n1wzAdy

Spore - PC Recensioncomment_here


Titel: Spore
Utvecklare: Maxis
Format: Pc
Genre: Simulator
Releasedatum: 2008-09-04
Svårighetsgrad: Normal
Spenderad tid: 28timmar
Snitt betyg internationellt: 84.44% Gamerankings.com

 


Jag är nog knappast ensam om att tycka att själva skapelseprocessen är MINST 50% utav hela spelglädjen och nöjet med Spore.

För dig som älskar att skapa och bygga så är Spore det ultimata valet av spel där du du får vare med från dag ett som encellig organism och utveckla den vidare hela vägen fram till komandobrygan på  ditt rymdskepp bland tusentals andra galaxer och varelser.

Namge, skapa, bygg och utveckla din omgivning precis som du vill – du har blivit tilldelad makten likt en gud att föra din värld framåt precis så som du önskar.

När din skapelse är så pass långt utvecklad så kan du välja att föra ditt imperium vidare genom antingen ekonomiska, religösa,  fredliga (som t.ex. allianser) eller krigiska erövringar.

 


Sure, man kan vara fredligt lagd. Men förr eller senare så kommer man att hamna i stridigheter, var så säkra.

Ett spel med många möjligheter och oändligt många variationer. Skapelsefasen är den absoluta faoriten om jag får välja, har alltid älskat att skapa och förändra strukturer, så detta kapitel faller mig helt i smak.

Det som jag kan säga är det enda minuset med Spore men som är ett ganska så stort MINUS* Är att när man väl klarat ut spelet och kanske vill börja om med ett nytt spel så har man i princip tröttnat på allt förutom just skapelsefasen.

I skapelsefasen kan man göra hur mycket kul som helst och anorlunda varenda gång. För i ”Stamfasen, civilisationsfasen och rymdfasen” är allt mer eller mindre precis likadant som i den föra spelomgången.Tröttnade väldigt just på den biten, men just att skapa ny varelser är nästan aldrig trist och samma sak med att skapa nya byggnader och farkoster.

Något man skulle kunna göra,  vilket jag tänker göra är att införskaffa de andra Sporespelen som t.ex. Darkspore eller Spore - galactic adventures, de faller nog kanske mig mer i smaken.

Plus
Som sagt för dig som gillar att ”skapa, editera, manipulera, ändra” mer eller mindre leka gud så är detta ett spel för dig.

+ Skapa din alldeles egna organsim och utveckla den vidare upp på land och allt vad det innebär.

+ Konstruera och editera dina städer och byggnader.

+ Konstruera och editera dina farkoster och planneter.

+ Var allt emllan fredlig och krigisk – ditt val.

+ Stor vapen, verktyg och editerings arsenal.


Minus
När spelat igenom med en varelse som du skappat så har du erffarat hela Spore mer eller mindre och det enda som återstår är att konstruera nya varelser, byggnader och farkoster.

- Trista uppdrag, t.ex. hämta den här arten på den här planeten du har den här tiden på dig bla, bla, bla. Känns det igen?

- Skulle finnas fler fulländade verktyg som sparade in tid. T.ex. Som att lyfta en planet till T3 direkt för en nät summa kryda och fylla den med maximalt antal städer till fullo uppgraderade.

- Bättre strider med större styrkor och kanske fler snabbkommandon.

- Tillägg till ovanstående, man skulle även kunna sammla sina allierade till att invadera en starkare fiende*

- Om du äger ca. 500planeter – hur ska du ha tid att åka runt att samla all kryda och sen hitta rätt köpare? Rätt tröttsamt.

Handling/story: 7/10
Tänker inte avslöja allt för mycket för er som inte har spelat spelet ännu men storyn är helt och hållet logisk och relevant och något man verkligen skulle kunna föreställa sig som senario.


Spelkänsla:  7/10
Kul som f** att skapa sin egen varelse och leda den seger genom överlevnad (Att fly från något som är större än en själv för att inte bli uppäten och istället ge sig på den som är mindre och mumsa på- hehe..).

Bygga och skapa allt ifrån fordon och städer till planeter med hur stor variation som helst med alla möjliga möjligheter. Good or evil. Vad väntar du på? Nu kan du göra precis vad du vill i ditt lilla ”universum” utan att någon annan säger åt dig vad du ska göra. BE THE GOD – GO GO GO*

Grafik: 6/10

Helt okej grafik med tanke på vad det är för typ av spel och med tanke på dess komplex och storlek. Vad skulle du inte behöva för burk ifall Spore hade samma grafik som t.ex. Crysis 2?

Ljud/Musik  7/10
Inget jag riktigt reflekterat öven men inget jag heller har stört mig på, så antar att den varit rätt passande och stämningsfull*


Kontroll: 7/10
Kontrolerna var faktistk rätt bra, efter några timmars spelande och utforskande så sitter det som en van ”Counterstrike – Spelares” snabbknappar innan pannbenet.

Livslängd: 6/10
Livslängden är väääääääääääääääldaaaaaaaaaanssssssss lååååååååååånnnng...... Men som sagt så har man upplevt det mesta efter ett genomfört spel och då är det rätt tröttsamt att fortsätta att upptäcka resterande av universum när det serveras samma sak i nästa galax som i den föra.

Totalt: 40/60/Andreas
Gaming Ground Sverige

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...
Postat av: LIENE

sv: då borde du läsa den boken Alchemist:) du kommer nog gilla den.

Date: 2011-10-25 Time: 07:06:03 Url: http://lienes.blogg.se/

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy