n1wzAdy

NES kassetter tål precis ALLT - Rinry game gamecomment_here

/nes r tuff
Nes spel är som terminator, svår att ta döda och stenhård.

För dom som inte växte upp med Nes på 80talet så är nog vetskapen om spelens stryktålighet rätt okänt. Jag har en del egna erfarenheter utav hur pass mycket stryk kasetterna kunde ta. Jag vill minnas tre olika händelser som jag tänkte dela med mig utav.

1. Jag hade fått lånat Super Mario Bros 3 av en kompis i 4an (förhoppningsvis så läser han inte det här nu) och jag var så ivrig att få komma hem från skolan och spela. Jag bodde i en lägenhet på den tiden, så det var många trappor att gå upp för. Jag hade spelet i min hand och vid sista trappan så råkade jag tappa spelet (var bra många meter ner till golvet). Jag trodde spelet skulle ha blivit förstört. Men till min stora förvåning så var det bara lite repor på baksidan av spelet. Spelet gick igång utan några som helst problem.

2. Andra gången körde en kompis över Double Dragon 3 med sin cyckel av misstag. Spelet gick igång utan problem.

3. Tredje och sista händelsen ägde rum (Så vit jag kan minnas ialla fall) på träslöjden i högstadiet (6an har jag för mig). En snubbe vart så jäkla lack efter att ha slagit sig själv på tummen så att han tog hammaren och slog allt vad han orkade i bordet. Vad han hade glömt bort var att Metroid (det var hans eget spel) låg på samma bord som han slog på för kung och foster land. Han slog ett stort hål i kasetten och det låg plast spliter precis över allt. Även där funkade spelet utan problem.

Så det är en rätt stor skillnad på hur hållbara spelen var förr mot idag. Idag räcker det med lite damm, kyla eller sprickor för att spelet ska bli ospelbart. Dags att återgå till kasetter kanske? (Jag driver givetvis, men ni förstår nog min poäng).

Men ni behöver inte ta mitt ord på det. Checka bara in rinrygamegames video "How Tough are NES Games?". Så får ni sjävla se att jag inte överdriver!robin
/Robin E
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy