n1wzAdy

William Gibson - Hans böcker är guld värda


Den här killen har mer hjärna och talang än de flesta. Dessutom så räknas Gibson som urfadern till Cyberpunk genren.

Det är så satans jäkla skönt att man börjat få lite mer fritid nu mera, jag har verkligen jobbat extremt mycket de senaste månaderna. Men nu har det börjat lätta lite, det har givit mig tid till att börja läsa böcker (som jag älskar att göra). Jag har säkert MINST 30st böcker (de flesta består utav teknik, Cyberpunk, programmering eller tv-dataspels design) som bara väntar på att läsas utav mig.

Först ut bland böcker att läsa för min del är William Gisons "Neuromancer" (släppt 1984, jag äger nästan alla Williams böcker nu mera btw). Jag har påtalat ett X antal gånger förut att jag är ett stort fan utav Cyberpunk (det började med Shadowrun till Megadrive, sedan vart jag ett ännu större fan när jag började spela System Shock), och Williams böcker har verkligen ett innehåll som tilltalar mig på ett sätt som väldigt få böcker kan.


Inte min första Gibson bok som jag läste ut (det var Johnny Mnemonic), men den första boken som jag tänker börja att läsa inom kort.

Själv tycker jag att det är lite tråkigt att folk börjat vända böckerna ryggen till förmån för film och ljudböcker. Personligen så tycker jag att man får en väldigt unik upplevelse genom att läsa böcker, en upplevelse som man inte kan uppleva genom t.ex film.

Jag vet inte hur det är för er, men jag har en berättar röst när jag läser och varje karaktär i böckerna får en egen röst i mitt huvud. Samt så tenderar jag att fantisera en hel del medans jag läser böcker, och det är väldigt tilltalande, avslappnande och underhållande.

Men om vi återgår till Gibson igen. Det är nog inte alla som känner till honom och hans verk, men om jag nämner
filmen Johnny Mnemonic då? (med Keanu "Matrix" Reeves i huvudrollen). Filmen från 1995 var/är baserad på Gibsons bok med samma namn (filmen är rätt okej faktiskt, fast boken är way better).

Är man inte bekant med William Gibsons böcker men gillar Cyberpunk, så bör man genast stifta bekantskap med hans verk. Det tänker ialla fall jag göra asap!/Robin
Gaming Ground Sverige

Aztec adventure - Samarbete är nyckeln


Äger man ett master system så är Aztec Adventure ett måste.

Jösses...fick precis syn på en riktig klassiker och barndoms titel. Aztec Adventure - The golden road to paradise för Sega Master System (1988). Ett action spel med gott om variationer och vapen. Man kunde till och med köpa tills sig bundsförvanter (olika djur, med en ganska begränsad A.I).

Spelet är rätt så svårt och jag tror inte äns att jag klarade ut spelet när jag var liten. Aztec känns väl lite som Segas svar på Zelda, typ. Om än en väldigt avlägsen sådan. Spelet är fortfarande roligt att spela, men det kräver sitt tålamod att memorera allt.

Alltså hur man ska gå till väga för att på bäst sätt ta sig igenom banorna utan att ta för mycket stryk, samt att man får med sig dom starkaste djuren. Har man ett SMS system så är Aztec ett måste i samlingen anser jag.
/Robin
Gaming Ground Sverige

KMFDM - The band of bands


KMFDM måste seriöst talat räknas till ett utav de mest underskattade banden i världen.

Jag har avnjutit KMFDM ute i solen idag (jag fick låna en laptop, så jag har kunnat jobba utomhus för en gångs skull) medans jag slutligen lyckats spika en blogg bakgrund som är snygg och passar vårat tema (Megaman ftw säger jag bara!). Utöver det så har jag lagt ner mycket tid på att banta ner antalet kb i belastning på sidan, jag har nog lyckats banta ner tjockaberta med över 2mb.

Så nu borde sidan ladda mycket snabbare för allt och alla, oavsett webbläsare och uppkoppling. Personligen så är jag riktigt stolt över våran blogg, det är mycket blod, svett & tårar bakom sidan. I dagsläget så är det mest små detaljer och några uppdateringar kvar att göra.

Sedan kan jag nog påstå att det mesta är done and made. Det är en rätt sinnessjukt stor skillnad mellan hur vi ser ut idag, emot hur det såg ut bara för ungefär 6månader sen. Det är en jäkla tur att man är en arbetsnarkoman, envis som få och har en stor fantasi och kreativitet.

Därför skulle det också vara jätte kul om vi kunde få lite mer feedback utav er (våra läsare), vad ni tycker är dåligt, bra och vad ni vill se mer/mindre utav? men nog babblat, nu lämnar jag över ordet till KMFDM!/Robin
Gaming Ground Sverige

Monkey Island - Skratta åt & med apor, samt pirater


Den bästa och roligaste äventyrs serien imo.

Den spelserie som i överlag har bäst humor är utan tvekan Monkey Island serien. MI är full proppad med minnes värda scener, karaktärer, citat och föremål. Om jag bara fick välja en del i serien som jag tycker är roligast (eller har flest roliga moment) så är det nog The curse of monkey island. Banjo duellen hör till ett utav mina favorit moment i hela serien.

Men givetvis så måste man spela igenom/äga samtliga delar. Det är man skyldig sig själv att göra. Tog ut några av dom scener som jag tycker är roligast i serien. Enjoy!/Robin
Gaming Ground Sverige

Dead Island webbserie


Den 9 september i år så drar helvetes semestern igång i zombie paradiset.

Jag vaknade upp till kanske den första höstdagen (det kändes så ute ialla fall), så nu börjar mörkret och äckel kylan sakta men säkert krypa över hela landet igen. Men jag fann lite tröst i ett mail som jag fick i min mailbox imorse ialla fall.

Är man en zombiefantast så vet man att Techlands vackra zombie slaktar spel Dead Island snart har release om bara en vecka, men vad man kanske inte visste var att Marvel gjort en kortare webbserie baserade på Dead Island. Det är väl en liten aptitretare inför the real deal kan jag tro, hur som helst så var det en trevlig läsning.

Ni kan läsa (ladda ner) serien helt gratis här!

Produktbeskrivning:

"The player is drawn into the world of Dead Island on the brink of a mysterious epidemic that suddenly, and without warning, breaks out on the fictional island of Banoi. As a guest of the Royal Palms Resort, the player's stay was supposed to be a dream holiday; a luxurious getaway to the beautiful beaches of a tropical paradise. But faced with the reality of a zombie apocalypse, there is only one thing left to do: Survive.

This is Dead Island... a paradise to die for."


Features:
- first-person melee combat
- 4 player co-op
- weapon customization
- set on an open world tropical island
-RPG elements for character development
- hordes of gruesome zombies/Robin
Gaming Ground Sverige

The incredible toon machine - Pussligt värre!


TITM, CIV och Tetris är dom spelen som jag spenderat mest tid med i mitt liv.

Nu ska jag ta upp ett riktigt hardcore och kult spel från 1994. Ett pussel spel som gjorts utav Sierra online, vid namn The Incredible Toon Machine (som är en uppföljare till Sid & Al´s incredbile Toons). Få titlar är så beroendeframkallande som TITM, och livslängden är mer eller mindre oändlig. Dett finns flera olika spellägen och en baneditor.

Där du kan skapa dina egna galna banor, som du dessutom kan dela med dig utav till dina vänner. Spelet är i mina ögon odödligt, för det är fortfarande lika roligt att se katten och musen (Sid & Al) banka skiten ur varandra.

Det finns vad jag vet totalt 3 delar utav TITM (1-3), jag har dock bara spelat den första titeln i serien. Så dom övriga vet jag faktist inte hur bra dom är. Kan dock rekommendera samlingspaket "The Incredible Machine Mega Pack". Den innehåller en hel del pusselgodis från serien.

Seriens skapare Jeff Tunnell är minst sagt ett geni!/Robin
Gaming Ground Sverige

Spencer Nilsen - Musiken bakom Ecco The Dolphin


Världens utan tvekan coolaste delfin i spelvärlden.

Hur många bra undervattens spel känner du till som du kan nämna på rakhand? jag kan typ bara komma ihåg två stycken. Och det är de bägge Ecco the dolphin spelen för Sega Megadrive. Första spelets släpptes 1992 och del 2 kom ut 94 (har inte spelat Ecoo jr, så den kan jag inte uttala mig om). Några fler än jag som fastnade för Ecco?

Ecco är ett sidscrollande, action äventyr med en dos utav pussel lösningar, och stämningen var maxxad, spelkänslan var super tight och upptäckarlusten var hög genom hela spelet/spelen. Till och med min kära mor tyckte om spelen (min far lika så, då han har gillar havet och att dyka på riktigt), det var liksom något ut över det vanliga att kunna få anta rollen som en delfin som tar sig an diverse olika uppdrag i en vacker havsmiljö.

Musiken var bara den i sig ett helt eget kapitel och det har vi allt att tacka Spencer Nilsen för. Jag brukar till och med lyssna på musiken när jag mediterar. Så pass bra och avslappnande är den. Lyssna och njut!/Robin
Gaming Ground Sverige

Wow gästar MTV cribs typ


Nästan alla jag känner spelar wow. Jag är rätt ensam om att inte göra det.


Inte för att jag följer MTV cribs precis, men man har väl sett ett och annat avsnitt när det varit någon intressant kändis som varit med. Men hur skulle det te sig om en orc från Wow var med i programmet?. Något utöver det vanliga garanterat, check in videon här nedanför för att få veta svaret på den frågan xD/Player X
Gaming Ground Sverige

Samus Aran Minecraft Skin


Samus Aran, min absoluta kvinnliga favorit karaktär inom spelvärlden.

Nu har Minecraft febern även drabbat min familj, den enda personen som INTE spelar minecraft i min familj är min mor (men jag har en känsla utav att det kommer att bli en verklighet inom kort också). Fast det är nog min minsta broder Jonas som är det största Minecraft fanet utav oss alla.

Dock så vart jag lite nyfiken efter att ha kollat över min broders axel bara för någon dag sedan. Bara det faktumet att man kan göra (eller ladda ner) skins till Minecraft, gör saken ännu mer intressant för mig. Jag fann bland annat ett Samus Aran skin (som ni kan ladda ner här!) som passade mig i smaken.

När jag såg skinet så slog mig tanken att det troligen finns alla möjliga skins att ladda ner. Gordon Freeman, Lemmings, Twisted Metal osv. Grymt coolt är bara förnamnet!/Robin
Gaming Ground Sverige

Veckans babe - Crystal aka Geekpinata


Crystal är en riktigt söt och cool gamer brud.

Omväxling förnöjer brukar man ju som bekant säga och skriva. Så jag tänkte inte vara sämre jag. Det blir lätt hänt lite ensidigt när man bara väljer ut ögongodis och inget annat. Personligen så är gamer tjejer med humor en riktig höjdare.

Geekpinata är just precis en sådan tjej. Crystal (som hon egentligen heter) är inte heller rädd för att säga vad hon tycker om den mansdominerade spelbranchen. Bland annat så rantade hon på Bioware över Mass Effect 3 och att man inte skulle kunna välja att spela som en kvinnlig Shepard (vilket Bioware nu kommer att förverkliga).

Jag tycker helt enkelt att Crystal är en riktigt cool brud, så hon förtjänar helt klart att bli den här veckans babe!/Robin
Gaming Ground Sverige

Second life - Det finns inga gränser


Tragiskt nog så är SL extremt utseendefixerat. Det är i stort sätt omöjligt att INTE notera att allt handlar om utseendet...

Om vi bortser från alla dom större online titlarna som Wow, warhammer osv. Så finns det ett online spel som jag fastnade för. Tror det var 3år sedan eller något sådant. Som jag hörde talas om Second life via något forum. Med tanke på att jag själv varit lite så där anti mmorpg/online spel.

Så tänkte jag inte så värst mycket på det. Men senare så dök det upp en mer omfattande artikel om SL på webben (via gamespot tror jag). Och jag började se möjligheterna med spelet. Det fanns liksom inga begränsningar för vad man kunde göra.

Så jag fick en del idéer på vad jag skulle kunna göra med SL. Så jag snickrade ihop en gubbe och gav honom det flashiga namnet "Milo Kungfu". Ett stört namn, jag vet.

En helt ny digitalvärld öppnades för mig. Det var som att bli född på nytt, fast på nätet. Det finns/fanns inga begränsningar alls för vad man kunde göra (det finns vissa regler dock). Jag pratade med folk från hela världen, såg live spelningar, tävlade i danstävlingar och var delägare i en butik.

Och vilka människor man lärde att känna sen då. My god. Har inte spelat SL på säkert 2år nu. Men jag över väger starkt att börja igen. För jag är sugen på att skapa saker igen. Gillar även starkt att man kan utbilda sig i SL och träffa på studenter från olika universitet och högskolor som bedriver egna projekt i SL. Riktigt coolt måste jag säga.

Second life för mig är som en enda stor digital sandlåda som låter dig leka helt fritt med dom verktyg som finns där ifrån början, plus att du kan skapa dina egna vertyg. Möjligheterna är i princip oändliga. SL är som ett vuxnare The Sims som gått online, typ./Robin
Gaming Ground Sverige

APB - Lek tjuv och polis på nätet


APB Is da shit!

Jag tog mig friheten att banda in lite ingame action ifrån min spelsektion utav APB igår kväll. Personligen fattar jag inte att spelet sålde så pass dåligt att titeln lades ner för ett tag. APB är tok jäkla roligt att spela och man har en hel stad att härja runt i.

APB är verkligen som GTA online, fast ännu roligare. Massiva gatustrider kan äga rum mellan irl spelare och polisen, för att inte tala om vad som händer när man rånat en butik och polisen är hack i häll på än. Det är en sann spelglädje det mina damer och herrar.

Imo så tycker jag att ni ska testa på APB redan idag, spelet kostar ju inget i dagsläget =)/Jonas
Gaming Ground Sverige

Remi Gaillard - Fransmän kan ha humor dom med


Remi är helt jävla insane i huvudet. Men ack så rolig.


Folk säger att fransmän inte har någon humor och att de inte de inte vet vad sarkasm är. Jag trodde lite på det där förut, men min inställning skulle komma att ändra sig när jag fick höra talas omRemi Gaillard. Killen är komik rätt igenom. Ännu mer komiskt är det att har har likheter med den amerikanska kult komik ikonen Al bundy (tv-serien "Våra värsta år"). Då bägge jobba/jobbade som skoförsäljare.

Remi fick sparken från sitt jobb och beslutade sig för att bli komiker. Ett väldigt bra val då han är en stjärna på youtube (jag skulle inte bli så där jätte förvånad om han får en egen tv-show framöver) och fått kändis status runt om i världen. Kolla in hans videos och döm själv vet ja. Jag fick mig ett par skratt ialla fall xD/Robin
Gaming Ground Sverige

Fanboyism - Hur fanboy är du?


Är du en fanboy?

Jag har blivit kallad j**** idiot, svikare och dum huvudet. Varför? för att jag inte hållt mig till ett format och för att jag inte är det formatet helt maniskt lojalt. Jag tänkte ta och berätta en sann historia som hände mig under högstadie tiden + på senare år över nätet. Det ämne jag kommer att beröra är "Fanboyism" och även Multi konsoller.


Är du bara trogen ett format eller gillar du flera?

Ni får helt fritt kommentera vad ni tycker och tänker om det här ämnet, men jag tänker vara 100% ärlig i det jag skriver. Då så, låt mig börja. Jag ska erkänna att jag växte upp med Sega´s konsoller. Min första konsol var en Sega master system. Jag fick den i julklapp utav mina föräldrar när jag var 5-6år på 80talet. Jag vart helt fast efter det. Wonderboy 1-3, Phantasy Star, Alex Kidd, Fantasy Zone med många fler vart min vardag efter skolan.

Dock så fanns det en annan liten maskin vid namn Nes som min bästa vän då hade lyckan att ha. Så jag gick mellan nes och master system titt som tätt. Nes hade ju världens jätte spelarkiv. Så jag var rätt så avundsjuk på honom. Men vi brukade låna byta maskiner med varandra ibland (han fick låna mitt SMS och jag hans Nes).


Undrar vilken konsol han favoriserar framför dom andra? hmm.

Sedan så kom ju Megadriven in i mitt liv under tidigt 90tal, ungefär nästan samtidigt så fick jag min första PC (en 286a). Och Commander Keen och Civ I presenterade sig för mig. Samma kompis som jag nämde innan fick en Snes i födelsedags present. Ännu en gång så vart jag lite avundsjuk, efter att ha spelet Zelda - A link to the past och Super Mario World.

Åren gick och min morbror skaffade sig en Playstation 1 95 någon gång. Resident Evil, Tekken och Silent Hill var namn som brändes in i min hjärna. Komiskt nog så slets jag ännu en gång åter till PC´n, tackvare Warcraft 1, X-Com, Syndicate och Dune 2.

Så det var ett väldigt flipprande mellan format och olika genrer. Vad jag försöker säga är att jag aldrig bryt mig om vad det stått för något på spelmaskinen eller när den startats upp. Jag spelar dom spelen som JAG tycker är bra. Sen struntar jag fullständigt i vilken konsol det är till.

Idag innehar jag en hel del olika spelmaskiner och datorer. Givetvis så har jag mina favoriter, men alla konsoller har sin charm och sina guld ägg till spel.Har tappat räkningen på hur många forum trådar som spårat ur kring ämnet vilken konsol som är bäst.

Jag vill minnas ett X antal tillfällen då det blivit bråk under både mellanstadiet och högstadiet över vilken konsol som varit bäst. Både verbalt och med knytnävar. Låter säkert rätt B, men för somliga så är det ungefär som att hålla på ett hockey eller fotbollslag. Bara en kan vara nr 1. Värst var det över nätet. Där folk till och med hotat mig då jag kanske sagt att jag gillar Dreamcast och Playstation 2. "Du kan väl för fan inte gilla bägge och din j**** svikare!".


Så här skulle jag vilja att det ser ut i mitt rum framöver. Jäkla lyllo snubbe alltså.

Dock har andra farit mer illa än jag där. Dagens generation är nog värre än tidigare, Kriget mellan PS3, 360 och Wii fanboysen. Det gör sig extra tydligt på sidor som youtube. Där folk klankar ner på varandra över vilket system som är bäst hit och dit. Jag tycker det bara är rätt igenom löjligt. Smaken är som baken, olika konsoler till talar olika människor. Det är lite som PC Vs Mac tvisten som pågått i gud vet i hur många år.

Jag skulle nog beskriva mig själv som en PC Gamer först och främst (ialla fall nu mera, då jag spelar majoriteten av alla mina spel på pc för till fället) men ifrån början var jag en renodlad konsol spelare. Så in total, jag är en multi consoler.

Så, vilken sida står du/ni på?/Robin
Gaming Ground Sverige

C&C Generals -Tomahawk rampage!


Mycket explosioner och pang, pang blir det i C&C Generals. Något annat vore bara konstigt.

Det vart en riktigt lyckad helg det här måste jag säga. Jag har spelat en hel del C&C Generals och jag har gillat och uppskattat var enda minut utav spelet så här långt. Själv så hade jag nästan glömt bort hur kul Generals var och faktiskt är. Det finns gott om enheter och specialattacker (kalla in air strikes osv).

Jag har även lagt märke till att Generals har rätt mycket detaljer trots att spelet alltså släppts 2003. Den överlägset bästa enheten som jag fått tillgång till så här långt (som Usa) är utan tvekan TOW Missile. De kan skicka iväg grymt giftiga tomahawk missiler (som når väldigt långt på kartan).

Man kan ställa till med väldigt mycket fördelse och skada med bara ett par Tow missile enheter (till och med vinna hela slag!), vilket jag illustrerar rätt så bra i min egen video här nedanför. Enjoy!/Robin
Gaming Ground Sverige

The minibosses - Nes musik som rockar!


Snacka om snygg coverart.

Minibosses från Massachusetts Usa fångade mina öron när jag fann deras coverlåt utav Super Mario bros 2 themet. Det visade sig att dom gjort en hel del cover låtar sedan dom formades år 2000 (deras första album kom ut samma år i september). Det mesta utav deras musik är riktigt välgjord, dom är också rätt så bra live.

5 album har dom hunnit med att ge ut också. Var av den senaste var från 2005 (Brass). Gillar man nintendo musik så måste man bara checka in Minibosses!

Bandet består utav följande (för tillfället):
Matt Wood - Trummor
Robin Vining - Gitarr
Aaro Burke - Gitarr
Ben Baraldi - Sång + bas/Player X
Gaming Ground Sverige

Brooklyn's finest - En riktigt bra action rulle


Brooklyns Finest var Snipes sista film innan han åkte in i fängelse för skattefiffel. Han beräknas bli utsläppt igen den 19juli 2013.

Tänkte dela med mig utav ett riktigt bra filmtips för de som gillar action filmer. Jag kollade igår kväll på "Brooklyn´s Finest" (med bland annat Wesley Snipes, Ethan Hawke och Richard Gere), en actionfilm ifrån 2010. Man får följa ett gäng New York poliser (Richard Gere bla) i deras hårda vardag i Brownsville Brooklyn.

Området är nämligen väldigt hårt belastat utav gäng och kriminalitet sedan långt tillbaks i tiden. Snipes spelar dock en knarklangare som precis blivit utsläppt ifrån fängelset (och det är många som vill få in han på kåken igen).

Brooklyn's finest må bara ha fått 6.8/10 via Imdb.com, men jag anser att filmen är högst sevärd ialla fall. Då den innehåller både drama, action och verklighetsskildringar ifrån hur det faktiskt är att vara polis i N.Y./Robin
Gaming Ground Sverige

Jag spelar tv-dataspel, därför är jag en mördare


Yepp, det är sant. ALLA som spelar tv-dataspel är blodsugna, massmördare till psykopater. True story.

Eftersom det malls på om och om igen hur vida våldsamma tv-dataspel kan påverka en person att begå våldsbrott, så kunde jag inte låta bli att skriva följande (det känns på något sätt som om den här diskussionen ALDRIG kommer att få ett slut är jag rädd för...). För sista j**** gången. Nej och åter nej. Är man kapabel till att döda eller brutalt mörda en annan medmänniska så är man redan mentalt rubbad sedan tidigare och behöver aukut hjälp.

Men trots den uppenbara logiken i det här ämnet så målar media upp spelen som den ständigt återkommande syndabocken när något går åt helvete i samhället (speciellt om det rör sig om skottlossningar på skolor eller liknande).

Själv så skulle jag snarare påstå att våldsamma tv och dataspel (Postal *host host*) haft en motsatt effekt på mig. Att våldsamma spel tagit död på stress och gjort mig lugnare (speciellt under de jobbiga skolåren i mitt liv). Så kort sagt, det är PERSONEN som begår brottet (hjärnan)sinnet bakom det hela) och inte spelet/spel/utvecklarna osv.

Förut skyllde media allt på filmer och musik (och ännu längre tillbaks i tiden så var det istället böckerna som fick ta smällen för allt ont som hände i världen), nu är allt spelens fel. Men vi som spelar vet tack och lov bättre än så.

Fast det förändrar dessvärre inte läget för oss Gamers och spelbranchen i stort, eftersom vi om och om igen får ta ansvar för vad enskilda idioter gör. Frågan är bara hur länge till spelen ska få ta stryk för allt skit som människor gör i världen?/Robin
Gaming Ground Sverige

Döda Lord British - Yepp, det är fullt möjligt!


Sir Richard Allen Garriott. Dataspels guru. Och hjärnan bakom bland annat Ultima.

Hoppas verkligen inte att ni vill döda Garriott Aka Lord British irl. Då han är en stört skön lirare och ett riktigt geni (han gjorda Ultima for god sake). Men ni kan där emot döda hans alterego i pc spelet Ultima XI. Dödsanimation är bara så lol "Han är död! yes, nej!. Han är uppe igen. Ah, nu dog han".

Ett skratt förnöjer som sagt. Enjoy./Robin
Gaming Ground Sverige

Chuck Norris gästar i Marios värld


Mario har inte en suck emot Chuck Norris foot of pain.

Jag har just precis hittat dagens lol kandidat (utan tvekan).  Alla har vi nog hört åtminståne ETT Chuck Norris skämt under våran livstid. Men när Chuck får för sig att slå sig in i Marios värld, så har man lite svårt att hålla sig för skratt. Och let´s face It, till och med döden fruktar Chuck Norris xD

"Chuck Norris has already been to Mars; that's why there are no signs of life there. "/Robin
Gaming Ground Sverige

Bucky Larson - Born to be a Star


Bucky var en riktig jäkla loser. Men allt skulle komma att förändras när han förstod att hans öde var att bli en porrstjärna xD

Vilken kille har INTE haft fantasier, tankar eller kanske rent utav drömmar om att bli en porrstjärna på riktigt. Dessvärre så är det långt ifrån en dans på rosor att slå igenom inom vuxenfilms branchen. Den är typ hårt styrd utav mafian i flera länder, man kan få trevliga könssjukdomar och som kille så tjänar man inte så där värst jätte bra som okänd porrskådis heller.

Bucky Larson handlar om just precis det här, eller ja, på sitt lilla unika sätt då. Bucky ser inte på långa vägar ut att vara en porrstjärna, men en vacker dag så bestämmer han sig för att bli en pornostar (det efter att ha fått veta att hans päron medverkat i en XXX film för en halv evighet sedan...).

Givetvis så kommer saker och ting att skita sig riktigt rejält för våran anti-hero Bucky. Imo så var trailern för Bucky en axelryckning på sin höjd, men jag kunde inte hjälpa att notera att Don "Miami Vice" Johnson medverkar i filmen. Samt att Adam Sandler skrivit en del utav filmens manus.

Så jag vet inte, filmen kanske är sevärd ialla fall? vad tror ni?/Player X
Gaming Ground Sverige

En booth babe´s bekännelse


Jag undrar just om booth brudarna har livvakter nu mera?

Innan folk börjar skrika sexism för allt vad deras lungor bär och feminist nazisternas huvuden börjar göra en 360 som i exorcisten, så andas in, chilla och läs vidare. Booth babes har varit en evig diskussion ända sen dom poppade upp vid E3s start 1995 (mer eller mindre).

Jag satt och läste en artikel om detta via G4TV och jag hade inte den blekaste att de (booth brudarna) hade det så pass hårt i branchen, det är precis det ämnet som jag tänkte skriva om nu.

Det är en rätt underbar kontrast som vilar över det hela, Jag (och inte ni heller) ska inte vara för snabb att döma eller att dra alla över en kam dock. Men säkerligen är en stor majoritet av de snubbarna som besökar E3 (och liknande event) både singel (och allt vad det innebär) och har en rätt begränsad erfarenhet av tjejer/kvinnor rent allmänt.

Så när de väl besöker E3 så är det första de ser på plats en massa playboy modell brudar. Det lär ju fan bli en blue screen i huvet på de flesta utav snubbarna. Jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte äns träffat såna tjejer på riktigt. Men nu ska vi inte prata om mig *host host*.


Somliga förstår dessvärre inte att ett nej är nej, och det är även då som det börjar bli obehagligt...

Jag såg på en kortare dokumentär (eller vad man ska kalla det) om just booth babes. Där flera tjejer pratar ut om deras...lite mer otrevliga erfarenheter i branchen. Det är allt ifrån stalkers, tafsare, snubbar som försöker ta panty shots till rena rövhål. Den första tanken som slog mig direkt var typ om det äns finns säkerhetsvakter till alla de tjejerna som är ute på mässgolvet?.

För seriöst talat, det var fan riktigt creepy att höra om deras erfarenheter. En kille t.ex. hade tagit en tjej i handen (som han inte äns kände!) och började bli riktigt jäkla dryg. Man skulle kanske börja sälja pepparsprej och liknande till tjejerna som jobbar som booth babes?.


Allt är dock inte pest och pina för booth babesen, de tjänar rätt så bra på sitt yrke.

Dom krav som ställs på en Booth babe är att man ska vara snygg, ha provocerande kläder (kort kort osv), le hela dagarna och kunna konversera i timmar med personer som kommer förbi just deras bås, att vara ögongodis för män (och kvinnor), in short.

Jag tycker det är en rätt platsig känsla över det hela. Typ att det inte är människor vi pratar om här utan dockor som har en uppgift, att förföra. Skulle vara rätt kul att veta vad dom får betalt per dag, hur många idioter dom får tugga varje dag och om dom själva anser att det är värt pengarna.

Tycker mycket av det bara är både tragiskt och patetiskt (Se men inte röra, hur svårt kan det vara?). En del vet inte var gränsen går helt enkelt. Men det här är förstås bara mina tankar och åsikter.

Så det vore väldigt kul att höra åsikter från både tjejer och killar runt det här ämnet.

Film

http://gizmodo.com/5444132/booth-babe-confessions

http://g4tv.com/videos/40259/confessions-of-a-booth-babe-g4s-booth-babes-audition/

Bild arkiv

http://www.e3girls.com/main.cfm?CFID=8112637&CFTOKEN=83990298

http://www.gamesradar.com/ps3/f/the-100-hottest-booth-babes-part-1/a-200710301402595024/g-20070731164933225056


/Player X
Gaming Ground Sverige

Plants vs Zombies musikvideo


Kanske det charmigaste och gulligaste strategi spelet ever?

Vi lär nog inte se till ett Plants vs Zombies 2 inom en allt för snar framtid är jag rädd för, det är troligen för att Popcap har full rulle med andra titlar i dagsläget. Men jag fann lite tröst i en musikvideo som jag fann för en liten stund sedan (alltid något ialla fall).

Vem hade trott att man skulle få se och höra en solros sjunga om plantor och zombies? men nu har man lyckats att uppleva det också. Ha en fin helg every one!/Player X
Gaming Ground Sverige

AVGN och The Nostalgia Critic


En väldigt arg spelnörd Vs en stor hög med skit spel.

The Angry Video Game Nerd, AVGN, The nerd. Mannen, myten, legenden och internetfenomenet. Vid det här laget så borde han vara ganska välkänd hos dom flesta som gillar/är intresserade utav spel.

Till vardags heter han James D. Rolfe. Men för oss Gamers/Fans där ute. Är han mer känd som just AVGN. Jag själv kom i kontakt med hans retro videorecensioner av en slump för lite drygt fyra år sen (Sökte på Castlevania på tuben, då hittade jag honom). Jag har varit ett fan sen dess. Det känns på nåt sätt som om man fått/får upprättelse genom att se AVGN ta ut sin ilska på skit spelen som drev än till vansinne back in the day´s (och jagar ens undermedvetna än idag).

Tillbaks på 80talet så hade man ju ingen som helst möjlighet att läsa recensioner på nätet osv innan man köpte spel (Vilket gjorde att man köpte grisen i säcken ibland). Oftast var det via kompisar eller av egen bitter erfarenhet som man lärde sig om bra och usla spel.

Tyvärr så känner jag igen en hel del titlar utav de spelen som han recenserat (flera utav spelen har jag dessutom spelat)). Dock hade jag aldrig hört talats om t.ex. ”Bible Games” till nes.

Inte för att det är någon större förlust. Jag skulle nog utan att överdriva säga att AVGN räddat många tråkiga dagar för min del när det bara varit skit på tv (Skit på tv? gud vad ovanligt…). Han har helt klart tagit video recensioner av spel (och filmer) till en helt annan nivå. Med sin humor och berättarteknik.

Det finns nu hela 79 episoder utav AVGN att kolla igenom (plus flertalet bonus, extra episoder). Jag rekommenderar det starkt till alla som gillar retro spel. Jag har skrattat och skrattat igenom fler talet episoder. Top gun till Nes…jag led verkligen med AVGN. Jag minns frustrationen än idag, som om jag vore 10år igen.

Mina favorit episoder:

Episode 9
- Master Chu and Drunkard Hu, Shit Pickle!
Episode 17 -
Bible Games
Episode 36 - Halloween
Episode 74 -
Plumbers Don't Wear Ties
Episode 14 - The Power Glove

Dom 5 sämsta spelen AVGN recenserat (i min mening):


1. Superman 64 - N64
Spelet är så jäkla bedrövligt uselt så man inte tror att det är sant. Borde vara straffbart att göra såna ruttna spel. Sen att dom har mage att ta betalt för skiten dessutom…

2. Dr. Jeckyl and Mr.Hyde - NES
Man dör utan anledning och man har ett vapen…som inte gör ett piss. Listan är lång. Och spelet är en plåga. Kill it with fire!

3. Bible Games - NES
Tre skit spel till priset av ett?. Låter som ett riktigt kap, eller hur?.

4.
Deadly Towers - NES
Rummen är identiska, grafiken är crap, musiken är horrible, bollar som är halvt odödliga. Kan lista i evigheter. Gillar ni att tortera er själva. Då är Deadly Towers till NES nåt för er.

5. Independence day - PS1
Ganska usel film. Hmm, vad kan då spelet bli. Det vart faktist super great. Ett utav dom bästa action/flyg simulator spelen någonsin. Spelet är så välgjort att man inte kan slita sig ifrån det. Givetvis är jag sarkastisk. Vill man skrika sig blå och bli frustrerad över värdelösa kontroller och annat smått och gott. Då Independence day ett utmärkt val.

Bubblare:

Plumbers Don´t Wear Ties - 3DO
Det kan knappt kvalificera sig som ett spel. Det är mer stilbilder med voice over och få val att göra/påverka nåt. En pung spark och en dansk skalle i ögat vore lindrigare än att genom lida den här smörjan.

Observera att det förekommer mycket svordommar och en del vulgära skämt i AVGN, så det lämpar sig inte till de allra yngsta.


Troligen NC´s reaktionen efter att ha sett/hört TMNT live spelningen från 80talet -_-

The Nostalgia Critic, en annan video recensent som helt klart satt sig på mitt minne. Jag såg en gemensam recension utav TMNT live bandet (ja, tro det eller ej. Det fanns ett live band med turtels på 80talet) med NC och AVGN. Var min kollega Tobbe som tipsa mig om NC och ”That Guy with the Glasses”. Och han är MINST lika rolig att kolla på som AVGN (dom är nu mera även kompisar).

Vet inte om det bara är jag. Men så fort som jag såg och hörde NC så skrek min hjärna ”Les claypool!”. Sångaren och bassisten från bandet Primus. Vet inte om dom är släkt på nåt sätt. Men shit vad lika röst dom har (och liknande utseende). I vilket fall som helst så är NC väldigt underhållande.

Det finns nu 98 episoder ut som man kan kolla på (110 st innan årets slut). Och det är helt klart värt din tid att kolla igenom dom.


Mina favorit episoder:

Episode 22 - AVGN Response...Response
Episode 38 - NC vs AVGN Showdown
Episode 89 - Captain N: The Game Master (fotnot. Jag tycker dock att serien är rätt tight trots hans åsikt)
Episode 45 - NC vs. AVGN retrospect
Episode 41 - AVGN Vs. NC Final Battle

Dom 5 sämsta filmerna/Serierna NC recenserat (i min mening):


Episode 6
- Teenage Mutant Ninja Turtles: The Movies (1-3)
Trean är helt klart värst i hela serien. Vanila Ice drog dock sitt strå till stacken för tvåan…

Episode 8- Super Mario Bros.: The Movie
Som Dennis Hopper själv sa till 1up.com

“ I made a picture called Super Mario Bros., and my six-year-old son at the time -- he's now 18 -- he said, 'Dad, I think you're probably a pretty good actor, but why did you play that terrible guy King Koopa in Super Mario Bros.?' and I said, 'Well Henry, I did that so you could have shoes,' and he said, 'Dad, I don't need shoes that badly.”

Jag försökte att se filmen för ett par månader sen. Men den var/är så pass pinsamt dålig. Att jag inte ens pallade med att se mer än max 10min av eländet.

Episode 86 - Barb Wire
Pamela Andersson, boobies, Pamela Andersson och mer boobies. Inget dåligt i sig. Men filmen I sig är rent **** skit.

Episode 46 -
Double Dragon
Bara Street Fighter the movie slår den här usla tvspels tolkningen.

Episode 31
- He-Man and the Masters of the Universe
Bara på pappret så låter det extremt dumt att göra en långfilm utav en teknad serie som riktar sig till barn. Speciellt när det rör sig om He-man. Inte en av Dolphs bästa roll precis (Gillar han bättre I filmen Johnny Mnemonic).Get over here!

Och yes, fighten mellan AVGN och NC får ni inte missa heller. Underhållning till max. När ni ändå håller på. Kolla även in ”The Nostalgia Chick”. Skönt att det inte bara är gubbs som fyller ut skärmen med humor, retro, film/spel recensioner.

AVGN
http://www.screwattack.com/AVGN
http://www.cinemassacre.com/new/?page_id=13
http://avgn.org/


NC
http://www.thatguywiththeglasses.com/

The Nostalgia Chick

http://www.thatguywiththeglasses.com/videolinks/thedudette/nostalgia-chick

/Robin
Gaming Ground Sverige

Fear 2 - Snakefist!


Ständigt denna återkommande Alma. Hon har hemsökt en sedan första spelet. Hon var jobbig då och lika jobbig nu.

Så har man klarat ut Fear 2 dårå, efter gud vet hur många timmar (jag spelade på hard). Fear 2 har verkligen lyckats bli bättre på samtliga fronter sedan första spelet. Skräcken är verkligen skräckinjagande, actionbitarna är mer välgjorda och bandesignen är mer underhållande (och miljöerna är lite bättre än i originalet, men det är fortfarande uteslutet korridårer och kontorslandskap som gäller).

En utav mina favorit bitar i Fear 2 är när man befäst en guntorrent på en bepansradbil. Man ska hålla fiende trupper borta tills äns kompis lyckats öppna upp en dörr åt en. Det spelmomentet var och är ett utav de coolaste upplevelserna jag varit med om i ett spel.

Det öser ut soldater på min skärm och i hörlurarna skriker en man "Snakefist! sedan drar en tyngre rockslinga igång och masslakten blir snart ett faktum. Men vilket vackert och rockigt slagtfält det är sen!/Robin
Gaming Ground Sverige

Level bjuder på ett ex utav Humanity+


En ytterst matnyttig bok att läsa =)

Jag vart väldigt glatt överraskad när jag kollade i min brevlåda imorse. Förutom att Level låg där och väntade på mig, så fanns även en riktigt fin bonus med i det nyaste exet utav Level också. Närmare bestämt ett ex utav "Humanity+", vilket är en pocketbok som kretsar kring Deus Human Revolution, Cyberpunk och en hel del filosofi om mänskligheten.

Jag tackar och bockar för denna godbit helt klart, jag hoppas verkligen att man kommer att serveras mer sådant här godis framöver. Jag vet dock inte om den här bonusen gäller även för de som INTE är prenumeranter utav Level.

Det som jag där emot kan svara på är att nyaste Deus Ex äger, och att Humanity+ & Level 65 var/är en trevlig läsning :)/Robin
Gaming Ground Sverige

Newcomer - Kanske den sista C64 titeln


Skaparna utav Newcomer beskriver sitt spel som "det ultimata äventyret". Stora ord kan tyckas, men Newcomer är ett väldigt, väldigt stort spel.

Jag ska väl direkt krypa till korset och erkänna att jag aldrig varit någon C64 användare direkt. Men helt och hållet mitt fel är det ju faktiskt inte, i och med att jag är född 1984. Jag kände dessutom knappt någon som äns ägde en C64 heller.

Därför är det lite utav en väldigt speciell känsla att upptäcka C64 spel idag på 2000talet, titlar som var big deal på 80talet och början utav 90talet. Trots att C64 varit dödsförklard sedan mitten på 90talet så lever den vidare bland fansen på nätet ialla fall.


Det är gott om dialoger och cutscenes i Newcomer.

Fast det som jag nu kommer att uppmärksamma är något unikt som ett C64 spelprojekt som pågått i över 20år (Level var nog först ut att ta upp det i Sverige). Jag syftar på "Newcomer", ett action/äventyr med över 180 interaktiva karaktärer, fler än 50st unika miljöer, 180,000 rader med dialog/text. Allt detta har presats samman på endast 2MB!

Newcomer vart släppt redan 2001 (som jag förstår det), men utvecklarna har förfinat spelet om och om igen. För att uppnå en så nära in på perfekt spelupplevelse som möjligt. Så frågan är väl egentligen när den slutgiltiga versionen utav Newcomer kommer att ha release?

Jag bör också poängtera ut att Newcomer kräver att man antingen har en C64 till hans (den fysiska maskinen/datorn) eller en C64 emulator. Själv så tänker jag helt klart att skaffa Newcomer så fort som den är done and made till 100%!/Robin
Gaming Ground Sverige

Jackie Chan har en ny film på G


Nr 1 inom stunt, action, kampsport och humor i min mening.

Jag fick precis veta att Jackie Chan jobbar på en ny film (jag är osäker på om det bara rör sig om "Xinhai geming"), jag vet dock inte vilken film det är än, men Jackie är inte direkt känd för att vara förtegen utav sig. Så mer info lär läcka ut inom kort.

Själv så skulle jag inte tacka nej till ett Rush Hour 4 eller Supercop 2!/Robin
Gaming Ground Sverige

Pc Vs Mac Vs Linux Vs Google Vs Myspace Vs Unix


Bilden ser annorlunda ut beroende på VEM man frågar...

Det kan gå riktigt livat till i fikarummet om ett gäng PC, mac och linux geeks befinner sig i samma rum och någon ställer frågan "Vilket OS är egentligen bäst?". Då kommer helvetet att braka löst med största sannolikhet, och argumenten kommer att hagla likt flaskor, mynt och annat under en derby match mellan Aik och Djurgården.

Samtidigt så tycker jag att man bör ha testat på både Linux, Mac och PC INNAN man äns fäller en kommentar om det ena och det andra imo. Fast för de som inte har ork och lust till det, men ändå vill ha svaret på vilket OS som är bäst.

Så finner ni ett komiskt svar på den frågan här nedanför xD

youtubeanvändaren Gamebox27 sammanfattade dock det hela så här:

PC = corporate nerd

Linux = ultra nerd

Mac = stylish nerd

Unix = grandpa/hippie/boomer nerd

Google = slob nerd

Myspace = social nerd/Robin
Gaming Ground Sverige

Utah Saints - Leeds klubb kungar


Jez och Tim utgör musikakten Utah Saints.

Jag hade nog aldrig hört talats om Utah Saints om det inte vore för Wipeout serien. Jag har inget som helst minne utav att grabbarna från Leeds, England äns fått tid på vare sig radio eller tv i Sverige. Så nu när jag tänker efter, tv-dataspel är nog en rätt viktig scen för musiker och artister som vill nå ut till en stor publik med sin musik.

Så jag kände att jag ville bidra till att fler upptäcker Utah Saints fantastiskt grymma musik. Saints musik är en mix utav electro, rave och dance pop. Enjoy i vilket fall som helst!/Player X
Gaming Ground Sverige

Spirits - Hjälp själarna hem


Det finns en del likheter med pussel & tänka spelet Lemmings. Men inte mej emot.

Jag tänkte bara dagen lite lätt och uppmärksamma er på ett riktigt trevligt iphone/Ipad spel. Jag upptäckte precis Mattias Ljungströms (Space of Play) Spirits, som är en nytolkning utav Lemmings (med en twist så klart), och istället för lemmlar så är det själar som man ska hjälpa att komma fram till sitt slutmål.

Givetvis så är det lättare sagt än gjort, då det finns gott om hinder och andra farligheter i äns väg, som hindrar själarnas framfart. Men användar man sig bara utav sin hjärna och tar korrekta besult så slipper man oönska otrevligheter. För runt 30kr så kan du rädda själarna till din Ipad eller Iphone via itunes!

Produktbeskrivning:

"Spirits for iPad is an award-winning puzzle game about wind, indirect control and creativity. Guide the spirits towards their destination by using them to manipulate wind, dig tunnels and build bridges of leaves. Find your own creative solution for each of the 40 beautifully hand-drawn levels. Spirits lets you play at your own pace. Pause the game at any time to get an overview over a level. Try to save as many spirits as possible and pick up the hard-to-get plants to reach a higher world rank. Sound and music are done completely with orchestral musical instruments giving the game a unique poetic feel."/Robin
Gaming Ground Sverige

Carmageddon TDR - The Soundtrack


Spelet är rätt crap, men dess soundtrack är fett nice!

Dagens sista inlägg innan läggdags blir en brutal musik käftsmäll i form utav musiken ifrån Carmageddon TDR. Spelet i sig var en riktig besvikelse (Carmageddon 2 är fortfarande den bästa delen i serien så här långt), men dess musik var faktiskt riktigt bra.

Fast mest intressant är det nya Carmageddon spelet vid namn Carmageddon Reincarnation. Men njut utav musiken och sussa gott people!/Robin
Gaming Ground Sverige

Data-tvspel är konst - Punkt slut!


Bild gjord utav Doubleleaf.

Personligen så tycker jag att det är på tiden att världen och media erkänner spel som konst nu, det börjar bli lite pinsamt. Själv så brukar jag leka en digital fotograf i de olika spelen som jag spelar. Jag tar foton på allt ifrån alien invasioner, hungriga zombies, krigs zoner till förvuxna robotar.

Flera utav bilderna som jag tagit kan faktiskt räknas som konst. Jag har till och med lekt med tanken på vad som skulle hända om jag sorterade ut mina bästa bilder, och låta min bror rita och måla bilderna för hand. För att sedan placera de i en tavelram.

Är det inte konst då?


Om tv-spel nu INTE är konst. Hur kommer det sig då att man kan köpa flera stycken olika böcker innehållandes konst ifrån spel?

Dock så behöver jag faktiskt inte gå så långt och genomföra det (även om jag har tankar på att göra det), för det finns andra som gjort det redan. Sedan får man ju inte heller glömma bort alla de fansen som avbildat sina spel hjältar, idoler och dess miljöer.

Antingen via fysiska konstverk eller av digitala sådana. Sedan så fick jag höra tals om "Into The Pixel", som är en konstutställning i amerika som är helt och hållet tillägnat konst från just tv-dataspel. Jag är så sjukt trött på hela debatten om hur vida spel kan vara konst eller ej.

Det är rätt uppenbart att sådant är fallet, det har ju bevisats om och om igen!
/Robin
Gaming Ground Sverige

Nintendo goes Twisted Metal


Who want´s some candy?

Det är tydligen fler än jag som gillar Twisted Metal, självaste Super Mario him self spelar och längtar efter David Jaffes nyaste TM spel. Till och med Pokémon diggar TM, beviset på det jag just nämnt finner ni här nedanför xD/Robin
Gaming Ground Sverige

Ekorrflickan Makoto från BlazBlue


Sexism, loli varning och pure eyecandy, nä, vardå någonstans? xD

Jag testade på Arc Systems (Guilty Gear, Dragon Ball Z mfl) fighting spel Blazblue till PS3an hos en kompis igår för allra första gången. Jag ska vara helt ärlig och säga som det är, jag har inte spelat någon utav Arc Systems tidigare fighting titlar. Så jag visste inte riktigt vad jag skulle komma att förvänta mig.

Saken vart väl inte direkt bättre utav det faktumet att jag inte är så där jätte bra på just genren fighting heller. Men jag gjorde ett tappert försök ialla fall. Det vart pinsamt värre redan vid valet utav karaktär. Min kompis började asflabba åt mig och roppade "Ah ha! så du gillar furries alltså? xD".

Vad min vän syftade på var mitt val utav ekorrflickan Makoto (som lades till i Blazblue via en DLC). Inte vet jag, jag tyckte hon var söt, sen tycker jag om både ekorrar och kvinnor. Så valet föll sig rätt naturligt för mig. Det visade sig dessutom att Makoto är mer än bara söt, hon är dödligt jäkla farlig när man väl lärt sig hennes attacker, combos osv.

Jag lyckades till och med att vinna min första match! So yeah, ekorrflickor och Makoto äger ^^/Player X
Gaming Ground Sverige

Stone Sour Audio Secrecy - Recension


Titel:
Audio Secrecy
Genre:
Industrial rock
Komponerat av:
Nick Raskulinecz
Arrangerat av:
Stone Sour
Publicerat av:
Roadrunner
Release Typ:
Official Release
Album Info:
1 CD - 14 musikspår
Release datum:
7 september 2010
Total speltid:
54 min


Corey Taylor Is da man.

Jag har börjat den här dagen med att lyssna igenom Stone Sours nyaste album "Audio Secrecy", och jag har nog inte kunnat få en bättre start än så faktiskt. Imo så är den senaste plattan också Stone Sours allra bästa så här långt i bandets historia.

Det är en blandning utav både klassisk rock, metal och rockballader. Corey har dessutom gjort ett grymt bra jobb på röst fronten (den mannen upphör aldrig att förvåna mig), han är ju allmänt känd för att kunna byta både röstläge, tonart och förvränga sin egen röst.

Summan av kardimumman är att Audio Secrecy är ett givet köp, inte bara för Stone Sour fans. Utan även för alla som gillar metal och rock. Så köp Audio Secrecy asap!

Stone Sour är:
Corey Taylor - lead vocals, rhythm guitar, piano (1992–present)
Shawn Economaki - bass guitar (1992–present)
Jim Root - lead guitar, keyboards (1995–present)
Josh Rand - rhythm guitar (2001–present)
Roy Mayorga - drums (2006–present) 

Betyg låt för låt:

1. Audio Secrecy 3.2/5
Ett stämningsfullt intro, no more, no less.

2. Mission Statement 4/5
En riktigt tung rock/metal låt \m/

3. Digital Did You Tell 3.7/5
En rätt seg låt, men den svänger till ibland.

4. Say You'll Haunt Me 4/5
En klockren rockballad/kärlekslåt.

5. Dying 4.2/5
En rock hit!

6. Let's Be Honest 3.8/5
En rätt fladdrig låt. Går mellan segt tempo till metal tempo.

7. Unfinished 3.9/5
Trög till en början, men tempot och aggressiviteten ökar längre fram i låten.

8. Hesitate 4.5/5
En given grammy award låt.

9. Nylon 6/6 3.5/5
Långt ifrån skivans starkaste låt.

10. Miracles 3.6/5
En vacker men väldigt långsam låt. Som sakta men säkert byggs upp ju längre låten går.

11. Pieces 4/5
En utav de bästa låtarna på hela skivan.

12. The Bitter End 4.2/5
Synd att inte hela albumet hade den här typen utav sound.

13. Imperfect 4/5
En väldigt kraftfull och känslofull låt.

14. Threadbare 4/5
Rock n rolll all the way!

Totalt betyg: 4/5/Robin
Gaming Ground Sverige

Google we are sorry felet - Automated queries


Google search började strula för ungefär 1-2 dygn sedan för mig/oss.

Jaha ja...kul med jul. Jag la märke till det omåtligt irreterande google felet som dykt upp på min skärm om och om igen. Jag syftar på "automated queries". Det händer i samband med när jag (eller någon annan) försöker att söka på våran blogg i sökfönstret ("Sök i bloggen").

Det spelar ingen roll vilken webbläsare eller dator jag använder mig utav, samma fel. Har sökt igenom alla datorerna efter virus, malware, adware, spyware osv. Finner nada, hör tömt cacheminnet i webbläsarna, samma fel.

Testade att använda två olika mobiler och sökte via de, samma fel. Gick in på andras bloggar och testade dears sökfönster, samma fel. Har felsökt nätverket, hittar inga fel.

Jag kan även tillägga att jag ALDRIG någonsin fått det här felet tidigare. Så det vore kul om ni läsare kunde kommentera om ni upplever samma problem som vi. Jag har i vilket fall som helst redan mailat både blogg.se och googles support om det här.

Jag misstänker dessvärre att det här något betydligt värre än något litet fel, troligen så rör det sig om en Dos attack. blogspot vart ju hårt drabbad utav det år 2009 t.ex.

Är det fler som är drabbade utav det här så kan ni testa och se om googles egen självhjälps lösning kan hjälpa er, den finner ni här!

Själva felet:


"We’re Sorry … but your query looks similar to automated requests from a computer virus or spyware application. To protect our users, we can’t process your request right now.

We’ll restore your access as quickly as possible, so try again soon. In the meantime, if you suspect that your computer or network has been infected, you might want to run a virus checker or spyware remover to make sure that your systems are free of viruses and other spurious software.

If you’re continually receiving this error, you may be able to resolve the problem by deleting your Google cookie and revisiting Google. For browser-specific instructions, please consult your browser’s online support center.

If your entire network is affected, more information is available in the Google Web Search Help Center. We apologize for the inconvenience, and hope we’ll see you again on Google."


/Robin
Gaming Ground Sverige

Command and Conquer Generals - Mitt första mission!

generals
Det är över 5år sedan sist jag spelade C&C Generals. Men nu är det äntligen dags att åter leka general.

Jag har i stort sätt hållt mig borta ifrån C&C serien i snart 6års tid nu. Mycket pga att jag tröttnade på serien helt efter C&C Red Alert 3 (som imo är ett riktigt fiasko), samt att jag tappade lusten helt när jag testade på C&C4. Men en kväll så bestämde jag mig för att ta fram en utav de äldre C&C titlarna.

Det fick bli Generals (för jag har faktiskt aldrig klarat ut originalet och inte expansionen heller), och jag började spela som USA (det finns tre fraktioner totalt sätt. Usa, Kina och GLA). Då jag hade ett svagt minne utav att C&C Generals var/är relativt enkelt, så valde jag att spela på Hard.

I vilket fall som helst, så bestämde jag mig för att banda in mitt första uppdrag (jag råkade köra över några civila med en pansarvagn när jag nös, oops, my bad -_-). Det gick så där, det finns en hel del knappar, features osv som man måste lära sig att behärska för att bli grym på C&C Generals.

Man kan inte heller sitta och tveka i två hundra år heller. Det ska vara chop chop hela tiden i stort sätt. Annars kommer man att känna av många och hårda nederlag (i synnerlighet om man spelar över LAN eller på nätet emot duktiga mänskliga spelare).

I vilket fall, min första inbandade RTS video är nu en verklighet. Enjoy!
/Robin
Gaming Ground Sverige

Kabuki Quantum Fighter - Headbang of death!


Det finns nog inte så där värst jätte många titlar där ute som man kan döda sina fiender med sitt eget hår.

Jag upptäckte idag den kanske mest udda nes titlen som jag någonsin spelat. I samband med en storstädning så fann jag action/plattforms titeln Kabuki Quantum Fighter för Nes från 1991. Bara det faktumet att HAL (skaparna utav Adventures of Lolo och hela Kirby serien) utvecklat den här titeln gjorde mig grymt nyfiken på dess innehåll.

Vid första anblicken utav Quantum Fighter så tänkte jag direkt på det första Batman spelet och Ninja Gaiden, miljöerna och grafiken påminner lite utav de spelen tycker jag. Rent spelmässigt så är Quantum Fighter relativt enkelt (när man väl vant sig vid kontrollerna), då banorna är rätt så korta.


Ett NES spel kan nog inte blir mer metal än så här \m/

Fast det blir betydligt tuffar och svettigare längre fram i spelet och timeing är verkligen precis allt. Då syftar jag inte bara på att hoppa och attackera vid rätt tillfälle, utan även att ha 100% kolla på hur bossarna agerar, rör sig och attackerar.

Det gillar precis som i många andra spel att hitta svagheter och luckor i bossarnas attacker, och att finna rätt tillfälle att attackera själv. Det som gör att i Quantum Fighter sticker ut bland andra Nes plattforms titlar är det att man slåss med sitt hår!

Man headbangar mer eller mindre ihjäl sina fiender, sure, det går att hitta och använda sig utav andra vapen. Men det finns inget coolare vapen äns sitt långa röda metal hår, som man brutalt piskar ihjäl allt och alla med.

Så sammanfattningsvis så kan jag säga så här mycket om Kabuki Quantum Fighter. Det är unikt, det är roligt att spela och det håller än idag (det vore dessutom grymt coolt om HAL skulle göra en uppföljare med dagens teknik!), så införskaffa det asap!/Player X
Gaming Ground Sverige

Brad Pitt gör zombie film - World War Z


En måste köpa bok imo.

Jag fick precis höra att Brad Pitts filmbolag "Plan B" jobbar på att göra en filmatisering utav zombie boken World War Z (skriven utav Max Brooks). Pitt kommer att spela huvudrollen i filmen och World War Z kommer att regiseras utav Marc Forster (Monster's Ball, Quantum of Solace mfl).

Det låter riktigt lovande på pappret ialla fall och filmen så bara blir hälften så bra som boken, så är den ändå sjukt värd att se. Jag har inte läst ut World War Z än (jag har precis börjat), men redan efter bara 30sidor så tycker jag redan att boken äger precis ALLT inom zombie genren.

Jag har en vis känsla utav att George A. Romero önskat att han fått göra World War Z själv, fast han lär nog inte vara ledsen i ögat ändå. Med tanke på att han redan medverat i The Walking dead (gjort gästavsnitt, som gäst regisör).

WWZ boken kan ni köpa redan idag (antingen som ljudbok, fysiskt eller digitalt ex hos Bocus!), men filmen lär dröja till slutet utav 2012 innan den har release (21 december sägs det). Jag hoppas verkligen att WWZ blir bra, för seriöst talat så har det ju inte kommit ut så där värst många jätte bra zombie filmer de senaste åren...

 

/Robin
Gaming Ground Sverige

Kosmo spin - Rädda folk från utomjordingarna!


Det blir inte mycket charmigare och gulligare än så här.

Vad händer när Big little planet och Katamari Damachi skaffar barn? jo, Kosmo Spin händer. En super-gullig titel för Iphone och Ipad där man får ta kontrollen över en liten varelse, vars uppdrag är att skydda universums alla invånare ifrån de onda rymdvarelserna som försöker att röva bort de.

Allt som jag precis nämnt kan du få uppleva för fjutiga 7kr via itunes, nämde jag förresten att Kosmo Spin är ett svenskt utvecklat spel? så var lite smart och slå två flugor i en smäll. Stöd svensk spelutveckling och ge dig själv lite skön underhållning i en och samma veva =)

Produktbeskrivning:
"Kosmo Spin is Simogo's first toy! It’s a game for iPhone, iPod Touch and iPad.

Throughout the cosmos a distress call is heard...
”HELP US! FOR SOME REASON A FLYING SAUCER IS TRYING TO STEAL OUR BREAKFAST.”

Set out on a not so epic quest to save extra terrestrial muffins, space cups of coffee and alien toasts from the evil invader. Spin the universe at the tip of your fingers to defend your planet from eightballs and watermelons by deflecting them right back in to eternity!
- A one of a kind circular arcade game! Controls so simple your dog could play it! *
- Two different game modes: Beat your own highscore in the endless mode or accept epic quests by weird people you don't know in the quest mode!
- Online leaderboards & achievements on Game Center!
- There's no reason you should pay extra for a few more pixels, so we made Kosmo Spin an Universal App. It can be played on everything from your 2G iPod Touch to your iPad. It's so sharp on iPhone 4 your eyes will split in several parts!

* Dog must have developed fingers to play Kosmo Spin."/Robin
Gaming Ground Sverige

Veckans babe - Erin McKinnon


Snacka om att Erin kan knocka än med sina vackra ögon =)

Med tanke på att höstmörkret och kylan börjat krypa sig allt närmare in på än,så känns det riktigt skönt att drömma sig bort till det soliga Florida och den vackra Erin Mckinnon (som är är ifrån just Florida). Jag hade aldrig hört talas om Erin förens idag, då via FOX "So You Think You Can Dance", som Erin medverkade i för inte allt för länge sedan.

Det visade sig dock att det var långt ifrån den enda tillställningen som Erin medverkat i, hon har varit en känd modell i ganska många år nu. Bland annat så vann hon Miss Florida titeln år 2008 och hon har synts till på framsidor till stora tidningar så som Stare Magazine och  Maxim Magazine.

Med tanke på att Erin idag bara är 27år gammal, så kommer hon säkerligen att vinna fler titlar och pryda fler tidningsomslag framöver. Det som förvånade mig var att hon trots sitt vackra utseende och kändisskap ändå är väldigt jordnär.

So there you have It, veckans babe titel går utan några som helst tvivel denna gången till Erin Mckinnon!/Player X
Gaming Ground Sverige

Battlefield 3 Aftershock - För Ipad och Iphone!


Troligen så kommer BF3 - Aftershock (det är det officiella ordet ialla fall) att ha samma release datum som BF3, vill säga den 25 oktober i år.

Jag hade en rätt vild debatt med en bekant vid lunchrasten idag gällande det här med FPS spel till mobiler eller handhållna spelkonsoller. Min kollega menade på att det mesta som finns där ute på marknaden idag är rent skräp, det kan jag till stor del hålla med om faktiskt.

Men, det finns potential och möjligheter att utveckla något riktigt unikt för både mobil och de mobila spelenheterna. Ta ID Softwares Rage för IP4 och Ipad t.ex, den titeln var och är inte så jäkla dålig imo, men den lämnar en hel del övrigt att önska.

Kanske kan EA fylla de luckorna med sitt BF3 - Aftershock? jag är hoppfull efter att ha läst och sett flertalet trailers ifrån spelet ialla fall. Den enskillt största anledning att FPS spel blir crap till mobila enheter är att kontrollerna för det mesta suger eller så har spelet en väldigt dålig uppdateringsfrekvens (alltså att spelet laggar som tusan när det blir för mycket saker på skärmen samtidigt).

Så vi får se om BF3 - Aftershock kan vända den negativa trenden helt enkelt. Låt oss hålla tummarna! En sak är ialla fall säker där emot, BF3 kommer att äga allt och alla./Player X
Gaming Ground Sverige

Bioshock - Hur det EGENTLIGEN gick till


Big Daddy är som en vandrande magnet som drar till sig little sisters, vackra sådana också. Vilken bastard!

Hell yeah! äntligen så får jag kanske en ny gamerburk (har suttit med en singlecore dator i på tok för många år nu), tackvare att jag slitit som ett djur och sparat ihop pengar under flera månaders tid. Suget efter att få spela Bioshock 2 på en värdig PC har varit så pass stor att jag mer eller mindre tänkt på det dagligen.

Somliga menar på att uppföljaren är sämre än originalet, sure, betyget som del 2 fått tyder ju på det. Men jag är likt som tusan grymt sugen på att spela Bioshock 2. Fram tills dess att det blir en verklighet utav mina dagdrömmar så får jag (och ni) skratta lite gott åt en rolig parodi som är baserad på Bioshock.

Enjoy och ha en bra dag!

"What is the difference between a man and a parasite? A man builds, a parasite asks, 'Where's my share?' A man creates, a parasite says, 'What will the neighbors think?' A man invents, a parasite says, 'Watch out, or you might tread on the toes of God...'"
- Andrew Ryan/Robin
Gaming Ground Sverige

Sbeast serverar er Skyrim Metal!


Bra många miljoner människor där ute i världen väntar ivrigt att få börja spela Skyrim. Håll ut! det är inte långt kvar tills den 11 november.

Jag har skrivit om Sbeast förut, men han tåls då bani mig att tas upp igen. I synnerlighet då han gjort en sådan pass grym metal cover som han gjort utav Skyrim teamat också. Det är dock inte den enda låten som Sbeast gjort en cover på den senaste tiden. Jag skymtade bland annat Harry Potter och Zelda på hans hemsida.

Så för den som vill uppleva riktigt bra musikcovers utav både kända film och spel-låtar bör besöka Sbeast sida asap!/Robin
Gaming Ground Sverige

Konsten att skapa en het babe i Minecraft


Det skulle vara rätt kul att få veta hur många timmar Markus och gänget lagt ner på Minecraft så här långt. Det rör sig nog om ganska många tusentals timmar kan jag tro.

Det finns verkligen ingen som helst gräns för vad man kan skapa i Minecraft, endast äns egen fantasi sätter gränserna. Jag har sett många skapelser i Minecraft så lätt kvalificerar sig som konst de senaste månaderna. Så ja, jag kan klart påstå att Minecraft bevisat ännu en gång att spel KAN vara konst.

Checka bara in den fina bruden här nedanför, som är skapad helt och hållet i just Minecraft xD/Robin
Gaming Ground Sverige

En salig blandning roliga gif klipp


Trots att klippet är roligt så kan jag ändå inte låta bli att tycka synd om ekorren, poor bastard xD

För första gången på evigheter så kör jag på en lökas, alltså ett väldigt kort och snabbt inlägg. För jag fick precis veta att det är världens jäkla oväder på G, och jag tänkte hinna iväg till gymmet INNAN ovädret drar igång på allvar. Så ni får underhålla er med ett gäng roliga gif klipp tills vidare.

Skratta som fan, men inte så mycket så att ni pissar på er nu ;) ha det great gott folk!/Robin
Gaming Ground Sverige

Kevin Mitnick driver med dagens trender


Världens kanske kändaste hackare, Mitnick i egen hög person.

Jag vet inte hur bekanta ni är med mr Mitnick, men inom hacker världen så är han en riktig super kändis. För de som känner till historien bakom Mitnick vet att han kom i kläm med lagens långa arm i Amerika i slutet utav 80talet efter att han hackat in i DICs dator nätverk.

Det i sin tur lede till världens cirkus kring hans mål och straff, Mitnick fick sitta av ett flera år lång fängelse straff (han fick i princip ett hårdare straff än någon som dödat en människa), och han vart anklagad för att ha orskat flera företag skador för flera miljoner dollar.

Jag har sett flera dokumentärer om Kevin och kolla på filmen Track Down (Hollywoods tolkning på Mitnick fallet, inte mycket i filmen stämmer överens med verkligheten). Jag snubblade över mr Mitnick imorse utav en ren slump, jag fick ett trevligt nyhetsbrev ifrån Bocus (jag handlar nästan alla mina böcker ifrån dom) om Mitnicks nya bok Ghost in the wires (som jag tänker beställa inom kort!).

Så jag började kolla upp vad Mitnick gjort den senaste tiden, det visade sig att han haft full rulle med både sitt företag (säkerhets konsulting), signera sin nya bok Ghost In The Wires och att ge intervjuer. Det ska även nämnas att Kevin är mycket för humor, vilket han flitigt illustrerade under en E3 intervju i år xD/Robin
Gaming Ground Sverige

Command & Conquer - Som jag minns det


1995 var både året då det allra första C&C spelet hade release och när jag vart ett fan utav Westwood 4 life.

Jag har precis börjat spela C&C Generals igen för första gången på evigheter, och jag kan konstatera tre saker. 1. jag saknar hur C&C var en gång i tiden 2. Jag har saknat att spela C&C och 3. Musiken är fan odödlig. Nu är det förstås visserligen inte Frank Klepacki som stått för musiken i Generals, utan Bill Brown och Mikael Sandgren.

Musiken i Generals är helt okej, men samtliga C&C titlar som Frank varit involverad i har odödlig soundtracks. Så jag avslutar kvällen med några bra remixar utav Franks klassiska låtar. Tack och god natt!/Robin
Gaming Ground Sverige

George W Bush som svart


Yes bitch! It´s some damn fucking yellow cake! xD

Att Bush W var och är en idiot vet vi sedan gammalt (hans far är dessutom en minst lika stor idiot), det har han bevisat om och om igen sedan han vart president för första gången 2001 (hans krig mot stora delar utav världen slutade inte förens 2009). Chappelle kom på den geniala idéen att leka med tanken HUR det hade varit om Bush varit svart istället för vit.

Hade saker utvecklats på ett annorlunda sätt då? och hade det blivit färre skandaler kring Bush? jag kan nog med största sannolikhet säga nej, kolla på videon här nedanför så kommer ni att förstå vad jag menar xD fast Bush hade nog varit en roligare president ialla fall, en vek tröst kan tyckas, men det är bättre än att bara vara en stor idiot utan tvekan./Robin
Gaming Ground Sverige
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy