n1wzAdy

Streets Of Rage Remake - PC Recensioncomment_here


Titel: Streets Of Rage Remake
Utvecklare: Bombergames
Format: PC
Genre: Beat em up
Releasedatum: 3 april 2011 
Svårighetsgrad: Hard
Spenderad tid: + 100 timmar
Snittbetyg internationellt: ????


Man kan välja att spela i vilken ordning som helst. Det finns nämligen inga krav på att spela igenom banorna i en vis ordning.

Jag trodde ärligt talat att jag aldrig någonsin skulle få uppleva ett nytt Streets of Rage spel. Med tanke på att SOR3 släpptes 1994 (över 17år sedan) och den påstådda uppföljaren (SOR4) för Dreamcast lades ner nästan lika snabbt som den påbörjade (SOR4 projektet startade dock redan 1999).

Uppföljaren till DC skrotades för att de som gav tummen upp eller ner för olika projekt hos Sega hade noll koll på Streets of rages historia (bra jobbat där *facepalm*). Resten vet vi, åren gick och inget nytt SOR spel kom ut.


I SORR så finns det nu ännu mer olika slag och kombos. Dessutom så går det alldeles utmärkt att ha med sig en A.I styrd medspelare.

Men så hände det något runt år 2003 någon gång. Ett gäng grafiker, kodare, designers och musiker hade fått nog utav SEGA och att det aldrig hände något med SOR serien. Bombergames är teamet som gjort något åt saken. De ligger nämligen bakom hela Streets of Rage Remake projektet.

Jag hörde talas om SOR-Remake för ungefär 3år sedan och jag har följt deras arbete väldigt noga sedan dess. Men jag började bli orolig när åren gick och ingen final version släpptes. Sure, det fanns ju beta versioner att ladda ner. Men det var mer eller mindre dött på uppdaterings fronten under en väldigt lång period.


I princip ALLT har blivit uppdaterat eller utbytt i SORR. Grafiken, musiken m.m.

Men så en dag så fick jag höra att den slutgiltiga versionen utav SORR nu fanns uppe och redo att laddas ner och avnjutas. Jag bokstavligen kastade mig över min dator och började nerladdningen. Nu ska jag återberätta vad jag upplevt under flera veckors tid och under hundra och åter hundratals timmars spelande.

Det kändes som att komma hem, fast till ett mycket vackrare, charmigare och coolare hem. Inte nog med att grafiken, musiken och bandesignen fått sig en total remake. Det finns nya fiender, bossar, spelbara karaktärer, vapen (maskingevär och granatgevär bla), kampanjer och mellansekvenser.

Jag lade även märke till att Bombergames utvecklat SOR Remake på så sätt att det känns lite arkadaktigt, fast på ett positivt sätt. Det är lite svårt att förklara för någon som inte spelat på en riktig arkadmaskin förut, men menyerna och allt känns väldigt Arkad.


För pengarna som man samlat på sig under spelets gång så kan man låsa upp hemliga karaktärer eller köpa diverse annat gott och smått i shopen.

En annan riktigt cool sak är att man nu kan välja att ha med sig en A.I styrd medhjälpare (ska man spela på den svåraste svårighetsgraden så kan det nog vara en fördel att göra det). Och har man låst upp alla de spelbara karaktärerna så kan det bli en sådan udda duo som t.ex Mr X och Axel Stone.

Min favorit karaktär är dock Mr X livvakt Shiva och den duon som jag gillar bäst är Shiva och Max Thunder (en gigantisk brottare). En högst dödlig kombo utav blixt snabba kamsports sparkar och slag, råmuskel styrka samt tunga/smärtsamma wrestling grepp/kast.


Oavsett vilken del utav SOR man spelar, så kan man använda sig utav special attacken (alltså att polisen hjälper än. Såvida man inte är Mr X, Shiva eller någon annan ond karaktär).

En annan häftig feature som Boombergames kastat In är att man har möjlighet att välja sin egen väg under spelts gång och det påverkar också vad som händer på skärmen, så kallade alternativa ruter. Man ska dock tänka sig för INNAN man väljer väg. För det är inte alltid till äns fördel att välja en vis väg.

Det kan bli lättare, men det kan mycket väl bli svårare också. Men summan utav det hela blir ju att omspelningsvärdet blir enormt. Men det är mer. Det finns flera olika spelläggen i SOR Remake och det ska gå att spela online också, med eller emot sina vänner.

Som ett troget SOR fan så kan jag säga så här mycket. Streets Of Rage Remake är spelet som Sega önskat att det själva gjort, det är det bästa SOR spelet i serien och det är det bästa Beat em up spelet som någonsin gjorts.

Plus

+ Bättre grafik
+ Gott om nya karaktärer
+ Ny musik
+ CPU spelare
+ Stort omspelningsvärde

Minus
-  Jag hade gärna velat ha fler slagkombos och en block funktion

Handling/story:  -/10

Knappast  det som man bryr sig om i SOR serien.

Spelkänsla: 9.0/10

Det finns inte mycket som slår känslan att sätta en perfekt kombo på Mr X för att sedan slamdunka honom i golvet. Eller att veva runt med en katana på dansgolvet och se sina fiender flyga åt höger och vänster.

Grafik: 8.2/10

Kanske inget som man hetsar upp sig över idag. Men nog är SOR Remake något utav det snyggaste som gjorts inom beat em up genren.

Ljud/Musik  9.2/10

Yuzo Koshiro musik har och kommer ALLTID att vara odödlig, tidslös och epic.

Kontroll: 8.8/10
SOR serien har mer eller mindre alltid lidit utav halv sega kontroller. Men Bombergames Remake har blivit bättre på den fronten utan tvekan.

Livslängd: 9.0/10

Med tanke på  att SOR Remake innehåller SOR 1,2,3, flera extra kampanjer, upplåsbara karaktärer, alternativa slut och annat godis. Så har man att göra så det räcker i bra många timmar framöver.

Totalt: 52/60
Efter 8års slit så lyckades Team Bombergames färdigställa sitt drömprojekt. De vill skapa den bästa Streets Of Rage upplevelsen och ge serien en total makeover. De lyckades med precis allt det, dessvärre så satte Segas advokater krokben för SOR Remake. Synd, med tanke på att SOR Remake är det bästa som någonsin gjorts inom Beat Em Up genren och den bästa versionen utav SOR som släppts.

/Robin
Gaming Ground Sverige
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...
Postat av: M E R E I

- Åh streets of rage! Spelade de spelet varje dag! Min lillebror laddade faktiskt ner den gamla versionen till sin xbox 360 för någon månad sedan så jag spelar det fortfarande! Haha hoppas du haft en bra helg! Kram!

Date: 2011-06-20 Time: 02:47:46 Url: http://dajeroma.blogg.se/
Postat av: Robin

- M E R E I

Satan vad nice =) SOR3 är dock helt klart den svåraste delen i serien så här långt. Vill man få det bästa slutet så måste man ju spela igenom hela spelet på hard.Det finns inget utrymme för tabbar om jag säger så.

Date: 2011-06-20 Time: 10:35:25 Url: http://gamingground.blogg.se/

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy