n1wzAdy

Diablo 3 - Jakten på de försvunna påskäggen


Det sägs att D3 innehåller en hel del påskägg. Jag får se hur många jag kan finna.

Efter att jag tuggat igenom diverse olika felmeddelanden, så släpptes jag slutligen in i Diablo 3s värld igen. Jag (precis som alla andra) tycker dock att det är grymt drygt att man inte kan välja när man själv vill spela D3. Det är som om D3 har en helt eget liv och vilja.

Somliga dagar så får man bara mellanfingret, andra dagar så är D3 betydligt mer vänligtsinnad. Jag ville liksom in i spelet igen och se om jag kunde återskapa en bugg (eller ett påskägg). Det finns något som heter "jar of souls" i D3, och ja, jag tänker inte spoila något för de som inte kommit dit än.

Så jag säger väl bara så här, jag kom dit INNAN den nyaste D3 uppdateringen rullade ut för bara något dygn sedan. Jag rörde vid jar of souls, och något helt stört hände. Jag vet inte om jag är ensam om att ha skådat det här (jag lyckades dessvärre inte fånga det på film eller bild, då det hela vara över på bara ett par sekunder), men på ett ställa där skeletten respawnad.

Så hände något tämligen bisarrt, de klumpade nämligen ihop sig till en enda enhet (tänk Transformers, typ). Ungefär som om de stod på varandras axlar. Efter ett par sekunder så dog dock samtliga utav skeletten. Jag spelar btw som Barbar, om det nu har någon betydelse för buggen/påskägget ifråga att göra.

Än så länge har jag dessvärre inte lyckats återskapa det hela, så jag kan nog utgå ifrån att det var en bugg som jag såg. Frågan är om jag ens kan få skåda samma spektakel igen, med tanke på att jag nu har den nyaste D3 uppdateringen...robin
/Robin E
The Gaming Ground

Minecraft - The Mob Rap by JT Machinima


Du vet att du vill.

Jag vet inte exakt hur många miljoner människor som spelar Minecraft världen över, men en sak vet jag. Det är grymt många som gör det, och många vill öppet visa sin kärlek till Minecraft också. Det i form utav hyllningsvideos, Minecraft konst och musikvideos.

Ett praktexempel på den kärleken är t.ex.  JT Machinimas Minecraft rap-låt. Som imo svänger riktigt bra, så på med lurarna (eller låt grannarna veta hur mycket ni älskar Minecraft) och bara njut!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Galna målgester


Luís "Nani" Carlos (spelar för Manchester United) Bild lånad utav mirror.co.uk


Fotbolls EM drar snart igång på fullt allvar, det är nu bara en vecka kvar tills den första matchen startar. Själv så har jag redan tippat hur hela turneringen kommer att sluta match för match, vem som tar silver, och vem som tar hem hela EM.

Givetvis håller jag på Sverige, men jag tror dessvärre inte att de kommer att vinna (mer än så säger jag ej). Förutom att jag ser fram emot matcherna, så hoppas jag även att få se en massa galna målgester. Fast inget kan nog slå de som visas upp i videon som jag fann.

Där kan man verkligen snacka om helt tokiga målgester!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Skyrim Dawnguard - XBL release nu i sommar


360 spelarna kommer att få tillgång till Dawnguard nu i sommar. Men hur blir det med PC och PS3 spelarna?

Det tog ett tag, men slutligen så kunde inte ens Bethesda själva hålla sig. Tydligen så skulle de ha väntat tills att E3 drog igång, innan de avslöjade något mer kring Skyrim DLCn vid namn Dawnguard. Men så vart det inte, istället så släppte man en ny trailer, och spikade ett pris på 1600 Microsoft poäng för Dawnguard.

Samt att releasen kommer att ske via XBL nu i sommar.
Man kan ju dock fråga sig hur det blir med PC och PS3? kommer Dawnguard ens att släppas till de formaten alls? i sådant fall, när?robin
/Robin E
The Gaming Ground

Battlefield 3 - Machinima film


Fortfarande kungen över militär sim/fps spel.

Innan världens super oväder drog igång (mitt ADSL modem dog till och med efter en blixt), så kollade jag på en väldigt underhållande och välgjord BF3 Machinima film som Steinmann gjort. Så har ni inget annat för er för tillfället, så checka då in hans film!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Veckans WTF?! - Pet Salami


Det här gjorde seriöst talat så att jag tappade aptiten helt och hållet.

Jag vet inte om det här är något slags skämt eller inte (för det är bra jäkla sjukt måste jag säga). Men om fallet ine är sådant, då kan jag bara föreställa mig hur många djurvänner där ute som kommer att bli djupt upprörda utav det här.

Själv är jag ingen känslig person, men petsalamis (3MInnovation) affärside fick mig både att må illa och bli arg. En affärside som i korta drag går ut på att man inte ska kasta bort sina döda husdjur, istället så ska man äta upp de...

Jag kan inte med ord beskriva hur upprörd och äcklad jag vart utav det här. Upphovsmännen är tydligen ifrån Kina (suprise, suprise), där det är fullt okej att göra så här. Det finns inte en chans i helvete att jag skulle äta upp mina husdjur.

Att man ens kan komma på något sådant här övergår mitt förstånd. Vad tycker ni själva om det här? är det okej att göra salami utav sina döda husdjur?

robin
/Robin E
The Gaming Ground

The Secret World - Release den 3 juli!


Vilken sida kommer du att välja?

Det är nu bara lite drygt en månad kvar tills att Funcoms nya mmorpg The secret world har release. Frågan är bara om Funcom kan leva upp till all hype, samt alla löften de givit. Men så här långt, så tycks det faktiskt som om de kommer att klara av biffen.

Ialla fall om man går efter vad andra spelare tycker och tänker om The Secret World. För spelet är verkligen inte som något annat Mmorpg spel jag någonsin sätt. Det här är något helt annat. Jag vill inte låta tjatig, men jag är verkligen ingen stor mmorpg spelare.

Jag har knappt rört vid ett mmo spel under 2000talet. Men trots det, så kan jag faktiskt tänka mig att ge The Secret World en chans. Just för att det inte ser ut, känns eller upplevs som något annat inom genren. Frågan är bara vilken sida (fraktion) man ska spela som?robin
/Robin E
The Gaming Ground

Athene dödar Butcher på 2sek med stängda ögon!


Det går nog inte att bli mer hardcore gamer än vad Athene är.

Man kände sig lite så där halv duktig efter att man dödat Butcher i Diablo 3. Men så såg jag Athenes världsrekords video där han slaktar Butcher på 2sek, på inferno, med stängda ögon! hur galet är inte det på en skala?

Men så är ju inte Athene vem som helst heller. Han räknas väl till en utav de allra bästa inom gaming i världen idag. Om inte annat, en utav de kändaste. En sak är ialla fall 100% säkert, varje gång man ser att
Athene laddat upp en ny video.

Då vet man att nya galenskaper och spelrekord kommer att slåss.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Doom 3 BFG Edition - Tillbaks till helvetet, igen!


PS3 och 360 får tillgång till BFG utgåvan. Men PC spelarna då?

Det här kom...lite oväntat måste jag säga. Jag menar, ID Software släppte ju trots allt Doom 3 i augusti månad 2004. Det var över 8år sedan, så när ID presenterade Doom 3 BFG för hela världen idag. Så vart ialla fall jag lite överraskad.

Samt så känns det väl lite smått komiskt att ID efter så många år slutligen bestämmer sig för att damma av, och finputsa både Doom 3 och dess expansion Resurrection of evil. Speciellt med tanke på att jag precis klarat ut de titlarna med perfected doom 3 modden installerad.

Flera frågor poppar dock upp i mitt huvud. Exakt HUR mycket kommer ID att "finputsa" Doom 3 spelen?, är det värt pengarna? och kommer BFG utgåvan att släppas till PC? nåväl, ID lär väl avslöja de detaljerna tids nog. Tills vidare så får vi nöja oss med trailern, och den informationen som Bethseda delat med sig utav via deras blogg.

"DOOM 3 BFG Edition is the ultimate collection of groundbreaking games that defined the first person shooter. It includes DOOM, DOOM 2, DOOM 3, and DOOM 3: Resurrection of Evil, as well as the ‘Lost Mission.’ All DOOM 3 content has been re-mastered for Xbox 360 and PlayStation 3 in stunning 3D for an even more terrifying FPS experience."
robin
/Robin E
The Gaming Ground

Diablo 3 - Riktiga Diablo spelare fuskar inte


Jag undrar just hur många miljoner människor som spelar D3 just i detta nuet ja?

Jag lär knappast vara ensam om att ha upptäckt att det finns en hel del sätt att fuska sig igenom D3. Själv så vart jag rätt så förvånad över hur många sättet det finns att ta sig igenom D3 utan att behöva anstränga sig ett dugg (i princip).

Som jag ser det, så finns det två sorters Diablo spelare. De som är lata, oskillade och stora fuskare. Sedan "äkta" Diablo spelare. Den sorten som inte tar några som helst genväger i form utav diverse olika fusk. Jag ser liksom ingen som helst poäng med att köpa till sig guld, vapen m.m. för riktiga pengar.

Eller att man tar emot kraftfulla föremål från andra spelare, så att ens fiender osv inte har en suck i helvete att vinna över en. Hela grejen med D3 för min del är ju själva utmaningen att klara av spelet utan några som helst hjälpmedel.

Annars kan jag ju lika bra skippa att spela D3 alls imo. Men som sagt var, folk får göra som de vill. Men jag spelar Diablo 3 som det är menat att spelas. Utan fusk, utan hjälp, och helt själv mot helvetets arme. När jag klarat ut D3 med samtliga karaktärer dock, då är jag helt öppen för co-op m.m.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Lisa Foiles - De sexigaste glasögonbärarna


Lisa är nog troligen mest känd ifrån Nickelodeon serien "All that".

Jag har fått hur många erbjudanden som helst om att lasra min ögon. Alltså, så att jag slipper att ha glasögon. Varje gång jag fått det erbjudandet, så har jag blivit irreterad. För jag är noll intresserad utav det. Glasögonen har liksom blivit en stor del utav min personlighet och mitt utseende.

Tro det eller ej, så finns det människor som även finner tjejer och killar med glasögon attraktivt. Och jag är en sådan person som tycker om tjejer med glasögon. Min favorit karaktär bland anti-hjältar, Gordon Freeman. Har ju också glasögon.

Imo, så skulle inte Gordon vara Gordon utan glasögon. Det är väl lite det som Lisa Foiles försöker att poängtera ut i sin video också. Så länge leva glasögonormarna!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Little Big Planet beta på PS Vita


Än så länge så finns det inget releasedatum för LBA till PS Vita.

E3 är snart här, och Tarsier Studios, Double Eleven Studios och Media Molecule jobbar för fullt med att utveckla Little Big Planet till PS Vita. Samt att göra sig redo inför E3, för tanken är ju att de ska visa upp ännu mer ögongodis ifrån LBP på plats under E3.

Men redan nu så kan LBP fansen få ett smakprov på LBP till PS Vita. För man kan nämligen skriva upp sig för betan redan som idag. Och det kan ni göra här!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Far Cry 3 - Welcome to your nightmare


Den 6 september så startar helvetet i paradiset igen.

Det tycks som om Ubisoft övergivit Ghost Recon helt och hållet, för att bara fokusera på Far Cry 3. Många menar på att det är rätt val, med tanke på att Far Cry 3 tycks ha en hel del potential och möjligheter. Jag får faktiskt hålla med där, för ju mer jag sett ifrån Far Cry 3.

Ju mer sugen har jag blivit på att spela det. Jag har ialla fall fått den bilden utav Far Cry 3, att Ubisoft försöker att leverera något nytt och fräscht inom FPS genren. Samt så tycks det även finnas en intressant handling, och ett färgstarkt karaktärsgalleri.

Den nyaste Far Cry 3 trailern talar dessutom ännu en gång till spelets fördel.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Mystery Skulls - Money


Köp deras album!

Jag avslutar den här kvällen med ett läsar tips ifrån Robert A (stort tack!). Jag hade inte hört någon utav synthpop bandet Mystery Skulls låtar, tills nu vill säga. Inte nog med att deras låtar svängar riktigt bra, youtubeanvändaren "MysteryBen27" fick en riktig snilleblixt.

Och mixade Mystery Skulls låt "Money", ihop med Ace Attorney. Slutprodukten utav det hela vart tillslut "The Turntable Turnabout". Ett resultat som ni själva kan skåda i videoklippet, enjoy!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Den hemliga Diablo 3 leveln - Whimsyshire


Det här var väl Blizzards hämnd på alla de som whinade om enhörningar, gullig grafik och regnbågar kan jag tro.

Nej, det vart ingen hemlig ko level den här gången. Istället så vart det ett digitalt f**k you signerat Blizzard istället. För ni har väl inte glömt bort vilket satans liv det vart från fansens sida efter att de allra första D3 bilderna läckt ut?

Men skulle ni mot all förmodan ha glömt bort allt det, så kan jag summera det hela för er lite kort. Blizzard vart mailbombade utav tusentals människor som lackade bäver över att grafiken i D3 (då) såg påtok för gullig, färgglad och trevlig ut.

Det var också då som någon/några började rita ut D3 som ett slags my little pony med regnbågar och gulliga moln. Nu vart det som tur är inte så illa, inte heller vart D3 ett nytt slags Wow heller. Men faktumet är att D3 faktiskt innehåller både regnbågar, enhörningar, gulliga moln och färgglad grafik.

Ialla fall om man finner sin väg till den hemliga leveln vid namn "Whimsyshire". Ni finner en guide här nedanför, lycka till!

Step 1 (Acquire the following items):
- The Black Mushroom from Cathedral level 1 in Act 1
- Leorics Shinbone from the fireplace in Leorics Manor in Act 1.
- Liquid Rainbow in a Mysterious Cave from a Mysterious chest in the Oasis Act 2. To enter the cave you must find a random spawn vendor in the Oasis.
- Wirts Bell from a vendor in the Bazaar Act 2. This item costs 100,000 gold.
- Gibbering Gemstone drops from Chiltara a rare spawn in the Frozen Cave Act 3. This is in the same area that you destroy the ballistics.
- The recipe for the Staff of Herding drop of Izual in Act 4.

Step 2 (Build the Staff):
- Using all the items found above, the recipe for the Staff of Herding, and 50,000 gold. This is built at the Blacksmith.

Step 3 (Enjoy):
- Take the staff to the open red glowing crevasse on Old Tristram Road in Act 1, use the staff and accept the quest.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Skyrim mounted combat - Döda från hästryggen


Ja, vi har väl alla velat leka Brave Heart i spelens värld också.

Skyrim har nu blivit ännu roligare och mer våldsamt. För i v1.6 betan utav Skyrim, så kommer man nämligen att kunna döda folk (och andra varelser) direkt från hästryggen. Det är dock långt ifrån det enda som kommer att följa med i 1.6 patchen, en hel drös med buggar kommer att åtgärdas, och nytt innehåll kommer att läggas till.

En komplett lista för Skyrim V1.6 patchen finner ni här!jonas
/Jonas E
The Gaming Ground

Gameglobe - LBA och Modnation racers barn


"Skapa dina egna spel och din helt egen värld" om jag inte vetat bättre, så skulle man kunna tro att Peter molyneux uttalat sig om sitt nya spel.

Square-enix.och Bigpoint har stora grejer på G med sitt action/äventyr browser spel Gameglobe (som btw är tänkt att bli helt gratis att spela). Vid första anblicken så kom jag att tänka på en mix mellan Little Big Planet och ModNations Racers skaparläge.

Ingen dålig blandning med andra ord. Men det är mer, i Gameglobe så ska man nämligen kunna skapa sina helt egna och unika spel (det är dock inte riktigt klargjort vad Bigpoint menar med det i detalj). Det ska även vara tämligen enkelt att komma igång och snickra sina egna spel också.

Så det innebär med andra ord att man kan skapa något helt galet, och låta sina vänner joina sitt spel så fort som man är klar. Gameglobe låter bara mer och mer intressant i mina öron måste jag säga. Är ni lika nyfikna och intresserade som jag är, skriva då upp er för betan på gameglobe.com!

Produktbeskrivning:
"Gameglobe – It's your action adventure game that lets you explore inspirational, fun and exciting games from creators all around the world. But that's not all; you can create your own game too! Armed with easy and intuitive tools anyone will be able to create exciting and engaging action adventure games to easily share with everyone."robin
/Robin E
The Gaming Ground

Battlefield Friends - Claymore idio...experten


Claymores är bara trevliga om man inte kliver på fientliga sådana.

Utöver snipers, så hatar jag verkligen claymores i BF3. Nu vet jag inte om det stämmer, men som jag förstår det så kan man bara placera ut två claymores per gubbe (eller är det lag?). Men trots det, så är claymores ändå grymt jäkla irriterande

För är claymores smart utplacerade (speciellt i miljöer där det är väldigt mörkt), så är de i stort sätt omöjliga att upptäcka. Innan det är för sent vill säga. Dock så lär man sig med tiden vart man bör vara extra försiktig. Samt så försöker man ju själv att tänka vart man själv skulle placera ut claymores.

Ibland så är det även så uppenbart att en claymore är utplacerad på ett visst ställe. Men är man hårt ansatt, stressad och kubbar som en idiot. Det är oftast också då som claymoren presenterar sig själv, genom att spränga bort dina lemmar och ditt ansikte.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Black Nerd - Awkward Talks with Girls


BN fortsätter att leverera underhållande och roliga videos.


Jag hade ingen aningen om vem Meredith Molinari var förens jag såg Black Nerds Awkward talks with girls ep16. Uppenbarligen så är hon en fotmodell (ja, den typen utav modeller existerar tydligen). Så det är på den tråden det hela spinner vidare, och hela samtalet mellan Meredith och BN utvecklas till ett allt mer bisarrt och pinsamt inslag.

Men vad gör man inte för att underhålla sin publik, right? enjoy!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Spellsword - Hack N Slash för Ipad och Iphone


För att vara ett 8kr spel, så får man väldigt mycket för pengarna.

Trots att jag köttar för fullt i Diablo 3, så finns det stunder då jag vill ta en paus och göra något annat. Everplay Interactives Spellsword vart det alternativet för mig. Och behändigt nog, så kan jag även sitta ute i solen och spela det (till skillnad emot Diablo, då jag inte har någon laptop eller liknande).

Jag behövde inte kolla många sekunder på trailern för Spellsword för att förstå att utvecklarna spelat en hel del Zelda, man fick liksom Zelda vibbar nästan direkt. Men det är bara en positiv sak i min bok, samma sak gäller för retro grafiken.

Spellsword är ett hack n slash spel, men ett rätt så annorlunda sådant. Det är t.ex. bra mycket mer humor närvarande, och spelets hjälte är...ja, inte riktigt den vanliga "jag räddar världen, får bruden" typen.

Har man en Ipad eller en Iphone, och har 8kr till övers. Då är det bara att glida in på Itunes och köpa spelet!

Produktbeskrivning:
"Spellsword is a retro-inspired Hack N Slash survival based iOS game presented by Everplay and FireFruitForge. Spellsword follows the path of an unlikely hero as he quests to unleash the power of his newly found Spellsword. The player will fight in a variety of arenas to unlock new items and spell cards."

Features:
- 60 Missions
- 9 Endless Arenas with High Score Leaderboards through GameCenter
- RPG elements and upgrades
- Retro Inspired Graphics and Gameplay
- Hats, Amulets, and Rings, oh my!
- Universal – 1 Purchase for all your devices.
- iCade Enabledrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Hungry shark Part 1 - Hajen behöver utfodring


Ja, vilken film-serie kan Hungry Sharks ha hämtat sin inspiration ifrån tro? hmm.

Jag vet inte vilken del utav Hajen det var som jag såg på tidigare idag. Men hajen lyckades ta sig en stor tugga utav en oljeplattform, äta upp ett flygplan och typ, tusen människor innan filmen var över. Den första hajen filmen (Steven Spielberg) är både epic och en riktig kultklassiker.

Men allt efter Hajen 1 är rent skräp. De är bara så patetiskt dåliga att man inte förmår sig att kolla på de mer en MAX en gång. Möjligtvis att man kan kolla på de igen, enbart för komiken då. Men annars nej. Då kan jag istället rekommendera er att spela Hungry shark för Ios och Android istället.

Då ni får betydligt mer underhållning för valutan (i det här fallet, eran tid. För Hungry Shark kostar inget). Det finns tydligen 2st Hungry shark titlar till, men jag har bara spelat den första delen. Så jag kan inte uttala mig om de övriga i serien.

Men har ni inget annat för er, och ni känner för att leka hajen och äta upp lite djur, människor och annat som kommer i eran väg. Då är det Hungry Shark som gäller.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Kanske det sämsta slutet i ett spel någonsin


Spelet är dock helt okej faktiskt.


Jag hade en riktigt givande konversation tidigare idag med en god vän till mig. Vi snackade om vilket/vilka spel som haft sämst handlig och slut i spelhistorien. Crysis dök upp rätt snabbt, men så kom jag och tänka på ett rätt gammalt FPS spel vid namn Sin från 1998 (utvecklat utav Ritual Entertainment).

Spelet i sig är absolut inte dåligt, det var till och med före sin tid. Med (då) avancerad grafik, A.i, skadezoner, skotthål m.m. men slutet i Sin, det tar verkligen priset. Den enda trösten som jag kan komma på, är väl att slutet inte är hälften så dåligt som Sin Episodes...

Spoiler varning!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Resident Evil 4 - Den omgjorda versionen


Jag tror nog att de flesta kan hålla med mig om att Resident Evil serien gick utför efter del 4a.

RORC vart ett dunder fiasko. Så jag och alla andra väntar snällt på Resident Evil 6 istället. Men väntan är lång och olidlig, för releasen äger ju inte rum förens den 2 oktober. Men frukta inte, för jag har något som kan rädda vår dag idag ialla fall.

Eller ja, ur en komisk synvinkel så stämmer det ju till 100%. Enjoy i vilket fall!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Fallout 3 vapen replikor


Massiva vapen och rustningar är Fallouts signum. Och del III är inget undantag.

Fallout 3 fick som bekant mot ta stor kritik från fansen, flera månader innan spelet äns släppts. Nu vet vi ju hur det gick, spelet var rätt så bra och underhållande. Och många fans utav Fallout 3 finns det, några är dock lite mer hardcore än de andra. Ta bara Harrison Krix och Ryan Palser t.ex.

De har tillverkat helt egna Fallout 3 vapen replikor. Grymt snygga och välgjorda måste jag säga. Vapnen finns att skåda här nedanför.


En AER9 Laser Rifle, gjord utav Harrison Krix.

För mer bilder utav AER9 laser geväret, klicka här!En A3-21 plasma rifle, gjord utav Ryan Palser.

För mer bilder utav A3-21 geväret, klicka härrobin
/Robin E
The Gaming Ground

Kvinnliga Gamers - Den riktiga varan


Bilden säger allt egentligen. Bild lånad utav postgallery.com

Trots att det blivit "lite" bättre på senare år, så är det fortfarande tufft att skylta med att man är en kvinnlig gamer idag. Fördomarna haglar liksom från första stund när det väl kommer fram att en spelare är utav kvinnligt kön. Det är fortfarande väldigt vanligt att tjejer (inte alla, men många) väljer att ha ett manligt namn (eller ett neutralt sådant), samt att de spelar som just en man.

Det är både tragiskt och tråkigt att det måste vara på så vis. Varför ska man vara någon/något man inte är, bara för att slippa trakaserier och sexuala anspelningar? anledningen till att jag tar upp det här ämnet igen, är för att jag märkte av det när jag spelade L4D2 online igår.

Jag tänker inte skriva ut slagorden ordagrant, men det var då inga trevliga ord kan jag säga. Det var även en hel del otrevliga saker som sades muntligt också. Personligen så hoppas jag att det kommer att bli hårdare tag emot den här typen utav handlingar framöver, samma sak gäller givetvis mot all annan form utav mobbning osv.

Men det finns dock en rödtråd imo. Det är nästan alltid unga pojkar i tonåren som härjar helvete så fort en tjej är med och spelar. Så jag börjar förstå mer och mer, varför de mer "mogna" och vuxna spelarna håller sig till likasinnade.

Det vore ytterst intressant att höra vad kvinnliga spelare själva tycker och tänker kring det här ämnet?robin
/Robin E
The Gaming Ground

Diablo 3 - Mina tankar och åsikter


Long time no see, typ.

Jag har nu spelat Diablo 3 i flera dygn, så man kan väl säga att man byggt upp en rätt klar bild för vad jag tycker om och inte om i D3. Jag kan väl dock börja med att säga så här. D3 vart ingen besvikelse för min del, det till trots att jag under en rätt lång period var orolig för att det skulle vara ett wow med ett Diablo utseende.

Men så vart det inte (tack gode gud för det). Man kände igen sig i Diablo 3 redan i intro filmen och i spelets startmeny. Diablo själen var och är intakt. Fast utsidan och grundpelarna har ändrats en hel del (till det bättre imo).

Det är t.ex. i stort sätt omöjligt att missförstå vart man ska gå, vilka uppdrag som är avklarade och inte avklarade. Irritationsmomenten för de tidigare spelen är i stort sätt borta. Bla att man kunde missa förmål som hamnat i en dålig kamera vinkel, eller lik som täcker föremål.

Nu lyser precis allt som går att plocka upp, och resten blir nedtonat och transparant. Det är nu även mycket lättare att sköta om sitt lilla lager med vapen, utrustning osv. Jag gillar också att man kan bygga ut sin kista med fler item slots (10,000guldmynt kostar det, om jag inte minns helt fel).


Utan att överdriva så kan jag lugnt säga att Diablo 3 är det snyggaste spelet i serien så här långt. Ljus och skuggeffekterna är en fröjd för ögat!

Och precis som vanligt så håller röstskådespelarna och musiken en väldigt hög klass. En annan sak som jag verkligen gillar med D3, är dess fysikmotor. Fiender flyger ju kors och tvärs när man får in en träff på de. Igårkväll lyckades jag t.ex. få en zombie att flyga ner för ett berg och landa på en annan fiende.

Spelkänslan i D3 är även den väldigt trevlig och så där lagom beroendeframkallande. Komiskt nog, så verkar det som om Blizzard själva har tänkt på det där. Eftersom de behändigt nog placerat en digital klocka precis under kartan i spelet, så att man själv kan hålla koll på tiden medans man spelar.

Så att man slipper komma försent till skolan, jobbet, och arga pojk/flickvänner osv. Trots att jag är väldigt kräsen när det gäller spel, och att jag hade väldigt höga krav på Diablo 3. Så känner jag faktiskt ingen som helst besvikelse just nu.

Därför vart jag lite förvånad över att se, läsa och höra en del kommentarer ifrån andra spelare. Men samtidigt så förstår jag givetvis att det rör sig både om extrema fanboys (sådana som inte fattar att utvecklingen måste gå framåt), internettroll, konkurrenter, idioter och troligen en del Wow spelare som inte fattar grejen med D3.

Men givetvis så har alla rätt till en egen åsikt. Därför kommer jag också att skriva en väldigt rättvis recension på Diablo 3 inom kort också.robin
/Robin E
The Gaming Ground

The elder scrolls online - Release 2013!


Så vart projektet tillslut offentliggjort.

Det kom inte direkt som någon överaskning för vare sig mig eller någon annan (tror jag). Men nu har äntligen alla rykten om TES Online blivit bekräftat utav ZeniMax (som utvecklar spelet) och Bethesda. Så ja, det är nu alltså dags för The Elder Scrolls att bli ett mmorpg spel.

Och tanken är att TES Online ska släppas under 2013 någon gång. Man kan dock fråga sig om ZeniMax siktar in sig på att ta marknadsandelar utav Blizzard och Wow? troligen.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Hur man ritar anime figurer - Sophie-chan


Bild gjord utav Sophie-chan.

Jag vet inte hur det gick till. Men jag gick ifrån att lyssna på ZZ Top till att kolla på Sophie-Chans anime och manga skapelser. Jag skulle dock inte komma att ångra att jag funnit min väg till Sophies youtubekanal, för hon kan verkligen skapa grymt snygga anime och manga kreationer!

Tydligen så håller även Sophie på att jobba med sin helt egen manga book vid namn "The Ocean of Secrets". Utöver det, så gör hon även en hel del skiss och målnings videos. Så gillar man anime och manga, då tycker jag helt klart att man ska gå in på Sophie-Chans youtubekanal!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Hur man blir rik på tv-dataspel - Hemligheterna


Det som alla vill ha, men få kommer att uppnå. Rikedomar, och ekonomiskt oberoende.

Alla drömmer vi väl om att bli rika och att kunna säga upp oss från våra tråkiga och dryga jobb. Att bara kunna unna oss allt det som vi vill ha. Men det finns inga enkla vägar till framgång och rikedomar. Inte ens inom spelbranschen.

Det är bara de allra bästa som lyckas och håvar in de stora pengarna. Personer som t.ex Will Wright, Warren Spector, John Carmack, Sid Meier, Peter Molyneux och Shigeru Miyamoto. Den gemensamma faktorn för dessa personer, är att samtliga är spelutvecklare. Men det finns även personer som lyckats genom att bli professionella Gamers.

Några utav de allra kändaste E-sport stjärnorna är bla Johnathan 'Fatal1ty' Wendel (Quake, Doom, CS mfl) Chris "Huk" Loranger (Starcraft 2) och Athene (wow bla). Sedan finns det ju de som blivit snuskigt rika på att göra spel till mobiler t.ex. Angry Birds utvecklarna Rovio, eller att skapa storslagna indiespel som Mojangs Minecraft.

Eller som Linden Labs virtuella sandlåda Second Life. Det är även fullt möjligt att tjäna en fin slant på att utveckla digitala föremål, moddar eller nytt innehåll för redan befintliga och kända speltitlar.

Men som min far en gång sa till mig "Om det vore lätt, så skulle alla göra det". Alltså, kombinationen utav talang, hårt jobb, kunskaper, erfarenheter, tur, timing och envisthet. Är i stort sätt ett måste för att kunna lyckas stort. För att inte tala om att man måste tro på sig själv när ingen annan göra det.

Fast å andra sidan, försöker man inte. Så lär man aldrig heller få veta hur långt man kunnat gå. Och det är väl lite det som författaren Scott Steinberg menar i sin bok "Get Rich Playing Games" också. Själv så kan jag fett glömma e-sport.

Ska man ha en chans inom e-sporten, så måste man börja tidigt och nöta sjukt många timmar per dygn. Nej, indie och mobil spel blir det för min del framöver.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Kirby - Hans mörka sida


Mycket möjligt den gulligaste spelkaraktären i historien.

Man brukar vanligtvis inte direkt förknippa Kirby med ondska, våld och mobbning. Men tydligen så har Kirby en väldigt mörk sida inom sig, en mörk sida som nu kommit upp till ytan. Stackars Metalknight säger jag bara!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Symphonic Fantasies - Konser i Stockholm


Lördagen den 9 juni kl 19:00, så startar Symphonic Fantasies i den stora salen (Stockholm).

Jag tänkte bara informera våra läsare om den stora spelmusik händelsen som kommer att äga rum i Stockholm nu i juni (den 9e). Final Fantasy kommer nämligen till stan. För att vara exakt, så rör det sig om Symphonic Fantasies, som arrangeras via konserthuset.

Missa inte chansen att höra en massa fin musik ifrån bla Final Fantasy, Secret Of Mana och Chrono Trigger! biljettpriset är dessutom mer än humant. Är man under 27år, så kostar biljetten  240kr. Annars 320kr.

Så, någon/några som kommer att gå på Symphonic Fantasies?robin
/Robin E
The Gaming Ground

Fifa 13 - Same, same but different


Inge spelar har dock valts ut än som kommer att pryda framsidan utav Fifa 13.

Om 11 dagar och några få timmar, så drar Fotbolls EM igång i Polen och Ukrina. Jag är grymt taggad inför det hela, speciellt med tanke på vilket fiasko det blev i Hockey VM. Därför var det rätt så tungt att höra att Andreas Isaksson (målvakt) har problem med axeln.

Det vart ju inte heller bättre utav att Svenska landslagets målvakter reserver är oprövad i den här typen utav turneringar. Hur det nu kommer sig har jag inte den blekaste, men jag hoppas verkligen att Andreas hinner repa sig innan vi möter Ukraina den den 11 juni (Sverige spelar ju som bekant i Grupp D. Där vi även finner Frankrike och England).

Sverige kommer att få det riktigt tufft i Grupp D.
Men tuffast kommer nog Danmark att få, som spelar i Grupp B. Där finner vi både Holland, Tyskland och Portugal. Då jag har både svenskt och danskt påbrå, så håller jag dock på både Danmark och Sverige (det laget som går vidare).

Det har blivit något utav en tradition för min del (sedan över 15år tillbaks i tiden), att spela Fifa inför EM och VM inom fotboll. I det här fallet så hinner ju inte Fifa 13 komma ut (den släpps inte förens den 27 september, till samtliga format), så jag får nöja mig med Fifa 12.

Men jag skulle ljuga rätt så hårt om jag påstod att jag inte längtar efter Fifa 13. För det tycks som om EA tänker lägga till en hel del förbättringar och annat gott i Fifa 13 (ni finner en komplett lista längre ner i inlägget).

Hur som helst så tror jag att den här sommaren kommer att bli riktgit lyckad. Med både E3, fotbolls EM och fint väder (förhoppningsvis), så lutar det åt att det här kommer att bli den bästa semestern för min del på år och dar.

Produktbeskrivning:
"All-new Attacking Intelligence infuses players with the most sophisticated artificial intelligence ever achieved. Players have the ability to analyze space, work harder and smarter to break down the defense, and think two plays ahead. Now every touch matters with the most comprehensive and intuitive dribbling system ever developed for the franchise. Inspired by the world's best player, Lionel Messi, Complete Dribbling enables players to face their opponent and use precise dribble touches combined with true 360° mobility with the ball, so it's easier to be more creative and dangerous in 1v1 opportunities.

FIFA Soccer 13 1st Touch Control transforms the way players control the ball, eliminating near-perfect touch for every player on the pitch, and creating more opportunities for defenders to win back possession. The second generation of the Player Impact Engine expands physical play from just collisions to off-the-ball battles between players. Defenders can push and pull for position, and utilize their size and strength to force opponents into poor touches and decisions before the ball arrives. FIFA Soccer 13 Tactical Free Kicks provides the tools to create dangerous and unpredictable free kicks. Position up to three players over the ball and utilize dummy runs and more passing options to outwit your opponent."


Features:
Attacking Intelligence - All-new positioning intelligence infuses attacking players with the ability to analyze plays, and to better position themselves to create new attacking opportunities. Players will work harder and smarter to break down defenses, make runs that pull defenders out of position, and open passing channels for teammates. Plus, players possess an off-the-ball vision and the ability to think two plays ahead to create, curve, or alter runs to capitalize on openings as they occur.
Complete Dribbling - Make every touch matter with complete control of the ball. Take on defenders with the freedom to be more creative in attack. Players are more explosive accelerating with the ball, and utilize precise dribble touches with true 360° mobility with the ball while facing a defender. Face an opponent to threaten attack while moving with the ball in any direction to dodge tackles, or turn and shield the ball, maintaining position, and holding off defenders for longer stretches.
FIFA 13 1st Touch Control - A new system eliminates near-perfect control for every player by creating uncertainty when receiving difficult balls. Poor passes are harder to control, enabling defenders to capitalize on errant balls and poor touches. Multiple factors such as defensive pressure, trajectory of the ball, and velocity of the pass all factor into a player's success. Players with better control and skill stand out. Fewer perfect touches, the potential to over hit passes, more opportunity for loose balls, and greater balance between defending and attacking.
Player Impact Engine - The second generation of the award-winning physics engine expands physical play from just collisions to off-the-ball battles, giving defenders more tools to win back possession. Defenders can use their body to win possession, push and pull for position, and utilize their size and strength to force opponents into poor touches and decisions before the ball arrives.
FIFA 13 Tactical Free Kicks - Create dangerous and unpredictable free kicks. Position up to three attacking players over the ball and confuse opponents with dummy runs, more passing options, and more elaborate free kicks. Opponents can counter by adding or subtracting players to the wall, creeping the wall forward, or sending a bullet man to intercept the pass or block the shot.
New Passes - Two new passing options give players the ability to finesse passes over the outstretched leg of a defender or play lower trajectory lofted through balls into space or to teammates.
FIFA 13 Fundamentals - Essential elements have been refined to make the experience more authentic. Referees will now make better decisions awarding fouls and cards, goalkeeper intelligence has been improved, and Tactical Defending has added lateral mobility for players in defensive containment. Plus, new animations have been developed for off-balance shots, 180° shots, and celebrations.
Complete Authenticity - Over 500 officially licensed clubs and more than 15,000 players.robin
/Robin E
The Gaming Ground

E3 2012 - 5-7juni


Om inte Valve visar upp något nytt ifrån Half-Life 3, då tänker jag seriöst talat utveckla spelet själv!

Det är bara lite drygt en vecka kvar nu tills E3 öppnar dörrarna, och hela världens speljournalister och spelintresserade släpps in (vare sig om man är där fysiskt eller ej). Förra årets E3 var något utav en besvikelse enligt de flesta, så jag hoppas verkligen att årets upplaga kommer att bli bättre.

Själv så kommer jag att bli tok besviken om inte Gabe och Valve avslöjar något nytt om Half-Life 3. Utöver det så ser jag fram emot att få se mer utav Wii-U, och att MS och Sony "kanske", säger något mer om 720 och PS4.

Men utöver det, så har jag väl egentligen inga större förväntningar, förhoppningar eller önskemål. Så jag blir fullt nöjd om jag bara får se HL3, mer om Wii-U, och lite mer detaljer kring PS4 och 720. Resten är bara en bonus imo.

Vad ser ni själva fram emot att få se och uppleva under årets E3?


Tidigare så var boothbabes förbjudan på E3. Men nu så är de tydligen tillbaks igen.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Baldur's Gate 1 och 2 - Enhanced edition


Ett måste köp för alla RPG spelare där ute.


Vi skrev som hastigast om den förbättrade utgåvan utav BG 1 och 2 för ett par månader sedan. Men i och med att releasen närmar sig med stormsteg, så känns det högst aktuellt att uppmärksamma våra läsare om spelet igen.

Baldurs Gate the Enhanced Edition är en total makeover på både originalet och uppföljaren (samt samtliga expansioner som jag förstår det), med allt vad det innebär (bättre grafik, nya föremål osv). Och för att göra det hela ännu mer intressant, så kommer den förbättrade versionen att släppas både till PC, Mac och Ios.

Det står visserligen inte NÄR i sommar som releasen kommer att ske. Men jag tvivlar starkt på att det kommer att vara i slutet utav sommaren. Det är mer sannolikt att det kommer att ske vilken vecka som helst nu.

Så håll utkik efter Baldurs Gate Enhanced Edition!

Stort tack till Christopher F för att han uppmärksammade oss på det här!


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Dethklok - Metal will never die


Det bästa ficktion metal bandet i historien.

Jag kände att jag behövde bota mig själv efter nästan en timme utav Eurovision tortyr. Mina öron orkade helt enkelt inte mer (jag bet ihop eftersom jag ville vara lite social med andra). Jag kände mig ungefär som en vampyr som tvingades att sitta ute i solen, man började liksom sakta men säkert att smälta bort i soffan.

Men som tur är så räddade Dethklok mig från en säker död. Sure, smaken är som baken. Men ärligt talat, hur många artister och sånger var "egentligen" ens värda att medverka i Eurovision? en kärring lät ju ungefär som om hon hade både mens, magsjukan och ränskita på en och samma gång.

Tack, men nej tack. Jag vill ha min hörsel i behåll. Dethklok It Is!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Nancy drew - Tomb of the lost queen


Tro det eller ej, men det här är den 26e delen i Nancy Drew serien. Och enligt många, den allra bästa delen (så här långt) dessutom.

Nu ska jag inte vara fördomsfull utav mig. Men jag fick den bilden utav Nacy Drew spelen som "tjejspel" (utvecklarna heter ju dessutom Her Interactive). Men jag vägrar att se det på så vis. Jag menar, jag har alltid gillat äventyr och klicka & peka spel.

Dessutom så råkar jag vara grymt intresserad utav Egyptisk historia. Så jag kunde helt enkelt inte slita blickarna ifrån Nacy Drew - Tomb of the lost queen. Ett spel som även fått rätt hyffsade betyg (80% i snitt). Trailern övertygade mig om dess storhet så att säga.

Så ärligt talat bryr jag mig inte ett dugg om "tjejspels" stämpeln (om det nu råkar ligga till på så vis). Så gillar man äventyrsspel med peka och klicka gränssnitt, då kan Tomb of the lost queen mycket väl vara något för dig!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Taking the Hobbits to Isengard - 10timmar


Bild gjord utav misao_chan.

Jag tror jag hittat det bästa sättet att trolla sig till vinster i Diablo 3. Jag ska tala om min hemlighet för er, och hemligheten stavas "Taking the hobbits to isengard". Den tio timmar långa versionen skulle nog kunna driva vem som helst till vanvett efter bara en timme.

Till och med de mest lutrade sagan om ringen fansen skulle nog bryta ihop efter tio timmar. Men känner man sig för att anta utmaningen, så be my guest. Själv så trollar jag min yngre bror för fullt just nu.

Den mest klockrena kommentaren på videoklippet, stod dock randomshaait för.

"3 things to learn from this "song" :

1. They have to take the hobbits to Isengard

2. Gandalf is missing

3. Gollum is deaf."
robin
/Robin E
The Gaming Ground

Secure password generator


På bara ett par klick så kan man få fram ett väldigt starkt lösenord på tre röda.

Jag tänkte bara tipsa er om pctools (Symantec) lösenordsgenerator på nätet. För påtok för många människor använder sig utav för lätta och svaga lösenord i sin vardag. Oftast så har det också med ren lathet och bekvämlighet att göra.

Ni vet, att man väljer ett lösenord som baseras på sitt personnummer, födelsedag, bostadsnr osv. Det är helt fel. Ett lösenord ska inte ha någon som helst förknippning med ens liv att göra, lösenordet ska inte heller vara logiskt. T.ex. att man kör på ett bandnamn, spel eller ens favorit film.

Kort sagt, ingen ska kunna gissa sig till vad ens lösenord är för något. Det ska vara blandade siffror, stora och små bokstäver, samt specialtecken. Men pallar man inte att hitta på ett sådant själv, så fixar pctools det åt en. Better safe then sorry, som sagt var.

robin
/Robin E
The Gaming Ground

4st Diablo 3 gäst-pass gives bort


Efter mycket och men, så fick jag äntligen D3 att fungera på min dator!

Då det följde med 2st gäst-pass till Diablo 3, så har jag flera stycken liggandes. Jag har dessvärre ingen nytta utav de, så jag tänkte att det kanske finns någon läsare som vill ha en kod? det är bara att skriva en kommentar i sådant fall (glöm EJ din mailadress), så mailar vi över en kod till er.

Nu ska jag dock återgå till mitt D3 spelande.

AVSLUTAD/ENDED!robin
/Robin E
The Gaming Ground

X-COM Enemy Unknown - Greg Foertsch Intervju


Den 12okt drar alien jakten igång till PC, 360 och PS3.

E3 drar snart igång på allvar, så IG Exended har mjukstartat (förfest inför E3 om man så vill) lite lätt med en intervju med X-com Enemy Unknowns project art director Greg Foertsch. Där man bla frågar ut Greg om hur man ska kunna dra till sig nya X-com fans, samtidigt som man behåller de gamla X-Com hardcore fansen nöjda.

Det är en minst sagt svår balansgång att fixa för Firaxis del. Men det tycks faktiskt som om de är på good väg att lyckas med det.robin
/Robin E
The Gaming Ground

C and C Tiberium Alliances - F2P MMO RTS


C&C Fansen går redan rampage på nätet över det här spelet.

Det vart verkligen livat värre när EA presenterade sin nyaste trailer för sin F2P MMO RTS browser titel C&C - Tiberium Alliances. Man kan väl lugnt säga att fansen inte jublar över C&C TA precis, och kommentarerna som är riktat till spelet är till 60-70% negativa.

Och med handen på hjärtat, så kan jag väl inte heller precis påstå att spelet ser särskilt imponerade ut. Det luktar liksom billig FB konventering lång väg om C&C TA. Men mot alla odds, så har kanske jag (och andra) fel?

Vi får väl se. Jag återkommer med en recension på spelet framöver.

Produktbeskrivning:
"Command & Conquer is officially following other big franchises like Battlefield, Need for Speed and Warhammer to join the rapidly growing Play4Free family with the announcement of Command & Conquer Tiberium Alliances. Tiberium Alliances is an all-new MMO-Strategy game set in the Command & Conquer Tiberium Universe. It is made by the German developer Phenomic and covers a new space for the C&C franchise -- Free 2 Play Browser Games!

While the BioWare Victory team is exclusively focused on C&C Generals 2 for 2013, you can sign up for the Tiberium Alliances Beta starting this week to shorten the wait. As the name Tiberium Alliances already suggests, it's more important than ever to form powerful alliances to fight the Mutants -- Choose your side as GDI or Nod and evolve the most powerful alliance on the planet."
robin
/Robin E
The Gaming Ground

Zelda för CDI - Kanske det sämsta spelet i historien


Jag lider en hel del med de stackars satar som betalade för CDI konsolen och dess spel, när det begav sig.

Jag har inte fått den fantastiska äran att spela Zelda spelen till CDI konsolen (eller något CDI spel alls för den delen). Men det räcker bra att höra och se vad andra sagt om eländet till konsol. AVGN CDI videos har ju blivit något utav en kultklassiker på nätet.

Så jag avslutar kvällen med just en CDI video. Tack och godnatt!robin
/Robin E
The Gaming Ground

The Cave - Double Fines nya spel


The Cave Double Fines nya äventyrs spel, och tanken är att spelet ska släppas under början utav 2013.

Min födelsedag vart just ännu bättre. Ron Gilbert och Double Fine har nämligen presenterat sitt äventyrs spel The Cave för hela världen. Och av trailern att döma, så har vi all anledning att hålla ögonen på The Cave (Sega kommer att ha hand om distributionen).

För speldesignen och allt ser tämligen intressant ut. Själv fastnade jag för den charmiga grafiken, samt koncept bilderna. The Cave tycks bli en nedladdningsbar titel, frågan är bara till vilka format spelet kommer att släppas till?

Samtliga hoppas jag, så att så många som möjligt får en chans att spela The Cave!

Produktbeskrivning:
"Descend into the mysterious depths of The Cave in this adventure game from Ron Gilbert and Double Fine. Your first clue that The Cave is a place like no other will come just after you assemble your team of three unlikely adventurers--each with their own unique personalities and stories--and stumble across a subterranean amusement park and a medieval castle, not to mention a fully armed and ready to launch nuclear-tipped ICBM. The Cave is waiting."robin
/Robin E
The Gaming Ground

Tetris - The movie


Tetris har byt skepnad och form bra många gånger sedan dess release 1984.

Herre gud vilken flashback jag fick när jag hörde Tetris igen. Jag spelade Tetris som tusan på Gameboy när det begav sig på 90talet. Så pass mycket faktiskt, att jag tävlade i Tetris i skolan. Men jag hade nog aldrig kunnat föreställa mig att någon skulle få för sig att göra en film baserad på Tetris.

Sure, nu är ju trailern fanmade, och ingen riktig Tetris film är på G (så vitt jag vet). Men tänk OM någon gjorde en Tetris film. Jag skulle ialla fall vara rätt så frestad att gå och se den i sådant fall. Mest dels utav ren nyfikenhet, för hur fyllar man ut en hel film om Tetris egentligen?

Hur som helst, checka in fantrailern, den var riktigt nice ialla fall (Richard Williams stod för musiken).robin
/Robin E
The Gaming Ground

ESL Tv - Livesända dataspels matcher


Den bästa live sända dataspels produktionen sägs det.


E-sporten fortsätter att växa, och Blizzard har länge och öppet stöttat E-sporten också. Själv så kollar jag på bla SC2 matcher via ESL Tv. Och när de är som allra intensivast och bäst, då slår det "nästan" att kolla på livesänd hockey eller fotbollsmatcher.

Till min stora förvåning, så var även Diablo 3 tämligen underhållande att kolla på (jag trodde inte att det skulle vara så kul att kolla på faktiskt, men jag hade fel). Så gillar ni att kolla på dataspels matcher, då kan mycket väl ESL Tv vara något för er.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Master Chief VS Doomguy


Vem tror ni skulle vinna i en riktig match mellan Doomguy och Master Chief?

Det skulle vara historiens tyngsta och häftigaste fight om Master Chief (Halo) och Doomguy (Doom serien) mötes i en fight på riktigt. På pappret så står Doomguy som en säker vinnare. Men å andra sidan, Master Chief är inte precis vilken motståndare som helst heller.

Jag håller i vilket fall som helst på Doomguy, då jag inte är något jätte fan utav Halo serien. Ni kan se utgången utav fighten i videoklippet.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Skullmonkeys - Terry S. Taylor är kungen


Jag ångrar inte en sekund att jag köpte Skullmonkeys för ett par år sedan. För imo, så är spelet värt vart enda öre!

Någon som kommer ihåg äventyrs spelet The Neverhood? ni vet, spelet som var helt och hållet gjort utav lera? jag har hur många trevliga och roliga minnen som helst från Neverhood. Humorn och bildspråket var så där lagom barnsligt roligt, man liksom drog på smilbanden per automatik bara man hörde spelets musik.

Tyvärr så vart inte The Neverhood någon kommersiell succé, det till trots att spelet fick höga betyg. Som tur är så stoppade det inte The Neverhood Inc ifrån att utveckla Skullmonkeys till Playstation (titeln släpptes den 20 februari 1998).

Fast tillskillnad emot Neverhood, så var och är inte Skullmonkeys ett klick & peka spel. Utan ett renodlat plattforms spel. Ett rätt så svårt sådant ska nämnas också. Men allt annat ger samma sköna vibbar som The Neverhood, och även denna gången så är allt gjort utav lera.

Det som jag minns allra bäst ifrån Skullmonkeys är dock Terry S. Taylor uber gryma soundtrack. Musiken i bonusrummet t.ex. omfg! jag kan lyssna på den låten hur många gånger som helst utan att tröttna.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Diablo 3 - I am ERROR


So...we meet again!

Det vart både komiskt och tragiskt på en och samma gång igårkväll när jag försökte hjälpa min far med hans Diablo 3. Först en evighets lång installation (16GB), typ 1-2timmar, sedan fick jag lov att uppdatera hans grafikkort (30-40min).

Kunde han spela D3 sen då? svar nej, för D3 drog igång en uppdatering. Ytterliggare 30-40min senare, kickar igång spelet. Hallelujah! trodde vi, men efter spelets intro så var det access denied. För min far hade inget battle.net account.

Vid det här laget så suckade vi så pass högt att taket nästan lyfte. Ut på nätet, regga ett battle.net konto (med allt vad det nu innebär). Starta spelet igen.

Allt för att mötas utav felet "Error 315300 Incorrect Username/Password" vid inlogg. Vid det här laget så började jag tugga på mina naglar, sedan kom jag på att jag glömt att aktivera D3. Så ut på nätet igen, fixar aktiveringen.

Startar D3 igen, Error 315300 Incorrect Username/Password. IGEN! (ctrl c+v fungerar ej) ut på nätet igen, in på Blizzards forum. "Vi har allvarliga server problem just nu, men vi jobbar på att fixa det". Efter 12års väntan (för min far) och flera timmars slit för att få D3 att fungera, så sätter flera fel stopp för D3 festen helt och hållet.

Besvikelsen var stor från min fars sida, och jag anser att det är långt ifrån okej att släppa en produkt med så här många fel. Blizzard, make D3 work ffs...robin
/Robin E
The Gaming Ground

Veckans babe - Franchesca Del Carpio


Om man mixar Colombia med Italien och Peru. Så kan en vacker kvinna så som Franchesca Del Carpio uppstå.

Efter flera veckors frånvaro (pga arbete och studier), så är jag tillbaks i matchen igen. Min allra första artikel på väldigt länge kommer att ha fokus på den latinska vixen bruden Franchesca Del Carpio, från Orange County, Kalifornien Usa. Då jag är väldigt förtjust i sportbilar och racing spel, så var det också på så vis som jag hörde talas om Carpio.

För hon har medverkat i en hel del magasin, och gjort fotosektioner på flera bilmässor i Amerika. Jag har väl i stort sätt alltid haft en vis försmak för latinska kvinnor, jag antar väl att Del Carpio är ett bra ex på varför jag gör det.

Jag kan ialla fall säga en sak som är sant gällande latinska kvinnor (det gäller knappast alla, men många), de har ett jäkla temperament och humör. Men ingen är perfekt, eller hur? hur som helst så valde jag ut Del Carpio som veckans babe, av den enkla anledningen att hon gjorde min dag.player x
/Player X
The Gaming Ground

MGS - Raiden försöker radera Snake


Det kan inte vara lätt att leva i Snakes skugga. Raiden spelar därför på läppen, som synnes på bilden.

Metal Gear Solid serien sträcker sig enda tillbaks på 80talet, och Snake har medverkat som huvudkaraktär i över 17st MGS titlar. Så man förstår på sätt och vis varför Raiden känner sig lite utanför så att säga. Men Raiden har uppenbarligen inga som helst planer på att leva i skuggan utav Snake, tvärtom.

För Raiden tänker nämligen radera Snake ur historien!robin
/Robin E
The Gaming Ground
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy