n1wzAdy

Tyrian 2000 - The Soundtrack

tyrian
Både spelet och soundtracket är rätt igenom klockrent!

Jag kommer inte ihåg exakt, men jag har ett svagt minne utav att jag fick med ett demo på Tyrian 2000 via någon riktig gammal datortidning på 90talet. På den tiden så duggade det inte precis så där jätte tätt med shoot em up spel till PC (speciellt inte bra sådana).

Men World Tree Games pricked verkligen mitt i prick med sitt Tyrian 2000. Och Alexander Brandon och Andras Molnar gjorde ett grymt bra jobb med spelets soundtrack. Faktumet är att jag inte hade hittat på spelet igen om det inte hade varit för spelets soundtrack.

Gillar ni inte musiken, så kan jag ialla fall rekommendera er att skaffa Tyrian 2000. Som nu mera dessutom är freeware!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Det som händer när Black Metal sitter barnvakt

black metal
Ah, kyrkbränning. Allt det som hör till en lugn och sansad barnvakts sektion.
 
Att sitta barnvakt, eller att ha en barnvakt. Behöver nödvändigtvis inte vara lika med att det är en sur, tråkig grinig gubbe (eller tant) som sköter om barnvakts jobbet. Vad sägs t.ex. om att ha en Black Metal frälst person som barnvakt?

Man brukar ju säga att man inte ska döma ut något innan man testat på det. Eller att variation förnöjer. Hur som helst, det här är vad som händer när Black Metal sitter barnvakt.
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

The Stanley Parable - Världens bästa HL2 modd

the stanley parable
Allt man gör i Stanley Parable påverkar spelets handling, på gott och ont. Alla ens handlingar ger konsekvenser.
 
Jag har ett riktigt bra modd tips att dela med mig utav till er. Är man ett Half-Life fan så kommer man nog att älska det här. Men även om man så inte gillar Half-Life, så är The Stanley Parable värd en chans. Enligt somliga så är Stanley Parable till och med en utav världens allra bästa moddar.
 
TSP är kanske inte allas typ utav spel. Men personligen så hör modden till något utav det bästa som jag någonsin spelat!
 

robin
/Robin E
The Gaming Ground

När helpdesk säger FAQU, FUQOF och FUQHED

funny help desk
Det är alltid lika drygt när det väl händer. Ännu värre blir det ju också om väntmusiken är skit, för då blir det ju olidligt!
 
Nu ska jag väl inte vara sådan, men jag lider faktiskt minst lika mycket med de som sitter i helpdesken. Som de som ringer in till helpdesk. För det är verkligen ett väldigt stressande och drygt jobb att sitta som support tekniker på help desk.
 
Ialla fall om man får tugga riktigt, ehrm, "jobbiga" kunder. Det är väl troligen därför så många bränner ut sig också troligen. Hjärnan är väl det som flippar ut först. Jag fick beskåda det på plats en gång, det var som om killen bara dog.
 
Rent själsligt alltså, han var helt tom i blicken. Så av personliga erfarenheter, så skulle jag säga att humor, meditation, rätt andning och en stressboll. Är livsviktig för de som sitter och jobbar som supporttekniker. Jag kunde också därför relatera och skratta åt följande video.
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Orcs Must Die! 2 - Döda lite fler orcer

orcs must die
Första spelet var ju rätt nice, men har Robot Entertainment gjort några större ändringar och förbättringar i OMD2?

Det var ju utan tvekan Sagan om ringen som gjorde rasen Orcer till ett känt begrepp bland fantasy och rollspels nördar. Men det var faktiskt ett strategispel som gjorde Orcerna kända bland gamers. Nämligen Blizzards Warcraft serie.

Fast jag kan inte direkt påstå att deras rykte är det bästa. De är oftast fiender, onda, fula osv. Kort sagt, det finns finare och trevligare raser i fantasy världen. Det är väl lite det som Robot Entertainment tagit fasta på också, alltså att Orcer är onda, fula och måste dö.

Deras första Orcs Must Die! spel fick rätt bra respons ifrån spelmedia, och betygsmässigt så låg originalet på runt 82% i betyg. Så när jag hörde talas om uppföljaren, så började jag direkt fundera över hur de skulle kunna toppa originalet?
 
Ptja, gissa vad. De lyckades! Orcs Must Die! 2 är nämligen bättre än det första spelet, och betygen ljuger inte heller. 88-90% i betyg. Och just nu så kostar OMD2 enbart 15 euro via Steam också. Så gillade ni det första spelet, så kommer ni nog även att älska uppföljaren också!

Produktbeskrivning:
"Orcs Must Die! 2 thrusts players and their friends back into battle against a terrifying mob of orcs and other monsters. With a redesigned spellbook, players will have a broader range of options to build a deadly arsenal of defenses. Investing hard-earned skulls in an enormous new upgrade system will allow players to cater to their favorite methods of burning, grinding, tossing, or dismembering orcs.

Orcs Must Die! 2 begins days after the ending of the original game. With the rifts closed and the magical Order dead, the War Mage finds himself suddenly thrust into a new battle against the mindless orc mob. He has a powerful, if questionable, new companion in the Sorceress, an ex-War Mage responsible for the destruction of the Order."robin
/Robin E
The Gaming Ground

Assassin's Creed II - C64 style

assassins creed
Det ska bli ytterst intressant att se om AC3 kan slå de övriga delarna i serien.

Om vi bara för en kort stund skulle fantisera oss bort. Låt oss säga att någon/några skulle få för sig att göra Assassin´s Creed 2 till C64, hur skulle då spelet kunna tänka sig att se ut och te sig? ptja, ni behöver inte överanstränga de små grå.
 
För det finns nämligen en rätt övertygande och trovärdig vision för hur AC2 skulle ha sett ut om det släppts till C64. Det är bara att checka in videon och få C64 tolkning serverad!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Wii-U - Intresset växer allt mer

wii u
Det sägs att lanseringspriset för Wii-U kommer att ligga på runt 2000kr. Jag undrar om det verkligen kommer att bli så?
 
Precis som med Wii så var folk väldigt tidigt ute och dömde ut Wii-U också. Jag ska dock inte krypa under stolen med att jag var väldigt tveksam till en början. Det kändes liksom som om Nintendo varit väldigt skakiga på benen den senaste tiden.
 
Och Wii-U var inte precis inte det styrke beskedet som många hade hoppats på. Men Nintendo är långt ifrån dumma, och ännu en gång så tycks skenet ha bedragit oss. För när allt kommer till kritan, så handlar ju allt om spelen.
 
Och vart än Nintendo och Wii-U rullar fram (spelevent), så tycks folk älska konsolen, dess spel och de innovativa kontrollerna. Så kanske har Nintendo suttit på de starkaste korten hela tiden? I min mening, så kan det kommande konsolkriget komma att bli den mest intressanta sedan PS2, DC, GC och Xbox krigade emot varandra.

För denna gången kommer det att handla om så mycket mer än bara teknik, snyggast grafik och vem som har den bästa hårdvaran. Kort sagt, det finns ingen given vinnare på förhand denna gången.
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

London 2012 - OS time!

london 2012
Inget Track and field, men spelet är ialla fall en utav de bästa OS titlarna som släppts på länge.
 
Jag antar att ni (precis som jag) följer OS med stor späning? bara själva invigningen utav OS var ju hur mäktig som helst! Englands drottningen hoppade fallskärm ihop med James Bond (Daniel Craig), och David Beckham åkte racingbåt till eventet.
 
Med fotbolls EM färskt i minnet (varför tusan spelade inte Sverige som de gjorde emot Frankrike, redan ifrån första början!), så hoppas jag verkligen att det kommer att gå bättre för den svenska OS truppen ialla fall. Jag har väl gjort det till något utav en tradition, men jag gillar att spela OS spel inför och under själva OS.
 
Då jag börjat tröttna lite på mina gamla spel, så checkade jag in Segas London 2012. Recensionerna vara väl så där, 65-70% i betygssnitt. Det lät och såg inte så där lovande ut på pappret. Men sanningen att säga, så var/är inte London 2012 så satans dåligt.
 
Det är helt okej imo, klart godkänt om du så vill.  Skulle man mot all förmodan tröttna på OS och London 2012, så kan man ju alltid söka efter spänningen på annat håll. T.ex så kan man testa på ett riktigt bra online casino.
 
Ett bra ex på det är Jackpot City. Där kan man finna all spänning och äventyrslust direkt i sitt eget hem. Det är dessutom helt gratis att registrera sig, och man väljer själv insatsnivå. Så det hänger helt och hållet på en själv, hur pass mycket spänning man vill ha nu i sommar.
 
Och förhoppningsvis så kommer både Sverige och du, vinna en massa guld i sommar. Spela med förstånd dock!robin
/Robin E
The Gaming Ground

The Last Blade - Kommer till Will i veckan

the last blade
Det är nog dessvärre inte så där jätte många som känner igen The Last Blade. Vilket är synd, då spelet är bättre än Samurai Shodown i min mening.
 
Äntligen så har Nintendo lättat på locket och avslöjat vilka titlar som kommer att släppas via E-shop och Virtual console den här veckan. Mest intressant (det som fick mig att höja på ögonbrynen) var SNKs The Last Blade (som kommer att kosta 900 poäng via Virtual Console) till Wii.
 
Jag minns liksom mer än väl hur bra spelet var till Arkad och Playstation. Så jag förstår helt klart att många vart glada över den här nyheten. Det kanske inte är alla som håller med mig när jag säger att jag tycker att The Last Blade är bättre än Samurai Shodown.
 
Men det är nog många som kommer att hålla med mig om att The Last Blade är ett grymt bra fighting spel!
 
Källa: Loadingrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Kuratas - Hur man styr en riktig mecha robot

kuratas
Ja, roboten är 100% äkta. Och har man ett par miljoner liggandes. Så kan man köpa en helt egen custom made Kuratas mecha robot.
 
Det vart nästan lite "Ah ha! vad var det jag sa!" över det här ämnet. När jag var riktigt liten så brukar jag drömma mig bort helt i Macross och Transformers. Jag ville kort sagt bli en Mecha robot pilot. Men det här var ju på 80 och början utav 90talet.

Så det var ju bara helt absurda fantasier och drömmar. Men innerst inne så hade jag på känn att man i framtiden skulle kunna ta fram riktiga Mecha robotar. Gissa vad, japanerna har gjort just precis det. Suidobashi Heavy Industry har nämligen lyckats utveckla sin helt egen Mecha robot, som de döpt till Kuratas (som visades upp för allra första gången under Wonder Fest 2012 i Tokyo).
 
Det här räknas helt klart till något utav det coolaste jag någonsin sett i hela mitt liv. Men lugn, det blir bättre. Kuratas har ett inbyggt vapensystem också (ej skadliga för människor). Bla en raketkastare (den skickar iväg vatten bomber), och två miniguns som kontrolleras utav Mecha pilotens leende.
 
Ler piloten, så skjuter Kuratas iväg 1000tals små plast kulor (bollar?). Roboten går på bensin och diesel, och topphastigheten ligger på 10km timmen. Kontrolsystemet är väldigt avancerat, antingen kan man styra Kuratas via en joystick (master/slave), eller så gör man det via ett Kinect interface.
 
Man kan till och med köpa sig en helt egen custom made Kuratas. Kruxet är bara själva priset. Ett pris som ligger på flera miljoner kronor. Men har man pengarna, och vill förverkliga sina drömmar. Så, ptja, varför inte?
 
Källa: techcrunch
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

ModDB fyller 10år!

moddb10yearsyoung
2002 slog ModDB upp portarna, och mycket har som bekant hänt sedan dess.
 
Det vart lite födelsedagsstämning över den här dagen. Troligen så har det att göra med att ModDB fyllt 10år, eller ja. Egentligen så firade de 10år redan i juni. Men det var först nu som ModDb gick ut med ett officiellt pressmeddelande om det.
 
Det är ju helt sinnessjukt när man tänker efter. Alltså, inte de fyller år. Utan att ModDB funnits i så pass många år. Det visste jag faktiskt inte ens om. De fanns alltså långt innan twitter och Facebook vart känt. För att inte tala om att de existerade när Altavista fortfarande var nr 1 sökmotorn, google var bara en upstickare år 2002.
 
 Nåväl, stort grattis till ModDB ialla fall!

robin
/Robin E
The Gaming Ground

STOP, you've violated the law! - Skyrim lolz

skyrim
Skyrim är nog utan tvekan det mest moddade spelet just nu.

Det finns nog ingen som helst gräns för vilka galenskaper man kan hitta på och skapa i Skyrim. Det pumpas nämligen ut nya moddar varje vecka, och begränsningarna för vad man kan och inte kan göra. Tunnas bara ut allt mer.

Det finns till och med de som moddat Skyrim så pass hårt, att spelet inte ser ut att vara Skyrim längre (ungefär som min bror gjorde med Fallout 3). Men det behöver inte vara något negativt, ialla fall inte om man vet vad man gör.
 
Och OM man installerat de allra bästa moddarna som finns. För då blir ju bara Skyrim ett ännu bättre spel, och spelkänslan blir ju bättre också. Jag har slår t.ex. vad om att DonnZ0r moddat sitt Skyrim. Hans/hennes video "STOP, you've violated the law! ", är i vilket fall som helst tämligen underhållande och komisk.
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Square Madness - Gratis HTML5 spel

square madness
För att vara ett html5 spel, så är Square Madness väldigt underhållande.
 
Jag tänkte mjukstarta dagen med ett litet spel tips. Inom kodvärlden så vinner den nya Html5 standarden allt mer mark, och det finns en väldigt enkel (och logisk) förklaring till det. Html5 ger ännu mer frihet och valmöjligheter till de som kodar.
 
Och då behöver det inte enbart röra sig om hemsidor, Html5 duger nämligen mer än väl till att göra enklare spel också. Ta bara Daniel Albus Square Madness t.ex. det är ett praktexempel på vad man kan gör i Html5. Om man har tålamodet och kunskapen vill säga.

robin
/Robin E
The Gaming Ground

Doraleous and Associates - The F team

 doraleous
De så kallade hjältarna i DAA. Som ska rädda oss alla från en säker undergång. Må gud vara med oss alla...

Sagan om ringen känner nog de flesta utav oss till. Men Doraleous and Associates är typ, raka motsatsen till hjältarna i LOTR som ska rädda världen ifrån ondska. i DAA är det istället ett gäng idioter som klantar till precis hela tiden.
 
Men det är lätt att acceptera, då serien är väldigt underhållande. Så enjoy och godnatt!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Command and Conquer dinosaurier

 command and conquer
 Westwood visste då verkligen hur de skulle gör grymma påskägg till sina spel.

Det här är nästan lite pinsamt, men jag väljer att skriva om det ändå. Jag har i många års tid hört talas om deberyktade Dinosaurie banorna för Command and Conquer (det första spelet). Men jag trodde bara att det var rent påhitt och nonsens.
 
Men det skulle visa sig vara helt sant. För några programmerare på Westwood smög liksom in flera Jurassic Park inspirerade banor i Command And Conquer Tiberian Dawn. Det eftersom deras chefer sågade ursprungs idéen, så allt ihop vart slutligen ett välgömt påskägg.
 
Ett påskägg som väntar på att upptäckas. Och allt man behöver göra är att skriva in "C&C funpark" i dos prompten. Så känner ni er sugna på att spränga lite dinos i tusen bitar, då vet ni vilket spel ni ska starta!
 
1. At the DOS prompt in the c&c directory type: C&C funpark
2. Chose to start a new game and you'll be playing aginst Dinosaur
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Ravaged Beta - BF2 möter Mad Max och Rage

ravaged
Jag är knappast den enda som kom att tänka på Rage och Mad Max, efter att man kollat på lite gameplay ifrån Ravaged.

Det här måste ju vara veckans hetaste titel utan tvekan. Jag syftar på indie studion 2dawns online shooter Ravaged. Som dessutom finansierades via Kickstarter (målet var 15,000dollar. De fick in 38,000dollar till slut).
 
Enligt 2dawns själva så var/är deras mål med Ravaged följande:

"Well here is your chance to be part of a game where the fun is the focus. To do this, we are going to need your help to put the finishing touches on the game, join our beta and help us get the word out."
 
Betan går nu att ladda ner och spela, jag har dock inte haft nöjet än att testa på den. Men gillar man FPS spel så tycker jag helt klart att man ska testa på betan!

Produktbeskrivning:
"The Scavengers are an overpowering band of murderous savages bent on taking every last inch of land and every resource for themselves. And they will stop at nothing to achieve this goal. Their success is certain unless someone rises up against them. The Resistance is the world’s last hope against the Scavengers and humanity’s only chance to restore civilization. Days before the Apocalypse, a small band of freedom fighters was able to seek shelter deep below the Earth, storing just enough weapons and food to survive the catastrophe and emerge to rebuild the world. But outside this refuge the criminals and less fortunate of the world were left to the elements. Only the most savage survived. Now it’s time to choose: pick your side, then pick your weapon."robin
/Robin E
The Gaming Ground

OpenTTD - Open Source Transport Tycoon Deluxe

transport tycoon
Till skillnad emot SJs tåg, så rullar tågen ialla fall framåt i OTTD.

Jag upptäckte precis det trevliga lilla spelet OTTD (Open source Transport Tyccon Deluxe), och det gjorde helt klart min dag. För jag har inte spelat Transport Tyccon sedan det tidiga 90talet. Jag kan föreställa mig att de flesta utav er tänker följande just nu "Tåg? du skojar! hur kul kan det vara på en skala...".

OTTD är bra mycket roligare än vad de flesta kan tro och förstå, skulle jag säga. Man känner liksom en enorm tillfredsställese att fixa och trixa med sina tåg och tågbanor. Speciellt då man kan låstas sköta det jobbet som SJ inte klarar av (förutom att göra fina reklamfilmer då).
 
Med tanke på att OTTD inte kostar ett öre att spel, så tycker jag helt klart att ni ska ge OTTD en ärlig chans ialla fall! för ett bättre tåg spel finns inte på marknaden just nu imo.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Total Annihilation - Red Alert dödaren

total annihilation
Total Annihilation kallades back In the days för "Red Alert dödaren", utav bla svenska PC Gamer.

Vem har någonsin påstått att Total Annihilation är dött? (Chris Taylor ftw!) spelet lever vidare på nätet kan jag säga. Och många människor spelar fortfarande TA flitigt. Jag undrar nästan om inte TA är mer populärt nu, än vad spelet var på 90talet.
 
Troligen så är det fler som spelar TA online nu mera också, det skulle ialla fall inte förvåna mig ett dugg om sådant är fallet. För det råder då ingen brist på motståndare online kan jag säga.  Har man aldrig spelat TA förut, så kan det nog vara rätt så svårt att förstå spelets storhet och charm.
 
Om jag säger så här, Red Alert var epic och odödligt. Men TA var lite bättre ändå. Då TA tog hela RTS standarden till nästa nivå. Och troligen så är det väl också därför som folk spelar TA än idag, samt så beror det nog till stor del på att vilken skrotburk som helst klarar av att driva TA också.
 
Vi får ju inte heller glömma bort att Jeremy Soule gjorde ett grymt bra jobb med TA soundtrack också. Lyssna och njut säger jag bara!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

KittyTV Presents - The Chronicles Of Dick

chronicles
Nog för att The Chronicles of Riddick var ett roligt spel (filmen suger rätt hårt dock), men KittyTvs egen version är helt klart roligast!
 
Starbreeze Studios The Chronicles of Riddick - Escape from Butcher Bay är en utav ytterst få speltitlar som blivit riktigt bra, trots att spelet baserats på en filmlicens. För majoriteten utav spel som baseras på filmlicenser blir ju rent skräp.
 
Oftast så beror det på att utvecklingen måste ske väldigt fort, och att spelet ska släppas före (eller kort efter) film releasen. Men Starbreeze lyckades verkligen att pricka mitt i prick med sitt Chronicles Of Riddick. Faktiskt så överglänste deras spel filmen.
 
Men tro det eller ej, det finns faktiskt en skapelse som slår både spelet och filmen med häst längder. Jag syftar på kitty0706s video "KittyTV Presents - The Chronicles Of Dick", så check It out!
 
Btw, kitty0706 kämpar med sin leukemi. Sä lämna gärna en "krya på dig" kommentar på hans youtube sida!robin
/Robin E
The Gaming Ground

16-Bit Halo - Hur Halo hade sett ut i 16bit

halo
Jag antar att ni (precis som jag) tänker på Super Metroid när ni kollar på 16-Bit Halo vidoen?
 
Det är oneklingen något väldigt speciellt, magiskt och charmigt över 16bits spelen. Ta bara Super Metroid eller Chrono Trigger t.ex. trots att spelen är över 15år gamla. Så upptäcker nya generationer gamers spelen på nytt, och älskar de.
 
Det är vad jag kallar bra kvalité, spelglädje och speldesign. Sådant rostar ALDRIG, det består. År efter, år efter år. Så jag började fundera lite över hur ett Halo i 16-Bit skulle kunna tänka sig att se ut? ptja, jag behövde inte fundera så där värst länge.
 
För 16-Bit Halo Machinima filmen gav en rätt bra inblick i hur ett Halo i 16-Bit skulle kunna tänkas att se ut.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Wipeout HD - Den här killen har skills!

wipeout hd
Soundtracket är fett bra, precis som i övriga Wipeout titlar.

Jag avslutar den här dagen med en excellent demostrations video ifrån Wipeout HD. Ren perfektion säger jag bara, och vilka skills!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Får det lov att vara en flamberad frukost?

firebending
Det här måste ju vara alla pyromaners våttaste dröm. Att kunna frammana eld ur sin egen kropp.

Att frukosten är dagens allra viktigaste mål, det känner vi ju till sedan gammalt. Men det är ju som bekant en väldigt stor skillnad på frukost och frukost, och hur man tillagar den. Själv så blir det mycket fibrer, grönsaker och frukt.
 
Men somliga vill ju flasha till det mer än andra. Vad sägs t.ex. om att kunna flambera sin frukost enbart med hjälp utav sin egen kropp? jag vet, det är lite X-Men över det hela. Men det gjorde bara videon desto coolare imo!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Day Z - Kampen om överlevnad startar nu

day z
Det krävs inte mycket för att man ska dö i Day Z. Ett enda litet snesteg, och du är en död man.
 
Det märks verkligen att det är hardcore eliten utav gamers som spelar Day Z. De bästa utav de bästa, så att säga. Och man slipper screamers, internet troll och COD, CS fjortisarna. Ni vet, de som får ADHD ryck för minsta lilla grej.
 
Kort sagt, man kan njuta utav spelet ihop med likasinnade. Och det är också då jag trivs som bäst. Det bör dock nämnas att Day Z inte är något för de med lite tålamod, eller för de som är vana vid vanliga FPS spel. Day Z är ju som sagt var en mod till Arma 2.
 
Vilket är en ultra realistisk soldat simulator. Det arvet märks också av i Day Z, jag skulle faktiskt gå så långt att jag kan påstå att Day Z är den ultimata Zombie survivor simulatorn i världen. Så gillar man zombies, FPS och realsim, då är Day Z spelet för dig!
 
OBS! Day Z kräver Arma 2 för att fungera.robin
/Robin E
The Gaming Ground

The Force - Possessed by Metal

the force 
Ett givet album för alla Metal fans!
 
Det går då inte att ta miste på att latinamerika älskar metal, och i synnerlighet då Thrash Metal. Jag vart kontaktad utav bandet The Force för bara ett par dygn sedan. Så jag kollade upp de lite närmare, och de har en hel del intressanta låtar och album bakom sig.
 
Bandet formades 2007, så de är ju inte så där värst gamla heller. Men jag gillar verkligen deras musik, jag kom direkt att tänka på Slayer, Megadeth och Sepultura när jag lyssnade på deras album "Possessed by Metal". Så gillar ni Thrash Metal, då tycker jag helt klart att ni ska ge The Force en chans!
 
The Force är:
Mike Martinez (Lead Guitar/ sång)
John Barrios (Bas / sång)
Bruno Romero (trummor)
Edu Valenzuela (Lead Guitar).
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Rusty Hearts - Reborn

rusty hearts reborn
För de icke insatta. Reborn är alltså expansionen till Rusty Hearts. Ville bara klargöra det.
 
Man brukar säga att det är en jungel när man ska välja mobiltelefoner, men det är tusan i mig en ännu större jungel vad det gäller Mmorpg titlar. Både sådana som kostar pengar, och de som inte kostar något allat. Men det enda som spelar roll när allt kommer till kritan, är om spelet i fråga är underhållande och kul att spela.
 
En Mmorpg titel som växt så det knakar den senaste tiden är Stairway Games Rusty Hearts. Ett spel som till utseendet är en mix utav anime, Devil May Cry (hack n slash) och wow. Och nu är alltså gratis expansionen Reborn släppt.
 
Vilket ger spelarna ännu mer godis, nytt material m.m. jag har ingen egen erfarenhet utav Rusty Hearts, men det är utan tvekan en utav de hetaste Free to play Mmorpg spelen just nu.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Supa Pirate Booty Hunt - Pirates Vs Ninjas

supe pirate booty hunt
En väldigt underhållande (icke barnvänlig) tecknad-serie.
 
Vad gör man när det bara är rent skräp på tv? (som det dessvärre ofta är), jo, då söker man efter bättre alternativ på nätet. Den som söker, den finner som man brukar säga, och just precis så vart det också. Jag syftar på Steve Sievers tecknade-serie Supa Pirate Booty Hunt (som i övrigt vann en award för sin serie).
 
Till en början så trodde jag att det var en serie för barn (då dess utseende såg rätt barnvänligt ut), men jag kunde inte ha mer fel. Det är skruvad vuxen humor, sex och ett våldsamt innehåll som är SPBH melodi. Vad sägs t.ex. om mini avsnittet "Pirates vs Ninjas", där sköldpaddan Daniel  förklarar varför pirater och ninjor alltid hatat varandra.
 
Tydligen så grundar hela despyten i porr xD
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Super time force - Som Contra, fast svårare

super time force
Om man tyckte Contra var svårt, då har man inte testat på Super Time Force.
 
Jag gissar på att de flesta utav er känner till och vet vad Contra är? om inte, så var Contra en stor run and gun succé (Konami) både på 80talet och 90talet. Arkad och nes versionerna räknas nog till de mest populära i Contras spelhistoria.
 
Det har släppts nyare Contra titlar på 2000talet, men ingen titel (imo) har levt upp till de gamla klassikerna. Det är väl lite det som Super time force försöker leva upp till, alltså, hur Contra var och kändes back In the days. Fast då 1000gånger svårare, och ännu mer intensivt och actionpumpande.
 
För att inte tala om att stor fokus ligger på att man som spelare kan manipulera tiden till sin egen fördel (the time-rewind ghost mechanic). Capybara games Super Time Force är verkligen något helt annat inom action genren.
 
Spelet är dock ännu under utveckling (som jag förstår det), och tanken är att Super Time Force ska släppas via XBLA. Jag hoppas dock att spelet även kommer att ha release via Steam framöver!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Sean Bean dör i var enda jäkla film

sean bean
Sean Mr "Jag dör i var enda film som jag medverkar i " Bean.

Jag vet inte om ni tänkt på det, men en tanke slog mig när jag kollade på National Treasure ikväll. Det finns nog inte en enda film som Sean Bean INTE dör i. Jag kan ärligt talat inte komma på någon film som Sean Bean medverkat i, där han faktiskt överlever tills slutet utav filmen.
 
Man kan ju fråga sig om Sean själv väljer roller där han dör, eller om det är en ren slump? en sak är ialla fall säker. Är Sean med i filmen, så dör han under filmens gång.
 
VARNING! SPOILERS!


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Wii-U - Bra mycket bättre än vad folk tror

 wii u
 Jag kör nog på en svart Wii-U konsol faktiskt. Med tanke på att det är min favorit färg näst efter röd (som min Wii är).

Jag vet inte varför, men de senaste dagarna så har mycket i mitt Gamer liv handlat om Nintendos Wii-U maskin. Jag har haft grymt givande och intressanta diskussioner med vänner och Gamer bekanta om Wii-U. Det har liksom blivit väldigt blandade känslor och åsikter kring Nintendos kommande konsol.
 
Själv så har jag blivit lite mer positiv inställd till Wii-U för var vecka som gått. Till stor del så beror det nog på att man låtit alla känslor, fakta och information sjunka ner i Gamer själen min. För innerst inne så kan jag inte förneka det faktumet att jag faktiskt är uppvuxen med Nintendo, och att de i stort sätt ALLTID levererat.
 
Och att de givit mig en enorm spelglädje år efter år Vi får ju inte heller glömma bort att folk sågade sönder Wii när den presenterades för världen också. Vi vet ju alla hur historien sedan gick. Och jag tror ingen i hela världen sammanfattat och beskrivit läget med Wii-U bättre än vad svenska Level gjort.
 
De skrev bland annat följande:
"Vem vill riskera dagens lönsamhet med morgondagens oprövade affärsrisker? Varför lag något som inte är trasigt? Kanske kan Nintendo vända hela debatten om nästa generation till sin fördel.

Redan med Wii var deras inställning att den stora massan inte skulle välja den konsol som hade den mest avancerade grafiken. Det framstod som en vågad strategi då, men idag så förstår alla vad de menade - och teorin framstår som ännu mer logisk när man blickar framåt.

Det är inte bara spelarna som slutat räkna polygoner, också spelbolagen ställer sig allt tveksammare till mer avancerad teknik. Programmeringsgurun John Carmack hävdade nyligen att en ny konsolgeneration överhuvudtaget inte behövs, eftersom de existerande maskinerna har så stor outnyttjad potential.

Samtidigt ser bolagschefer hur spelbudgeterna redan vuxit till en nivå där all försäljning under ett par miljoner exemplar är en ekonomisk katastrof.

Självklart skulle de gärna hitta ett sätt att slippa dubbla personalstyrkan och samtidigt börja om från noll med en ny konsolcykel. Med Wii-U kan Nintendo visa att det steget inte är nödvändigt.

Här finns en ny konsol med teknik som ni redan behärskar, men samtidigt med innovativa komplement som kan ta spelupplevelsen till en ny nivå. Med lite retrorik kan nästa generation bli den första där kraftfull teknik inte är en styrka, utan en svaghet." - Level
 
Jag kunde inte ha sagt eller skrivit det bättre själv. Och det sägs dessutom att Wii-U kommer att kosta runt 2000kr vid release, så det känns inte riktigt som om Nintendo är helt uträknade i nästa konsolkrig. För på pappret så kan det här vara det smartaste (eller dummaste) draget Nintendo gjort i modern tid.
 
Alltså, att vända sina tekniska begränsningar till sin fördel.robin
/Robin E
The Gaming Ground

One Must Fall 2097 - Power Plant Remix

one must fall 2097
One must fall var inte bara ett riktigt bra fighting spel för PC när det begav sig. Dess soundtrack remixas flitigt än idag!
 
Ännu en gång så har jag lyckats finna en grym remix på en bra spellåt. I det här fallet så rör det sig om One must fall och låten "Power Plant". JesterJams har lyckats behålla själen i original låten, men samtidigt lagt till ett techno, dunka, dunka sound.
 
Dra upp volymen, basen och bara njut!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Age of chivalry - Grymt meele combat FPS

age of chivalry
Det finns gott om olika vapen, utrustningar m.m. i AOC.
 
Jag har precis börjat spela Age of chivalry, och trots att jag bara spelat i ett par dagar. Så gillar jag spelet skarpt. Mest dels för att AOC (som i övrigt drivs utav HL2 source motorn) skiljer sig väldigt mycket ifrån de flesta andra FPS spelen på marknaden. För det första så utspelar ju sig AOC på medeltiden (riddar osv), och för det andra så består den största delen utav vapenarsenalen av närstridsvapen.
 
Yxor, svärd, klubbor osv. Och striderna blir ju givetvis därefter också, alltså strider på nära håll. Age of chivalry kommer nog inte att passa alla i smaken, men ni kan ju checka in vår video och avgöra om det är er grej eller ej.
 
Kolla även in Age of chivalry utvecklar dagboken!
 


jonas
/Jonas E
The Gaming Ground

Risen 2 - Dark Waters

risen 2
PC versionen utav Risen 2 släpptes redan den 24 april i år. Men 360 och PS3 versionen har inte release förens den 3 augusti.

Ja, jag vet vad ni tänker. Det fanns en gång i tiden en teknad-serie vid namn "Mörka vatten" (Dark Waters). Men nej, Piranha Bytes Risen 2 Dark Waters har inget som helst med den serien att göra (tur är väl det, med tanke på hur B tv-spels licensen var).
 
Dark Waters är däremot ett action rollspel i en fantsy miljlö (Voodoo magi, monster, ja ni vet, det gamla vanliga), och en rätt så högt uppskattad uppföljare till Risen. Rent betygsmässigt så är väl Dark Waters helt okej, 70% i snitt på ett ungefär (PC-versionen)
 
PS3 och 360 versionen utav Dark Waters är ju på G nu också, releasen kommer att ske den 3 augusti. Men det vore nog en bra ide att testa på demot innan man gör ett köp, om det nu finns något demo att lädda ner på Risen 2 vill säga.
 

robin
/Robin E
The Gaming Ground

Girl Fight - It´s ALL about the boobs

girl fight
Yepp, Girl Fight säljer helt och hållet in sig på sex och naken hud.
Tydligen så är det inte bara Dead Or Alive som har patent på att ha kvinnliga fighters med ett porrigt utseende, studsande bröst och väldigt lite kläder. Jag förstår helt klart varför Kung Fu Factorys Girl Fight inte fått någon större notis i världen.
 
Inte ens grafiken lyckas övertyga på något större plan, och spelmekaniken fick mig att tänka på det allra första Tekken spelet. Så ja, Girl Fight tycks vara ett riktigt jumbo spel. Men det är ju liksom rätt så uppenbart att Girl Fight enbart bygger på sexiga brudar som är närgångna med varandra (tänk ett sämre Rumble Roses, så är du nära sanningen).
 
Så vem vet, kanske blir Girl Fight en kommersiell succé via PSN och XBLA senare i år. För min del, tack, men nej tack. Jag håller mig till Virtua Fighter 4 Evo tills vidare.
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

PSY - Gangnam style

gangnam style
PSY äger seriöst talat precis ALLT i musik väg just nu.
 
Ni ska få ett gratis råd utav mig. Glöm MTV, glöm allt vad musik på radio, spotify osv heter. För PSY och hans låt "Gangnam style" slår nämligen alla Madonna, Katy Parry och Rihannas i världen. Sure, smaken är som baken. Men let´s face It, Gangnam style är en megahit.
 
Årets partylåt utan tvekan! som jag förstår det, så spelas låten flitigt som tusan i Korea (Syd-Korea troligen). Och checka in PSYs dans, epic!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Persona 4 Arena - Bakom kulisserna

persona 4 arena
Ja, man brukar vanligen förknippa Persona serien med RPG. Men Persona 4 Arena är ett fighting spel (tro det eller ej).

Arc System Works kommer nog att få det svettigt värre att slå sig in på fighting marknaden med sit Persona 4 Arena. Jag menar, det finns redan flera stora fighting serier på marknaden. Tekken, Street Fighter, Virta Fighter, Dead or alive, Skull Girls, Mortal Kombat mfl.
 
Men å andra sidan, Persona fansen lär ju köpa spelet (med största sannolikhet) och Arena innehåller samma sjuka dialoger och karaktärer som i övriga serien. Vad jag försöker att säga är att Persona 4 Arena verkligen sticker ut i mängden.
 
Frågan är bara om det går hem hos den stora massan? i slutet utav augusti så får vi veta hur det ligger till på den fronten. För planen är nämligen att P4A ska ha release den 31 augusti.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Minecraft Deja Vu - Har inte vi träffats förut?

 minecraft
Har man en livlig fantasi, så finns det i stort sätt inga som helst begräsningar för vad man kan skapa i Minecraft.
 
Jag tror nog de flesta i världen upplever något utav en Deja vu känsla vid något tillfälle i deras liv. När det väl händer, så är det rätt creepy. Det kan t.ex. var att man upplever att man sett, sagt, hört eller upplevt något exakt liknande tidigare.
 
Nu ska jag väl inte vetenskaplig eller filosofisk utav mig. Men somliga tror att det beror på att man upplevt något liknande i ett tidigare liv. Eller att en exakt kopia utav sig själv i en annan dimension, upplever exakt samma sak som en själv.
 
Vilken teori som stämmer vet jag ej, men en sak vet jag. CaptainSparklez Minecraft Deja vu video är riktigt underhållande. Så checka in den!robin
/Robin E
The Gaming Ground

PlanetSide 2 - Beta time inom kort!

 planetside 2
PlanetSide 2 kan mycket väl bli den nya kungen utav online FPS spel.
 
Det är väldigt många stora FPS titlar som släppts den senaste tiden, och desto fler på G. Kampen om FPS tronen är tight, intensiv och stenhård. Kommer det att bli Bioshock Infinite, Halo 4, BF4, MOD Warfighter, Borderlands 2, Far Cry 3,Dust 514, Dishonored, Call of Duty: Black Ops 2 eller Counter-Strike: Global Offensive som blir kungen över FPS?
 
Om Sony Online själva som får bestämma, så blir det deras PlanetSide 2 som kommer att äga allt och alla. Det bådar ialla fall väldigt gott inför PlanetSide 2 betan, folk är helt lyriska att få sätta igång och spela. Det har jag faktiskt full förståelse för, med tanke på hur epic och underhållande originalet var och är.
 
För det finns då inte många free to play mmofps titlar där ute som slår PlanetSide på fingrarna om jag säger så. Men vi får se om uppföljaren har det som krävs för att bli kungen över FPS framöver. Håll dock ögonen öppna efter betan, för den lär släppas vilken dag som helst!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Sidescroller - Actionpumpande shmup till PSN

sidescroller
Gillar man shoot em up spel, och äger en PS3. Då är Sidescroller ett måste att pröva på!
 
Jag fick det stora nöjet att testa på Q-Games shoot em up titel Sidescroller igårkväll (spelet hade release i Oktober månad förra året), och nog fick jag något att bita i alltid. Redan på titelnamnet så fick man ju en föraning om vad som stod på lur.
 
Trots att jag spelat väldigt mycket shoot em up spel tidigare, så var inte Sidescroller någon walk In the park precis. Jag skulle säga att det gäller att vara i konstant rörelse, ha blixt snabba reflexer och ta snabba beslut.

Men trots att man fräste till utav ilska ibland, och lade ifrån sig kontrollern. Så tog det bara någon minut innan man gav sig in i matchen igen. För skam den som ger sig! och gillar ni shoot em up spel precis som jag gör. Då är jag helt övertygad om att ni också kommer att gilla Sidescroller.
 
Spelet finns btw att köpa via PSN, så checka in Sidescroller där!
 
"Shoot, dodge and side-scroll your way through fluid-filled, techno-fuelled environments."

Features:
- Explore a thoroughly re-invented genre as you battle your way through unique, retro stages.
- Search for hidden Power Up items and upgrade your arsenal of weapons to retrofit your ship.
- Hop into the local co-op mode to unleash massive mayhem on hordes of unsuspecting enemies.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Planet Crashers för 3DS - Rädda din planet!

planet crashers
Det är gott om kända karaktärer i Planet Crashers. Bla animal crossing.
 
Även om Nintendo är väldigt hårt kritiserat för sin svaga online satsning, så har det ialla fall börjat hända lite på Nintendos Eshop. T.ex. så släpps ju det story drivna RPG spelet Planet Crashers till 3DS idag (både via digital och fysisks utgivning).

Det kan vara jag som är trött i ögat, men jag tyckte mig skymta både karaktärer ifrån Animal Crossing, Zelda och Kid Icarus? nåväl, ett rätt coolt spelkoncept helt klart. Frågan är bara om spelet är roligt att spela?

Produktbeskrivning:
"Planet Crashers is a playful, story-driven RPG with a colorful range of characters and a massive universe to explore.

 Players take on the role of one of the youngest and brightest cadets to graduate from the esteemed Planet Crashers Academy.   Your first assignment couldn’t be much bigger…destroy the unknown evil which has emerged from a dark corner of the galaxy before it snuffs out the sun!"robin
/Robin E
The Gaming Ground

Icy Tower 2 - Mer utav det goda under 2012!

 
 Frågan är bara om Icy Tower kan leva upp till originalets storhet och charm?
 
Jag vet att jag skrivit om det tidigare, men det skadar inte att ta upp igen. Uppföljaren till Icy Tower (som över 40miljoner människor spelat till dagsdatum) kommer nämligen att släppas under det här året för Ios. Jag kan dock inte riktigt sluta att fundera på hur man följer upp en sådan pass stor succé som Icy Tower?
 
Men vi får väl alla hoppas att det blir en värdig och bra uppföljare!
 
Produktbeskrivning:
"Icy Tower is an intense game that you can play over and over again. Help Harold the Homeboy jump up the Icy Tower without falling down. Easier said than done. Originally released in 2001 the Icy Tower series is available for PC, Mac, Java mobile devices, Facebook and soon iOS. So far, more than 40 million people have played it across the globe. Icy Tower 2 will be released for iOS in 2012."

robin
/Robin E
The Gaming Ground

Naruto Shippuuden - Gbritaney violin cover

gbritaney
gbritaney är grymt duktig på violin. Troligen en utav världens allra bästa violin musiker! kanske borde hon ställa upp i Video Games live?
 
Nu vart man så där rusktigt glad igen, och det har jag gbritaney att tacka för. Hon har nämligen gjort ännu en grym violin cover. Denna gången så rör det sig om Naruto Shippuuden. Så mitt råd till er är följande. Luta er tillbaka i eran favorit fåtölj, och bara njut utav gbritaneys grymt vackra musik!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Country Justice - Revenge of the Rednecks

country justice
Nej, Country Justice är inte i närheten så bra som Redneck Rampage. Faktumet är att spelet till och med slår Big rigs vad det gäller epic fail.
 
Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här...men, jag har funnit ett spel som är omöjligt ännu sämre än Big Rigs - Over the road racing. Rent teoretiskt så borde det inte ens gå att slå Big Rigs. Men FPS shootern Country Justice har lyckats med just precis det.

Bara trailern i sig är illa nog, men att verkligen sätta sig ner och spela Country Justice. Det borde bara AVGN ta sig an, för man KOMMER att få permanenta skador på sin Gamer själ. Skulle ni mot all förmodan få för er att spela Country Justice (trots mina varningar), då gör ni det helt och hållet på egen risk för eran mentala hälsa!robin
/Robin E
The Gaming Ground

The Elder Scrolls Online - Haters gonna hate

the elder scrolls
Ja, jag vet vad ni tänker. "Ännu en wow klon". Men förhoppningsvis så blir ESO något unikt och annorlunda.
 
Alltså, seriöst. Vad är grejen med folk och mmo genren, så fort som en ny mmorpg titel utannonsers så börjar folk prata om Wow hit och Wow dit. Det behövs nya fläktar i Mmo genren, så enkelt är det. Och jag tror knappast att ZeniMax Online Studios tänker göra en ren ripoff utav Wow.
 
The Elder scrolls online vare sig känns eller ser ut som Wow imo. Varför skulle man? man har ju för tusan hela Elder Scrolls universumet till sitt förfogande. I ESO så ska man tydligen till och med kunna gör ett återbesök i Daggerfall.
 
Vilket man inte kunnat göra på över 20år (så vida man inte krånglar med emulatorer eller gamla datorer). Så varför ska vi ens bry oss om The Elder Scrolls Online då? ptja, om ZeniMax studios lyckas ta det bästa ur Elder Scrolls serien, och lyckas konventera hela det universumet till ett grymt bra online spel.
 
Då har The Elder Scrolls Online en väldigt stor potential att bli en värdig utmanare, och kanske överman till Wow. Låt oss hoppas det, för det behövs som sagt var en motpol i mmorpg genren.

Under 2013 så får vi veta hur det ligger till på den fronten. För då är det nämligen tänkt att The Elder Scrolls Online ska ha release till PC.robin
/Robin E
The Gaming Groun

End of nations - Petroglyph

 end of nations
Betan utav End of nations har testats flitigt utav en handfull personer världen över. Så här långt så tycks de flesta vara positivt inställda till spelet.
 
Hatat verkligen haglar över Petroglyph kommande RTS spel End of nations. Jag satt precis och kollade igenom lite kommentarer på webben, och, ptja. Folk skriker rätt ut att spelet är dömt att misslyckas. Jag tycker att det är lite väl hårda ord och för tidigt att säga något sådant.
 
Betan har ju i stort sätt bara startat, dessutom så kan man ju inte bedöma ett spel enbart efter trailers och artiklar. Men ja, moståndet och konkurrensen ifrån andra stora RTS titlar kommer att bli stenhård. Utan att överdriva, så kan man väl säga att Starcraft 2 dominerar RTS genren helt och hållet.
 
Sedan så har vi ju kommande Company of hereos 2 också. Fast den stora skillnaden ligger ju i att End of nations är ett Free-to-play mmorts spel. Men vi får se, under det tredje kvartalet i år så är det ialla fall tänkt att End of nations ska ha release.
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Nerdist - Blir ett med Star Wars

star wars
Förr i tiden så kunde man tänka på Star Wars med stolthet. Så är det inte längre, tyvärr.
 
Jag avrundar kvällen med Chris Hardwick (Nerdist) klockrena (riktiga) Star Wars äventyr. Chris fick nämligen det stora nöjet att besöka Lucasfilms light and magic i Santa Monica. Om man har något så när koll på Lucasfilms, så vet man att det är där som alla specialeffekter osv görs.
 
Ni kan checka in hela Chris äventyr på sidan coruse of the force. Enjoy!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Gift dig i Portal 2

 portal 2
Problemlösning på högnivå, helt klart.

Om man mot förmodan skulle ha en gamer tjej (eller kille) till sambo, som bara råkar gilla Portal. Och man har tankar på att framföra en giftermåls förfrågan till sin sambo. Då har man nu möjligheten att göra det framförandet i Portal 2.
 
Valve har tydligen snickrat ihop en specialdesignad (en hemlig och random sådan) nivå i Portal 2 där GLaDOS läser upp personerna i frågas namn. Det kan nog inte bli mycket mer nördigt och gamer än så här. Awesome säger jag!robin
/Robin E
The Gaming Ground

PES 2013 - Release imorgon!

pes2013 
Frågan är bara om Konami och PES 2013 har en suck emot EAs Fifa 13?

Jag hann knappt mer än att få upp trailern för PES 2013 så haglade hatet ifrån Fifa fanboysen. Det är samma visa var enda år i stort sätt. Jag favoriserar ingen serie, jag spelar bara de spelen som jag tycker är roliga och underhållande. 
 
Men sure, med facit i handen så har väl PES serien vunnit någon enstaka gång emot Fifa. Jag förstår dock inte riktigt hur folk kan döma ut PES 2013 på förhand? . Man måste ju ha spelat både Fifa 13 och PES 2013 för att lämna ett slutgiltigt omdöme om vem som är bäst.
 
Håller ni inte med om det? i vilket fall som helst så släpps PES 2013 imorgon (till alla format som finns, förutom Wii-U. Där landar titeln först senare i år), och Fifa 13 i september. Så nog kommer fotbolls fansen att ha att göra i år alltid!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Epidemic - Helt enkelt suveränt

epidemic
Jag vet inte om ni tänkt på det. Men mycket utav den bästa musiken som gjorts i världen, är outgiven sådan.
 
Ständigt dessa internet troll. De är vad jag kallar för de ultimata no life människorna, hela deras existens går ut på att tracka, förstöra och reta upp människor. Jag får dessvärre min dagliga dos nu mera, för ju mer känd man blir (det innefattar givetvis om man kommenterar mycket på nätet också, vilket jag också gör) ju mer skit får man ta.
 
Men det rinner av mig som vatten på en gås, jag tycker bara att det är synd att folk ska hålla på så här. Men som jag nämde, det hör till. Man får vänja sig, och lära sig att hantera internet trollen på bästa tänkbara sätt. Och det bästa sättet är att ignorera de, att inte ens svara tillbaks.
 
För det är ju just precis det som de vill, att provocera fram ett mot argument. Sedan är cirkusen i full gång. Ibland så kan man dock inte riktigt låta bli, de tigger liksom om att få en digital käftsmäll. Men för det mesta så håller jag mitt huvud kallt, och slår på någon skön och avslappnande musik.
 
Som idag, då fick det bli Epidemic. Musiken gjorde verkligen underverk för mina nerver och mitt humör!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Fallout 3 - Födelsedagsfesten som spårade ur

fallout
Det är aldrig ett bra tecken när ett barn har ett vapen i handen. Speciellt inte när man får vapnet riktat emot sig. Så lägg det på minnet, så kommer ni kanske att överleva en sådan situation.
 
Min nuvarande datar är påtok för jäkla crap för att klara av att spela Fallout 3. Som tur är så har jag nya datorn finanserad till 60%, för det är verkligen sjukt drygt att man inte kan spela det man vill pga tekniska begräsningar.
 
Faktumet är att jag har Fallout 3 samlingsboxen liggandes, och jag har en fin lång lista på samtliga moddar och plugins som jag ska installera också. Kort sagt, jag har bäddat upp för den ultimata Fallout 3 upplevelsen. Och man vart ju inte direkt mindre sugen på att spela efter att jag kollat på Robbaz Fallout 3 video (ja, han är svensk han med).
 
Man kan väl lugnt säga att flickans födelsedagsfest spårat ur "lite" xDrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Half-Life 3 lever!

half life
Kommer Alyx att vara en rysk spion i Half-Life 3?
 
När man talar om trollen. Kort efter att jag skrivit av mig kring mina tankar om Black Messa och Half-Life 3, så har det börja cirkulera en del (påstoda) konceptbilder på Half-Life 3. Den bilden som dyker upp mest just nu, är den på Alyx Vance iförd en Rysk komunist björnmössa.
 
Så man kan nog lätt utgå ifrån att HL3 kommer att skilja sig en hel del ifrån de tidigare Half-Life spelen. Man kan ju dock fråga sig hur Valve ska följa upp den nästan 6år gamla cliffhängern i HL2 EP2, på ett bra och smidigt sätt.
 
För den övergången kan då inte bli lätt att genomföra. Samtidigt så kan jag inte heller sluta att fundera över varför det tagit så lång tid för Valve att göra en uppföljare till HL2 EP2 heller. Det känns på något sätt som om Valve bara skjutet upp spelet hela tiden, samt att projektet haft en väldigt låg prioritet.
 
Så jag vet faktiskt inte riktigt om jag vågar hoppas på HL3 igen, eller om det här bara är en slags teaser ifrån Valves sida. Jag menar, hur många år i rad har Valve skitit i att visa upp något konkret ifrån HL3 på E3 egentligen?
 
Men vi får se, förhoppningsvis så slipper vi nöja oss med bara ett par konceptbilder framöver...robin
/Robin E
The Gaming Ground
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy