n1wzAdy

Zelda CD-i - The remix


Philips som gjorde samtliga utav Mario och Zelda spelen till CD-I, kunde lika väl ha användt sig utav den här bilden på framsidan utav spelboxarna.Bild gjord utav Hauntzor.

"I mean, what the hell were they thinking with this piece of shit?" spottade AVGN ur sig fler gånger än vad jag kunde räkna under hans Zelda CD-i recensions video. Men jag klandrar honom inte, hans spontana reaktion är fullt förståelig och rättfärdigad.

Zelda CD-i spelen hör nämligen till det sämsta som någonsin gjorts. Faktumet är att Nintendo gjort precis allt de kunnat för att dölja skiten. En sak som jag inte förstår dock, är hur någon på Nintendo kunde godkänna eländet?

Kanske var personen ifråga alkohol eller drogpåverkad? vad vet jag.
En sak är ialla fall säker, spelen må vara rena dygnan, men trots det, så finns det ett rätt stort underhållningsvärde i Zelda CD-i titlarna ändå. Eftersom de är så jäkla dåliga (mellansekvenserna säger jag bara, lol!) att man inte kan göra annat än att skratta åt eländet.
/Robin E
The Gaming Ground

Skyrim kommer till Wii-U?


Jag undrar just hur kontrollerna till Wii-U versionen kommer att vara i sådant fall?

De flesta utav Elder Scroll fansen har nog spelat Skyrim i flera månader nu. Men vem kan få nog när det finns enorm mod scen för Skyrim liksom? därför fick jag mig också en liten tankeställare. Det här är ingen direkt nyhet (det togs upp för allra första gången i september eller oktober förra året), men om det nu är helt sant att Bethseda tänker släppa Skyrim till Wii-U.

Vad kommer att vara nytt med den Wii-U versionen, och hur kommer kontrollerna i spelet att te sig? fast personligen så ser jag inte riktigt poängen med att göra en konventering utav ett spel så kommer att vara över ett år gammalt när väl Wii-U har release.

De flesta har ju liksom varvat spelet flera gånger om till antingen pc, 360 eller PS3. Eller är det bara jag som är negativ och väldigt dömande? vad tycker ni själva? kan Skyrim till Wii-U bli en hit, och är det något som ni skulle köpa?
/Robin E
The Gaming Ground

TJ Miller - Spy och vidbehålla ögonkontakt


Skyll inte på mig om ni pissar ner er själva utav skratt efter att ni kollat på TJs live acts.Bild lånad utav serialoptimist.com

Jag kan inte påstå att alla svenska stand-up komiker är dåliga, för jag har inte sett och hört alla. Men de flesta är rätt så dåliga imo. En som däremot är ruskigt bra och rolig, är Tj Miller (är det fler än jag som tycker att han är rätt lik Napoleon Dynamite btw?).

TJ vet helt klart hur man gör underhållning utav i stort sätt vad som helst. Till och med en fylla kan han göra till världens grej. Inte nog med att han återberättar allt på ett väldigt roligt sätt, TJ använder sig utav hela sitt kroppspråk för att gör det ännu roligare.

Det här får ni INTE missa!
/Jonas E
The Gaming Ground

Clint Mansell - Mass Effect 3 soundtrack


Ytterst få personer har en sådan musikalisk bred som Clint Mansell har.Bild lånad utav 3news.co.nz

Det är rätt coolt när man tänker tillbaks på vilka tidigare bragder Clint Mansell varit med om och lyckats med. Han har varit sångare för Pop will Eat Itself i över 20år, gjort musik åt filmer så som Pi och The wrestler. Blivit nära vän med Trent Reznor (som han dessutom spelat live med och haft samarbeten med flera gånger).

För att inte tala om alla de spelen som Clint bidragit med sin musik till under alla år som gått. Nu senaste gjorde han t.ex. soundtracket till Biowares superhit Mass Effect 3. Ett soundtrack som imo lätt hör till de allra bäst som gjorts oavsett genre.

Jag tror nog till och med att självaste Jeremy Soule diggar Clints jobb med ME3. Själv så har jag lyssnat på ME3 soundtracket flera gånger idag, och jag får inte nog utav musiken!

 


/Robin E
The Gaming Ground

South Park - Utvecklingsprocessen


Cartman kör på en Gandalf i Obsidians South Park 2D rpg spel.

Det har dykt upp en hel del ny och intressant information kring Obsidian Entertainments South Park rpg spel. Bla att hur själva upplägget och spelet kommer att vara uppbyggt. Eftersom det är tänkt att spelet ska kunna bjuda på flera timmar utav spelande, så måste South Park the game vara roligt ifrån början till slut.

För tv-serien var det ju inga problem, eftersom man blixtsnabbt formade ett nytt avsnitt baserat på aktuella händelser. Men i spelet går ju inte det, så man har fått lov att göra en helt nya approch där. Det har i sin tur lett till att Trey Parker and Matt Stone (South Parks skapare), fått tänka om en hel del på det planet, vad handling, humor osv beträffar.

Dock så jobbar Obsidian väldigt nära ihop med Matt och Trey, så de pitchar idéer, ändringar osv med varandra hela tiden. Trots det så finns det givetvis en del orosmoln i bagaget.

Bland annat så har det i stort sätt bara släppts mediokra South Park speltitlar baserat på tv-serien, för det andra så är det en jätte utmaning att göra ett RPG spel på South Park licensen, och för det tredje så verkar det som om Obsidian haft det rätt så tufft att få tag i folk som ens velat jobba med South Park spelet.

Men vi får se hur det hela utvecklar sig. Jag är ialla fall grymt nyfiken på hur ett South Park 2D rpg spel skulle te sig.
/Robin E
The Gaming Ground

Worms Revolution - Mördarmaskarna slår till igen


Den mest uppenbara och största förändringen med WR, är dess grafik och fysikmotor.

Det var länge sedan som en ny worms titel ifrån Team 17 intresserade mig. Imo så var den senaste riktigt bra Worms titeln Worms Armageddon. 3D grafiken förstörde det helt för mig om jag ska vara ärlig. Ungefär på samma sätt som Monkey Island gjorde sig bäst i tecknad grafik.

Worms fansen var inte heller sena med att poängtera ut just precis detta som jag nämnt heller. De förstår inte varför Team 17 envisas med att tugga vidare med 3D grafiken, samt varför de inte bara gör en remake på t.ex. Worms Armageddon?

Dock så tycks Worms Revolution ialla fall bli den mest intressanta Worms titeln på evigheter. Den nya grafik & fysikmotorn tilltalade mig ialla fall (som tydligen är omgjord ifrån grunden). Nu ser liksom inte 3D grafiken påklistrad och plastig ut längre, och en massa nya features har lagts till.

Vapen, spellägen, you name It. Worms Revolution är tänkt att släppas under det tredje kvartalet i år till PC och samtliga konsoller. Frågan är bara om Team 17 kommer att kunna återvinna fansens förtroende och respekt denna gången?
/Robin E
The Gaming Ground

Hellsing begraver Twillight - The real deal


Alucard, en utav mina favorit karaktärer inom manga/anime. Ingen smilar så ondskefullt som han gör.

Börjde kolla på anime serien Hellsing sent igår kväl (som är baserat på Kouta Hirano´s manga med samma namn). Den var helt i min smak. Då jag gillar allt vad Castlevania, action och våld heter. Jag skulle till och med kunna påstå att Hellsing sätter en välplacerad kula i huvudet på hela det här "Twillight" fenomenet. Får kräckningar varje gång jag hör namnet...

Twillight beskrivs bäst som ögongodis för kvinnor/tjejer. I min mening så har serien förstört precis allt vampyrer står för. Ska inte vara en massa gullande och kärleksdravel. Det ska vara ren och skär ondska. Hellsing är precis allt det och mer där till.

Jag har inte läst mangan, men jag överväger starkt att göra det. Specielt då anime serien är extremt kort (fattar inte varför?), den är endast 13avsnitt lång. Hellsing rekommenderas starkt till alla som gillar action och vampyrer.

För Hellsing är great stuff!
/Robin E
The Gaming Ground

Mario Party 9 - Festen fortsätter


Nintendos party serie festar vidare i och med del 9.

Det är fredag kväll och snart helg. Vi vet alla vad det innebär, inte sant? fest så klart! och det finns en specifik spel-serie som fixat förfest stämningen bättre än någon annan under årens lopp. Jag syftar på Nintendos Mario Party serie, som nu i dagarna nått fram till del 9 till wii.

Hela 80 nya mini-spel finns att se och uppleva i MP9, samt en hel mängd nya spellägen och annat gott. Så är man en Wii ägare och vill fixa till en skön förfest. Då är Mario Party 9 spelet för er!

Produktbeskrivning:
"The latest addition to the Mario Party series encourages you to think one step ahead of your opponents to collect the most Mini Stars and defeat Bowser. Bowser and his buddies have stolen all the Mini Stars in the sky and it is up to you to achieve the ultimate goal of winning them all back, in order to become the Super Star.

Party Adventure is a new board game mode which rewrites the Mario Party rule book by allowing four people to move through the board in one vehicle. Players take turns as Captain of the vehicle by hitting Dice Blocks to move the party forward, hoping to land on lucky spaces. The vehicles also help to streamline game play and keep everyone involved in the action. New strategies include find the best routes and positions during your turn, while also pushing your opponents into trickier spots. This game mode challenges you to work with and against your rivals to compete in exciting Minigames to get the stolen Mini Stars back from Bowser and restore the shimmering night sky."


Features:
- Mario Party 9 includes 80 brand new Minigames, accessible to all Mario fans and which will find players making pizzas, escaping haunted mansions, and even racing snowmobiles. When playing on a board, the type of space the vehicle lands on determines what type of Minigame is played.
- Boss Battle is a brand new Minigame where up to four players must put their differences aside and combine their powers to defeat a series of classic Mario boss characters to collect Mini Stars, leading to a final showdown with Mario's ultimate nemesis, Bowser. Don't be fooled into thinking this is a team game though, while you may need to work together to defeat the bosses, you will win Mini Stars depending on your ranking and the amount of damage you have dealt to each boss. Deliver the final blow for a bonus that increases your chances to win.
- New Mini game modes also allow you to play Mini games without having to complete a board, ensuring you can always enjoy the action, as and when, you like. You and up to three of your friends and family can hone your skills at any Mini game in Free Play mode, or try the Extras mode that includes Goomba Bowling and the puzzle-based Castle Clearout.
- Mario Party 9 features an array of your favourite Mario characters from the Mushroom Kingdom, as well as introducing a few characters which are completely new to the Mario Party series. Choose your favourite and keep the rivalry between you and your friends alive as in Mario Party 9 you don't have to play against the computer in multiplayer - in the board game or the Minigames - and choose to play with up to three of your friends.
- With a host of new game options, characters and 80 new Minigames to master, all you have to do now is decide when to host your Mario party.
/Robin E
The Gaming Ground

Steve Rot - Doom 2 Tribute


Steve Rot har varit med i flera olika band genom åren, men han är nog mest känd som solo artist.Bild lånad utav canadianmusicwiki.com

Jag gjorde ett riktigt guldfynd tidigare idag. Jag fann nämligen en ny och riktigt talangfull musiker ifrån Ontario Kanada. För att vara exakt, Steve Rot. Extra glad vart jag när jag upptäckte att Steve gjort en hel del covers på ID Softwares klassiker Doom 2.

Det går till och med att ladda ner hela Steves Doom 2 tribute samling helt gratis! och det kan ni göra här! imo, så räknas Steve Rots Doom 2 covers till något utav det bästa jag hört. Så är ni fans utav Doom, så tycker jag helt klart att ni ska lyssna igenom hans musik.

Kolla gärna upp resten utav Steve Rots musik också, han har gjort en hel del annat matnyttigt också nämligen.
/Robin E
The Gaming Ground

Fez har release den 13 april!


Fez må var ett väldigt snyggt, intressant och kreativt spel. Men jag vet e tusan om inte Phil Fish tog sig vatten över huvudet när han dissade hela den japanska spelmarknaden. Hatet emot honom har bara växt och växt med tiden...

Dessvärre så handlar inte Fez längre bara om cool bandesign, nytänk och fantasifulla miljöer. Tackvare att Phil Fish öppet dissade japanska spel, och den japanska spelmarknaden i stort. Så har folk fått en dålig eftersmak utav Fez.

Jag vet ärligt talat inte hur pass mycket det här kommer att påverka Fez rent kommersiellt världen över. Pga utav det som Fish sa för ett tag sedan. Personlige så tycker jag att han borde tänka mer på vad han säger framöver, blir bäst så. Tänk först, låter det dåligt i huvudet. Så säg då det inte.

Hela den här hat stormen kring Fez och Fish kunde inte heller ha kommit vid ett mer olägligt tillfälle. För Fez har ju som bekant release via XBL den 13april, det är alltså om bara ett par veckor dit. Trots att många valt att bojkotta Fez pga Fish uttalande, så känner jag ändå lite så här.

Varför ska Fez som spel lida för vad dess skapare gjort? vad tycker ni själva? tänker ni köpa Fez trots det som Fish sagt?
/Robin E
The Gaming Ground

Super Monkey Ball 2 - Sakura Edition


Snabba och gulliga apor som far fram i en boll. Nu Hur kan man motstå det liksom?

Jag vet inte om det är segas sätt att försöka att repaera skaden som de gjorde med Streets of rage remake projektet (googla, det vart en jätte skandal kring det hela). Men de har den senaste tiden blivit väldigt givmilda, något som de annars inte är så där jätte kända för.

Men jag ser ialla fall väldigt positivt på deras gratis godis via itunes vid namn Super Monkey Ball 2 - Sakura Edition. Som går att ladda ner och spela helt gratis till Ipad och Iphone. Då jag gillar SMB väldigt mycket, man blir liksom så där lagom glad och positiv efter att man spelat med de gulliga aporna i ett par timmar.

Så gillar ni Super Monkey Ball, och äger en Ipad eller en iphone. Ladda då ner SMB2 Sakura Edition asap!

Produktbeskrivning:
"Super Monkey Ball™ is back. Everyone’s favorite monkeys keep the ball rolling with this exclusive version of the arcade to console classic for your smartphone.

Roll around the Far East, as you tilt and steer one of four adorable monkeys through 125 themed mazes and a beautiful world of cherry blossoms. Just grab your bananas along the way to earn extra lives before time runs out. It’s so easy to play, even a monkey could do it!!"

Features:
- GO BANANAS
Play as one of 4 Monkeys: Aiai, MeeMee, Baby, and GonGon.
- JUST ROLL WITH IT: 6 Worlds, 125 Themed Stages
Sinking Swamps, Cobalt Caverns, Ultra Heaven, Jumble Jungle and Pirate’s Ocean. Includes 10 stages from the exotic Far East World.
- NEVER QUIT MONKEY-ING AROUND
Play 4 additional Mini Games:
Monkey Target: Guide your monkey to the bull’s-eye, launch into the sky and grab as many bananas as you can.
Monkey Golf: Monkey play golf .. who knew? Grab your clubs and tee off with 18 holes of banana bliss.
Monkey Bowl: One of the original mini games returns for ten frames of monkey ten-pin bowling madness!
Monkey Base: With up to 4 players on one device, use your monkey to catch and launch orbs that your friends launch at you. Only the smartest monkey will win! (Exclusively on tablets)
- BREATHTAKING VISUALS
New environmental effects that bring stunning and colorful 3D worlds to life.
/Robin E
The Gaming Ground

Happy Wheels - The pewdiepie edition


Om du ändå ska krascha, så gör det då med storartad stil.

Om man känner sig allmänt seg och uttråkad, då finns det ett väldigt effektivt botemedel vid namn Happy Wheels. HW kan nog seriöst talat bota allt vad negativt tänkande och tråkigheter heter. Vilket Pewdiepie och hans flickvän också illustrerar väldigt bra.

Det finns ju liksom som bekant ett hundratal sätt som man kan dö på i Happy wheels. Det ena sättet är roligare än den andra. Det finns då inte många spel där ute där man faktiskt skrattar när man själv dör, eller failar stenhårt och skadar sig allvarligt.

Så i princip så kan man väl säga att man är som en emo som har roligt medans man skadar sig själv? typ.
/Robin E
The Gaming Ground

Cubemen - Tower defense för PC, Mac och iPad 2


Retro charm är ställd på max i Cubemen.

Jag vet inte varför, men utav någon okänd anledning så har Tower defense genren vaknat till liv på allvar igen. Efter att ha legat i dvala i många år, och nästan glömts bort helt. Så har den ena efter den andra utvecklarna utannonserat eller släppt ett tower defense till diverse olika format bara det senaste året.

Nu var det dock Seon Rozenblums Cubemen som jag lade märke till imorse. Han har liksom gjort hela Cubemen med en väldigt retro charmig grafik och själ. Så det fångade mitt intresse på en gång faktiskt. Så tilltalar spelets trailer er (precis som den gjorde för mig), så kan ni köpa spelet via steam för 50kr, eller via itunes för runt 30kr.

Produktbeskrivning:
"It’s the age old struggle between Good vs Bad, Blue vs Red, Little men vs Little men. Use your own little Cubemen to defend your base from other little Cubemen that are trying to run it over. It’s the usual story, but with many very interesting twists.

Play a purely Defense game in various modes on a sweet selection of levels, or go into Skirmish mode and play a new type of TD game against either the computer or another human opponent.

That’s right.. Two way REAL-TIME TD against the computer or a real person!

There are no static towers, just little men! Spawn your little Cubemen with orders to get to a certain location to attack or defend. You can move your Cubemen around the board at any time or click on an enemy to target them."

Features:

- 28 Defense Levels
- 22 Skimish Levels (AI & Online Multiplayer)
- 5 Defense Gameplay modes
- 5 Cubemen colour choices
- Individual score ladders for all Defense levels
- Comprehensive stats and rank tracking for Skirmish levels
- 27 Achievements to earn in game
- GameCenter integration
- Take a photo of your face and stick in on your Cubemen's faces
- Cubemen Multi-Player games are cross platform, so you can play iPad v.s Steam or Steam v.s MAS or MAS v.s iPad... lots of Cubemen Multi-Player goodness!
/Robin E
The Gaming Ground

PokèPark 2 - Pokémon lever vidare


Det finns nästa 200st olika Pokémons i Poképark. Så det finns helt klart gott om Pokémons att vara sociala med.

Vet man inte vad Pokémon är så måste man nog ha varit instängd i en garderåb sedan mitten utav 90talet. Samtliga personer i min familj fastnade för serien, och det fanns inte en unge på skolgården som inte samlade eller bytte Pokémon kort.

Den animerade tv-serien följde man givetvis maniskt. Sedan kom ju de beryktade och efterfrågade Pokémon spelen också. De första kom ut till Gameboy (color om jag inte minns helt fel?), därefter följde N64, Gamecube, DS mfl.

Nu är det alltså dags för Poképark 2 till Wii. Uppeföljaren till den uppskattade Poképark 1. Poképark 2 bjuder på ännu mer Pokémon godis, och annat gott och smått. Spelet  har dessutom funnits ute sedan den 23 mars, så gillade ni ettan. Så kan ni köpa/beställa Poképark 2 redan idag!

Jag tror säkerligen att de yngre kommer att uppskatta uppföljaren =)

Produktbeskrivning:
"Förutom Pikachu får du även chansen att spela som starter-trion från Unova - Oshawott, Tepig och Snivy! Alla har sina egna unika förmågor vilket gör spelet mer varierat. Pikachus elektriska attacker kan aktivera maskiner, Oshawott rör sig ledigt och lätt genom vatten, Snivy kan röra sig snabbare och hoppa högre än andra Pokémon, och Tepig kan förstöra hinder som står i vägen.

Även om alla Pokémon i PokéPark 2: Wonders Beyond inte är spelbara finns det gott om välbekanta ansikten! Totalt finns det nästan 200 Pokémon som du kan bli vän med och få hjälp av under äventyret. Många av dessa är från Unova (regionen från Pokémon Black Version och Pokémon White Version). Pokémon kommer utmana dig i olika spel som kan handla om allt från jakt till frågesport. När du vinner mot dessa Pokémon vinner du också deras vänskap, och den extra hjälpen du får kommer visa sig vara värdefull i jakten på alla försvunna Pokémon!

PokéPark 2: Wonders Beyond är inte lika komplext som spelen i Version-serien, och ställer inte lika höga krav på engelskakunskaper. Därför fungerar det som en perfekt inkörsport för barn som kanske inte riktigt är redo för de avancerade Version-spelen till Nintendo DS. I PokéPark 2: Wonders Beyond får man lära känna massor av Pokémon i färgglada och trevliga världar och spelets svårighetsgrad är låg. Som förälder kanske du behöver förklara vissa engelska ord, men på det stora hela kan du nog låta barnet spela själv."

/Robin E
The Gaming Ground

The Anime madness must continue


I somliga fall så anser jag att man kan förmedla känslor, uttryck m.m. bättre i en anime, än vad man kan göra i en riktig film.

Det tycks som om anime i stort blivit en mer accepterad som konstform och sätt att uttrycka sig på för filmskapare, illustratörer m.m. för anime som kulturfenomen har ju bara växt med åren. Sure, precis som vanligt så är det ju en smak fråga.

Men mycket har hänt sedan 90talets Pokémon om jag säger så. Det finns en betydligt större bred utav schangrar och anime serier för alla möjliga målgrupper och smaker. Fast mycket har nog animen att tacka studio ghibli för, då deras långfilmer blivit japans svar på Disneys odödliga klassiker.

Själv vart jag insnöad på anime efter att jag börjat kolla på GTO, Rymdpiraten cobra och Berserk. Fast det är helt klart humor som ligger mig varmast om hjärtat. För tillfället så kollar jag t.ex. på den fett sköna serien Phi brain - Kami no puzzle (även känd som "Phi Brain: Puzzle of God").

Den borde ni lugnt checka in tycker jag.
/Jonas E
The Gaming Ground

The Good The Bad and the Ugly - The remix


The one and only, Mr Clintan.

Jag är ett stort fan utav både Clint Eastwood och spagettivästern filmer. Därför vart jag väldigt glad över att en vis herre vid namn "Gohar85Majid" gjort en riktigt epic remix (Drum n Bass) utav den klassiska låten "Ol' Western Gunslinger", från västern filmen "The good, the bad and the ugly" från 1966.

Gohars remix gjorde helt klart min dag, och har ni inte sett filmen förut. Så gör det, för den är grymt jäkla bra!
/Robin E
The Gaming Ground

House of the Dead 4 - Till PSN den 17 april


THOTD3 släpptes via PSN redan den 7 februari i år. Inom kort så kommer del 4 att göra trean sällskap också nu i april.

Nu kommer en glad liten nyhet för alla PS3 ägare och House of the dead fans. Ni har säkerligen redan avnjutit THOTD3 under början utav det här året, men ni hungrar säkert efter mer, inte sant? men ora er inte. För Sega kommer att släppa House of the dead 4 via PSN den 17 april.

Ett demo för HOTD4 kommer att vara tillgängligt exklusivt för playstation plus medlemmar mellan den 4-24 april i år. Inte nog med det, man kommer även att få 30% rabatt som plus medlem på fullversionen utav HOTD4 också, samt extra material.

Inte illa måste jag säga. Priset på HOTD4 kommer att ligga på runt 70kr vid release. Så håll era ögon öppna efter HOTD4 nu i april!

Produktbeskrivning:
"Straight out of the arcades in Japan, The House of the Dead 4 will be available exclusively on PSN on April 17th at a wallet friendly price of $9.99. This is the first time this classic arcade light gun shooter is available on a home console.

Your mission is quite simple. Play as AMS Agent James Taylor or Kate Green and save the world by fighting against an old enemy and hordes of unforgiving evil creatures.  Use your gun and grenades to blast them away!"


Key features are:

- PlayStation Move compatible
- Multi-player mode
- Multiple paths
- Ranking and grading system to track your shot accuracy
- Additional levels from The House of the Dead 4 Special
- Bonus unlockable PlayStation Home item
- Original creator interview
- Trophies
/Robin E
The Gaming Ground

Lego Ninjago - Release your inner ninja


Är du ninja nog för att ta dig an ninjago?

Somliga saker växer man ifrån, andra inte. Lego är något som jag aldrig tröttnat att leka och mecka med. Jag tycker som bekant om att bygga saker. En annan sak som jag tyckt om ända sedan jag började spela Ninja Gaiden 1 till Nes på början utav 90talet, är Ninjor.

Även kallade "skugg krigare", då de tasade runt i det tysta i skuggorna i mörkret. Så kombon utav lego och ninjor är ju rent ut sagt briljant. Slutprodukten utav den mixen är Ninjago (som även finns som tv-spel till DS "LEGO Battles: Ninjago", och animerad serie).

Med tanke på hur bra TMNT, ninjor och lego gick hem hos mig som kiddo. Så borde Ninjago gå hem rätt bra hos dagens kids också. För de mer "vuxna" barnen så kanske LEGO Ninjago Spinjitzu Scavenger Hunt och Lego Ninjago Rise of the Snakes till Ios kan passa bättre?

Spelen kostar dessutom inget.
/Robin E
The Gaming Ground

Veckans webbtips - Nerdfitness

nerdfitness
Steve Kamb. Gamer, nörd och vältränad. Can you digg It!

Jag fann en tämligen intressant sida för de som är intresserad utav både nörderi, teknik, gaming och träning. Nerdfitness bevisar helt klart att den stereotypa bilden utav nördar inte längre stämmer (smällfeta, bor i en källare ect ect).

Själv har jag totalt sätt gått ner 54kg (från 130kg, till 76kg), och spelen var en stor hjälp för mig faktiskt. Speciellt sport spelen. Det hela började faktiskt med att spelade EAs fifa nyaste fifa spel 2001, på så vis så började jag sakna att spela fotboll själv, på riktigt.

Men jag var som sagt var extremt överviktig, så jag ville ta tag i det för att kunna spela fotboll igen. Vilket jag också gjorde och lyckades med. Nerdfitness blandar just de två sakerna som jag älskar mest utav allt. Nämligen tv-dataspel och träning.

Så gillar ni också träning och tv-spel, checka då in Nerdfitness!
/Robin E
The Gaming Ground

Playstation 4 har release till julen 2013?


Sony slår på stort med PS4. Det tycks som om de satsar på att bli nr 1 på hårdvaru sidan även i nästa spelgeneration.

Jag hann inte mer än att vakna kl 7:00 imorse och checka min mail. Så fick jag ett tips gällande PS4 och en hel del annat intressant gällande Soyns nästa maskin. För det första så anser jag att både Nintendo och Sony (Microsoft har inte ens hintat om någon release för deras 720 än) släpper sina maskiner påtok för tidigt.

De allra bästa spelen har ju börjat släppas till de befintliga konsolerna nu. Själv så har jag inte ens hunnit med att klara ut de spelan jag har...jag antar att jag inte är ensam om att tycka att nästa konsolgeneration släpps lite väl tidigt?

Men om vi återgår till dagens heta ämne, nämligen projekt Orbis (PS4ans tillfälliga namn). En massa rykten florerar just nu, spelsidan Kotaku påstår dock att de via en "säker" källa fått följande saker bekräftat.

Bland annat så kommer det INTE att gå att spela begangnade spel på Orbis, den kommer inte heller att vara bakåtkompatibel. Uppenbarligen så lagras data ifrån användarens blu-ray skivor så fort som man placerar den i sin Orbis, och det i sin tur är länkat till ens PSN konto.

Så det kommer inte gå att dela data, låna ut sitt spel osv (bra där Sony, verkligen...). Orbis kommer även att ha en 4K (4000p) upplösning, vilket är en 4gånger så hög upplösning som den nuvarande standarden på 1080P. Jag har sett en del bilder och filmer i 4K, så jag kan bara föreställa mig hur snygga spel man kan göra i 4K.

Det sägs även att Orbis (PS4) kommer att använda sig utav en Amd64 cpu och en Amd southern Island GPU, samt att maskin kommer att ha release lagom till julrushen 2013. Personligen så tycker jag att det tekniska aspekterna är riktigt nice, men jag gillar då INTE att Orbis inte har någon bakåtkompabilitet, eller att man inte kan spela beg spel på den.

Jag menar, när vi väl köpt ett spel, film eller whatever. Då har vi väl full rätt att sälja de? vad ska man då göra av spel som man klarat ut, tröttna på osv? nu har i och för sig Sony inte bekräftat något utav det här. Men det skulle då inte förvåna mig ett dugg om det är sant...
/Robin E
The Gaming Ground

Going Postal - Den 30maj startar serien!


Bild lånad utav webtvwire.com

Terry Pratchett (som btw är en gamer! han gillar HL2 och Thief bla) räknas helt klart till en utav mina favorit författare. Imo så är han "nästan" större än vad J.R.R Tolkien är. Jag menar, Terry har skrivit en hel del odödliga böcker i sitt liv. För att inte tala om de världar han skapat, alla de karaktärerna som han format och givit liv.

Discworld hör givitvis till en utav hans kändare skapelser (som faktiskt vart en kortare tecknad-serie på 90talet), men nu är det alltså dags för en helt annan serie att få sin tid i rampljuset (eller i tv-rutan för att vara exakt). Jag syftar på Going Postal (som sky1 kommer att börja sända den 30maj i år).

En action/komedi/äventyrs serie som utspelar sig i en magisk fantasi värld, där man får följa Moist von Lipwig (stadens nya postmästare) och hans strapatser. Going Postal bjuder på både humor, romans, action och magi. Så jag tänker helt klart checka in Going postal framöver.

"A FIRST CLASS NEW DRAMA EXCLUSIVE TO SKY1 HD - Starring Richard Coyle, David Suchet, Claire Foy and Charles Dance

Following the phenominal success of Sir Terry Pratchett’s Hogfather and The Colour of Magic, Sky1 HD brings Going Postal to spectacular life this May.

An adventure story filled with romance and revenge, Going Postal features an all star British cast that includes Richard Coyle (Prince of Persia, Coupling) as Moist Von Lipwig, David Suchet (Agatha Christie’s Poirot) as Reacher Gilt, Charles Dance (Gosford Park, Bleak House) as Lord Vetinari, and Claire Foy (Little Dorrit) as Adora Belle Dearheart. Joining them are Steve Pemberton (The League of Gentlemen, Psychoville) as Drumknott, Andrew Sachs (Fawlty Towers) as Groat, Ian Bonar as Stanley, Timothy West (Bleak House, Brass) as Ridcully and Tamsin Greig (Green Wing, Black Books) as Miss Cripslock.

Going Postal is the story of arch-swindler Moist Von Lipwig and the beautiful, vengeful Adora Belle Dearheart. A life long travelling con-artist, Lipwig’s crimes finally catch up with him in the town of Ankh-Morpork. About to face death by hanging, Lord Vetinari spares Lipwig, seeing in him the perfect man for the role of Postmaster in the decrepit Ankh-Morpork post office. Faced with an almost impossible task, and making an immediate enemy of bloodthirsty tyrant Reacher Gilt (Suchet), owner of the Post Office's rival, the money-hungry Grand Trunk Clacks communication monopoly, Lipwig’s first instinct is to run. That is until he meets the spellbinding Adora. Captivated by her , Lipwig will try anything to win her affections…little knowing the part he has played in her family’s downfall. Is their romance forever doomed?"
/Robin E
The Gaming Ground

DreamHack EIZO open - Sthlm 21-22 april!


Det kommer att bli en riktigt nice gamer påsk i år uppenbarligen.

Att e-sporten är här för att stanna har Dreamhack bevisat om och om igen, och nu är det dags för Stockholm Globe och DH att göra Stockholm till e-sportens hudvudstad i europa. Det känns väldigt passande, med tanke på att Sverige som spelnation bara växer och växer för varje vecka som går.

Trots att vi är ett relativt litet land till yta och befolkning, så har vi ändå skördat en hel del spelpriser utomlands. För att inte tala om alla de fantastiska spelen som vi utvecklat (Minecraft, BF mfl). Så DH och Stockholm Globe tänker helt enkelt ta E-sporten till nästa nivå, samt locka till sig en stor publik i samma veva.

Inte mig emot, det är ju bara att kolla på Sydkorea. Det vore ju klockrent om Sverige kunde gå i samma riktning som där, samt att det ska gå att försörja sig på proffsnivå inom e-sporten i Sverige. Det går btw redan idag att köpa biljetter till DreamHack EIZO Open (ni kan i övrigt läsa mer om DH Eizo open eventet här!).

Så pass på INNAN biljetterna är slutsålda!
/Robin E
The Gaming Ground

Cybernetika - Hydroponics remix


Frågan är om vi någonsin kommer att få se en uppföljare till System Shock 2, och om vi verkligen vill det. För vi vet ju alla vilka det är som äger licensen idag...

Efter att jag läst en relativt ny artikel om Bioshock Infinitive, så började mina tankar glida iväg till en helt annan titel och spel-serie. Jag syftar bestämt på System Shock och SS2. Av alla spel jag någonsin spelat i mitt liv, så är SS2 en utav de speltitlarna som jag håller allra högst.

Det finns i stort sätt inget i spelet som jag är missnöjd med. Det är skräck, action, intressanta karaktärer, en välskriven och bra handling, trovärdiga och realistiska dialoger. Jag hade kul från början till sut med SS2, och det kändes verkligen som om man var fast på en bas ute i rymden.

Mitt ibland muterade monster, cyborg ninjor och mordiska-robotar. Man var en del utav rymd dramat så att säga, i realtid dessutom. Om jag inte minns helt fel så fanns det även flera olika slut, och tre möjliga karaktärsval (klasser) i början utav spelet.

Så omspelningsvärdet var riktigt högt.
Det ska även nämnas att soundtracket för System Shock 2 hör till de allra bästa som gjorts imo. Därför känns det yttrest passande att ta upp en utav de bästa remix låtarna också. Cybernetikas "Hydroponics" remix, är riktigt, riktigt nice.

Så det är bara att lyssna och njuta!
/Robin E
The Gaming Ground

Kid Icarus Uprising - Pit Is back In biz again!


KIU snittade runt 83% till 3DS. Inte illa, inte illa alls.

Inte sedan 1987 och Nes spelet "Kid Icarus" (samt Gameboy spelet "Kid Icarus - Of Myths and Monsters" från 1991) så har Pit spelat huvudrollen i sitt helt egna äventyr och spel. Pit har mest gästspelat i andra spel och spel-serier (Smash Brothers bla), men tillslut så tog Nintendo (det är dock Ubisoft som utvecklat KIU) sitt förnuft till fånga och återupplivade Kid Icarus igen.

Slutprodukten vart dessutom rätt så lovande. Kid Icarus Uprising är inte bara ett riktigt bra spel, och den bästa titeln i serien (imo ialla fall). KIU är även ett praktexempel på vad man kan göra för något med 3DS hårdvara. Kameran, kontrollerna och 3D effekterna har verkligen sammansvetsas på ett bra sätt i Kid Icarus Uprising.

Man behöver inte heller vara ett fan för att uppskatta KIU helller. Gillar man bara action och monster slaktande, så kommer man nog att gilla KIU också. Så har man en 3DS i sin ägo, så finns det inte mycket att tveka över imo.
/Robin E
The Gaming Ground

Ghost Recon Online - Skriva upp dig för betan!


Yepp, det är en F2P titel.


Jag tänkte bara uppmärksamma er på att ni nu kan skriva upp er för Ubisofts beta utav Ghost Recon Online (om ni nu inte redan gjort det). Ubisoft hakar tydligen också på trenden med free-to-play titlar via nätet i och med sitt GRO. Frågan är bara om GRO kommer att kunna tilltala fansen, och om det kommer att leverera?

Nåväl, betan kommer väl (förhoppningsvis) att ge svar på en del utav våra frågor ialla fall.
/Robin E
The Gaming Ground

Hard Reset - Cyberpunk FPS


Hard Reset har release den 30mars till PC.

I spåren efter Deus Ex Human Revolution så kommer Flying wild Hogs Cyberpunk FPS shooter Hard Reset. En titel som jag inte hörde talas om förens idag, då den gått förbi mig helt obemärkt i stort sätt. Jag kände inte heller till så där värst mycket om Hard Reset heller, men efter att jag läst lite artiklar, kollat på lite trailers, och checkat in kommentarer ifrån de som spelat demot (ja, det finns ett demo att ladda ner på hemsidan.

Så drog jag den slutsatsen att Hard Reset kanske inte är så pjåkigt trots allt. Dess snittbetyg ligger dessutom på runt 75%, vilket är helt okej. Så jag får väl ladda ner demot och avgöra om det är min grej eller ej helt enkelt.

Den fulla versionen utav Hard Reset är tänkt att ha release den 30mars, så det känns ju rätt så lägligt att man har bestämt sig för om man ska genomföra ett köp eller ej.

Produktbeskrivning:
"Hard Reset: Extended Edition for Windows PC will drop players into a dark dystopian cyberpunk world where they'll enjoy frantic FPS styled gameplay combined with upgradable weapons, insane boss fights, physics-based combat and an intense new storyline."

Features:

- A fast-paced, "old school" styled FPS
- Experience-based weapons upgrade system
- Five new levels (adding approximate two hours of gameplay to the original game)
- Four new enemies, one new boss character
- Updated graphics engine
- Additional gameplay elements
- New back-story
- Two new levels for survival mode
/Robin E
The Gaming Ground

Veckans babe - Alana Blanchard


Alan har i stort sätt vunnit allt som går inom surfing sporten. Det trots sin ringa ålder på 22år.


Jag var inte direkt något ess på skatebording när jag var yngre. Det ska erkännas direkt, asfalten hatade mig helt enkelt. Det gjorde dessutom rätt så jäkla ont att faila, så jag la ned skateandet relativt snabbt. Jag började istället få upp ögonen för en annan sport.

Nämligen surfning. Nu var jag inte direkt så där jätte atletisk på den tiden, men jag var lika envis då som nu. Tro mig, det krävs super mycket träning, ett bra balanssinne och en vältränad kropp för att kunna tävla på proffsnivå inom surfning.

Men i mitt fall, jag ville bara ha kul. Elitnivån lämnar jag åt proffsen. Därför är det ytterst passande att veckans babe är just både ett surfning proffs och en babe. Jag syftar på surfing underbarnet Alana Blanchard från Hawaii Usa.

Alana har typ vunnit fler tävlningar än vad jag har fingrar och tår, hon har mer eller mindre staplat upp priser i sin troféhylla sedan 2005 (på proffsnivå). Förutom det, så är det något speciellt med tjejer som surfar också, de har en helt annan livsstil, syn på livet och mentalitet.

De är mer laid back helt enkelt. Fast det är nog rätt ömsesidigt, oavsett kön. Alla jag känner som surfar är störtsköna människor. Det går inte helller att blunda för det faktumet att Alana Blanchard är minst lika bländade vacker som det vattnet hon surfar i.

So there you have It, veckans babe för denna gången är Alana Blanchard!
/Robin E
The Gaming Ground

Shatterhand - Var ett badass i 8bit


Får det lov att vara en knogmacka?

Nu ska det bli tämligen intressant att se hur många utav er som ens minns den gamla sidscrollande action titeln Shatterhand från 1991 till Nes (utvecklat utav Natsume). Själv så hade jag nästan glömt bort spelet helt, hade det inte varit för att jag läst igen ett gammalt nummer utav Nintendo magasinet idag.

Så hade jag mest största sannolikhet glömt bort dess existens helt. Vilket hade varit väldigt synd, för Shatterhand är verkligen ett grymt bra spel. Hur vet jag det? jo, för jag spelade det idag. Trots att Shatterhand är över 20år gammalt, så håller det än.

Jag vet dock inte om spelet finns till Wii än (det är ju ett måste!), men förhoppningsvis så dyker den upp där framöver. Om inte, skaffa det då till Nes. Ni kommer inte att bli besvikna!
/Robin E
The Gaming Ground

The walking dead - Zombie terror i episod form


Fansen går redan rampage över TWD spelet på nätet. MAn menar på att man inte vill ha något "tecknadaktigt" spel, utan ett realistiskt sådant.

Det är verkligen känsligt värre att göra spel baserad på en väldigt, väldigt uppskattad licens. Ialla fall om man bryr sig om vad fansen tycker. Jag var rätt skeptisk till Telltales val att göra ett spel baserat på The Walking Dead tv-serien och den tecknade serien (serietidningar).

Jag menar, Telltale har ju mest gjort äventyrs spel (Sam & Max, Monkey Island bla). Nu helt plötsligt ska de ha hand om ett zombie skräck licens? noll logik imo. Sedan när jag fick höra att de tänker göra TWD i episodform, samt att spelets grafik/design kommer att vara tecknadsaktig.

Då vart ialla fall jag ytterst tveksam.
Klart att man inte ska döma ut något på förhand, men låt oss vara ärliga. Det är inte så som vi vill se TWD. Dead Island var så där, L4D har jag tröttnat på för länge sedan, Resident Evil är idag ett jäkla skämt.

Så det finns gott om svängrum och utrymme för ett seriöst, realistiskt och super coolt zombie spel. Men jag vet e tusan om Telltale games The walking dead kommer att platsa in där...vi får väl hoppas att jag har fel helt enkelt. Nu i april så får vi vet hur det ligger till med det ialla fall, för då släpps den första episoden utav TWD till PS3, 360, PC, Mac och Wii.
/Robin E
The Gaming Ground

Fear & loathing in las vegas - Syndarnas näste


Johnny Depp var och är läskigt lik Hunter S. Thompson i Fear & loathing in las vegas.

Redan långt innan jag ens kollade på komedi filmen "Fear & loathing in las vegas" så hade jag hört hur många historier som helst om Las Vegas. Ni vet, glitter, glamour, the american dream. Allt stöpt i droger, gambling alkohol, fighting (boxning främst) och prostitution.

Det är t.ex. inte helt ovanligt att stand-up komiker drar en massa skämt och historier om las vegas. Men det finns en specifik film som visar upp Las Vegas "mindre" grasiösa sidor mer än någon annan lyckats med så här långt. Jag visste inte ens vem Hunter S. Thompson var innan jag såg F&LILV.

Hunter S. är en rätt tragisk, men samtidigt komisk karaktär. Hela hans liv har i stort sätt kantats utav droger och sprit. F&LILV sammanfattar Hunter S. karaktärsdrag och personlighet väldigt bra imo, Johnny Depp beter sig och ser exakt på pricken ut som honom (läs boken med samma namn säger jag bara!).

Benicio del Toro gör inget sämre jobb han, han spelar nämligen Hunter S. excellente och knarkande advokat. Även om Fear & loathing in las vegas är en rätt så tragisk skildring över två personerns djupa drogproblem, så är den så pass komisk att man ser förbi det.

Till och med fd spindel-mannen Tobey Maguire är med på ett hörn. Så har ni inte sett F&LILV tidigare, så är det helt klart på tiden att ni gör det.
/Robin E
The Gaming Ground

UFC Undisputed 3 - Knockout dags


Den bästa titeln i spel-serien så här långt imo.

Yukes UFC Undisputed serie har bara vuxit sig större och bättre för varje ny del de släppt. UFC3 släpptes för bara någon månad sedan (, men redan nu så har del 3 börjat få en stor skara fans (nya som gamla). Det är dock fullt förståeligt, med tanke på spelet är den bästa titeln i serien så här långt imo.

En massa nytt godis har tillkommit i UFC3 också, bla Pride mode (japanska MMA regeler), nya knockout slag/moves och ett helt nytt kontrollsystem. Kort sagt, UFC har aldrig sett snyggare och bättre ut. Så gillar ni fighting, så måste ni bara börja att spela UFC3!
/Robin E
The Gaming Ground

Angry birds in space - Rymden nästa


Till och med Nasa diggar ABIS.

Tackvare att någon säljare ringde mig två gånger kl 4:00 imorse, så behövde jag stilla min grinighet och trötthet med något underhållande och lugnande. Så kom jag på Rovios Angry birds in space precis kommit ut. Det var precis vad jag behövde för att få en bra start på dagen, ja, det och en stor kopp te då.

ABIS är precis vad man kan förvänta sig utav ett Angry Bird spel, förutom att allt nu utspelar sig i rymden då. Samt att en massa annat extra godis tillkommit givetvis. Jag tycker även att Nasa trailern för ABIS var rätt så cool, jag menar, en Nasa astronaut (som är ute i rymden på riktigt!) berättar om ABIS.

Hur coolt är inte det på en skala liksom?
ABIS kostar dessutom bara runt 14kr också via itunes (finns även för Android, Mac och PC). Så gillar man Angry Birds, då vill man lugnt INTE missa det här.

Produktbeskrivning:
"ALL NEW ANGRY BIRDS GAME FROM ROVIO -- the #1 mobile game of all time blasts off into space!

After a giant claw kidnaps their eggs, the Angry Birds chase it into a wormhole and find themselves floating in a strange new galaxy – surrounded by space pigs! Luckily the Angry Birds have super powers of their own...

Angry Birds Space features 60 interstellar levels on planets and in zero gravity, resulting in spectacular gameplay ranging from slow-motion puzzles to lightspeed destruction. With regular free updates, new in-app purchases, brand new birds, brand new superpowers, and a whole galaxy to explore, the sky is no longer the limit!"


Features:
- 60 interstellar levels!
- Regular free updates!
- Brand new birds!
- Brand new superpowers!
- Zero-gravity space adventures!
- Trick shots using planets’ gravity!
- New in-app purchases!
- Hidden bonus levels!
- Beautifully detailed backgrounds!
/Robin E
The Gaming Ground

DoDonPachi - Super skills need to play


Yepp, bullit hell all the way.

Jag som precis satt och svor över svårighetsgraden i Mega Drive spelet Thunder Force IV... Om jag säger så här, om man grinar ialla över Thunder Force IV, då ska man nog INTE testa på Caves DoDonPachi (släpptes ursprungligen för Arkad och Sega Saturn 1997, finns nu mera via PSN). För då kommer man nog att slå näven igenom tvrutan på tre röda.

Jag checkade precis in en DoDonPachi gameplay video nämligen, och det är bullit hell för hela slanten som gäller dä. Så är man allergisk emot bullit hell shmup spel, då bör man nog undvika DoDonPachi helt. Fast skam den som ger sig, eller?
/Robin E
The Gaming Ground

Heaven and Hell, Sabbath & Världsturné


Det bästa Sabbath albumet sedan Forbidden imo.

Jag såg att det dykt upp en massa nyheter och annat Black Sabbath relaterat godis. Bland annat så har en ny Sabbath sida kommit upp (den är grymt snygg!), och en komplett band lineup inför deras kommand världsturne i år har spikats (läs mer om det här!).

Det enda som oroar mig är Iommis cancer...vi vet ju alla hur det gick med Dio, så jag hoppas verkligen att Iommis hälsa kommer att förbättras. Jag är öven rätt så upphetsad över det nya Sabbath albumet, hur soundet kommer att vara, samt om Ozzy & gänget kommer att kunna toppa Dios Heaven and Hell album.

Ribban är ju redan satt rätt så högt i och med det albumet menar jag. Ta bara låten "Bible Black" t.ex., den har en minst lika odödlig kaliber som "Paranoid" och "Children of the grave" har (om inte mer ändå). Det känns hur som helst väldigt bra att Sabbath gänget är tillbaks igen

Nu återstår det bara att se om de kan leverera, för Ozzys senare skivor har ju inte varit så där jätte mycket att hurra för precis...

Black Sabbath lineup 2012:
Ozzy Osbourne – Vocals
Tony Iommi – Guitar
Geezer Butler – Bass
Bill Ward – Drums
Adam Wakeman – Keyboards/Robin E
The Gaming Ground

Minecraft till 360 & intervju med Notch


Tydligen så ska kontrollerna i Minecraft till 360 vara helt allright. Bild lånad ifrån 8-bit-life.

Även om Notch själv sagt att han blivit lite latare efter alla minecrafts framgångar och miljoner. Så ligger han uppenbarligen inte på latsidan ialla fall, eftersom Notch har hela tre stycken olika projekt igång samtidigt. För att inte nämna att Minecraft snart kommer att finnas ute till 360.

Något exakt datum har dock inte spikats än, men Notch lär nog avslöja det tids nog. Just nu så handlar väldigt mycket om att PS3 ägarna är pissed off över att de inte får tillgång till Minecraft, medans 360 ägarna får det. Men precis som vanligt, så handlar allt om biz och pengar när det kommer till kritan.

Ryktet säger att Microsoft erbjöd mer för Minecraft än vad Sony gjorde, därav att Minecraft landade på 360 och inte PS3. Men som sagt, det är inget som blivit bekräftat. Så ta det med en stor nypa salt.
/Robin E
The Gaming Ground

Cold Mercury - Starbreeze nästa titel blir ett F2P


Syndicate vart en halv bra FPS shooter. Kommer det att gå bättre med deras free-to-play titel Cold Mercury?

Jag var redan ifrån allra första början rätt negativt inställd till valet ifrån EAs och Starbreeze sida att göra Syndicate till ett FPS spel. Ett uruselt design besult imo. Hela marknaden är ju för tusan översvämmad utav FPS spel.

Därför är det helt klart en fördel att göra något annorlunda, och ska man göra ett FPS spel. Då är det ett måste att titeln ifråga sticker ut i mängden. Nu vart som tur e Syndicate inte en jätte flopp, spelet snittade runt 70-75% världen över i betyg.

Men precis som med allt annat så gäller det att ta nya tag, dra lärdom utav tidigare misstag och bege sig upp i sadeln igen. Det är just precis det som Starbreeze planerar att göra också, med sitt free-to-play spel "Cold Mercury" (som även den svenske regissören Josef Fares är involverad i).

Trots att Starbreeze nu bestämt sig för att gör en F2P titel, så har de inga som helst planer på att lämna AAA spelmarknaden, vilket också företagets vd Mikel Nermark bestämt poängterar ut också.

“Starbreeze will not leave the AAA segment,”

“We are discussing with several leading game publisher on publisher financed games, but we will broaden our product portfolio of games in the new business models and segments that have arisen in the games industry. I am convinced that Starbreeze will be successful with the new games.” - Starbreeze VD Mikel Nermark

Men det återstår som sagt var att se vad Cold Mercury är för slags titel, samt om den är värd våran tid och energi.


/Robin E
The Gaming Ground

Laserdome - Frag time!


Doom, fast med laser och människor istället för skjutvapen och monster. Typ.

Jag kan då inte ha varit så gammal när jag testade på Laserdome för allra första gången i Sthlm. MAX 11år skulle jag säga. Det var i samband med en spelmässa som jag fick det stora nöjet att testa på Laserdome. Då man redan vart triggad till max tackvare Doom, så var det som en våt dröm skulle besannas på plats.

Det var jag plus två polare som skulle in i röken, mörkret och leka Doom & Star Wars på blodigt allvar. Redan på den tiden så fick man röja på för fullt under 20-30min. Det låter inte som mycket, men man hinner med en hel del på de minutrarna.

Själv så lyckades jag t.ex. kör på en Max Payne (flera år INNAN hans moves vart patenterade) längs med golvet. och springa ihop med en motståndare. Så att vi bägge nästan vart knockade. Så sammanfattningsvis så är laserdome både intensivt, actionfyllt och roligt som tusan.

Jag kan lugnt rekommendera Laserdome till ALLA, oavsett ålder (till en vis gräns givetvis). Ialla fall om man vill ha roligt, och få en massa oförglömliga minnen för livet. Jag kommer troligen själv att testa på Laserdome igen under min semester nu i sommar, så kanske möts vi i Sthlm inom kort?
/Robin E
The Gaming Ground

De topp 10 mest ledsna gaming momenten


Även om Lisa Trevor (RE Remake) är en avskyvärd varelse. Så kunde jag endå inte göra annat än att tycka synd om henne när hon får veta att sin mor är död. För vi vet ju alla vad hon gör hon sedan...

I många, många år har flera spelstudios och spelproducenter försökt att förmedla känslor i sina spel, samt att påverka spelarna rent känslomässigt. Givetvis så var det ingen lätt uppgift ifrån början. Går vi tillbaks till 80talet när Nes och Master System var det allra senaste, så var ju de grafiska och hårdvaru begränsningarna det största problemet.

Men samtidigt så ansträngde man sig desto mer att måla upp känslomässiga moment genom handling, dialoger och färgstarka karaktärer & personligheter. Först när Playstation, Saturn och N64 fanns ute på marknaden, så började det att hända saker på allvar på den fronten.

Då var det ju ju i stort sätt möjligt att skapa vad som helst (speciellt till playstation, tackvare dess cd-format och kraftfulla hårdvara). Och för varje ny konsol generation, så har ju bara förutsättningarna för vad man kan skapa, ökat mer och mer.

Idag kan jag t.ex. lätt påstå att flera spel påverkat mig känslomässigt mer än en gång, både från det förgångna och i nutid. Så jag bestämde mig för att lista mina topp 10 mest ledsna moment inom gaming. Ni finner min lista längre ner i inlägget.

1. När ens bror dör i Deus Ex 1 (Paul Denton, om man sjabblar till det).
2. I Resident Evil remake när Lisa Trevor får veta att hennes mor varit död i många år.
3. Slutet i Silent Hill 2 var så pass ansträngande för mig, att jag fick lov att ta mig en drink.
4. Den allra sista scenen i HL2-EP2 gjorde mig lite ledsen i ögat.
5. Samtliga slut i Max Payne serien är minst sagt tragiska. När jag tänker efter, allt som rör Max är tragiskt och mörkt.
6. Om man är för seg med att hjälpa sin vän Luccas mor i Chrono Trigger (man måste stänga av en maskin med rätt lösenord). Då hamnar modern i rullstol för resten utav livet...
7. Starcraft 1 - Protoss slutet.
8. Det som händer med Conkers flickvän i slutet utav Conkers Bad Fur Day.
9. När Lemon offrar sig för gruppen och världens överlevnad i Shining Force 2.
10. Ödet för det överlevande paret i System Shock 2, en kärlekshistoria som slutade i tårar.

OBS! SPOILER VARNING!/Robin E
The Gaming Ground

The city of metronome - Vart tog spelet vägen?


Metronome visades upp för allra första gången under E3 2005. Men därefter vart det knäppt tyst kring projektet.

Att Sverige växer som spelnation för var vecka som går har nog ingen Gamer missat. Fler och fler spelutvecklare ploppar upp som svampar runt om i landet, och allt fler blir Gamers. Men tyvärr så är inte allt en dans på rosor. Själv så vart jag grymt nyfiken och intresserad på svenska Tarsier Studios (Rag Doll Kung Fu: Fists of Plastic) The city of Metronome.

Men redan 2007 så började problem att samlas upp på hög. Tarsier studios lyckades nämligen inte att hitta någon utgivare för Metronome. Därefter har det varit en enda lång berg-och-dalbana kring spelet. Ena stunden är Metronome dödsförklarat, för att sedan vara vid liv.

Tarsier själva har dock inte officielt förklarat Metronome som nedlagt, men allt tyder dessvärre på det. Vilket är riktigt, riktigt synd. Med tanke på att Metronome hade en hel del potential, jag gillade även dess koncept och upplägg.

Så personligen så hoppas jag ialla fall att The City of metronome blir av i framtiden.
/Robin E
The Gaming Ground

Unity of Command - WWII Strategi ftw


Gillar man Panzer General och Close Combat, så kommar man nog att digga Unity of command också.

Jag upptäckte under dagen idag 2x2 Games turordningsbaserade WWII strategi spel Unity of command. Och som den gamla Close Combat räv och Panzer General gamer jag är, så fattade jag även så tycke för UOC. Sure, spelet är kanske inte lika avancerat och djupt som CC och PG, men i gengäld så är det betydligt lättare att komma igång.

Spelkänslan och underhållning är dessutom minst lika hög som den man finner i PG och CC. Så prislappen på runt 120kr, är helt okej imo. Ialla fall i förhållande till vad man får för pengarna. Så gillar ni strategi, så kanske ni ska ge Unity of command en chans?

Produktbeskrivning:
"Unity of Command is an innovative and refreshing operational-level wargame that covers  the entire 1942/43 Stalingrad Campaign on the Eastern Front. Playable from both the Axis and Soviet perspective, it strives to recreate the strategy, the forces involved and the general tension of that crucial period in World War II.

Experience the highly fluid, enormously large battles of maneuver in a turn-based strategy setting. Take command in this mobile, back-and-forth sort of war where logistics and poor weather are often the decider, and defeat and victory are sometimes just a mile, or a day, apart."

Features:
- Easy to learn and intuitive, with fast and flowing gameplay
- Historically accurate operational-level units (Axis divisions, Soviet corps)
- 17 single player scenarios, Axis and Soviet, at the scale of 20km per hex, 4 days per turn
- Campaign mode that puts historical and what-if scenarios in strategic context
- Sophisticated weather model, with realistic per-hex weather
- Novel supply system, providing for exciting battles of encirclement and breakout
- Belligerent and aggressive AI that knows how to counterattack and threaten supply lines
- Integrated “History Mode” for after-action replays
- Multiplayer via the Internet
/Robin E
The Gaming Ground

Dead frontier 3D - Gratis zombie mmorpg


De levande döda, nu öven på nätet.

Jag har tipsat om den dödsmysiga Survival Horror mmorpg titeln Dead Frontier 3D tidigare. Men nu tar jag upp det igen, för mycket har hänt sedan sist jag skrev om spelet. DF3D har bla blivit uppdaterat, och det är betydligt fler spelare online nu, än vad det var förut.

Så känner man för att ta sig an en zombie infekterad stad ihop med tusentals andra människor via nätet. Då ska ni helt klart sätta igång och spela Dead Frontier 3D, som btw är helt gratis att spela. Så vad väntar nu på? de levande döda dödas inte utav sig självt!

Produktbeskrivning:
"Dead Frontier is the ultimate survival horror MMORPG. Log in and play with thousands of real players from around the globe as you struggle for survival in a zombie infested city."

Features:
- FREE TO PLAY!
- Battle for survival against an army of infected zombies
- Explore a huge post-apocalyptic MMORPG world
- Wield over 100 real world weapons from melee to miniguns
- Pit your skills against other survivors in brutal PvP
/Robin E
The Gaming Ground

Zombies ate my neighbors tribute

zombies
ZAMN var nog ett utav de allra första survival horror co-op spelen som existerade på det tidiga 90talet.

Efter ungefär 3 dygns insamlande utav filmmaterial ifrån Zombies ate my neighbors till Mega Drive. Så satte jag mig ner och började snickra på en tribute video. Efter ett X antal timmar så lyckades jag få ihop något som jag är relativt stolt över.

Slutprodukten vart rätt så bra imo. Så jag hoppas ni, och de som jobbade med Zombies ate my neighbors (LucasArts) också kommer att tycka det. Så, enjoy!
/Robin E
The Gaming Ground

Bakfylla i The Sims 3


Det går alldeles utmärkt att supa ner sina simar i The Sims 3.

Jag vet inte om ni sett Hangover filmerna? men jag la märke till att man kunde slå runt rätt så rejält i The Sims 3 igårkväll. Det går att vara  en riktig festprisse och kvällens höjdpunkt så att säga. Jag fann även en tämligen underhållande video som illustrerar det jag just nämnt "väldigt" väl.

Party hard!
/Robin E
The Gaming Ground

Teenage Mutant Ninja Turtles 3 - Woot?!


Konstigt nog sä släpptes bara TMNT 3 - Manhattan Project för den japanska och amerikanska marknaden. EU fick den aldrig...

Jag gjorde just precis en rätt intressant upptäckt. Är ni precis som jag födda på 80talet, så växte ni garanterat upp med Teenage Mutant Ninja Turtles. I mitt fall så började det med att jag köpte det allra första svenska nr utav TMNT (släppt 1990, jag har den kvar i min ägo), därefter var jag fast.

Sedan slog ju den tecknade tv-serien igenom på allvar. Därefter följde både kläder, långfilmer, musik och tv-spel. Just tv-spelen var nog det enda som var direkt bra, jag menar, filmerna var ju rent skärp (det var typ bara den första filmen som var sevärd och okej, uppföljarna var rena dyngan).

Men om vi fokuserar på spel delen. De första två TMNT spelen till Nes kände jag ju till (och säkerligen ni också), men jag hade inte den blekaste att det fanns en del 3 till Nes. Den enkla förklaring till det beror såldes på att TMNT3 ALDRIG släpptes i EU, utan bara i Amerika och Japan (utav nog konstig anledning).

Då jag aldrig spelat TMNT3 så har jag inte den blekaste hur vida spelet är bra eller ej, men dess soundtrack är rätt så nice ialla fall.
/Robin E
The Gaming Ground

Street fighter x Tekken - The introduction


Chun Li vet hur man delar ut smärta i form utav nävar och fötter i rörelse.

Man hade nog aldrig kunnat tro eller gissat att Namcos Tekken och Capcoms Street Fighter skulle gå samman i form utav ett crossover spel, ialla fall inte för över 15år sedan. Det var liksom helt otänkbart. Två konkurrenter och två ärkerivaler till fighting serier, i ett och samma spel.

Men samtidigt så har man ju mer eller mindre alltid grundat på vem som skulle vinna mellan t.ex. Ryu och Kazuya. Så jag var ialla fall inte negativt inställd när Street Fighter X Tekken utannonserades för ett par månader sedan.

Det som känns extra coolt är ju att Street Fighter och Tekken hardcore fighters kan mötas online och göra upp om vem som egentligen är bäst. Inte bara spelare emellan, men även serier och dess karaktärer emellan. Jag spelade Street Fighter x Tekken som hastigast för ett dygn sedan hos en kompis, och imo, så är spelet rätt kick ass.

Sure, det kanske inte slår de bästa Tekken och Street Fighter titlarna. Men nog är det en bra och cool fighting titel alltid (med ett snittbetyg på 83% i övrigt). Jag ska inte heller glömma bort att nämna att både intro och de övriga filmerna i SFXT, är rätt så störda och komiska.
/Robin E
The Gaming Ground

Discworld - Döden skrattar åt vårat lidande


Vi har Terry Pratchett att tacka för Discworld, och då menar jag inte bara böckerna. Utan även spelen som är baserade på de.

Varje gång jag hör Eric Idle (mest känd ifrån Monty Python) så tänker jag per automatik på en karaktär vid namn Rincewind från Terry Pratchetts Discworld. Det kanske inte är så konstigt heller, i och med att Eric gav honom sin röst.

Monkey Island må vara nr 1 vad det gäller klick & peka komik, men Discworld hamnar imo på en delad plats med MI. Humorn i Discworld, samt diaglogerna och karaktärerna är helt underbara. Jag menar, Rincewind (huvudkaraktären, och den som man spelar som) är en komplett odåga och slacker.

Men trots det, så är det han som ska rädda världen flera gånger om. Från eldsprutande drakar, religiösa kulter och återställa döden till sitt ursprungliga jag. Påtal om döden, han poppar upp lite här och där genom hela serien, och varje gång man möter honom.

Så fäller han komiska, men ack så mörka kommentarer. Allt perfekt balanserat, så att man får svårt att hålla sig för skratt.
/Robin E
The Gaming Ground

Demons and the Damned - Gngs kusin


Det är rätt uppenbart att Circlestar Software hämtat en hel del inspiration ifrån Capcoms klassiker "Ghosts n Goblins". Att påstå något annat vore rent nonsens.

Då det har varit grymt vackert och fint väder idag, så bestämde jag mig för att bege mig ut i naturen och spela lite, istället för att sitta inne och häcka i värmen. Då jag bara har en iphone för tillfället, så började jag leta efter något schysst lir för dagen.

Då fann jag Circlestar Softwares Demons and the damned. En rätt trevlig Ghost n goblins klon. Spelet får klart godkänt utav mig ialla fall. De negativa aspekterna i DATD är dess kontroller, och väldigt varierande spelkänsla.

Men å andra sidan kostar inte DATD något heller, så det är bara att ladda ner via itunes och böra spela.

Produktbeskrivning:
"Demons and the Damned begins with our hero cast to the underworld where the Beast has risen the undead.To escape this evil land you must travel the haunted countryside in search of magical orbs. The orbs open gateways which will ultimately lead you back to the kingdom. But it will be no easy task. Some orbs can be found in your surroundings while others are held by demons. Zombies, ghosts, hidden traps, and treasure await you in your adventure.

Demons and the Damned is an action / puzzle game. It requires you to solve
puzzles based on color. For instance, you may need to generate an orange gateway by mixing a red and yellow orb. Look for visual clues in each level to help guide you on your journey."


FEATURES:

- Retro pixel graphics
- Chiptune music and sound effects
- Real time physics
- 10 Levels of play
- Achievements
- PowerUps
/Robin E
The Gaming Ground

Thunder Force IV - Det bästa shmup spelet till MD


Många (inklusive mig själv) anser att TFIV är det bästa shmup spelet till Mega Drive. Samt att dess soundtrack hör till ett utav de allra bästa till Mega Drive.

Då jag plöjt igenom hela 48 nivåer i Zombies Ate My Neighbours för att kunna få ihop material till en tribute video, så har jag börjat se mig om vad jag ska spela härnäst till Mega Drive. Jag fattade tycke för Thunder Force IV (utvecklat utav Technosoft, släppt 1992), så den fick det bli.

Och vilket spel sen. TFIV teamet lyckades verkligen med konststycket att utnyttja Mega Drivens styrka till Max, och soundtracket hör helt klart till ett utav de allra bästa. Svårighetsgraden är dock rätt maximerad den med.

Då det finns gott om kulor, laser och andra projektiler som far kors och tvärs, så gäller det verkligen att man håller jedi refelxerna i schack. Då en enda träff är det som krävs (om man inte har en sköld då), sedan är man historia.

Precis som vanligt gäller det att öva, öva och öva ännu mer, och memorera precis ALLT. Vart fienderna dyker upp, dess svagheter, hur de attackerar, och var. Samt bossarnas attackmönster osv. Ni kan lugnt räkna med en recension på Thunder Force IV från min sida framöver, spelet äger!
/Robin E
The Gaming Ground

Salem - Lek nybyggare online


Har Salem en chans att sticka ut i mängden i den stora MMO junglen? vi får se.

Det går nog knappt en vecka utan att ett nytt Mmo spel utannonseras, och det finns redan flera stora och etablerade mmo titlar där ute. Så ska man slå igenom, då gäller det minst sagt att man sticker ut i mängden, samt att man har något unikt att erbjuda.

Antingen i form utav gameplay eller spelupplevelser. Det är väl det som Seatribe hoppas kunna utföra med deras mmorpg spel Salem också. Salem utspelar sig i en fiction värld vid namn "New England", och man får anta rollen som en nybyggare.

Som nybyggare tillkommer en massa uppgifter, faror, hinder och äventyr längs med vägen. Man ska sköta om allt ifrån boskap, vapentillverkning till jordbruk. Allt i realtid bland hundratals andra spelare online. Man kan även bilda allianser med andra spelare.

Vilket kan vara en rätt så bra ide, eftersom att dör ens karaktär i Salem. Så är den verkligen död (ungefär som när man spelar på Hardcore i Diablo 2 över Battlenet). Det återstår dock att se om det här är ett vinnande koncept för Salems del.

Under det tredje kvartalet i år så är det ialla fall tänkt att Salem ska ha relase till både PC, mac och Linux.

Produktbeskrivning:

"Salem is set in a fantastical New England and offers free form massively multiplayer gameplay in a persistent, mutable and online world. With players taking the roles of intrepid colonists from the Old World seeking to make lives for themselves in the New, Salem provides them with unique crafting, farming and building systems inspired by 17th century alchemy.

Cast in a mold of cute-gothic Salem's lighthearted art style makes for the perfect contrast to the otherwise grim realities of open player-versus-player combat and permanent death. Experience Squonks, Hidebehinds, Witchcraft and the fullest freedom of a sandbox conceived in Liberty"


Features:
- Massive Multiplayer Online Roleplaying Game.
- Persistent and mutable world.
-Crafting, farming and building.
- Open PvP combat with permadeath.
- Free to Play.
/Robin E
The Gaming Ground

Minecraft RPG Mobs Mod v1.6v3


En mix utav RPG och Minecraft, ptja, varför inte?

Jag vet inte om jag var ensam om att vakna redan vid 7:00 imorse, men biologiska klocka så åt mig att det var dags att börja leva igen. Övergången ifrån vinter till vår har väl påverkat mina sovvanor antar jag. Så när jag kollade i min mailbox så noterade jag ett anonymt (tack vem du nu är!) tips om en modd till Minecraft vid namn "Minecraft RPG Mobs".

En modd som kort och gott lägger till RPG element direkt i Minecraft, man kan t.ex. ha beväpnade NPC vakter bla. Låter det intressant och tilltalande, så kan ni läsa mer här!
/Robin E
The Gaming Ground
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy