n1wzAdy

Pirates of sillicon Valley - Filmcomment_here


Title: Pirates of silicon Valley
Genre:
Dokumentär/biografi
Releasedatum:
20 juni 1999
Speltid:
95 minuter
Åldersmärkning:
12år
Format:
Dvd
Stjärnor:
Noah Wyle, Joey Slotnick och Anthony Michael Hall
Producent: Leanne Moore
Regissör:
Martyn Burke
Snitt betyg internationellt:
6.9/10 imdb.com


Att vara lite paranoid är aldrig fel. Jobs litade på tok för mycket på Gates.

Vet inte hur många gånger jag hört i mitt liv att en enda person inte kan göra någon som helst skillnad i världen. Jag vet sedan länge att det är rent nonsens att resonera så. Det finns gott om kvinnor och män inom olika branscher och yrken som bevisat motsatsen.

Men den här filmen är inriktat på tre män speciellt. Ni känner garanterat igen dom. Dom heter så mycket som Bill Gates, Steve Job´s och Steve Wozniak.


Ett dator geni in action. Mr Gates skapade ett IT imperium genom att spela korten rätt.

Tre utav mina största idoler inom IT/dator branschen. Man får följa geni trion i filmen från deras ungdom på 70talet när de var no bodies fram till deras stora genomslag. Det började med en stor smäll, det var upplopp runt campuset där Woz och Jobs studerade någon gång på 70talet.

Men dom var för upptagna att mixtra med sin nya leksak ”blue box”. Ihop med Captain Crunch så lyckades de inte bara med konststycket att få kostnadsfria samtal. Steve lyckades även att ringa till självaste Vatikanen i Rom, då han imiterade Henry Kissingers (en amerikansk diplomat) röst och frågade efter påven (som sov när dom ringde).

Medans de två Steve trixade med sin första Apple dator så är Gates, Paul Allen och Steve Ballmer fullt upptagna med deras Altair dator.

 


Woz har alltid varit min IT guru favorit. Då han gillar både skämt och tv-spel.

PSV ger en rätt så bra sammanfattning och inblick i var och en utav hjärnorna bakom Apple och Microsoft samt personer runtomkring de bägge (Xerox, Lotus mfl). Det är kunskap och informations frossa för geeksen och dom teknik intresserade. Tydligen så är det mesta i filmen korrekt och sant också. Då både Gates, Woz och Steve (plus andra) kommenterat filmen i senare intervjuer, inte klagat väsentligt på sannighets halten.

För min egen del så var det en trevlig tillbaka blick på hur the chosen few kom från ingenstans och förändrade precis allt och vart rika som troll på kuppen. Var även intressant att få veta varför Job´s hatade IBM så himla mycket som han gjorde (och kanske fortfarande gör).

Plus
+
Matnyttig info för den som är intresserad av ämnet
+
En del geek humor
+
Väldigt bra skådespelare

Minus
-
Man hade velat se mer, filmen är på tok för kort

Story/Handling 8.0 /10
Med tanke på att hela filmen bygger på flera sanna historier. Så är handlingen ytterst intressant och unik. Därav det höga betyget.

Ljud/musik 6.0 /10
Ehrm…inget jag la märke till precis. Väldigt anonymt och passivt måste jag säga.

Karaktärer/ Skådespeleri 7.7/10
I princip alla gör ett great jobb i filmen. Men Joey, Anthony och Noah (Bill Gates, Jobs och Woz) gör ett otroligt bra jobb. Dom ser verkligen ut och beter sig som dom riktiga personerna gör.

Drama  8.2/10
Gott om odödliga citat och händelser som förändrat en hel värld. Bara att låta sig inspireras och se hur genierna byggde upp allt från inget.

Dialoger 7.5 /10
Steve Job´s säger jag bara, Steve Job´s. Han må ha varit ett ass hole. Men snacka kunde han. När han talar, då samlar folk kring honom som bin kring honung.

Kreativitet/originalitet 7.4/10
Filmen är ju som bekant baserat  på sanna historier.  Men det känns som om det kunnat göras/framställas på ett lite flashigare sätt. Jag har läst både Bill´s, Job´s och Woz böcker. Det finns gott om material att göra något av.

Totalt  7.4/10
Pirates of Silicon Valley är en måste film att se om man är intresserad utav teknik, datorer och IT. Finns ingen som helst anledning att INTE se den. Men är man inte intresserad alls av vare sig IT eller skaparna bakom några utav världens största företag. Då gör man bäst i att låta bli.



/Robin
Gaming Ground Sverige
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy