n1wzAdy

Robins topp 10 spel genom tiderna. Plats 9comment_here

9. Chrono Trigger
Utvecklare: Squaresoft
Format: Super Nintendo
Utgivningsår: 1995




Chrono Trigger ligger mig lika varmt om hjärtat som en kopp varm chocklad på julafton sittandes med familj, vänner och släkt runt julgrannen. Eller som när man får ett MVG på ett prov, träffar en trevlig söt tjej och…jag tror ni förstår vad jag menar.

Chrono Trigger är ett rollspel till Super Nintendo. Och vilket roll spel sen. Spelet gjordes av ett super all star team, bestående av Hironobu Sakaguchi skaparen av Final Fantasy serien, Masato Kato, som skrev manuset till Final Fantasy VII, Nobuo Uematsu, som har skrivit flera musikstycken åt flertalet Final Fantasy spel m.m, Yasunori Mitsuda, musiker för Tobal Nr 1, Front Mission, Mario Party m.m, Yuuji Horii, skaparen av Dragon Quest, och Akira Toriyama manga artist som skapade Dragon Ball.

Chrono Trigger gjordes av så många talangfulla, kreativa personer och det märks, spelet har 8 olika slut och spelet utspelar sig i olika tidsepoker. Allt ifrån stenålder och medeltid till nutid (för de i spelet då), alternativ framtid och en mörk framtid. Karaktärsgalleriet av spelbara och icke spelbara karaktärer är imponernade. Spelet är så pass charmigt att man nästan smälter på plats.

Manuset, dialogerna och själva handlingen är alla väldigt välgjorda. Vanligtvis förknippar man den gamla skolans rollspel med random encounters från helvetet a la Shining force, Lufia osv. Men efter som Chrono Trigger använder sig av ”Active Time Battle 2.0” så kan man faktist undvika de flesta fighterna om man vill. Man har även många olika sätt att attackera fiender på. Magiska attacker, kombo attacker ihop med en färdkamerat, item attacker.

Det finns helt enkelt en bra mycket bredare variation av attack möjligheter i Chrono Trigger än i många andra rollspel av den gamla skolan. Med andra ord blir man inte uttråkad lika lätt.

De spelbarakaraktärerna är ganska många, Crono (huvudkaraktär), en tonårs rebel med spretigt hår som gillar att klyva fiender med sin katana, Marle, en prinsessa som är bra på armborst, magi och läkkonster, Lucca, en uppfinnare som är bra på magi och skjutvapen, Frog (var tidigare en knekt som vart förvandlad till en groda), är bra på svärdkonst och att droppa feta grodor på fiender, Robo (en robot), är bra på att dela ut feta smockor med sina metal nävar och tacklas, Ayla (tjej från förhistorien), gillar att använda händer och fötter (primitiva vapen) för att tysta ner sina fiender, och sist men inte minst Magnus, en karaktär som jag inte tänker avslöja så mycket om då det förstör för folk som inte spelat Chrono Trigger tidigare.

Hela spelet baseras på en händelse som äger rum år 1999 A.D (spelet ut spelar sig år 1000 A.D, alltså 999år in i framtiden) då en varelse vid namn ”Lavos” vaknar till liv och förstör hela världen. Det är du och dina vänners uppgift att se till att det aldrig händer. Därför måste man resa runt till olika tidsepoker och utföra diverse saker för att förhindra jordens undergång. Man använder sig av en tidsmaskin vid namn ”Wings of time” (Epoch) för att resa runt i tiden. Och vilken resa Chrono Trigger är. Jag själv har bara fått till två olika slut…så än är jag inte klar med spelet. Ett av dom bästa RPG spelen någonsin known to mankind.

/Robin
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy