

Bethseda äger sedan flera år tillbaks Fallout licensen och Interplay hade ett avtal med de om Fallout Online, som gick ut på att OM Interplay visade upp något värt namnet inom en vis tidsram och innan deadlinen löpte ut. Så skulle allt vara coolt.

Men Interplay fixade inte någon utav de uppsatta målen som de kommit överens om. Så kriget mellan de två olika företagen har bara fortgått och blivit värre och värre.


"The master lives" betyder det att Fallout online utspelar sig innan Fallout 1? eller har eländet (Master) lyckats överleva på något annat sätt?

Interplay har ju liksom mer eller mindre fortsatt att utveckla på ett spel på en licens som de inte längre äger. Därav att Bethseda är rätt så ledsna i ögat. Bethseda sände in en anmälan om det här till en amerikansk domstol redan år 2010, för att fimpa Fallout Online projektet för gott.

Dock, till både Interplays och fansen stora glädje. Så dömde domaren till Interplays fördel bara för någon månad sedan. Så utvecklingen kan fortgå!

En del (press, fans osv) menar på att Fallout Online bara är ännu ett evighetsprojekt i stil med Duke Nukem Forever, It ain´t gonna happend helt enkelt. Personligen så hoppas jag verkligen att spelet kommer ut, betan kommer ialla fall att kicka igång i januari eller februari nästa år (vilket jag står uppskriven för).


Förhoppningsvis så blir miljöerna och atmosfären lika bra som koncept bilderna.

Det som är känt så här långt är ialla fall att Fallout Online är utvecklat utav den bulgariska spelstudion Masthead Studios, och det primära releasedatumet för Fallout Online är någon gång under 2012.

Jag kunde inte heller hjälpa att lägga märke till följande text (som finns att finna längst ner på Fallout Onlines hemsida), jag tycker den talar sitt tydliga språk...

"Fallout® is a registered trademark of Bethesda Softworks LLC, a ZeniMax Media company, in the U.S. and/or other countries, and is used by Interplay under license from Bethesda Softworks LLC. All Rights Reserved."/Robin
Gaming Ground Sverige

Mmmmm intervjuvaren


Det är inte kul för den som blir intervjuad att bli utsatt för en dryg intervjuare.

Jag hittade en minst sagt bisarr och tokigt rolig gammal Black Sabbath intervju ifrån 1992. Allt hände i Japan i samband med en Tv special inslag av skapandet utav låten "TV Crimes". Det låter väl inte så illa kanske, och hur kan det här bli humor undrar ni säkerligen nu?

Ja, det här i sig är vare sig ialla eller roligt, jag menar, självaste Dio och Vincent Appice. Men det är inte heller där som humorn ligger, utan den finner vi istället hos den som intervjuar Vinny och Dio. Nämligen den japanska "mmmm mannen".

Jag kunde inte äns hålla mig för skratt efter så lite som 15 sekunder! xD/Robin
Gaming Ground Sverige

De topp 10 värsta filmlicens spelen


Det här spelet är inte bara ett utav de värsta filmspelen i historien. Det är även ett utav de sämsta spelen någonsin...

Det finns en hel del rätt igenom urusla filmspel där ute. Alltså spel som är baserade på filmer. Grabbarna på Ten FTW gjorde en liten lista på de tio filmspel som de tycker är sämst. Personligen så anser jag att spel som independence day (PS1) och Lord of the rings (Snes) borde ha kvalat in på deras lista.

För att inte tala om "Who framed roger rabbit" till nes (ett utav de sämsta filmlicens spelen som jag spelat ialla fall). Givetvis så finns det undantag inom filmlicensspel schangern, ta t.ex svenska Starbreeze Studios The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay. Det är ett perfekt exempel på HUR man ska göra ett bra spel baserad på en filmlicens.

Har ni några egna mardröms favoriter som skulle ha platsat på deras lista?/Robin
Gaming Ground Sverige

Combat Arms Zombies - Mobila zombies


Snacka om taskigt läge och dåliga odds.

John Carmack från ID Software visste helt klart vad han han gjorde och sa när han poängterade ut att den mobila spelmarknaden är framtiden. Det sa John för flera år sedan i samband med Doom RPG. Mobilerna blir bara mer och mer kraftfulla, och utvecklingen sker i ett rasande tempo.

Det har helt klart märkts på spelsidan den senaste tiden. Ta bara Nexon Mobile t.ex, de stor satsar med sin kommande titel FPS/skräck Combat Arms Zombie. Det som gör just CAZ extra intressant är det faktumet att Nexon valt att använda sig utav Epic Games Unreal motor (troligen version 3, för den senaste motorn klarar inte äns de värsta utav persondatorer av idag).

Comat Arms Zombies är tänkt att komma ut till Ipnone och Ipad under november månad. Av trailern att döma så kan man räkna med en hel del zombie action. Det ska dock bli intressant att se hur CAZ ser ut ingame. Ni får nöja er med en kort trailer utav spelet tills vidare, håll till godo!/Robin
Gaming Ground Sverige

Megadeth - Nytt album "TH1RT3EN"!


Imo ett utav Megadeths allra bästa album.

Omfg! jag fick precis hem Megadeths nya album "Th1rt3en" idag och det dröjde inte länge innan metal nerverna började löpa amok i hela min kropp. Äntligen, äntligen så har Megadeth börjat hitta tillbaks till sina rötter. Jag vet inte om det beror på att bandets grundare och gamla bassist Dave Ellefson är tillbaks i gänget igen.

Ellefson har inte spelat i Megadeth sedan The World Needs a Hero albumet från år 2001. Så jag är verkligen mer än glad att han är med i bandet igen efter alla dess år. För det verkar verkligen som om Ellefson påverkat både tyngden, mängden krut och texterna på deras nya skiva Th1rt3en".

Man får i princip gå tillbaks till 80 eller början utav 90talet för att hitta ett Megadeth album utav samma kaliber och aggressivitet. Så ja, jag kan lugnt påstå att Megadeth hittat toppformen igen! och nu behöver jag fixa biljetter till deras spelningar i Sverige asap!

TH1RT3EN Track Listing:
01. Sudden Death
02. Public Enemy No. 1
03. Whose Life (Is It Anyways?)
04. We the People
05. Guns, Drugs & Money
06. Never Dead
07. New World Order
08. Fast Lane
09. Black Swan
10. Wrecker
11. Millennium of the Blind
12. Deadly Nightshade
13. 13/Robin
Gaming Ground Sverige

Leisure Suit Larry HD Remake


Man får gå rätt långt tillbaks i tiden för att finna spelvärda och bra Larry titlar.

Man lär nog vara född på antingen 70 eller 80talet för att äns kunna känna igen och komma ihåg Al Lowes allra första Leisure Suit Larry titlar. Jag har långt ifrån spelat igenom alla, men de flesta har jag faktiskt klarat. De nya Larry spelen är däremot inte så där jätte mycket att glädjas över.

Magna Cum Laude var okej ialla fall, men Box Office Bust var en jäkla katastrof på så många plan. Office Bust spelet fick väl ett snittbetyg på 16-25% eller något sådant världen över. Om jag inte minns helt fel så tog Larrys fader Al Lowe rätt illa vid sig utav just Box Office Bust.

Al sa något i stil med att han kände som om de kidnappat Larry och gjort hemska saker med honom "vad tusan har de gjort med honom?". Jag har full förståelse för Lowe faktiskt, men nu så kan det bli en ändring på den nedåtgående trenden för Larrys del.


För de som inte listat ut själva målet med Larry spelen så går de i kort ut på att få till det med så många brudar som möjligt.

För Al Lowe och Replay Games (som nu mera äger rättigheterna till Larry) har nämligen planer på att göra HD Remakes utav de första Larry spelen. Låter riktigt lovande, och bättre blir det. Då AL och Replay games även har tankar på att göra helt nya äventyrsspel framöver.

Själv så har jag alltid tyckt om den gamla kvinnotjusaren Larry. Man kan liksom inte göra annat än att tycka synd om honom. Då han är en sådan loser, därför är det spelarens uppgift att göra honom till en riktig casanova. Så jag ser helt klart fram emot att få se vad Al Lowe och Replay Games har i görningen!/Player X
Gaming Ground Sverige

Jack Black gästare Who want to be Millionaire


Jack Black ftw xD bild lånad ifrån malestarz.com

Jag har aldrig direkt tyckt att tv-programmet "Vem vill bli miljnär" varit speciellt underhållande eller intressant om jag ska vara ärlig. Men det är en helt annan femma när komikern Jack Black gästade i den amerikanska versionen utav Vem vill bli miljonär.

Bara kombon Black + tv-show i sig är ju = helt galet roligt.  Så när man fick för sig att kasta in Black i en frågeshow, så tiggde man mer eller mindre om madness. Lyssna bara på svaren som Jack ger t.ex xD/Robin
Gaming Ground Sverige

Penguin Adventure - Hideo Kojimas första spel


Själva målet med spelet är ytterst simpelt, men ack så gulligt. Man måste komma över det gyllene äpplet för att kunna bota, och rädda sin pingvin tjej!

Det här visste jag ärligt talat faktiskt inte om. Jag läte precis att Hideo "Mr MGS" Kojimas allra första spel som han designade var MSX action/plattforms titeln Pennguin Adventure från 1986 (Konami). Det känns lite så där små lustigt att äns kunna smälta att MGS fader jobbat på en sådan titel back In the days, men sådan är faktan och verkligheten.

Jag vet inte hur många utav er som äns känner igen Penguin Adventure, men jag har spelat titeln kanske MAX 3 gånger i hela mitt liv. Jag minns hur en klasskompis berättade om en udda spelmaskin som hans far tagit hem ifrån Japan (på den tiden så visste jag inte att det var en MSX som det rörde sig om, men idag vet jag att sådant var fallet), och det första spelet jag fick testa på råkade bara vara just Penguin Adventure.


Det finns gott om fällor och hinder som man måste se upp för i Penguin Adventure. Reflexer och god timing är A och O!

Jag kommer inte ihåg exakt vilket år det här var, men det kan inte ha varit senare än max 93-94. Jag själv var ju van vid Sega Master System och Nes, så jag vart minst sagt imponerad utav 3D effekterna och den rörliga grafiken.

Men ska sanningen fram så var det alltså första gången på säkerligen minst 17års tid som jag såg gameplay ifrån Penguin Adventure idag. Personligen så tycker jag att det skulle vara rätt så kul att komma över en MXS maskin framöver, för det finns ju trots allt en hel del guldkorn till den konsolen ./Robin
Gaming Ground Sverige

Veckans babe - Gbritaney


Britaney är en riktig hejare på att spela violin. Det ska nämnas att hon gjort det i över 17års tid nu!

Då jag råkar gilla både talangfulla människor, spelmusik och kvinnor, samt att det bara råkar vara dags för veckans babe. Så kunde inte timeningen vara bättre att jag fann Gbritaney idag. Hon älskar att göra violin covers på kända tvspels låtar. Allt ifrån Final Fantasy, Assassins Creed till Zelda.

Man kan inte bli annat än facinerad och imponerad när man hör Britaney spela på sin violin. Vilken passion, själ och spelglädje! nämde jag förresten att hon spelar helt och hållet utan nothäften? (by ear) alltså bara genom att lyssna till musiken.

Så jag bestämde mig rätt omgående för vem som skulle bli denna veckas babe, och det vart Gbritaney!/Player X
Gaming Ground Sverige

Megadeth & Slayer - Metal perfection


Slayer räknas till ett en utav "the big four" precis som Megadeth, Metallica och Anthrax.

Få band har haft en sådan pass stor betydelse för Metalen som Slayer och Megadeth haft. Slayer blommade upp mitt ibland allt vad glammarock hete på 80talet och Megadeth ville vara en tyngre, snabbare och aggressivare versionen utav Metallica (ja, det var faktiskt Dave Mustaines plan ifrån den stunden han vart utsparkad ifrån Metallica).

Slayer och Megadeth är dessutom två utav ytterst få band i världen som INTE sålt ut sig genom åren (i synnerlighet inte Slayer). Därför var det en ren fröjd att se och höra Kerry King (gitarrist från Slayer) gästa Megadeth under en livspelning.

Det är dock faktiskt inte första gången som Kerry spelat ihop med Dave, de har känt varandra i säkert minst 25år nu! jag är verkligen grymt avis på de som kunde gå och se "the big four" live. För det var lite utav ett "once In a lifetime opportunity" så att säga.

Men vi som inte fick chansen att se de live kan ialla fall trösta oss med live fotage ifrån spelningarna på webben!/Robin
Gaming Ground Sverige

Super Metroid Redesign - A must play


Inte riktigt lika omgjort som t.ex Resident Evil Remake. Men nästan.

Jag fick igårkväll det stora nöjet att testa på Super Metroid Redesign (har inte haft tid att spela på nästan två veckor nu, för mycket jobb!) och jag vart inte besviken kan jag säga. För det första så har jag velat se en remake eller uppföljare till Super Metroid i över 15års tid nu.

Jag säger inte att jag tycker illa om Metroid Prime spelen, eller de andra Metroid titlarna efter SM heller. Men för mig så är Super Metroid = plattforms perfektion. Det går inte att göra ett 2D plattforms spel som är bättre än SM, det är i stort sätt en omöjlig uppgift.


Rent storleksmässigt till yta så är Super Metroid Redesign bra mycket större än originalet.

För min del så är det fortfarande helt ofattbart hur nintendo äns lyckades pressa in SM på en enda super nintendo kassett. Eller hur de fick SM att rulla på så bra fastän det är stort snyggt och innehåller ett utav de allra bästa spelsoundtracken någonsin.

Men någon remake eller 2D uppföljare till SM kom aldrig, trots att fansen ville ha mer. Tillslut så fick dock en grupp fans nog, och tog saken i egna händer istället. Utgången utav flera års hårt slit vart så småning om deras slutprodukt "Super Metroid Redesign".

SMR är kanske den ultimata hyllningen till SM, och en väldigt stor anledning för både gamla fans och nya att göra ett återbesök till planeten Zebes.  Jag kan absolut inte gå så långt att jag kan påstå att SMR är lika omgjort eller välgjort som t.ex Resident Evil Remake (det är ju trots allt en gratis fanproduktion som vi pratar om här), men nog är det i klass med Resident Evil Directors cut ialla fall, utan tvekan (och mer där till!).

Ladda ner Super Metroid Redesign redan idag! (det enda som krävs är en Snes emulator, SMR och lite patchande, sedan är ni good to go!).

Moddbeskrivning:
"Metroid: Redesign is a total overhaul of Super Metroid by Drewseph with major coding done by Kejardon, MathOnNapkins and Jathys. The Planet Zebes, now bigger than we've previously seen it, is filled with many mysteries. Sleeping within the depths of the planet is a secret heavily protected by the last standing symbols of the great Chozo race..."

Följande personer gjorde Super Metroid Redesign möjligt:

Drewseph - Project Leader and Level Designer
Kejardon - Main Programmer
Jathys - Additional Programming
Jman2050 - Additional Programming
MathOnNapkins - Additional Programming/Robin
Gaming Ground Sverige

Resident Evil, ur ett vardags perspektiv


Chris - "Det var ingen dörrförsäljare...det var något mycket värre. En zombie dörrförsäljare!".

Jag hittade just precis en rätt underhållande och skön parodi på allas våran favorit survival horror (eller ja, en gång i tiden då) spel serie Resident Evil. Det har kanske hänt att du funderat över hur din vardag skulle se ut om allt vore som i Resident Evil?. Ptja, nu behöver ni vare sig fundera, fantisera eller spekulera över huruvida det skulle te sig.

Får här nedanför så får vi veta svaret på just precis den frågeställningen xD/Robin
Gaming Ground Sverige

Berserk - En ny blodig och våldsam början


Guts vart mer eller mindre född på slagfältet, det är där som han hör hemma.

Av alla anime serier som jag känner till och sett så gillar jag Berserk bäst, utan tvekan. Berserk är som en mycket coolare och brutalare version utav Conan Barbaren. Handlingen är dessutom bra mycket djupare, känslosammare och intressantare. Man får följa den stridslystna anti-hjälten Guts (den biffiga snubben med ett gigantiskt svärd) och på hans väg till ransakan.

Grejen är den att Guts lever för att slåss, det är i stort sätt det enda han kan. Det är som att andas, sova och äta för honom. Det är kanske inte så där jätte konstigt heller, då han lärde sig att döda redan som barn. Eftersom han fick lov att försvara sig emot banditer, sedan vart han omhändetagen av ett gäng krigare.


Som tur är så verkar det som om de INTE valt att förändra karaktärernas utseende alltför mycket.

Som längre fram lärde Guts ALLT om krigetsheta, konst och stridstekniker. Berserk är en riktigt bra anime serie, enda kruxet är att serien tog slut på tok för fort. Vill man veta fortsättningen så måste man läsa mangan, men nu verkar det som om man "kanske" inte behöver göra det.

hela 3 långfilmer är på G utav Berserk (kanske blir det då en reboot utav anime serien också om filmerna blir en succé world wide?), var av den första heter "Berserk Golden Age Arc I: Egg of the Supreme Ruler". Del I är tänkt att komma gå upp på bio i januari nästa år (datumet gäller bara Japan än så länge vad jag förstår det som).

Jag hoppas innerliggen att filmen blir en stor succé, samt att de för guds jäkla skull byter ut ALL tidigare musik. Det ska vara tung metal och inget annat tjafs. Anime Studion och Warner Bros borde seriöst talat kontakta Slayer, Megadeth eller Rammstein för ett samarbete.

Frågan kvarstår dock NÄR första filmen kommer att visas i resten utav världen? för går den upp på bio i Japan i januari, då får vi nog snällt vänta ett par månader till är jag rädd för. Jag ser ialla fall grymt mycket fram emot att få se långfilmen!/Robin
Gaming Ground Sverige

Immortals - Grekisk mytologi för hela slanten


Immortals har en minst sagt imponerande skådespelar lineup.

Konstigt nog så hade vi inte så där jätte mycket grekisk historia och mytologi under historia lektionerna när jag gick på högstadiet. Jag anser att det är rätt så udda med tanke på hur pass mycket Grekland faktiskt påverkat våran värld och historia i stort (även om det i dagsläget kanske inte finns så där värst mycket att skryta om precis *host ekonomisk kris host*).

Any how, den 11 november så kommer en ytterst intressant action film som behandlar just ämnet grekisk mytologi till max. Dess namn är Immortals (från skaparna som gav oss kultfilmen "300"), och precis som man kan gissa sig till (baserat på filmens namn) så handlar filmen om de grekiska gudarna, och allt däremellan (drama, tragedier, krig osv).

Filmen är minst sagt actionladdad, och det råder inte direkt någon brist på kända skådespelare i Immortals heller för den delen. Bland annat så är Mickey Rourke (Iron Man 2, The Wrestle, Sin City mfl), Henry Cavill (Red Riding Hood, Hellraiser: Hellworld) och Freida Pinto (Rise of the Planet of the Apes) med i Immortals.

Så jag tycker helt klart att ni ska hålla ögonen öppna efter Immortals när den går upp på bio nu den 11 november. Nämde jag föresten att filmen är i både 2D och 3D? checka trailern sägar jag bara!/Robin
Gaming Ground Sverige

Badlands - Rock n roll när den är som bäst


Rätt tragiskt hur kort karriär Badlands hade. Gruppen varade bara från 1988 till 1993, Ray Gillens död 93 var helt klart spiken i kistan för gruppen.

Jag nämde igår Sabbath albumet "Seventh Star" och Ray Gilliens tragiska död i aids 1993. Det vissade sig även att Ray varit med i bandet Badlands också, ett band som jag aldrig hade hört talats om först idag. Tur är väl det, för de rockar verkligen hårt. Tråkigt nog så hann gruppen bara med att släppa två album (Badlands 1989 och Voodoo Highway 1991), men vilka album det var och är sen.

Badlands var btw format utav ex Ozzy Osbourne gitarristen Jake E.Lee. Så i princip kan man säga att Badlands var en mix utav Black Sabbath och Ozzy. Hur som helst så är Badlands en fröjd för mina rock n roll öron. Enjoy!/Robin
Gaming Ground Sverige

Winter Stars - Har du det som krävs för att vinna?


Den 25 november så har Winter Stars release till 360, PS3 och Wii.

Allt är ju faktiskt inte bara pest och pina med vintern, ialla fall inte om man gillar vinter sporter och vinter OS t.ex. Själv så kom jag underfun med redan förra året att man kan få en riktigt bra allaround träning genom att åka skidor (tänk Vasaloppet).

Fast jag kan väl inte direkt påstå att vintersporter är så där jätte lätt tillgängliga för alla kanske. Men 49Games Winter Stars kan ändra på den saken. För i och med Kinect, Playstation Move och Wiis motionplus så kan man i princip uppleva vintersportens fart och fläkt direkt i sitt eget vardagsrum (utan att riskera att bryta några ben dessutom, förhoppningsvis).

Det kvarstår dock att se om Winter Stars kan leverera sann vinter underhållning eller ej. Ni får hålla tillgodo med en trailer tills vidare!

Produktbeskrivning:
"Winter Stars entices gamers off their sofas with its high quality and easy-to-learn, exhilarating motion controls. The unique "family mode" allows each participant to choose his or her own individual difficulty level, thus making for a fun multiplayer experience with even chances for everyone. In single player mode, Winter Stars offers a campaign full of variety that allows players to experience all aspects of an athlete's career.

This new title will be a breath of fresh air for the genre, enabling sports fans of all ages and abilities to compete with one another or against virtual opponents in no less than eleven disciplines: paraskiing, curling, snowmobile, bobsled, downhill skiing, figure skating, biathlon, freeride skiing, snowboard cross, ski flying, and short-track."


Features:
- Full winter sports championship experience at home
- Full Kinect, Move & Wii Balance Board support
- Multiplayer arcade fun for the whole family in a beautiful winter setting
- State of the art graphics
- Deep and involving career mode with RPG elements
- Huge variety of missions and winter sports gear./Robin
Gaming Ground Sverige

Grand Theft Auto 5 - Guess who's back!


Om bara ett par dagar så kommer GTA 5 trailern ut!

Ni trodde väl inte på fullt allvar att Rockstar skulle lägga ner sin GTA serie? för det var tydligen en del som hade de tankarna för inte allt för länge sedan. Jag kan glatt meddela till er här och nu att sådant är absolut inte fallet. Faktmet är att Rockstar har sin GTA5 sida upp nu (med ny logga och allt), och en trailer för spelet kommer att visas upp den 2 november.

Några mer exakta detaljer kring GTA5 finns det dock inte i dags läget. Men den kommande trailern lär nog avslöja en hel del om det som komma skall kan jag tro. Jag ser i vilket fall som helst väldigt mycket fram emot trailern och GTA5.

Man är ju mer än nyfiken på vart GTA5 ska utspela sig, musiken, handlingen och vilka karaktärer som kommer att medverka denna gången.

Vad tror ni själva?

Själv så tycker jag det skulle vara rätt coolt om GTA5 utspelar sig i olika länder i nu tid, att man är en kring resande gangster. GTA 4 life helt klart!/Robin
Gaming Ground Sverige

Eminem och Lil Wayne diggar COD Black Ops


Yepp, COD OPS är både vackert och underhållande.

Vem hade trott att man skulle få se och höra självaste Eminem och Lil Wayne rappa om Call of duty Black Ops. Men sådant är fallet, och den grymt underhållande och svängiga musikvideon finner ni här nedanför xD enjoy!/Player X
Gaming Ground Sverige

ToeJam & Earl - Två coola alien snubbar


Boy´s in da hood.

Några som är bekanta med Megadrive spelet Toejam & Earl?. Det var/är ett action spel som släpptes 1991 till Megadrive, där man får an ta sig an rollen som utomjordingarna Toejam och Earl. De har kraschat på jorden och deras rymdskepp är långt ifrån cool (det är ganska trasigt).

Spelet går ut på att man ska samla ihop delar från sitt trasiga rymdskepp (jag har inte spelat igenom hela spelet och det är evigheter sen jag körde. Men jag har för mig att man fixar ihop sitt skepp i slutet) och givetvis så blir det ett äventyr utav det hela.


Tänk att ha dom där färgerna på sina tappeter, wicked.

Jag minns spelet lika mycket för sin humor och två spelare läget (co-op) som för dess soundtrack. Var rätt så många år sen sist jag spelade ToeJam & Earl (Var väl 11bast då). Funderar på att leta fram det igen och spela. I vilket fall så har jag kastat upp lite ingame gameplay från själva spelet. Enjoy!

Det ska även tilläggas att det kom två uppföljare till ToeJam & Earl. Toejame & Earl - In Panic on Funkotro och ToeJam & Earl 3 - Misson to Earth. Har inte kört någon av uppföljarna faktist. Men jag har för mig att de fick rätt okej betyg av pressen./Robin
Gaming Ground Sverige

Spore - PC Recension


Titel: Spore
Utvecklare: Maxis
Format: Pc
Genre: Simulator
Releasedatum: 2008-09-04
Svårighetsgrad: Normal
Spenderad tid: 28timmar
Snitt betyg internationellt: 84.44% Gamerankings.com

 


Jag är nog knappast ensam om att tycka att själva skapelseprocessen är MINST 50% utav hela spelglädjen och nöjet med Spore.

För dig som älskar att skapa och bygga så är Spore det ultimata valet av spel där du du får vare med från dag ett som encellig organism och utveckla den vidare hela vägen fram till komandobrygan på  ditt rymdskepp bland tusentals andra galaxer och varelser.

Namge, skapa, bygg och utveckla din omgivning precis som du vill – du har blivit tilldelad makten likt en gud att föra din värld framåt precis så som du önskar.

När din skapelse är så pass långt utvecklad så kan du välja att föra ditt imperium vidare genom antingen ekonomiska, religösa,  fredliga (som t.ex. allianser) eller krigiska erövringar.

 


Sure, man kan vara fredligt lagd. Men förr eller senare så kommer man att hamna i stridigheter, var så säkra.

Ett spel med många möjligheter och oändligt många variationer. Skapelsefasen är den absoluta faoriten om jag får välja, har alltid älskat att skapa och förändra strukturer, så detta kapitel faller mig helt i smak.

Det som jag kan säga är det enda minuset med Spore men som är ett ganska så stort MINUS* Är att när man väl klarat ut spelet och kanske vill börja om med ett nytt spel så har man i princip tröttnat på allt förutom just skapelsefasen.

I skapelsefasen kan man göra hur mycket kul som helst och anorlunda varenda gång. För i ”Stamfasen, civilisationsfasen och rymdfasen” är allt mer eller mindre precis likadant som i den föra spelomgången.Tröttnade väldigt just på den biten, men just att skapa ny varelser är nästan aldrig trist och samma sak med att skapa nya byggnader och farkoster.

Något man skulle kunna göra,  vilket jag tänker göra är att införskaffa de andra Sporespelen som t.ex. Darkspore eller Spore - galactic adventures, de faller nog kanske mig mer i smaken.

Plus
Som sagt för dig som gillar att ”skapa, editera, manipulera, ändra” mer eller mindre leka gud så är detta ett spel för dig.

+ Skapa din alldeles egna organsim och utveckla den vidare upp på land och allt vad det innebär.

+ Konstruera och editera dina städer och byggnader.

+ Konstruera och editera dina farkoster och planneter.

+ Var allt emllan fredlig och krigisk – ditt val.

+ Stor vapen, verktyg och editerings arsenal.


Minus
När spelat igenom med en varelse som du skappat så har du erffarat hela Spore mer eller mindre och det enda som återstår är att konstruera nya varelser, byggnader och farkoster.

- Trista uppdrag, t.ex. hämta den här arten på den här planeten du har den här tiden på dig bla, bla, bla. Känns det igen?

- Skulle finnas fler fulländade verktyg som sparade in tid. T.ex. Som att lyfta en planet till T3 direkt för en nät summa kryda och fylla den med maximalt antal städer till fullo uppgraderade.

- Bättre strider med större styrkor och kanske fler snabbkommandon.

- Tillägg till ovanstående, man skulle även kunna sammla sina allierade till att invadera en starkare fiende*

- Om du äger ca. 500planeter – hur ska du ha tid att åka runt att samla all kryda och sen hitta rätt köpare? Rätt tröttsamt.

Handling/story: 7/10
Tänker inte avslöja allt för mycket för er som inte har spelat spelet ännu men storyn är helt och hållet logisk och relevant och något man verkligen skulle kunna föreställa sig som senario.


Spelkänsla:  7/10
Kul som f** att skapa sin egen varelse och leda den seger genom överlevnad (Att fly från något som är större än en själv för att inte bli uppäten och istället ge sig på den som är mindre och mumsa på- hehe..).

Bygga och skapa allt ifrån fordon och städer till planeter med hur stor variation som helst med alla möjliga möjligheter. Good or evil. Vad väntar du på? Nu kan du göra precis vad du vill i ditt lilla ”universum” utan att någon annan säger åt dig vad du ska göra. BE THE GOD – GO GO GO*

Grafik: 6/10

Helt okej grafik med tanke på vad det är för typ av spel och med tanke på dess komplex och storlek. Vad skulle du inte behöva för burk ifall Spore hade samma grafik som t.ex. Crysis 2?

Ljud/Musik  7/10
Inget jag riktigt reflekterat öven men inget jag heller har stört mig på, så antar att den varit rätt passande och stämningsfull*


Kontroll: 7/10
Kontrolerna var faktistk rätt bra, efter några timmars spelande och utforskande så sitter det som en van ”Counterstrike – Spelares” snabbknappar innan pannbenet.

Livslängd: 6/10
Livslängden är väääääääääääääääldaaaaaaaaaanssssssss lååååååååååånnnng...... Men som sagt så har man upplevt det mesta efter ett genomfört spel och då är det rätt tröttsamt att fortsätta att upptäcka resterande av universum när det serveras samma sak i nästa galax som i den föra.

Totalt: 40/60/Andreas
Gaming Ground Sverige

Halloween är snart här - Skräckfilms tips!


En helt klart sevärd film. Rob Zombie kan han, när han vill.

För de flest utav sveriges skolungdomar så är det snart novemberlov och Halloween firandet står inför dörren. Om jag bortser ifrån julen så är Halloween min absoluta favorit högtid på året. Jag kommer inte ihåg exakt när jag och min familj började fira det på allvar, men det måste vara åtminståne 10-15år sedan ialla fall.

Själv så förknippar jag Halloween med skräckfilmer i mängder, skräckspel, träffa familjen, och att skrämma andra människor. Men om vi fokuserar på skräckfilms biten. Jag kan inte påstå att det varit så där värst mycket sevärt på tv inom den schangern de senaste åren precis.

Så vill man ha något bra att kolla på så får man allt köpa eller hyra en bra skräckis själv. Men eftersom jag är en vänlig själ utav mig, så tänkte jag dela med mig utav några riktigt bra tips på skräckrullar till er (listan utgår inte ifrån någon slags ranking ordning eller liknande).

1. Dawn of the dead (originalet)
2. The Thing
3. Evil Dead 1-3
4. Halloween (första filmen)
5. The mist
6. Day of the Dead
7. Hellraiser
8. The Hills Have Eyes
9. Friday the 13th
10. The Exorcist

För en topp 100 lista klicka här!/Robin
Gaming Ground Sverige

SC2 heart of the swarm - Hämndens tid är inne


"The girl that you remember Is dead!" - Sarah Kerrigan

Ju mer man ser hör och läser om Blizzards SC2 Heart of the swarm. Desto mer förstår man hur stort spelet kommer att bli. Då menar jag inte heller bara de uppenbara sakerna. Så som nya enheter, banor osv, utan även en helt ny medryckande handling också.

På något sätt så känns Heart of the swarm välidgt personligt, det kan möjligtvis ha något att göra med att en vis madam vid namn Sarah "Queen of the blades" Kerrigan är grymt sugen på att ta ut hämnd på Arcturus Mengsk (Terrens härskare och Zergs värsta fiende, typ)

Jag vet inte hur ni känner er, men min magkänsla säger att SC2 - Heart of the swarm mycket väl har det som krävs för att slå originalet. Än så länge har dock inte Blizzard avslöjat något release datum för Heart of the swarm, spelet står i dagsläget som TBA 2012.


/Robin
Gaming Ground Sverige

JForce Unstoppable - Action to the max!


JForce har en minst sagt annorlunda grafik om jag säger så. 2D blandat med tecknat. Ser bra ut dock.

Det lönar sig helt klart att ha ögon och öron öppna så att man inte missar några eventuella intressanta spelprojekt. JForce Games Jforce Unstoppable for XBL, PC, Ios, Android och Windows mobil är en sådan titel. Efter att ha sett på trailern så fick jag direkt retro flashbacks, som fick mig att tänka tillbaks på "Take No Prisoners" "GTA2" och "Loaded". Det här är ren action frossa mina damer och herrar!

Kort sagt så såg JForce riktigt coolt ut. Dock så behöver Jforce donationer för att kunna slutföra sitt spel. Så om ni kan, donera gärna en slant till projektet här!

UNSTOPPABLE FEATURES:
- cutscenes & spritework by Egoraptor (Metal Gear Awesome)
- 40 unique weapons
- online co-op
- online deathmatch/capture the flag
- endless survival mode
- level editor/Robin
Gaming Ground Sverige

Lands of lore the throne of chaos - The OST


Jag gissar på att han (hon?) inte har till spelets good guys.

Om vi begår oss tillbaks en bra bit i tiden till 1993, så fanns det en (då) liten spelstudio vid namn Westwood Studios. En studio som de flesta idag förknippar med C&C och Dune (det till trots att de gjort många andra titlar till diverse olika genrer), men Westood har bra många fler guldkorn i sin skattkista än bara just sina välkända RTS titlar.

Ta bara dearas rpg/äventyrs spel Lands Of Lore t.ex (röstskådespelarna är tro det eller ej, rätt okej). Hela serien är mer eller mindre riktigt välgjord, jag äger dock dessvärre bara del 2 och 3. Får se om man kommer över det första spelet inom en snar framtid. Det ska även nämnas att Throne of Chaos har ett ytterst behagligt soundtrack.

Lyssna och njut!/Robin
Gaming Ground Sverige

Ra.One Genesis - Indien är på G nu


Jag har inte den blekaste om spelet är bra eller ej. Men jag tycker ändå att det är kul att Indien börjat leverera lite speltitlar nu.

Att Indien är ett IT land som växer så det knakar är ingen större suprise för någon. Men jag vart glatt förvånad när ett Indiskt spelföretag tog kontakt med mig i helgen (Indiagames Ltd) och presenterade sitt Ra. One Genesis (som är baserat på en indiskfilm med samma namn).

Klart att man vart positiv, man har ju sett hur Indiens filmindustri och IT del blomstrat de senaste åren. Så jag tror ärligt talat inte att de kommer att ha några som helst problem att slå igenom inom spelbranschen heller. Precis som Apples Steve Jobs så har jag också alltid varit lite svag för Indien, kulturen, maten och det spirituella.

Så jag önskar Indien och Indiagames all lycka och framgång!

Produktbeskrivning:

"Ra.One Genesis‘ is an 2D action packed adventure mobile game where you play as ‘G.One’ the superhero with supernatural powers who will fight his way through RA.One’s army of minions.

Your goal is to find and destroy Ra.One’s ‘H.A.R.T’ before he gains endless energy and brings fort he his indestructible wrath over our existence. Unleash your supernatural abilities to sabotage enemy locations, evade their traps and surveillance systems and to take down enemies in different ways."
/Robin
Gaming Ground Sverige

Black Sabbath - Seventh Star


Seventh Star var ursprungligen tänkt att bli ett solo Album för Tony Iommi. Men skivbolaget som hade hand om det hela då, pressade Tony att ha med namnet "Black Sabbath featuring Tony Iommi" på albumet.

Det är rätt kul hur det kan bli i livet ibland. Man vill en sak själv, men ödet vill något helt annat. Jag kollade på en dokumentär om Black Sabbath idag, och jag förvånades över hur mycket detlajer och info som jag faktiskt inte visste om. Att det varit en jäkla cirkus kring Ozzy, Sabbath och alla sångare som kommit och gått är inget nytt under solen.

Men vad jag däremot INTE visste om var att Seventh Star var ett planerat Tony Iommi solo album på pappret. Fast det vart inget av med det, då skivbolaget vill något helt annat än vad Tony ville. Glenn Huges (ex Deep Purple bassist och sångare) var sångaren på Seventh Star skivan, och han gjorde ett riktigt bra jobb anser jag. Det var dock lite utav en annan verklighet beträffande livespelningarna.

Hughes fick kicken och ersattes istället utav Ray Gillen, som är en sjuhellsikes sångare. Ray medverkade bla på Sabbath albumet "Eternal Idol" (som imo är ett grymt underskattat Sabbath album. Skaffa 2disc deluxe utgåvanasap!), tyvärr så varde Rays karriär inte så där jätte länge.

Då han dog utav aids i december 1993.
Det hela vart ju inte bättre utav att Seventh Star vart ratat utav Sabbath fansen heller, mycket pga att inte många livespelningar gjordes. Samt att stödet för albumet var minimalt.

Man skulle kunna sammanfatta det hela på så vis att ödet ville något helt annat helt enkelt. Fast faktumet kvarstår dock ändå att Seventh Star är ett väldigt bra album imo./Robin
Gaming Ground Sverige

Digster - spotify direkt på facebook!


För den som vill ha åtkomst till sina musik spellistor 24/7.

Gillar du musik, spotify och att göra och ha tillgång till dina spellistor vart än du är. Då kan Digster mycket väl vara något för dig. Personligen så vart jag mest intresserad och nyfiken utav Digster pga att jag gillar Spotify så mycket. Så jag tänkte att det här kanske kunde vara något för alla er musik älskare där ute också.

Ni kan ju alltid prova och se om Digster är något för er ialla fall. Reklamfilmen var btw lolers xD/Robin
Gaming Ground Sverige

Deus Ex Human Revolution - The missing link


Jensens äventyr spinner vidare i DLC expansionen The Missing Link.

Många var oroliga inför releasen utav Deus Ex Human Revolution (specielt fansen själva). Men som tur är så var oron helt i onödan, för spelet är verkligen ett bra spel och en värdig uppföljare till Deus Ex 2. Men price som vanligt så har allt roligt ett slut, och fansen började rätt snart att gapa efter mer.

Så Eidos svarade på fansens hunger efter mer och levererade DLC expansionen The Missing link. Som finns ute att köpa just nu för runt 100kr. Går man efter trailern och vad som utlovats utav Idos själva så kommer The Missing Link att bjuda på en hel del nytt material och godis för fansen att frossa i.

Gillade man Human Revolution så ser jag egentligen inga som helst själ att INTE köpa The Missing Link. Get It now!

Features:
- New layers of conspiracy unveiled
- Sprawling new environments
- Brand-new characters
- Rebuild Adam’s augmentation set/Player X
Gaming Ground Sverige

D2 - Den eftertraktade Dreamcast titeln


På alla sätt och vis så var D2 långt före sin tid.


Det händer inte så där jätte ofta att flera personer under och samma vecka efterfrågar en och samma titel. Men den här veckan så återkom samma speltitel om och om igen. Jag syftar på Warps survival Horror spel D2 (uppföljaren till D) till Dreamcasten (släpptes 1999).

Dessvärre så är det lättare sagt än gjort att komma över ett komplett ex idag. I synnerlighet Pal utgåvan, majoriteten består utav japanska utgåvor eller amerikanska. Så vad är det som gör D2 så eftertraktat och must have då? själv har jag inte äns spelet i min ägo, än mindre har jag spelat det.

Men efter att ha sett Happy Video Game Nerd recension utav D2 så förstår jag nu varför ALLA vill ha D2. Trots att D2 nu är över 11år gammalt så håller grafiken fortfarande (lite som Resident Evil remake till GC, typ), och innehållet är verkligen något utöver det vanliga helt klart.

Man kan inte påstå något annat än att Kenji Eno (som även hade hand om originalet D) har en livlig fantasi och kreaktivitet. Det skulle behövs mer spel som D2 inom dagens spelbransch, nya och fräscha fläktar så att säga. Får se om man äns lyckas komma över ett ex själv inom en snar framtid, har lovat en kompis först dock.

För det tycks verkligen som om man missat en riktig spelpärla!/Robin
Gaming Ground Sverige

Nestunes - Sverige gillar Nintendo och Nes


Man kan nog inte ha coolare scenkläder än så här. Bild lånad ifrån musicnes.blogspot.com

Sverige är troligen ett utav de länderna i världen som gillar Nintendo mest. Vi har en stor skara Nes hardcore fans, vi har vårat Bergsala och Mario har till och med en helt egen gata i Sverige (Marios Gata 3 434 37 Kungsbacka). Men inte nog med det, vi har rätt gott om band som gör egna covers på flera kända Nintendo låtar också.

Där bland Nestunes, som ni kanske hört och sett live på Dreamhack? i vilket fall som helst så är de väldigt duktiga, och de gillar att klä ut sig till välkända Nintendo karaktärer också. See, lyssna och enjoy!/Player X
Gaming Ground Sverige
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy