n1wzAdy

Diablo 3 Wrath - En animerad kortfilm

diablo 3
Jag har en känsla utav att Diablo inte kommer att vara borta för gott. För vi vet ju alla hur det är med ondska. Den dör aldrig ut helt, och rätt var det är så slår den till igen.
 
Okej, jag ska vara helt ärlig. Det var ett rätt bra tag sedan sist som jag spelade D3. Jag har haft för mycket jobb att göra helt enkelt. Samt så fastnade jag helt och hållet för Black Mesa också. Men nu så har jag börjat spela D3 igen.

Passande nog så fanns 1.05 patchen tillgänlig också (yay!). Och inte nog med det. Jag fick ett dm i D3 om en D3 animerad kortfilm vid namn "Wrath". Den hade jag missat helt faktiskt. Jag gillade dock den. Så jag skulle då inte tacka nej till en D3 animerad långfilm.

För den skulle jag lugnt betala för att se!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Amnesia A Machine For Pigs - Halloween trailer

amnesia machine for pigs
A machine for pigs tycks vara ännu läskigare än Amnesia. Så det är helt klart ingen speltitel för räddharar.

Även om inte Frictional Games Amnesia A Machine For Pigs kommer ut nu till Halloween (spelet är tänkt att komma ut under början utav 2013). Så släppte de iallafall en ny trailer för Amnesia A Machine For Pigs lagom till Halloween.

Och den trailern satte verkligen ribban för vad som väntar oss. I våra värsta mardrömmar alltså. För nog kommer A Machine For Pigs att bli läskigt värre alltid. Jag tror till och med att spelet kommer att bli läskigare än Amnesia.

Så ja, jag vill spela A machine for pigs så fort som möjligt!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Hur bra är Mojangs Scrolls egentligen?

mojang scrolls
Minecraft är Minecraft, Scrolls är Scrolls. De bägge spelen går ej att jämföra med varandra. Men likt som tusan så gör folk det ändå.

Jag är nog långt från ensam att vara nyfiken på Mojangs taktiska RPG spel Scrolls. Dessvärre så var jag en utav de som inte fick tillgång till Alpha nyckeln utav Scrolls (som Mojang delade ut till en handfull människor för ett tag sedan). Men, jag har lyckats bilda en rätt bra uppfattning utav Scrolls (som btw drivs utav Unity) ändå.

Då jag kollat på en hel del ingame material. Men givetvis så skulle jag vilja spela Scrolls själv. För det som jag är mest orolig för. Är att Scrolls ska bli tråkigt efter ett tag. Då spelet ser ut att bli rätt långtråkigt efter ett tag.

Det återstår dock att se. Scrolls är än så länge en TBA titel. Men det sägs att Scrolls kommer att släppas i år (om allt går som planerat).robin
/Robin E
The Gaming Ground

Sonic gitarr tribute

sonic
Man får åka tillbaks ända till 90talet för att uppleva Sonics storhetstid.

Det svider verkligen att bara tänka på hur Sega totalt kört ner Sonic i skiten de senaste 10åren. Jag förstår att det kan vara rätt så svårt att förstå för någon som inte växte upp på 80-90talet. Men har man liksom spelat Sonic 1-3, så har man också rätt svårt att förstå vad Sega sysslat med sedan 90talet.

För det finns då inte många bra (eller äns halv bra) Sonic titlar att hurra över som släppts på 2000talet direkt. Sonic Episodes är dock rätt bra iallafall. Men annars så är det riktigt, riktigt tort på Sonic fronten. Turligt nog så har jag alla original spelen till min Mega Drive.

Så huger suget till. Då är det bara att kicka igång Mega Driven, och uppleva Sonic när han var som bäst. I övrigt så tycker jag även att musiken från de tre första Sonic spelen är oslagbara. Och Andy Gillions Sonic gitarr hyllning.

Är bara för bra för att missa!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Star Wars Detours - Lol och mer lol

star wars detours
Dart Vader är inte nöjd med kundservicen. Så gissningsvis så kommer någon att dö inom kort.

Precis när man trodde att Star Wars licensen var helt söndermjölkad och död. Så dök det upp ett litet hopp i mörkret iallafall. Jag tror nog inte att alla Star Wars fans kommer att digga Star Wars detours. Men jag gillade trailern.

Det finns en annan Star Wars komedi/parodi som går på tv nu mera. Men den är riktigt, riktigt dålig. Skämten är usla, och karaktärerna lika så. Star Wars Detours tycks däremot vara betydligt mer underhållande och komiskt. Så svar ja, jag tänker kolla på det första avsnittet utav Detours inom kort.

Därefter får jag bilda min egen uppfattning om serien suger eller ej.robin
/Robin E
The Gaming Ground

The War Z firar Halloween med nytt innehåll

warz  
Hur står sig War Z mot DayZ egentligen?

Det råder då verkligen ingen brist på zombie spel nu. Vi har ju bla L4D, No more room In hell, DayZ och War Z. Den sist nämnda har jag dock inte spelat än. Givetvis så kan man ju inte låta bli att fundera vilken zombie titel som egentligen är bäst?

Nåväl, The War Z har gått att spela sedan den 18 Oktober. Och i dagsläget så finns det över 200,000 aktiva War Z spelare. Så för att fira detta, så har utvecklaren Hammerpoint Interactive bestämt sig för att ge spelarna lite nytt godis.

Vilket är följande:
- New Characters – new playable character
-
New Zombies – new zombie models
-
New Playable Area – entirely new section of game world opened up, including new large cities – effectively doubling the current map size
-
Special Themed Items – players will have access to special, Halloween-themed items in the game marketplace

Det kommer även att släppas en specialutgåva utav The War Z vid namn "The Legend package". Som kommer att släppas den 4 November (priset ligger på 55 dollar). Så de som gillar Zombie shooters, har mycket att se framemot under Halloween helgen.

The Legend package kommer att innehålla följande:
-
Full Game Access
-
$30 of in-game currency
-
Six-months of “stronghold” server hosting
-
Special player recognition in-game and on forums

 Produktbeskrivning:
"The War Z is an online, multiplayer, survival-simulation game set in an open world infested with zombies.  Players are thrust into this post-apocalyptic world five-years after a viral outbreak that ravaged the human population and left, in its wake, a nightmare of epic proportion.  Hordes of undead zombies roam the cities, and the few remaining human beings have devolved into a lawless, nomadic society where the sole objective is to survive at any cost.  Players must use skill and cunning in order to acquire food, weapons and other supplies necessary for survival.  While navigating the vast landscape, they will discover cities teeming with the undead as well as other players that may or may not be friendly."
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Retro City Rampage - lite 90tals flingor någon?

retro city rampage
Får man inte retro och nes vibbar utav det här. Då finns det inget i hela världen som kommer att ge en de vibbarna.

Jag tror jag just precis skådat den coolaste reklamen jag sett på evigheter. Inte nog med att reklamen handlar om Retro city rampage (som i övrigt är ett riktigt bra Indie actionspel). Skaparna bakom reklamen har gjort så att reklamfilmen ser ut som något som gjorts på 80/90talet också.

Hade jag inte vetat att det rörde sig om RCR. Så hade jag trott att det var en gammal NES reklam från 80 eller 90talet (vilket var tanken bakom videon också). Coolt minst sagt!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Beavis and butthead - Det gör ont att vara dum

beavis and butthead
Troligen världens dumaste duo näst efter Dum och Dummare.

Jag avslutar dagen med Mike Judge klockrena tecknade skapelse Beavis and Butthead. Eller för att vara exakt. En Beavis and Butthead video där idiot duon utsätter varandra för diverse smärtsamma experiment. Don´t try this at home säger jag bara!robin
/Robin E
The Gaming Ground

The Witcher 3 - För PS4 och 720?

the witcher 3
Bild gjord utav whianem.
 
Ryktena går för fullt kring CD Projekts spel The Witcher 3 och Cyberpunk 2077. Väljer man dock att tro på ryktena, så utvecklas bägge spelen till PS4 och 720. Vilket troligen innebär att vi inte kommer att se röken utav de förens tidigast 2014-2015.

Det var Adam Kiciński från CD Projekt som satte bollen i rullning. Eller för att vara exakt. Han postade en hel del intressant info via en forumpost för inte så länge sedan. Där Adam Kiciński diskuterade vilt med Polygamia.pl skapare Piotr Gnyp, om både det ena och det andra.

En diskussion som sedan gick över till twitter. Där man bland annat kunde fånga upp följande (All cred går till Blues).

- Unnanounced dark fantasy title (Witcher 3?) is in more advanced stages than Cyberpunk 2077.
- Cyberpunk 2077 is the first in a series, both games are larger than The Witcher, both are multiplaform
- 2013 will be smaller stuff for CDP RED, no Witcher-caliber release
- Witcher for iPhone - too early to say anything, but not impossible EDIT: missed some stuff:
- no Witcher for PS3 next year, they want TW on Playstation, but not current gen
- both TW3 and CP2077 will appear on next gen consoles

Rätt matnyttig info kort sagt. Det mesta är dock logiskt. Det är ju ingen som helst mening med att utveckla The Witcher 3 och Cyberpunk 2077 till PS3 och 360 (som drivs utav flera år gammal hårdvara). Och det finns inte heller en chans i helvete att någon utav spelen skulle hinna släppas under 2013 heller.

The Witcher för Ios (och kanske Android också?) känns som ännu ett logiskt steg. Då det kan inbringa extra pengar till CD Projekts kassa. Vilket lär behövas till utvecklingen utav The Witcher 3 och Cyberpunk 2077.

Jag hopps dock bara att allt kommer att gå vägen. För annars riskerar ju två väldigt lovande speltitlar att gå i graven...

robin
/Robin E
The Gaming Ground

Tridek - Creatures of Galena

tridek  
Tridek är tänkt att bli det ultimata tradingcard spelet.

Vad har Magic och Pokémon gemensamt? Jo, bägge är två kända kortspel som miljoner människor spelat sedan 90talet. Men den senaste tiden så har ju kortspelen börjat blekna ut en del. Därav att Mojang satsar på sitt Scrolls (ett digitalt kortspel), och Dreamfab kör på med sitt Tridek Creatures of Galena.

Jag tänkte fokusera och skriva om den sistnämnda titeln. Tridek är ett väldigt intressant kortspel (som är tänkt att släppas i både digital och i fysisk form). Tragiskt nog så tycks Tridek gå ett väldigt tråkigt öde till mötes. Eftersom projektet inte skrapat ihop de pengarna som behövs via kickstarter. I dagsläget så har Tridek bara fått ihop en bit över 3,000dollar, så det fattas 27,000dollar.

Och det är bara 10dagar kvar på kickstarter klockan. Jag är ingen optimist, utan en realist. Så det ser helt klart rätt kört ut för Tridek. Så vida inget mirakel händer de kommande dagarna. Jag håller tummarna! För Tridek förtjänar verkligen att färdigställas.

Produktbeskrivning:
"Tridek – Creatures of Galena is a Digital Trading Card Game being developed by Bit Barons which will be released first to Android with more platforms to be announced later. When playing you will journey to the distant planet of Galena. While there you will send your creatures into challenging fights against other players and build a deck that will enable you to stay on top. I know that you would all like more details but we are unable to go into the details of the game today."robin
/Robin E
The Gaming Ground

Paparazzi goes Anime

paparazzi
Gissningsvis så är paparazzi fotograferna världens mest hatade yrkesgrupp.

Jag är inte helt 100 på om det gjorts förut. Men jag är rätt övertygad om att det inte finns någon anime eller manga serie som kretsar kring fenomenet och yrket paparazzi fotografer. Om sådant är fallet, så borde någon anime studio göra ett försök tycker jag.

För det borde ju gå att skriva ett rätt intressant manus baserat på paparazzi yrket. För ingen dag är ju den andra lik, och det finns ju hur många kändisar som helst som de kan hämta inspiration från (göra episoder baserat på riktiga kändisar).

Jag är iallafall rätt övertygad om att det skulle kunna bli en eventuell succé. Speciellt hos de yngre. Som följer sina kändisar 24/7, och har koll på det senaste skvallret osv. Jag tyckte att det var rätt intressant att leka med tanken på en sådan anime-serie iallafall.

Om inte annat så gav xAYAPro välregisserade anime video "绫-Pr㊛ // ♦ ραραяαzzι мєρ ♦ [Anniversary MEP] "mig mersmak.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Pixar borde göra en långfilm baserad på WildStar

wildstar
Den sötaste spelkaraktären i ett mmorpg spel imo.

En rolig tanke slog mig precis. Jag vet inte om ni är bekanta med NCSoft och Carbine Studios sköna mmorpg spel WildStaR? Men jag brukar vanligen inte gilla mmorpg spel. Men just WildStar gjorde mig väldigt nyfiken och förväntansfull.

Till stor del så har det nog att göra med den grymt cool presentationsfilmen utav WildStar. Faktumet är att folk gillade den så pass mycket. Att man tyckte att Pixar borde göra en WildStar långfilm. Inte mig emot, då WildStar har flera riktigt coola spelkaraktärer och personligheter.
 
WildStar har ju dock inte blivit släppt än. Och det återstår att se om det blir någon långfilm utav WildStar eller ej. Hoppas kan man ju förstås.
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Hotline Miami - The soundtrack

hotline miami
Yepp, Hotline Miami är svenskutvecklat.

Jag hoppas verkligen inte att ni missat det svenska indie actionspelet Hotline Miami? Om sådant är fallet. Bege dig då till Steam och köp spelet asap! För annars kommer du att missa årets bästa indiespel imo. Iallafall om man tycker om de två första GTA spelen, samt retro/old school grafik.

Och soundtracket för Hotline Miami är verkligen sjukt jäkla nice den med!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Dagen då Mario möte Angry Birds

super mario meets angry birds
Marios spontana reaktion när han får syn på de arga fåglarna. Är bara så priceless så det inte är sant.

Om vi skulle leka med tanken vad som skulle hända om Super Mario (utav misstag) skulle hamna i Angry Birds värld. Hur skulle Mario reagera då i sådant fall? På samma sätt som Mario alltid gjort när han får syn på nya figurer och föremål.

Han antingen hoppar på de, eller så använder han sig utav föremålet ifråga. I det här fallet så råkar "föremålen" röra sig om världens kändaste (arga) fåglar.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Fallout 3 - Barn, lek inte med kärnvapen

fallout 3
Det finns en mod för Fallout 3 som gör att Nukesen blir ännu kraftfullare.

Jag kommer ihåg hur uppspelet jag vart utav det faktumet att det fanns/finns kärnvapen i Fallout 3. Alltså, att man kan använda sig utav kärnvapen själv. Givetvis så rör det sig inte om fullsize kärnvapenmissiler. Utan ett vapen som kan skicka iväg mini nukes.

Men det duger gott och väl för att rensa bort det mesta från jordens yta. Installerar man en nuke mod för Fallout 3. Så blir dessutom explosionen ännu större. Så det är en rätt absurd tanke vad som skulle kunna hända om ett barn kommer över ett sådant vapen?

Det skräckscenariet kan ni skåda i videon här nedanför.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Chrono Trigger - Nu även för Android

chrono trigger
Jag vet dock ej vilken version som är bäst utav Chrono Trigger. Den till Android, eller den till Ios?

Se där ja. Nu har Square Enixs odödliga RPG pärla Chrono Trigger hittat sin väg till Android också. Vad trevligt. För Chrono Trigger har ju funnits ute rätt länge till Ios. Man kan ju dock fråga sig vilken version som är bäst? Själv så har jag bara spelat Chrono Trigger på min Iphone.

Så jag kan inte uttala mig på den fronten. Men jag tror nästan att det kvittar. Iallafall om har en Android enhet, men ingen Ios enhet. Ett glädjande besked är det i vilket fall. För jag står fortfarande fast vid att Chrono Trigger är ett utav de bästa RPG spelen som någonsin gjorts.

Omspelningsvärdet är enormt, spelglädjen är total och hela spelet består utav intressanta karaktärer, samt dialoger. Stridssystemet är sjukt jäkla nice också ska nämnas. Så imo, så finns det inget att tveka över om man gillar RPG och äger en Android enhet.

Priset för Chrono Trigger via google play är 75kr.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Charlie Sheen - Grillad live

charlie sheen
Charlie Sheen. Mannen, myten och legenden.

Vanliga människors kroppar består till 75% utav vatten. Resten är fett, muskler osv. Men i Charlie Sheens fall så består hans kropp utav 40% sprit, 25% droger, och resten är bara ett tomt skal. Eller ja, konstigt nog så funkar hans komiska hjärna fortfarande (vilket är helt bortom mitt förstånd).

Jag vet inte om det är sant. Men det sägs att Sheen är konstant full och hög 24/7. Vilket inte skulle förvåna mig om det faktiskt är sant. För han tycks ju vara det i var enda intervju, liveframträdande osv. Men trots det. Så kan jag inte låta bli att älska snubben ändå.

Då han är så satans jäkla rolig. Till och med när han blir grillad live, så är han rolig xDrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Primordia - Ett väldigt intressant äventyrsspel

primordia
Ska vi slå vad om att Primordia kommer att äga?

Var det inte äventyrsgenren som vad död och begraven? Skulle inte tro det va. Äventyren är långt från döda. Faktumet är att äventyrsgenren precis börjat bli varm i kläderna igen. Ta bara Wormwood studios PC-spel Primordia t.ex.

Jag tänkte direkt "Ah ha! Beneath a steel sky och Machinarium In the mix. Nice!". Och mycket riktigt, så sänder Primordia trailern just precis de vibbarn. Därför bådar det också väldigt gott inför Primordia framöver.

Produktbeskrivning:
"In the desolate wastelands beyond the city of Metropol, a solitary robot named Horatio jealously guards his freedom and independence. All that is taken away from him when a marauding foe steals his power source, forcing him to leave the safety of his home and set out on a perilous journey into the wastes - and into his own mysterious past."
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Pikachu har problem med syra

pikachu on acid
Pressen och kändisskapet vart till slut för stort för stackars Pikachu. Som nu mera sniffar syra dagarna i ända.

Nu ska man väl egentligen inte skämta om droger och drogberoende. Men high5toons Pokémon parodi video var bara för skön för att ignorera. Jag förstod väl att det bara var en fråga innan Pokémon stjärnan Pikachu skulle börja använda sig utav droger.

Jag menar, Pikachu har ju medverkat i hur många Pokémon episoder, långfilmer och tv-spel som helst sedan 90talet. Så man förstår ju om han börjat tröttna på det hela. Somethings gotta give, som man brukar säga på engelska.

Vi får väl dock hoppas på att Pikachu återhämtar sig från sin syratripp xD
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Lan With O.J Jarvan and The Bibel. Part 1

hon
HON kräver verkligen sina skills för att bemästra.

Då det är höstlov för de som studerar (vilket inkluderar mig). Så passade jag på att starta ett spel LAN nu i helgen som var. Vi (mina Gamer vänner) har spelat allt från HON, Minecraft till CS. Och vi bandade in en hel del film material under de senaste dygnen (Jag tror det vart 3-4timmar film nästan).

Så det här är den första delen från helgens LAN. Del 2 kommer upp inom kort!

***OBS! Filmen innehåller svordomar på svenska och engelska ***


jonas
/Jonas E
The Gaming Ground

Firefox 16 - Bra, men det finns säkerhetshål

firefox 16
Det är alltid trevligt med nya uppdateringar. Men Firefox 16 sägs ha säkerhetshål. Något som Mozilla tydligen jobbar med att åtgärda asap.

Det märks verkligen att Mozilla har det svettigt att hänga med i matchen mot Chrome. Google rullar ju ut uppdateringar och nya versioner utav Chrome på rullandeband (Chrome är redan nu uppe i v22). Klart att jag vart glad över att Mozilla släppt Firefox 16.

Men jag vart inte fullt lika glad över att v16 lider utav säkerhetsproblem. Dock så har Mozilla uppmärksammat detta. Så de jobbar för fullt med att täppa till alla säkerhetsluckorna.

Jag har ingen fakta som backar upp detta. Men det tycks som om Mozilla börat stressa ut flera utav sina uppdateringar pga Chrome uppdateras väldigt ofta. Därav att Mozilla missar buggar, säkerhetsluckor osv.

Om det ligger någon sanning i det hela vet jag ej. Men jag misstänker att jag har lite rätt iallafall. Så ni får själva avgöra om ni vill vänta med att uppdatera till Firefox v16 eller ej. Själv så har jag valt att vänta. Då en god säkerhet är ett måste för mig.
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Halloween Horror Movie Medley 2012

mortal kombat
Scorpion har alltid varit mitt förstahandsval i Mortal Kombat. Och så har det varit sedan MK1.

I och med att Halloween startar nu i helgen som kommer. Så kändes det väldigt passande att ta upp årets Halloween melodi. En låt som är en mix utav bla Nightmare Before Christmas och Mortal Kombat.

Jag kan väl lugnt säga att NitroTwinkie och ArtificialFear gjort ett grymt bra jobb med sin Halloween 2012 Metal melodi. Lyssna och njut!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Mage gauntlet - Old school rpg för Ios

mage gauntlet
Man får härliga Secret of mana och Legend of Zelda vibbar utav Mage Gauntlet.

Rocketcat Games är en minst sagt intressant indie utvecklare. Jag skrev ju om hans/hennes Hook Champ för bara något dygn sedan. Ptja, gissa vad? Tydligen så ligger även Rocketcat Games bakom RPG pärlan Mage gauntlet också.

Jag kan utan att överdriva säga att Mage Gauntlet innehar de bästa kontrollerna för ett mobilt RPG spel (ios och Iphone i mitt fall) som jag någonsin spelat. Och pixel charmen är maximerad (Snes grafik). Spelkänslan och spelglädjen lika så.

Så jag tvekande inte en sekund med att köpa Mage gauntlet via itunes för 21kr. Och jag tycker att ni ska göra det samma!

Produktbeskrivning:
"Mage Gauntlet is a classic-style action-RPG, designed from the ground up for iOS. It's inspired primarily by 90's action RPGs for the Super Nintendo, such as Legend of Zelda: LTTP and Secret of Mana. We wanted to make a fast-paced RPG that doesn't waste your time with fetch quests.

Fight and explore your way through a humorous storyline about eccentric wizards, powerful artifacts, and dangerous monsters. Find items to customize your character's strengths and weaknesses. Enjoy smooth, responsive controls and fast, satisfying combat. When you beat the game, unlock a remixed Master Mode with overwhelming enemy numbers and new secrets to uncover."

MAGE FACTS
- 84 levels (half normal, half in Master Mode)
- 86 achievements
- 110 hats (important)
- Variety of loot that adapt your character to different tactics
- 19 pets that follow you around and give different bonuses
- Quick leveling and stat system lets you customize character further
- Dash and Charge moves let you slip through enemy spell attacksrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Pixld - Ett unikt pusselspel

pixld
Gillar man pussel och pixlar. Då är Pixld att rekommendera.

Från skaparna utav Quantum Conundrum så kommer nu deras Pixel pussel titel Pixld. Som imo är MINST lika beroendeframkallande och underhållande som Tetris. För att inte nämna att Pixld är ett rätt så unikt pusselspel också.

Om ni checkar in trailern så kommer ni att förstå vad jag menar. Skulle sedan vara sugna att köpa Pixld. Så ligger priset på 7kr via Itunes.

Produktbeskrivning:
"Lose yourself in PIXLD: the deeply engaging, deceptively simple puzzler from the makers of Quantum Conundrum.

A stylish, unique take on match puzzler games, PIXLD pits you against a ticking clock to match and destroy as many blocks as you can. Tap one to change its color – and the color of every block surrounding it. Destroy power-up blocks to add precious seconds to the clock or boost your score. At once hypnotic and frenetic, the puzzle experience of PIXLD will grab you by the brain and never let go."

Features:
- Classic puzzle gameplay with a big twist – easy to learn and hard to master
- Stylish retro-inspired visuals
- Race against the clock for high scores in 60SEC
- Experience the block-based bliss of TAP4EVR
- Squeeze every last point out of 50TAPS
- Surmount greater and greater challenges in LEVLD
- Survive the heart-pounding tension of MUSTMATCHrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Heavy Rain - Jason nooooo!

heavy rain jason
Det här är inte Carmageddon ffs. Fel spel!

Heavy Rain påminner då verkligen inte om något annat spel jag spelat tidigare. Sure, Fahrenheit har väl en del likheter med Heavy Rain. Men likheterna tar rätt snabbt slut. Då Heavy Rain är bra mycket djupare, mer avancerat och känslosamt.

Men trots det. Så finns det en del komiska moment och scener i spelet (mot alla odds). Eller ja, om spelaren ifråga fular sig och skapar komiska scener vill säga. Vilket följande video effektivt illustrerar också.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Hook champ - Bionic Commandos överman

hook champ
Det gäller verkligen att vara med i matchen i Hook champ. Då det går undan på sina ställen.

Om ni (precis som jag) vuxit upp med Nes och speltitlar så som t.ex. Bionic Commando och Castlevania. Så vet ni också hur grymt kul det är att svinga sig fram genom luften. Antingen via en piska eller en robotarm/krok. Fast i Rocketcat Games Hook champ så har man tagit det här med att svinga sig fram till en helt ny nivå.

För hela spelet bygger ju på det. Att man svingar sig fram alltså. Och undan går det, och konstigt nog så fungerar kontrollerna riktigt bra också. Iallafalla för att vara ett Iphone spel. Priset är rätt okej också för den delen.

Runt 30kr via Itunes. Så imo så bör ni helt klart checka in Hook champ lite närmare.

Produktbeskrivning:
"Hook Champ is a physics platformer about using a grappling hook to swing through haunted ruins at high speeds. Designed for immense replay value, Hook Champ features a retro style and the most hat fashion customization of any game on the market."robin
/Robin E
The Gaming Ground

Hela Homer Simpsons liv på 2minuter

homer simpson
Homer föds (tro det eller ej) inte som en idiot. Han var faktiskt smart från början. Men ett par kritor i näsan gjorde honom korkad.

Jag vet inte när fenomenet började. Alltså det här med att man ska ta ett kort på sig själv varje dag under flera års tid. För att sedan sätta ihop allt som en slags revy flashback över sitt liv de senaste åren. Men det är helt klart en cool trend (som hållt i sig).

Speciellt för de som t.ex. gått ner väldigt mycket i vikt, överlevt och vunnit kampen mot cancer osv. Något som dock inte är fullt lika vanligt. Att man gör något liknande fast för kända tecknadefigurer. Ta Homer Simpson från The Simpsons t.ex.

Fast ska jag vara helt ärlig. Så är videon om hans liv lite...ehrm, deprimerande. Fast det är nog musikens fel till stor del. I vilket fall, enjoy!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Topp 5 perversa spelkaraktärer

larry laffer
Kan ni gissa vilken plats Larry hamnar på listan?

Att det finns pervon i den riktigt världen, på internet och i filmens värld. Är inget som helst nytt under solen. Men faktumet är att på spelsidan ser det likadant ut. För spel som innehåller perverst innehåll och perversa spelkaraktärer. Har faktiskt funnits ända sedan 70 och 80talet (om inte tidigare ändå. Jag syftar främst på Ataris XXX spel).

Min första kontakt med ett sådant spel var Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards. Jag var väl kanske 11år eller något sådant.Man hade väl precis börjat komma över det där med tjejbaciler, och börjat förstå att tjejer inte var så illa trots allt.

Jag kan väl inte påstå att Larry var den bästa utav lärare vad det gäller att få tjejer att tycka om en direkt. Men man kände sig iallafall mer vuxen, samt så spelade man ju något som man egentligen inte fick spela. Något förbjudet så att säga.

Att Larry är en pervers snubbe. Det har de flesta utav oss vetat länge. Men vilka spelkaraktärer toppar perverslistan egentligen? (gamla som nya). Imo, så är lugnt Larry och Duke Nukem med i toppen och krigar iallafall.
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Unreal kom faktiskt ut till Amiga först

amiga unreal
Nej, det är inte Epics FPS spel Unreal.

Jag hade inte den blekaste att det fanns en titel innan Epics Unreal som också gick under namnet Unreal. Ett action spel som släpptes till Amiga redan 1990 (Ordilogic Systems). Jag vet dock ej om Unreal till Amiga är äns hälften så bra som Unreal till PC (FPS spelet).

Det enda jag vet till 100%. Är att Musiken är grymt bra. Så enjoy!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Groove coaster - Rhythmen är konstant

groove coaster
Groove coaster är ett måste för alla musikälskare.

Rhythm, takt och puls. Så skulle jag kunna sammanfatta Taitos Ios spel Groove coaster.Men Groove coaster är bra mycket mer än bara så. För spelets struktur påverkas utav vilken musik som man lyssnar på. Man spelar verkligen musiken, om ni förstår vad jag menar.

Jag gillar verkligen den här typen utav spel. Ungefär som Space giraffe. En annan klockren spelmusik titel. Priset för Groove coaster är också helt okej imo. Vilket är 22kr via itunes.

Produktbeskrivning:
"A Groove Game in Roller Coaster Form!

From the mind of Reisuke Ishida, creator of the internationally award-winning SPACE INVADERS INFINITY GENE: an exhilarating next-gen groove game!

Touch to the rhythm! This game offers exhilarating groove-filled roller coaster action with simple one-finger controls!

The more you play, the more the game levels up! Persistance is rewarded, with new characters and other elements unlocked through play!

Create an original stage that grows and changes according to your progress through the game! Impress your friends!

The music included covers a wide spectrum, from rock and pop to hip-hop and techno!

Don't just listen to music, game with it!"
robin
/Robin E
The Gaming Ground

Rymdpiraten Cobra - Machoman nr 1

cobra  
Cobra är fortfarande nr 1 i min bok.

Man kan nog inte börja dagen på ett bättre sätt än att placera sig i soffan med en kopp varm te och Rymdpiraten Cobra. Det är liksom den tiden på året då mörkret och kylan börjat dominera helt. Men Cobra skänker verkligen både värme, humor och glädje.

Folk får väl tycka vad de vill. Men det är inte James Bond som är nr 1 imo. Utan det är Rymdpiraten Cobra. Och den svenska versionen utav Cobra är utan tvekan bäst (Cobra röstades utav Thomas Bolme på 80talet). Dessvärre så var det bara ett X antal avsnitt som gjordes helt och hållet på svenska.

Men jag köpte den Japanska samlarboxen utav Cobra för ett par år sedan. Och det skulle jag inte komma att ångra en sekund kan jag säga. Då den var/är värd vart enda öre imo.

Jag menar, det är ju faktiskt självaste Cobra som vi har att göra med här. Killen som skrattar döden i ansiktet, universums bästa kvinnotjusare, och snubben som bär på det dödligaste mobila vapnet som någonsin skapats. Nämligen psykopistolen (som Cobra har på sin vänstra hand).robin
/Robin E
The Gaming Ground

Limon's Epic Quest - Ondskan måste dö

limons epic quest
Den onda trollkarlen Zolo måste stoppas. Och det är där Limon kommer in i bilden.

Dagens sista inlägg blir ett speltips om Ma Antoinette Rios 2D hack n slash indie spel Limon's Epic Quest för Ios (kostar 7kr via Itunes). Låt er inte luras utav den enkla grafiken. För Limon's Epic Quest är bra mycket roligare än vad det ser ut.

Så tack och godnatt för idag gott folk.

Produktbeskrivning:
"The evil wizard Zolo has curse the land and has awaken the evil souls to cause havoc and destruction. Play as Limon armed with his might sword to hack and slash his way through zombie's, evil eye's and reanimated knight's. Limon also can sommon up 3 types of magic Light,Holy, and Dark magic whenever the enemies try to surround him. Travel through castle's, dungeon's, and even a futuristic world to defeat the evil soul's and take down the evil wizard Zolo!!"robin
/Robin E
The Gaming Ground

Battlefield 3 - Troll armén

 bf3 the troll army
Troll armén fångad på bild.

Nog för att jag visste att det fanns/finns relativt gott om internet troll på nätet. Men att trollen nu blivit så många att de bildat en egen armé. Det visste jag däremot inte. Men jag har skådat troll armén med mina egna ögon. Och allt är fångat på film i BF3 också.

Tror jag får logga in och visa trollen vart skåpet ska stå någonstans. För vi kan ju inte låta trollen mobilisera sig, eller hur?robin
/Robin E
The Gaming Ground

Two Brothers - Snart till Wii-U!

 wii u two brothers
Two Brothers släpptes till 360 och PS3 för någon månad sedan. Men nu är det alltså snart dags för en Wii-U release.

Jag trodde först att det rörde sig om ett Gameboy spel. Men nej. Inte riktigt. Ackkstudios indie titel Two Brothers råkar bara se ut som ett Gameboy spel. Men låt er inte luras utav dess utseende. För Two Brothers är bra mycket djupare RPG spel än vad man kan tro.

Och det hela blir ju inte sämre utav att Two Brothers inspireras utav andra speltitlar som t.ex. Earthbound, The World Ends With You,Secret of Mana” och The Legend of Zelda. Hur som helst så är tanken att Two Brothers ska ha release till Wii-U (via Wii-U eShop) under 2013 någon gång.

Källa:
gonintendo

Stort tack till Robert A som tipsade oss om det här.

- Ackkstudios are now officially Wii U developers
- team has around 17 employees
- “Two Brothers” heading to the Wii U’s eShop
- targeted 2013 release
- more specific release info coming in 2013
- currently in the infant stages of porting the game to the Wii U
- second game is a modern 3D RPG
- platforms to be announced for second game in March
- Wii U being considered for this RPG
- games like “Earthbound” and “The World Ends With You” have an influence on the RPG
- RPG is already in playable form
- Two Brothers is an Action/Adventure/Role playing game
- created in the style of Game Boy games
- gameplay is similar to “Secret of Mana” and “The Legend of Zelda”
- game will be HD
- general lack of color is a core element of what the game’s story is about
- take on the role of Roy Guarder, a young inventor who begins to obsess with the idea of finding a new color on earth
- this is after a near death experience shows him an after life filled with color
- your brother, Bivare, is also an inventor and explorer
- your brother also takes on your obsession and you begin a quest
- it took two and a half weeks for Ackkstudios to become an official Wii U developerrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Nihilumbra - Det bästa spelet för Ios?

nihilumbra
Inte för att förringa Another Worlds svårighetsgrad. Men värden i Nihilumbra är nästan omöjligt ännu mer ogästvänlig.

Beautifun Games vet verkligen hur man gör grymt bra mobilaspel. Ta bara deras action/plattformsspel Nihilumbra (För Iphone och Ipad) t.ex. Jag spelade Nihilumbra på min Iphone efter en hård arbetsdag idag. Det gjorde verkligen att man kunde varva ner.

Även om svårighetsgraden är rätt maxad i Nihilumbra. Så upplevde jag att det var mer spelglädje än frustration under min spelsektion. Så vill ni få valuta för era pengar. Då tycker jag helt klart att ni ska köpa Nihilumbra via Itunes!
 
Produktbeskrivning:
"Nihilumbra is compatible with iPhone 4, 4S, 5, iPod Touch 4 and iPads. Has to be be downloaded over a Wi-Fi connection.

Discover the beautiful world of Nihilumbra and join Born on his adventure to find himself whilst trying to escape from his inevitable curse.

Born was created from the absolute nothingness: The Void. But somehow he seperates himself from the black emptiness and appears in the world. This is where his long odyssey begins, in which he will learn how to use the colors around him to gain powerful abilities and transform the world.


However, his experiences come at a high price. The Void must be one. It seeks to reclaim him and will never stop chasing him, destroying everything in its path along the way.

To survive, Born will have to condemn the earth he walks to it's inevitable obliteration by The Void..."robin
/Robin E
The Gaming Ground

Yuzo Koshiro Mini Mega Mix - Det svänger!

Yuzo har jobbat med spelmusik ända sedan 80talet.

Jag kan ärligt talat säga att ingen spelmusiker har inspirerat mig så mycket som Yuzo Koshiro gjort. Det är helt makalöst att en och samma kille legat bakom musiken till så många hit titlar och spelserier. T.ex Streets of rage 1-3 (MD), Super Adventure Island (SNES), Etrian Odyssey 1-3 (DS), ochThe Revenge of Shinobi / The Super Shinobi (MD).

Min givna favorit är givetvis Yuzos Streets of rage musik. För precis all musik från SOR serien är grymt bra. Jag kommer inte ihåg hur gammal jag var. Men jag var då inte ett år äldre än 11 när jag spelade Streets of rage 1. Och det första som jag lade märke till, var hur mycket Streets of rage musik ägde.

Tyvärr så vart det ju aldrig något SOR 4. Sega hade planerat att släppa SOR4 till Saturn. Men så vart det aldrig. Och jag tvivlar starkt på att Sega kommer att göra någon ny Streets of rage titel. Det närmaste vi kom till en ny SOR titel var ju SOR Remake.

Men där var ju SEGA så jäkla smarta att de fimpade projektet när spelet var färdigutvecklat. Turligt nog så lyckades en hel del människor ladda ner spelet. INNAN Segas advokater tvingade teamet bakom SOR Remake, att fimpa samtliga nedladdnings länkar.

Men istället för att dra läpp över det. Så tänkte jag att vi skulle avnjuta en riktigt nice Yuzo Koshiro remix istället. Signerat amb3rgambl3r.

Enjoy!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Halloween - Topp 25 Skräckspel 2012

silent hill
Silent Hill var Resident Evils rakamotsats. Här var man inte rädd för det som man kunde se. Utan för det okända, och det man inte kunde se. Thriller skräck för hela slanten!

Då det börjat dra ihop sig för Halloween och Novemberlov (för de som går i skolan). Så kändes det ytterst passande att snickra ihop en lista över en handfull riktigt bra skräckspel. För personligen så anser jag att skräckspelen har fått påtok för lite fokus på sig under 2000talet.

För imo. Så finns det INGET som slår ett epic skräckspel. För känslan utav att bli skrämd, och att bli rädd. Är starkare än något annat. Själv så får jag kickar utav det. Det började med Onda Dockan som barn, som senare följdes upp utav Alien och Hajen.

På spel sidan så vart det först Alone In The Dark 1 och Dark Seed. Därefter skulle spel så som Silent Hill, Resident Evil och The Thing göra mitt skräck intresse ännu större. Skulle det någonsin bli en verklighet utav mina Indie Studio drömmar.

Så vill jag utan tvekan utveckla ett skräckspel. För jag är väldigt bra på att skriva manus, dialoger och att hitta på en handling, intressanta karaktärer osv. Men för att återgå on topic igen. Jag tog mig därför friheten att stifta upp en topp 25lista över de bästa och läskigaste skräckspelen till dagsdatum.

Det spelar i stort sätt ingen roll vilket spel ni väljer att köpa och spela. Ni kommer att bli rädda, och ni kommer att bli nöjda. Min personliga favorit på listan är dock Resident Evil Remake. För det spelet är inte bara det bästa RE spelet imo.

RE Remake är även grymt välgjort, läskigt och underhållande att spela. Det var även från RE Remake som jag fick mitt smeknamn/Gamertag "V-Act" (har man spelat Re Remake. Så vet man vad V-Act är för något).

Ett varningens ord dock. Har ni ett dåligt hjärta, trasiga nerver, eller att ni är känsliga för skräck (drömmer mardrömmar, är rädd för mörkret osv). Då skulle jag inte rekommendera er att spela något utav speltitlarna som jag listat.

The Gaming Grounds topp 25 skräckspel 2012:

1. Slender (PC)
2. Amnesia: The Dark Decent (PC)
3. Resident Evil Remake (GC)
4. Eternal Darkness: Sanity’s Requiem (GC)
5. Silent Hill 2 (PS2/Xbox/PC)
6. Penumbra (PC/MAC/Linux)
7. ObsCure (PC/PS2)
8. Fatal Frame II: Crimson Butterfly (PC2)
9. Call of Cthulu: Dark Corners of the Earth (PC)
10. System Shock 2 (PC)
11. F.E.A.R.2 (PC)
12. The Thing (PC/Xbox/PS2)
13. Dead Space (PC/360/PS3)
14. Siren / Siren: Blood Curse
15. Rule of Rose (PS2)
16. Nocturne (PC)
17. Haunting Ground (PS2)
18. Dark Seed (PC)
19. Condemned: Criminal Origins (PC/PS3/360)
20. Sanitarium (PC)
21. I Have No Mouth and I Must Scream (PC)
22. 7th Guest (PC)
23. Clock Tower (PS2)
24. Uninvited (NES)
25.Alone in the Dark 1 (PC)
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Halo 4 Limited Edition - En box utav många

halo 4 limited edition
Alltså, hur många så kallade "limiterade" boxar utav Halo 4 finns det egentligen?

Inte för att vara negativ nu. För jag vill ju inte förstöra det för alla de som väntat och sett fram emot Halo 4. Men seriöst. Hur många olika limiterade samlingsboxar finns det egentligen? Som jag förstått det. Så finns det MINST 3 olika boxar.

En mega stor box med en Halo 4 360, och 2st Halo 4 kontrollers. Sedan finns det två stycken limiterade Halo 4 utgåvor också. Dessutom så tycks det även finnas olika slags samlingsboxar i olika länder också. Inte för att jag tycker att det är förvirrande eller jobbigt på något sätt.

Men är det inte lite väl overkill att ha flera olika slags limiterade utgåvor utav samma spel? Vanligtvis så är det ju standard spelet och en collectorsbox. Och i sällsynta fall, även en limiterad utgåva (så olika versioner utav samma spel totalt sätt).

Bara en tanke från min sida...robin
/Robin E
The Gaming Ground

The Minecraft - En Matrix parodi

 the minecraft matrix parody
Det som händer när Matrix möter Minecraft.

Youtube användaren hbrunav vet verkligen hur man gör min dag. Han har nämligen gjort en video där Matrix utspelar sig i Minecraft. Bara själva idéen i sig är ju grymt cool. Jag menar, Matrix universumet är ju enormt. Samma sak gäller ju för Minecraft.

Så jag hoppas verkligen att hbrunav tänker göra en serie utav det här. Så att det inte bara var en engångsföreteelse. Det vore väldigt synd om sådant var/är fallet imo. Men ni får väl kolla på hans video och bilda eran egen uppfattning.

Men jag gillar videon helt klart.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Project Gorgon - Indie mmorpg

project gorgon
Jag hoppas verkligen att Project Gorgon kommer att bli av. Men just nu ser det väldigt mörkt ut för projektet är jag rädd.

Det börjar smått bli lite så där halvstressigt att ro Project Gorgon i land. För teamet bakom spelet behöver 55,000dollar för att komma igång. Men så här långt har de bara fått in 11,000dollar. Och det är ynka 7 dagar kvar på kickstarter klockan också.

Så det kommer verkligen att bli en kamp mot klockan nu. Men för att summera upp Project Gorgon lite snabbt. Det är en indie mmorpg titel som utspelar sig i en 3D fantasy värld. Där man mixat koncept och idéer från gamla och nyare Mmo titlar.

Samt, en handfull nya Mmo idéer som aldrig tidigare skådats i ett mmo. Så det vore minst sagt väldigt tråkigt om Project Gorgon aldrig skulle bli av. Så är ni intresserade utav spelet, och har ekonomi till det. Donera då pengar till Project Gorgon via Kickstarter.
 
Produktbeskrivning:
"Project: Gorgon is a 3D fantasy MMORPG (massively-multiplayer online role-playing game) for PC & Mac with a quirky, original feel. It freely mixes ideas from older MMOs, newer MMOs, and a whole bunch of new ideas never before seen in any MMO.

It's designed for players who want to explore a deep world with complex game systems and a tight-knit community that is friendly enough to actually chat while they group. Think Asheron’s Call crossed with EverQuest crossed with the emergent gameplay of NetHack.

To make the world feel more immersive, Project: Gorgon revives some great ideas from older MMOs that have been forgotten. For instance, if you have items you don't want, you can toss them on the ground - maybe somebody else will want them. If you sell something to a vendor, those items are available for other players to buy. If you’re on fire and near a lake, jump in the lake to put the fire out!

We’re also taking a cue from older MMOs and not holding your hand quite so much. There are tutorials, of course, but once you’re playing the game we don’t want to tell you exactly where to go - we want you to explore. The world is full of intricate game systems, connected in unusual ways. Project: Gorgon heavily rewards exploration. Go poke in corners, try out weird ideas, and see what you find!

At the same time, this is a thoroughly modern MMO with a robust combat system, quests, guilds, and all the other stuff you’ve come to expect from the genre. We’re also working on new ideas to foster the community. We want Project: Gorgon to have one of the friendliest communities out there."
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Nun Attack - Nunnorna styr upp ondskan

nun attack
2012 är tydligen året då nunnorna uppdaterat sin arsenal.

Varje gång jag ser en nunna på tv eller på riktigt. Så tänker jag på två filmer. Whoopi Goldberg i "Sister Act" och Sylvester Stallone i "Stopp! Annars skjuter morsan skarpt". Två hyffsat bra filmer imo. Men i spelväg, nä. Där kan jag inte komma på någon speltitel som har med nunnor att göra.

Först nu då. För Frima Studios Nun Attack är ett spel som handlar om just nunnor. Beväpnade nunnor. För att vara exakt. Som slåss emot monster och ondska. Hurvida Nun Attack är bra eller ej. Kan jag dock ej svara på.

Men trailern såg nice ut. Och Nun Attack finns att köpa via itunes (För Ipad och Iphone) och google play för ynka 7kr!

Produktbeskrivning:
"Days have gone by uncounted since the power-thirsty Fallen Nun has taken over the mortal world, spawning evil all over. In a world where Evil is taking over and prayers are no longer answered, there is only one type of divine intervention left, and it’s armed to death.

Join the battle of light against darkness. Lead your squad to defeat the Fallen Nun and restore balance to the World in this epic tactical action game.

Nun Attack delivers hours of hellish entertainment through exciting, humorous gameplay mechanics, intuitive touch screen controls and tongue-in-cheek character dialogues! Explore multiple worlds, equip your nuns with the most badass arsenal, level them up and fend off waves of enemies and bosses, beating some holy into hundreds of demons."robin
/Robin E
The Gaming Ground

Apple släpper Ipad 4 den 2 November?

apple ipad 4
Nu vart det genast mycket svårare för mig att välja. Ipad 4 eller Ipad mini. Hmm...

Man ska smida medan järnet är varmt är varmt brukar man ju säga. Och Apple tolkar verkligen det där bokstavligen. För deras Ipads säljer ju som glass på en varm sommardag (Vilket Apples marknadschef Phil Schiller gladligen berättade om under Apples event också). Grejen är bara den att för Apples del. Så är varje dag en solig dag, och deras glass tycks aldrig ta slut.

Så inte nog med att Apple utannonserad Apple mini under sitt event för något dygn sedan. De hintade även om Ipad 4 i samma veva. Ipad 4 sägs ha en dubbelt så hög presetanda än Ipad gen 3. Då Ipad 4 kommer att använda sig utav en A6X processor (vilket är uppföljaren till A5X).

Så vad tycker jag själv om det här då? För min del är det cool. Eftersom jag inte äns äger en Ipad i dagsläget. Men jag kan väl föreställa mig att en del är lite sura över att Ipad 4 kommer väldigt tätt inpå Ipad 3.

Jag tror dock att jag bestämt mig för att köpa en Ipad 4. Releasen utav Ipad 4 sägs dessutom äga rum den 2 November i Usa (samt i fyra olika modeller). Launchpriset kommer att ligga på runt 4000kr. Priset kommer dock att variera beroende på vilken Ipad 4 modell man väljer.

Vill ni veta mer om Ipad 4. Då ska ni checka In techradars artikel.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Frank Klepackis nya skiva - Face the Funk

face the funk
Ni kan förboka Face the funk via Frank Klepackis butik redan som idag!

Här kommer ännu en trevlig och värmande nyhet i höstrusket. Frank "Mr Command and Conquer" Klepacki kommer nämligen att släppa en ny platta den 1 November. En väldigt funkig skiva ska nämnas. Albumet heter ju till och med "Face the funk".

Tydligen så har Frank varit ett fan utav musikgenren funk sedan han var blotta 12 år gammal. Så man kan väl säga att Face the funk är en "dream come true" för Franks del. Ni kan smyglyssna på Face the funk via Franks hemsida.

Imo, så svänger skivan riktigt, riktigt bra! Så glöm inte bort att förboka Face the funk redan idag!

"I began my funk journey at the age of 12 when I watched the concert film 'Woodstock' and discovered the captivating performance of Sly & The Family Stone" says Frank. "I said to myself, 'that's what I want to accomplish someday,' and since then, though my path has been a musical journey through all genres, I was fortunate enough to have the opportunity to tour with The Family Stone as their drummer for 3 years." -  Frank Klepacki

robin
/Robin E
The Gaming Ground

Sonic - Visste du att?

sonic
Sonic är bara en skugga utav sitt forna jag nu mera. Tyvärr.

Där ser man. Jag visste inte äns om hälften utav det som DYKGaming radade upp om Sonic. Det ska dock nämnas att det mesta utav det som han talade om. Var antingen påskägg eller saker som man måste låsa upp i diverse olika Sonic spel.

Sonic CD har jag dessutom aldrig någonsin spelat. Imo så är Sonic 3 fortfarande det bästa Sonic spelet som gjorts till dagsdatum. Nu för tiden så är ju Sonic inte mycket att hurra över. Då Sega mjölkat sönder den licensen under flera års tid.

Men som sagt var. Jag föredrar att minnas den tiden då Sonic var som bäst. Vill säga på 90talet.
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Windows 8 - Förändringarnas tid är nu

windows 8
Bild lånad utav techradar.com

Det är minst sagt en väldigt viktig och speciell dag för Microsoft idag. För som bekant. Har ju deras Windows 8 rullat ut idag. Och jag har testat Win 8 idag. Jag kan säga så här mycket. Win 8 påminner inte om någon tidigare version utav Windows.

Mycket är nytt. Både till utseendet, användargränssnittet m.m. Men precis som vanligt när det vankans en ny version utav Windows. Så finns det barnsjukdomar. Så jag kommer nog att vänta ett par månader innan jag byter upp mig till Win 8.

Jag måste även ta reda på en massa andra saker. Så som om mina program, tillbehör och spel funkar till Win 8 Jag har dock inte använt mig utav Win 8 tillräckligt mycket för att kunna sätta ett slutgiltigt betyg på operativsystmet.

Troligen så kommer folk att dela upp sig i två läger. De som hatar, respektive älskar Win 8. Troligen så kommer det att vara Win 8s design och gränssnitt. Som kommer att avgöra om man hatar eller älskar Win 8.

Själv så kändes inte Win 8 så där jätte ovant. Eftersom jag pysslat med t.ex. Ios, Android och en handfull olika Linux dissar. Så gillar man inte en massa grafiska effekter. Då är nog risken stor att Win 8 inte är din grej.

Om ni har fler frågor och funderingar kring Win 8. Så rekommenderar jag er att läsa Idgs artikel om Win 8. För de har lyckats reda ut en hel del frågetecken kring Windows 8.
 

robin
/Robin E
The Gaming Ground

Left 4 Dead blir gratis att spela under helgen

left 4 dead
Jag undrar just om L4D3 kommer att komma ut inom en snar framtid?

Den här nyheten kanske kan pigga upp och ge oss lite värme i höstrusket, kylan och mörkret. För Valve här nämligen bestämt sig för att fixa så att Left 4 Dead blir helt gratis att spel under helgen (räknat från idag). Det fick jag reda på när jag läste Left 4 Dead bloggen tidigare idag.

Så har ni inga spikade planer för helgen. Så kan ni alltid sätta er ner med Left 4 Dead.

"Left 4 Dead 2 is now free to play this entire weekend. If you are new to the Left 4 Dead world, we have a list of tips below. If you have been around for a bit, don’t forget we have the Good Guy Nick achievement for you to earn starting today.

Additionally, to help find players and start games or just talk about Left 4 Dead 2, join us in the Official Game Group chat. Devs will be hanging out in chat and in games from 10am to 6pm PST this Saturday."
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Assassin's Creed 3 - Rebel Blades

assassins creed_3
Den här snubben vill man helt klart INTE hamna i bråk med.

Det må vara långt till den 23 November för PC spelarnas del. Men för de som äger en 360 eller PS3. Så släpps ju Assassin's Creed 3 redan som nu på tisdag i nästa vecka (den 30 Oktober). Men misströsta er ej. Jag har nämligen en liten tröst för alla PC Gamers där ute.

Nämligen CorridorDigitals Assassin's Creed 3 live action video. Snacka om en välgjord video där. koreografin är verkligen top notch!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Mechwarrior Online - Some really heavy shit!

mechwarrior online
Bland järnjättar, explosioner och patronhylsor. Där finns jag och tusentals andra spelare i detta nuet.

Jag har bara en sak att säga innan jag stänger ner butiken för idag. Har ni inte checkat in Mechwarrior Online vid det här laget. Så tycker jag helt klart att ni ska göra. Som det Mecwarrior fan jag är (sedan barnsben nästan). Så kan jag bara konstatera att Mechwarrior Online är grymt nice.

Och med tiden så kommer nog spelat att bli ännu bättre. Med tanke på att utvecklarna kommer att rulla ut uppdateringar och annat godis.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Hard Target x Fred Durst - Look Out

fred durst
Jag undrar om Fred Durst någonsin kommer att få sinnesro från sina plågoandar?

Det ska bli ytterst intressant att höra hur Limp Bizkits nya album Stampede disco elephants kommer att låta. Speciellt då Limp Bizkit nu har en ny DJ (DJ Skeletor) också. En sak är i alla fall säker. Stampede disco elephants kommer med största sannolikhet inte att låta som någon utav Bizkits tidigare album.

Tydligen så är samtliga utav bandmedlemmarna i studion och snickrar på Stampede disco elephants i detta nuet. John Otto har dessutom börjat ta tag i sitt drogberoende på allvar. Vilket är grymt bra för både honom själv och bandet.

Påtal om Limp Bizkit. Jag fann en riktigt bra låt vid namn "Look Out". Där Fred Durst och Hard Target x rockar loss. Check It out!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Charles Martinet - Super Marios röst

charles martinet
Charles har varit en aktiv skådespelare sedan 80talet (hans första  filmframträdande ägde rum i "Brotherhood of Justice" från 1986).

I över 16år har Charles Martinet lånat ut sin röst till världens kändaste rörmåkare och spelkaraktär Super Mario (samt en handfull andra spelkaraktärer). Det allra första Mario spelet som Charles lånad ut sin röst till var Super Mario 64 från 1996.

Hans röst debut för spel var ägde dock redan rum 1994 i och med Snes spelet Super Punch-Out. Jag är nog inte ensam om att tycka att Charles Martinet är Super Mario på riktigt (han ser btw lite ut som Robbin Williams, tycker ni inte?).

Jag menar, det är ju han som givit Mario sin röst. Där igenom så har ju Mario blivit levande också. Jag undrar dock hur Nintendo tänker göra när Charles inte längre är i livet? Eller att han inte orkar jobba längre?

Förhoppningsvis så kan Charles hålla på i bra många år till innan han lägger av. Men för mig är han i alla fall Mr Mario. Så han är oersättlig i mina ögon.robin
/Robin E
The Gaming Ground
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy