n1wzAdy

Blood Drive - Ännu en cliche titel i mängden?Mycket som handlar om zombies just nu. Left 4 Dead 2, Zombie Driver, Dead Rising 2 osv. Activision vill tydligen ha en del utav den kakan. Blood Drive beskrivs bäst som en mix utav Carmageddon och Twisted Metal. Och givetvis så är det fullt utav zombies så långt ögat når.

Det som får mig att bli lite tveksam är tre saker. 1. Att spelet släpps nu redan i november (19 nov, för 360 och PS3) 2. Att jag aldrig hört talats om spelet tidigare och 3. Att det inte äns finns en websida uppe för Blood Drive (trots släpp om mindre än två månader).

Vi får se om jag haft gilltiga själ till att känna som jag gör inför Blood Drive. För det luktar verkligen B titel lång väg. Hoppas dock att jag har fel. Då det nya Twisted Metal inte kommer på ett bra tag och något nytt Carmageddon kan man ju bara drömma om.

Produkttext:


"
It's the entertainment sport for a twisted new age: contestants in weaponized cars battle the undead and each other in an orgy of ultra violence.

Shuan of the Dead meets Mad Max  in Death Race, set amongst the sinful and greedy fallout aftermath of a zombie-infested Vegas-like city. You have stepped into the bloodiest sports arena on the planet. Can you drive, shoot and mutilate your way to the top?"


Features:
- Motorized Vehicles on Steroids. THE CARS ARE THE STARS! Battle-hardened & itching to be modded with killer weaponry and armor pick-ups
- Zombies with Attitude: Diverse and interesting zombies lifted from the streets of faux Vegas, each replete with unique attitudes and innovative ways to kill them
- Rewarding motorized combat with enemy vehicles, including souped-up muscle cars, hot rods, wreckers, and more
- Tournament Structured Gameplay: Enter the most gruesome and violent tournament on earth. Battle through 10 plus events and different levels in the ultimate fight for your life
- Multiplayer Bloodbath: With Online and LIVE play, the game is a target-rich environment with drop-in, drop-out playability/Robin
Gaming Ground Sverige

Grand Theft Auto - Konsten att själa en bil eller två v1.0


Spelet som alla kidsen pratade om och ville ha runt 1997 någon gång.

Jag tror nog DMA Design (nu mera känt som Rockstar, Rockstar North) fick skulden för i princip allt som hände efter deras GTA släpp ano 1997. Alla ungarna vart förvandlade till gangsters, alla snodde bilar och dödade snuttar med ak47or.

Enbart efter ett par timmar utav GTA spelande. Är inte magin inom spelvärlden fantastisk?. Givetvis var det bara bullshit. Det som var sant där emot, var att det gick hem hos kidsen. Där bland mig. Första GTA var typ för dom flesta som när man upptäckte Diablo, Resident Evil eller Wolfenstein. Något nytt, revolutionerande och helt fantastiskt.

Mina föräldrar (och andras också) hade dock inte samma höga tankar om GTA som jag. Vad kan jag ha varit, 11-12år kanske. Jag har för mig att jag övertalade dom om att det var cool för mig att spela GTA om jag sköte mig bra i skolan (alltså att betygen höll sig).

DMA Design (Rockstar) måste ha varit en utav dom första spelutvecklarna som verkligen förstod vikten utav ett bra soundtrack för sitt spel. Musik och GTA serien går liksom hand i hand.

Har väldigt svårt att föreställa mig ett GTA spel utan musik via radion i äns fordon. Majoriteten av alla musik i GTA serien är riktigt bra, men jag gillar verkligen att man kunde lägga in egen musik i spelen (den funktionen kom väl till först i GTA III?).

Så all respekt till Rockstar och GTA. And now, lite musik från första spelet./Robin
Gaming Ground Sverige

S.t.a.l.k.e.r - Kanske det sämsta slutet i ett spel sedan Crysis


Mannen utan namn A.K.A Stalker. Hans resa efter svar och upprättelse, kommer att vara lång och smärtfull.

Efter många, många timmar så har man klarat av Stalker (kommer upp en recension inom kort). Vad ska jag säga, spelets kvalité hoppar och far genom hela spelet. Jag pratar inte bara om dom uppenbara grejerna som dum/trög A.I och buggar. Utan om det faktum att ibland så känns Stalker som en B produktion, och andra gånger känns det som om dom lyckats förmedla precis allt det inget FPS skräck spel lyckats med tidigare.

Historian kring själva utvecklingen utav stalker är ju en svettig story bara det. Så jag ger mig självaste tusan på att det antingen var/är flera olika team eller personer som gjort olika bitar utav spelet. Sedan klistrade dom ihop allt bara, i alla stress.

För det är mycket som inte är logiskt kan jag säga. Men jag  tänker inte spoila något för dom som inte spelat Stalker. Men jag kan ge ett ex. Dom sky höga halterna utav radioaktivitet t.ex. Det finns områden som är så pass dödliga, att trots att du har det bästa skyddet emot radioaktivitet så sjunkar din hälsomätare lika snabbt som fjortisar tömmer HB flaskor i parkerna.


Hoppas verkligen att expansionen "Clear Sky" är bättre balanserad än orginalet.

Kommer till själva poängen nu. Du själv tar ena anti strålnings sprutan efter den andra på löpande band, medans fienderna lugnt och sansat vankar fram och tillbaka i skiten (dom verkar inte äns ta skada utav strålningen?). Dom har inte äns dom bästa skydden och skulle man utgå ifrån hur snabbt man själv dör, trots allt skydd osv. Så borde fiendena falla ihop efter bara någon minut.

Som jag nämde så är det en ytterst ojämn spelkänsla. Somliga uppdrag suckar man sig bara igenom, medans andra känns som om det vore något hämtat från the best of X-files, typ. Men mer om det i recensionen.

Själva slutet som sakt var, omfg...jag trodde Crysis tog hem priset för sämsta slutet i ett spel. Men nej, Stalker tog just precis den platsen. För mig som spelare kändes det ungefär som om man blivit blåst på allt vad förklaringar och belöningar heter.

Slutet är helt jäkla ologiskt till att börja med och för det andra så är spelet verkligen slut när man tagit sig fram till personen som sitter på alla svaren. Eftertexterna börjar rulla, sedan är det slut. Skit kul liksom, jag hann inte äns testa alla dom vapen jag plockat på mig, och det fanns uppdrag som jag inte äns hade slutfört.

Så ett tips, ska ni spela stalker. Se då för fan till att göra alla sidouppdrag osv INNAN ni ger er på att söka upp den mystiska mannen, som vet allt och lite till. Får se hur Clear Sky expansionen ter sig på dom punkterna jag tagit upp och klagat på./Robin
Gaming Ground Sverige

Rakaka - ESWC 2010 babyHalkade in på e-sport sidan rakaka och vart kvar där ett tag. Dom listar det mesta inom e-sporten, samt nyheter inom branchen. Just nu handlar allt om ESWC. Dom kommer inom kort att ladda upp hur mycket material som helst från årets upplaga utav ESWC. Kollat lite på deras äldre klipp, och det är verkligen intensiva matcher.

Nästan som att kolla på typ en final i hockey. Deras sida är helt klart värt din tid om du är intresserad utav E-sport i sin helhet./Robin
Gaming Ground Sverige

Descent 2 - Tungt action spel med ett ännu tyngre OST


Like, one of the best games ever made.

Kan det bli ett bättre avslut på dagen än med det stentunga soundtracket från Decent 2? I think not. Hela serien äger, men den del som jag minns mest för musiken. Var just del II (som utvecklades utav Parallax Software och släpptes 1996). För dom som inte känner till Descent så är det ett 3D FPS spel, med total frihet vad det gäller utforskning. Då man styr ett skepp som kan åka runt i vilka vinklar som helst.

Tror till och med att det var någon del utav Decent då dom rekommenderade att man skulle ha en spypåse brevid sig om man lätt vart åksjuk. Descent serien är ett måste för dom som gillar action helt klart. Med dom orden så tackar jag för mig idag. Sleep tight and good night!/Robin
Gaming Ground Sverige

Desert Operations - Strategi online yo!


Av något anledning så tänker jag på Irak så fort som jag hör ordet "Desert", gee, I wonder why?

Inte för att det råder någon direkt brist på bra RTS spel (herre gud liksom, har flera stycken liggandes. Hur ska jag hinna med alla?), men det skadar inte att tipsa om ett spel som är helt for free. Desert Operations är spelet jag pratar om. Har man mot förmodan tröttnat på Company of heroes online (ptt, yeah right!).

Så kan det här vara något för dig kanske. Prova vet ja!/Robin
Gaming Ground Sverige

Swamp Thing - Hjälten från träsket


Gjord utav Rob Chope.

Någon som äns minns DC comics Swamp Thing?. Det första jag kom att tänka på när jag såg en gammal trailer för Swamp Thing, var faktist en annan serie vid namn toxic crusaders. Men om vi håller oss till träsk saken (låter inget vidare på svenska).

Jag har inte sett mycket förutom den tecknade serien på tv, och det jag läst i tidningarna då. Men Swampy var/är en minst sagt udda hjälte. Kolla på filmerna här nedan så kommer ni att förstå vad jag menar. Att jag äns tog upp ämnet var för att jag hörde något rykte om att en ny Swamp Thing film kan vara på G.

Vi får se hur det blir med den saken framöver.


/Robin
Gaming Ground Sverige

Deculture - färskpressad tidning direkt på nätet


Den grafiska formgivningen + designen i tidningarna/PDF filerna är väldigt välgjorda.

Tänkte bara tipsa alla anime/manga fans där ute om den svenska sidan Deculture. Som är en helt gratis webbtidning. Dom skriver om lite allt möjligt, men främst anime/manga, tvspel och Japan relaterade saker. För tillfället så finns det fyra stycken tidningar att ladda ner.

Finns ingen anledning att tveka, go for it!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Johnny Bazookatone - Riktigt skön musik


Vart inte så mycket av Johnny B tyvärr, då spelet tok floppade.

Nu ska jag ta er way back in time, med spelet Johnny Bazookatone. JB kom ut i början utav 1996 för 3DO, PC, Saturn och PS1. Utvecklat utav Arc Developments. Spelet i sig var inte så där jätte mycket att hurra över. Ett högst mediokert action/plattforms spel.

Men, det är inte därför jag kommer ihåg eller äns köpte spelet. Musiken är såååå darn kick ass. Tror JB fick under 70% i snitt eller något sånt när det kom ut. Jag spelade det ett par gånger på Nallens minns jag, men när en annan liten titel vid namn Super Mario 64 och Crash Bandicoot kom ut.

Så återkom jag inte till JB något mer. Hans karriär tog slut lika snabbt som den startade, synd att dom inte gjorde något bättre utav konceptet. Musiken är typ det enda som är värt att minnas spelet för. Så därför bjuder jag på just den delen, enjoy!/Robin
Gaming Ground Sverige

Jak and Daxter 3 - PS2


Titel: Jak and Daxter 3
Utvecklare
: Naughty Dog
Format: PS2
Genre:
Action/Plattform
Releasedatum: 26 November 2004
Svårighetsgrad:
Normal
Spenderad tid:
12timmar, 45min
Snitt betyg internationellt:
85.42 % gamerankings.com


Jak och Daxter leker Mad Max i del III. Ödemarker, vapenbestyckade bilar och banditer. Let´s rock!

Det har hänt mycket sedan den stora festen som tog plats vid slutet utav Jak 2. Jak och Daxter är inte längre hyllade som några hjältar och ödemarken har blivit deras nya hem. Då de blivit förvisade dit på livstid (snällt värre). Och Haven City´s gator har blivit invaderade utav Metal Heads. Staden har kort sagt blivit ett enda stort slagfält.

Vilket är anledningen till att Jak och daxter blivit utkastade mitt ute i ödemarken, folk tror nämligen att det som hänt i Haven City är deras fel.  Den som är bad guy denna gången är count Vegar (givetvis så pratar han med brittisk accent, som alla ondingar gör), det var han som såg till att Jak och Daxter fick ta skulden för allt som hände i Haven city. Vegar har även en dödlig fascination för allt som rör krafterna kring precursors och dom underliga varelserna vid namn dark makers.

Givetvis så har Vegar fått storhetsvansinne och riskerar att förstöra hela universum, minst typ.

 


Kontrollerna har blivit lite bättre än smidigare Jak 3. Och som vanligt så gäller det att välja vapen efter situation.

Så det börjar inget vidare för våra vänner precis. Men öknen är och blir deras nya hem (tills vidare). Just när det ser som mörkast ut för Jak och hans lurviga lilla vän, då dom ligger inför döden i den bränn heta solen. Så finner en grupp öken vandrar dom och för de till staden Spargus (en riktig ökenhåla, med diverse otrevliga karaktärer).

Dom tas till kungen utav Spargus (en ganska så skrönig typ), vid namn Damas. Som förklarar läget väldigt kort och exakt för Jak & Daxter. Att ute i ödemarken finns det inga regler, bara de starka överlever. Och för att våra vänner inte ska bli utkastade till den stekhetta och farliga öknen igen.

Så måste dom bevisa att dom är värdiga att få stanna kvar (att dom kan vara till nytta).


Damas (till vänster) är kung över staden Spargus. Det är jungelns lag som gäller. Den med pengar och vapen, är den som bestämmer och sätter reglerna.

Det blir lite Mad Max 3 över det hela om jag säger så. För nu ska Jak och Daxter få slåss om sin överlevnad, inför en massa åskådare. På en colosseum liknande arena. Det första man kommer att lägga märke till är att hälsosystemet inte är den samma som tidigare.

Man tål fler träffar än tidigare. Resten känner vi igen sedan förut. Kontrollerna är nästan identiska (men en aning förfiningar), stridssystemet är ganska snarlikt den i Jak 2 (med några nya finesser) men spelkänslan är ny. Det känns nytt och färskt på så vis att spelet i sin helhet inte känns linjärt.

Om vi går in på gamla bekanta, så kommer man att träffa på en del karaktärer som medverkat genom serien. Där bland Keira (mekaniker tjejen), gammel gubben Samos (som har ett träd på sitt huvud), Tess (Daxters tjej), Ashelin (Jak´s tjej) och rebel ledaren Torn.


Stora delar utav Jak 3 består utav racing och uppdrag via diverse olika fordon. Inget negativt, det är precis tvärtom.

Precis som I Jak 2 så är Jak 3 uppdragsbaserat. Fast denna gången är det en ännu större variation i uppdragen, då uppdragsgivarna är ännu fler till antalet, och utav olika karaktär. Jag har inga exakta siffror, men det är säkert runt 40% utav spelet som utspelar sig i öknen (resten utspelar sig i väldigt skilda miljöer och omgivningar).

Men det är faktist inte så trist som det låter. Låt mig få förklara varför. När man väl vunnit Damos förtroende (kungen/ledaren utav Spargus) så får man tillgång till stadens fordons garage. Givetvis så får man börja med ett riktigt sunkigt fordon. Men man kommer att få tillgång till roligare, farligare och tyngre fordon längre fram.

Man kommer givetvis inte bara att färdas runt per fot och hjul. Man kan även rida på någon slags fågel liknande varelse och få tillgång till min favorit, hoverboarden.Glöm allt vad laserdome. This Is the real thing baby.
Den här bossen hör till en utav de svettigaste partierna i hela spelet.

Man hade nog inte kunnat tro att det skulle vara en sån pass grym spelkänsla i racning momentena. Men det är det, så det var väl antagligen därför Naughty Dog bestämde sig för att göra Jak-X racing också. Det är en salig blandning utav spel genrer, influenser och inspirations källor i Jak 3.

Jag kan pricka av bland annat Fallout och Mad Max (för öken temat grejen), Terminator (mördar robotar), Star Wars (finns en sekvens där man flyger ett skepp och ska skjuta sönder en massa kanoner), War of the worlds (vill inte spoila något), The virus och prince of persia för alla dom akrobatiska rörelserna man kommer att få utföra.

Den klassiska Jak humor är givetvis intakt, och Daxter är aldrig sen med att kommentera och dumförklara allt och alla. Något som är helt nytt är äns inventory och att man kan få olika sorters skydd. Och vapen frossan är givetvis tillbaks, med 12 olika vapen och 2 olika sorters uppgraderingar för varje bössa.

Det finns även mängder med saker att låsa upp (där bland Hero mode, nya fordon m.m.) för den som kan finna alla dom 600 precursors äggen, som ligger utspritt över hela spelet.

 


Här går det undan vill jag lova. Allt handlar om reflexer och att memorera alla hinder osv. För att inte gå en säker död till mötes.

Även denna gången så spelar Jak´s mörka krafter (dark eco) en viktig roll. Men den har fått en motpart, nämligen light eco. Det ger Jak ännu fler möjligheter att påverka sina odds i stridenshetta eller att kunna ta sig till platser som annars var onåbara. Med light eco så kan Jak bland annat få vingar som en ängel och flyga, och sakta ner tiden (tänk bullit time så är du nära).

Man kommer att vandra runt i öknen på diverse olika uppdrag och mellan Spargus och Haven city. Utforskar glädjen är dock större denna gången, då kan man kan åka runt med flera olika sorters fordon.

Jag har hunnit med att slagits emot en jätte robot spindel, spelat en hacking version utav pacman, stoppat en war of the worlds liknande invasion vid en strand och blivit jagad utav målsökande missiler. Jak 3 är allt vad man kunnat förvänta sig utav en värdig uppföljare, och mer där till.

Plus

+ Massiva bossfighter
+ Olika vapen och uppgraderingar i mängder
+ Gott om körbara fordon, och hoverboarden gör comeback!
+ Sjukt mycket hemligheter och saker att låsa upp
+ Jak och daxter i topp form
+ Dark och light eco krafter

Minus
-
lättare och mindre än tvåan
-
Alla kommer nog inte att uppskatta racing bitarna
- En del buggar


Handling/story: 8.5 /10
En helt klart mindre förutsägbar handling denna gången, plus att den vänder och vrider på sig flera gånger från början till slut. Med en och annan tvist dessutom.

Spelkänsla:  9.0/10
När man sitter bakom ratten på ett riktigt vidunder till racingbil och spränger saker i luften eller när man slås mot jätte robot spindlar. Då kan man snacka om spelkänsla.

Grafik: 9.1/10
Ganska jämn likt med Jak 2, men animationerna och detaljerna är lite snyggare gjorda och utformade.

Ljud/Musik  8.2/10
Lite bättre än tvåan måste jag ialla fall påstå ändå.

Kontroll: 9.3/10
En förbättring sedan sist måste jag påstå. En näst intill perfekt kontroll styrning och kamera har blivit ännu bättre.

Livslängd: 8.4/10
Med tanke på att del III både är mindre och betydligt lättare än Jak 2 så blir också livslängden lidande utav det. En tröst är dock att man har kul så länge spelet varar.

Totalt: 52.5/60
Jak 3 innehåller i stort sätt alla dom ingredisenser som gjorde ettan och tvåan bra. Och så är del III krydat med en hel del annat också. Naughty Dog har lyckats med det omöjliga, att höja serien yttliggare ett snäpp. I min mening så är Jak 3 det bästa spelet i serien så här långt. Jag menar, spelet innehåller allt som vi älskar med Jak + racing + colosseum fighter + hetsiga action strider. I love it!

 

 

/Robin
Gaming Ground Sverige

X-Japan - Du har chansen att vinna en träff med bandet!Nu händer det grejer kring bandet X-Japan. Inte nog med att man just nu kan ha turen att vinna ett möte med bandet i L.A. (freakin sweet säger jag). Troligtvis så kommer även mer detaljer kring X 6e studio album inom kort (är tänkt att komma ut någon gång under nästa år). Efter som det trots allt handlar om ett release party.

Just nu turnerar X-Japan nordamerika för fullt och responsen ifrån fansen där har varit enormt positiv. Vågar vi hoppas på en live spelning i Sverige inför den nya skivan?.

Tävlingen finner ni här!
/Robin
Gaming Ground Sverige

Machete - "They fucked with the wrong mexican"


Många kommer att dö innan filmen är slut.

Årets bästa action film är kanske redan ett faktum. Jesus fucking chirst säger jag bara. Machete är full laddad utav kända skådespelare och hög kaliber action. Jag menar, Robert Dinero, Jessica Alba, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, tuffingen Danny Trejo och medias lilla favorit Lindsay Lohan (förhoppningsvis så är hon ren nu mera). Alla i en och samma film. Kan inte bli mer än kick ass (filmen har redan fått rätt så bra omdömen och betyg via imdb.com)

Handligen kretsar kring en illegal mexikansk immigrant vid namn Machete (som spelas utav Danny Trejo). Machete letar efter ett jobb i Texas Usa och får till slut ett riktigt frestande erbjudande. Han får 150,000 dollar om han mördar senatorn Mclaughlin. Det spårar ur ganska illa där efter. Checka trailern!

Filmen har redan gått på dom amerikanska biograferna, här i Sverige så går Machete inte upp på bio förrän den 15 oktober. frågan är vilken biograf man ska glida in på, lutar åt Enköping´s för min del./Robin
Gaming Ground Sverige

Sesame Street gone bad


Som vi är vana vid att se dom.

Som bekant så gästade pop bruden Katy Perry dock showen Sesame Street för inte så länge sedan. Det var inget som vart en succé hos föräldrarna vars barn kollade på showen. Då dom ansåg att hennes kläder var väldigt opassande för en barnprogram.

Tja, se originalet + parodin på det hela och döm själva./Robin
Gaming Ground Sverige

Besök vid Dawn of the dead köpcentret - AVGN


Headache no more!

Några fans utav zombie mästaren George A. Romero bland våra läsare?. Då känner ni garanterat till Dawn of the dead (nej, inte den nya filmen. Den från 1978). Minns ni det stora köpcentret som stora delar utav filmen tar plats vid?. James Rolfe (avgn) besökte just det köpcentret och filmade live på plats, i nu tid.

Är man ett hardcore fan så kan man nog uppskatta den filmningen utav James. Rätt kul att se vad som hänt med stället sedan Dawn of the dead spelades in där. Är ju över 30år sedan liksom.

Precis som James nämner i filmen så undrar även jag hur pass mycket blod, likdelar osv som glömts kvar i köpcentret efter inspelningen. Alltså om det legat grejer kvar när människor besökt köpcentret dagen efter inspelningen typ. Snacka om rude awakening för besökarna om det typ låg ett sönder splattat zombie lik kvar någonstans.

En rolig tanke ialla fall. Med det sagt, så säger jag tack och god natt!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Enhörningar, regnbågar och humor - Madness time


Gjord utav Dolphy.

Måste bara fråga er läsare en sak. Har ni någonsin haft så hög feber att ni börjat hallicunerat?. Jag har aldrig testat på droger i mitt liv, men seriöst talat. När jag är riktigt förkyld och får feber, då jäklar händer det grejer. Både när jag sover och när jag är vaken i mitt huvud.

Vet inte om jag nämt det tidigare. Men en gång för flera år sedan när jag hade riktigt hög feber så fick hallucinationer, rena jäkla syra trippen. Och gissa vilken film jag kollade på om inte "Den sista enhörningen" (som i övrigt är en jäkligt bra film).

Jesus christ...det var typ som om jag hade fått tillgång till dom där 3D glasögonen som alla snackar om, 9år före alla andra (kändes som om karaktärerna kom ut ur tvn). Mina föräldrar trodde typ att jag rökt på eller något. Mumlade i sömnen och grejer, helt genom svettig.

En sak kan jag ialla fall konstatera, när jag drömmer helt störda grejer och minns det. Då skriver jag ner det i mitt block. Några utav mina galnaste idéer osv har kommit ifrån feberdrömmar (rena snetändningarna).

Och på tal om galet och enhörningar. Filmerna här nedan innehåller både och. Enjoy och ha en fortsatt trevlig kväll!/Robin
Gaming Ground Sverige

Digitalt ögongodis - Dom bästa i sin klass


Lara Croft, Tomb Raider. Står högt på allas listor över dom sexigaste spelkaraktärerna.

Är lite none work safe varning över det här inläget. Så det är ingen vidare smart ide att sitta på jobbet och kika som sagt. Vill bara poängtera ut det. Kvar? bra, läs då vidare. Det här har gjorts miljoner gånger förut, men nu tänker jag spika min egen top 10lista över dom hetaste tvspels brudarna (i min mening).

1. Oni (från Spelet Oni)
2. Jill Valentine (Resident Evil)
3. Samus Aran (Metroid serien)
4. Alyx Vance (Half Life 2 serien)
5. Joanna Dark (Perfect Dark)
6. Jade (Beyond Good & Evil)
7. Sophitia Alexandra (Soul Calibur, bland annat)
8. Sonya Blade (Mortal Kombat)
9. Poison (Final Fight)
10. Lady (Devil May Cry)

Lite mer sidor kring ämnet:

http://www.ripten.com/2008/12/04/top-10-nicest-asses-in-videogames-10/

http://www.holytaco.com/10-hottest-chicks-video-games

http://www.spike.com/video/top-ten-video-game/2764153

http://www.ugo.com/games/video-game-hotties


Så, hur ser din lista ut?/Robin
Gaming Ground Sverige

World in conflict collectors - En sten från berlinmuren


En riktigt prisvärd CE utgåva imho.

Tycker det är riktigt coolt att man fick med ett stycke världshistoria med i collectorsutgåvan utav Massive Entertainments strategispel World in conflict. Då man fick en sten från berlin muren (mitt ex ligger faktist bakom mig på min promo/trofe-hylla).

Spelet i sig var/är dessutom riktigt jäkla bra. Kommer aldrig att glömma bort när jag fick se WIC på plats, när Massive demade det på plats i sthlm. Och en ur utvecklings teamet frågade oss om vi såg kyrkan på skärmen, ja svarade vi. Då sa han "det gör ni inte länge till". Det var fan inget kvar av kyrkan när molnet/dammet skingrat sig på skärmen.

Awsome stuff! tänkte jag. Skaffade CE boxen direkt efter släpp. Undrar om Massive kan tänka sig att göra en uppföljare./Robin
Gaming Ground Sverige

Tank Girl - Spice girls? pttt this is REAL girlpower


Rebecca A.K.A tank girl har en försmak för att lösa det mest med våld.

Filmen från 1995 var ganska jävla B (Tro det eller ej så medverkade Ice-T i filme), men. Serie tidningarna utav Tank Girl var/är riktigt bra (skapad av Alan Martin och Jamie Hewlett).  Vet e tusan om det äns är värt att poppa i filmen igen. Såg den på bio när den släpptes, minns att jag var rätt så sne och besviken över att filmen inte levde upp till seriens kvalité.

Nä, tror jag håller mig till serierna faktist. Nu har man ju nästan glömt alla detaljerna kring filmen. Tror det är bäst så. Någon som håller med mig?/Robin
Gaming Ground Sverige

Vältränade kvinnor - Yes please


Ashley Lawrence is hawttttt.

Först och främst, nej. Jag har inget emot tjejer/kvinnor som INTE är vältränade. Men precis som alla andra människor i hela världen. Så har man sin typ av smak. Och jag gillar tjejer som är vältränade. Sedan har man faktist all rätt att drömma också, right?. Och ärligt talat, med tanke på dom skyhöga kraven man har på sig själv. Så sätter man givetvis ribban högt.

But ofcourse, utsidan är inte allt. Men jag har väldigt svårt att se mig själv med en person som inte är aktiv, sportar eller tränar själv. Kanske fler som känner samma sak? man som kvinna. I vilket fall så dedikerar jag följande videos till alla dom vältränade damerna där ute. You rock!

robin
/Robin E
The Gaming Ground

Critter-Crunch - Super rolligt pussel lir för Iphone/PS3


Spelet är lika gulligt som det är underhållande.

Capybara Games urgulliga och fängslande pussel spel Critter-Crunch för PS3 och Iphone (release 2008, respektive 2009), fick jag idag det stora nöjet att testa på via en kompis Iphone. Vad ska jag säga, tetris har fått en värdig motståndare.

Man spelar som det gulliga djuret Biggs, som måste fånga in mat till sin ungar (antar att det är hans/hons? ungar ialla fall?). Med ett snitt betyg på 86.13% hos gamerankings (och fina betyg i överlag hos spelmedia världen över). Så finns det ingen som helst anledning att INTE köpa CritterCrunch.

Rekommenderas starkt åt dom som gillar pussel och innehar en PS3 maskin eller en Iphone (priset ligger på 1dollar till Iphone vad jag förstått det som?). Tveka inte, köp idag!/Robin
Gaming Ground Sverige

Doom remixar - Tunga omgjorda låtar


Doom till PS1 hör i min mening till en utav dom bättre konsolportningarna.

Snacka om att youtube användaren (Silentzorah/Jay) gjorde min dag. Han gillar att remixa tvspels låtar och han har gjort ett riktigt bra jobb med flera utav Doom klassikerna. Jag tankade ner samtliga låtar från hans hemsida som ni finner här. Ge killen lite positiv feedback, antingen via hans hemsida eller via hans youtube konto.

För han har verkligen gjort ett helt fantastiskt bra jobb med just Doom seriens låtar./Robin
Gaming Ground Sverige

Segt firefox? - Testa det här


Firefox kan gå snabbt om man ställt in alla inställningarna osv rätt.

Går ditt firefox segt som kolasmet? tar det tusen år för dig att ladda youtube videos?. Då kanske jag har lösningen på ditt problem. Jag själv använder FF 3.6.10, och jag märkte av bara för ett par dygn sedan att sidor osv laddade som vanligt, men youtube filmerna kunde ta år att ladda.

Så jag försökte fixa problemet. Efter ungefär 30min var problemet löst. Tänkte lista lite saker som kanske kan hjälpa er som upplevt samma strul som jag med FF.

1. Speedyfox - Rensar upp i FF´s databas, och gör förhoppningsvis ditt FF snabbare.
2. Advanced systemcare - Rensar upp både FF och din dator från skit (Helt gratis).
3. Ta bort skype tillägget i FF (funkade för mig)
4. Kolla task manager processerna för FF - Blir det en skyhög belasning vid användning utav FF. Då är något inte som det ska. Kolla då inställningar för virusskyddet, brandvägg osv. Och leta upp FF i dom programmen, checka sedan om det är någon inställning som segar ner/blockar FF pga säkerhetsprinciper.
5. Den mest uppenbara lösningen - Kolla igenom datorn efter virus, trojaner, spyware osv
6. firefox preloader - Hjälper dock bara till att speeda upp själva FF bootprocessen och inget annat.

Finns dock säkert dom som just nu fnyser "pttt firefox, ffs man. Google chrome!". Sure, chrome funkar. Men är man fast vid FF och gillar den webläsaren. Så vill man helst kunna lösa problemet och forsätta att använda sig av den webläsaren. Men skulle inget av det här hjälpa (inte äns att avinstallera och installera om FF på nytt). Så kan Chrome vara värt att testa.

Hoppas att det här var till någon hjälp för dom som har problem med ett segt Firefox. Finns även lite filmer här nedanför som kan vara till hjälp./Robin
Gaming Ground Sverige

Phil Anselmo - Metal guden among men


Gjord utav Cellarwindow.

Avslutar kvällen med en hyllning till en utav världens bästa metal sångare, nämligen Phil (Pantera, Down, Super Joint mfl). Satan vad jag saknar Dimebag och Pantera tiderna... *tung suck*. Sov gott allihop!/Robin
Gaming Ground Sverige

Stalker dag 13 - Attack mot betongjungelns hjärta


Jag gick med ett team legoknektar för att öka mina chancer att ta mig levande genom staden.

Vilken lyckans ost jag är. Inte nog med att jag fått det hjärte värmande uppdraget att rensa ut en hel stad ifrån banditer, fientlig militär och rebeler. Jag har även fått nöjet att kräla igenom dom riktigt farliga zonerna med höga doser strålning. Allt på jakten efter en man som påstår sig veta en del om både det ena och det andra.


Den här snubben var ett riktigt jävla pain in the ass. Då han hade ett snipergevär och smög omkring i skuggorna. När han var i livet vill säga.

Man började ana att något inte riktigt stod rätt till när det var så pass tyst att man kunde höra sig själv tänka. Det var rätt uppenbart att våra fiender väntade på oss att gå i deras fälla, ett bakhåll. Till slut så bröts tystnaden och eldmyningar kunde skådas från flera fönster.

Nog kände jag mig lyckligt lottad alltid. Ungefär 5.39mm lottad, där samtliga kulor hade mitt namn inristat vid kulspetsen.


Staden må vara död till utseendet. Men dess innehåll är högst levande, aktiva och väldigt dödliga. Man hör ekande skottlossningar över hela staden konstant.

Varje cm framåt har varit en kamp mellan liv och död. Nu förstår jag vilket helvete soldaterna i Irak måste ha haft det. Fientlig eld kan kom ifrån vilka vinklar som helst, när man minst annar det. Och så hög dödlig strålning på det. Centralt i staden så fann jag en nedskjuten rysk stridshelikopter (kom att tänka på filmen Black Hawk down).

Mitt helvete skulle givetvis inte slut här. Flera ryska attack helikoptrar har kommit in i zonen (tänk half life 1, så är du nära). Dom skjuter på precis ALLT som rör sig. Och det kommer att ske någon slags farlig zon förändring inom T minus 5minuter (så kallad "zone blowout", vilket är något väldigt, väldigt negativt för min hälsa).

Tror jag ska klaga till mitt fack om jag kommer tillbaka helskinnad från det här uppdraget. Om inte annat så kanske jag har en och annan sak att ta upp med mitt försäkringsbolag.

Over and out!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Riktigt svettiga NHL räddningar


Ed Belfour, min stora idol när jag var liten.

Goddamn vad jag älskar hockey och NHL. Skulle lätt ha sålt min själ för att få ha spelet för Chicago Blackhawks. Kommer ihåg när jag såg min allra första NHL match på tv (måste ha varit 91-92 eller något sånt). En del väljer/håller ju på ett visst lag för att dom är födda i den staden, här släktningar där osv.

Men just valet av NHL lag baserades nog för dom flesta i min ålder (8-10år) efter lagets färger, logotyp, lag namnet, samt efter hur dom spelade. Jag vart ett Blackhawks fan efter att ha spelat det allra första NHL spelet för Megadrive och efter att ha sett dom på tv.

Sedan så vart jag väldigt imponerad utav deras målvakt från det tidiga 90talet också, Ed Belfour. Vet inte om ni minns hur det var. Men hockeykort var typ som guld back in the day´s. Ni vet, guldlogo uppe i hörnet, det var bra grejer. Medans silver var typ okej. Sedan fanns det kort som inte hade någon logo alls, dom var knappt värt ett piss.

Jag har faktist till och med kvar vart enda hockeykort som jag samlade på mig från 1an till 9an. Måste vara en bra bit över 1000kort, om det nu räcker. Har allt i plastfack i pärmar, liggandes någonstans.

Jag kommer även ihåg att jag brukade hålla koll på målvakts statsen, hur höga räddnings % olika målvakter hade. För en målvakt är minst halva laget, anser jag ialla fall. Är målvakten crap, då blir det också många mål bakåt. Därför tycker jag inte att det känns mer än rätt att hedra några utav NHL´s bästa målvakter med några videos, där man får se dom in action.

Ha en bra helg allihop!/Robin
Gaming Ground Sverige

F1 2010 - Formulet racing direkt i ditt vardagsrumCodemasters släppte ett nytt F1 Formulet spel idag för PS3, PC och 360. Nämligen F1 2010. Det är sjukt hög realism och körkänsla i spelet måste jag säga. Och ändå har jag testat på spelet UTAN ratt osv. F1 2010 har fått rätt höga betyg i överlag också (för samtliga format, 80-90% i snitt).

Gillar man racing och Formulet, då är F1 2010 liret för dig. Satan att man inte har komplett racing ratt bara. Vore riktigt nice att ha det./Robin
Gaming Ground Sverige

Blog Awards 2010 -Kreativitet före sellout?


Vem vinner? who know´s.

Jag följer inte bloggosvärens toppskikt utav tre enkla anledningar. 1. Oftast består dom utav ämnen som inte intressar mig 2. Mycket samma sak allt ihop 3. Glitter och glamour är inte min grej. Men det är dock ändå rätt kul att se vem det är som vinner blogawards.

Själv fattar jag inte riktigt folkstormen kring en viss asiat brud? nu har dock en hel våg av copycats poppat upp som svampar ur marken. Det vore dock jäkligt kul att se någon som totalt brutalt dödar denna blogg glamour trend helt och hållet. På så sätt att man verkligen sticker ut och inte passar in i fin facket. Lite ungefär som när Iggy Pop medverkade på någon amerikansk tvshow på 70talet (som i princip bara riktade sig till amerikanska hemmafruar).

Så satt iggy och pratade om både droger, sex och hur han skärde sig själv med en trasig flaska. David Bowie var dock inte fullt lika road utav sin kollegas uttalande haha. Hoppas hon som skapat "Lady thirty" vinner ialla fall./Robin
Gaming Ground Sverige

the birthday massacre - Deras nya skiva äger!


Säger bara en sak, buy it now!

Checkade in tbm´s nya musik video "In the dark" precis. Den är från nya plattan "Pins and needles" (som släpptes bara för ett par dygn sedan). Jag tvekade inte en sekund att hosta upp 9dollar för den digitala utgåvan. Dom är värda vart enda öre!

Det ska dessutom nämnas att deras nya sida är skit snyggt designad.  Två tummar upp för TBM. Check in dom!

Med det sagt, thank you and good night./Robin
Gaming Ground Sverige

Silhouette Mirage - En av många vackra 2D saturn spel


Lär nog kosta mumma idag om man vill ha den i orginal.

Sega hade det riktigt tufft på konsolmarknaden när sonys PS1 kom ut. Saturn var ingen dålig maskin och den är sedan länge känt för sina 2D spels pärlor. Sillhouette Mirage (släppt år 1997) är en utav dom titlarna, utvecklat av Treasure (som är kända för bland annat Radiant Silvergun).

Ska dock nämnas att SM även kom ut till PS1an året efter att det släpptes till Saturn (1998). Nog är SM en udda titel alltid. En sidoscrollande shoot em up titel med en twist som heter duga. Kolla på filmen här nedan så kommer ni att fatta vad jag menar.

Har man en PS3 enhet så kan man dock köpa titeln via PSN (SM släpptes där i augusti månad i år)./Robin
Gaming Ground Sverige

Dramagod´s - Varför får dom inte radio/tv tid?


Nuno Bettencourt (killen näst längst till vänster) är hjärnan och sångaren i gänget.

En trevlig nyhet bland allt dåligt som händer just nu, är det amerikanska alternative rockbandet Dramagod´s. Som jag fann för en stund sedan. Att dom inte fått vara med på radio, tv (Mtv? yeah right) är för mig helt oförståligt. Men med tanke på hur crap musikbranchen är nu mera så borde jag inte vara särskilt förvånad egentligen.

Men det är ialla fall inget som hindrar/mig oss ifrån att promota dom här på våran sida. För dom förtjänar verkligen att synas och höras. Hear them out! och ha en bra dag every one./Robin
Gaming Ground Sverige

DmC Devil May Cry - Bayonettas värsta rival?Det råder stort ramaskri bland Devil May Cry fansen för tillfället. Har man följt årets upplaga utav TGS, så vet man varför. Capcom har uppenbarligen bestämt sig för att göra en reboot utav DMC serien. Inte nog med att spelet inte äns utvecklas utav dom själva (Det är Ninja Theory som gör det, Heavenly Sword, Kung Fu Chaos mfl), och Dante ser inte...riktigt ut som vi är vana vid att se honom.

Han röker, hans hår är inte vit längre och hans utseende påminner inte alls om Dante. Kanske inte så konstigt heller, med tanke på att det nya spelet utspelar sig i ett alternativ universum. Efter att ha sett trailern så kom jag att tänka på film serien Saw och spelet F.E.AR.

Det är lite väl mycket deja vu utöver det hela om ni frågar mig. Har kreaktiviteten börjat sina?. Jag ska dock inte var för hård med att döma ut spelet på förhand, med tanke på att det just bara är en trailer. Men fansen tuggar som sagt var redan på sina naglar och slår huvudet i väggen.

Dmc Devi May Cry är än så länge en TBA titel och är tänkt att komma ut till både PS3 och 360. Någon läsare som har lust att ventilera lite kring det nya DMC spelet kanske?

Produkttext:

"Set against a contemporary backdrop, DmC will depict a duplicitous world where nothing is ever as it seems and the line between good and evil is constantly blurred. Spurred into action by the promises of a trusted relation, Dante bursts into this world intent on revenge at any cost.

DmC will retain the series' signature mix of sword and gunplay but add additional weapons, all new powers and a revitalised gameplay system as players encounter the game's devilish mix of enemies and navigate the rich, interactive environment."
/Robin
Gaming Ground Sverige

Några utav dom bästa FPS spelen för amiga


Tänkte på "Dead Skin Mask" utav Slayer först. Men nej, inte riktigt. Grymt namn på ett spel dock.

Jag är inte så där jätte insatt i alla dom spelen som släpptes till amiga. Vilka som sög och vilka som ägde. Men jag känner ialla fall igen en del FPS spel för amigan. Fast den jag spelat mest och kommer ihåg bäst var/är Alien Breed 3D.

Vanliga alien breed har man ju spelat flitigt i flera år (som var ett action/shoot em up spel) men som ni säkert redan listat ut. Så är Alien Breed 3D ett renodlat FPS spel. Kanske några utav våra läsare som är mer insatt inom FPS genren, gällande amiga. Om det är någon/några titlar som kan rekommenderas osv.

Här följer ialla fall en video med några utav dom bästa FPS liren för amiga (enligt video skaperen själv vill säga)./Robin
Gaming Ground Sverige

Commodore 64 musik


You want old school? then you get old school!

Kanske ingen som minns eller kommer ihåg det tyska techno bandet "Zombie nation" och deras låt kernkraft 400?. Vart ett helvetes liv när det kom fram att dom snott Johnathan Wittaker´s arbete rättav, mer eller mindre. Lyssna bara på musiken från C64 spelet Lazy Jones. Hör ni några likheter?.

Vet inte om det vart någon stämning eller liknande. Men det fick mig att börja fundera över hur pass många som egentligen snor musik rättav från gamla låtar och crediterar dom som sina egna skapelser?. Värt en tankeställare kanske.

Det är inte cool att rippa någon annans verk och använda det som sitt eget material. Att göra en cover eller tribut med allt vad credits till upphovsmännen/kvinnorna heter är dock helt allright i min mening. Då är det ju en ren hyllning till sina idioler som det handlar om.

Men tjänar man pengar på andras verk och sätter sitt namn på det, då förtjänar man en hadouken! i pungen. Några likasinnade där ute?/Robin
Gaming Ground Sverige

Moonbeam - Ryssland har mer att erbjuda än T.A.T.U


Beat´s from Russia with love. Signerat bröderna Pavel och Vitaly Khavleev.

Har precis funnit det ryska bandet Moonbeam, vars musikgenre är en blandning utav progressive house och Techno. Riktigt nice att höra nya fräsha sound till skillnad mot allt crap som pumpas ut via MTV och andra medier 24/7.

Moonbeam´s kreativa musik överträffas enbart utav deras egna musikvideos. Det blir det sista för mig idag, sov gott och ha det great folks. Cheers and enjoy!/Robin
Gaming Ground Sverige

American Mcgee's Alice 2 - Alice Madness Returns


Den här bilden pryder nu mera mitt datorskrivbord.

Enda sedan jag såg den första tecknade filmen "Alice i underlandet" från Disney så har jag gillat det där lite annorlunda, galna och fantasifulla. Dock måste jag erkänna att jag tycker om American Mcgee´s tolkning bäst (även om den nya filmen utav Tim Burton var riktigt bra).

Vet inte, gillar den där mörkare, ondare, paranoida och psykopatiska bilden utav Alice.  Första Alice spelet var ju hur jäkla klockrent som helst. Och spelet som följde den nya filmen var ju inte så där jätte mycket att hurra över precis nej...

Det nya Alice spelet verkar inte dra ner på krutet vad det gäller galenheter och mardröms liknande miljöer och karaktärer. Den nya trailern understryker det det sist nämda om inte annat. Undrar dock vad systemkraven kommer att landa på för PCn´s del. För det ser ut att vara rätt saftiga grafik/animations uppvisningar.

Alice 2 är än så länge en TBA titel och är tänkt att komma ut till PS3, 360 och PC via EA och utvecklaren Spicy Horse (Mcgee´s företag). Några förväntans fulla fans bland våra läsare kanske? så att jag inte känner mig helt ensam på den fronten./Robin
Gaming Ground Sverige

Tokyo game show - The best ofSå var TGS över för i år. Men satan vilken uppvisning av titlar det vart sen. Några av mina favoriter var The Last guardian, gran turismo 5 och nya Castlevania. Lyllos Thomas från Level som fick vara där på plats. Var ni nöjda med åretsupplaga utav TGS? och vilka spel var era favoriter?/Robin
Gaming Ground Sverige

Syberia 3 - 2011/2012 TBA?


kate-walker är tillbaks i ett helt nytt Syberia äventyr. Härligt!

Skönt att äventyrs genren börjat ta igen sig rejällt nu. Från att ha varit mer eller mindre dödsförklarad och nergrävad så har flera riktigt bra titlar letat sig fram på marknaden (Sam & Max, Monkey Island mfl). Nu är det Microids tur med en uppföljare till Syberia 2 som gäller.

Dom vidgar även syna vyer med att släppa spelet till så väl PC som PS3 (någon gång under 2011/2012). Så jag hoppas på att få se fler utvecklare som vågar sig på äventyrs spel framöver.

Produkttext:

"Syberia 3, the new episode in the adventures of Kate Walker, actually allows those playing on PC  and those playing on PS3 to collaborate online, thanks to a simultaneous data exchange and sharing mode on the two platforms.

Syberia 3 will therefore see teams of players being formed so as to optimize their chances of reaching the end of the adventure by pooling the abilities of each of the participants. Only PS3 players who have collaborated with PC players, and vice versa, will be able to accompany Kate to the end of the adventure."
/Robin
Gaming Ground Sverige

100% Amiga - Blibb BlobbKänns rätt kul att man fastnat för allt vad Amiga heter nu så här på 2000talet. Finns hur många grymma och bra spel som helst, för att inte tala om program och musik. Så hittade jag amiga podcasten Blibb Blobb. Som sänder ut amiga musik via deras sida + podcast. Check it out!

Och med tanke på att Amiga kommer att bli ännu mer aktuellt och ett het ämne i och med E-On´s X1000 maskin. Så tror jag amiganernas arme kommer att växa sig ännu större när X1000 släpps senare i år (eller i början utav nästa år).

Vore rätt coolt om det blir både MAC, PC och Amiga på marknaden framöver. Några fler som delar min nyvunna kärlek till Amiga?A-Eon´s Amigaone X1000, me want´s it!

Bra amiga sidor:

http://www.amiga.org/

http://www.amigaworld.net/

/Robin
Gaming Ground Sverige

Gothic 4 Ancaria - 12 oktoberI skuggan utav Oblivion, NWN, FF och dom andra mer välkända och etablerade RPG spelserierna så finner vi tyska Spellbounds Gothic serie. Min lillebror har spelat den serien rätt så flitigt och i hans mening så är den rätt så underskattad. Sure, den har sina fläckar men underhållningen och allt finns där.

Så han (med fler) ser väldigt mycket fram emot Gothic 4 som släpps till PS3, PC och 360 nu i oktober månad (PS3 ägarna får dock lov att vänta till början utav nästa år dessvärre). Av produkttexten Spellbound själva att döma så har fansen en hel del att se fram emot.

Produkttext:
"ArcaniA - A Gothic Tale is set in a rich world that invites the player to explore all of its innumerable attractions and details. Different climate zones, abundant flora and fauna, subterranean vaults, and cities and castles with unique architecture await the adventurous player.

Clouds darken the skies, weather effects such as wind and heavy rain influence the game world, keeping it endlessly fascinating with its amazing graphics, day and night cycles, and a stunning display of light and shadow. Wonderfully atmospheric music and top-of-the-line sound effects create a truly immersive playing environment. A multitude of entertaining and challenging quests, challenging combat, mysterious NPC characters and a sophisticated plot guarantee many hours of highly entertaining gameplay. The Southern Islands await!"
/Robin
Gaming Ground Sverige

Shining Force III - Jakten på dom tre delarna

,

Vill man ha en pal utgåva utav första delen av Shining force 3, då får man vara redo att hosta upp mellan 1500-3000kr (eller mer). Sedan finns det två delar till som inte äns släpptes utanför Japan. Som jag inte äns vågar tänka tanken på vad dom kostar.

Alla delarna är dessutom för Sega Saturn. Men jag har givit mig tusan på att spara ihop till både en saturn och samtliga delar utav Shining Force 3. Frågan är dock hur jag ska fixa biten med dom japanska delarna, för jag kan då inte många ord japanska.

Lite skilland på att spela säg Biohazard (Resident Evil) som inte har så där jätte mycket text och tal. Men ett renodlat RPG spel med tusen rader av text...det är en helt annan femma det. Men som jag förstått det så är Camelot Softwares SF III serie värt både tiden och pengarna.

Får fixa en del i taget helt enkelt. Kanske någon utav läsarna som redan äger/har ägt eller spelat igenom alla SFIII spelen?/Robin
Gaming Ground Sverige

Combichrist - Norsk Aggrotech/EBMHär är något man inte hör varje dag. Ett norskt Aggrotech band vid namn Combichrist. Format och skapat utav Andy Lapleguas runt år 2003. Har precis börjat att lyssna på dom men jag gillar dom låtar jag hört så här långt.

Gillar att dom mixar metal, elektronisk musik med ett riktigt dunka dunka sound. Dom är aktuella med deras nya album "Making Monsters" som släpptes i augusti månad i år. Kanske inte alls kopp te, men what a hell. Give it a try./Robin
Gaming Ground Sverige

Att vara stor och stark är inte alltid lika med seger


En riktig klassiker. David och Goliath. Gjord utav Piniata studios Finland.

Dagens sista inlägg fick jag insperation till efter att jag kom att tänka på en K1 fight mellan en rätt så liten Thailand fighter mot en skit stor kines. Kommer inte ihåg hur fighten slutade, men jag minns mycket väl att thailändaren bjöd på ett helvetes motstånd.

Trots att hans motståndare var säkert 80kg tyngre och över 1meter längre. Han hade en krigares hjärta och gav allt han hade. Visade ingen som helst rädlsa alls.  Det krävs ganska mycket balls att ge sig in i en fight där motståndaren är dubbelt så stor som än själv (eller mer).

Jag beundrar såna personer lika mycket för deras mod som för den faktan att störst inte alltid är bäst. Spelar inte så stor roll om man är en stor muskelknutte om man får en stenhård spark i huvudet. Då är det god natt.

Bara att checka in filmerna här nedan, så får ni flera ex på vad jag menar. Tack och god natt för mig./Robin
Gaming Ground Sverige

Stalker dag 12 - Mystisk död sprider sig och mörkret är min vän


Som en ninja smyger fram i mörkret. Så närmar jag mig mitt offer. Han var chanslös.

Jag har märkt av att det finns fler fraktioner än bara banditer, militärer och andra stalkers. Jag lyckades hamna i korselden mellan fientlig militär och några soldater som jag aldrig sett tidigare. Det var ett massivt slagfält. Jag trodde först att alla i den sönder fallna basen var döda (då jag varit där tidigare och renast upp).

Men nej, sådant var inte fallet. Dock så var bägge lagen fiender till mig. Så jag sköt på allt som rörde sig. Mina handgranater var mina bästa vänner i det här läget. När allt var över, så kom jag att tänka på vietnam filmen "Hamburger hill".  Det var ett sånt pass blodigt slag, lik staplade på lik.


Vet inte varför, men det ligger lik kring flera lägereldar runt omkring farozonen.

Och på tal om lik, wow pesten känner kanske en del till (den digitala pesten som nästan tog död på allt och alla i Wow). Det verkar som om det är någon värre version utav svin influensan som härjar runt i farozonen. I början la jag inte direkt märke till det, men sedan så var det oundvikligt att INTE se högarna av lik som placerats runt läger eldarna.

Vet inte om det är den höga radioaktiviteten som tagit död på alla dom här människorna. Hur som helst så är dom jävligt döda, och jag har fått ännu en påminnelse om att jag befinner mig på en plats som är raka motsvarigheten till paradiset. Här finns inget annat än döden, förpakat i olika färger och storlekar.

Det känns dock tryggt att veta att jag fått tag i en Biohazard dräkt, som skyddar mig från dom höga doserna utav dödlig radioaktivitet.

Over and out!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Diablo 3 - Den evighets långa väntan...fortsätter


Ondskan har fått ett ansikte. Ser nästan ut som något man skulle kunna träffa på via valfri nätdejting sida.

Hela min familj är stora Blizzard fans (med undantag för min mor då, som inte spelar något utav deras spel). Och min far måste utan tvekan höra till den innerst kretsen utav hardcore fansen. Jag känner då inte många människor som spelat Diablo och Starcraft i så många år och timmar som han gjort.

Så det är ganska fullt förståligt att han är besviken över att det inte vart något Dialo III i år heller. Det är 10år sen Diablo 2 kom ut. Hur många gånger har Diablo 3 skjutits upp nu? 2-3gånger?. Inte för att dom sagt att det ska släppas inom kort, men det har ju typ stått TBA 2009, sedan 2010 osv.


Blizzard har fått ta emot tung kritik för sitt val av färguppsättningar och design i Diablo 3.

Men med tanke på att Jay Wilson (lead designer Blizzard) svarade så här "When It´s done" på frågan NÄR diablo 3 släppes (under en presskonferens utfrågning, ni finner videon här nedanför). Så är det väldigt svårt att säga mellan tummen och pekfingret när Diablo 3 kan tänkas att komma ut.

Släpp i år kan vi glömma, nästa jul? kanske. Sommaren 2012? mest troligt om ni frågar mig. Men med tanke på hur grymt bra Starcraft 2 vart (efter allt whine på nätet) så är jag inte så värst orolig. Blizzard kommer inte att släppa en B-titel.

Det är tur att farsan min har en ängels tålamod när det gäller Diablo ialla fall. Han borde seriöst talat jobba som rådgivare åt Blizzard, då han kan Diablo världen både innan och utan till. Själv får väl jag och alla andra fans hålla oss till tåls så länge./Robin
Gaming Ground Sverige

Erotiskabrev från spelkaraktärer - Omfg!


Lady från Devil May Cry serien, Oni (från spelet med samma namn) och Bayonetta hör till dom sexigaste speltjejerna ever.

Gamespy var tydligen på lek humör när dom skrev den här artikeln. För att sammanfatta den lite kort. Vad skulle hända om kändaspelkaraktärer fick för sig att skriva lite X-rated brev?. Dirty är bara förnamnet. För min del är det bara Lady, Oni och Bayonetta som gäller. Fick jag bara välja en tjej så skulle det nog bli Lady. Hon är både freaky och het.

Men, men. Tillbaks till verkligheten och vardags sysslorna. Städning står högst upp på listan för idag.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Patti Smith - Amerikas rock/punk drottning


Patti revolutionerade rock branchen och var troligen den första kända punk bruden också.

Satt och kollade på den troligen absolut sista debatten sent igår kväll. Ursäkta mig, men det lugnade inte mina nerver så där nämnvärt mycket. Vi har en sky hög arbetslöshet, resultaten i skolan är tok dåliga, kriminaliteten är hög ect ect. Mycket ord, som låter nämnvärt mycket likt det som tuggades och spottades ut inför valet 2006.

Jan Björklund (FP) och Anders Borg (M, våran nuvarande finansminister) har dock min respekt och fulla förtroende. Björklund verkar ha balls of steel ialla fall, han vill bygga ut vårt försvar och ta tag i skolan (som är ett stort problem idag...).

Dom största frågorna är som sagt jobben, skolan, bostads bristerna och kriminaliteten. Jag gillar det faktum att det här troligen är det VIKTIGASTE valet i svensk modern historia, och inte äns 15% av Sveriges befolkning tycks fatta det. Man blir mörkrädd för mindre.

Utländsk media har följt det svenska valet i flera veckor nu. Men nog om politik och över till en person som skrev in sig i musikhistorian som en rock/punk rebel brud som inte tog skit från någon. Patti Smith (som är mest känd för låten "Rock n roll nigger" som Manson gjort en cover på och den var med i filmen Natural Born killers), lady´s and gents. Enjoy och ha en bra helg!/Robin
Gaming Ground Sverige

Stalker 2 - Den radioaktiva mardrömmen fortsätter 2012


Det är mest intensivt, creepy och dramatiskt när det är natt i Stalker och man VET att en blodsucker stryker omkring där ute någonstans.

Som fler utav våra läsare säkert lagt märke till så spelar jag GSC´s Stalker rätt så flitigt. För lite drygt en månad sedan så gick ju GSC ut med att dom jobbar på en uppföljare. Och dom slår på stort, en helt ny grafikmotor och denna gången för multiformat. Jag tog mig tiden att lista några saker som jag skulle vilja se i del II samt förbättringar (En del grejer har dock åtgärdats i och med moddar till första spelet).

Förbättringar:
- Mindre buggar tack
- Hyra packåsnor (typ att man kan ha NPC gubbar med sig som bär på allt som man inte orkar bära själv).
- Mer realistiska vapen, med allt vad det nu innebär.
- Lite bättre karaktärer vore inte helt fel. Dom är ganska stela och trista.
- Roligare uppdrag.
- Miljöerna får hemskt gärna vara mer levande

Sånt som jag vill se i Stalker 2:
- Kunna köra fordon
- Använda två vapen samtidigt. Typ två pistoler
- Kunna uppgradera vapen, sätta dit laser sikte osv
- Förstörbara miljöer
- Bättre fysik
- Tyngre vapen vore inte helt fel. Bazooka, tungtmaskingevär osv
- Skräckmomenten får gärna vara fler, lite som i Zombie HQ och fabrikerna. Det var perfa!

Några stalker fans där ute som har några egna invändningar på det här?

/Robin
Gaming Ground Sverige

Techno Metal/industrial metal - Framtidens metal sound?


Kungarna av industrial metal.

Satt och lyssnade igenom lite nya låtar på itunes då fastnade jag för något jag aldrig hört tidigare. Eller det kanske jag har gjort, men inget jag fastnat för. Jag har alltid gillat när man blandar metal/hårdrock med elektronisk musik.

Typ som Nine Inch Nails, Sonic Youth, fear factory osv. Någon nämde genren som techno metal eller static? vet inte vilket som är korrekt. Men det låter jävligt bra i mina öron, och den här genren tänker jag gräva djupare i.

Shit, nu är det piss väder på G igen. Bäst man drar iväg och joggar innan regnet kommer igen. Ha en bra dag och helg allihop!
/Robin
Gaming Ground Sverige

ICO and Shadow of the Colossus HD collection


Någon som fått hybris av gigantiska proportioner?

Nu har ju jag visserligen ICO och Shadow of the colossus sedan tidigare till min PS2 maskin. Men som sagt var så lockar HD och 3D stödet i den nya samlingsutgåvan. Och bägge spelen kommer ju att vara på en enda skiva. Så ett givet köp är det för mig ialla fall. ICO och Shadow samlingen släpps till PS3 lagom till våren nästa år någon gång./Robin
Gaming Ground Sverige

Hikikomori - Extrem social fobi


En riktigt bra anime serie i min mening.

Tog upp det här ämnet lite lätt förut i och med mangan/animen Welcome to the N.H.K. Ämnet jag syftar på är Hikikomori, som är ett mentalt tillstånd där man inte har något som helst socialt liv alls och man undviker att gå ut och komma i kontakt med människor, så mycket som det bara går.

Det är en allt vanligare mental folksjukdom i Japan (där ordet/termen Hikikomori kommer ifrån). Men Japan är långt ifrån det enda landet som har människor som lider utav social fobi. Det kanske är mest vanligt där men det är tydligen rätt vanligt i västvärlden också.

Utan att gräva allt för djupt i ämnet och gå in på psykologi osv. Så kan man väl mer eller mindre konstatera att social fobi är inget man födds med, det är något som växer fram allt eftersom.

Att jag kom in på det här ämnet igen varför att jag läste lite lätt om en tjej i Sverige som led just utav social fobi. Och det lät verkligen hemskt. Paranoia hör tydligen också till den social fobin (som jag förstått det).

Sedan antar jag väl att jag tog upp ämnet igen för att jag led utav en mildare sort av social fobi för 8-9år sen. Men det hängde ihop med mitt viktproblem, so It ain´t a problem any more. Känner ni igen er på symtomen och det som finns att läsa i länkarna, så uppsök vård ASP.

Symtom på social fobi:
- rodnar
- stammar
- svettas
- skakar
- får hjärtklappning
- får domningskänslor
- får yrsel.
- Stark ångest

Mer information om social fobi

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Social-fobi/
http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=1350/Robin
Gaming Ground Sverige

bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy