n1wzAdy

MechWarrior Online - Teaser trailer


Jag är så sjukt sugen och taggar inför MechWarrior Online så det inte är sant!

Som en värdig avslutning på den här dagen så bjuder jag er på en liten sängfäsare i form utav en teaser trailer för den kommande robot slaktar simulatorn MechWarrior Online. En titel som jag sett fram emot väldigt, väldigt länge.

MWO har bara sett bättre och bättre ut för varje ny artikel och trailer som släppts för spelet. Och snart är det dags att ta sig an de gigantiska MechWarrior robotarna igen. I can´t wait!
/Robin E
The Gaming Ground

Steins Gate - Galna vetenskapsmän & experiment


Hela Steins Gate gänget samlat på bild.

Galna vetenskapsmän är inget direkt nytt. Det har vi känt till sedan det allra första Mega Man spelet och Dr Willy. Men använder man sig utav de (ofta) vitrockade galenpannorna på ett bra sätt, så gör det inget att de dyker upp om och om igen.

I detta fallet så rör det sig dock om en anime och inte ett spel (även om nu Steins Gate finns ute till PSvita). Jag syftar på den helt underbara anime serien Steins Gate. Jag började kolla på serien för ungefär en vecka sedan, och redan efter första avsnittet så kunde jag inte sluta att tänka på hur nästa avsnitt skulle utveckla och forma sig.

Då det är en både spännande och gripande handling, samt så är karaktärerna ytterst intressanta och färgstarka också. Steins Gate handlar i korta drag om den smått galna vetenskapsmannen Rintaro Okabe. Som tror väldigt starkt på sin egen konspirationsteori om att en internationel vetenskaplig organisation, vid namn SERN.

Som har planer på att forma världen efter sina egna intressen. Så Rintaro Okabe och hans bästa vän Itaru Hashida bestämmer sig för att skicka ett meddelande bakåt i tiden, för att varna mänskligheten om det som komma skall.

Ja, på den vägen är det i Steins Gate. Mycket drama, action och oväntande vändningar. Dessvärre så är Steins Gate en rätt så förbi seddanime. I min mening så förtjänar den helt klart en chans ialla fall. Så gillar ni anime, då tycker jag helt klart att ni ska börja kolla på Steins Gate!
/Jonas E
The Gaming Ground

Apple släpper detaljer om Ipad 3 inom kort


Bild lånad utav appadvice.com

Ryktena om Ipad 3, kring dess specifikationer, releasedatum osv har florerat på nätet i bra många månader nu. Men precis som vanligt, så är det enda som spelare roll vad Apple själva sagt och bekräftat. Men nu verkar det som om Apple tänker lätta på locket någon gång under veckan.

Vad det nu innebär, vet jag dock inte i dagsläget. Vi får vänta och se helt enkelt. Men de flesta utav oss hoppas nog på både pris, datum och specifikations detaljer.
/Robin E
The Gaming Ground

Famicom Guitar - Japan älskar Nintendo


Nja, inte riktigt rätt. Men nästan så.


Är man något sånär insatt i tv-spel och är född på 80talet (eller innan), så vet man med största sannolikhet att Nes hete Famicom i Japan. Själv så har jag både sett och spelat ett X antal Famicom spel (som aldrig någonsin släppts utanför japan) i mina dagar, jag äger dock dessvärre ingen Famicom i dagsläget.

En annan sak som är lite synd är att många Famicom hade/har väldigt cool musik. Det i sig är givetvis inte dåligt, tvärtom. Men vad jag menar är att ytterst få människor kommer ju att få höra och uppleva musiken. Men som tur är så finns det de idag som gör covers på kända Famicom låtar.

Det var på så vis som jag fann min väg till den japanska musikern och gitarr spelaren Famicom Guitar. Nu har han visserligen inte gjort någon låt än (så vitt jag vet) som man inte hört tidigare. Då han gjort covers på spel så som Super Mario och Ninja Gaiden, de spelen släpptes ju liksom över hela världen.

Men jag har en känsla utav att Famicom Guitar kommer att göra covers på spel, vars musik man aldrig hört tidigare. Vi får vänta och se helt enkelt. Jag ska dock inte klaga, för hans Ninja Gaiden cover är epic!
/Robin E
The Gaming Ground

När Link får problem med en förvuxen gris


Ja, till och med Link kan ha dåliga dagar. Bilden är gjord utav pettyartist.

Jag vet inte om ni sett trailern för det nya Zelda spelet till Wii-U. Men jag satt seriöst talat och dreglade framför skärmen (bokstavligen). För INGET Zelda spel har sett snyggare ut. Man behöver inte heller vara något super geni för att förstå att stor fokus kommer att ligga på Wii-Us unika kontroll system.

Vad det nu innebär i praktiken och för för spelaren, återstår dock att se. Men mycket kommer troligen att avslöjas under årets E3 mässa från Nintendos sida. Fast för min del så blir det nog inget köp utav Wii-U på release dagen.

Inte för att jag inte tro på maskinen, eller att jag inte vill ha en. Jag har helt enkelt inte ens hunnit klara av de GC och Wii spel som jag har liggandes. När jag är klar med dessa, så kommer jag däremot att köpa en Wii-U.

Något som däremot kom som en total överraskning för min del idag, något som jag inte alls visste om Link. Var att han uppenbarligen har något emot grisar, samt att grisar har något emot honom. Jag hade aldrig trott på det, om det inte vore för att någon lyckats fånga det hela på film.

Ja, vad ska man säga egentligen. Link får det grisigt värre helt enkelt.
/Robin E
The Gaming Ground

Limbo kommer "kanske" till Ios


Kanske den viktigaste och mest kreativa speltiteln på år och dar.

Vid det här laget så lär ni nog ha hört och lärt er känna igen danska Playdeads väldigt atmosfäriska, fantasifulla och kreativa plattforms spel Limbo (som btw bara kostar runt 100kr via steam!). Om inte, så är det helt klart på tiden att ni bekantar er med spelet.

För det är något utav det bästa som jag spelat i spelväg oavsett genre på evigheter. Nu ryktas det dessutom om att Limbo eventuellt ska komma ut till Ios (det rör sig om en portning i sådant fall). Ptja, det låter ju inte så långsökt när man tänker efter.

Limbo finns ju redan till PS3, 360 och PC, dessutom så söker Playdead efter en programmerare som kan porta spelet till andra format. Där ibland "kanske" just Ios. Vi får väl hoppas att någon ansöker och får jobbet inom kort, för ju förr Limbo kommer ut till Ios desto bättre.

För hur coolt vore det inte att spela Limbo på en Ipad liksom?
/Robin E
The Gaming Ground

Pikmin 3 blir en launch titel för Wii-U?


Wii versionerna är till och med ännu bättre än de till Gamecube imo.

Mycket utav de spelen som Shigeru Miyamoto varit involverade med har kommit till på så sätt att han hämtat idéer och inspiration ifrån sina intressen. Allt ifrån hans barndom (Zelda, Shigeru lekte mycket ute i naturen), till hans trädgård.

Det var just hans trädgårdsintresse som formade den extremt underhållande och charmiga Pikmin serien också. Så givetvis undrade man som fan om Wii-U skulle bjuda på ett Pikmin 3? för en gång skull så skulle man dock bli positivt överraskad.

För inte nog med att Pikmin 3 kommer att bli en verklighet, spelet kommer dessutom att bli en launch titel för Wii-U nu i år. Nintendos CEO (VD) Satoru Iwata siktar ju in sig på en release för Wii-U till årets julhandel. Frågan är dock hur Pikmin 3 kommer att se ut och te sig denna gången?

För Wii-U har ju helt nya kontroller och möjligheter. Det som är spikat är ialla fall att Pikmin kommer att ha HD grafik, samt att man kommer att utnyttja den skärmbaserade Wii-U kontrollern till max. Samt att vi kommer att få se (samt spel på plats?) bra mycket mer utav Pikmin 3 nu under årets E3 mässa i sommar.

Nyfikenheten tar seriöst talat kål på mig!
/Robin E
The Gaming Ground

Trent Reznor - Den digitala musik guden


Trent Reznor. Min absoluta favorit musiker och artist inom samtliga musik genrer.

Som ett perfekt avslut på en relativt givande dag, så bjuder jag er på en video med Trent Reznor, David Fincher och Atticus Ross. Där de jobbade med musiken till filmen "The Social Network" (som bygger på historian om hur Facebook kom till).

Jag har mer eller mindre alltid förstått att Trent är en väldigt, väldigt speciell person. Men videon avslöjade en del grejer som jag faktiskt inte visste, t.ex hur Trent jobbar, tänker och skriver låtar. Nåväl, nu vet man det också.

Har ni btw inte sett The Social network än, så gör det. För den är väldigt bra imo!
/Robin E
The Gaming Ground

Team Fortress 2 - Barn versionen


Nawww. Så söta, men ack så dödliga.

Det är fortfarande sjukt många människor som spelar Team Fortress 2 (inklusive mig själv). Därför så borde man egentligen inte bli så där jätte förvånad att det dyker upp en hel del fan videos på nätet. Men den som jag precis fann hade jag faktiskt inte sett förut.

I korta drag så är det typ TF2 goes Virtua fighter kids. Med andra ord, det rör sig om små barn istället för vuxna. det är en relativt kort film, men vad gör det. För den är grymt underhållande endå!
/Robin E
The Gaming Ground

Mortal Kombat Komplete Edition - More Is more


MK serien och licensen var ett tag riktigt illa ute. Hade det inte varit för NetherRealm och Warner Bros. Så hade nog MK varit död och begraven vid det här laget.

Det här lär nog glädje en hel del Mortal Kombat fans och figters skulle jag kunna tro. Den allra senaste MK titeln (som hade release förra året) är imo den allra bästa till dagsdatum. Då den tog allt det som jag älskade med de allra första titlarna (mk själen), och putsade upp MK till dagens grafik standard osv.

Kort sagt, det vart en hit. Till och med de som inte spelat Mortal Kombat förut älskade spelet. Men hungern stillades bara tillfälligt uppenbarligen, då efterfrågan på mer ifrån fansen sida. Let till att NetherRealm bestämt sig för att släppa en ny utgåva utav Mortal Kombat.

Nämligen "Mortal Kombat Komplete Edition". Som kommer att innehålla samtliga nedladdningsbara karaktärer, skins och fatalitys. Pris är ännu okänt, men release datumet är ialla fall den andra mars för PS3 och 360.
/Robin E
The Gaming Ground

Grand Theft Auto vs. Frogger


Jaha, då vet vi hur frogger skulle ha tett sig om Niko Bellic haft huvudrollen i Frogger.

Jag är nog inte ensam om att ha funderat vad som skulle hända om man mixade två helt skilda spel från två helt olika genrer. Oftast så slutar det vid just en tanke bara. Men så behöver det nödvändigtvis inte vara. För daneboe gpr nämligen verklighet utav sina mashup tankar.

Ta bara hans Gta Vs Frogger video t.ex. vanligen så är man ju konstant rädd för att bli överkörd utav traffiken i frogger. Men Niko Bellic behöver inte ora sig för det, då han använder sig utav ett granatgevär för att få fri passage.

Coolt är bara förnamnet!
/Robin E
The Gaming Ground

De bästa tv-spels remix låtarna ever!


Ett väldigt, väldigt bra rpg spel, vars musik är utav episka proportioner. Tro det eller ej, så har jag ett nytt och inplastat ex utav TOS i min samling (PAL).

Om jag någon gång skulle ställas inför ett sådant bisarrt scenarium (måtte det inte ske!) att jag måste välja bort ett utav mina mänskliga sinnen. Alltså, smak, lukt, syn, känsel eller hörsel. Så skulle jag lugnt ialla fall INTE sålla bort hörselen.

För att kunna höra ljud och musik är ett måste för mig. Det är liksom halva mitt liv (minst) utan tvekan. Jag lyssnar liksom inte bara på musik för att det är underhållande, skönt, avslappnande osv, utan det ger mig inspiration och kreativitet.

Jag kan nog säga (utan att överdriva) att vore det inte för all musik som jag lyssnat på sedan barnsben, så hade jag nog med största sannolikhet inte varit den personen jag är idag. Därför blir jag lite så där halv sne på de som klankar ner på tv och dataspels musiken.


Jeremy Soule hör till en utav mina absoluta favorit spel kompositörer. För hans musik är fantastisk vacker!

Det var faktiskt i och med musiken i spel som jag ens började bry mig om musik. Tidigare fattade jag inte grejen med musik alls. Jag såg bara musik som bortkastat och överhypat, mer eller mindre. Faktumet är att det finns väldigt gott om tv-dataspels musik som slår precis ALLT inom musikbranschen idag.

Då inom samtliga schangrar, rock som pop, techno osv. Jag skulle kunna lista och lovorda mina favorit spel kompositörer och deras låtar hela dagen lång. Men jag kan säga så här mycket ialla fall. Ett axelplock utav de som jag gillar väldigt mycket är bla Jeremy Soule, Tommy Tallarico, Frank Klepacki och Yasunori Mitsuda.

Samtliga personer har gjort fantastisk fin, vacker och grym musik. Det är faktiskt först nu på senare år som spelmusikerna fått den respekt och cred de faktiskt förtjänar imo.

Gillar ni btw spelmusik, så tycker jag helt klart att ni ska checka in den svenska sidan spelmusik! och som grädde på mosset, så avslutar jag det här inlägget med en musikvideo, innehållandes 10st grymt bra tv-spels remix låtar.
/Robin E
The Gaming Ground

American McGee har ett nytt spel på G


Jag undrar just vad McGee ska koka ihop för galenskaper denna gången? bild lånad utav geek.com
.

Det gäller ju att smida medans järnet är varmt heter det ju. Det är väl lite så som American McGee resonerar också. Det eftersom han och hans Spicy Horse fick en jackpott i och med Alice Madness Returns (recensionerna var dock väldigt blandade världen över. Allt ifrån 60-80%).

Tydligen så har McGee fått mersmak för barnsagor. För via Spicy Horse facebook sida så hintade han nämligen om att de jobbar på  en helt ny titel som ska vara baserad på en känd barnsaga (Jack and the Beanstal)


Konceptbilden som visades upp via McGee/Spicy Horse Facebook var på Jack och bön skäran (Jack and the Beanstal). Fast det återstår att se om det verkligen är den sagan som de kommer att göra ett spel baserat på.

För att vara exakt så skrev McGee ut följande via FB.

"What's that you say? You'd like to see more crazy fairy tale adaptations from Spicy Horse? Hmmm... what's this? Oh, I dunno... perhaps concept art from an as-yet-unannounced game we have in development. Intriguing!" - American Mcgee, Spicy Horse

Då inget är spikat till dagsdatum, så kan man tolka det där rätt fritt, alltså, vilket barnsaga Spicy Horse ska basera sitt nästa spel på. Det kan väl bli precis vad som helst egentligen. Men tydligen så ska Spicy Horse nästa titel bli mer "barnvänlig".

Om ni fick fick välja fritt, vilken barnsaga skulle ni vilja att Spicy Horse gjorde ett spel baserat på?

Själv så tycker jag att det vore rätt coolt om de gjorde ett spel utav Hans Christian Andersens Snödrottningen.
/Robin E
The Gaming Ground

Shoot Many Robots - Skjut allt som rör sig!


Team Fortress möter Boarderlands+ Robotar In the mix , typ.

Jag vet inte om man kan utveckla en rädsla, fobi och hat emot robotar. Men kanske finns det personer i världen som känner just precis så efter att ha kollat på samtliga utav Terminator filmerna när de var små. I vilket fall, Ubisofts run n gun spel "Shoot many robots" inbjuder till en hel del slaktande utav just robotar.

Vid första anblicken utav SMR (shoot many robots) så kom jag direkt att tänka på Boarderlands (grafiken) och Team Fortress (karaktärerna), det behöver givetvis inte vara något negativt i sig. Men det är nog rätt uppenbart att Ubisoft sneglat på just de två titlarna under utvecklingen utav SMR.

I vilket fall som helst, SMR ser rätt lovande ut faktiskt. I alla fall om man känner för lite run n gun co-op action till antingen 360, PS3 eller PC (PSN, XBL och steam). Shoot Many robots är tänkt att ha release mellan den 13 och 14 mars i år, och priset kommer att ligga på runt 70kr eller 800 MSP.

Så höll era ögon och öron öppna efter den här titeln!

Produktbeskrivning:
"Shoot Many Robots is a 4-player co-op, run-n’-gun action shooter. Published by Ubisoft, it’s Demiurge Studios’ first original title, and it’s releasing in 2012 for digital download on Xbox Live Arcade, PlayStation Network, and PC."
/Robin E
The Gaming Ground

Pop the pig - Ett väldigt udda sällskapsspel


Utav någon outgrundlig anledning så kom jag direkt att tänka på Cypress Hill låten "Looking Through the eye of the pig", men nej, inte riktigt rätt. Men nästan! Bild lånad utav toysrus.

Det vore påtok för enkelt att dra en massa skämt om feta amerikaner. Så jag skipar det helt, dessutom så tycker jag bara synd om de. I vilket fall, när jag var lite så var sällskapsspel det centrala i familjen på helgerna (innan vi fick en Sega Master System hemma vill säga).

Så jag vart lite så där lagom nostalgisk när jag kollade igenom en toys r us annons för en stund sedan. Det var en produkt som fångade mitt intresse extra mycket (på gott och ont). Spelet heter "Pop the pig", och det går kort och gott ut på att mata grisen tills den spricker.

Om det är kul eller ej, har jag inte den blekaste. Men videon och produkten var tillräckligt underhållande för att jag skulle ta mig tiden att skriva om den.
/Robin E
The Gaming Ground

Canabalt - The Soundtrack


Har ni inte spelat Canabalt tidigare, så är det helt klart på tiden att ni gör det. Köp spelet idag!

Jag har seriöst talat blivit helt och hållet såld på Danny Baranowskys musik. Det började med att jag skrev om Danny tidigare idag, sedan började jag kolla upp fler utav hans musik alster. Ja, vad ska jag säga. Nog har killen både skills och talang alltid.

Troligen så kom hans riktigt stora genombrott i och med Canabalt (som btw är ett grymt bra spel!), men Danny har som sagt var varit involverad i bra många fler titlar än bara Canabalt. Men då det är det Soundtracket som jag lyssnar på just i detta nuet, så blir det också det som jag bjuder er på.

Så enjoy!
/Robin E
The Gaming Ground

The Hunger Games blir spel - Girl On Fire


Med tanke på att filmen går upp på bio nu i mars, så lär Girl On Fire följa upp kort därefter.

Till och med de som vanligen inte läser eller tycker om böcker alls, gillar Suzanne Collins The Hunger Games trilogi. Och nu blir det en film baserad på den första boken också (tackvare Lionsgate studios), som dessutom går upp på bio nu redan i mars månad.

Men inte nog med det, det ska bli ett spel utav The Hunger Games också (som för tillfället enbart ser ut att komma ut till Ios). Det är inte heller vilka som helst som står bakom utvecklingen utav Girl on fire (som spelet kommer att heta). Utan det rör sig om Adam Saltsman (Dr. Dobb's Deuce, Gravity Hook, Canabalt mfl) och Danny Baranowsky (han har gjort musik till spel så som Canabalt och Meat Boy bla).

Så duon ska tillsammans forma och skapa Girl on fire, och ännu mer intressant är det att Suzanne Collins (hjärnan bakom The Hunger Games böckerna) ska få lämna feedback på Girl on fire spelet. Hur coolt är inte det på en skala 1/10 liksom?

Så nu återstår det bara att hoppas att både filmen och spelet blir riktigt bra. Annars lär det knappast bli några fler filmer eller spel baserat på The Hunger Games...
/Robin E
The Gaming Ground

Silent Hill 2 - Den "annorlunda" versionen


Den bästa Silent Hill titeln i hela serien imo.

Det känns nästan lite overkligt att det är över 11år (2001 i november för att vara exakt) sedan James Sunderland letade efter sin fru i Silent Hill 2 . För min del så var det faktiskt till och med SH2 som övertygade mig att hosta upp de tusenlapparna som en ny PS2 enhet på den tiden kostade.

För jag var ju en fullblods PC spelare sedan flera år tillbaks i tiden. Men som sagt, allt kom att ändras i och med SH2 och PS2. Tyvärr så fortsatte inte Silent Hill serien och konami att leverera bra SH titlar efter SH4, fansen menar på att det började gå utför redan efter del 3. Men de tre allra första SH titlarna är verkligen odödliga inte survival horror genren.

Så har man inte spelat SH 1-3, men älskar skräck spel. Då kan jag varmt rekommendera att ni köper de tre snarast. Jag vet att SH fansen är väldigt ledsan i ögat över SH HD samlingen (googla eller sök på Silent Hill HD Collection på våran sida), men kanske kan Silent Hill 2 videon som jag hittade lugna folks nerver lite ialla fall.

För jag fann den tämligen underhållande.
/Robin E
The Gaming Ground

Diablo 3 - Till både PC, 360 och PS3?


Blizzard är extremt förtegen om både ett eventuellt release datum för PC, samt att någon utveckling utav Diablo 3 för konsol pågår. Men i stort sätt ALLT tyder på att D3 kommer att komma ut till 360 och PS3.

De enda som verkligen snackar om Diablo 3 för fullt just nu är fansen och spelmedia, Blizzard tiger precis som vanligt som muren. Inget release datum är spikat, och man har inte heller vare sig bekräftat eller förnekat att Diablo 3 just nu utvecklas till 360 och PS3 (officiellt sätt).

Man ska givetvis inte spekulera allt för vilt, dröma sig bort osv. Men egentligen så är det rätt så uppenbart och logiskt vad som gäller. För det första så har Blizzard skyltat rätt så länge med att de söker efter personal som är insatt i både mjukvara och hårdvaran för PS3 och 360, för det andra så (råkade?) avslöjade Blizzards community manager Bashiok att D3 är tänkt att komma till konsol.

Så fyra små frågor dyker upp i mitt huvud direkt. 1. När blir releasen utav Diablo 3 egentligen? 2. Kommer Diablo ut till 360 och PS3? 3. Om Nu Diablo 3 kommer ut till konsol, kommer du PC versionen ha release samma dag som konsol versionen? och 4. Kommer konsol och pc-spelare att kunna spela med och emot varandra?

Jag tror samtliga utav de här frågetecknena (och mer där till) kommer att avslöjas och bekräftas, en efter en under årets E3 nu i sommar (5-7 juni).

Men vad tror ni själva? kommer Diablo 3 att ha release lagom till julen? och vad föredrar ni, att spela med mus & tangentbord, eller med en handkontrol?
/Robin E
The Gaming Ground

Brave - Pixars nästa film går upp på bio nu i sommar!


Brave är den första filmen på evigheter (Brave Heart?) som handlar om Skottar och Skottland.

Det är verkligen något väldigt specielt och magiskt med Pixars filmer. Det går liksom inte att ta miste på om det är en Pixar producerad film eller ej. Man vet redan på förväg vad man kan förvänta sig i stort sätt. Samtidigt så tror jag att Pixar är mer än medvetna om att folk tänker så här, alltså att de har en enorm press på sig att leverera, samt att de måste leva upp till folks förväntningar.

Jag har sett samtliga utav Pixars filmer, och jag älskar de alla. Den allra senaste filmen som pixar släppte var Cars 2 (som kom ut förra sommaren), men nu är det alltså dags för något helt annat än bilar. Nämligen en film som kretsar kring Skottar, skottska traditioner och trolldom.

Jag syftar på Pixars kommane film "Brave", som kommer att gå upp på bio nu under sommaren (den har release den 22 juni i Usa). Givetvis så tänkte man per automatik på filmen "Braveheart" när man hörde filmnamnet, samt dess upplägg.

Men inte mig emot, för Braveheart är en snuskigt bra film. Fast nu är huvudpersonen en tjej vid namn Merida (röstas utav Kelly Macdonald, Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy mfl), istället för en hyper blodtörstig Mel Gibson.

I korta drag så handlar Brav om den skickliga bågskytten Merida (som dessutom bara råkar vara dotter utav kungligt blod), som sätter både sig själv och sitt kungarik i klistret (pga att hon är rebelisk, samt att hon vägrade att gifta sig).

Så för att ställa allt till rätt så vände Merida sig till en häxa för hjälp. Det gjorde bara det hella ännu värre....så hur ska allt sluta? det får vi veta och se nu i sommar. Btw så noterade jag att det fanns/finns en karaktär i Brave vid namn "Lord Macintosh", är det en hyllning till den bortgångne Steve Jobs måntro?

Brave:
"Merida is a skilled archer and impetuous daughter of King Fergus and Queen Elinor. Determined to carve her own path in life, Merida defies an age-old custom sacred to the uproarious lords of the land: massive Lord MacGuffin, surly Lord Macintosh and cantankerous Lord Dingwall. Merida's actions inadvertently unleash chaos and fury in the kingdom, and when she turns to an eccentric old Witch for help, she is granted an ill-fated wish. The ensuing peril forces Merida to discover the meaning of true bravery in order to undo a beastly curse before it's too late"
/Robin E
The Gaming Ground

Little Acorns - Samla nötter till Iphone & Ipad


Mycket samlande utav nötter blir det. Men med tanke på hur underhållande och beroendeframkallande Little Acorns är, så inte mig emot.

Jag tänkte mjukstarta dagen med ett litet speltips till och för Ios. Gillar ni Piff och Puff, samt nötter. Så kommer ni nog att avguda Little Acorns. För man spelar nämligen som en ekorre som ska samla ihop en massa nötter. Little Acorns går i kort ut på just det, samla nötter, samt att undvika att dö medans man gör det.

För runt 7kr via itunes så kan du komma igång och samla nötter som värsta pokémon freaket på nolltid!
/Robin E
The Gaming Ground

Minecraft blir Duelcraft - Och Sub Zero gästar


Zub Zero må vara cool. Men Scorpion är min favorit karaktär i Mortal Kombat.

Det skapas inte "bara" en massa unika föremål, konstverk, byggnader och världar i Minecraft. Det går alldeles utmärkt att skapa filmer baserat på Minecraft också. Det är just precis det som SSLithuania gjort med sin mini Minecraft Machinima serie Dualcraft också.

Som i kort drag går ut på att kända karaktärer ifrån både film och tv-spel ska göra upp i en gladiator arena. Först ut är t.ex. Zub Zero från Mortal Kombat Vs lich king från Wow. Vilka karaktärer skulle ni vilja se slåss i Duelcraft framöver?

Själv så tycker jag att det vore rätt coolt om Max Payne gjorde upp med Snake från MGS. Två gammel gubbar som går rampage liksom, awsome!
/Robin E
The Gaming Ground

Pearl Jam - Evolution, Not Quite


Med låten och musikvideon "Evolution" så valde Pearl Jam att visa den mörkare sidan utav den mänskliga evolutionen. Som jag ser det så har vi i stort sätt inte lärt oss ett piss. Då vi har dödat varandra i ungefär 200,000 års tid nu, samt förstört våran planet mer och mer.

Nu ska jag inte bli super religiös eller gå för djupt in på det här ämnet (det lämnar jag åt andra). Men Pearl Jams video "Evolution" sammanfattar våran ras rätt så bra imo. Vi (människor)  är jordens cancer och parasiter. Samt så sliter vi allt mer på jorden för var år som går.

Jag vet inte om jag är ensam om att ha fattat att vi ALLA sitter i samma båt oavsett social klass, etnisk och religiös bakgrund. When the shit hits the fan, då får vi alla skit på oss. Politikerna tycks inte heller riktigt fatta att det inte går att förhandla med modernatur, naturen har sin gång ialla fall.

Sedan kan de ha hur många jäkla möten som helst i Bryssel osv. Ska man agera, så ska man agera INNAN det är försent. Jag kunde inte heller riktigt släppa Iillustrerad Vetenskaps gamla "Människa 2.0" artikel (som i övrigt är grymt intressant).

Som de flesta redan vet så har vi ju utvecklats som ras i flera omgångar. Det har gått ett antal X år, sedan har vi gjort ett jätte skutt framåt. Frågan är bara om det kommer att ske på naturlig väg denna gången också, eller om det blir någon utav de andra alternativen som Iillustrerad Vetenskap listade (bla en blandning utav människa och maskin, eller en lab framställd super människa).

Vi får se, en sak är säker ialla fall. Vi måste börja utforska rymden, samt ta bättre hand om våran hemplanet. Annars är det Game over for real. Tänk att allt detta poppade upp i mitt huvud efter att jag lyssnat på en enda Pearl Jam låt, rätt coolt när jag tänker efter.
/Robin E
The Gaming Ground

Oddworld The Oddboxx - 4st Oddworld spel för 150kr


Sjukt mycket speltid, underhållning och valuta för pengarna måste jag endå säga.

Jag har nämt det här en gång förut, men det är rätt så många månader sedan sist nu. Så jag känner att det kan vara värt att ta upp igen, eftersom Oddworld är en sådan pass stört skön plattforms serie.

Jag syftar på Oddworld the oddboxx, som innehåller samtliga Oddworld titlar (som är fyra stycken till antalet) för fjutiga 15euro (runt 150kr) via steam. Jag noterade även att Strangers Wrath nu mera finns som en HD version utav spelet till PS3 via PSN (HD versionen hade release den 21 december förra året).

PC versionen är tänkt att komma ut i mars månad någon gång, PSvita har inget releasedatum för tillfället. Och Xbox 360 tycks inte få tillgång till spelet alls. Varför har jag inte den blekaste faktiskt. Ju fler som kan upptäcka och avnjuta Oddworld spelen desto bättre liksom.

Så bege er till Steam och klicka hem The Oddboxx samlingen,  samt Strangers Wrath HD via psn asap!

Produktbeskrivning:
"The Oddboxx is bundle of all of Oddworld Inhabitants critically-acclaimed, award-winning classics, Abe’s Oddysee, Abe’s Exoddus, Munch’s Oddysee and Stranger’s Wrath both available for the first time to PC owners.

Spanning thirteen years of one-of-a-kind gaming experiences, this package aims to give fans old and new an affordable and convenient way to enjoy these games once again, with a few new additions and enhancements."

Features:
- Abe’s Oddysee
- Abe’s Exoddus
- Munch’s Oddysee
- Stranger’s Wrath
/Robin E
The Gaming Ground

Daily Lives of Highschool Boys - Mindfu**!


Snacka om mindf**k moment där. Bild lånad utav ani-culture.net

Vad bättre kan vara än att avnjuta den allra sista sportlovs dagen med den klockrena anime serien Daily Lives of Highschool Boys. Det har varit min stora ljuspunkt idag ialla fall, för en roligare och mer underhållande anime får man ju leta efter.

Handligen i sig är ju helt galen bara den. DLOHB handlar om ett gäng högstadie killar som verkligen anstränger sig stenhårt för att förstå sig på tjejer. Hur de tänker, varför de klär sig som de gör, hur man får de att gilla en ect ect.

Dessvärre så tenderar killarnas diskussioner att spåra ur helt, och komma off-topic. Dock till våran stora fördel, då det blir väldigt roligt att skåda. Även om jag ibland lider med grabbarna i serien, som lyckas hamna i klistret om och om igen.

Men vem har sagt att kärlek och gåtan med tjejer/kvinnor ska vara lätt att förstå sig på?
/Jonas E
The Gaming Ground

Deus Ex Human Revolution - Bitch slap paradise!


Adam Jensen kan det där med att bitch slapa folk. Här är han i full fart med att bitch slapa någon stackars sate så hårt att blodet bara flyger.

Det är alltid kul att se vad spelare kan hitta på för något i en så kallad fri sandlåde värld. Ibland så kan spelarna hitta på så knasiga och galna saker som inte ens utvecklarna själva kunnat räkna med. För det är ju lite så här, ju friare en spelvärld är, ju mer buggar och oförutsedda saker kan uppstå.

Nu är i och för sig Deus Ex Human Revolution inget GTA eller ens Fallout 3 för den delen. Men det finns relativt gott om handlings alternativ och vägval att stå inför. Samtliga ger lång eller kortsiktiga konsekvenser, på gott och ont.

Redan i det allra första Deus Ex spelet så gick det att släppa allt vad moral, etik, rätt och fel heter. Nu är inte jag en sådan person, inte ens i spelens värld. Så vida man inte är menad att spela ond ifrån början, eller om jag bara vill fula mig lite.

Men när jag väl bestämde mig för att bara "leka" och fula mig. Så kunde helt absurda och bisarra situationer och scener uppstå. Det var väl lite så "TheTrueHaddock" tänkte med sin video i Deus Ex Human Revolution också.

För uppenbarligen så gillar Adam Jensen att bitch slapa precis ALLT och alla.
/Robin E
The Gaming Ground

Slice 'n Dice Ninja - Castle Defense med ninjor


Strimla precis ALLT som kommer i din väg. Det är typ vad Slice n Dice Ninja går ute på.

Ibland så är det faktiskt rätt skönt att spela något totalt hjärnbefriat, alltså ett spel som inte kräver att man tänker alls. Det behöver inte heller betyda att det är något dåligt. Ta bara Van Dyk Entertainments Slice n dice ninja t.ex.

Tänk typ Hitman seriens tidigare fysikmotor (ragdoll), castle defense, ninjor och så action på det. Givetvis så utspelar sig även SNDN i det forntida Japan, i och med att det var/är där ifrån som ninjorna ursprungligen kommer ifrån.

Så känner ni för att hacka, tärna, strimla och pulivisera lite ninjor, samt att ni har 7kr till övers. Gå då till itunes och köp Slice n dice ninja!

Produktbeskrivning:
"Slice 'n Dice ninja is a physics-based castle-defense game for the iPhone, employing superb artwork, anatomically-correct ragdoll-physics and skeletal animation, and a dynamic environment. Choose from a multitude of weapons, including a katana, ninja stars, grapple hook, spring-board traps, and more!

OpenFeint and Game Center-enabled, with more challenges being added every update.

The year is 1550 AD, Sengoku-period. It is a time of social upheaval, political intrigue, and nearly constant military conflict. Japan is dominated by local lords, known as "Daimyo". One particular Daimyo, Nagiichi KAMIYA, has become the subject of numerous social uprisings and assassination attempts, due to imposing high taxes on the lower class farmers and craftsmen.

Neighboring Daimyo uses this as a means to extend their dominance by means of assassination. You've been hired as a mercenary for the personal protection of KAMIYA. You are a lone ninja, whose name is revered throughout Central Japan for your skill and abilities in the ancient martial arts known as "Ninjitsu", gained from years of dedicated training. Should you successfully complete your mission, you will be greatly compensated for your time and skill."

/Robin E
The Gaming Ground

Det är en klar fördel att kunna engelska


"What are you sinking about?" xD

Jag fick ett roligt videoklipps tips utav teknikflickan för någon dag sedan. Så jag tänkte dela med mig utav den videon nu. För att sumera upp det hela lite kort. En tysk kustbevaknings trainee får det svettigt värre när en engelsktalande person i sjönöd anropar om hjälp.

Tysken hanterar det hela...ehrm, på sitt eget lilla "vis" om jag säger så. Enjoy!
/Robin E
The Gaming Ground

Action Doom 2 - Urban Brawl


Doom är det enda som Action Doom 2 har gemensamt med IDs FPS klassiker. Sedan tar likheterna slut.

Jag tror jag just lyckats hitta den coolaste Doom modden ever. Vad sägs t.ex. en mix utav Streets of rage, tecknad grafik (tänk XIII typ) och alla våldsamheterna ifrån doom. Då får du Action Doom 2 - Urban Brawl. Med tanke på att jag själv inte hört talas om den här briljanta skapelsen förut, så är det säkerligen fler där ute som inte gjort det heller.

Gillar ni trailern, så kan ni ladda ner AC2 - Urban Brawl här!
/Robin E
The Gaming Ground

Jagged Alliance - Back in Action


Inte sedan Jagged Alliance 2 har jag funnit något större intresse för de övriga Jagged Alliance titlarna. Får se om JABIA kan ändra på det.

Nu i dagarna så hade det första nya spelet i Jagged Alliance spelet på evigheter release. Själv så kom jag att älska Jagged Alliance 2 när det hade release 1999. Det till trots att det var buggit till max. Men nu är det alltså JA Back In action som gäller.

Jag vart lite tveksam efter att jag läst lite recensioner och kollat på en rätt genomgående trailar för spelet. JABIA snittade dessutom bara runt 64% i betyg världen över. Så jag vet inte, det känns inte som något "måste" spel för min del.

Det blir nog att ladda ner demot och spela ett par vändor innan jag gör något eventuellt köp. I annat fall så kan jag lugnt rekommendera våra läsare att skaffa Jagged Alliance 2 (med samtliga patchar och moddar). För JA2 är ett grymt bra turordningsbaserat spel!

Produktbeskrivning:
"Jagged Alliance: Back in Action is a contemporary of the latest title in the much-loved Jagged Alliance series of turn-based mercenary-themed strategy games. Designed from the ground up to offer a modern gaming experience, Back in Action showcases an updated isometric 3D look and interface, highly detailed character models and a variety of new gameplay features.

Back in Action takes players to the fictitious country of Arulco, where a ruthless dictator has seized power and only a small group of rebels stand to resist him. Tasked with freeing the island from the dictator's iron grip, players will command rebel and mercenary forces while using tactical, diplomatic and economic tools to keep troops supplied and ready for the next flight, all while commanding them directly in nail-biting battles.

Back in Action's innovative "plan & go" combat system combines real-time strategy (RTS) with turn-based elements to guarantee that the intricacies of tactical warfare are rendered in dynamic, exciting gameplay. This challenges would-be commanders to master not only strategy and tactical combat, but also to maximize their team's capabilities through RPG-like character advancement."
/Robin E
The Gaming Ground

LG 55" 3D OLED TV och Sharp 85" 4320p


Jag som tyckte en 42" tv var rätt så stor. Checka bara in det här monstret! hela 55 tum.Bild lånad utav good3dtv.com


Storleken har ingen betydelse sägs det ofta. Hur många gånger har man inte hört det? men innerst inne så vet vi alla att storleken betyder väldigt mycket. Och nu syftar jag inte på intima kärleks ritualer, utan tv-skärmar. CES mässan i Las Vegas är över sedan över en månad tillbaks i tiden.

Men jag kunde inte riktigt släppa tanken och låta bli att reflektera över LGs massiva 55tums OLED tv (världens, då största OLED tv) som då visades upp på plats. Satan vad skärm tekniken går fort framåt. Fast än det bara är lite drygt 1.5år sedan jag köpte min LED tv, så framstår den redan som rena stenålders tekniken nu.

Nu är det ju Smart TV, 3D, OLED osv som gäller. Frågan är egentligen när man som konsument ska slå till och göra ett relativt dyrt tv köp? det handlar nog en hel del om hur pass snabbt man behöver en ny tv, samt givetvis ekonomi och om det är några stora tv-kampanjer (reaor osv) igång.


Sharp slår på stort med sin 85 tums 4320P tv. Vågar man ens tänka på vad den här besten kan tänkas kosta? bild lånad utav itechmagazine.com

Jag lade även märke till Sharps 85tums 4320p tv. HDTV 1080P, vad tusan är det för något liksom? tanken är att 4320P ska bli en standard runt 2020. Sharps 4320P modell är hela 16 gånger skarpar och tydligare än en 1080HD Tv.

Jag undrar just hur coolt det vore att spela säg Gran Turismo 5 eller Twisted Metal på en sådan skärm? en sak är ialla fall väldigt säkert. Med tanke på att PS4 och 720 kommer att höja ribban ytterligare för vad en konsol kan måla upp, så måste även tv-skärmarna uppgraderas.

Som gamer och film entusiast, så har jag och likasinnade en väldigt ljus framtid att se fram emot.
/Robin E
The Gaming Ground

JC Denton - The very best of


JCD, framtidens svar på Clint Eastwood, typ. Trenchcoat och solbrillor är JCD signum, och givetvis så har han brillorna på sig 24/7.

Då jag nästan klarat ut Doom 3, så satt jag och funderar på vilket spel som jag ska börja att spela härnäst? efter att jag gått igenom min hög utav icke utklarade eller spelade spel. Så fick det bli Deus Ex 2. Det utav ett flertal olika anledningar.

Bland annat så har jag aldrig klarat ut Deus Ex 2, än mindre så har jag spelat det särskilt mycket. Samt så är jag grymt nyfiken på hur vida spelet verkligen är så illa som somliga fans säger. Jag minns bara att jag vart rätt så besviken på Deus Ex 2 demot för en halv evighet sedan.

Det var liksom inte riktigt vad jag hade förväntat mig utav en uppföljare till ett utav de bästa spelen som gjorts någonsin. Så det ska bli intressant minst sagt, ska se om det finns några moddar eller liknande också. Så att man kan få till bättre grafik osv.

På tal om Deus Ex, en utav min största besvikelser med Deus Ex 2. Var att JCD inte var i fokus längre. Jag menar, karlns dialoger och punchlines är ju legendariska.

Checka in videoklippet som jag bifogat så kommer ni att förstå vad jag menar.
/Robin E
The Gaming Ground

Metal Gear Rising - Fansen sågar


Så här i efterhand, så vet e tusan om det var en bra ide att Kojima lämnade över utvecklingen till Platinum Games. Med tanke på att fansen rantar redan nu...

Jag har inte ens hunnit med att klara ut alla de MGS spel som jag har liggandes (jag har samtliga titlar i serien). Men jag har trots det spelat en hel del MGS med åren. Så när jag ser Metal Gear i titel namnet, då förväntar jag mig en hel del.

Men min, och andras syn på Metal Gear skulle komma att ändras drastiskt i och med Metal Gear Rising. Som vi alla redan vet så vände ju sig Kojima till Platinum Games, eftersom Metal Gear Rising inte gick i den riktningen som han ville.

Kojima och hans medarbetare stod helt enkelt kvar på ruta 1 fortfarande, trots att MGR projektet varit igång sedan 2009. Då under namnet "Metal Gear Solid: Rising". Därför tog Kojima kontakt med Tatsuya Minami och hans Platinum games (Bayonetta, Madworld mfl) i början utav 2011.


Våldsamt innehåll är verkligen Platinum games signaturmelodi.

Därefter döptes projektet om till Metal Gear Rising, och spelet ändrades om en hel del (givetvis under det vakande ögat utav Kojima och hans team). Men MGR är inget MGS spel, och det klar gjorde man väldigt tidigt också.

MGR är en fristående titel, och har inget som helst med MGS att göra (med undantag för att några karaktärer ifrån MGS medverkar i MGR). Trots det så tog det hus i helvete hos fansen redan under E3 förra året. För precis som jag nämde tidigare, MGS fansen är troligen de mest lojala och kräsna i världen.

Därför kokar det för fullt på nätet världen över också. Själv så vet jag inte om Kojima tagit sig vatten över huvudet denna gången. Det är ett enormt risktagande som han tagit i och med MGR, något annat kan jag inte påstå.

Fansens åsikter säger väl egentligen det mesta, det räcker med att kolla vad folk skrivit på MGR trailern på youtube. Så pressen på att leverera är rätt stor på Platinum Games och Kojima om jag säger så. Samtidigt så känner jag lite så här också, MGR ger en helt ny infalsvinkel utav Metal Gear.

Låt oss bara hoppas att slutprodukten utav Metal Gear Rising blir riktigt bra.
/Robin E
The Gaming Ground

Cobra The Space Pirate - The Soundtrack


Cobra var och är inte bara en fantastisk bra anime serie. Den innehåller även ett utav de bästa soundtracken också.

Jag tänkte avsluta den här kvällen med det mäktiga soundtracket ifrån Rymd piraten cobra anime serien. Musiken är imo 50% av helheten i Cobra, ungeför som all musik i James Bond. Osamu Shōji visste helt klart vad han gjorde när han blandade jazz, funkig rock och orkester musik.

Jag får inte heller glömma bort att nämna att hade det inte varit för Buichi Terasawa (hjärnan bakom mangan) och Osamu Dezaki (animen), så hade inte ens Cobra existerat. Och det hade varit en minst sagt stor förlust, inte bara för mig personligen.

Utan för anime scenen i stort. Cobra är dessutom min absoluta favorit anime karaktär och personlighet någonsin. Så njut ni utav musiken, så säger vi tack och god natt för idag!
/Robin E
The Gaming Ground

John Carter - Disneys nästa stor film


Taylor Kitsch (X-Men Origins: Wolverine, John Tucker Must Die mfl) spelar John Carter. Så det här kan ju bli riktigt lovande.

Det känns verkligen som om våren är på G på allvar nu, och det är verkligen grymt jäkla skönt måste jag säga. Och med våren brukar även de stora filmerna komma också. Disney slår på stort med deras action/äventyrs film John Carter, som går upp på bio nu i mars (I Usa ialla fall).

Vad jag där emot faktiskt inte visste om, var att George Lucas hämtat inspiration ifrån en bok vid namn "A Princess of Mars" (där just karaktären John Carter medverkar) till sitt Star Wars. Om ni checkar in trailer precis som jag gjort, så kommer ni nog att få en del Star Wars vibbes precis som jag fick.

Hur vida John Carter är bra eller dåligt återstår dock att se. Trailern fångade mitt intresse ialla fall.
/Robin E
The Gaming Ground

Den värsta alla hjärtans dagen ever!


Angie måste typ vara den bästa pokémon figuren någonsin!

Lite sent ute kanske att börja diskutera alla hjärtans dag kanske. Med tanke på att den redan varit. Men jag fann en rätt underhållande video ifrån Screen Team (Angie & Chad), där de diskuterar just alla hjärtans dag. Samt tv-spel och en hel del annat.

Det hinner väl gå ungefär 3 sekunder innan hela diskussionen spårar ur helt xD Så enjoy gott folk!
/Robin E
The Gaming Ground

En handfull utav anime wtf moment


Ibland så kan man inte göra annat än att se ut som ett frågetecken, när riktigt tunga wtf moment uppstår inom anime.

Jag vet e tusan om jag skulle vilja veta vad som föresegår i somliga anime producenter och manusförfattares huvud. För somliga scener, serier och dialoger är bara för jäkla tokig. I små doser går ju an, då kan man ju liksom hantera det hela.

Men att sättas sig in i hjärnan/hjärnorna bakom det hela, blir nog overkill tror jag. Ni vet, sådana där moment där man bara rynkar på näsan, är stel i ansiktet, blinkar förvånat med ögonen, och ens ansikte formligen skriker ut "WTF!?".

Så ni får kolla på videoklippet på egen risk, för den innehåller typ flera utav anime världens största wtf moment (tänk the wierd part of youtube, fast med anime istället).
/Robin E
The Gaming Ground

Soul Calibur - Nu till Iphone och Ipad2!


Ska sanningen fram, så kom jag i kontakt med Soul Calibur serien först när den första 360/PS3 utgåvan kom ut.

Med tanke på att Namcos Soulcalibur V hade release för flera veckor sedan, så kunde nog inte Soul Calibur febern vara högre än vad den är nu. Men det är långt ifrån bara konsol spelare som kan gå loss med sina fighters runt om i världen.

Utan det går även alldels utmärkt att spö skiten ur sina vänner och fiender via sin Iphone eller Ipad 2 också. Ios versionen utav Soul Calibur har funnits ute på marknaden i ungefär en månads tid nu, och priset är rätt överkomligt också.

Runt 105kr för att vara exakt, via itunes. Man kanske inte riktigt kan få uppleva samma form utav kick ass känsla som till konsol. Men å andra sidan, det är inte långt ifrån, och nu kan man ju sparka rumpa vart än man befinner sig!

Produktbeskrivning:
"SOULCALIBUR" series is available on theiOS. Enjoythe memorable characters and non-stop action SOULCALIBUR is famed for with complete arcade fidelity in the comfort of your own home!

Relive the eternal tale of swords and souls transcending time and space."


Features:

- 19 characters in total!
- All character moves faithfully recreated!
- Gorgeous Retina display graphics!
/Robin E
The Gaming Ground

Soldater Vs Tennis brud


Tennis bollar på ingeående! take cover!

Jag kan väl inte direkt påstå att jag någonsin förknippat tennis med något som är actionfyllt, explosivt och coolt. Don´t get me wrong, jag gillar Björn Borg. Men tennis tilltalade inte mig på samma sätt som t.ex. hockey, fotboll och basket gjorde helt enkelt.

Men min åsikt om sporten tennis i stort, har kommit att ändras mer och mer med tiden. Främst då jag börjat testa på tennis själv, men det var en holländsk reklam snutt som fick mig att bli intresserad utav tennis på allvar. Ja, vad ska jag säga. Vem behöver vapen i ett krig, när ett tennisrack och några bollar räcker för att vinna?
/Robin E
The Gaming Ground

Rayman origins - Nu för psvita


Ett väldigt bra plattforms lir, och en utav de allra bästa Rayman titlarna. Jag undrar just hur spelet gör sig till Psvita ja?

Det fanns de som var väldigt skeptiska till Ubisoft och Michel Ancels nya tolkning utav Rayman. Men när väl Rayman Origins hade release, så älskade både spelpressen och fansen spelet. 360, Wii, PC, 3DS och PS3 versionen har funnits ute i ett bra tag nu.

Men nu är det alltså dags för Psvita versionen. Som dessutom bjuder på en hel del nytt godis, bla multitouch (man har anpassat Rayman Origins till PSV till max). Jag äger dessvärre ingen PSV i dagsläget, så jag får nöja mig med Wii versionen tills vidare. Men har man en PSV och gillar Rayman, då finns det inte mycket att tveka över!
/Robin E
The Gaming Ground

The Darkness 2 - Mike Patton In action


Mike är en jäkel på att både sjunga och göra röster. Bild lånad utav movieweb.com

Som en perfekt avslutning på den här dagen och den här kvällen, så bjuder jag er på en riktigt trevlig (eller otrevlig, beror på hur man ser det) in action video med självaste mr Mike Patton från Faith No more him self. För att vara exakt så har Mike fullt upp med att göra diverse olika ljud åt "The Darkness" väsendet i The Darkness 2.

En speltitel som btw funnits ute sedan den 10 februari. Med det skrivet och sagt så säger jag tack och god natt!
/Robin E
The Gaming Ground

Kenichi - The Mightiest Disciple


Jag började kolla på Kenichi idag, vad ska jag säga, det är bra skit!

Ibland så lyckas man verkligen överträffa sig själv. I samband med att jag letade efter en samlingsbox för Gintama så hittade jag slutligen fram till en anime som jag aldrig hört talas om förut (kan kanske bero på att den bara sändes på tv mellan 2006-2007?). Nämligen Kenichi - The Mightiest Disciple (animen är skapad utav Hajime Kamegaki, och är baserad på mangan som Syun Matsuena gjort).

Jag är dock väldigt glad för att jag snubblade över Kenichi. För trots att jag bara hunnit kolla på två avsnitt så här långt, så är jag redan stormförtjust i serien. Det ska bli intressant att se om Kenichi kan hålla samma höga kvalité avsnitt efter avsnitt.

Kenichi är en bladning utav både fighting, humor och action. Själva handlingen kretsar runt den 16år gamla högstadie studenten Kenichi, som otruligt nog varit ett mobboffer i hela sitt liv. Allt skulle dock komma att ändras när han blir vän med en minst sagt mystisk utbytesstudent vid namn "Miu Furinji".

Därefter spinner det loss rätt rejält om jag säger så. Vill ni unna er själva ett par välförtjänta skratt, då är helt klart Kenichi något för er!
/Robin E
The Gaming Ground

Crusader Kings II - Hardcore strategi


Crusader Kings 2 har funnits ute på marknaden i ett par veckors tid nu, och betygen har i överlag varit väldigt goda. Runt 86% i snitt för att vara exakt.

Folk har haft en tendens att kolla snett på mig när jag sagt att jag föredrar den gamla skolans strategi spel. "Vad tusan menar du med det?" har oftast blivit deras spontana reaktion. Låt mig få förklara lite kort. Civilization 1-3 ägde riktigt, riktigt hårt.

Det var mycket detaljer att pilla på, mycket information, fakta osv som man behövde sätta sig in i för att kunna vinna med sin nation. Men med tiden så vart varje del bara mer och mer fördummat. Ibland så känner jag helt enkelt för den typen utav strategi, därför passar mig Paradoxs Crusader Kings II mig väldigt bra också.

Ärligt talat så hade jag inte ens spelat originalet innan jag satte mig ner med del 2. Men det gör inget, då tvåan (enligt fansen, spelmedia) tydligen ska vara överlägset bättre än den första titeln.

Gillar man strategi, och spel så som Risk. Då kan nog Crusader Kings 2 var något för dig!

Produktbeskrivning:
"Europe is in turmoil. The lands are fragmented into petty fiefs, the emperor struggles with the Pope, and the Holy Father declares that all those who go to liberate the Holy Land will be freed of their sins. Now is the time for greatness. Increase your lands and fill your coffers, appoint vassals, battle traitors, introduce laws while interacting with hundreds of nobles, and create the most powerful dynasty of medieval Europe.

A beleaguered king will always have friends to support him. But beware, as your rule and realm may find trouble when a loyal vassal becomes a bitter rival. Stand ready, increase your prestige, and listen to the world whisper your name in awe. Do you have what it takes to become a Crusader King?

Crusader Kings II explores one of the defining periods in world history in an experience crafted by the masters of Grand Strategy. Medieval Europe is brought to life in this epic title rife with rich strategic and tactical depth."


Features:
- Start a game in 1066 and forge 400 years of European history
- Take on the role of a Christian noble and carry them through the ages from Count to Emperor via the line of succession
- Gather Prestige for every successive character you play, furthering the glory of your dynasty
- Expand your feudal domain at the expense of your rivals
- Unravel the plots of your courtiers and vassals, each armed with their own agendas
- Re-enact the Crusades, defend against the Mongol onslaught, and form feudal nation-states
- Struggle with the Pope for control of the bishops
- Relive the Middle Ages with up to 32 other players in a competitive multiplayer mode
/Robin E
The Gaming Ground

Roliga MMA Moment


Jason aka Mayhem Miller. Utan tvekan den galnaste och coolaste MMA fightern någonsin.

Nog är det mycket hormoner och aderlin med i bilden inför och under en MMA fight. Men ibland så slår det verkligen helt slint i huvudet på somliga fighters. Mayhem Miller t.ex. hör till en utav de som verkligen bjudit på sig själv vad det gäller att göra helt bisarra entrér, poser och ansiktsspel under fighterna.

Man Mayhem är långt ifrån den enda fightern som tenderar att spåra ur rejält i tid och i otid. Checka bara in samlingsklippet med några utav de galnaset (roligaste) MMA momenten som jag hittade. Galet värre minst sagt, underhållande dock.
/Robin E
The Gaming Ground

Gravity Rush - Med gravitation i fokus


Gravity Rush kommer att säljas som både fysisk och digital kopia. I EU så kommer man dock enbart att kunna köpa spelet i digital form (om man inte importera GR då).

Keiichiro Toyama, hjärnan bakom skräck klassiker så som Silent Hill och Forbidden Siren hade helt andra idéer och planer för över 10år sedan. Eller rättare sagt, han hade ett spel i åtanke som inte hade något alls att göra med skräck.

Spelet ifråga var Gravity Rush (Gravity Daze i Japan), och själva kärnan utav spelkonceptet byggde på att spelaren skulle kunna manipilera gravitationen på diverse olika sätt. Det i sin tur skulle göra det möjligt för spelarna att utforska världen och utföra akrobatiska rörelser på ett unikt sätt.

Allt det här fanns alltså i bakhuvudet hos Keiichiro Toyama redan för över 10 år sedan, men det är nu en verklighet i och med Psvita titeln Gravity Rush (som är en mix utav manga, action och plattform). Hur vida det hela vart en bra mix eller inte kan jag inte svara på (då jag inte spelat Gravity Rush, än), men, de allra första recensionerna utav spelet var/är väldigt lovande.

Hela 90% fick Gravity Rush utav Eurogamer, och japanska Famitsu gav spelet 38/40 i  betyg. Gravity Rush hade släpp i Japan redan den 9 februari, och releasen i Usa dröjer tills den 29 maj, och europa har inte äns fått något releasedatum ännu.

Men ni ska helt klart hålla ögonen öppna efter Gravity Rush på PSN framöver om ni äger en PSvita enhet!

Produktbeskrivning:

"Gain a new perspective as you take on the role of Kat, a strong-willed girl seeking the means to protect her future in a world that’s crumbling to pieces. Tilt and move the PlayStation®Vita, taking gravity into your own hands to deliver devastating attacks, uncover the secrets to your past and explore a mysterious world."

Features:
- Move The World Around You : Manipulate gravity to help you move around, shifting your perspective and enhancing your actions to complete dozens of missions spanning several worlds.
- Full Motion Control : Use the PlayStation®Vita gyro sensor to control gravity. Use the front and back panels to quickly react to shifting surroundings and dodge enemy attacks.
- Graphic Novel Storytelling : Experience beautiful cel-shaded graphics brought to life through OLED technology, delivering crisp and vivid colors.
/Robin E
The Gaming Ground

Yellock - Rock n roll från Tokyo


Yellock har inte slagit igenom på allvar än, men de är på god väg att göra det. Och de har mitt stöd!

Förutom att jag älskar tv och dataspel, så älskar jag även musik. Och utav en ren slump så fick jag höra talas om rockbandet Yellock ifrån Tokyo Japan (för att vara exakt, de följde mig/oss på Twitter). Så jag kollade upp de lite närmare, det räckte med att jag hörde låten "Can´t stand bein alone" så förstod jag att de här grabbarna kan bli något riktigt, riktigt stort.

När jag lyssnade på låten så kom jag att tänka på end credit låten ifrån första Resident Evil faktiskt. Vilket bara var ett bra tecken. Så jag tänkte väl typ "hell, jag promotar det här bandet på våran sida. För de förtjänar verkligen att höras utav flera där ute!"

Så sagt och gjort, ladies and gentlemen. I present to you Yellock!
/Robin E
The Gaming Ground

No more room in hell v1.03 - HL2 modd


Brandyxor duger tilll så mycket mer än att bara slå in dörrar och hugga ved med. De funkar t.ex. alldeles utmärkt att döda zombies med också.

Vad kan vara en bättre start på dagen än att få ett tips om en riktigt underhållande zombie modd för Half-Life 2? inte imo ialla fall. Jag hörde talas om No more room In hell idag direkt på morgonen (via en internet kompis), så jag checkade in modden direkt.

Ja, vad ska jag säga. Det här är inte "ännu en zombie modd i mängden" grej, uan NMRIH är verkligen något helt annat. Till skillnad emot Killing Floor, Left 4 dead och Dead Island, så är NMRIH betydligt mer realistiskt. Det krävs nämligen inte mycket för att man ska dö, samt så är allt inte lika upp speedat som t.ex. l4d är.

Alltså, att det öser ut fiender precis hela tiden. Så skräcken och stämningen hinner byggas upp betydligt mer i NMRIH. Så gillar ni zombie spel och har HL2 installerat, then go for it!
/Robin E
The Gaming Ground

Sexig och rolig brittisk reklamfilm


Jag undrar om hon verkligen ringer killen för att hon gillar honom, eller bara för att hon vill ha tillbaks sin kjol xD

Det finns då inte så där värsta många reklamklipp som får mig att le, än mindre sådana som får mig att skratta. Svensk reklam är i överlag extremt tråkiga och krystade. Den som jag fann är däremot riktigt underhållande. Det är någon slags brittisk telefoni reklam, som innefattar både flörtande och komik på ett sexigt sätt.

Watch and enjoy!
/Robin E
The Gaming Ground

Bug Princess - Bullet hell till Ipad & Iphone


Räkna med att dö ofta i Bug Princess. Bullet hell är nämligen vardagsmat i den här titeln.

Cave är verkligen en legendarisk japansk spelstudio vad det gäller shoot em up titlar. De har levererat odödliga shmup klassiker så som t.ex. DonPachi, Ibara och Pink Sweets: Ibara Sorekara. Men det är nog arkad spelet "Mushihimesama" som slår högst hos fansen.

Därför jubblade nog en hel del när Cave släppte den omgjorda Ios versionen "Bug Princess" för bara någon månad sedan. Man får rätt mycket valuta för pengarna också, nya modes och annat gott & smått. Allt för runt 30kr via itunes.

Enligt fansen så gör sig Bug Princess dessutom sig bäst på Ipad, så gillar ni Shoot em up och har tillgång till en Ipad. Då vet ni vilket spel ni ska köpa!

Produktbeskrivning:
"The legendary arcade shooter "Bug Princess" (Mushihimesama) arrives for iPhone, iPod touch and iPad!
Take control of Princess Reco and dodge through massive bullet storms to save the village of Hoshifuri!"


Features:
- THREE UNIQUE GAME MODES, FOUR DIFFICULTIES
- Original Mode: Moderate difficulty.
- Maniac Mode : Intense and frenetic gameplay.
- Ultra Mode : Sheer bullet hell.
- different levels of difficulty available for all levels from beginners to veteran shooter players!
/Robin E
The Gaming Ground

Toriko - Med fokus på maten och ätandet


Toriko är en första klassens gourmetmats jägare. Ingen maträtt går säker ifrån honom!

Två saker som jag verkligen gillar är anime och mat. Speciellt matlagning är grymt kul, men givetvis så är själva ätandet den trevligste upplevelsen (om resultatet vart bra vill säga). En annan snubbe som verkligen gillar mat och att äta den, är Toriko (från animen med samma namn).

Serien är en kombo utav mat, humor och action. Missförstå mig inte nu, jag gillar Toriko jätte mycket, men det värsta är att man blir så satans jäkla jätte hungrig när man kollar på serien. För precis ALLT handlar om mat i Toriko.

Jag har hunnit kolla på en hel del avsnitt utav Toriko nu, så jag kan lugnt rekommendera serien till alla där ute som gillar anime, humor och mat!
/Jonas E
The Gaming Ground
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy