n1wzAdy

Scarface - Filmcomment_here


En kultförklarad film som det gjorts hur många parodier som helst på sedan 80talet.

Jag poppade i en riktig 80tals klassiker i min dvdspelare idag. Jag syftar på Brian De Palmas gangster film Scarface med Al Pacino i huvudrollen som Tony Montana Aka Scarface. Jag har sett filmen många gånger förut, men av någon anledning så har det blivit mer eller mindre en tradition för mig att ALLTID kolla på den minst en gång per år i sammband med sommaren.

Så jag tänkte göra en mini recension utav Scarface. För det första så finns det INGEN gangster film som äns kan mätta sig med Scarface (möjligtvis Al Capone med Robert De Niro i huvudrollen, eller Gudfadern serien), hela filmen är full utav minnesvärda citat, scener och karaktärer.

Sedan är ju Tony (Al Pacino) pricken över i:t också. Jag tror nog ingen annan har kunnat göra ett bättre jobb än  Al. För de som inte vet vad Scarface handlar om så kan jag sammanfatta det lite kort. Tony var en kubansk fånge som lyckades ta sig till Miami, Usa på 80talet (Tony trivdes inte så där jätte bra på Kuba, dessutom så var det oroliga tider på gång där).


"In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. Then when you get the power, then you get the women."

Väl i Miami så börjar Tony jobba som någon slags diskpojke vid någon vägsylta och det passade inte Tony i smaken precis. Han ville ju bli rik och få makt. Så han söker sig till den under världen och börjar smått som hantlangare, men jobbar sig snart upp i gangster hierarkin.

För kokainet flödar i Miami och alla som säljer det blir rika som troll. På alla sätt och vis så lever Scarface upp till den amerikanska drömmen, att allt är möjligt och att alla kan bli rika om man jobbar hårt. Fast Tony valde som sagt var den mörka sidan för att uppnå allt det där. Jag tänker inte spoila hur filmen slutar, men jag kan säga så här mycket ialla fall.

Slutet utav Scarface säger egentligen allt, mer än miljoner ord eller 3timmar film. Tony sammanfattar slutet rätt så bra själv "I'm Tony Montana! You fuck with me, you fuckin' with the best!" och "Say hello to my little friend!"

Scarface är på alla sätt och vis en odödlig film, bara musiken i filmen är i sig epic. Så ja, Scareface är en måste film att se innan man dör.

Betyg 8/10
/Robin
Gaming Ground Sverige
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy