n1wzAdy

Ghost in the Shell 2 Innocence - Filmrecensioncomment_here


Title: Ghost In The Shell 2 - Innocence
Genre:
Animerat/action
Releasedatum:
6 mars 2004
Speltid: 100min
Åldersmärkning:
18+
Format:
DVD/Blu-Ray
Stjärnor:
Akio Ōtsuka, Atsuko Tanaka
Producent: Mitsuhisa Ishikawa
Regissör: Mamoru Oshii
Snittbetyg internationellt: 7.6/10 Imdb.com


Den japanska maffian (Yakuza) skapade de här robotarna ursprungligen i avsikt för sex. Det slutade med att de till slut vart mördarmaskiner istället.

Jag gav första Ghost In The Shell filmen 4/5 i betyg för bara någon vecka sedan, det betyget förtjänar filmen verkligen, inget snack om saken. Men nu är det alltså dags för mig att recensera uppföljaren från 2004 (som Studio Ghibli gjort).

Jag har sett filmen förut, men det var flera år sedan sist, så jag hade glömt bort det mesta utav filmens innehåll. Så nu var det dags att friska upp minnet på nytt. Handlingen äger rum ett par år efter första filmen, det är nu år 2032 och Major Kusanagi är fortfarande inte återfunnen (hon som det handlade om i första filmen).

Cyborg agenten Batou
(Kusanagi kollega/partner inom den hemliga säkerhets organisationen Sektion 9) tog hennes försvinnande väldigt hårt, då hon var en god vän och arbetskollega till honom. Batou får en ny kollega vid namn Togusa (som påminner mig lite om Mel Gibson I Dödligt Vapen) och de hinner knappt bekanta sig med varandra innan de får ett riktigt bloodigt uppdrag på sina händer.

2st poliser har blivit brutalt mördade I en gränd utav en så kallad ”nöjes robot” (en android vars ändamål är att tillfredställa män/kvinnor sexuellt, även kallad ” gynoid”), och ytterligare 6 människor skulle komma att gå samma grymma öde till mötes. Situationen gick från dåligt, till kritiskt på noll tid.


Batou har nyckelrollen i GITS2 istället för Major Kusanagi, och han sköter saker lite mer ”våldsamt” än vad hon gjorde.


Batou och Togusa letar desperat efter ledtrådar och vittnen som kan leda de vidare i det brutala fallet. De hittar slutligen till robottillverkarna Locus Solus (det är där sexrobotarna produceras), och där ifrån så blir det bara en allt mer luddig och förvirrande handling.

Ena stunden så matar Batou sin hund, för att i nästa gå rampage i en lokal matvaruaffär och sedan styra upp Yakuzan. Som tittare så funderade man ibland vad tusan man egentligen kollar/kollade på för något, en hel del scener i filmen känns extremt random.


Kusanagi är nu mera en del utav nätet (The net), så hon är inte längre en fysiskform. Hon kan där emot anta fysiska former genom att ladda ner sitt medvetande i shells (robotar/androider osv).

Jag säger inte att jag hade svårt att förstå det som jag såg och hörde
, eller att jag inte fattade alla de filosofiska citaten. Jag menar bara på att allt kändes och uppfattandes som väldigt osammanhängande.

Troligen så har det att göra med det faktumet att man på fullt allvar försökt att avtäcka följande ämnen på endast 1timme och 30min. Meningen med livet,  har robotar själar?,  är det okej att ha sex med robotar?, kan man verkligen tro på det man ser, hör, upplever och minns?

Det är ungefär som om Sagan om ringen trilogin bara varit en enda film. Det hade varit en OMÖJLIGHET att göra Sagan om ringen rättvis på 2-3timmar. Det är lite som är fallet med Ghost In The Shell 2 också.

Hela filmen känns mer som en introduktion och förklaring av vad Ghost In the shell universumet är och handlar om. Och när nästan 30% utav filmen är ren utfyllnad också, så gör det inte helhetsintrycket en bamsetjänst direkt.

Så tyvärr, del II utav Ghost In The Shell var och är inte alls det som jag hade hoppats på. En grafisk/animerad ögonfest, yesbox, men utöver det så är det riktigt, riktigt tunt. Man sitter med fler frågetecken i huvudet efter filmens slut än vad man gjorde i dess början.


Plus
+ Animationerna och alla grafik effekterna tar andan ur än
+
Action bitarna är riktigt intensiva och välgjorda, även om de är få till antalet
+ De filosofiska bitarna (för de som förstår dom)
+ Ännu en gång så levererar Kenji Kawai ett helt makalöst soundtrack, epic!

Minus
- På tok för många frågetecken och på tok för lite filmtid för att reda ut de
- Major Kusanagi är knappt med i filmen alls, trots att hon var nyckelpersonen i förra filmen
- Nästan 30% utav filmen består utav saker som inte är relaterat till själva handlingen alls
- Extremt rörigt, tillkrånglat och filmen saknar en egentlig rödtråd


Story:
3.2/5
Uppbyggnad/Innehåll:
3.5/5
Action:
3.5/5
Stämning/känsla:
4/5
Effekter/Animationer:
5/5
Slutsats:


Uppföljaren är absolut inte en dålig film, potentialen och allt finns där. Men själva utförandet är så pass tillkrånglat att man inte kan göra annat än att klia sig själv i huvudet och fundera hur de tänkte egentligen.

Bortser man från de vackra animationerna, så finns det nästan bara ett tomtskal kvar utan innebörd.   Det är på tok för få och minnesvärda scener/dialoger för att jag ska kunna ge GITS2 ett högt betyg - 3.2/5



/Robin
Gaming Ground Sverige

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy