n1wzAdy

Mutant League Hockey - Megadrivecomment_here

Utvecklare: EA
Format: Mega Drive
Genre: Sport
Releasedatum: 1994
Svårighetsgrad: Normal
Spenderad tid: 35timmar +
Snittbetyg (Gamerankings.com): 61.25%Vem gillar inte hockey? Jag totalt avgudar sporten. Enda sen jag vart bekant med elitserien och NHL under lågstadiet så var jag fast (låstades att jag var Tony Amonte på rasterna när vi spelade bandy och drömde mig bort). Sen kom det en liten titel vid namn NHL Hockey 91 till Megadrive som tystade min hunger...ett tag.

Mutant League hockey (som i övrigt är en spin off på Mutant League Football) släpptes samma år som NHL 95 och spelet bygger även på samma motor (och spelet utvecklades utav EA). Där tar dock likheterna slut.


Get ready to rumbleeee!

I det här hockeyspelet finns det inga regler (man kan justera reglerna och mildra våldet lite i start menyn om man vill). Allt är tillåtet. Vill du slå ihjäl nån med en hammare, såga dom till små bitar med en motorsåg eller varför inte bara tackla inom dom i en mina så dom sprängs i tusen småbitar, så är det fritt fram att göra det.

Dessutom består alla spelarna utav orcer, skelett, robotar istället för mänskliga spelare.

Jag valde att spela som ”Monsters” (då Bones Jackson spelar i det laget. Han är jäkligt grym i Mutant Football league också. Plus att dom hade rätt hög ranking). Finns tre spellägen, snabbspel mellan två valfria lag, en kort turnering och en längre (det är inte tal om nån lång nhl säsong här inte. Det handlar om max 10matcher typ. Sen är allt avgjort).

Man kan finjustera lite gällande matchtid, om man ska kunna döda hur många spelare som helst (om man ska kunna ha reserv spelare), dödsgraden (hur stor chans det är att nån dör i matchen). Jag körde på 8min och medium i dödsgrad. Ska även nämnas att varje lag har en rakning. Från noll till 6 skallar. Så givetvis ser man till att ta ett lag med så högre rang som det går för att öka sina egna chanser till vinst.


And the crowd goes wild. Vågen följer kort där efter.

När väl pucken är släppt så får man hålla tungan mitt i munnen. För det kommer att delas ut käftsmällar till höger och vänster (och annat som vill din karma ont). Det finns två sätt att vinna matchen på. Göra fler mål än motståndaren eller döda så många utav motståndarens spelare att dom blir tvingade till walkover. Bara det faktumet att man kan dunka sönder motståndarens målvakt (om man känner för det) säger vart ribban är satt i Mutant Hockey.

Varje lag har dessutom sin egen specialare. Som puckar som kan explodera eller att när man gör mål så får man två mål istället för ett.


Daddy´s gonna knock you out!

Det händer även ibland att det blir lite one on one fighting (fist fight) och där vinner man mest på att timea slag/block I exakt rätt sekund. En rolig sak är att båda blir iväg sända till straffbåset efter fighten. Men den som förlorade fighten får ytligare straff för att han torskade.


Vad är det man brukar säga nu igen? Är man med i leken så får man leken tåla.

Det kan bli riktigt slafsigt på planen. Med döda spelare, bränder på isen (hockey huliganerna i publiken gillar att kasta ut molotovs och annat på planen) och vapen som glider längs med isen. Döda spelaer kan användas till en fördel för en själv (och mot en också för den delen). Ligger det t ex en död spelare precis utanför motståndarmålet så kan man lägga in ett slagskott mot målet och skottet ändrar riktning (då skottet träffar liket). Då kan det bli ett väldigt, väldigt giftigt skott. Mellan perioderna rensar dock en stor fet grön snigel upp planen från både lik, vapen och annat genom att äta upp allt.


Party time i båset.

Mutant hockey går att spela på två olika sätt. Man kan köra så snällt som det går och bara vinna på antalet fler mål eller bara döda allt som kommer i ens väg. Men ärligt talat, vem kommer att köra snällt? (kort sagt. Ingen kommer att bry sig om vem som gjort mest mål så länge som det inte leder till en slutgiltig vinst). Spelet gör sig helt klart bäst när man kör mot en mänsklig motståndare. Rinkarna som man spelar på är olika till utseendet och uppbyggnaden.

Somliga har hajar som åker runt på isen (åker man på en så flyger man omkull), andra har landminor eller hål i isen. Matcherna i Mutant Hockey är långt ifrån tråkiga. Så mycket kan jag säga.


Stanly cup bucklan kan slänga sig i vägen. Den här bucklan har respekt ingjutet i blod.

Jag ska dock vara helt ärlig. Mutant hockey är långt ifrån ett felfritt spel. Eftersom det inte finns så jätte många lag att välja mellan och ingen möjlighet att köra nån lång säsong, så tröttnar man ganska snabbt på spelet. Det är ett spel som man tar fram och kör med kompisar. I annat fall ligger det bara och dammar i ett hörn. Men give it a try. Mutant hockey ger än helt nya vyer på allt vad hockey är och handlar om.

Give 'em hell!

Plus
+ Riktigt roligt
+ Grishockey har fått en helt ny innebörd
+ Klockrent att köra med kompisar

Minus
- Man tröttnar snabbt om man kör själv
- Ingen möjlighet till långa säsonger
- Ganska korkad A.I
- Obalanserat

Handling/story: 0/10
Sport spel har i regel ingen handling.

Spelkänsla: 7.8/10
Blir helt klart roligast att köra ihop med kompisar. Med kompisar 8+ utan kompisar 8-.

Grafik: 8.1/10
Charmig pixel grafik som bidrar med humor i form utav blodstänk, knytnävar och tacklingar.

Ljud/Musik 0/10
Så vida det inte är fel på min mega drive. Så finns det ingen musik i spelet. Men hur många sport spel har musik ingame liksom?

Kontroll: 7.3/10
Sega Nhl 95 kontroller typ.

Livslängd: 6.3/10
Kör man det själv så räcker det i några timmar sen tröttnar man. I gott sällskap håller det betydligt längre.

Totalt: 31/60
Mutant Hockey är ingen GOTY titel eller nåt spel som lär gå till historien som ett kick ass spel hos den stora massan. Men det har givit mig många roliga timmar och minnen. Och jag kan inte riktigt släppa tanken på hur grymt det vore om man gjorde en ny version på spelet idag med dagens grafik. Då vore det verkligen kick ass!

/Robin
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy