n1wzAdy

M.A.S.K. cartoon instrumental remix

mask
M.A.S.K sändes mellan 1985 och 1986.
 
Jag avslutar kvällen med en epic M.A.S.K remix utav MrPhenix80. Och btw, gillade tv-serien. Så kan ni köpa hela Mask serien på DVD nu mera. Själv så kommer jag ihåg ytterst lite från M.A.S.K. Vilket i och för sig kan bero på att jag bara var ett par år gammal när serien sändes.

I vilket fall som helst. Enjoy och godnatt!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Abe's Oddysee HD och det nya Abe spelet

oddworld
Guess whos back baby?
 
Det här var ju en minst sagt trevlig överraskning. Jag syftar på det som avslöjades under Eurogamer Expo 2012 tidigare idag. T.ex. så berättade Lorne Lanning om (grundaren utav Oddworld Inhabitants) Abe's Oddysee HD och den nya Oddworld titeln "Oddworld: Abe's Oddysee - New 'n' Tasty".

Vilket är en rekmake utav PS1 originalet från 1997. Vilket innebär HD grafik, bättre ljuseffekter, ja, you name It. New N Tasty är tänkt att släppas under hösten 2013 till PsVita, PC, XBLA och PSN.

För mig personligen så betyder Oddworld serien en hel del. För det första så är inte Oddworld som något anant plattforms/actionspel där ute. För det andra så är Abe så mycket anti-hero som det bara går. Och för det tredje så är humorn klockren.

Så allt det här glädjer mig väldigt mycket. Vill ni höra bitarna som rör Abe HD och Oddworld New N Tasty. Hoppa då till 14:55, och sedan 40:20 i filmen här nedanför. Enjoy!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Sämsta filmdöden - Kareteci Kız

kareteci kiz
Han måste ha blivit skjuten med den sämsta pistolen i världen. Då det tog flera skott och evigheter för honom att dö.

Jag trodde jag aldrig skulle säga det här. Men, den urusla dödsscenen i "Ninja Mission" har nu blivit slagen utav en turkisk film från 1973. Filmen ifråga är "Kareteci Kız". Jag tänkte först lägga det här inlägget under humor. Just för att dödsscenen i Kareteci Kız är så satans uruslet, men ack så roligt xDrobin
/Robin E
The Gaming Ground

No More Room In Hell - Gamer bros Part 1

no more room in hell
Glöm allt vad Zombie Panic, L4D och Killing floor heter. NMRIH är kungen!
 
Imo så är Day Z och No More Room In Hell de bästa Zombie action/skräckspelen på marknaden just nu. Och just NMRIH, är väldigt lätt att komma igång med. Det enda som behövs är att man har Half-Life 2 och SDK 2007 installerat på sin dator.

Därefter är det bara att tanka ner NMRIH (v1.05 är den nyaste versionen). Jag och min bror Jonas gjorde det för någon vecka sedan. Så vi hade ett spel LAN under en hel helg. Dessvärre så åkte jag givetvis på världens dunder förkylning, så jag poppade piller under flera dygn.

Därav att jag troligen lät rätt så hög i videon xD Roligt som tusan hade vi iallafall. Det kan kanske kännas lite udda att man skrattar i ett spel som handlar om Zombies och världens undergång. Men det uppstod en massa komiska scener under spelets gång.

Samt så kommenterade både Jonas och jag på både det ena och det andra ingame också. Vilket gjorde att man inte kunde hålla sig för skratt. Så checka in vår första No more room in hell video!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Meet the Femscout - Team Fortress 2

femscout
Ärligt talat. Så gillar jag den kvinnliga versionen utav Scout mer, än den manliga.

Jag är mer än medveten om att situationen för kvinnliga Gamers världen över. Är långt från okej. Jag syftar på hur de blir behandlade online. Sextrakasserier, och verbalt våld hör liksom till deras vardag. Vilket givetvis är väldigt, väldigt tråkigt (samma sak gäller dessvärre för de med olika sexuella läggningar också).

Även om det blivit mycket bättre den senaste tiden. Så har vi fortfarande en lång bit kvar att gå på den fronten. Jag är iallafall glad för att det börjat dyka upp mer "normala" kvinnliga karaktärer (och klasser) i diverse olika speltitlar.

En skin som är väldigt populär just nu är t.ex. Team Fortress 2s Femscout. Kostamoinens TF2 video "Meet the Femscout" är ju bara för skön xDrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Black Isle studios är tillbaks igen!

blackisle  
Black Isle stängde ner sin studio 2003. Men nu är alltså studion igång igen. Det efter nästan 10års tystnad.

Ni har säkerligen redan hört om det här. Men jag tycker helt klart att det är värt att reflektera över Black Isle Studios comeback (som skapades utav Feargus Urquhart 1996). För det första, Black Isle har givit oss (världen) spel så som Fallout 1,2 , Planescape Torment och Icewind Dale serien.

Så jag har verkligen en djup respekt och mycket kärlek till studion. Men, man bör ha väldigt klart för sig att Black Isle inte är samma studio idag som då. För efter att Interplay stängde ner studion 2003. Så begav sig i stort sätt alla från Black Isle teamet, till Obsidian Entertainment.

Vad jag försöker att säga är att Black Isle är bara en skugga utav sitt forna jag. Brian Fargo jobbar ju som bekant inte heller kvar på Black Isle studios. Han driver ju sitt eget företag inXile Entertainment nu mera (Han Brian jobbar på för fullt med Wasteland 2 just nu).

Och Interplay är ju inte heller samma företag längre. Deras dyra rättstvister med Bethesda har ju gjort att Interplay blödigt mycket pengar. Och som bekant, så vart ju deras Fallout MMO nedlagt.

Men trots allt det som jag just nämnt. Så finns det en rätt kaxig text att finna på Black Isle studios hemsida. Och den lyder så här.

"Our goal has always been to make the world´s best RPGS. Black Isle Stuios is back"

Så man får väl tolka det där lite hur man vill. De får lycka till iallafall!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Mass Effect - Shepards speciella ögon

mass effect shepard  
Det var väl visserligen bara en tidsfråga innan Shepard skulle braka ihop. Men nu har det alltså hänt till slut.
 
Man kan nog inte få en bättre start på en söndag än så här tror jag. Jag menar, hur ofta får man se Shepard (Mass Effect) gå apeshit över sina "speciella" kontaktlinser xDrobin
/Robin E
The Gaming Ground

C and C Red Alert - The Soundtrack

red alert
Westwood Studios ägde hela RTS genren under många, många år. Och när de släppte Red Alert 1996. Så var de verkligen kungarna utav RTS genren.

Om jag bara fick välja en enda strategi titel som min favorit och min personliga nr 1. Då blir det Westwoods Command and Conquer Red Alert 1 från 1996 i sådant fall. Herrejäklar vad det spelet ägde allt och alla. Det var epic från början till slut.

Fast Red Alert upphörde faktiskt aldrig att vara epic. Faktumet är att bra många människor spelar Red Alert än idag, och då även på både LAN och via internet. Jag vet e tusan om inte Red Alert faktiskt är mer populärt idag. Än vad det var då på 90talet.

Det som jag personligen tycker är lite coolt. Är att jag fortfarande har kvar alla originalboxar, afficher och annat Red Alert relaterat. Jag har till och med den där mega stora C and C Red Alert boxen (som kostar en hel del att köpa idag).

Jag måste dock säga att Red Alert troligen inte blivit en mega succé om inte Frank Klepacki gjort musiken till spelet. Eller ja, inte hade Red Alert varit sig likt iallafall. Det är ju inte för intet som Frank kallas för "Mr Command and Conquer".

Fast å andra sidan. I stort sätt all musik som Frank gjort i sin karriär så här långt. Har ju rockat riktigt hårt!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Insane Clown Posse - Sågar Call Me Maybe

icp
Hjärnorna bakom ICP. Vilent J och Shaggy 2 Dope. Nu mera även komiker.

Det var bra länge sedan sist som jag hörde något från ICP gänget. Ärligt talat så trodde jag att de lagt av helt. I och med att det varit väldigt tyst kring ICP duon. Efter allt tjafs med Eminem (ett bråk som pågott i många, många år nu), så tycktes de ha upphört att existera helt.

Men nej, de har bara byt inriktning. Eller ja, de kör mer på komik nu mera. Bla så skämtar de om både musiker och skådespelare i sin egen show Fuse. Själv så hade jag svårt att hålla mig för skratt efter att jag kollat på deras sågning utav låten "Call Me Maybe" xDrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Football Manager 2013 - Release den 2 November!

football manager 2013
Enligt Sports Interactive själva. Så ska FM2013 vara full utav nya features, fixar och annat godis.

Är man ett stort fan utav fotboll. Så gillar man med största sannolikhet Sports Interactives Football Manager serie också. Iallafall om man vill anta rollen som en tränare och manager för sitt lag. För hur många gånger har man inte kommit på sig själv att säga "Jag skulle fan i mig kunna göra ett bättre jobb som tränare!

Ptja, upp till bevis som man brukar säga. Det är just precis det som man kan göra i FM2013 också. Jag är dock lite osäker på om Djurgården IF äns finns med i årets upplaga (ja, jag är ett Dif fan). Om inte annat, så får jag väl göra ett eget lag från scretch.

Och döpa laget till Djurgården IF. I vilket fall som helst. Releasen utav Football Manager 2013 kommer att äga rum den 2 November i år. Det är dock knäpptyst kring FM2013 demot. Så vi får väl se om det blir av med något demo eller ej.

Produktbeskrivning:
"Football Manager. Always. Football Manager is the best-selling, most realistic football management series ever made. Football Manager 2013 celebrates 20 years of games from the people at Sports Interactive by introducing an array of new features. This year's version allows you to take control of any club in more than 50 nations across the world and includes all of Europe's biggest leagues as well as database of over 500,000 real-world players and staff. As well as some landmark new features in the Career Mode, there are now new ways to enjoy your Football Manager experience."
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Patrick från Spongebob vill ha en Wii-U

wii u
Patrick är minst sagt taggad inför Wii-U releasen xD

Jag tror jag just funnit den mest uppspelta och taggade Wii-U konsumenten i världen. Personen i fråga är ingen mindre än självaste Patrick från Spongebob Squarepants. Killen är så uppskruvad inför Wii-U releasen att han går runt och upprepar Wii-U för sig själv, och ser Wii-U synvillor xDrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Farcry 3 - Den alternativa versionen

farcry 3
Den 29 November så får vi leka i sanden och i den stora junglen.

Det är många stora FPS titlar som kommer att slåss om FPS tronen de kommande månaderna. En utav topp kandidaterna är Ubisofts Farcry 3. En titel som mycket väl kan komma att bli den bästa i  Farcry serien så här långt.

För Ubisoft tycks ha släppt allt vad tidigare FPS regler gäller. Kort sagt, Ubisoft har jobbat hårt för att leverera en unik FPS upplevelse. Om det räcker hela vägen fram, återstår dock att se. Jag är dock rätt övertygad om att Farcry 3 kommer att bli ett grymt bra FPS spel iallafall.

Om inte annat, så kan ni iallafall skratta åt FinalCutKings egen tolkning utav Farcry 3 xD
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Plants Vs Zombies - Stop zombie mouth

stop zombie mouth
Tydligen så har Popcap bestämt sig för att stödja tandläkarna i Amerika. Då de startat en "Anti Halloween godis" kampanj.

Även om det här bara gäller för USA. Så finner jag det här rätt, ehrm, annorlunda. För Popcap (skaparna bakom bla Plants Vs Zombies) har uppenbarligen startat krig emot godis, tandtroll och karies. Därav deras kampanj "Stop zombie mouth"

Det hela går tydligen ut på att Popcap vill att de allra yngsta ska avstå från godis under årets Halloween helg. Inte för att vara elak. Men hål i tänderna och karies är väl jänkarnas minsta problem. Det som borde ha högst prio egentligen. Är ju Amerikas allvarliga fetma epidemin.

Det finns ju typ ungar som är under 10år som väger mer än vad jag gör...Men, men. Det här var/är ett bra inativ från Popcaps sida iallafall!

"We Need Your Help!

This Halloween, the ADA and PopCap Games are redefining what a Halloween “treat” can be… by giving FUN instead of candy. We’re giving away Plants vs. Zombies™ download games as a sugar-free alternative, and you can join in the fun.

Ask if your local dentist has the limited-edition, collectible Plants vs. Zombies trading cards with the code for a free Plants vs. Zombies download game."robin
/Robin E
The Gaming Ground

Samtliga Wii-U detaljer plus launch list

wii u
Det kommer nog att bli svettigt värre för Nintendo i det kommande konsolkriget. Med tanke på att 360 och PS3 fortfarande säljer, samt så kommer de att konkurrera med Wii-U. Och PS4 och 720 är ju på ingående...

Den 30 November kommer Nintendos nyaste spelkonsol Wii-U att släppas i Europa. Så det börjar verkligen dra ihop sig för release. Men redan nu så tycks konsolen sälja som smör. Så efterfrågan på Wii-U tycks vara rätt så hög trots alla tvivel och frågetecken.

Och listan på de spelen som kommer att släppas i samband med Wii-U releasen nu i November. Är nu spikad och klar. Så, vilken konsol kommer ni att välja? den vita eller den svarta Wii-U?

Nintendo Wii-U software launch list:
- Call of Duty Black Ops 2
- Skylanders Giants
- Transformers Prime
- Wipeout 3
- Disney Epic Mickey 2: The Power of Two
- EA Sports FIFA Soccer 13
- Tekken Tag Tournament 2 Wii U Edition
- New Super Mario Bros. U
- Ninja Gaiden 3: Razor's Edge
- Nintendo Land
- Sing Party
- Sonic & All-Stars Racing Transformed
- Warriors Orochi 3 Hyper
- Darksiders 2
- Assassin's Creed 3
- ESPN Sports Connection
- Just Dance 4
- Rabbids Land
- Your Shape: Fitness Evolved 2013
- ZombiU
- Scribblenauts Unlimited
- Game Party Champions
- Batman: Arkham City Armored Editionrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Halo 4 - Special Edition 360 konsol

halo 4
Priset för en 360 Halo 4 SE utgåva. Ligger på runt 3000kr + frakt.

Det här lär väl glädja både Halo och Xbox fansen kan jag tro. För det vart ju känt för bara ett par timmar sedan. Att det kommer att släppas en limiterad Halo 4 360 konsol (320GB, med två st Halo 4 kontroller) i samband med Halo 4 releasen. Priset vart faktiskt lägre än vad jag hade trott.

Vill säga 399.99 dollar. Alltså, precis under 3000kr.  Jag vet vad jag tycker. Men vad säger ni själva? Är det här ett givet köp eller?

Produktbeskrivning:
"The Xbox 360 320GB Limited Edition Halo 4 console is a must have for Halo fans worldwide. Designed by the award winning publisher 343 Industries and Xbox 360, this bundle ships with an exclusive, customized designed console, two customized Halo 4 controllers, a standard edition copy of the game, a massive 320GB hard drive and exclusive content. Plus, this exclusive console comes with Wi-Fi built-in for easier connection to the world of entertainment on Xbox LIVE.* Coming Soon in 2012."robin
/Robin E
The Gaming Ground

Tiny Toon Adventures - Arkadlåten på danska

tiny toon
Sigge Sprätt (Buster Bunny) diggar verkligen Arkadspel.

Jag vet inte om ni minns ett gammalt barnprogram vid namn "Klasses Frukostklubb"? Men programmet sändes på SVT på det tidiga 90talet.  Nu är det visserligen inte Frukostklubben som är det mest intressanta. Utan en tecknad serie som sändes i samband med Klasses Frukostklubb.

Jag syftar på "Tiny Toon Adventures". Samtliga karaktärer i serien är typ barn (tonåringar) till de vuxna karaktärerna i Loonie Toons universumet. Hur som helst. Har man koll på faktan och historiken. Så gick Tiny Toon Adventures hand i hand med spelbranschen.

För det gjordes en handfull spel baserat på serien. Samt så förekom det en hel del tv-spel i den tecknade serien också. Bla så finns det ett avsnitt där Tiny Toons gänget spelar arkadspel för fullt. Personligen så gillar jag "nästan" den danska dubbning lite bättre än den svenska.

Jag vet inte varför. Men jag tycker de danska dubbningarna låter mer komiskt på något sätt. Any how, enjoy!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Fallout 3 - Bobo The Clumsy Psychopat Clown

bobo the clumsy
Bobo, troligen spelvärldens enda klumpiga clown seriemördare.

Jag gjorde något utav ett fynd på min gamla hårddisk för ett par dagar sedan. Uppenbarligen så hade jag missat några Fallout 3 inbandningar helt och hållet. Så jag gav de till min bror (Robin), och han snickrade ihop en tämligen underhållande Fallout 3 video utav det hela.

Bara namnet i sig ("Bobo the clumsy psychopat clown") är ju komiskt xDjonas
/Jonas E
The Gaming Ground

Unity Technologies stöder Wii-U

unity
1.2miljoner människor utvecklar appar, spel osv via Unitys utvecklingsverktyg.

Låt oss vara ärlig. Nintendo kommer att få det väldigt, väldigt bra med sin Wii-U nu i November. Då det är flera olika faktorer som kommer att avgöra om Wii-U kommer att bli en succé eller en flopp. Jag syftar bla på den skakiga världs ekonomin, Wii-Us relativt höga releasepris på 3000kr.

Och det faktumet att spelbranschen förändrats en hel del sedan Wii släpptes i slutet utav 2006. Ja, jag syftar på Apples Ipad och Iphone enheter. Flera miljoner människor äger idag en Iphone och en Ipad. Och priserna på Ios spelen (samt Android enheter) är ju som bekant mycket, mycket lägre än Nintendos spelpriser.

Vad jag försöker att säga är att folk börjat vänja sig vid att betala 15-90kr för ett spel via digital download. Jag kan därför föreställa mig att en hel del människor har svårt att se vart någonstans Nintendos Wii-U skulle platsa på spelmarknaden idag.

Samt, vilka Nintendo vänder sig till med sin Wii-U? Jag är givetvis mer än införstådd i att Nintendo har väldigt lojala kunder. Så någon flopp tror jag inte att Wii-U kommer att bli. Men de som inte är Nintendo kunder sedan gammalt.

Kommer de att bli imponerande utav Wii-U? Kanske, vi får se. En fjäder i hatten för Nintendo är iallafall att Unity Technologies nu valt att stöda Nintendo. Och de har över 1miljoner utvecklare världen över som använder sig utav deras Unity mjukvara och utvecklarverktyg (ett program för att utveckla spel).
 
Vad betyder det mer exakt då? Jo, att flera tredjeparts utvecklare kommer att få tillgång till en Wii-Us egen version utav Unity. Vilket i sin tur betyder att Wii-U troligen kommer att få en massa intressanta titlar släppt till sig framöver.

Reggie Fils-Aime lät iallafall så där lagom övertygande när han vart intervjuade om Wii-U utav wallstreet journal för bara någon vecka sedan.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Primus - Galna då och minst lika galna nu

primus
Primus har varit aktiva sedan mitten på 80talet fram tills idag. Les Claypool, har dock spelat och gästat. I diverse olika band i sin karriär.

Jag kommer ihåg när jag hörde Primus för allra första gången på 90talet. Den första jag låten jag hörde var "Lacquer Head". Det i samband med att Beavis and Butthead visade dess musikvideo via deras egen show på MTV.

Själv så hade jag aldrig hört något liknande tidigare. De var inte rock, de var inte Metal och inte heller alternative (även om många gillar att placera Primus i alternative facket). Hawaii Pop stämpeln har dock stämplats i pannan på Primus mer än en gång.

Men i och med att Primus musik varierar så grymt mycket från album till album, och låt till låt. Så är det faktiskt enklare att bara konstatera att Primus är Primus liksom. Deras musikvideos och låttexter är verkligen helt unika, och så där lagom störda.

Men alltid lika underhållande att höra och lyssna på. Les Claypool är verkligen ett galet musikgeni! Och deras nyaste album Green Naugahyde (som i övrigt är deras första nya skiva på över 12år) är grymt nice imo.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Valve bannar sexspel från Steam Greenlight

seduceme
Själva målet med Seduce Me. Är (som ni säkert redan listat ut) att ligga med alla kvinnorna i spelet. Typ som Larry.

Det här var ju en minst sagt intressant twist. Det här är ingen nyhet direkt. Då det hela läckte ut på nätet för ett tag sedan. Men en hel del tycks ha missat det. Dessutom så fann jag det hela rätt udda. So here we go.

Valve bestämde sig för att banna ett spel med erotiskt innehåll (Seduce Me) från Steam Greenlight för någon vecka sedan. Det är väl rätt full förståeligt kan man tycka. Då Valve har ett rykte att värna om. Men det som fick mig att höja på ögonbrynen.

Var att det är en kvinna som är hjärnan bakom Seduce Me (spelet som Valve bannat från Steam Greanlight). Jag menar inte att tjejer/kvinnor inte kan göra spel, eller den här typen utav spel. Jag syftar på att det vanligen brukar vara män som utvecklar den här sortens spel.

Med tanke på att Seduce Me tycks var ett spel för men (ur samtliga vinklar).

Samtidigt så finns det de som menar på att Valve måste växa upp. Då spelbranschen blivit byxmyndig. Personligen så köper jag inte riktigt Valves ursäkt att banna Seduce Me. De menade på att Valve inte sysslar med erotik, samt att spel med sådant innehåll inte hör hemma på Steam.

Och att det är många yngre som spelar på Steam. Men herregud liksom. Hur svårt kan det vara att fixa en digital barnspärr eller liknande? Dessutom, google och erotiska sökord finns ett par klick bort. Så jag finner Valves ursäkt tämligen löjlig.

Men sure. Steam är deras tjänst och bebis. Men om jag fått bestämma. Då hade jag givit Seduce Me grönt ljus.

Källa:
CVG

Produktbeskrivning:
"Seduce Me is an erotic game with light strategy gameplay, pre-rendered backgrounds, and hand painted images of glamourous women.

Explore Pietra's luxury villa and meet it's glamourous occupants. Do you have what it takes to seduce your way into the hearts and bedrooms of Seduce Me's gorgeous women

Seduce Me is due out in November"

robin
/Robin E
The Gaming Ground

Kirbys okända sångkarriär - Now You're A Man

kirby
Jag hade väl aldrig i min vildaste fantasi kunna tro att Kirby skulle sjunga "Now You´re A man" sången xD

Jag är ett stort fan utav både South Park och Nintendos gulliga spelkaraktär Kirby. Så när jag fick syn på en video där man mixat de bägge. Så kunde jag inte göra annat än att haja till. För hur ofta har man sett Kirby sjunga "Now You´re A Man" liksom?

Kanske så är Kirbys lön hos Nintendo inget vidare. Därav att han måste jobba extra på annat håll? Vem vet. Underhållande är det iallafall.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Twitch tv - Livestreamade gamer matcher

twitch tv
Ärligt talat, så hörde jag talas om Twitch Tv för bara något dygn sedan.

E-Sporten är verkligen på frammarsch nu. Det pågår i stort sätt alltid någon stor turnering någonstans i världen. Och fler och fler människor följer livestreamade matcher via nätet. Det var på så vis som jag hittade min väg till Twitch Tv också.

För Twitch Tv är verkligen rätt ställe att vara om man är en Gamer. Då det skulle visa sig att Twitch Tv är världens största tv-dataspels chat community och sändningsverktyg på nätet. Och man kan själva komma igång relativt snabbt och enkelt med sina egna live streamningar.
 
Så låter det intressant, besök tå Twitch Tvs hemsida!
 
"TwitchTV is the world’s largest video game
broadcasting and chat community.
We’re dedicated to connecting people
around the games they love.

TwitchTV features video from the top gaming personalities, players, tournaments, leagues and commentary, in addition to the most active and interesting discussions around video games.
Join the community, chat with your friends, start broadcasting your gameplay, and connect with a whole universe of gaming fanatics."robin
/Robin E
The Gaming Ground

Prison Architect - Styr ditt eget fängelse

prison architect
Nog får man "Oz" vibbar utav Prison Architect alltid.

Ja se där ja.Introversion Softwares fängelse simulator Prison Architect har precis nått fram till Alpha stadiet. Jag hörde den glädjande nyheten via twitter för bara någon timme sedan. Och förbokar man Prison Architect (den minsta kostnaden är runt 200kr) så får man tillgång till Alpha versionen utav spelet redan idag!

Så vad väntar ni på? Julafton! Chop chop!robin
/Robin E
The Gaming Ground

KSIOlajidebt - Fifa 13 galenskaper

ksiolajidebt
KSIOlajidebt. Världens (troligen) galnaste Fifa spelare.

Nog för att jag sett och hört många galna Gamers förut. Men de flesta har varit inom FPS, skräck eller RTS genren. Sport däremot, det är inte en genre som jag förknippat med galenskaper och udda Gamer personligheter precis.

Men KSIOlajidebt har ändrat min syn på sport spelen helt och hållet. Ta bara hans Fifa 13 video t.ex. Snacka om fotbollspassion där xD
 


jonas
/Jonas E
The Gaming Ground

Twisted Metal - Sweet Tooth

twisted metal
Det bästa Twisted Metal spelet så här långt imo.
 
Det må låta rätt så sjukt. Men det var skönt att återse Sweet Tooth igen efter alla år. Ni vet, psykopat clownen från Twisted Metal serien? David Jaffes egen bebis. Sweet Tooth är min favorit karaktär i TM. Men så har jag alltid varit lite svag för onda och mordiska clowner också.

Jag tror min fasination för clowner startade redan i det gamla PS1 spelet Loaded (för en halv evighet sedan). Och på den vägen har det gått. Även om kvalitén i Twisted Metal serien inte varit jämn med åren. Så minns jag ändå Sweet Tooth med glädje.

För hans mellansekvenser har alltid hört till de allra bästa. En sak som dock alltid varit grymt bra genom hela TM serien. Är soundtracken. Allt från Cypress Hill, One Minute Silence till de egen producerade tracksen. Och jag diggar verkligen soundtracket för det nyaste Twisted Metal spelet \m/
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

StarCraft 2 Kan bli ett F2P spel?

starcraft 2
Jag undrar just hur många miljoner människor som spelar Starcraft 2 just i detta nuet?

Inte ens Blizzard kan avstå från Free-to-play affärsmodellen. För det sägs nämligen att multiplayer delen i SC2 kommer att bli just F2P framöver. Det framkom i en intervju med Dustin Browder (lead designer Blizzard) via Joystiq för inte så länge sedan.
 
Kruxet blir dock att lösa det hela på ett bra sätt. Vilket är enklare sagt än gjort. Men vad tycker ni själva? Kan SC2 F2P bli en succé. Eller är det bara bortkastad tid och pengar?

Käll:
G4TVrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Falsk Apple Ipad 3 tävling

apple ipad 3 scam
Gå INTE på det här. Apple har inget som helst att göra med den här sidan eller Ipad 3 tävlingen.
 
Det tycks som om internetbedragarna hittat ett nytt sätt att blåsa folk på pengar och känsliga uppgifter. Jag fick nämligen ett rätt så intressant sms på min iphone imorse. I meddelandet så stod det att jag blivit utvald att få en gratis gåva via Apple. Samt så följde en fyra siffrig kod och en webbadress.

Givetvis så förstod jag att något var lurt. Eftersom jag inte ställt upp i någon tävling. Och hemsidan http://apple.se.px5.in/, ser minst sagt B ut. Dessutom så är mycket felstavat också. Jag har dock redan informerat Apple Sverige om det här.

Så troligen så kommer sidan att stängas ner inom kort. Men hur som helst, gå INTE på det här. För det hela är bara en enda stor scam...

robin
/Robin E
The Gaming Ground

TobyGames - Legend of zelda fail

tobygames
TobyGames, en utav de allra bästa (och roligaste) komikerna på youtube imo.

Jag har älskat Zelda ända sedan den första titeln hade release på 80talet till NES. För Zelda var (och är) verkligen äventyr när det är som bäst imo. Jag har t.ex. spelat igenom A Link To The Past fler gånger än vad jag kan räkna, och oftast så återkommer jag till spelet varje år (ungefär som med Fallout 2 och System Shock 2).

Därför fann jag också TobyGames egen tolkning utav Zelda (Legend of zelda fail) tämligen underhållande också. Check It out!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Mass Effect trilogy - Release i November!

mass effect
Skulle man ha man ha missat alla tre delar utav ME. Då kommer nog ME trilogy boxen att vara ett måste köp i sådant fall.

Bioware tycks planera att ge fansen en tidig julklapp i år. För de tänker nämligen släppa en Mass Effect Trilogy box framöver. En box som kommer att innhålla alla tre ME spelen, Priset sägs ligga runt 420kr till PC, 360 och PS3.

Och när kommer releasen att äga rum då? Den 6 November. PS3 versionen kommer dock att släppas lite senare (utav någon konstig anledning). Så skulle man mot all förmodan ha missat samtliga titlar i ME serien, så har man världens chans att göra ett bra klipp nu i November!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Marvel vs. Capcom Origins - Ute nu!

marvel vs capcom
Själv så har jag inte spelat Marvel Vs. Capcom sedan 90talet. Så det ska bli intressant att se hur Origins står sig.

Dagens allra sista inlägg kommer nog att glädja både Street Fighter och Marvel fansen. För Capcom har nämligen släppt en uppdaterad version utav Marvel Vs. Capcom via XBLA och PSN (idag som jag förstår det). Capcom har förbättrat grafiken, lagt till onlinestöd, nya utmaningar, samt upplåsbart material.

Det hela blir ju inte sämre utav att man får två spel till priset utav ett heller. Så gillar man original spelet och fighting, då är Marvel Vs. Capcom spelet för dig!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Dolphin Paradise Wild Friends

dolphin paradise
Jag tänkte direkt på Ecco The Dolphin när jag såg trailern.

Det är då inte ofta det släpps spel där delfiner innehar huvudrollen. Inte så ofta så att det stör iallafall. För jag kan faktiskt bara nämna en enda delfin speltitel. Och det är Ecco the Dolphin (för Sega Mega Drive). Men ett gäng veteraner från LucasArts och Pileated Pictures (HappyGiant) bestämde sig för att vända på den trenden.

Frukten utav deras hårda arbete heter "Dolphin Paradise Wild Friends". En slags delfin simulator för Iphone och Ipad. En väldigt avancerad sådan ska nämnas. Då man ska sköta om sina delfiners hälsa, lära de nya trick och ställa upp i diverse olika tävlingar och shower.

Dolphin Paradise Wild Friends känns som en mix mellan The Sims, Creatures och Ecco the Dolphin. En riktigt trevlig blandning med andra ord. Och Dolphin Paradise kommer att ha release på Itunes vilken dag som helst nu

Produktbeskrivning:
"Dolphin Paradise for iPhone and iPad is a magical one-of-a-kind experience with dolphins that is fun for all ages! Bond with your dolphins, play with them, keep them healthy and happy, teach them a variety of tricks, and perform bigger and better shows as you advance! Players can share photos and compare show scores & achievements with friends! Players can also acquire custom props for dolphin shows and multiple dolphin types, eventually caring for many dolphins."

Features:
-
Trick Training & Dolphin Shows
- Above and Underwater Environments
- Activities: Petting, feeding, dolphin care, mini-games
- Social: Share photos, scores, achievements, and visit friend’s lagoons
- Customization: Multiple Dolphins, Tricks, Props, Habitats and Decorationsrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Beep Boop - Theory of N

beep boop theory of n
Ett måste album för alla som gillar bitpop musik!

Jag skulle förtjäna en fet jäkla pungspark om jag INTE tipsade er (våra läsare) om Theory of Ns debut album "Beep Boop". För det vore verkligen halvt kriminellt att inte nämna Beep Boop albumet. För jag har nämligen lyssnat igenom hela skivan, och imo.

Så är Beep Boop en riktig Bitpop/Chiptune pärla. Så gillar man den typen utav musikgenren, då ska man absolut inte tveka att köpa Beep Boop skivan!

robin
/Robin E
The Gaming Ground

Sponsrad video - Fifa 13 join the club!

fifa 13
Både fansen och spelmedia är överens om att Fifa 13 är den bästa titeln i Fifa serien så här långt.

Skulle man mot all förmodan fortfarande vara tveksamt inställd till EA Sports Fifa 13 (som har release nu på fredag till bla PS3, 360 och PC). Så kan man ladda ner demot redan som idag (demot har funnits uppe för nedladdning sedan den 11 September).

Och bilda sin egen uppfattning om hurvida Fifa 13 är ett givet köp för en själv eller ej. Personligen så anser jag att Fifa 13 är det bästa Fifa spelet som gjorts till dagsdatum. Realismen är skyhög, grafiken är bländande vacker, fysiken känns väldigt realistisk och kanske bäst utav allt.

Boll kontrollen är väldigt välgjord. Det krävs dock en hel del träning innan man blir riktigt bra. Men jag tycker ändå att inlärningskurvan är mer än förlåtlig på den fronten. Och A.In i Fifa 13 (i synnerlighet målvakternas, även de allra sämsta) är bättre än någonsin.

Man kan väl sammanfattningsvis säga att Fifa 13 är den ultimata fotbollsfesten för de som är fotbolls intresserade. Så, vad väntar du på? Sverige tar inte VM guld utav sig självt!


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Carmageddon - För Ios och Android!

carmageddon
Originalet vart bannat i bra många länder.Bla Tyskland och Australien.

Inte nog med att Stainless games jobbar med sin nya Carmageddon titel. De tänker släppa en pimpad version utav originalet för Ios (Iphone, Ipad och Ipod touch) och Android senare i höst också. Som jag förstår det, så kommer spelet dessutom att vara helt gratis.

Så håll era ögon och öron öppna efter Carmageddon på App store och Google Play!
 
"Now the same classic that was BANNED AROUND THE WORLD is back and available on iPhone, iPad and iPod touch (plus Android at a later date)! FREE & FULL versions will be available soon on the App Store."robin
/Robin E
The Gaming Ground

Sponsrad video - Wow Mists of Pandaria

mists of pandaria
Jag gissar på att en hel del människor sjukskrev sig och skolkade från skolan igår *host host*.

Det mesta har handlat om Starcraft 2 turneringar och Diablo 3 för Blizzard den senaste tiden. Wow har kommit lite i skymundan så att säga. Men eftersom Mists of Pandaria hade release igår (den 25 September), så har forumtrådarna gått varma världen över.

För det är ju trots allt en väldigt stor skillnad på mmorpg scenen nu. Mot vad den var när Wow släpptes i slutet utav 2005. För snart 7år sedan. För Blizzard har ju mer eller mindre ägt och totalt dominerat Mmorpg scenen sedan Wows release.

Det gör det väl i stort sätt fortfarande. Men den stora skillnaden är att det dykt upp många uppstickare på mmorpg marknaden (Guild Wars 2, Tera Online, Age of Conan, Aion,Lord of the Rings Online,The Secret World, rift, The Old Republic mfl). Men som Blizzard själva brukar säga.

"Folk kommer alltid tillbaks till Wow efter en tid". Och den fjärde expansionen för Wow (Mists of Pandaria), tycks bekräfta just precis det. För många utav mina vänner som lagt Wow på hyllan i förmån för andra titlar. Har nu plockat upp Mists of Pandaria, och börjat spela Wow igen.

Jag kan ha fel. Men det tycks även som om personer som aldrig spelat Wow förut. Fastnat för Mists of Pandaria. Just för att spelet innehåller pandor och ett Kung Fu/Asien tema (Kung Fu Pandas förtjänst kanske?). Jag gissar väl på att Mists of Pandaria gått hem riktigt väl i Asian, speciellt då i Syd Korea och Kina.

Men kommer allt det räcka för att hålla Blizzard och Wow kvar på Mmorpg tronen? Det återstår att se. Konkurrensen är ju som bekant stenhård. De allra första recensionerna lär dessutom trilla in vilken dag som helst.

Man kan väl säga att det är "Make It or break It" for Blizzards Pandarias del inom kort.


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Civilization Revolution - Civ i mobilt format

civilization revolution
Napoleon, i egen hög person.
 
Det var givetvis bara en tidsfråga innan Sid Meier’s civilization skulle släppas i mobilt format och hamna på itunes. Vad jag däremot inte visste, var att Civilization Revolution faktiskt är riktigt, riktigt bra. Och nu snackar jag om Iphone versionen.

Jag trodde nämligen att det skulle vara ett ytterst mediokert spel. Ett hafsverk om man så vill (eash cash, milk, milk osv). Men så är inte fallet med Civilization Revolution. Det är nämligen precis tvärtom. För låt er inte luras utav att spelet inte skulle göra bra ifrån sig, bara för att det släppts till Ios.

För det är ju rätt allmänt känt att Strategispel funkar rätt så dåligt på Iphone (Då kontrollerna för det mesta suger riktigt hårt). Men Civilization Revolution funkar helt utmärkt. Sure, spelet är inte lika mäktigt som de övriga spelen till PC.

Men Civilization Revolution kan du ju ha med dig över allt. Och spela vart än du befinner dig. Allt till en kostnad på 22kr. En riktigt, riktigt bra deal imo!

Produktbeskrivning:
"GLOBAL DOMINATION TO GO!

Build. Discover. Conquer. Rule the World! Now with Game Center, improved Graphics & iCloud!

Sid Meier’s Civilization Revolution is an award-winning title with “just one more turn” for your iPhone or iPod touch. Enjoy the a #10 top iPhone Game by IGN and #1 iPhone game in 14 countries. Lead your civilization from the dawn of man to the modern age and beyond. Go head to head with history’s greatest leaders as you wage war, conduct diplomacy, discover new technologies, inspire your nation and build the most powerful empire the world has ever known.

For nearly two decades, the Sid Meier’s Civilization® franchise has been the benchmark for strategy gaming and is available and updated for the iPhone. You can choose from 16 Civilizations (including America, Spain, China, Japan and Germany) to lead one of four different victory conditions: Technology, Domination, Economic or Cultural. Engage in strategic combat across a randomly generated map for many hours of replayability or use the Scenario Creator to create your own challenge. With multiple difficulty levels, an integrated tutorial and friendly advisors to help newcomers and seasoned Civ veterans alike this is a game for anyone.

Visit http://www.2kgames.com/mobile/ for more great games."robin
/Robin E
The Gaming Ground

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3

 ninja storm 3
Ännu mer Naruto fighting godis för fansen.

Är man ett stort Naruto fan så kommer man troligen att glädjas över nyheten att Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 är på G för 360 och PS3. Jag kollade nämligen precis på Namco Bandais TGS trailer för Ultimate Ninja Storm 3.

Trailern såg fett nice ut. Men något releasedatum finns dessvärre inte i dagsläget. Dock är tanken att spelet ska släppas under 2013 någon gång. Fansen undrar säkerligen om del 3 kommer att bli den bästa delen i serien så här långt?

Vi får vänta och se helt enkelt.

Produktbeskrivning:
"The critically acclaimed Naruto Shippuden Ultimate Ninja STORM series is back in 2013 on PS3 and X360, celebrating the return of highly awaited boss battles and welcoming brand new features to revamp the game experience.

Introducing masked Man and Nine-Tails assault on the Leaf Village for the first time in a video game, the story mode will let you live the most recent events of the anime with a degree of faithfulness never-before-seen.

More immersive, more faithful and more extreme, Naruto Shippuden Ultimate Ninja STORM 3 will offer the most epic Naruto experience ever seen in a video game. Dattebayo!"

Features:
-
Absolute immersion: Naruto Ultimate Ninja STORM 3 scales up all you knew to offer you the most immersive and epic Naruto game ever created.
- Nine-Tails attacks Konoha: Story mode starts out with the heated invasion of Nine-Tails! Help Hiruzen and Minato to defend the village against Masked Man and Nine-Tails.
- Bigger Scale Boss Battles: Boss Battles are back and more impressive than ever depicted. Prepare to involve the entire village in a huge boss battle with Nine-Tails.robin
/Robin E
The Gaming Ground

SimIsle Missions in the Rainforest - Soundtrack

sim isle  
Någon fler än jag som minns det här spelet med ett leende på läpparna?

Flera år innan The Sims tog världen med storm. Så handlade precis allt om Sim City och diverse andra Sim titlar. En utav mina absoluta favoriter i Sim serien är Sim Isle. Varför? Jo, för att jag spelade den titeln väldigt mycket som liten.

Faktumet är att jag fick spelet i julklapp om jag inte minns helt fel. Hur som helst, Sim Isle In The Rainforest (som dessvärre vart ett kommersiellt dunderfiasko) underhöll mig i många, många timmar. Och en faktor som var väldigt avgörande för spelets höga underhållningsvärde.

Var musiken som Harry Holmwood gjorde. Även om inte SMITR var någon jätte hit, eller en GOTY titel. Så minnas jag ändå spelet med varm känsla i Gamer hjärtat mitt.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Resident Evil 6 - Bättre än RE5?

resident evil 6
Det är väldigt mycket som står på spel för Capcoms del. Även om RE5 inte vart en flopp, så var fansen långt från nöjda med spelet. Och Operation Raccon City spelet vart ju som bekant ett fiasko...

Än så länge så har det inte droppat in många recensioner på Resident Evil 6. De enda recensionerna som finns att gå på i dagsläget Playstation Official Magazine US (Som gav RE6 90% i betyg), och Svenska levels recension (de gav RE6 7/10 i betyg).

Personligen så vill jag ha en handfull recensioner från flera stora speltidningar och sidor. INNAN, man kan räknat ut ett medelvärde för spelet ifråga. Så att man vet om det är värt att köpa spelet eller ej. Men samtidigt så känner jag lite så här.

RE6 kan knappast vara sämre än RE5, eller?robin
/Robin E
The Gaming Ground

Angry Video Game Nerd's Funny Moments

james d rolfe
Jag undrar just om James är klar med sin långfilm än?

Det är i stort sätt knäpptyst kring James Rolfes AVGN The Movie. Det till trots att hela projektet lyckades finansieras (över 300,000dollar!) via indiegogo för flera månader sedan. Det sägs dock att filmen ska släppas nu i höst (på bio).

Om det verkligen stämmer återstår dock att se. Dock så tror jag inte att AVGN filmen kommer att gå på Bio världen över är jag rädd för. Mest troligt är att man får köpa DVD filmen istället. Jag är iallafall glad för att James (AVGN) börjat göra recensioner igen.

Då hans videos varit ljuset i mörkret för min del. För det bästa man kan göra när något är riktigt tungt, är faktiskt (tro det eller ej) att skratta åt eländet. Imo, så är humor det bästa vapnet mot det mesta. Och för de som inte känner till AVGN sedan tidigare.

Checka då in videon här nedanför. Det är ett smakprov på några utav AVGNs bästa scener och sketcher.

ANGRY VIDEO GAME NERD: THE MOVIE
"The film is an epic comedy/adventure tale with certain B-movie styles interjected within. James Rolfe joins forces with longtime friend and fellow University of the Arts alum Kevin Finn. Over the past few years they wrote the script, and while the "AVGN" video series continued, this big project has been brewing behind the scenes. Now it's time to pull the trigger. Production is set for Spring 2012.  

Fan support over the years has made The Angry Video Game Nerd such a successful and lasting web series.  Now, as the audience clamors in anticipation for Angry Video Game Nerd: The Movie, we need your help.  Every dollar we collect in donations will go a long way towards helping us make this movie the right way, free from the commercial demands studios would force us to obey.  Please feel free to continue donating even though we've reached our initial goal, as $75,000 is only a portion of our budget. We will continue to award perks after we've reached our goal. Please be sure to include your email address if you'd like to collect perks. Your donations are very much appreciated."robin
/Robin E
The Gaming Ground

NBA 2K13 - NBA lives överman?

nba2k13  
Ja, det stämmer. Jay-Z var executive producer för NBA 2K13.

I över 10års tid så har allt handlat om antingen EAs NBA Live serie eller 2K Sports NBA 2K serie. Även om NBA Live dominerat den digitala basket sporten i många många år nu. Så har faktiskt NBA 2K börjat komma ifatt NBA Live.

Och för första gången (kanske någonsin) så ser NBA 2K13 ut att kunna slå EAs nyaste NBA Live spel. Det har ju inte heller blivit sämre utav det faktumet att Jay-Z varit djupt involverad i NBA 2k13. Vilket bla märks av på musiken i NBA 2K13.

För min del så har dock alltid kontrollerna avgjort om det är ett bra eller dåligt basket spel. Därefter följer realism, grafik och animationer. Men vi får väl se vem som är kungen utav digital basket mellan NBA Live 13 och NBA 2k13.

Komiskt nog, så släpps bägge spelen på samma dag i Oktober. Nämligen den 5 Oktober (till samtliga format), med undantag för Wii-U. Som släpps senare i år).robin
/Robin E
The Gaming Ground

XCOM Enemy Unknown - Snart smäller det!

xcom enemy unknown
Jag ser grymt mycket fram emot att spela Xcom EU.

Nu är det bara lite drygt en vecka kvar tills Firaxis Games X-Com Enemy Unknown har release (9 Oktober). Redan nu så har dock Gamespot snickrat ihop en 2 timmar lång X-Com EU gameplay video. Jag har inte hunnit med att kolla igenom hela videon (jag har sett ungefär hälften utav den), men redan nu.

Så tycker jag att X-Com EU är en vinnare i mina ögon. Så det ska bli grymt intressant att få spela spelet själv inom kort!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Dogfight 1942 - Döden från ovan

dogfight 1942
Run, live to fly, fly to live, aces high!

Jag avslutar kvällen med att tipsa om City Interactives stridsplanssimulator City Dogfight (360, PC och PS3). Då jag bara spelat pc-versionen. Så kan jag inte uttala mig om hur Dogfight 1942 står sig på 360 och PC. Men till PC, så är spelet riktigt nice!

Iallafall om man gillar en arkadaktig spelkänsla. För det är verkligen inte en hardcore simulator titel i stil med IL-2 Sturmovik, som vi har att göra med här.

Produktbeskrivning:
"Players assume the role of one of four pilots taking on the Axis alliance during four different air campaigns, including the intense Battle of Britain, the war in Africa, the Eastern Front and the Pacific island-hopping campaign.

With more than 20 types of aircraft from both sides of the conflict -- from the fabled P-38 Lightning and Britain's Spitfire to the feared Messerschmitt 109 and Japanese Kate -- players take on the same missions as WWII pilots, ranging from bombing runs and dog fights to manning defensive positions such as a gunner on a bomber or anti-aircraft site."robin
/Robin E
The Gaming Ground

Random heroes - Slumpmässiga hjältar

random heroes
I Random Heroes finns det mycket att meja ner. Bla zombies.

Derek Doucett och hans Ravenous Games (från skaparna utav "League of evil") har verkligen fått in en fullträff med actionspelet Random Heroes. Vanligtvis så är det ju en biffig uber macho hjälte som ska rädda världen. Men i Random Heroes så är det istälelt en grupp slumpmässiga hjältar som träder fram.

Det gör spelupplevelsen rätt så unik i sig. Men som om det inte vore allt. Så är Random Heroes ett riktigt bra och mysigt actionspel för Iphone och Ipad. Och när prislappen ligger på 7kr via Itunes, vem kan då motstå frestelsen liksom?

Produktbeskrivning:
"A group of unlikely heroes are set out to save the world. Monsters from another dimension are trying to take over Earth. Blast your way through these invaders in this action platformer! Collect coins and upgrade your weapons and characters to become stronger, faster and more lethal!

Choose your hero and save the world!"

Features:
- Over 30 Levels
- 15 Characters
- 10 Weapons
- GameCenter Achievements
- Universal and retina enabled
- iCloud Save Game
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Kids react to ponponpon - WTF!?

ponponpon
Kyary pamyu pamyu. Hjärnan bakom Ponponpon videon och musiken.

Vad får man om man mixar Katy Perrys "California Gurls", valfri Lady Gaga musikvideo och Faith No Mores låt "Epic"?. Jo, då får man Kyary Pamyu Pamyus Ponponpon. Om jag inte vetat bättre, så skulle man kunna tro att personen bakom videon tagit stora mängder droger.

Allt är liksom helt random genom hela videon. Inget hänger ihop, och inget är logiskt för fem öre. Men som jag förstått det, så gjordes videon på bara 24timmar. Och Kyary (sångaren) improviserade i stort sätt allt i videon.

Redan nu så säger folk att Kyary är den Japanska motsvarigheten till Lady Gaga. Säg vad man vill om videon (vars innehåll är helt fuckt), men musiken sätter sig på hjärnan direkt. Så är Ponponpon en hit? Utan tvekan, 30miljoner tittar på youtube kan inte ha fel.

Men vad tycker de allra minsta om Ponponpon då? Checka in videon för att få svaret på den frågan!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Realms of Arkania Star Trail - Soundtrack

realms of arkania star trail
Attic Entertainment Software släppte sitt RPG spel Realms of Arkania Star Trail 1994.

Ännu gång så har jag funnit ett spel som jag aldrig hört talas om förut. Denna gången så rör det sig om ett RPG spel från 1994 vid namn Realms of Arkania Star Trail (som tydligen var/är baserat på ett tyskt rollspel). Det finns även en uppföljare till Star Trail.

Nämligen Realms of Arkania - Shadows over Riva, som vart släppt 1997. (Det första spelet i trilogin heter Blade of Destiny). Men sanningen att säga, så har jag inte spelat någon utav spelen. Jag har möjligtvis läst om trilogin i någon gammal pc-tidning när det begav sig.

Troligen så hade jag aldrig kommit över serien igen. Om det inte hade varit för att jag snubblade över Star Trail Soundtracket. Fast jag vet givetvis inte om Arkania serien är något att hänga i granen eller ej. Musiken är iallafall top notch i samtliga delar!robin
/Robin E
The Gaming Ground

No... 4 DEAD 2! - L4D goes mindfuck

no 4 dead 2
Gruppfoto på idiot...jag menar hjältarna från Left 4 dead.

Efter flera månaders uppbehåll så satt jag mig ner och spelade Left 4 dead 2 igårkväll. Det har tydligen släppts både patchar, nya banor och annat godis sedan sist jag loggade in. Men imo, så borde Valve lägga till mer vapen i spelet.

För på den fronten är det rätt så tunt. Troligen så är det väl något som Valve tänker åtgärda i Left 4 Dead 3. Det räcker ju i princip att de sneglar på No more room In Hell eller Dead Island. Själv så tycker jag att det vore coolt om man kunde göra egna vapen, och använda i stort sätt vad som helst som vapen (som i t.ex. Dead Island).

Det skulle liksom göra det hela mer realstiskt, samt mer underhållande att spela. Eftersom det då finns miljoner sätt att att döda sina fiender på. Men det lär nog dröja, så man får vara nöjd med det som erbjuds i L4D 1 och 2 tills vidare.

D03Y90 L4D video fick mig att skratta hårt iallafall xD
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Metal Gear Rising Revengeance - Way cool!

metal gear solid rising
Raiden har varit lite utav en doldis genom MGS serien. Men i MGRR så har Raiden huvudrollen.

Även om den nyaste trailern för Metal Gear Rising Revengeance är helt och hållet på Japanska (i både text och tal). Så gjorde det inget, då filmens bildliga innehåll talar sitt tydliga språk. Jag gillar det jag såg så att säga. Raiden tycks verkligen kunna hugga sönder precis ALLT (bokstavligen).

Allt från människor, robotar till hus. Så Platinum Games och Hideo Kojima tycks ha hållit vad de lovat på den punkten iallafall. Resten återstår att se, men av det jag sett så här långt. Så tycks MGRR kunna bli det ultimata action/hack n slash spelet.

En rolig fotnot är att MGRR inte kommer att släpps till 360 i Japan. Troligen för att det finns för få 360 konsoler i Japan, med andra ord. Det skulle bli en förlust affär att trycka upp spelet i Japan. Turligt nog så kommer MGRR att släppas till 360 i resten utav världen iallafall.

Releasedatumet är satt till den 21 Februari nästa för MGRR till 360 och PS3.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Donkey Metroid - Det bästa utav två världar

donkey metroid
Donkey Kong var svinsvårt när man spelade som Mario. Men som Samus Aran, lätt som en plätt!

Om ni är födda på 80talet precis som jag är. Så är sannolikheten rätt stor att ni antingen spelat Donkey Kong på en NES, Arkad maskin eller på en Game and watch. Oavsett vilket, så är spelet rätt så jäkla svårt. Jag minns än idag hur man slet sig själv i håret över den höga svårighetsgraden.

Men Donkey Kong behöver inte nödvändigtvis vara snuskigt uber svårt. Iallafall inte om man kan spela som Samus Aran (Metroid) istället för Mario.Checka In videon så kommer ni att förstå vad jag menar.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Awesome Tribute - Awesomebike

excitebike  
Ett utav de bättre racing spelen för NES.

Jag hade ärligt  talat inte den blekaste att att Shigeru Miyamoto jobbat på originalet utav Excitebike till Nes (det fick jag veta idag). Men det är alltid kul att lära sig nya saker imo. Jag har dock inte spelat så värst mycket utav de nyare Excitebike titlarna.

Jag har ett svagt minne utav Excitebike 64, och jag har spelat någon Excitebike titel för Gameboy också. Hur vida 3D remaken utav originalet (för Wii) är bra eller dåligt, kan jag inte ens uttala mig om. En sak vet jag iallafall.

Originalet var kungen på 80 och början utav 90talet! Och jag tycker helt klart att RPNGS lyckats få med hela charmen, känslan och storheten med Excitebike i sin video "Awesomebike" också.

Så check It out!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy