n1wzAdy

Max Payne 2 - PCcomment_here


Titel: Max Payne 2 - The Fall Of Max Payne
Utvecklare: Rockstar
Format: PC
Genre: Action
Releasedatum: 14 oktober 2003
Svårighetsgrad: Normal
Spenderad tid: 5timmar +
Snitt betyg internationellt: 88.34% gamerankings.com


Mad Max i modern tappning.

Max Payne 2 Din fru är död, ditt barn har dött, ditt liv faller ihop likt ett dominospel, du lever i en mardröm som du inte kan vakna upp ifrån, ditt namn är ”Max Payne” och det här är hans helvete v2.0.

De som spelat ettan vet vad som hände i slutet av spelet, du skulle ha vunnit och mardrömmen skulle ha fått ett slut, men istället fortsätter det. Du får en kort briefing i början om vad som hänt, dock är det som hänt i början i själva verket slutet av spelet i tvåan. En kort stund senare vaknar man upp i en sjukhussäng, mördbultad, drogad, riktigt förbannad och förvirrad. Saker är inte som det ska och inte som det verkar och ord som ekar i Max´s huvud.


Serie bitarna i spelet för storyn framåt.

Man haltar sig igenom sjukhuskorridorerna i ett drogat tillstånd, man får tag på en pistol och stunden senare så kommer en maskerad man springande in i rummet ”There he is!”. Man kastar sig i slowmotion och sätter kula efter kula i den maskerade mannens kropp. Hans kropp faller tungt, det är över.

Det som fortföljer är en enda lång bodycountupplevelse, jag älskar de serierutor som för spelet framåt, de är geniala och det levereras det ena klockrena citatet efter det andra.

”The past is a puzzle, like a broken mirror. As you piece it together, your image keeps shifting. And you change with it. It could destroy you, drive you mad. It could set you free.” – Max Payne.

Vapen finns det gott om, allt ifrån avsågade hagelgevär, uzis, handgranater till MP5. Dock är inte Max ensam om att addera +1 på bodycountlistan. Man får även chansen att spela som Mona Sax under spelets gång, en stenkall mördarbrud som låter sina vapen prata åt henne.


Om man inte vill sluta i e svart liksäck själva, så bör man lägga benen på ryggen.

Max Payne 2 är fullt av humor och scener som man lägger på minnet. Tanten med hagelgeväret påminde mig om filmen ” Stopp! annars skjuter morsan skarpt”. Hon gör processen kort för en skurk som försöker bryta sig in hos henne. Eller vad sägs om en pianospelande skurk?

Max ryska kompis Vlad är tillbaks i tvåan, lika vitsig och full av visdomsord som vanligt. Nåt som jag inte kunde undvika att se är de tv-serier som loopas på tv-apparaterna i spelet. Serier som ”Dick justice” och ”captin baseball bat” var rätt underhållande. Spelets mest komiska karaktär är utan tvekan ”Vinnie Gognitti”, boss över ett gäng italienare, som luras att ta på sig ett jättehuvud föreställande ”Captin baseball bat” (Vlad lurade honom). Det är ett komiskt moment i spelet, då han lurades att ta på sig en tidsinställd bomb.


Dagens ungdom...dom bara ligger och skräpar över allt. suckade Max argt.

Det låter som tuggleksaker när han går med sina jätteskor och så hans röst på det... Humor utan tvekan. Spelet är även fullt av referenser till det verkliga livet, i en del av spelet när man är på polishuset så försöker en tjej polisanmäla sin kille för att hon tror att han tänker mörda henne då han spelar tv-spel . "Guns don't kill people, video games kill people”.

Stora likhögar, rykande pistolpipor, skotthylsor över allt, när röken skingrat sig så står bara en man kvar, och hans namn är Max Payne. Det här var en stor spruta med action injectat direkt in i blodet, och jag gillade var enda stund av det.

Plus
+ Bullit time 2.0
+ Möjligheten att spela som Mona Sax
+ Captin Baseball Bat
+ Dialogerna
+ Olika spellägen

Minus
- Halvdum A.I
- Många vapen är och blir överflödiga längre fram i spelet
- Lite väl kort kanske

Handling/story: 7.0/10
Sättet som seriedialogerna för handlingen framåt är väldigt välgjort mellan varje nytt kapitel eller bana. Lik så kommentarerna från samtliga karaktärer i spelet. Men storyn är inte precis orginell, Good guys vs bad guys, hämndbegär och pang pang.

Spelkänsla: 9.0/10

”Payne to the max!”. Actionfest från början till slut. Pure bodycount och underhållning på hög nivå.

Grafik: 8.0/10
Har sina ups and downs på gott och ont. Karaktärer och vapnen är välgjorda, men somliga bakgrunder och liknande är inte lika top notch.

Ljud/Musik: 7.0/10
Stämningshöjande musik och ljud effekter som gör sitt. Men mer än så är det inte… Kontroll: 8/10 Kunde vare lite smidigare kanske.

Kontroll: 9.0/10
Levererar på samtliga punkter och kameran följer snällt med, så att man inte får dumma kameravinklar i tid och otid.

Livslängd: 8.0/10
Som första genomspelning är inte livslängden så stor. Men ska man spela igenom ALLA spellägen som finns, så räcker spelet ett bra tag.

Totalbetyg 48/60
Rekommenderas till alla som gillar action, Max Payne 1 och John Woo filmer.

/Robin
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy