n1wzAdy

Fallout 3 - PC Recensioncomment_here


Titel:
Fallout 3
Utvecklare:
Bethseda
Format:
Pc
Genre:
Action/Rollspel
Releasedatum:
2008-10-30
Svårighetsgrad:
Normal
Spenderad tid: Nästintill beroendeframkallande och ohyggligt kul och icke tröttsamt (70h+)
Snitt betyg internationellt:
90% gameranknings.com


Även utan moddar så bjuder Fallout 3 på en hel del olika vapen, perks, miljöer osv.

Kan knappt komma att tänka på ett annat spel utav den här kvaliten och spelglädjen! Är sk: ”fan” av de tidigare spelen och precis som många andra men kanske inte ”hardcore” fansen så tycker jag att idén att göra det hela till ett ”FirstPersonShooter” kombinerat med rollspel var en bra idé och resultatet blev storartat.

Precis som i ettan i serien så börjar du i ett ”valv” med skillnaden att denna gång blir du inte utkastad utan snarare så illa tvungen att lämna valvets trygghet under vissa omständigheter och denna gång (valv 101).

Du ger dig ut i den stora vida vildmarken ”wasteland” och lika blåögd och oviss likt en nyfödd och bara ”deal with it” utan vidare. Cirka tvåhundra år av öken och chaos och den enskildes egen överlevnad efter ett kärnvapenkrig så får du kanske inte det bästa välkomnandet utav vildmarken.Ja, Fallout 3 har ett minst lika våldsamt innehåll som de tidigare spelen i serien.

Banditer som skjuter ”hej vilt” efter dig vid första anblick och muterade jätte råtto. Som för omväxlings skull har sin storlek till fördel beväpnade med rätt ruggiga och ovårdade tänder, som de vill sätta i dina ben och mumsa lite. Mutanter och legoknäktar och allt annat möjligt som gärna tar ditt huvud till trofé – som om inte den redan livsfarliga, radioaktiva vildmarken vore tillräkligt.

I alla fall så kör du på och lär dig den hårda vägen och förhoppningsvis överlever den i Fallout 3.


Plus
+ Spelet är precis hur stort som helst och fyllt med alla möjliga äventyr där den ena dagen inte är den andre lik.

+ Allt du gör kan göras på x – antal möjliga olika sätt, du kan vara neotral, god eller ond och allt däremellan eller kanske till och med göra en kompromiss och göra fler parter nöjda.

+ Bra blandning utav ”FPS” och ”RPG”, gryma fps perspektiv som kan jämnföras med nästan vilket annat fps som helst och där du även kan nyttja Vault-Tec’s – V.A.T.S. ( Assisted Targeting System) för din Pip-Boy Model 3000. Pausa och sikta in dig på lämplig kroppsdel och hoppas att du är tillräkligt ”skillad” för att sätta (nådastöten) eller ställa till med så stor skada som möjligt, men i vilket fall så får du njuta utav senen.

+ Levla, utvecklas och finslippa dina skills! Öka i level genom att samla experience för uppdrag eller dräpta fiender och monster och använd dina nyvuna poäng för att bli en riktig ”wasteland badass – mutant kicking motherf*****!

+ Intregera med din omgivning och ta del utav världen och dess innehåll. Hjälp människor eller andra människoliknande varelser eller inte, med deras problem – finn lösningar eller hitta på egna, bli allt ifrån älskad till hatad, ditt val.

Minus
- Precis som många andra spel så är det inte fulländat. Ladda ner patchar och se till att vara ”upp to date”. Sen så måste jag faktiskt säga det att med eller utan moddar är precis som dag och natt även om spelet är helgrymt.

- Kan inte säga vilka moddar man skall och bör använda men ”basic” så vill man ha bra grafik och gryma visualiseringar – så därför rekomenderar jag starkt att man ordnar ”texturepacks” för grafik (allt vad det nu innebär) och olika visulaiseringar så som blood, skador och allt ifrån brinnande saker till myningsflaman från ditt vapen.

- Ett visdomens ord! Om du inte redan är bekant med moddar och vet hur det fungerar, se då till att läsa på forum först, INNAN du sätter igång. Annars kan det resultera i ett icke spelbart spel...

Handling/story: 8.0/10
Väldigt bra story faktiskt med ett förstårligt senario, de kunde dock ha spätt ut storyn lite mer och gjort den lite längre.

Spelkänsla: 8.0/10 med moddar 10/10

Som sagt så är spelet storslaget med sin egndomlighet och allt vad det nu innebär, men också ”som sagt” så är det lite som dag och natt ”med” eller ”utan” moddar.

Grafik: 7.0/10 med moddar 9/10
Väldans fin grafik, men även här kan den få sig en liten ”boost” via moddar. (OCH NEJ) spelet kan inte jämnföras med Crysis 2, men det är inte heller samma typ av spel så tänk inte ens tanken.

Ljud/Musik 8
.0/10 med moddar 9/10
Bra och stämningsfull musik men kan livas upp ännu mera med moddar.

Kontroll: 8.0/10
Inga noterbara problem, ställ bara in allt som du vill ha det så är allt finnemang.

Livslängd: 8.0/10 med moddar 10/10
Måste säga det att jag tog inte bort spelet efter att jag klarade ut det utan jag fortsatte härja runt i vildmarken och ställa till ett helvete för alla ”raiders och mutanter” med bakhåll och annat roligt. Men vart tvungen att avinstallera FO3 pga moddar som liksom inte riktigt ville samarbete för att installera om det hela igen.

Totalt: 47/60 med moddar 54/60
Ett herrejävlarns grymt bra spel! Rekommenderas starkt att införskaffa och njutas av*

 

 /Andreas
Gaming Ground Sverige
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy