n1wzAdy

Cool Spot - Megadrivecomment_here

Title: Cool Spot
Utvecklare: Virgin Interactive
Format:
Megadrive
Genre: Plattform
Release: 1993
Svårighetsgrad: Normal
Spenderad tid:
10timmar
Snitt betyg internationellt (Gamerankings.com):
79%
Cowabunga dudes!

En titel som har ordet ”cool” i sig med en huvudkaraktär som är en röd prick som bär solglasögon i ett plattforms spel måste väl ändå vara ett coolt spel right? (Som dessutom var kodat utav David Perry och musiken var skriven av Tommy Tallarico). Nja, inte nödvändigtvis. Coolspot var till att börja med ett rent reklam utvecklat spel för 7 up (precis som Fido Dido var) där Coolspot var deras maskot (Utvecklat utav Virgin). Coolspot är en röd prick, med armar och ben och solglasögon vars uppdrag går ut på att rädda sina fängslade kompisar (som sitter i stålburar och lider).

 

Väldigt frestande att dra nån referens till Led Zeppelin på den här bilden.

De fängslade coolspotsen går endast att rädda om man uppnåt en vis % av coolhet (då kommer buren fram någonstans på banan). Det är mycket hoppa, klättra och skjuta i Cool Spot (han skjuter bubblor, ska troligen föreställa läskbubblor). Banorna i sig består utav stränder, leksaksrum, och skenande tåg (en bana utspelar sig till och med innuti i en vägg).

Min första känsla var när jag startade spelet ”hm, det här verkar vara rätt coolt”. Men sen när spelet väl kom igång. Så sjönk den känslan ner i marken som en störtande komet.

 

Jag har världen under mina fötter. Bokstavligen.

Mycket pga att kontrollerna är halvsega och banorna är ganska lika varandra och dom går alla ut på samma sak (samla % och rädda sin fångade coolspot polare). Musiken är även den medioker. Tommy Tallarico har stått för alla musik slingor i spelet. Don´t get me wrong. Somliga stycken är bra (som den på bonus banorna). Men i överlag så känns det mest som hiss musik som går på loop.


Just chillin man, just chillin

Fienderna i spelet var dock en rätt intressant uppsättning av sattyg. Möss som kastar ost på dig, strandkrabbor, gettingar, fiskar som spottar vatten och spindlar. Alla fiender gör man slut på genom att Coolspot skjuter iväg sina läskbubbel-aktiga skott med sin hand. Svårighetsgraden är rätt hög i spelet (vilket jag märkte av. Och endå körde jag bara på normal). Det finns tre olika svårighetsgrader i spelet. Easy, normal och hard.

 

1% cool? Det måste vara baserat på hur uncool det är att glida runt på ett löv I en bassäng.

Man kommer att dö många, många gånger och svära en och annan gång innan man kommer vidare. För minst lilla feltimeing på somliga bannor blir lika med döden. Man är tämligen glad över att dom åtminståne stoppade in sparpunkter i Coolspot. Annars hade det varit supersvårt om man skulle behöva köra om från banans start varje gång man torskat. Man kan bara ta en vis mängd stryk innan ens gubbe kastar in handduken. Dom få 7up flaskor som man stöter på (ger än hälsa tillbaks) får man förvalta smart (alltså att man inte tar dom när man nästan har fullt liv).  Sen underlättas det inte utav det faktum att varje bana går på tid. Går tiden ner till noll så är det game over, oavsett om du har fullt i hälsa eller inte.

 

All hail..ehrm 7up?

 

Men Coolspot har trots allt det sin egen lilla charm. Man fortsätter envist att nöta igenom banorna bara för att försöka nå highscore och rädda sina vänner och komma till slutet och se vad som händer. Bonusbanorna är helt klart den delen av spelet som är bäst. Musiken är minst sagt cool och man kämpar som en gnu för att ta alla coolhets % och bonusar innan tiden rinner ut.

Can you digg it! Im nr 1 baby.

 

Så hur coolt är egentligen Coolspot när det kommer till kritan?. När jag var grabb så var spelet the shit. Men idag år 2009. Så skiner spelets defekter och gameplay fuck ups igenom lika mycket som tiberiumet skiner i C&C.

Spelet går nog hem bäst hos dom allra minsta än hos en person som är över 18år. För min del så blir det inget högt betyg på spelet. Och nån omspelning blir det inte tal om heller. Coolspot är en mycket sämre version av Sonic, Mario i min mening. Så är det värt att äns testa Coolspot? Give it a try. Och avgör det själv.

Eftersom det släppts till fler format än Megadrive (snes, dos, amiga bla) så är det rätt enkelt att få tag på för en billig penning.

 

Plus

+ En röd prick med solbrillor som går under namnet Coolspot
+
Rätt svängig musik till och från
+
Helt okej för att vara ett reklamspel
+
Bonusbanorna

Minus

- Sega kontroller
-
Kort livslängd
-
Allmänt tråkig och trist grafik
-
Väldigt begränsade val möjligheter iform utav moves och attacker
- Blir lätt uttjatat och långtråkigt då det är samma sak hela tiden

 

Handling/story: 5/10

Rädda dina fängslade vänner, samla poäng och coolhets  %.

Spelkänsla:  6.1/10

Ganska mediokert med tanke på att varje bana stort sett går ut på samma sak. Finns inte mycket av gaming joy magin om jag säger så.

Grafik: 6.2/10

Ganska trista färger och för det mesta ser det väldigt stelt och dött ut på skärmen.

Ljud/Musik  7.1/10

Finns en del bra ljudspår signerade Tommy Tallarico. Men det är vare sig något av det bättre han gjort eller något som höjer spelet nämnvärt (bonus stage låten är typ den enda man lägger på minnet).


Kontroll: 7.8/10

Styrning är helt okej men små seg. Standard utbud attack, hoppa, gå . Men lite fler alternativ hade kanske inte varit helt fel?

Livslängd: 5.7/10

Spelet är inte stort precis. Och även om man kör på svåraste så är det slut på ett par timmar. Sen kommer man inte tillbaks nåt mer.

Totalt: 37.9/60

Coolspot är inte på nåt sätt ett spel som kvalar in på top 10 listan av killer plattformsspel (eller ens top 25 för den delen). Det är en titel som drunknar i havet av bättre titlar i samma genre till andra format. Har man barn så är spelet helt klart värt att införskaffa eller om man bara vill döda lite tid pga bristen på valmöjligheter. Coolspot är ett okej spel helt enkelt. Man kör igenom det en gång, men sen kommer man inte att plocka upp spelet igen.

/Robin
The Gaming Ground

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy