n1wzAdy

Wolfenstein analyscomment_here

Efter världens spelsajter's mindre sågning av ett spel jag hade stora förväntningar av fick hypen att rasa i botten. Visserligen har Raven Software med spel som Quake IV och Solider of Fortune mer eller mindre bevisat att de klarar av mediokra första personskjutare, precis vad Wolfenstein beskrivs som.
Nu har jag själv tuggat på PC-versionen några timmar och känner det nödvändigt att säga att jag inte delar kritikernas åsikt utan är mycket överraskad. Även om grafiken inte är något man talar högt om så ger den ändå en härlig atmosfär i sin helhetsbild. Det flyter på bra, kontrollen känns tight och att skjuta nazis är kul. Men för min egen del som det tuttinuttiga fan till id Tech motorerna som jag är så står jag fortfarande fast i att id Software själva med Doom 3 har det klart snyggaste spelet med motorn rullandes. Stundvis är det t.o.m. svårt att se i Wolfenstein de där briljanta bitarna ur motorn när det kommer till det visuella.
Evil in all it's glory!
Det som imponerar mest må vara ljudet. Det brakar, knakar, skriks och köttas. När surroundet är påslaget är det bara trycka av på avtryckaren så dånar det från bössan, en härlig ljudmix som ger extra bra tyngd och känsla hos spelets vapen. Du samlar på dig pengar i form av belöning och hittade pengasäckar under spelets gång för att kunna uppgradera till diverse hjälpsamma tillbehör till dina vapen för att kötta mer och säkrare.
Värt att nämna är att Raven Software uppenbarligen har spenderat mycket tid spelandes Call of Duty-serien under utvecklingen av Wolfenstein. Det klassiska konceptet kanske är på väg bort där du förflyttar dig genom nivåer från punkt A till B med ett automatvapen på full varv och bytts ut mot en mer taktisk/cover-baserad spelstil. Även om spelets fiender är urdumma så klarar det åtminstone av att avrätta dig om din taktik byggs på dig vara för våghalsig och otålig. Granater slängs och kastas tillbaka, den lilla varnings-symbolen från Call of Duty är som hämtad från ritboken och radarn är heller inget undantag.
Visste du att: Även precis som jag skriver att mycket är hämtat från Call of Duty-serien (någon du lär snabbt lägga märket till) så var faktiskt Wolfenstein först men en del detaljer. Första Call of Duty som kom 2003 byggdes på id Tech 3, samma motor Return To Castle Wolfenstein 2001. Och i och med då mycket du ser i Call of Duty återkommer i Wolfenstein så vet du nu vilket spel som var först.
Men förutom dumma tyskar och kanske lite för mycket blickar åt Call of Duty så är Wolfenstein ett riktigt bra spel. Med den fullt fungerade grafiken som imponerar mer än avkastar och ett speltempo och spelkänsla som lyfter upp det hela, och inte för att tala om ljudet som är spelets starkaste kort så finner jag spelet klart värt ett köp. Jag är imponerad.
Ordet "kötta" har en tydlig innebörd i Wolfenstein. Spelet kommer med mycket blod och lämmar och är knappast utvecklat med känsliga spelare i tanken.

/Mathias
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy