n1wzAdy

The War over Das Internetz - Ingen censur tack!comment_here


Det här meddelandet mötes man utav för ett par dagar sedan när man besökte wikipedia. Internet shall remain free and open! som sagt var.

Man skulle kanske kunna tro att politikerna (och myndigheterna) i Usa skulle ha fullt upp med det uppkommande precsidentvalet och att städda upp sin urusla ekonomi. Men nej, det är tydligen bra mycket viktigare att förstöra helhets upplevelsen utav internet för miljoner och åter miljoner dagliga internet användare istället.

Jag pratar om Sopa (Stop Online Piracy Act ), och den amerikanska staten. Den 18 januari i år så stängde Wikipedia ner sin sida i en protest emot Sopa och dess förslag, samt hot med det fria och öppna internet (som dessutom hotar själva Wikipedias filosofi och existens, nämligen att kunskap ska vara lätt åtkomligt för ALLA).

Internet är ett levande väsen, något som är en del utav nästan alla människors dagliga liv i världen. Som vatten och luft. Men nu försöker man alltså att ÄGA internet, och styra vad som får och inte får göras. Det här kunde verkligen inte ha kommit mer olägligt.


Jag har alltid tyckt att internet ska förbli fritt, ocensurerat och tillgängligt för alla.


Det är redan oroligt i världen med en taskig ekonomi, den arabiska våren, krig hit och dit, saktionerna emot Iran, cirkusen kring Irans påstoda kärnvapen program. Och mitt i den här satans smeten så ska alltså Usa börja tjafsa med internet och copyright lagar.

Det har utlösts ett fullskaligt cyberkrig på nätet som följd utav det här. Hackergruppen Anonymous har redan gått ut med att de tänker göra precis allt de kan för att sätta käppar i hjulet för Usa och Sopa (vilket det också gjort, genom att ha hackat och sänkt flera amerikanska sidor). Jag har i strot sätt alltid varit väldigt anti-bigbrother (inte tv-showen, utan att regeringar osv ska ha total kontrol och uppsikt över sina medborgares liv).

Megaupload ligger som bekant nere, och dess ägare/grundare har redan tagits om hand. Så nu är verkligen cirkusen i full gång. Som jag förstår det så kan vem som helst i hela världen bli stämd utav något företag i Usa, för i stort sätt vad som helst.

Säg t.ex att jag spelar in en cover och laddar upp den på youtube. I bästa fall godkänns inte ens videon, eller så laddas den upp utan ljud (yay...), eller i värsta fall så blir jag stämd. Det här tar död på all kreativitet imo, och den amerikanska staten skjuter ju sig själva i foten.

Som om det här skulle förbättra Amerikas status i världen
(nu är du ju mer hatade än någonsin), samt så jagar de små ören åt Hollywood, medans de sabbar för företag i Amerika som jobbar över nätet (där rör det sig om betydligt större summor pengar).

Jag tycker helt klart att det är på tiden att vi sätter ner foten nu och säger att det får vara nog!

Vad är era tankar kring det här ämnet?

/Player X
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...
Postat av: LIENE

sv: Fint att höra det:)

Ja, man kan inte räkna med någon. Vi är inte ämnade till att vara beroende av andra, vi är individer och ska därför stå på egna fötter!

Tack, jag hoppas det, fast hoppas räcker inte, man måste tro:) och jag tror de ska hjälpa.

Date: 2012-01-25 Time: 07:59:21 Url: http://lienes.blogg.se/
Postat av: Robin

- LIENE

Ja, och världen har bara blivit mörkare och kallare för varje år som gått också...ja, jag hoppas på att du kommer att må bättre inom kort =)

Date: 2012-01-26 Time: 10:19:49 Url: http://thegamingground.com

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy