n1wzAdy

Big Lebowski - Filmcomment_here


Titel: Big Lebowski
Genre:
Komedi
Releasedatum:
18 september 1998
Speltid:
117 minuter
Åldersmärkning:
12år
Format:
DVD
Stjärnor:
Jeff Bridges, John Goodman, Julianne More
Producent:
Tim Beavan
Regissör:
Joel & Ethan Coen
Snitt betyg internationellt:
8.2/10 Imdb.com


Seriöst, ser ni inte att vi jobbar här? cirkulera vidare tack! seriösa grejer på G.


Oftast har en film någon form av rödtråd, sensmoral eller poäng. Big Lebowski har inget utav dom. Man får följa hippien och soffpotatisen Jeffrey Lebowski, genom både eld och rök. Sättet han presenteras på säger mer än alla ord i världen. En man i 40åldern något, som går runt med en morgonrock i någon lokal super market affär.

Lägg sedan till det faktum att han dricker mjölken direkt i affären INNAN han betalt för varan, så är det The dude på pricken.


Cowboyen och främlingen (som spelas utav Sam Elliott) ovan dyker upp och ger The Dudelite  råd då och då.


Det mesta utav storyn i Big Lebowski tar plats i L.A Usa. Staden sägs vara rätt galen på riktigt, så det passar ganska perfekt att allt äger rum just precis där. The Dudes lugna vardags rutin kommer att få sig ett rejält törn, efter ett oväntat hembesök från två stycken otrevliga karaktärer, utav det våldsammare slaget.


Uli (Peter Stormare) gör ett hembesök hos The Dude för att överlämna en hårig present som bits.

Det visar sig att dom tagit fel på person, dom trodde att dom satt klorna i Lebowski, miljonären. Det vara bara en utav många otrevliga små avbrott och visiter för The Dudes del. Det jag verkligen diggar med The Dude, är att han verkligen inte bryr sig om något (i princip). Gränsen drogs vid hans matta, när den vart ner pissad.  Då var det war.


Bowling är Dude´s och Walters liv, bokstavligen. Allt kretsar kring bowling i deras vardag.

Så kickar filmen igång, The dude vill bara ha tag i dom ansvariga som besudlade sönder hans matta. Men det blir betydligt mer komplicerat än så. Utan att spoila något, så är det fler som är ute efter Lebowski´s pengar. Och givetvis så hamnar the Dude i skiten.

Han är dock långt ifrån ensam. Hans bästa vänner Walter (John Goodman, en galen snubbe som drar upp vietnam referenser i tid och otid.) och Theodore (Steve Buscemi, vars karaktär tystas effektivt utav Walter 24/7), hamnar även dom i korselden.


För Walter är bowling hans liv och religion. Och han tar inte lätt på regelbrott inom sporten.


Man kan inte göra annat än att känna sympati för The dude, han lider alla helvetes kval och det enda snubben vill är att få sin matta tillbaks. Genom hela filmen så tröstar han sig dock med en och annan joint  och flera glas White russian. Ju längre filmen fortgår ju mer snedvridet och galet blir det.

Höjdpunkterna i filmen är utan tvekan när Peter Stormare (Uli Kunkel )bestämmer sig för att göra ett hembesök hos the dude med sina tyska vänner (där bland Red hot chili peppers bassisten  Michael Balzary, Kieffer), för att släppa lös sin hungriga vessla i the dudes badkar (där han själv badar och är hög som ett hus).

Räkna med många skratt och klockrena dialoger i The Big Lebowski. Till och med Saddam Hussein gästar i filmen, eller ja okej då. Skådespelaren Jerry Haleva, som ser på pricken ut som Saddam (spela Saddam i Hot Shots filmerna).


Plus
+
Peter Stormare
+
Walters Vietnam Flashbacks
+
Ett riktigt skönt tema filmen igenom

Minus
-
Rätt osammanhängande och rörig film i det stora
- Slutet var rätt strange

Story/Handling   7.6/10
En total loser vid namn The Dude hamnar i skiten efter att ha blivit förväxlad med en miljonär (som bara råkar ha samma namn som han). Det blir ett riktigt intressant äventyr, från början till slut.

Ljud/musik  7.4/10
Rätt sköna toner faktiskt. Men inget som sticker ut direkt.

Karaktärer/ Skådespeleri  8.5/10
Riktigt coola och härliga karaktärer. Ta bara The Dude liksom, vilken lirare.

Humor  7.7/10
Peter Stormare som galen tysk, en naken kvinna som målar tavlor medans hon flyger genom luften och John Goodman´s karaktär som går rampage när man minst anar det.

Dialoger
7.8/10
Blir riktigt intressanta dialoger när the Dude försöker prata sig ur alla dom kniviga situationer som han kommer att hamna i.

Kreativitet/originalitet 8.0/10
Något utöver det vanliga som serveras helt klart.

Totalt  7.8/10
Filmen börjar lika konstigt som den slutar. The Dude är en person som inte bryr sig så mycket om något alls. Hur världen snurrar, eller vad det är som snurrar kring honom. Men hans matta är helig och lika så för hans bowlings vanor. Vill man få sig ett par välbehövliga skratt så är det här filmen för dig.


/Robin
Gaming Ground Sverige

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy