n1wzAdy

Michael Jackson's Moonwalker - Megadrivecomment_here

Utvecklare: Sega
Format: Mega Drive
Genre: Beat-em-up
Releasedatum: Augusti 1990
Svårighetsgrad: Hard
Spenderad tid: 5timmar
Snittbetyg (Gamerankings.com): 54.20%







Innan jag börjar recensionen så vill jag säga följande ord. Då jag tycker att det är nödvändigt pga det som hänt.

Den 25juni I år (2009) var en sorlig dag för alla som tyckte MJ (Michael Jackson Aka The King Of Pop) var den coolaste snubben på planeten (en barndoms idol för min del) . En av vår tids största artister och underhållare/musiker. Kanske den största stjärnan den här planeten skådat. Nu är han borta. Det är både sorgligt, tragiskt och på samma gång en lättnad.

Han måste ha lidit något enormt dom senaste åren (Media och alla som tracka honom, det måste ha varit knäckande). Allt som plågat honom. Synd att han inte fick genomföra sin sista turné. Men han kommer aldrig någonsin att bli bortglömd. Vad kan vara mer passande än hans nickname ”moonwalker” han är en stjärna på himlen. Nu kan han Moonwalka både över stjärnor, månen och himla kropparna. Vila i frid MJ.


Alla som tycker MJ rockar höjer armen nu.

Nu till själva spelet. I samband med långfilmen ”Moonwalker” så fick Sega i uppdrag att göra ett spel utav filmen (finns även som arkad version. Det är dock ett helt annat spel än Mega Drive versionen). Det gick så där för Sega (Game Informer listade Moonwalker som nr 8 på deras top 10 värsta licens spel någonsin år 2007. Fast å andra sidan så tyckte Gamespot att Moonwalker platsade in på deras ”Hall of greatest Games of all time”. Smaken är som baken).


Ett barn hittat. Plenty more to go.

Man kommer in på ett värdshus och låten Smooth Criminal går igång. Det är så spelet börjar. Uppdraget? Rädda alla barnen och kicka rumpa på alla bad guy´s. Beroende på vilken svårighetsgrad man kör på så blir det en ganska stor skillnad i utmaning (Fienderna tar mer skada bland annat). Tar man för mycket stryk så förlorar man sina magiska attacker (man slår, sparkar stjärnstoft av nåt slag).

Spelet blir genast betydligt svårare eftersom fienderna då tål mer då dina attacker är svagare. Barnen som man ska rädda är utsprida över hela banan. Gömda bakom dörrar och fönster (buskar, gravstenar och annat på andra banor).


Det där dans movet är såååå coolt.

Dom slag och sparker som MJ använder sig utav är alla dans trademark grejer vi sett I hans musikvideos. Hans höga spark t ex. Det är även möjligt att utföra en special attack där MJ snurrar runt. Och håller man in knappen tillräckligt länge så kan MJ börja dansa och alla fiender i närheten börjar också dansa (med undantag för Mr Big´s privata arme som är immuna mot det. Dom som har hjälm och laser vapen). Och så fort som musiken är slutar. Så slutar även deras liv (snacka om dance of death). Dessvärre förlorar MJ hälsa varje gång man utför den typen av attack. Så man bör använda den med sunt förnuft. Det är även möjligt att kunna kasta iväg sin hatt. Allt den träffar exploderar.


Ännu en helt vanlig dag på krogen. Salta nötter någon? Nähe inte det nej.

Banorna är 5 till antalet och varje bana har flera kapitel (och i slutet av varje bana väntar en boss eller flera för den delen). Fienderna är allt ifrån gangsters, hundar, zombies, spindlar till Mr big´s egna soldater. Dom värsta är dock Zombies, då dom hoppar som värsta grodor.

Banorna i sig är ganska annorlunda från varandra. Ena stunden är man på ett värdshus för att i nästa vara ute på gatorna och spöa på gängmedlemar.


The king Of Pop in action.

Det som gör Moonwalker originellt är just dansen och musiken (Smooth Criminal, Beat It, Bad, Another Part Of Me mfl). Man kommer att få se flera olika sorters danser (som alla är välkända från diverse videos och live spelningar) i spelet. Dessvärre är det inte mycket som håller upp Moonwalker ovanför ytan ut över just dom två.


Battle suite engaged. Robomecha MJ attack!

Det finns dock några element som gör att spelet sticker ut. Även om det bara är en pytte liten bit av spelet. Man får bland annat chansen att leka transformers i spelet. MJ kan förvandlas till en robot om han fångar en fallande stjärna (på slutet blir man dock robot automatiskt). Då får man nöjet att kunna flyga runt och skjutalaser strålar på allt som rör sig.


Mr big har mött sin överman. Nämligen mig muhahaha.

Element nr 2 är simulator biten a la Privateer (som syns ovanför). Det nöjet varar dock inte länge. För att vara exakt. Så är det slutminuterna av spelet. En cool feature ialla fall. En annan sak som man höjde ögonbrynen lite över. Är att när man väl hittat alla barnen så hoppar MJ´s chimpans ”Bubbles” upp på äns axlar. Så pekar han åt det hållet man ska gå för att få träffa på banans slutboss.


Vad putte nuttigt Mr Big. Men det är FEL!!!

Så efter att ha dansat mig igenom hela spelet, räddat alla barnen, sprängt Mr Big i luften och gjort en och annan Jacksson posé irl. Så är min slutdom den här. Moonwalker är ett spel för fansen. Är du inte ett fan. Så är inte Moonwalker nåt för dig.

Men för fansen så är det en chans att spela som sin stora idol. Vilket är mer än motivering för att spela det i deras fall.

Plus
+ Michael Jackson
+ Musiken (även om den råkar vara i midi format)
+ Dans showerna
+ MJ kan bli en robot som skjuter laser

Minus
- Inte världens finaste grafik precis (amiga aktig)
- Ganska noll omspelningsvärde
- Kort speltid
- Repretivt

Handling/story: 6.1 /10
Rädda alla barnen. Ge Mr Big stryk. End of story boy´s and girl´s.

Spelkänsla: 6.2/10
Vore det inte för musiken, MJ och för chansen att faktist få spela som han. Så skulle spel känslan vara nästan lika med noll.

Grafik: 7.1/10
Rätt varierande bakgrunder och miljöer. Men dom flesta är tråkiga och ser inte särskilt levande ut.

Ljud/Musik: 7/10
Inte många låtar i spelet. Och dom låter betydligt sämre än originallåtarna. Ljudeffekterna får knappt godkänt.

Kontroll: 7.4/10
En slagknapp, en special attack knapp, hoppa knapp sen vänster,höger, upp och ner. Förväntar inga mirakel på den fronten.

Livslängd: 6.1/10
Ett spel man kör om mer än en gång? Knappast. Om man inte är ett hardcore fan med på tok för lite val möjligheter till bättre spel.

Totalt: 40.1/60
Gillar man inte MJ och hans musik. Då finns det inget alls att hämta ur Moonwalker. Men för mig som haft MJ som en stor idol enda sen tidigt 90tal. Så var det ialla fall en fin flashback över tiden då han var som bäst.

/Robin
The Gaming Ground


En liten bonus notering. Bara en vecka efter Mj´s död. Så gick David Perry (ja, den Perry. Earth Worm Jim, MDK´s skapare och ursprungs skaparen utav Shiny Entertainment) ut med att han jobbat med MJ på ett musik spel till konsol. Törs man hoppas på ett nytt MJ spel i framtiden trots hans död?.
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy