n1wzAdy

Carmageddon 2 - PCcomment_here


Title:
Carmageddon 2 - Carpocalypse Now
Utvecklare:
Stainless Games
Format:
PC
Genre:
Racing
Releasedatum:
1998 November
Svårighetsgrad:
Hard
Spenderad tid:
30timmar +
Snitt betyg internationellt:
80.31% på gamerankings.com


En bil jäkel mindre att ora sig för.

Jag recenserad som bekant Carmageddon 1 för inte så länge sen. Nu har jag spelat igenom uppföljaren. And i like it. Det är en väldigt stor skillnad dom två spelen emellan. Till att börja med så är Carmageddon 2 helt gjort i 3D, medans första spelet  inte var i närheten av äkta 3D grafik. Sen så har pengar en större betydelse också. I ettan var det ju vanligare att man vann bilar och att man var tvungen att jobba sig högt upp på placerings listan för att få tillgång till dom finare vrål åken.


Finns en hel del olika bilar att välja mellan i Carmageddon 2.

Nu köper man istället dom bilarna man vill ha. Dock kan man bara köpa dom bilarna som medverkat i samma lopp som än själv. Så får man syn på en grym bil redan i start fältet som man vill ha. Så gäller det att antingen ta död på alla motståndare, döda alla människor/varelser eller komma först i mål.

Annars torskar man chansen att köpa bilen man vill ha (om man har pengar till den vill säga). Risken finns nämligen att om det är en mer udda bil (finns t.ex. en vädertröska som inte dyker upp så ofta) så kan det dröja innan man får chansen att köpa den igen


Och folk säger att jag behöver körlektioner, bara tomt prat.

Det finns en tröst dock. Klarar man spelet så får man tillgång till precis alla bilarna i hela spelet. Men det är en ganska bra bit ifrån första banan/gruppen till sista. Man börjar liksom i grupp 1 och man ska jobba sig enda upp till grupp 10. Varje grupp består av tre vanliga banor (bil motståndare) sen en bossbana, typ. Man kan inte avancera vidare till nästa grupp fören man fixat bossbanan.

En positiv sak är att man aldrig direkt råder kris på tid i Carmageddon 2. Nästan alla banor jag klarat så har jag haft minst 10-15min tillövers på stopp klockan. I ettan var det tok/stress panik på somliga banor, då tiden var något man inte hade gott om.


Svårt att tro att den där bilen var en hel sportbil för en stund sen. INNAN jag gjorde skrot av den.

Svårighetsgraden ökar efter varje avancerad grupp. Och som vanligt så hänger det lika mycket på vald svårighetsgrad, som valet av fordon. Den uppsättning av fordon som finns i Carmageddon 2 är minst sagt massiv. Vi pratar om runt 40-50bilar totalt sätt (är man sugen på ännu fler, så kan man tanka från nätet). Alla har sina svagheter och styrkor. Allt ifrån sport bilar, monstertrucks, lyfttruckar till flygplan. Möjligheterna att ta död på sina fiender är näst in till oändliga.


En perfekt tagen bild på vad Carmageddon 2 är och handlar om. Pure car destruction madness.

Då man kan hitta powerups i alla de former. Där bland t.ex. minor (som man både kan skjuta iväg eller lägga bakom sig), acme skadeförstärkare (gör mos av dina fienders fordon), någon slags katapult som skickar dina fiender åt helvete. Finns en hel del godis bara där. Sen bjuder dom olika körbara fordonen och banernas miljöer på ett stort urval av sätt att krossa dina motståndare.

Vad sägs t.ex. om att köra på en stor sten upp på ett berg så att stenen rullar ner för berget och träffar någon utav dina motståndare där nere?. Jag har till och med lyckats wastea en motståndare genom att ha användt en hopp power upp, så jag krossade hans bil på vägen ner (death from above, bokstavligen).


Det är väldigt viktigt att kolla så att vindrutetorkarna fungerar som de ska.

Sen är det extremt tillfredsställande att krocka med bilarna också. Det flyger delar och skrot över hela banan. Har man en tyngre bil så känns det verkligen när det smäller. Uppgraderings biten av äns fordon funkar lite annorlunda mot vad det gjorde i ettan. I första Carmageddon så gjorde man ju sina uppgraderingar i  start meny. I Carmageddon 2 gör man det via snabbvals tangenter ingame, istället.

Man kan uppgradera äns skydd, motor och offensiva styrka. 30 är max taket som man kan ha för varje del. Kostar en del att göra uppgraderingarna också. 50lakan för varje uppgradering. Man kan ju förstås hitta uppgraderingar också. Fast det är mer vanligt att man hittar så kallade ”powerslots”. För man kan inte bara köpa uppgraderingar, även om man har pengar. Nej, man har ett tak även där i varje grupp. Så man kan aldrig t.ex ha 30 i max på allt redan i grupp 1 (så vida man inte fuskat).


Dags för en liten flygtur för din del, gubbe lille.


En sak som har förblivit det samma sen första delen. Är alla varelser som man kan köra över. Denna gången är det ännu blodigare och mer våldsamt också. Lemmar flyger kors och tvärs och pölar med blod finns lite varstans där man farit fram.  Det är allt ifrån människor, kor, hundar, renar till stora satans elefanter. Man kan nog lätt utgå ifrån att det vart livat värre världen över även med del två i Carmageddon serien. Sätten att döda har ökat också.

Eldkastare och splatter powerups bland annat. Min personliga favorit är dock el powerupsen, som gör om äns bil till ett mobilt el terapi klinik.

Reperationen av äns fordon funkar på samma sätt som tidigare också. Man håller in en knapp bara, och har man voltat med bilen så man är upp och ner (eller om man bara fastnat) ett enkelt knapptryck så är det fixat. Kostar 2000bucks varje gång dock.


Snubben till höger påminner mig om när jag var liten och försökte att skatea, aj aj aj.

Om vi ska gå in på det som är mindre bra med Carmageddon 2 så är det följande saker. Musiken står Iron Maiden och Sentience för denna gången (istället för Fear Factory ). Det funkar helt klart. Men jag föredrog Fear Factorys musik, passar Carmageddon så mycket bättre. Om inte annat så hade nog Nailbomb, Napalm Death eller Slayer funkat bättre.

Man kan fortfarande rotera kameran bäst man vill och behagar. Men när man väljer att ha kamera bakom ratten vy, så ser det minst sagt för jävligt ut. I ettan såg det great ut. Fiende A.I´n är inte mycket att skryta över. Ibland överraskar den, men för det mesta är de dumma som sten.

Men i överlag så är Carmageddon 2 precis allt man kan förvänta sig utav en uppföljare. Allt det man gillade med föregångaren, en hel hög med förbättringar och ännu mer körglädje.

Plus
+ Snyggare grafik (och ännu bättre med mod pack)
+
Fler och bättre välgjorda skador på bilarna
+
Mer våldsamt
+
En hel drös med bilar, nya som gamla bekanta
+
10grupper och en hel uppsättning med banor att köra igenom

Minus
- Riktigt ful och usel, bakom ratten kamera vy
- Ai´n är lite förbättrad sen ettan. Men det är knappt märkbart.
- En del buggar som sabbar spelkänslan till och från


Handling/story: 5.7/10
Knappast den delen som man bryr sig om i ett spel som Carmageddon 2. Men jag satte ett sämre betyg på del 2, just för att man tycker att dom kunde ha gjort något mer. Ta Twisted Metal t.ex. . Varje karaktär har ju en bakgrunds historia. Sen har jag inte äns något minne utav att det är några video sekvenser i Carmageddon 2 heller. Det var det där emot i ettan, vid flera tillfällen.

Spelkänsla:  9.2/10
Precis allt det som gjorde ettan bra + en ännu högre växel i. Även om man inte kör Carmageddon 2 för att slå banrekord och kom först i mål. Så slog mig tanken faktist medans jag körde. Hur pass bra körkänsla det faktist är i Carmageddon 2. Det kanske inte är något Race, Forza eller Need for speed. Men roligt är det, våldsamt satans roligt.

Grafik: 8.8/10

3D grafik och betydligt mer detaljerat än första spelet. Effekter, skador på bilarna osv är mer välgjort. Kör man dessutom på den upphottade versionen av Carmageddon 2, så blir det ännu bättre.

Ljud/Musik: 8.4/10
Band som Sentience och Iron Maiden har stått för flera låtar i Carmageddon 2. Jag diggar Iron Maiden, men jag tycker Fear Factorys sound passar bättre för den här typen av spel.

Kontroll: 9.2/10
Helt klanderfri, och i min mening. Bättre än ettans kontroller. Man har helt klart bättre kontroll över äns fordon.

Livslängd: 9.0/10
Fler banor, bilar, powerups och möjligheter än första delen. Sen bjuds det på en mer våldsam LAN upplevelse för den delen också.

Totalt: 50.3/60
Nu ska det nämnas att jag alltså inte kört original version av Carmageddon 2, utan en moddad sådan. Bättre grafik och annat gott och smått. Så betyget är baserat på den versionen. Vanliga versionen skulle kanske ha fått 46-48 max. Man kan i kort säga att Carmageddon 2 är mer utav det vi älskad i ettan och det levererar ännu bättre på samtliga fronter än den tidigare delen.

Det som drar ner betyget är sådant som fiende A.i´n (som fortfarande är dum som tåget), riktigt ful bakom ratten kamera vy, en del buggar  och en minst sagt tam storyline. Men i stort så överglänser Carmageddon 2 första delen på precis allt.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy