n1wzAdy

Nintendo World Cup - Nescomment_here


Title: Nintendo World cup
Utvecklare: Technos Japan
Format: Nes
Genre: Sport
Releasedatum: 18 maj 1990
Svårighetsgrad: Normal
Spenderad tid: 10timmar
Snitt betyg internationellt: 8.3/10 hos gamespot.com


Nu är OS i Vancouver nästan över (vart en del guld regn för Sverige, men inte i hockeyn tyvärr) och med tanke på alla fiasko år inom svensk fotboll så får man ta tag i det hela själv. Let´s play som ball!

Nintendo World Cup Soccer är som synes en fotbolls titel. Men inte vilken fotbolls titel som helst. Spelet är till att börja med utvecklat av Technos Japan (River city ransom) och man kontrollerar inte 11spelare på planen utan endast 6st (med målvakten inräknat). Sen kan man addera till det faktumet att inga fouls delas ut heller, alltså. Inga gula och röda kort.

Man kan köra precis hur fult man vill. Armbågs tacklingar och glid tacklingar (eller varför inte bara köra en dundrare i ansiktet på någon av dina motståndares spelare?).

 


Motståndar lagets spelare tar igen sig genom att göra snöänglar mitt på planen.

Innan spelet startar så får man välja mellan två olika game modes, tournament (man får välja ett utav 13 olika lag/länder) eller Vs Match mode (spela med/emot kompisar). Rätt roligt, jag fick för mig att man kunde spela som Sverige. Men nej, mitt minne svek mig där (inte spelat World Cup till nes sen jag var 9år typ). Så det fick bli Brasilien.

Så man har 12matcher att kämpa sig igenom mot diverse olika länder, innan man vinner och tar hem hela cupen.


Bollen ska in i målet där den hör hemma, så enkelt är det.

Det är inte svårt att sätta sig in i spelet. Det finns inga regler alls mer eller mindre. Med undantag för hörna, utkast och mål. Det enda viktiga för dig är att näta fler bollar i mål än vad dina motståndare gör på dig, innan tiden rinner ut (Varje halv lek är bara ett par minuter långa i spelet. Så varje match är över på kanske 15minuter irl eller något sådant).

Hur du sen gör mål, finns det inga gränser för. Tackla målvakten, fälla en motståndare i straffområdet m.m. Sen har varje lag så kallade ”Super shots” också (5st för varje halvlek). Dom bollarna kan inte målvakterna ta (för det mesta).

 


Snacka om utklassning.

Kontrollerna är rätt begränsade, med det så menar jag att det inte går att göra så mycket på planen. Olika sätt att skjuta, dribbla osv. Det är en knapp för pass, en för skott. Det går att nicka, skjuta vanliga skott sen super shots. Sen är det inte mer än så. Det lämnar en hel del att önska.


Sen är vare sig sina egna A.i styrda gubbar eller motståndarnas spelare dom smartaste av katter i staden heller. Man kan oftast göra samma mål om och om igen (lite som i dom tidigare NHL spelen). Fast vad kan man egentligen begära av ett spel som släpptes 1990? (man kunde ju göra samma mål procedur i t.ex. Fifa 2006 också).Vart en tyngre match än det behövt att vara, pga dåliga val av mig i början av matchen.


Till en början så har man inga större svårigheter att piska på dom olika motståndare lagen. Men när man väl möter lag som Argentina, Italien och Väst Tyskland. Då är det fullt inte lika lätt längre. Italien vann jag emot med nöd och näppe, Argentina hade jag bara ett två måls övertag över, och Väst Tyskland lyckades jag göra mål på i slut sekunderna.

Alla lagen som man möter har ett visst mönster, en för försvar och en för attack. Så när man möter tuffare motstånd, så gäller det att man lär sig att läsa av spelet. Annars är det tok torsk in no time.


Inför varje match så kan du välja din strategi. Dom funkar olika bra beroende på vilka du möter.

Valet av äns lags strategi kan vara direkt avgörande i dom tightare matcherna. Man kan t.ex. byta ut spelare (eller byta placering på dom), välja om man ska ha fri målvakt, om lagkompisarna ska skjuta eller passa mer. När man spelat ett par matcher så kommer man att lägga märke till dom lite sämre bitarna i spelet.

Där bland att musiken är väldigt begränsad (samma låtar som loppas om och om igen), sega kontroller, få alternativ att påverka matchens utgång (handlings alternativ ingame).


Dom olika special skotten är mer eller mindre ostoppbara för målvakterna.

Men trots dom påtaliga bristerna i spelet så finns det lik förbaskat ändå ett relativt stort underhållningsvärde till trots. Spelar man tillsammans med kompisar så finns det inga gränser för hur kul man kan ha.

Nintendo World Cup må inte vara en AAA titel (det var det inte äns då det var nytt) eller något revolutionerande inom fotbolls genren. Men det bjuder på både skratt, humor och dramatik.

Det ska även nämnas att det finns flera olika versioner av det här spelet. Som släppts till bland annat Mega Drive, PS2, GBA och PC Engine. Många av titlarna har dock aldrig släppts i Europa. Kunio Kun no Nekketsu Soccer League (NES), är en av dom. Det spelet kom endast ut i Japan.

Plus
+
Kul att spela tillsammans med fler
+
Tar sport humorn till en helt ny nivå
+
Special skotten

Minus
-
Lite väl få handlings/kontroll alternativ ingame kanske
-
Blir lagom segt i längden
-
Rätt trist att spela själv


Handling/story: XX /10
Det är ett sportspel, vinna eller förlora. Ta hem bucklan eller åk hem tomhänt med svansen mellan benen. It´s all up to you.

Spelkänsla:  8.0/10
Det kan bli riktigt intensiva och svettiga matcher när man spelar mot stor lagen. Då är goda råd dyra och stämningen,  är maxxad och underhållningsvärdet lika så.

Grafik: 7.2/10
För att vara från 1990 så är grafiken rätt okej. Men Technos hade ju åtminståne kunna försökt att göra spelet lite mer livligt och inte fullt så stelt och sterilt. Ta Arch Rivals från samma år t.ex., mer färgrikt och liv där.

Ljud/Musik  7.0/10
Ett tämligen tunt musikspårs arkiv måste jag säga. Samma låt som loppas om och om igen (samma låt under flera matcher dessutom, innan låten byts ut). Inte spelets starkast kort kanske.

Kontroll: 7.4/10
Vädligt begränsat urval av kontroll möjligheter, i form av skott och passnings alternativ. Sen kan man lägga till att kontrollerna är rätt så sega också.

Livslängd: 7.3/10
Två olika spellägen, tournament mode (där två eller en spelare tar sig an 12 olika andra lag) eller Vs Match mode, där man kan spela upp till 4spelare samtidigt emot varandra (3 nya plan underlag till kommer också, is, lera och sand). Men I det stora hela så håller det inte så värst länge, just pga begränsade friheter och få spellägen.

Totalt: 41/60
Nintendo World Cup är ett annorlunda fotbolls spel som skänker än både retro charm, skratt och underhållning i ett par timmar framöver. Det är dock inte en titel som man kommer att spela frekvent (precis som Mutant Hockey t.ex.). Spelet gör sig även bäst i sällskap med andra. Annars blir det lite som att spela något valfritt online spel, offline själv. Trots tidens tand så håller spelet rätt hög klass ändå. Nintendo World cup rekommenderas till dom som gillar fotboll och vill ha en lite ny synvinkel på sporten.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...
Postat av: Jonny

har du hamnat i blogg-träsket robin?!trodde vi gemensamt hatade bloggare :Pjag måste erkänna att jag börjat blogga lite själv, det är förjävligt.

Date: 2010-02-28 Time: 02:04:26 Url: http://dkeserver.se
Postat av: Robin

Hamnat och hamnat. Det var snarare ett brinnande intresse som gjorde att jag hamnade där. Jag tycker om att skriva och uttrycka mig. Fast det är även skillnad på blogg och blogg. Jag/vi skriver ju t.ex. inte "idag har jag matat min katt snuffi och nu ska jag ner och shoppa loss bla bla bla" osv.Det uttalande som jag gjorde för ett par år sen gällde just DEN typen av bloggar. Det är säkert 90-95% av världens bloggar som består just av detta. Dock är "hat/hata" ett väldigt starkt ord. Det är helt upp till var och än vad dom vill föra för typ av blogg. Och jag väljer själv vad jag vill läsa. Så, no hard feelings för min del där.

Date: 2010-02-28 Time: 11:29:03 Url: http://gamingground.blogg.se/
Postat av: klosse

oj. jag har aldrig sett en så ambitiös text med så otroligt många stav- och grammatikfel. Särskrivningstomten är dessutom överallt i texten. Det gick knappt att läsa. Det är faktiskt en jäkla skillnad på en sjuksköterska och en sjuk sköterska. Eller varför inte en mörkhårig flicka eller en mörk hårig flicka. Gör om gör rätt och kontrollera dina texter innan du publicerar dem.Innehållet var intressant i alla fall även om det märks att du läser amerikanska tv-spelssiter och försöker använda deras uttryck fast på svenska. Hitta ditt eget vokabulär istället, det tjänar du på i längden.

Date: 2010-06-09 Time: 18:45:33 Url:

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy