n1wzAdy

Pixel n Texel - Gör action/RPG för Iphone 4


Något säger mig att den här texas baserade spelutvecklar studion kan bli något framöver.

Satt och slösurfarde lite efter träningen och så fick jag ett tips om en liten indipendet spelstudio ifrån Texas Usa vid namn Pixel n texel. Den lilla studion drivs och består endast utav två personer.

En kodare och en grafiker/designer (vid namn Andrew?), men Pixel och Texel (som är deras smeknamn) har jobbat inom spelbranchen i många, många år (kanske är dom väldigt hemlighetsfulla med sina namn pga en tidigare stor arbetsgivare?).


Ärligt talat så vart jag själv rätt förvånad över hur snygga spelen faktist var/är för Iphone 4.

I vilket fall som helst så håller killarna på med ett action/rpg spel för Iphone 4. Enligt dom själva så så har dom hämtat en hel del inspiration ifrån spel som Zelda: A Link to the Past, The Secret of Mana och Metal Slug. Än så länge är inte så mycket känt kring Pixel n texels IP4 spel.

Men jag tackar då inte nej till ett grymt hack n slash/RPG a'la Diablo för min IP4 telefon ialla fall.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Rammstein - Tysklands stolthet


När jag bodde i lägenhet en gång i tiden så matade jag på för fullt med Rammstein på helgerna i stereon så grannarna whinade xD

Dunkade in Rammsteins senaste album "Liebe ist für alle da" (som är riktigt kick ass btw!)  på min ipod idag innan jag gick iväg och tränade. Snacka om att albumet triggade än att köra på för fullt!. Jag har varit ett fan utav Rammstein sedan år 1998-1999 någon gång.

Faktumet är att den ENDA anledning till att jag valde tyska som andra språk på högstadiet var för att jag ville förstå vad Rammsteins sånger handlade om, samt att jag var sugen på att åka till Berlin efter kurs avslut (dessvärre så vart det ingen Berlin resa för, kommer inte ihåg varför. Men något oväntat dök upp precis innan avfärd).

Första albumet som jag någonsin hörde utav Rammstein var Live Aus Berlin och första låten var weisses fleisch. Snacka om att bandet blåste mig utav stolen i skolan.  Rammstein är fortfarande för mig ett topp rankat band och bland mina absoluta favorit band.

Dom är dessutom troligen ett utav världens bästa live band. Jag menar seriöst, kolla bara in allt som dom gör live. Eldkastare, fyrverkerier och gud fan vet allt. Scenen blir till ett levande inferno utav eld, explosioner och tung industriel metal.

Jag hoppas en dag att man får se och uppleva dom live. Det vore rena drömmen för mig! kanske finns det rent utav några Rammstein fans bland våra läsare?/Robin
Gaming Ground Sverige

Miranda Kerr - Veckans babe


Det borde seriöst talat vara olagligt att vara så vacker som Kerr är. Kan föreställa mig att det hänt en hel del trafik olyckor kring hennes reklamplanser runt om i världen.

Förutom stora ölburkar, kängurus, AC/DC och farliga djur så har Australien väldigt vackra kvinnor också. En utav landets (och världens också för den delen) fagraste kvinnor heter Miranda Kerr (gift och har barn med Orlando Blom nu mera).

Jag hörde talas om henne genom en smärre nyhets skandal i Australien för något år sedan. En anställd (David Kiely, revisor/bankman) på en bank (Macquarie) satt och kollade igenom sin mail medans kamrorna rullade på för fullt i bakgrunden. Men det var inget som mannen ifråga la märke till.

Så en (eller flera) utav hans medarbetare fick för sig att jävlas med honom. Så dom skickade över ett mail med en massa lättklädda bilder på just Kerr. ALLT kom med direktsänt i australiensisk tv. Först skulle mannen ha fått sparken (det vart en världsnyhet), men enligt utsago så ska Miranda Kerr ha försvarat honom.

Och som jag förstår det så fick Kiely behålla sitt jobb när allt kom till kritan. Det var så jag hörde tals om Kerr. Och vilken kvinna hon är sen. Super söt, snygg, framgångsrik, gillar att surfa och hon utöver Nichiren Buddhism.

Så hon är rätt down to earth, vilket hon visat flera gånger under intervjuer m.m. Så någon större betänke tid så vart Miranda Kerr veckans babe (victoria secret säger jag bara)./Robin
Gaming Ground Sverige

Resident Evil - Raccoon City


Nemesis, kanske den drygaste bossen i RE serien ever.

Jag är inte ensam om att längta efter zombies och skräck i Resident Evil igen. För RE har ju gått ifrån att vara ett survival horror spel till att bli ett renodlat action spel (mer eller mindre). RE4 var ett grymt bra spel, inget snack om den saken. Men RE5 var inte riktigt vad jag hade hoppats på.

Det känns som att RE själ och identitet börjat försvinna mer och mer
med varje ny titel som släppts. Fast det verkar ändå som om Capcom tänker gå tillbaks till RE rötter i och med deras två kommande 3DS titlar Mercenaries och Revelations.

Men det hetaste RE ryktet just nu kretsar kring Capcom, Slant Six Games (SOCOM: Confrontation) och RE - Raccoon city. Det sägs att Capcom hyrt in Slant Six games för att göra RE - Raccoon city (som sägs var ett RE outbreak liknande spel).

Det var spelsiten Kotaku som startade igång hela ryktes proccessen på allvar. Men Capcom är som bekant kända för att INTE kommentera rykten. Så vi får helt enkelt vänta och se vad som döljer sig under ytan.

Personligen så ser jag gärna ett nytt RE Outbreak med dagens teknik. Del I var dock bäst i REO serien i min mening.

/Robin
Gaming Ground Sverige

The Witcher 2 - Geralts äventyr fortsätter


Räkna med att geralt kommer att ha fullt upp med det motsatta könet även i del II.

Med tanke på att Blizzard med största sannolikhet inte kommer att släppa Diablo 3 till sommaren så passar CD Projekt på att släppa deras uppföljare till The Witcher den 17 maj nu i sommar. Och nog märks det att CD Projekt jobbat hårt med att göra The witcher 2 så bra som möjligt.

Dom har till och med fixat en egen grafikmotor denna gången och bugg sökningen kommer att vara mycket mer noggrann denna gången (ettan led ju som sagt var utav en hel del bugg bekymmer). Geralt och The Witcher har aldrig sett bättre ut än vad det gör nu.

Frågan är dock om CD Projekt tagit åt sig utav kritiken kring ehrm...spelet och Geralts syn på kvinnor?. Enligt utvecklarna själva så kommer sex och naken hud fortfarande att vara en del utav The Witcher 2. Men, den här gången så kommer det att vara gjort på ett lite mer diskret och moget sätt (vågar man äns hoppas på att dom håller vad dom lovat?).

För min del kvittar det egentligen, bara spelet och spelkänslan är bra så. För come on liksom, The Witcher är vuxen underhållning och inte barnprogram.

Håller ni med?/Robin
Gaming Ground Sverige

Justin Bieber sorteras som bebis musik xD


Ja, vad ska man säga. Jag antar att personen som ansvarar för det här INTE är ett JB fan.

Fråga mig inte varför, men just nu så verkar allt handla och kretsa kring någon snubbe som heter Justin Bieber (som jag ärligt talat inte har den blekaste vem det är). Han är någon slags teen pop idol vad jag förstår det som. Fick även typ veta att han troligen är världens mest hatade artist också.

Man behöver inte äns sök på hans namn på google eller youtube. Hat kommentarerna haglar emot honom på videos som inte äns har något med honom att göra. Jag kan lyssna på en Slayer låt så scrollar man ner lite så finner man med största säkerhet en hat kommentar riktat emot Justin.

Om jag inte minns fel så fanns det personer i Usa som planerade att döda honom för inte så länge sedan? (eller var det N-sync?, morsan tjalade på sin son i vilket fall). Jag såg en slags parodi på honom via Vakna upp till the voice och det var så jag började fundera över vem denna Bieber egentligen är?

Jag menar, jag har hört det där namnet i alla möjliga konstiga sammanhang. Online när jag spelat quake live, när jag läst på spelforum osv. Inte för att jag vill kasta mer skit på snubben och hans fans...men för min egen del så är det inte min typ av musik alls.

Det tycks dock vara många som rider på JB vågen på ett eller annat sätt. Dom flesta driver med honom och tjänar pengar på det. Personligen så anser jag att man får lyssna på vad man vill och att det är en smak sak, sedan är det väl en hel del avundsjuka inräknat i det här.

Vad tror ni själva?/Robin
Gaming Ground Sverige

TES V - Skägg, drakar och svärd del 5


Skyrim kan mycket väl bli den bästa delen i TES serien så här långt.


Innan jag springer iväg på ett ärende så tänkte jag bara tipsa er om Bethesda nya trailer för Elder Scrolls V Skyrim. Den 11 november i år så har spelet release till/för PS3, PC och 360. Skyrim ser verkligen ut att ha grymt mycket potential och möjligheter att kunna bli det bästa Elder Scrolls spelet som någonsin gjorts./Robin
Gaming Ground Sverige

Dana Whites v-blogg


Dana white, tidigare fighter och nu mera VDn för UFC.

God morgon kära läsare. Tänkte börja dagen med lite UFC och Dana White. Är man insatt och intresserad utav UFC så vet man att Dana är dess ansikte utått och VD nu mera. Han åker världen över för att hitta bra fighters som ska möta varandra i en grym match.

Jag har precis börjat följa Danas videoblogg på nätet
. Och man får veta en hel del intressanta saker i förväg på det sättet. Matcher som är på G, nya fighters som klättrar uppåt, titel matcher osv.

Så det är ett ganska givetval att följa Danas v-blogg om man vill hålla sig uppdaterad om allt kring UFC. Om inte annat så kan man även ha turen att få se riktigt coola intervjuer med dom största fighter namnen i branchen./Robin
Gaming Ground Sverige

Slipknot besöker Sonisphere festivalen den 9 juli!


Dessvärre så är inte Paul Gray (#2) med oss längre.

Den 21 juni förra året så dog Slipknots bassist Paul Gray efter att han råkat ta en överdos. Det vart en väldigt hård sak för dom resterande bandmedlemarna i Slipknot att tackla. Inte bara för att Paul var en god vän till alla, utan även för att Paul mer eller mindre var Slipknots själ och insperation.

Men trots Pauls tragiska död så bestämde sig de övriga i bandet för att fortsätta ialla fall. Därför vart jag glad att höra att Slipknot ska spela live under Sonisphere festivalen den 9juli i Stockholm. Men frågan åter står dock ändå vem som ska ersätta Paul som bassist i Slipknot?

På den frågan så tycks det råda en del intern förvirring inom gruppen. Eftersom det sänts ut dubbla budskap från bandet utått via media. Bland annat så sa Joey och Corey följande i en intervju med NME.

"There will be no other bass players besides Jim Root, Mick Thomson and me. Everyone plays guitar in the band so I think we’ll all play bass on the record. We’re not going to have anyone come in. Live - we’ll deal with that when it comes along." - Joey Jordison

"We’re all talking. Everyone’s talking, and everything’s good - but we’ll see."
- Corey Taylor

Så det är rätt fritt att tolka det där hur vida dom tänker ta in en ny bassist eller ej. En sak är dock redan spikat, gruppen jobbar just nu på sitt 5e studio album i ordningen.

Kan dom inte typ ta in Les Claypool från Primus? det vore något det.  /Robin
Gaming Ground Sverige

Gratis iphone spel


Det finns en del riktigt gryma gratis spel för Iphone 4a faktiskt.

Nu har jag precis börjat att installera en del spel för min Iphone 4a. Tanken är att jag ska börja recensera både IP4 spel som kostar pengar och gratis titlar. Så här långt har jag installerat runt 30 titlar. Men när den här dagen är slut så lär jag säkerligen ha klämt in en bra bit över 80spel på min iphone xD

För dom som inte orkar vänta på recensionerna så kan ni ladda ner spelen och testa själva. Länk 1 finner ni här! och här!. Totalt sätt så är det över 100 gratis IP4 titlar att välja mellan. Dock så gissar jag på att det bara är en handfull utav dom som verkligen är bra.../Robin
Gaming Ground Sverige

Doctor cat - Vem sa att katter inte kan vara doktor?


Man kan göra allt man vill i världen bara viljan och intresset finns.

Som den kattperson/älskare jag är. Så kan/kunde jag inte bara låta bli att tipsa er om den webbbaserade serietidningen Doctor cat. Sammanfattningsvis så handlar serien om en katt som jobbar inom sjukvården som doktor.

Dock så var det inte många som trodde på doc cat ifrån början (folk skrattade åt honom/henne?). Just för att han/hon var en katt. Men tji fick dom, för doc cat hjälper sina patienter på löppandeband!

Jag har en vän som ska operera sig nu på måndag (hoppas att allt kommer att gå bra för honom...), kanske är det rent utav doc cat som ska utföra operationen?

Det här måste ni bara checka in!


Ibland så strular det till sig även för doc cat.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Doom - Nu omöjligt ännu blodigare


Det ägde då och det äger nu. End of story.

Det var så satans skönt att kunna sätta sig framför datorn igår och bara släppa all stress, press och jobb, och bara spela Doom hela natten lång. Jag har mixtrat en hel del med Doomsday Engine, lagt till och tagit bort saker.

Jag kom till insikt att jag gillade att ha dom gamla monster skinsen kvar (3d modellerna såg lite konstiga ut), samt att jag istället fixade så att miljöer, effekter osv såg så bra ut som möjligt. Jag ville ha kvar den där signatur Doom känslan helt enkelt men ändå ha en bättre grafisk upplevelse.

Och jag kan utan att överdriva påstå att jag lyckats med just den bedriften. Och blod effekterna är verkligen 100gånger bättre än förut!

Doom är btw en riktigt bra stress dödare i min mening. Så om ni ursäktar mig, så tänker jag återgå till att döda monster i helvetet. Ha en bra helg gott folk!


Som synes på bilden så är det gott om fiender att fimpa i Doom.


Dom nya effekterna som jag installerat är sååå freaking awsome!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Frank Klepacki - C&C musikens fader och skapare


Jag är ett stort fan utav Franks musik. Både den som han gjort för C&C serien, men även hans solo projekt.

Innan jag går och lägger mig som kommer jag att avsluta kvällen med en hyllning till en spelmusiker (kanske en utav dom största någonsin. Ialla fall inom RTS genren) som för min del betytt en hel del. Frank Klepacki är givetvis mest känd för sitt jobb han gjort för C&C serien.

Men trots allt så har ju Frank gjort så mycket mer än bara musiken för/till C&C. Han har varit inblandade i titlar/serier som Blade Runner, Dune, Lands of Lore, Star Wars - Empire of War mfl.  För att inte tala om hans solo album.

Awakening of Aggression är ett riktigt tungt album och Infiltrator är en underbar mix utav electro och rock. Frank är utan tvekan en helsikes spelmusiker och musikalisktalang. Och ja, jag har köpt och äger det mesta utav hans verk.

Hear him out!


/Robin
Gaming Ground Sverige

Trassel - Ibland så kan långt hår rädda ditt liv


Ränka med att saker kommer att bli riktigt tilltrasslade i Trassel.

Är det en tecknad/animerad film som ni bara absolut måste se just nu så är det Disneys Trassel. Filmen är baserad på bröderna Brimms folk saga Rapunzel. Där en tjuv vid namn Flynn Rider försöker hålla sig undan lagens långa arm genom att gömma sig i ett avlägset och till synes övergivet torn.

Men Flynn hade ganska så fel, tornet var långt ifrån övergivet. Då prinsessan Rapunsel med det uber långa heavy metal headbanger håret hålls fången där.

Trassel är en mix utav både humor, drama och action. Och med ett snitt betyg på 8.0/10 hos imdb, så finns det seriöst talat inte mycket att tveka om. Se Trassel asap!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Du har kraften att se ut som en jedi!


Om man saknar jedi krafter så får man kompensera med att klä sig som en.

Som det star wars fanet man är så gillar man givetvis alla grejer runt omkring serien som man kan köpa också. Jag har väl mer eller mindre alltid velat ha en sådan där jedi rock som t.ex obi-one kenobi bär. Men jag har aldrig sett att man kunnat köpa en sådan någonstans förut.

Men nu är letandet över. För Coolstuff säljer nämligen en Jedi morgonrock!. Och ärligt talat så föredrar jag deras variant, emot den som synes här nedanför xD/Robin
Gaming Ground Sverige

f**k chocolate rain this is bloody rain


En perfekt bild på/över vad Blood är och handlar om.

Blood lyckas verkligen med bedriften att blanda humor med brutalt våld. Calebs (Huvudkaraktären i Blood 1) kommentarar har blivit odödliga citat sedan Monoliths bloodiga FPS shooter kom ut 1997 för pc. Jag skulle väl inte påstå att Blood är underskattat, men det är ialla fall helt klart en rätt bortglömd FPS titel.

Jag älskar hela konceptet och idéen bakom spelet. Blod i massor, roliga vapen, en kick ass huvudkaraktär som springer runt i trenchcoat och dödar olika onda varelser i ett mörkt 1920-30tals tema. Sen finns det ju också moddar som fixar till grafiken så att den håller en högre klass/standard.

Så yepp, Blood håller fortfarande. Vore rätt coolt att se hur ett Blood 3 skulle se ut med dagens teknik standard? freakin awsome troligen./Robin
Gaming Ground Sverige

Mario är nr 1 i mitt hjärta


Mario är en världskändis och poppis hos dom flesta.

Till och med min kära gamla mor vet vem Super Mario är (mario är dessutom ett utav dom få spelen som hon tycker om att spela ihop med tetris och The Sims) och jag växte upp med honom (därför är det rätt komiskt att jag aldrig äns ÄGT en Nintendo maskin förrens på tidigt 2000tal).

För min del så är Super Mario mer än bara en spelkaraktär och ett spel. Det är så mycket mer för mig. Det är både barndomsminnen, gryma spelupplevelser och den där fantastiska känslan utav att man klarat av jobbiga banor och bossar.

Sedan anser jag att man mer eller mindre alltid kan förknippa Mario med kvalité (om man bortser från alla sidospel ut över original serien då). Och jag menar, super mario galaxy 1 och 2 är så grymt välgjorda så det inte är sant.

Jag tror dessutom seriöst talat att jag inte äns skulle vara den personen jag är idag om det inte vore för Mario, Shigeru Miyamoto och Koji Kondo.

Och på tal om Koji Kondo (som gjort nästan all musik för alla mario spel som någonsin gjorts), hans musik är så pass minnesvärd och klockren. Att man ALDRIG någonsin kommer att glömma bort den. Det spelar ingen roll vilken mario musik som spelas upp, jag VET att det är musik ifrån ett mario spel./Robin
Gaming Ground Sverige

Ubisoft goes kinky - Wii har blivit byxmyndig


Vackra kvinnor och Wii = Edens lustgård.

Jag trodde först att Ubisoft dragit igång ett första april skämt långt i förväg eller att det hela var något slags pr-trick från deras sida. Men nej, allt är seriöst och på riktigt. Jag syftar på deras vuxnare party spel We dare, för PS3 och Wii.

Jag undrar om deras reklam video äns får visas över allt i världen? då den är minst sagt kinky. Tanken bakom We dare är typ att man flörta, strippa och göra andra sexiga saker med sin partner (gäster?) i diverse olika minispel i We Dare.

Personligen så tycker jag bara att det här är positivt. Då spelutvecklaren äntligen börjat fatta att Gamer communityt växt upp, har flickvänner, festar osv. Extra positivt måste det dock vara för Wiis och Nintendos sida som i årtionden blivit anklagade för att vara det mindre vuxna alternativet.

I vilket fall så släpps We dare för Wii och PS3 den 3 mars i år. Så inom kort så kan ni go sexy and wild i spelvärlden!


Hur tusan bullar kan det här spelet BARA ha en 12års gräns?

"Use the Wii-mote and PS3 Move controller in unbelievable ways, as you've never imagined before... wave it around to the beat of your favourite tunes, old and new... put it in your pocket and act-out flirtatious actions... balance it to navigate precarious challenges... sometimes co-operative hugging helps, and it certainly doesn't hurt. Enjoy the unique gameplay designed for the use of these motion controllers exclusively for We Dare.

And there's more! You can also use your Wii Balance Board for additional gameplay based on pure body mass...are you the lightest one in the group? Perhaps shedding some clothes will even the playing field...it'll definitely make the party more interesting!"

Features:
- A wide and varied range of over 35 fun and flirtatious mini-games:
- Select the mood of your party
- Dance along to your favourite tunes
- Challenge your mates to a racy strip-tease
- Act out saucy suggestions that you hear through the Wii-mote speakers
- Play with up to 4 friends on Wii and 2 on PS3 Move/Robin
Gaming Ground Sverige

Orcs must die - Livet som orc är inte alltid så lätt


Hur många orcer hinner du med att slakta innan du själv dukar under för deras yxor och klubbor?

I dead rising så var det zombies som man fick slakta i massor i Orcs must die så är det istället orcer som man ska ta hand om på diverse olika brutala sätt.

Allt ifrån fällor, magi till olika handvapen. Det är skaparna utav Age of empires online (Robot Entertainment) som utvecklat och skapat OMD. Såg att det var en hel del whine över att OMD mer eller mindre snott hela konceptet ifrån Iphone spelet Dungeon Defenders.

Oh well, vet inte vad som är sant och inte sant i det här fallet. Jag tycker ialla fall att ODM ser rätt intressant ut. Och spelet kommer ut i år också! för pc och konsol.

"From the creators of Age of Empires Online comes Orcs Must Die, a mix of third person action, strategic planning and tower defense.

Orcs Must Die! challenges players to defend fortresses under siege. With a wide variety of traps and weapons to choose from, Orcs Must Die! dares players to find the best ways to hack, launch, flatten, gibletize, and incinerate an endless army of filthy orcs and their vile allies. Orcs Must Die! features a vibrant look, addictive gameplay, and a blatant disregard for the welfare of orcs."
/Robin
Gaming Ground Sverige

Den okända sidan utav Gordon Freeman


Gordon må vara en allas våran anti-hjälte nr 1. Men innerst inne så är han en ultra geek xD

Vi har aldrig någonsin fått höra Half-Life hjälten Gordon Freeman tala. Där emot så talar andra till honom och oss. Enligt Valve så var det ett medvetet val redan tidigit i produktionen utav första spelet.

Tanken med det hela var att vi helt enkelt skulle sätta oss in i rollen som Gordon och låta våran egen fantasi föra våran talan för mr Freeman och oss själva. Men i ärlighetens mening så är Freeman en väldigt annonym karaktär. Som man inte riktigt kommer in under skinnet på.

Men rätt var det är så finner man en film där Gordon bjuder på sig själv så att man lär känna han bättre. Håll till godo gott folk!/Robin
Gaming Ground Sverige

Red Orchestra 2 - Heroes Of Stalingrad


Ryssarna hade det troligen svårast under andra världs kriget. Dom fick vara glada för om dom äns fick ett vapen i handen...

Är det något som jag verkligen saknat i dagens krigs spel så är det realism. Jag vill verkligen INTE att man får livet/hälsan tillbaks om man bara ligger lågt ett tag, så fylls äns liv på igen efter ett tag. Eller att man tål att bli matad med ett helt magasin i magen.

Tripwires Red Orchestra verkar ta det där med realism på blodigt allvar. Del II har fått en rejäl uppdatering på alla punkter. Denna gången så kommer man dock att få slåss som antingen tysk eller ryss under Stalingrad kriget.

Så räkna med mycket stadsmiljöer och intensiva närstrider i Red Orchestra 2. Enligt Tripwire själva så kommer ROHOS bli en PC exklusive titel, beräknad release är hösten/vintern i år./Robin
Gaming Ground Sverige

Ghost House - Ett tidigt survival horror spel


Jag fattade aldrig riktigt grejen med dom små sms korten. Fördelar/nackdelar emot dom större sms kassettern osv.

Ghost House var mitt allra första Survival horror spel (och troligen ett utav världens första kända survival horror spel också), och jag spelade det långt innan titlar som Resident Evil, alone in the dark, och Silent Hill fanns på kartan.

GH är ett Sega Master System Sega card spel från 1986. Spelets koncept är ytterst simpelt. Man spelar som den unge vampyren Mick, vars uppgift består utav att ta död på fem onda vampyrer, samla på sig en massa poäng och givetvis hålla sig vid liv.

Det är sick att jag fortfarande äns kommer ihåg musiken som spelas upp när man möter vampyrerna i spelet. Det är en sådan typ av musik som sätter sig på äns hjärna, man glömmer ALDRIG bort den sortens musik.

Spelet som sig är helt alright för att vara 1986
och det är rätt coolt fortfarande faktiskt.  Sedan är det något väldigt Alex Kidd aktigt över hela Ghoust House också, vilket bara är ett plus i min bok.

Har man en Master System så tycker jag helt klart att man ska skaffa Ghost House./Robin
Gaming Ground Sverige

Ipad 2 - I mars så får vi veta mer


Frågan är om priset hamnar under eller över 5000kr denna gången?

Det känns som om det bara vore igår som Steve Jobs visade upp sin och Apples Ipad inför hela världens ögon. Det är inte heller så där jätte konstigt heller att jag känner så. Då Ipaden släpptes i april förra året. Nu är det alltså dags för Ipad 2.

Precis som vanligt när det gäller en release utav en ny Apple produkt så är hemlighetsmakeriet sky högt. Men det som är känt så här långt är att Ipad 2 är en tunnare, mer kraftfull Ipad med en 100GB lagringskapacitet och en lite annorlunda design.

Dagspriset på den första Ipaden ligger på runt 4500-5000kr i Sverige. Så man kan ju fråga sig vart någonstans Ipad 2 kommer att hamna i pris?. Det lär vi få veta inom kort, med tanke på att det ryktas om att Apple kommer att ha ett pressevent i San Francisco den 2 mars.

För min egen del så kände jag inget jätte stort behov utav Ipaden ifrån början. Men nu när jag testat på lite spel på ipaden så ser jag en hel del potential med den. Så yeah, jag skulle mycket väl kunna tänka mig att skaffa en Ipad 2.

Så, kommer du att köpa en Ipad 2 vid realease?/Robin
Gaming Ground Sverige

Chip & Dale/räddningspatrullen - Små hjältar, stora hjärtan


Oskar är väldigt svag för ost. Han blir helt lost in space när han känner lukten utav ost.

Det var/är evigheter sedan man kollade på räddningspatrullen, men suget vart stort efter att jag gjort en ringsignal utav det svenska introt för min Iphone 4. Musiken tog liksom än enda tillbaks till slutet utav 80talet och början utav 90talet, då de tecknade barnprogrammen var som bäst.

Det finns som tur e en komplett DVD box för Räddningspatrullen nu mera (gäller ju att samla på sig pärlorna,.Så att om man får barn så kan de få uppleva dom riktigt bra tecknade serierna).

För jag hade bara några riktigt gammla VHS kassetter kvar utav serien. Och kvalitén på dom var inget jag kan skryta över precis. Med tanke på att det dessutom finns 65avsnitt utav Räddningspatrullen, så är jag rätt säker på att jag inte äns sett alla heller.

Så yeah, dvdboxen finns nu mera i min samling inom kort. Ett utav mina favorit avsnitt kretsar kring en coca cola kult xD

Har du/ni något favorit avsnitt utav Räddningspatrullen? (om ni kan minnas så långt tillbaks i tiden vill säga)./Robin
Gaming Ground Sverige

Elektroniskt mode och konst


Varje geek chicks första handsval kanske?

Vem har sagt att kretskort, chip och elektroniskt skrot inte kan vara vackert?. Jag hittade en rätt så intressant artikel på nätet som behandlar just det ämnet. Folk har bland annat gjort smycken, konstverk och kläder utav elektroniska restprodukter.

Jag tycker att slutprodukterna utav deras hårda slit vart rätt så vackra, tycker ni inte?. Mer om det här kan ni läsa här!


Undrar om hon kan surfa på nätet via sin klänning xD

/Robin
Gaming Ground Sverige

Wonderboy III Turbo Grafx 16 - Den bästa versionen


Ett utav Sms bästa spel i alla aspekter. Dock så anser jag att TG16 versionen är ett strå vassare.

Jag äger inte en Turbo Grafx 16, men, jag hade lyckan/turen att få testa på Wonderboy 3 för konsolen för ett tag sedan. Och i ärlighetens mening så är TG16 verisonen utav WBIII bättre på flera punkter. Grafiken är bättre,  ljud/musik kvalitén är av högre standard Och antalet buggar är färre.

Men utöver dom sakerna så är det dock i princip ett identiskt spel.
Men precis som jag nämde i ett rätt så gammalt inlägg. Så är jag ialla fall funtad på så sätt att jag ALLTID vill spela och uppleva den bästa versionen ifrån start.

Det var som när jag upptäckte att jag hade Resident Evil 4 för hela tre olika format! (Wii, GC och PS2). Vilken version skulle man lägga ner sin tid och själ på?

I det här fallet så valde jag att spela PS2 versionen först utav det enkla själet att Wii och GC utgåvan låg ner packad i en kartong på vinden xD

Men jag tror ni förstår min poäng. Jag lär nog inte vara ensam om att tänka så här heller tror jag. Har man flera olika konsoler så köper man nog rent logiskt spelet man vill ha till den konsolen som den fick högst betyg till, eller har jag fel?/Robin
Gaming Ground Sverige

pipboy 3000 för ipod touch/Iphone m.m.


Gillar man fallout, så kommer man att älska det här temat/skinnet.

Jag trixar runt för fullt med min Iphone 4 under den gångna dagen. Och givetvis så ville jag även ändra på min mobils utseende. Så jag testade ett fallout 3 tema vid namn Pipboy 3000. Resultatet vart rätt så lyckat faktist, fast det märks att temat behövs fixas till en del.

Ett varningens ord dock till dom som får för sig att ladda ner det här. Ni gör det på egen risk. Se till att göra en backup på era inställningar osv (återställningspunkt) INNAN ni försöker er på att ändra något på eran Iphone 4.

Jag vet dock inte om man kan ha flera skins/teman installerade samtidigt (som man kan switcha emellan och byta ut som man bäst vill). Men det lär jag nog komma underfun med inom kort! enjoy i vilket fall som helst och lycka till =)/Robin
Gaming Ground Sverige

The devil bear - It´s good to sin


Ben Bourbon är seriöst talat min nya tecknar favorit nu.

Jag vet inte varför, men utav någon oförklarlig anledning så har jag alltid gillat demon/djävuls brudar. Tecknad, som riktiga sådana. Så jag fick rätt snabbt upp ögonen för Ben Bourbons tecknade skapelse "The Devil Bear" på nätet.

Jag vet inte hur gammal killen är eller hur länge han varit aktiv (eller om han äns är känd). Men så här mycket kan jag säga. Jag älskar hans sett att teckna och han är grymt talangfull. The Devil bear är en webb baserad tecknad serie för dom äldre (vuxen tema med allt som hör där till, syndigt värre ^^).

Och jag älskar verkligen TDB! jag kunde även konstatera att hans demon brudar skulle göra sig jävligt snyggt som tatueringar. Det var en tanke som slog mig bara. Men checka in TDB, ni kommer inte att bli besvikna!


Jag skulle inte bli allt för förvånad om TDB blir en animerad tecknad serie på tv/internet framöver.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Bug Ball - Spela Volleyball ihop med insekter


Grafiken är väldigt charmig och vacker i Bug Ball.

Volleyball är väl inte precis en sport som det ofta görs spel utav. Faktumet är att det ENDA Vollyboll spelet som jag äns minns är en riktigt gammal titel för/till Nes (vid namn Super Spike V'Ball). Men det är ju evigheter sedan det spelet kom ut.

Förutom Super Spike V´Ball så kan jag inte komma på så där värst många andra Volleyball titlar från modern tid. Men det ville Edible Entertainment göra något åt (på sitt vis).

Dom tog allt som vi förknippar med volleyboll och överförde dess själ och känsla till deras lilla XBLA titel Bug Ball. Kort sagt så spelar man Volleyboll som/med olika slags insekter (upp till 4s pelar över XBL) i diverse olika miljöer.

Gulligt är bara förnamnet på Bug Ball. Något säger mig att den här XBL titeln skulle gå hem riktigt bra hos dom mindre spelarna (och kanske även hos dom äldre?). Check It out i vilket fall!

"Bug Ball is a competitive volley ball style game for up to 4 Players on a single Xbox 360 or over Xbox Live! Choose from a variety of adorable bugs, each with their own beautiful 3D arena. Jump, Spike, Dash and Super Spike your way to victory!"
/Robin
Gaming Ground Sverige

Veckans babe - Zuzana Majorova


Zuzana är i min mening precis lagom vältränad. Inte för mycket, inte för lite utan lagom. Snyggt är bara förnamnet.

Jag såg ett rätt intressant tvinslag igår gällande träning, hälsa osv. Det gällde de här så kallade mirakel kurerna som ska kunna göra underverk för både äns kropp och vikt, bara genom att äta choklad bars flera gånger i veckan. För mig är det rätt uppenbart att det är skitsnack.

Men företaget säger det folk vill höra, nämligen att det är enkelt och att det ger resultat utan att man behöver lyfta ett finger.

Men företagets VD vart ställd mot väggen då flera hälso experter sågat deras chokladbars. De menade på att både deras reklam (dom som tillverkar och säljer choklad barsen) och texten på barsen är missvisande (barsen är tänkta att ersätta en måltid).

Samt att deras produkter är fulla utav socker, så kort sagt så är dom så långt ifrån hälsosamma som man kan komma. Därför går jag on topic igen och lyfter fram veckans babe Zuzana Majorova.

Som VET hur man kommer i form och håller sig i from. Både genom att träna och äta rätt. Det finns INGA enkla genvägar till en vältränad, snygg och hälsosam kropp, så enkelt är det. Vill man må bra och se fin ut så får man lida pin.

Där emot så kan man ju anpassa träningen så att det går ihop med äns vardag och att man gör träningen mer rolig. Så att man motiverar sig själv att komma i form och hålla sig i form. Musik och belönings system funkar väldigt effektivt för min del.

Zuzana har hur mycket bra råd och tips som helst via sin hemsida Bodyrock på olika övningar, maträtter osv som kommer att hjälpa än att nå fram till sina önska träningsmål. Så lycka till med träningen kära läsare!/Robin
Gaming Ground Sverige

Battlefield 3 - I vinter så smäller det


Kan man hoppas på nytänk och mer revolutionerande nyheter i del III? eller är det bara önske tänkande från min sida?

Så vida man inte sovit under en sten dom senaste dom senaste 9åren så vet man mycket väl vad Battlefield är för något och att BF3 kommer ut i år. Jag minns med glädje hur man spelade BF1942 på rasterna på gymnasiet.

BF1943var ett utav dom mest intensiva LAN och internet upplevelser som man kunde ha år 2002. Ja, resten vet ni ju om ni är fans och Gamers. Flera expansioner följde upp efter BF1942, sen kom BF vietnam, BF2, BF2142 mfl.

Mina favoriter är dock BF Vietnam och Battlefield: Bad Company 2. Frågan är bara om BF3 kan leva upp till mina (och alla andras) förväntningar? kommer den nya delen äns att introducera något nytt för oss? eller blir det bara en ny siffra efter titel namnet?

Det åter står att se vad det blir utav det hela. En sak är ialla fall väldigt säkert. Det här året kommer troligen att bli det mest FPS/action tätta året på år och dar. Jag kan knappt komma ihåg när det senast var så här många stora action titlar under ett och samma år.

Vem blir nr 1 liksom? rage, DNF, Deus Ex 3, Bulletstorm, Serious Sam 3, Fear 3 eller BF3?. Själv satsar jag mina pengar på Rage eller Deus Ex 3.

Vilken action/fps titel kommer att ta hem priset som nr 1?

Produkttext:

"Battlefield 3 leaps ahead of its time with the power of Frostbite 2, the next instalment of DICE's cutting-edge game engine. This state-of-the-art technology is the foundation on which Battlefield 3 is built, delivering enhanced visual quality, a grand sense of scale, massive destruction, dynamic audio and incredibly lifelike character animations.

As bullets whiz by, walls crumble, and explosions throw you to the ground, the battlefield feels more alive and interactive than ever before. In Battlefield 3, players step into the role of the elite U.S. Marines where they will experience heart-pounding missions across diverse locations including Paris, Tehran and New York."


Features:

- Frostbite 2 - Battlefield 3 introduces Frostbite 2, the incredible technology that takes animation, destruction, lighting, scale and audio to new heights. Built upon this powerful game engine, Battlefield 3 immerses players physically and emotionally to the world around them like never before.
- Feel the Battle - Feel the impact of bullets and explosions, drag your fallen comrades into safety, and mount your weapon on almost any part of the terrain. Battlefield 3's cutting edge animation, spectacular visuals and real as hell battle gameplay attack your senses and make you feel the visceral warrior's experience like no other FPS.
- Unparalleled Vehicle Warfare - The best online vehicle warfare experience gets even better with a fitting sonic boom as fighter jets headline an impressive lineup of land, air and sea vehicles. Other returning fan favourite features include 64 players for PC and prone.
- Urban Combat - Take the fight to iconic and unexpected places in the USA, Middle East, and Europe including claustrophobic streets, metropolitan downtowns, and open, vehicle-friendly landscapes as you fight your way through the war of tomorrow./Robin
Gaming Ground Sverige

Jade Empire OST - Jack Wall rocks!


Ett uber bra RPG spel och et minst lika grymt soundtrack, signerat Jack Wall.

Känns nästan lite så där pinsamt att man knappt hört talats om Biowares Jade Empire förens nu. Jag vet att jag läste recensionen i pc gamer år 2007 (Xbox versionen kom dock ut redan 2005)  för special version utav Jade Empire (jag är rätt hundra på att spelet fick över 85%).

Men likt som tusan så var det inget som jag la på minnet eller äns köpte. Det vart en axelryckning och så tillbaks till Diablo 2 typ. Men, nu 4år senare så fick jag tummen ur och köpte Special utgåvan för just PC (för runt 100kr).

Med 81% i snitt hos gamerankings, så tycker jag faktiskt att Jade Empire förtjänar en chans. Ännu ett plus i kanten är att den mediterade kompositören Jack Wall (Mass Effect 1-2, Unreal 2, Dungeon Siege II mfl)  stått för all musik i JE.

Så vänta inte lika länge med att köpa Jade EMpire som jag gjort, utan skaffa den asap!/Robin
Gaming Ground Sverige

Veckans webbtips - akiba


Ser ni någon bakgrund på den här bilden? inte jag heller *rolls eye´s*

Jag fann ett rätt cool sida vid namn akiba som belyser anime, Japan och tv-spel. Sidan är gjord och drivs utav Peter Gimbert, som skriver en hel del om just anime/manga. Finns en hel del filmer, bilder och annat godis att checka in. Så gillar ni anime, besök Akiba asap!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Zelda firar/fyller 25år idag! 1986-2011 21feb


Spelet som fick mig att kubba hem ifrån skolan under i stort hela mellanstadiet på början slutet utav 80talet och början av 90 talet.

Satan vad tiden går undan ibland. Det är alltså 25år sedan det första Zelda spelet hade release för Nes (1986 den 21 februari). Zelda vart ännu en fjäder i hatten för Shigeru Miyamoto, Takashi Tezuka och Nintendo.

Och för min del (och miljontals andra människor världen över) så vart Zelda mer eller mindre som en religion. Man envisades som tusan med att hitta alla hjärtan, föremål och hemliga gångar. Zelda på/för Nes var på den tiden det ultimata äventyrs spelet för en liten grabb (och vuxen också för den delen).

Man ritade egna kartor, spelade ihop med vänner och familj. Få spel serier har betytt så mycket för mig som Zelda gjort. Det är med kärlek och lite nostalgi tårar som man tänker tillbaks på hur man som liten knott spelade sig igenom Zelda I, II och a link to the past för Snes.

Det är väldigt synd att det inte finns en inbandning på mig när jag klarade ut A Link to the past för första gången. Det var ren glädje det mina damer och herrar.

Det var nästan så att man kunde tro att man vunnit på lotto, sett sitt land vinna VM guld i fotboll eller att man precis fått veta att ett världskrig tagit slut. Glädjen var total, så stort grattis Zelda på 25års dagen!

Och nintendo, pretty please. Kan ni göra en komplett Zelda samlings utgåva för Wii? då köper jag den dirrrrekt!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Poker Night at the Inventory - En annan typ av poker


Alla karaktärerna har sina unika särdrag, personligheter och svagheter/styrkor.

Jag har inte spelat så där jätte mycket poker den senaste tiden. Men nu så kände jag mig lite nyfiken på att börja. Så jag köpte Telltale games Poker Night at the inventory igår kväll. Dock är spelet inte riktigt som den typen av poker som du är van vid att se och uppleva.

Det är dock inget negativt anser jag. Utan här blandas humor med klockrena kommentarer och dialoger. Jag menar Max, Strongbad (mfl kända spelkaraktärer) spelar poker ihop? hur sick är inte det liksom?

Jag kan lugnt rekommendera Poker Night, spelet kostar dessutom bara 5dollar (30-35kr). Blir ni mer sugna på poker (och the real deal) så kan jag även tipsa om en bra texas-holdem sida. Och den finner ni här!/Robin
Gaming Ground Sverige

Phonehouse = slavedrivers


Först var det studentconsulting nu är det Phonehouses tur att bli avslöjade för slavdrivning.

Jag kan inte direkt påstå att jag var så där jätte förvånad över att mötas utav nyheten på tv igår att mobilförsäljar företaget Phonehouse driver sina anställda att jobba långt över vad som anses normalt på en arbetsplats.

I princip skulle arbetarna (dom flesta är ungdomar) jobba tills att dom brakade ihop, och inte nog med det. Dom fick även mot ta både hot och förnedrande sms från sina chefer och teamleaders. Man kan inte göra annat än att ta sig för pannan, det här är alltså Sverige år 2011 nu.

Då kan man ju fråga sig hur många andra företag i Sverige som kör på samma stil som Phonehouse gjort/gjorde?. Vad jag förstod det som så fick dom anställda knappt ta lunch eller små raster heller. Phonehouse beskrevs i tv mer som en religiös kult än ett större företag.

Och när man fick se lite dolda filmningar från det allra heligaste i företaget, så förstår man varför. Dom så kallade "teamleader" personerna piskar på säljarna under sig att jobba ungefär som nazisterna tvingande judarna att slita i deras fabriker.

Allt är hur som helst avskyvärt och oacceptabelt. INGEN ska behöva jobba under sådana där förhållanden. Därför tycker jag att det är jätte bra att sånt här kommar upp i media (ungefär som fuskbyggarna). Såna här verksamheter och personer SKA hängas ut offentligt.

Ni får ursäkta mig att jag började dagen på det här sättet...men jag vart riktigt upprörd över det hela. Jag får muntra upp både mig själv och er med lite Motörhead istället. Hoppas att ni haft en trevlig helg btw!/Robin
Gaming Ground Sverige

Mega Man besöker Dr Pedo


Jag slår vad om att Dr Pedo är ägaren (hussen) till Pedobear xD

Det här fick mig att höja på ögonbrynen en aning. Jag visste att det fanns en tecknad Mega Man serie en gång i tiden. Men vad jag där emot INTE visste var att det fanns en doktor i serien som gick under namnet "Dr Pedo"...

what the fuck were they fucking thinking!? som AVGN skulle ha sagt. Men mina damer och herrar, Dr Pedo existerar!  (och nej, jag tänker INTE skämta om MJ).

Man kan ju fråga sig vad seriens skapare tänkte när dom kom på det namnet P:/Robin
Gaming Ground Sverige

Titan A.E. - En Bortglömd animerad pärla


En helt klart sevärd film ialla fall.

Jag fick något ryck idag och släppade fram den animerade filmen Titan A.E från år 2000. Flera kändisar lånade ut sina röster till filmen. Där ibland Matt Damon, Drew Barrymore och Bill Pullman. Filmen vart inte direkt någon box succé dessvärre och snitt betyget ligger på 6.4/10 hos imdb (dock så gav dom skattkammarplaneten rätt dåligt betyg, så ta det där med en stor näve salt).

Men jag anser dock ändå att Titan A.E. är högst sevärd. Storyn är väl inte så där jätte djup (Året är 3028 och människorna används som slavar utav utomjordingar, och Matt Damons karaktär är typ mänsklighetens sista hopp) , men karaktärerna, dialogerna och actionscenerna är riktigt nice.

Jag tror att filmen nu mera finns både som DVD och Blu-ray (HD stöd). Så tveka icke, get It now!/Robin
Gaming Ground Sverige

TOBIAH Viksporre - Elektronisk orgasmJag är som ett litet barn för stunden. Jag lekar för fullt med min HTC HD Desire telefon, så har jag en Iphone 4 som ligger och väntar på mig också. Jag inser själv hur grymt mycket tid jag kan spara med hjälp utav dom här två mobilerna (jag kan organisera upp min vardag mycket bättre nu).

Med tanke på att jag tidigare hade 2st riktigt gamla mobiler
(3år plus) också, så var det verkligen på tiden att skaffa något nytt. Det kändes nästan lite som när jag gick från en Pentium 3 dator till en P4 för flera år sedan, lite så vad känslan när jag väl fick igång min HTC HD Desire telefon.

Jag har lekt runt med HTC mobilen i säkert 2timmar nu. Lagt till min mail, Facebook och twitter, lagt in bilder och nya ringsignaler. Ja mina vänner och läsare, jag är en geek och teknik junkie av den värsta sorten.

Räkna med att jag recenserar både Iphone 4 och HTC nallen framöver. Men just i detta nuet så tänker jag låta er njuta utav bit pop musikern Tobiah Viksporre (Svensk verkar det som) istället. Han älskar allt vad C64 och amiga heter, så hans musik är också väldigt inspirerade från just den sortens typ av musik och epok.

Inte mig emot, då jag gillar den sortens musik. Nej, nu ska jag ut och power walka lite INNAN solen går ner. Ha det nice gott folk! och enjoy./Robin
Gaming Ground Sverige

supernormal step - Michael Lee Lunsfords skapelse


Man finner rätt roliga dialoger i Lees serier.


Tänkte bara tips dom serietidnings intresserade om Michael Lees serie Supernormal step, som finns att läsa gratis via nätet. Sns är typ en blandning utav det mesta. Drama, action, kärlek och vardagsbekymmer. Det går även att köpa både tröjor, pins m.m. via hans shop.

Check It out!


Det är rätt gott om action och slagsmåls scener i sns.


Väldigt färg glada karaktärer.


Öl fest!

/Robin
Gaming Ground Sverige

bad company 2 vietnam - Nothing like napalm in the morning


Vietnam kriget var ett helvete för både amerikaner och vietnameser.

Då jag kollar rätt mycket på Pluton B, följer flera dokumentärer på tv om vietnam kriget samt att jag spelar Vietcong för tillfället. Så vart jag riktigt sugen på Bad Company 2 och dess gratis expansion Vietnam. Den expansionen fick dessutom riktigt fina betyg utav en samla spelkår.

Och med tanke på hur pass kul BF Vietnam var, så kommer jag att skaffa BC2 + Vietnam asap!. Det sägs dessutom att MP är riktigt, riktigt nice. Frågan som jag ställer mig dock är om man kan välja sida i spelet?/Robin
Gaming Ground Sverige

Level 7 nomineringar för 2010


Vem kommer att vinna? det svaret får vi snällt vänta ett tag på.

Den lite hemlighetsfulla och smått kryptiska nomineringsprocessen hos Level 7 är redan i full gång (uppenbarligen?). Seriöst talat så har jag inte den blekaste hur dom går till väga för att välja ut sina kandidater (vågar man äns hoppas på att vi står med som nominerad?).

Men nu på tisdag (den 22 februari) så får vi veta vilka det är som blivit nominerade i kategorierna årets spelblogg, podcast, speltidning och
spelskribent.

Det ska bli spännande att få veta inte sant? själv skulle jag bli glad om vi ialla fall vart nominerade. Om sådant är fallet, så rösta gärna på oss!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Mass Effect remixes


Det är mycket naket och XXX relaterat i Mass Effect serien. Bilden är gjord utav Madspike.

Har varit mycket snack om Mass Effect den senaste tiden. Irl kompisar och internet kompisar. Så jag tänkte typ "sure, jag kollar väl in spelet då". Del 3 är ju trots allt på väg, så det gäller ju att hänga med i svängarna.

Jag har köpt bägge spelen, men jag spar dom tills att jag fått ihop pengar till en bättre dator. Dock så har jag kollat en del på trailers, läst recensioner osv. Jag kan ha fel, men den bilden som jag fått utav Mass Effect är att det typ är en mognare version utav Star Trek.

En slags vuxen rymd drama såpa. Med både sex, naket och våld. Ärligt talat ser jag inte det som något dåligt. Det är bara ett sundhets tecken. Att utvecklarna äntligen fattat att deras spelpublik vuxit upp.

Jag menar, vi är ju vuxna människor right? så lite hanky panky lär väl inte göra någon ledsen i ögat? (ungefär som i Dragonage)

Jag kan inte säga något om spelen än så länge, där emot är jag riktigt hooked up på musiken från de bägge titlarna. Det finns dessutom riktigt grymma remix låtar där ute. Jag valde ut tre stycken som jag fastnade extra mycket för.

Enjoy!/Robin
Gaming Ground Sverige

Bullet storm PC demo inom kort


Det är bara din egen fantasi som mer eller mindre sätter gränserna för HUR du kan ta död på din fiende.

Jag noterade att Mark Rein (Vice VD och grundare utav Epic Games) hintade om att ett PC demo för action titel Bullet Storm kan komma ut precis när som helst.

PS3 och 360 ägarna har ju redan fått tagit del utav demot, så det känns ju lite surt att vi pc gamers ska behöva vänta så länge som vi gjort...(eller så kan man ju göra som Blizzard. Att man släpper demot EFTER att spelet haft release världen över).

Med tanke på att Bullet Storm dessutom har release om bara knappt en vecka (25 feb för PS3, PC och 360), så borde väl demot komma ut vilken dag som helst eller?

Själv börjar jag bli rätt less på att vi pc-spelare ska bli särbehandlade hela tiden. Och när man frågar utvecklarna och utgivarna varför, så svarar alla uteslutet samma sak. Pirater och piratkopiering. Borde då inget göras för att ta tag i problemet?

Något måste göras ialla fall, den saken är helt klart. Annars kanske det blir som så att somliga utvecklare överger PC plattformen helt och hållet./Robin
Gaming Ground Sverige

Emanuela de Paula - Vem sa att svart inte är vackert?


Emanuela de Paula. En utav världens vackraste kvinnor i min mening.

Innan jag springer iväg på ett ärende, så måste jag passa på att tacka en tjej (kommer tyvärr inte ihåg hennes namn!) som upplyste mig om vem den vackra donnan här uppe på bilden är. Jag har i flera månader sett henne på nätet, tv osv.

Men jag har aldrig uppfattat vad hennes namn varit. Emanuela de Paula är en brasiliansk model (född 1989) och hon gör bland annat reklam för svenska Gina Tricots kläder. Och nu känner man en viss lättnad över att man vet vem hon är haha.

Paula har dessutom bevisat en gång för alla att svarta kvinnor kan (är) vackra =) hon är seriöst talat så vacker att det gör ont!

Med det sagt, ha en fin helg allihop!/Robin
Gaming Ground Sverige

Telltale slår till stort!


Tim Schafer & gänget snickrar på för fullt med flera olika projekt i detta nuet. Jag fick precis ett nyhetsbrev via Telltale att de avtäckt flera kommande titlar under ett special event i San Francisco (det gjordes de för ett par dygn sedan bara). Och det var inte några titlar heller, utan en hel handfull titlar. Varav flera utav dom dessutom är baserade på kända och stora namn.

Dom mest intressanta titlarna var/är följande. Den zombie baserade Tv/tecknade serien The Walking Dead (
Robert Kirkman) och ett helt nytt Kings Quest spel! (omfg! talade precis om det för min bror. Han gjorde nästan frivolter xD).

Än så länge så finns det inte mycket info kring Kings Quest och The Walking Dead. Men Telltale kommer att avslöja mer kring dom titlarna inom kort. Utöver de spelen så presenterades även Fables (DC/Vertigo serier), Hector - Badge of carnage och Puzzle Agent 2.

Så yepp, Telltale ångar på för allt vad tyget håller och bär. Samtidigt så jobbar dom ju även med både Tillbaka till framtiden och
Jurassic park. Impressive =)/Robin
Gaming Ground Sverige

jeff bridges - Fick sin oscar till slut


Jeff Bridges aka The Dude. Är en väldigt, väldigt underskattad skådespelare tyvärr.

Jag hörde dessvärre inte talas om Jeff Bridges förren jag såg filmen The big lebowski (från 1998). Det till trots att Jeff medverkat i hur många olika filmer som helst sedan 1950talet (rätt intressant, med tanke på att Jeff är född 1949).

Jag menar, sug på dom här karamellerna bara. Han var med i första Tron filmen, King Kong från 1976 OCH han lånade ut sin röst till den tecknade filmen "Den sista enhörningen".

Så ja, Jeff Bridges är en sjukt underskattad skådespelare. Men han fick upprättelse till slut, då han vann en oscar för sina skådepspelar insatser i "Crazy Heart" (congrats till the dude!). Jeff har dock blivit mer och mer känd med åren.

Han har ju varit med i stora filmer som Tron - Legacy och hans nyaste film, western action rullen "True Grit" (som min bror Adde påstår är årets bästa film).

Jeff Bridges är en utav mina favorit skådespelare ihop med Johnny Depp, Christian Bale, Robert De Niro, Sean Connery,  och Al Pacino.

Kanske är finns det rent utav några The dude fans bland våra läsare?/Robin
Gaming Ground Sverige

Astro Warrior - Starköl och old school shmup


Klassiskt Shoot-em-up till Master System.

Fråga mig inte varför. Men jag och mina bröder fick för oss att släppa fram min gamla master system och spela just spelet Astro Warrior (1986). Det gick till på följande vis. Vi hade en vild diskussion om vilket shmup till SMS som var bäst.

Givetvis så var jag inte sen med att ta upp just Astro Warrior. Så vi placerade oss framför dumburken över ett par starköl och Astro Warrior. Och precis som jag minns det så är AW både svårt och underhållande.

Det märks även att utvecklarna pressat SMS hårdvaran till max. Då spelet tenderar att sakta ner en hel del när det blir för mycket fiender och skott på skärmen samtidigt. Men jag står fast vid min åsikt.

Astro Warrior är ett utav dom bästa shmup spelen för Sms, punkt slut. Har man en megadrive (med en sms converter) eller en sms och man gillar spel som Gradius och Xevious, då är Astro Warrior spelet för dig./Robin
Gaming Ground Sverige

the zombiehunters - Makes sure that the dead stays dead


Läsvärt, yesbox. Spännande? hell yeah!

Tänkte bara ge er ett lästvärt tips om ni gillar zombies och skräck. Fick syn på en schysst tecknadserie vid namn The Zombiehunters. Det är en kanadensisk tjej vid namn Jenny Romanchuk som skapat TZH och hon är grymt skillad på att rita/skissa måste jag säga.

Det verkar dessutom som om det går att köpa hem boken till Sverige för 250kr. Så det blir nog ett köp för mig framöver. Check It out!


En cigg i munnen och en handgranat bakom ryggen. Yepp, det är en tuff brud vi har att göra med här.


Snubben påminner mig om en smal version utav den feta polischefen ifrån Resident Evil 2


Glada bilder innan zombie terrorn drog igång troligen.

/Robin
Gaming Ground Sverige

The Beaver - Mel Gibson goes nuts on screen too


Många trodde att Gibson var helt uträknad från filmbranchen. Men sådant är INTE fallet.

Mel Gibson har inte haft det lätt den senaste tiden. Hans spritproblem, skandal uttalanden och bråk med sin fru har gjort att folk tappat förtroendet helt för honom mer eller mindre.

Kort sagt, folk trodde att Mel var borta ur filmens värld för alltid (ialla fall som skådespelare, som regissör där emot så har han inte fått mot ta lika mycket kritik ialla fall).

Men Mad Max, Brave Heart och Dödligt vapen hjälten har inte lagt skådespelar talangen på hyllan, inte än ialla fall. För Gibson är högst aktuell i hans nya film "The Beaver", som är en drama komedi där handligen kretsar kring en djupt deprimerad VD för ett leksaks företag.

VDn (Mel Gibson) har börjat tappa greppet om både sitt eget liv och sin familjsliv. Han kan inte äns kommunicera med dom längre. Så hans lösning blir att skaffa en bäver handdocka, som kan framföra hans känslor, åsikter och tankar.

The Beaver kan mycket väl bli filmen som leder till en comback för Mel Gibson och det luktar grammy award lång väg också. Det här är utan tvekan en utav Gibsons mest seriösa roll på evigheter. Så ja, jag tänker helt klart se The beaver när den går upp på bio nu i maj månad =)

/Robin
Gaming Ground Sverige

bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy