n1wzAdy

Tv-spelskontrollernas evolutioncomment_here


Många olika slags kontroller har dykt upp genom tv-spels historien. Bild lånad utav inquisitr.com

Det har tjafsats fram och tillbaka om VEM som egentligen gjorde det allra första tv-spelet, samt vilket spel som var det första tv-spelet. De flesta skulle nog säga Pong från 1972, men tv-spelens historia går ännu längre tillbaks i tiden än så.

Somliga menar på att Thomas T. Goldsmith Jr. och Estle Ray Mann spel "Cathode Ray Tube Amusement Device" (en missil simulator) från 1947, var det första tv-spelet (om än ett väldigt primitivt sådant). Sedan så har vi ju Ralph H. Baer, som själv påstår att han är tv-spelens urfader.

En titel som Ralph kämpat i år för att få (då den mesta utav äran har gått till Atari och dess grundare/nyckelpersoner Nolan Bushnell och Allan Alcorn), han har till och med skrivit på sin egen självbiografi om det hela. För att bevisa att han är tv-spelens urfader.

Ralph fick dock en liten bekräftelse på sitt jobb år 2006, när han fick mot ta en medalj ifrån Usas (då) president Bush. Utmärkelsen fick han för sitt jobb med hemma konsolerna (Magnavox Odyssey), och för att han startade igång tv-spels industrin.

Och 2010 så vart Ralph odödlig förklarad, i och med att han kom med i National Inventors Hall of Fame. Men mycket har ju som sagt var hänt sedan 1947 och Ralphs Odyssey maskin. Det är nästan sjukt hur snabbt utvecklingen och tekniken gått framåt.

Det är ju inte heller bara tekniken som ändrats med åren heller, kontrollerna har ju ett minst lika intressant teknikträd de. För min del så var min allra första handkontroll en Sega Master System dosa. Min favorit handkontroll är dock än idag, Gamecube kontrollern.

Så, vilken är eran favorit handkontroll?



robin
/Robin E
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy