n1wzAdy

Splatterhouse Remake för PS3 och 360comment_hereRinger det några klocker för er om jag säger "Splatterhouse"?. En del är troligen på tok för unga att äns komma ihåg det spelet. Splatterhouse är ett Action/Beat em up spel, utvecklat av Namco. Man spelar som Rick Taylor, en universitets student. Som hamnar rejällt i skiten. Rick och hans vän (flickvän?) Jennifer flyr från en storm till ett övergivet hus (som bara råkar ha öken namnet "Splatterhouse"). Rykten har gått i trakten att fasansfulla expriment har tagit plats i just det huset som Rick och Jennifer beget sig till.

En vis Dr.West, som undersöker psykologiska fenomen skall ha försvunnit spårlöst i huset.


Hail to the king baby.

När väl Rick och Jennifer kommer fram till huset. Så blir dom attackerade av deformerade monster. Jennifer dras in i huset. Medans en svårt skadad Rick är lämnad åt sitt öde. Rick vaknar senare upp i husets källare. Han borde ha varit död. Men överlevde tackvare att att han tagit på sig "terror masken" (i dom första spelen så såg det ut som Jasons hockey mask. Senare som ett skelett huvud). Masken är ett Mayiankanskt föremål med speciella krafter. Rick har fått övermänskliga krafter. Och har nu bestämt sig för att gå berserk genom hela huset för att finna Jennifer till varje pris.

Låter det spännande? bra, för det är det.  Den först titeln kom ut till arkad 1988 för att sen konventeras till NES (Splatterhouse - Wanpaku Grafifiti) ett år senare (89).


Splatter spel för barn? maybe.

Spelet kom sen ut till Turbografx-16 (en portning) 1990 (bättre grafik osv). Spelet vart så pass populärt att en uppföljare till Megadrive gjordes. Splatterhouse 2 kom ut till Megadrive 1992 och en tredje del 1993. Samtliga delar (vad jag förstått det som) går att köpa på Wii´s virtual console (vet inte om dom finns för XBL och PSN, förhoppningsvis).


Ja...jag mår inte så bra. Bara lugn, ta en toffifee så blir allt löst. "Man har så kul med toffifee!".

Denna gången handlar det dock om en remake utav första spelet (som kom ut 1998 till arkad). Så dom tar hela Splatterhouse konceptet och för det hela vidare till nextgen konsollerna. Av bilderna och filmerna att döma, så ser spelet riktigt nice ut. Givetvis så blir det en hög ålders stämpel på spelet. Jag kom kontakt med serien i och med arkad versionen. Sen fastnade jag för Megadrive versionerna.


Min mamma har alltid sagt att man ska smaka först innan man dömer. Så ät trä you bastard!

Fansen har valt att kalla Remaken för Splatterhouse 4. Men efter som det alltså är frågan om en remake utav första spelet. Så behöver man inte ha följt storylinen hos dom andra spelen för att fatta vad det handlar om (yngre människor får då en chans att köra om det försts spelet med dagens teknik). Jag vart positivt överaskad över att Namco valt att ha med mycket som man känt igen från dom äldre versionerna. T.ex. tillhygen som plankor och machete knivar bland annat.


En helt vanlig dag på krogen skulle jag säga.

Jag skulle välja att beskriva Splatterhouse som en blodigare, mer våldsam version utav Streets of Rage. Istället för människor så är det monster av olika de slag som man pucklar på (med antingen händer, fötter eller diverse vapen som finns till äns förfogande). Det var våldsamt roligt förut. Så låt oss hoppas att Namco Bandia inte tabbar sig nu bara.


Rick fick syn på den öppnaspisen och gjorde ett avbrott i sin monsterslakt för att grilla lite korv.

Splatterhouse är en TBA titel än så länge, men det ryktas om att det kommer att släppas någon gång under nästa till 360 och PS3. Undrar om dom kommer att slänga med MP och Co-op möjligheter i den slutliga produkten? man kan ju alltid hoppas.

Hemsida

http://splatterhousegame.com/

Filmer
http://www.youtube.com/watch?v=2aGtb_3DhAA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Y-e0sEBuARo&feature=fvw

/Robin
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy