n1wzAdy

Megadeth - Musikcomment_here


Genre
Heavy Metal, Trash Metal
Titel:
Endgame
Producent:
Dave Mustaine, Andy Sneap
Publicerat av:

Roadrunner Studios
Release Typ:
Official Release
Album Info:
1 CD - 11 musikspår
Release datum:
2009-09-11
Total speltid:
44:47
Betyg internationellt
about.com 4.5/5, popmatters 8/10, ultimateguitar.com 9.1/10

Det var ett bra tag sen sist man hörde något nytt ifrån Dave Mustaine och hans Megadeth. The System has Failed var senaste albumet från Megdeth (det var 6år sen det, 2004). Vad har hänt sedan dess?.

Tja, dom har en ny lead guitarist vid namn Chris Broderick (fd gitarrist för Jag Panzer och Nevermore och Glen Drovers ersättare i Megadeth) och Dave Mustaine har blivit kristen. Han vart det efter alla turer till rehab (han ska tydligen be före och efter alla konserter). Det går knappast att förneka att hans nyfunna tro påverkat han som person och musiken han gör. Jag skulle inte kunna påstå att det påverkat hans musik till det bättre.

Jag skulle även kunna vara så fräck att säga att det är ytligare en spik i kistan för att religion inte för något gott med sig.Dave ser taggad ut på det här fotot.

Skivan inleder starkt med Dialectic Chaos. Men man blir dessvärre bara invävd i en falsk trygghet i vad som INTE kommer att vara ett spikat sound genom hela plattan. Sen spinner det vidare åt alla möjliga håll och riktningar. Texterna för låtarna är inte något av det bästa Megadeth presterat genom åren. Endgame innehåller knappt  några texter som jag lagt på minnet, säger väl en del bara det. Dom är inte av epic klass helt enkelt.

Dom som förväntar sig tunga låtar som t.ex. ”Beneath the skin”, Devil´s Island”, ”Rattlehead”. Kan glömma det helt. Ain´t gonna happend.

Endagme har egentligen bara tre riktigt bra låtar (Var av en bara kan räknas som en hit). Så Endgame är inte ett album som kommer att tas fram så ofta för min egen del tyvärr. Albumet är ganska rätt igenom oinspirerat och rörigt. Det där lilla extra finns inte där helt enkelt. Klassiska låtar som ”Holy Wars”, Tornado of souls” och Peace Sells – But Who´s Buying?” är inget man finner I Endgame.


Dave in action.

Dave låter även rent allmänt trött och seg genom hela skivan, ungefär som om en skådespelare bara läser direkt ur manuskriptet bara för att få det överstökat. Endgame är inte det albumet jag hade hoppats på att det skulle vara och det är inte en utav Megadeths bästa album, men inte heller deras sämsta (Risk är utan tvekan deras sämsta album enligt mig). Hårda ord från mig kan tyckas, men med tanke på att jag hängt med som ett fan sen första albumet så har man vissa krav.

Som vanligt så rör det sig ju om ”Smaken är som baken” och ”i jämförelse med vad”. Men jämför man Endgame med tidigare Megadeth hitlåtar och album. Så framstår Endgame som riktigt vek och dåligt utförd. Sen får man ju dock tänka på att Dave inte är någon ungdom längre heller precis…är fan ett mirakel att karln äns lever efter alla hans tur in och ut från rehab genom åren.

Betyg, låt för låt

1. “Dialectic Chaos”
Ett jäkla tryck I den här låten. Somliga säger att den påminner om en vis ”Wolfmother” låt, men faktumet kvarstår ändå att det är en grym låt, synd att den är så kort bara 8/10

2.
“This Day We Fight!”
Klassiskt Megadeth sound med tunga gitarr riff och dundrande trummor. Tycker dock att låten är lite små seg och att texten är smått radig  7/10

3.
“44 Minutes”
Bra text, schysst gitarr spel och riffs  8/10

4.
“1,320″
Påminner om Megadeths forna dagar. Klockren trash metal låt. Headbang to you dropp! 9/10

5.
“Bite The Hand That Feeds”
Känns som en mellan låt. Typ en sådan som man gärna bläddrar förbi eller skipar helt . En ganska tråkig låt helt enkelt. 6/10

6.
“Bodies Left Behind”
Tunga riff men allmänt seg låt och inte fullt så bra text . Det klickar helt enkelt inte till i mitt metal huvud  6/10

7.
“Endgame”
Inte världens bästa lyrics precis. Men ännu en gång så riffas det loss rejält 7/10

8.
“The Hardest Part Of Letting Go… Sealed With A Kiss”
En mjuk låt till en början som växer till något betydligt vassare och tyngre. Men låten ger en bitter eftersmak, som om något saknas 6/10

9.
“Headcrusher”
Metal yxor i all ära. Men var är kraften och krutet någonstans? 6/10

10.
“How the Story Ends”
Helt rätt känsla och uppbyggnad i den här låten 8/10

11.
“Nothing Left To Lose”
Riktigt tight bas slinga och gitarr solon 7/10


Total betyg 7/10
För att summera upp vad det som gjort att Endgame inte fått högre betyg. Så är det att dom flesta låtarna inte ger några kickar alls, man diggar inte med och det räcker inte med endast tre grymma låtar (Dialectic Chaos, 1,320 och 44 Minutes) för att hålla upp ett helt album. Endgame är mer ett måste för hardcore fansen än för dom som vill ha ett kick ass heavy/trash metal album.

Megadeths hemsida

http://www.megadeth.com/home.php

Tillbaks till tiden då Megadeth var som bäst. Into the lungs of hell
http://www.youtube.com/watch?v=rOI8T06PNq4


/Robin
Gaming Ground Sverige

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy