n1wzAdy

SC2 HOTS och Mists of Pandaria vid Gamescom

heart of the swarm
Den 15 augusti så kommer folk att få chansen att testa på både Mists of Pandaria och Heart of the swarm, vid den tyska Gamescom mässan.
 
Blizzard må ha skippat sitt eget Blizzcon i år, men de tycks vilja ta igen det med råge på annat håll. För att vara exakt, så rör det sig om den tyska spelmässan Gamescom. Och datumet som gäller är den 15e augusti, då kommer Gamescom besökarna att få möjligheten att testa på spelbara versioner utav både SC2 - Heart of the swarm, samt Mists of Pandaria.
 
Det är dock långt ifrån allt skoj som man kommer att få vara med om. Det kompletta Blizzard party schemat finner ni här nedanför!

In addition to trying out the pair of games, visitors will be able to:
- Meet with Blizzard developers at signing sessions throughout the event
- Witness some of the world's best pro gamers battle it out in StarCraft II matches
- Watch top guilds navigate dungeons during live World of Warcraft raids
- Listen to a live orchestra perform some of the music from Blizzard games
- Participate in costume and dance competitions
- Take part in quizzes, giveaways and more
 
Källa: computerandvideogames.com
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Death Rally - Trailern är helt störd

death rally
Jag har bara en sak att säga. WTF?!

Jag tror jag just beskådat årets mest störda speltrailer. Jag syftar på Remedy Entertainments smygtrailer (eller vad man nu ska kalla det för) för Death Rally. Man får se en överviktig snubbe i racinghjälm som försöker att köpa hem lite mer racing accessoarer
 
Efter mycket och men, så vinner killen hem det han vill ha. Det som sedan följer, är allt annat än Death Rally relaterat. Hade det inte varit den 30 juni idag, så hade jag trott att det var ett riktigt, riktigt dåligt 1 aprilskämt.
 
Men sådant är tydligen inte fallet. För en ny Death Rally titel kommer att ha release den 8 augusti i år. Förhoppningsvis så kommer spelet att bli bättre än trailern ialla fall...
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Worms revolution - Team 17 laddar om på nytt!

 worms revolution
Mördarmaskarna släpps lös till PS3, 360 och PC nu i september!

Det har varit rätt så tufft för Team 17s del de senaste åren. De har liksom haft stora problem med att hitta formen igen, för låt oss vara ärliga. Det var flera år sedan sist som ett bra worms spel hade release. Själv så tycker jag t.ex. fortfarande bäst om Worms 2 och Worms Armageddon.
 
Men denna gången så tänker Team 17 skapa det ultimata Worms spelet. De har lyssnat till fansen och sitt community. Och spelet ifråga heter inget mindre än Worms Revolution (ett ytterst passande namn, inte sant?), och ribban är högt satt redan ifrån allra första början.
 
Team 17s ambitioner är nämligen att överglänsa samtliga utav de tidigare Worms spelen i serien. Vi får se hur det blir med den saken. Men deras senaste utvecklar video, talar helt klart till Worms Revolutions fördel.

Releasen är ialla fall planerad att äga rum nu i september till både PC, 360 och PS3.

Produktbeskrivning:
"Worms™ Revolution brings together two comedy legends, who between them bring alive the humorous world of Worms. Award-winning writer Dean Wilkinson provides the script, which is hilariously brought to life by the accomplished Matt Berry as the unseen narrator of the game, Don Keystone, a wildlife documentary maker."robin
/Robin E
The Gaming Ground

Minecraft - Mob trolling

minecraft
House2HouseStudios vet hur man gör coola Minecraft videos, helt klart.
 
Det finns nog snart inte en kotte som inte vet vad Minecraft är för något. Till och med mina egna föräldrar vet vad Minecraft är. På något sätt så känns det som om Minecraft lyckats med samma sak som The Sims och SimCity gjort.
 
Nämligen att intresse folk som vanligen inte är intresserad utav spel, för just tv-dataspel. Minecraft har ju som bekant ingen större inlärningskurva, och spelet är väldigt lätt att ta till sig. Men desto svårare att lägga ifrån sig.
 
Bara det är en enorm bedrift i sig. Och det förtjänar Mojang all cred i världen för. En annan person som förtjänar en massa cred, är hjärnan bakom House2HouseStudios. För han är grymt duktig på att göra specialeffekter och animerade videos.
 
Checka in hans Minecraft video "Mob Trolling" t.ex. den är sjukt cool!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Lindsey Stirling - Zelda melodin

zelda
Lindsey är väl troligen världens kändaste gamer tjej.
 
Jag kan väl inte direkt påstå att jag varit något större fan utav fiol eller violin musik. Men Lindsey Stirling har fått mig att ändra mig helt på den punkten. För hennes musik är både magisk, vacker och helt fantastiskt bra! ta bara hennes Zelda musik video t.ex.
 
Snacka om en fantasifull, magisk, snygg och välgjord musik video. Så det är bara att titta, lyssna och njuta!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Zwei - Shinji Mikami vill skrämma oss igen

zwei 
Mikami + Horror + Bethesada = Gold + Bugs + Glitches?
 
Jag vet att det är en kliché att säga något i stil med "Vi/jag ska gå tillbaks till spelets rötter igen". Men när Resident Evils pappa Shinji Mikami säger det, då lyssnar jag. Shinji och hans nya företag Tango Gameworks jobbar nämligen på en helt ny survival horror titel vid namn "Zwei" (Rammstein någon?).
 
Zwei är dock bara arbetsnamnet ska nämnas, jag kan dock inte hjälpa att fundera varför Shinji valde ett tyskt arbetsnamn? å andra sidan. Flera andra japanska utvecklare har ju givit sina spel tysk klingande namn. Där ibland Einhänder, Xenosaga serien och Panzer Dragoon Zwei (omfg!) t.ex.
 
Bethesda är även med på ett hörn ska nämnas, de står nämligen som utgivare utav Zwei. Hur som helst så är jag väldigt glad över att Shinji hittat skräck formen igen, samt att han tänker göra skräckspel igen. Jag hoppas bara att Zwei kommer att bli ett grymt bra spel, samt att den kommer att sälja bra.
 
För då kommer vi garanterat att få se fler survival horror spel framöver!
 
"I´ve found my focus and once again I´m striving for pure survival horror. I am being very hands-on to see that the quality is there. Rest assured." - Shinji Mikami
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Mirrors edge - Ljuva minnen

mirrors edge
Ett väldigt underhållande och coolt spel. Dessvärre så sägs det att uppföljaren lagts på is...
 
Mirrors Edge var och är verkligen ett riktigt svenskt spel, och det utav flera olika anledningar. Bland annat så är spelet utvecklat utav Dice, och svenska musiker så som Lisa Miskovsky och Teddybears bidrog till spelets musik.
 
Fast det hjälpte dessvärre inte, det spelade inte heller någon roll att Mirrors Edge fick hyffsat bra betyg världen över. Den kommersiella succén uteblev nämligen helt. Visserligen så släpptes Mirrors Edge till både Iphone och Ipad 2010, men den påstoda uppföljaren lades på is kvickt.
 
Tråkigt, för Mirrors Edge var och är verkligen en unik spelupplevelse. Men det är ju dessvärre så det funkar. Säljer inte ett spel, då finns det också väldigt få chanser till att en uppföljare kan bli en verklighet.
 
Kickstarter nästa kanske?
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Gratis online tjänster för Wii-U

wii u 
Håller Satoru Iwata vad han sagt och lovat. Så kommer Nintendo att vara först ut med gratis onlinetjänster.
 
Det tycks som om Nintendo har ett par äss i rockärmen trots allt. Nintendos VD Satoru Iwata har nämligen avslöjat att Nintendo inte kommer att ta betalt för sina Wii-U online tjänster. Iwata menade på att man inte borde ta betalt för sådant som borde vara gratis.
 
Iwata är mer inne på att folk ska berätta för andra människor om Nintendos trevliga fan service och tjänster. Mun till mun marknadsföring helt enkelt. Ett trevligt initiativ ifrån Nintendos sida helt klart. Frågan är bara hur pass bra Wii-Us onlinetjänster kommer att bli?
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Zombie Go Boom! - Gitarrer Vs Zombies

zombie go boom
Gå alltid inför att få in en HS kids.
 
Tydligen så är inte Left 4 Dead fullt så overkligt som jag trott. Att slå ihjäl zombies med en elgitarr, kändes liksom bara som något som skulle funka i ett spel, en cool kliché så att säga. Men det har visat sig att det går alldeles utmärkt att slå in huvudet på zombies med hjälp utav en el (och akustisk) gitarr.
 
Webb-serien Zombie go boom har nämligen effektivt illustrerat hur man ska gå till väga för att styra upp de levande döda, med ett par rock guror, och ett par välplacerade slag.
.
Det blir inte mer rock n roll än så här!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Goldeneye - Parodi

golden eye
Ett utav de allra bästa N64 spelen, och ett utav de bästa FPS spelen som någonsin gjorts.
Det måste ha känts lite som ett enda stort skämt både för Rare själva och omvärlden. När Rare tuggade vidare på Golden Eye licensen, in på slutet utav 90talet. Att göra ett spel baserat på (då) en över 2 år gammal bond film (som dessutom fick ett rätt vagt mottagande världen över), lät inte riktigt som ett genidrag.
 
Det vart inte heller bättre av att Rare fick stora problem under utvecklingsprocessen utav GoldenEye, och att de sköt upp releasen flera gånger. Jag (och säkerligen många andra med mig) ryckte mest på axlarna efter ett tag. Jag menar, åren bara gick.
 
Så mitt intresse avtog helt med tiden. Men vi vet ju alla hur den här historien slutade. Trots alla problem, tvivlare och missöden, så lyckades Rare inte bara leverera en grymt bra N64 upplevelse. Utan de revolutionerade även FPS genren i stort.
 
Spelet vart en killer-app för N64an. Och för min del så räddade GoldenEye en annars rätt så usel sommar, som bara regnade bort (ungefär som denna). Även om GoldenEye spelet försökte att framstå som super seriöst, så fanns det gott om komiska moment, scener och karaktärer.
 
Jag kände igen mig i parodi videon här nedanför om jag säger så.
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Hoodwink - Peka och klicka i ny tappning för PC

hoodwink
Hoodwink är nog det coolaste jag sett inom äventyrs genren sedan Monkey Island 3.
 
Det har varit ett evigt tjatande om att äventyrs genren är död och begraven. Ja, det såg riktigt mörkt ut på slutet utav 90talet, och början utav 2000talet. Men det har börja svängt till det bättre nu. Allt fler vågar ta sig an äventyrs genren igen.
 
Och det är jag väldigt glad för, då det behövs variation på spelmarknaden. Så att inte allt bara består utav action titlar, och ännu en ny COD titel med en ny siffra efter titelnamnet. E-One Studios Hoodwink är dock inte vilket peka och klicka spel som helst, då E-One skruvat till världen och humorn i Hoodwink rejält.
 
Hoodwink utspelar sig i en gigantisk stad vid namn Global-01, och som spelare så får man i klä sig rollen som otursfågeln Michael Bezzle. Som lyckats snubbla över världens konspirations härva.Så gillar ni äventyrs spel, då ska ni helt klart hålla ögonen öppna efter Hoodwink!robin
/Robin E
The Gaming Ground

The secret world - Release den 3 juli!

the secret world
Vilken sida kommer du att välja och stå på?
 
Det har snart blivit dags för oss att göra entré i Norska Funcoms nya mmorpg värld i The Secret World. För den 3 juli så har spelet nämligen release, och personligen så har jag inte känt mig så upphetsad inför ett mmorpg spel på evigheter.
 
För det råder inga som helst tvivel om att TSW är något utöver det vanliga. Själv så är jag så sjukt trött på allt vad Fantasy och Wow kloner heter, då konceptet är uttjatat till max. Faktumet är att det fanns enbart 2st mmorpg titlar som jag sett fram emot.
 
Den ena var Fallout Online (som gick i graven...), och den andre var just The Secret World. Men det återstår dock att se om TSW kommer att leverera eller ej. De första recensionerna lär väl trilla in vilken dag som helst nu.
 
Men jag håller tummarna att allt ska gå vägen för The Secret World!
 

robin
/Robin E
The Gaming Ground

SimCity 4 - The soundtrack

sim city 4
Jag har alltid varit mer för att bygga upp världar och strukturer, än för att förstöra saker runt omkring mig. Därför så älskar jag också SimCity serien!
 
I väntan på Maxis nästa Simcity spel (som är tänkt att ha release den 14 februari nästa år) så får man nöja sig med det näst bästa. Nämligen SimCity 4. För ärligt talat så gick serien bara utför efter del 4a. Jag hoppas därför att Maxis kommer att få serien på rätt spår igen med deras nyaste SimCity skapelse.
 
Av det jag läst, sett och hört. Så tyder mycket på att det kommer att bli just så. Bla så tycks städerna bli mer levande än någonsin, folk kommer liksom verkligen att leva sina liv, och staden har sitt eget liv. Coolt är bara förnamnet!

En annan sak som jag hoppas att nya SimCity kommer att innehålla, är grymt bra musik. För SimCity 4a har/hade ju ett fett nice soundtrack. Lyssna själva vetja!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Company of heroes 2 - For mother Russia!

company of heroes 2 
Fler än jag som tror att COH2 kommer att slå precis ALLA tidigare RTS rekord?
 
Ojoj, oj! snacka om att de övriga RTS titlarna och utvecklarna kommer att få det grymt tufft och svettigt framöver. Relics Company of hereos 2 ser nämligen ut att slå de tidigare COH spelen med hästlängder. Denna gången så kommer man dock att få äran att spela som Soviet (Yes! Red Alert vibbar!), året är 1941, och andra världskriget har slagit hårt emot Soviet.
 
Den röda armen har tagit stora förluster emot nazist Tyskland, men nu är det dags att vända den nedåtgående trenden. Det är där spelaren kommer in i bilden, det är upp till oss att vända Soviets förlust till vinst.
 
Produktbeskrivning:
"In the world's darkest hour you are a commander of the Soviet Red Army, entrenched in brutal frontline warfare to free Mother Russia from the Nazi invaders. It is 1941 and the beginning of what will become the bloodiest conflict of World War II resulting in over 14 million military casualties.

Witness the struggles of the Red Army from near defeat through their incredible triumph over Germany in the most challenging and costly theatre of the war, the Eastern Front. Your military tactics hold the power to tip the very balance of this conflict. Engage in tactical combat that will define you as a military leader and wield the might of the Soviet Empire as you smash your way to Berlin."

Features:
- Award Winning Franchise - Sequel to the highest rated strategy game of all time returns with an innovative warfare experience that will redefine the Strategy genre once more
- Essence 3.0 Engine - Cutting-edge technology that increases the graphical quality and accuracy of deadly combat with an unprecedented TrueSight system that changes strategic warfare forever
- Blood and Snow - Take command of the iconic Red Army on the Eastern Front and repel the Nazi invaders in this Battle of the Ideaologies
- Tactical Warfare - Develop and utilize your new Commander Abilities and experience the up-close moment-to-moment brutality of frontline warfare through new Dynamic Battle Tactics
- Intense Online Combat - Featuring the great competitive and co-operative multiplayer that fans have grown to expect from this high-quality and critically acclaimed franchise
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Haunt box - Skräm dig själv eller andra!

hauntbox
Take my money, just take It!
 
Jag har inte riktigt 100% koll på vad tusan Hauntbox är för något. Men som jag förstår det så kan man styra en hel del grejer med den, elektronik, ljussättningar m.m. (utan att krångla med programmering) allt för att kunna skrämma sig själva eller andra. Projektet har redan lyckats finansieras via kickstarter, där målet på 13,000dollar klirrades på något dygn.
 
Det är dessutom 18 dagar kvar på klockan också. Jag får kolla upp Haunt Box mer noggrant imorgon, för det tycks vara ett minst sagt intressant projekt!

Produktbeskrivning:
"The Hauntbox makes physical things happen based on inputs from sensors in the real world. Adding automation to your haunts and other projects is now incredibly simple.

The Hauntbox is a prop controller and automation machine that is browser-configured, open source and Arduino-compatible. It's cool because you can automate inputs and outputs with no programming!"
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

New Super Mario Bros 2 3DS - Guld frossa!

new super mario bros 2
Kan NSMB2 bli killer appen som 3DS så väl behöver?
 
Nintendo har i stort sätt dominerat den mobila spelmarknaden sedan Gameboy hade release på det tidiga 90talet. Men allt det skulle komma att ändras. För nu mera finns ju som bekant avancerade Android, Ios mobiler, och Microsofts egen mobil (för att inte nämna tablets).
 
Kort sagt, maktbalansen har blivit rubbad. Sedan så får vi ju inte glömma bort Sonys PsVita heller. Vad jag försöker att säga är att Nintendo inte längre kan ta något för givet, eller leva på gammla meriter. Samtliga versioner utav DS vart stora succér, men det har gått desto tyngre sämre för 3DS (som kommer i en XL version framöver).
 
3DS har länge varit i behov utav killer apps, kanske kommer frälsningen i form utav New Super Mario Bros 2? vi får se, men releasen kommer att ske den 17 augusti ialla fall. Btw, så är slutmålet i NSMB2 att samla ihop en miljon guldmynt, så man lär väl ha lite att göra om jag säger så.robin
/Robin E
The Gaming Ground

AI vs. AI - När två chatbotar samtalar

chat bot
Bild lånad utav lightspeedmagazine.com

Jag vet inte om ni någonsin använt er utav en chatbot förut. Men de har faktiskt hunnit bli rätt så smarta på senare år. Går man bara tillbaks några år i tiden så var chatbotarnas A.i rätt så begränsad. Eller kort sagt, de var rätt så korkade och deras ordförod var tämligen tunt.

Men precis som jag nämde tidigare, så finns det nu riktigt smarta chatbotar. Ett ex på det är t.ex. cleverbot. Som lär sig ifrån andra mänskliga besökare. Så kallad datorsimulerad intelligens. Men vad händer om man ställer två chatbotar emot varandra?
 
Svaret på den frågan finner ni i videoklippet!jonas
/Jonas E
The Gaming Ground

Star Wars - Som jag minns det

star wars
George Lucas dödade Star Wars när barnversionen kom ut imo.
 
Lucas är nog mer girig än vad EA och Activision är ihop. Jag menar, Star Wars 3D. Wtf? liksom. Har man redan sett filmerna ett X antal gånger tidigare, varför ska man öppna pluskan och betala för samma filmer igen?. Allt för lite 3D effekter och extra features.
 
Hur girig får man vara egentligen? de nya filmerna är inte dåliga, men de var och är inte i närheten så bra som original filmerna. Alla 3D effekterna (plus Jar Jar och snorvalpen Anakin) förstörde det helt för mig. Den sista spiken i kistan vart med den barnvänliga versionen utav Star Wars.
 
För de som inte växt upp med Star Wars på 70talet (jag är inte född på 70talet, men även på mitten utav 80talet så var Star Wars stort som tusan, hos både stora och små), så kan jag förstå att man inte fattar varför folk är upprörda.
 
De har ju liksom fått en helt annan bild utav Star Wars än vad t.ex. jag fått. För min del så var Star Wars som bäst när Mark Hamill (Luke Skywalker) och Harrison ford (Han Solo) medverkade i Star Wars. Det fanns liksom en själ, och en pasion bakom det hela.
 
För att inte tala om att Star Wars kändes mer autentiskt och verkligt. De nyare filmerna är ju till 70% gjorda utav dyra specialeffekter och datorgrafik...
 
teddiefilms Star Wars klipp talade verkligen till mig. Jag hoppas innerligt att Lucas själv kollar på filmen!robin
/Robin E
The Gaming Ground

C and C Tiberian Sun - The soundtrack

command and conquer
C and C TS marknadsfördes hårt för sin snygga grafik när det begav sig. Och med facit i handen, så var ju grafiken typ bäst inom RTS genren då.
 
Jag precis som många andra C and C fans väntar nervöst och otåligt på nästa C and C titel i serien. Det är mycket som står på spel inför C&C Generals 2. För det har ju i stort sätt inte släppts en enda bra Command and Conquer titel på år och dar.
 
Jag kan medge att C and C3 var helt okej, men Red Alert 3 och C and C4. Inte fullt så okej imo. Ett annat stort minus (med få undantag) är att Frank Klepacki inte bidragit med sin musik lika mycket längre. Det finns dock en specifik C and C del som haft väldigt blandade känslor och åsikter när den kommit upp påtal.
 
Jag syftar på Westwoods C and C Tiberian Sun från 1999 (expansionen Firestorm är btw rätt nice). Spelet kändes liksom som C and C, men samtidigt inte. Ungefär som en fristående titel (vilket kanske var tanken?). Jag menar, NOD, Kane och GDI och allt det som man förknippade med C and C fanns med i Sun.
 
Men likt som tusan så kändes Sun inte som ett C and C spel till 100%. Det var troligen därför spelet fick väldigt varierande betyg också. Sun hade dock ialla fall en sak att vara stolt över, nämligen dess soundtrack. Ett soundtrack som Frank Klepacki och Jarrid Mendelson snickrat ihop.
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Team fortress 2 - Säg goddag till Pyro

team fortress 2
Man brukar ju säga att man inte ska leka med elden. Pyro gör precis tvärtom, och mer där till.
 
Ett utav mina absoluta favorit vapen inom spelens värld är eldkastaren. Jag fattade tycke för vapnet för allra första gången i Bullfrogs första Syndicate spel. Sedan dök ju eldkastaren upp i andra spel som jag tycker om. Starcraft, AVP, Resident Evil mfl.
 
 
Det är något väldigt respektingivande med eldkastaren, det är liksom ett väldigt destruktivtvapen. Som både sprider skräck och ingjuter respekt hos ens fiender. Därför var det också föga förvånande att jag fastnade för Pyro i Team Fortress 2, vi var liksom som gjorda för varandra.
 
Och jag njuter varje gång när jag gör någon till grillkol. Så, tillåt mig att presentera mr Pyro!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Melonie Mac - Hur man ritar hår

melonie mac
En väldigt talangfull person, något annat kan inte påstås.
 
Jag har sagt det förut, men jag säger det igen. Jag är grymt avundsjuk på de som verkligen kan rita, skissa och måla. För jag är helt värdelös på det. Därför nöjer jag mig med att kolla på de som verkligen kan sin sak. Som t.ex. Melonie Mac, som i sin tutorial video visar hur man ritar/skissar hår.
 
Inte för att jag kommer att försöka mig på det här, men det var ialla fall kul att se hur man gör. Jag lämnar över själva skapandeprocessen till de som har talang för konst osv istället.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Dredd the movie - I AM the law!

dredd
Nej, det är inte Sylvester Stallone som spelar som Judge Dredd denna gången. Utan Karl Urban.
 
Åh herregud...Judge Dredd. Snacka om att det namnet gav mig flashbacks. Och inga bra sådana heller kan jag säga. Original filmen med Sylvester Stallone i huvudrollen, var minst sagt rent skräp (Jag tycker om Stallone, men hans insats i Judge Dredd sög hårt. Han fick till och med ett pris för sämsta skådespeleri...). 
 
Därför satte jag också teet i halsen när jag såg att Lionsgate tänker gräva upp kadavret vid namn Judge Dredd, damma av eländet. Och göra en ny film baserad på licensen (för de som inte vet. Så var urspungligen Judge Dredd en brittisk tecknad-serie ifrån 70talet, en väldigt bra sådan också).
 
Så nej, jag har inga som helst förhoppningar på att Dredd the movie ska bli en bra film. Samt så återstår det att se om Karl Urban (Star Trek, Sagan om konungens återkomst, Sagan om de två tornen mfl) verkligen passar som Dredd.
 
Den 21 september så kommer Dredd att gå upp på bioduken ialla fall.
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

The Game Chasers - Jakten efter spel!

game chasers
Alla söker vi efter något i livet, Game chasers söker bara efter tv-spel.
 
Att jaga efter spel som man saknar i sin spelsamling, det är något som varje spelsamlare gillar bäst. Det är inte målet, utan resan som är själva höjdpunkten. Det låter kanske barnsligt, och väldigt nördigt. Men det är verkligen en grymt skön känsla som man får, när man väl håller spelet som man letat efter i sina egna händer.
 
Därför känner jag också igen mig i Billy och Jays (The Game Chasers)jakt efter spelpärlorna, de gamla spel relikerna, och de sällsynta speljuvelerna. Själv så hoppas jag en dag att jag har en väldigt stor källare (eller vind), där jag kan montera upp stora Ikea hyllor.
 
Och bara fylla hela rummet med spel. Det är en utav mina drömmar ialla fall. Just nu har jag liksom allt utspritt i kartonger, lite här och där. Det känns inte fullt lika sexigt liksom. Men nu lämnar jag över ordet till The Game Chasers!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Nike+ Kinect Training - Bränn kalorier!

nike kinect
Nu finns det INGEN som helst ursäkt att inte träna. Då man kan träna i sitt eget hem.
 
Obamas fru Michelle har startade ett krig emot fetman i Amerika för inte så länge sedan. Det för att fetman blivit ett utav amerikas allra största hälsoproblem. Dessvärre så har fetman blivit ett stort problem i stora delar utav världen (där ibland Sverige). 
 
Därför tycker jag att det var ett väldigt bra initiativ ifrån Nikes sida att skapa Nike+ ihop med Sumo Digital Ltd. för Kinect till 360. För då blir träning och lösningen på folks viktproblem mer lätt tillgängligt. Själv så existerade inte något sådant här när jag var yngre, det hade helt klart hjälpt mig sjukt mycket!
 
Nike+ är ett specialdesignat träningsprogram där man själv kan bestämma sin nivå, del och slutmål med sin träning. Man får även träningstips på hur man ska förbättra sin träning och kaloriförbränning. Det i och med att Kinect kan läsa av ens kroppsrörelser i realtid.
 
Nike+ vart något utav en succé under årets E3, och jag välkomnar alla bra lösningar som kan hjälpa folk att gå ner i vikt, och leva ett mer hälsosamt liv! komiskt nog, så släpps Nike+ lagom till julafton. Det är ju den årstiden på året då folk går upp mest i vikt...robin
/Robin E
The Gaming Ground

Katter gillar att spela på Ipad

ipad cat
Gulligt, men inte fullt lika gulligt för Ipad skärmens del.
 
Jag älskar verkligen katter. De är liksom roliga by default. De behöver i stort sätt inga leksaker eller liknande, för att ha roligt. Eftersom katter har en vis tendens att hitta på bus,  och att underhålla sig själva (och andra) ute ifrån i stort sätt inget alls.
 
I det här fallet så är det dock en katt som fattat tycke för ett spel på Ipad. Roligt för katten, men stackars skärmen säger jag bara.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Deus Ex - Hong Kong 8bit VRC6 Remix

 deus ex
Fortfarande kungen över FPS/RPG hybrid spel.
 
Jag klarade ut Doom 3 igårkväll, så nu har det äntligen blivit dags för mig att installera Deus Ex 2 (en titel som släpptes precis innan år 2004). Det har alltså tagit mig 8år att komma igång med Deus Ex 2, rätt illa pissat minst sagt.
 
Det finns dock en förklaring till det. Jag testade på demot utav Deus Ex 2 när det begav sig (2004 någon gång), och jag vart grymt besviken. Då uppföljaren inte påminde ett dugg om originalet, och musiken var inte ens i närheten så bra heller.
 
För att göra det hela ännu värre, så var demot extremt buggigt. Jag tröttnade efter en halvtimme kanske. Resten är som man säger, historia. Men nu tänker jag alltså ge Deus Ex 2 en ärlig chans, jag kommer dock modda och uppgradera spelet en hel del.
 
Musiken kan jag i och för sig tyvärr inte göra något åt. Så vida jag inte stänger av musiken helt då, och lägger in musik ifrån Deus Ex 1 istället. Påtal om Deus Ex musik, lyssna på Levus28 klockrena 8bit omtolkning utav Hong Kong låten!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

A Bomberman vs Zombies - Spräng zombies!

bomberman
Att spränga zombies i luften är en vardag i A bomberman vs Zombies.
 
Nog för att Hudson Soft gick i graven den  1 mars i år. Men jag vet e tusan om det inte kommer att ta hus i helvete över android spelet A Bomberma Vs Zombies (Popcap lär kanske också höra av sig?). Men om vi bortser ifrån det, och fokusera på själva spelet istället.
 
Då jag spelat Bomberman sedan jag var kanske 7-8år gammal, så vart jag givetvis nyfiken på hur pass bra ABVZ var/är egentligen. Ptja, det är ingen GOTY titel precis. Men samtidigt så kan man nog inte förvänta sig något sådant för 7kr heller.
 
Men för att vara ett 7kronors android spel, så är ABVZ en helt okej titel som får godkänt i betyg utav mig.
 
Produktbeskrivning:
"Bomberman vs Zombies irresistible game, from now on on your Android!
Contlex Labs is trying to do our best to make the game better and our customers happier.
That is why we keep improving our game.
In the new version you will find improved joystick, function of choosing button and joystick location and
Bomberman now moves smoother!

Irresistible game! The Top game of BlackBerry is reaching Android."
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Shadowrun Returns - Update 21

shadowrun
Jag stöder Shadowrun Returns projektet helhjärtat!
 
På spelfronten intet nytt, så sker det en hel del grejer. I synnerlighet med harebrained-schemes Shadowrun Returns projekt. I det senaste nyhetsbrevet så avslöjade SR teamet bla att allt flyter på som planerat, så pass bra att man faktiskt har tid över till att spela lite penna och papper rollspel.
 
Samt så har man lagt till storyn "Nothing but Fluff and Smoke" (Det var Malik Toms och Jordan Weisman ide). En story som innefattar både orcer, drakar och en katt unge. Man var dock väldigt noga med att poängtera ut att INGET i Fluff and Smoke reflektera det stora hela vad det gäller gameplay i SR (troligen så fungerar det lite som den hemliga regnbågs banan i Diablo 3, en kul extra grej helt enkelt).
 
Extra coolt är det att man kommer att omnämna några kickstarter backers/supporters i Fluff and Smoke (jag tror dessvärre inte att jag kommer att nämnas, då jag "bara" donerade 600kr). Any how, harebrained teamet tänker släppa en kortare Shadowrun Returns berättelse varje fredag, och först ut är alltså Nothing but Fluff and Smoke, så enjoy!

OBS! filmen är ej ny. Släppt i april.


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Team Fortress 2 Fail - 18+ varning!

team fortress 2
Heavy säger jag bara.
 
Jag tänkte avsluta den här dagen på ett riktigt praktfullt sätt. Har ni spelat mycket TF2, så tror jag nog att ni kommer att uppskatta den här videon lika mycket som jag själv gjorde. Ett varningens ord dock, klippet innehåller både våld och svordomar!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Black Dynamite - Premiär den 15 juli

black dynamite
Do you feel lucky punk, well do you?!
 
Att Shaft är en tuff jävel (Samuel L Jackson säger jag bara), det visste vi ju redan om. Men Black Dynamite tar hela grejen med badass till en helt annan nivå. Ni har kanske sett långfilmen med samma namn ifrån 2009? om inte, så gör det. För den är stört skön!
 
I vilket fall, nu har man gjort en animerad-serie utav Black Dynamite. Och det allra första avsnittet kommer att sändas via Adult Swim den 15 juli. Så gillar ni trailern, missa då inte premiären inom kort!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

The Gaming Ground Privacy Policy

What information do we collect?

We collect information from you when you register on our site, subscribe to our newsletter, respond to a survey or fill out a form.

When ordering or registering on our site, as appropriate, you may be asked to enter your: name or e-mail address. You may, however, visit our site anonymously.

Google, as a third party vendor, uses cookies to serve ads on your site. Google's use of the DART cookie enables it to serve ads to your users based on their visit to your sites and other sites on the Internet. Users may opt out of the use of the DART cookie by visiting the Google ad and content network privacy policy..

What do we use your information for?

Any of the information we collect from you may be used in one of the following ways:

; To personalize your experience
(your information helps us to better respond to your individual needs)

; To improve our website
(we continually strive to improve our website offerings based on the information and feedback we receive from you)

; To process transactions

Your information, whether public or private, will not be sold, exchanged, transferred, or given to any other company for any reason whatsoever, without your consent, other than for the express purpose of delivering the purchased product or service requested.
; To administer a contest, promotion, survey or other site feature


; To send periodic emails

The email address you provide may be used to send you information, respond to inquiries, and/or other requests or questions.

How do we protect your information?

We implement a variety of security measures to maintain the safety of your personal information when you enter, submit, or access your personal information.

We offer the use of a secure server. All supplied sensitive/credit information is transmitted via Secure Socket Layer (SSL) technology and then encrypted into our Payment gateway providers database only to be accessible by those authorized with special access rights to such systems, and are required to?keep the information confidential.

After a transaction, your private information (credit cards, social security numbers, financials, etc.) will not be stored on our servers.

Do we use cookies?

Yes (Cookies are small files that a site or its service provider transfers to your computers hard drive through your Web browser (if you allow) that enables the sites or service providers systems to recognize your browser and capture and remember certain information

We use cookies to understand and save your preferences for future visits, keep track of advertisements and compile aggregate data about site traffic and site interaction so that we can offer better site experiences and tools in the future. We may contract with third-party service providers to assist us in better understanding our site visitors. These service providers are not permitted to use the information collected on our behalf except to help us conduct and improve our business.

Do we disclose any information to outside parties?

We do not sell, trade, or otherwise transfer to outside parties your personally identifiable information. This does not include trusted third parties who assist us in operating our website, conducting our business, or servicing you, so long as those parties agree to keep this information confidential. We may also release your information when we believe release is appropriate to comply with the law, enforce our site policies, or protect ours or others rights, property, or safety. However, non-personally identifiable visitor information may be provided to other parties for marketing, advertising, or other uses.

Third party links

Occasionally, at our discretion, we may include or offer third party products or services on our website. These third party sites have separate and independent privacy policies. We therefore have no responsibility or liability for the content and activities of these linked sites. Nonetheless, we seek to protect the integrity of our site and welcome any feedback about these sites.

California Online Privacy Protection Act Compliance

Because we value your privacy we have taken the necessary precautions to be in compliance with the California Online Privacy Protection Act. We therefore will not distribute your personal information to outside parties without your consent.

Childrens Online Privacy Protection Act Compliance

We are in compliance with the requirements of COPPA (Childrens Online Privacy Protection Act), we do not collect any information from anyone under 13 years of age. Our website, products and services are all directed to people who are at least 13 years old or older.

Online Privacy Policy Only

This online privacy policy applies only to information collected through our website and not to information collected offline.

Terms and Conditions

Please also visit our Terms and Conditions section establishing the use, disclaimers, and limitations of liability governing the use of our website at http://thegamingground.com

Your Consent

By using our site, you consent to our privacy policy.

Changes to our Privacy Policy

If we decide to change our privacy policy, we will post those changes on this page, and/or update the Privacy Policy modification date below.

This policy was last modified on 2012-06-26

Contacting Us

If there are any questions regarding this privacy policy you may contact us using the information below.

http://thegamingground.com
Vadholms Holm 3
Strängnäs, Södermanland 64593
Sweden
info@thegamingground.com

This policy is powered by Free Privacy Policy and Rhino Support help desk software.

Angry birds parodi - Effed Up Fids

angry birds
Jag tycker fortfarande att originalet är roligast.
 
Jag vet inte om ni spelar Angry Birds, men det händer då och då att jag tar fram min android mobil och lirar lite Angry Birds. Igår kväll så vart det dock en extra ordinär spelsektion utav spelet. Då mina två undulater bestämde sig för att ta en närmare titt på vad jag sysslade med.
 
Det slutade med att min ena undulat satt sig på min axel och kollade rätt ner på min mobilskärm, och den andra tassade omkring på min hand. Man kan väl säga att de också fastnat för Angry birds. Det ska även nämnas att de gillar Starcraft väldigt mycket också.
 
Vilket i och för sig är rätt så förståeligt. Vi har ju trots allt att göra med ett utav världens mest beroendeframkallande spel att göra här. Till och med Angry Birds parodierna får ju en att bli spelsugen igen!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Rocket knight - PSN, XBL och steam

Originalet släpptes för så länge sedan som 1993.
 
Jag tänkte bara dela med mig utav ett litet speltips. Eftersom jag själv missat det här helt och hållet (det till trots att Rocket Knight släpptes 2010), så finns risken att fler kanske gjort det. Jag vet inte om ni minns Konamis plattformsspel Rocket Knight Adventures till Mega Drive?
 
Jag gör det ialla fall, och det med glädje. Och nu råkar det vara som sådant att Rocket Knight även finns tillgängligt via PSN, XBL och steam för en billig slant. Så gillade man originalet, då får man inte missa det här!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Legend of Kyrandia - Emerald Room (remix)


Samtliga LOK titlar är grymt underhållande och bra imo.
 
Westwood gjorde långt ifrån bara RTS titlar. Faktumet är att de var ett väldigt mångsidigt spelföretag. De gjorde allt ifrån RPG, RTS till klick och peka spel. Tyvärr så är det ytterst få personer som känner igen och kommer ihåg Kyrandia serien.
 
Det finns dessutom inte många spel därute, där man får spela som bad guy. I LOK (del 2 och 3, om jag inte minns helt fel), så får man det stora nöjet att iklä sig rollen som Malcom, den elaka jokern. Det finns totalt sätt 3st delar i LOK sagan, men spelen är väldigt svåra att komma över i original skick.
 
Själv så har jag bara det allra första spelet i original, så jag saknar de övriga två. En annan sak som jag minns ifrån LOK, är dess musik. Som en (då) väldigt ung Frank Klepacki skapat. JisengSo remix utav låten "Emerald Room" är minst sagt epic!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Left 4 dead 2 - Crash Bandicoot!

Börjar det inte bli dags för en ny DLC Valve?
 
Det har gått bra många månader sedan sist jag spelade L4D2. Det började liksom kännas rätt mycket same, same efter ett tag. Man tröttnade helt enkelt, dessutom så fanns det andra titlar (t.ex. Diablo 3, Brutal Doom) som lockade desto mer.
 
Själv så tycker jag att Valve varit lite väl lata på uppdaterings fronten om jag ska vara ärlig. Jag menar, har man plöjt igenom samtliga kampanjer, och spelat online i 100tals timmar. Då finns det inte mycket kvar att göra. Vill man ha något nytt, då får man i sådant fall vända sig till L4D communityt.

Själv så är det avsaknaden utav nya vapen, fiender och attacker som gjort att jag tröttnat helt på L4D. Jag har dock inte avinstallerat L4D2, för det händer faktiskt att jag ibland för ett sug efter L4D2 (även om det var länge sedan nu).
 
Och jag började helt klart känna ett visst sug efter L4D2 efter att jag kollat på Crash Bandicoot! part 1 klippet. Så check It out!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Skyrim Dawnguard - Mera utav det goda

I 30 dagar så kommer Dawnguard att vara exklusivt för 360. Därefter kommer DLCn att släppas till de övriga plattformarna.

Förutom att Elder Scrolls fansen har ES Online att se fram emot, så sitter nog en hel del (i detta nuet) och väntar Skyrims allra första DLC Dawnguard. Eller ja, ialla fall de som har en 360. För Dawnguard kommer ju som bekant att vara exklusivt för 360n i 30dagar, först därefter kommer DLCn att vara tillgänglig för PS3 och PC.

E3 trailern gav både mig (och många andra kan jag tro) mersmak, då man nu kommer att få det stora nöjet att kunna leka vampyr (jag tror dock att det redan finns moddar som fixar det). Hur som helst, så innehåller Dawnguard en hel del nytt godis.
 
Jag kan nog lugnt räkna med att min bror Jonas kommer att skaffa Dawnguard till PC, så fort som DLCn blir tillgänglig.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Athene ger Blizzard feedback på Diablo 3

Hardcore gamer nr 1, Athene.

Jag kollade just på Athenes senaste video. Och jag tycker seriöst talat att Blizzard borde följa hans råd, och lyssna på hans tips och åsikter. För samtliga utav de punkterna som Athene listade, håller jag med om. Diablo 3 skulle bli ett så pass mycket bättre spel, om Blizzard genomförde det som Athene poängterade ut.
 
Så ja, imo. Så borde Blizzard hyra In Athenesom testspelare. Vad tycker ni själva att Blizzard borde åtgärda härnäst? eller vad borde den första D3 expansionen innehålla?robin
/Robin E
The Gaming Ground

Project cars - Nästan 100% realism

 
Jag gissar på att Project Cars kräver sin dator för att det ska rulla på bra.
 
Är man en bil, racingfanatiker och gamer. Ja då bör man helt klart inte missa Slightly Mad Studios Project Cars. Jag som tyckte Gran Turismo 5 var väldigt realistiskt, och att spelet hade snygg grafik. Ptja, Project Cars är snäppet bättre ändå.
 
En kul detalj är att man som privat person kan investera 950 dollar i Project Cars, och därmed få ett finger med i spelet. Alltså att man kan påverka spelets utveckling och inriktning, samt få en del utav vinsten.
 
Det är givetvis upp till var och en hur man vill göra på den punkten. Men det råder inga som helst tvivel om att Slightly Mad Studios siktar riktigt högt med sitt Project Cars. En racing titel som är tänkt att komma ut till både 360, PS3 och Wii-U framöver.
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Flint Hammerhead - Stenålders detektiven

Hammerhead serien ska tydligen ha sänts mellan 1998 och 1999 i Japan. Då under namnet "Space-Time Detective Genshi-kun".

Jag lyckades göra ännu ett fynd i min anime samling. Det hände i samband med att jag började kolla på Macross original serien ifrån 80talet (DVD boxen ska nämnas). Precis innan filmen skulle börja så fick man se en massa trailers för andra anime filmer och tv-serier.
 
Det var dock en trailer som stack ut i mängden. Animen i fråga var en slags japansk spinn-off på The Flintstones. Namnet på serien löd "Flint Hammerhead", och när jag såg seriens huvudperson (en liten stenålders unge) så tänkte jag direkt på tv-spelet Bonks Adventure.
 
Fast Flint är en tidsdetektiv (tänk er en väldigt ung och stenålders version utav Inspector Gadget) vars uppdrag går ut på att skydda tiden och tidslinjen, ifrån onda varelser som försöker att manipilera den till sin fördel. Jag vet e tusan om det här är min kopp te, då serien tycks rikta sig till de allra yngsta.
 
Men det skadar ju inte att kolla på ett avsnitt ialla fall.robin
/Robin E
The Gaming Ground

Gamer poop - Skyrim del 4


Bilden säger väl allt egentligen. Känsliga och lättstötta personer bör EJ kolla på Gamer poop klippen.
 
Det var ett bra tag sedan sist som jag spelade Skyrim, mest dels så beror det på att jag fastnat i Diablo 3, samt LOTR online. Men efter att jag kollat på det senaste avsnittet utav Gamer Poop, så vet e tusan om jag inte ska göra ett återbesök till Skyrims värld inom kort igen.
 
Känsliga tittare varnas dock. Då klippen innehåller både nakenhud, svordomar, våld m.m.
 


jonas
/Jonas E
The Gaming Ground

MechWarrior Online - Releasefest i år

Inom en väldigt snar framtid, så kommer vi att få nöjet att gå lös på varandra med gigantiska robotar i MWO!
 
Det börjar verkligen dra ihop sig för Piranha Games MechWarrior Online. Även om det inte finns något spikat releasedatum i dagsläget. Så märks det verkligen att spelet kommer allt närmare release för varje video som släpps. Det senaste utdraget ur Piranha Games dagbok avslöjade ännu mer detaljer om hur själva gameplayet kommer att te sig i MWO.
 
Så förhoppningsvis så kommer MechWarrior återerövra Mecha tronen, efter så många års frånvaro. Vi får se, men skriv upp er för MWO redan idag. Och glöm inte bort att resarvera erat pilotnamn också!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Resident Evil 6 Collectors Edition

Det slår dock inte RE6 collectors utgåvan som kostade 1300dollar. Allt för en skinjacka liksom.
 
Det är mycket som står på spel för Capcoms del nu. Efter dunder fiaskot med RE Operation Raccon City. Så kan man väl mer eller mindre säg att Resident Evils framtida öde hänger helt och hållet på RE6. E3 trailern fick mig att känna mig lite mindre orolig ialla fall.
 
Capcom saknar ialla fall inget självförtroende vad det gäller collectors utgåvor. Jag vet inte om ni minns den hel galna utgåvan som kostade över 9000kr? (1300dollar), den utgåvan som innehöll en läderjacka. Jag vet inte vad som hände med den CE utgåvan, men nu har Capcom gått ut med en helt ny RE6 collectors box.
 
Priset är dock än så länge okänt, men man får med rätt så mycket RE godis ialla fall (ni finner mer information längre ner i inlägget). Det återstår dock att se om RE6 levererar eller ej nu i Oktober månad (den 2okt så har RE6 till PS3 och 360, PC versionen kommer inte ut förens under det 4:e kvartalet).
 
The Collector’s Edition contains the following:
- Resident Evil 6 game
- Zombie Steel Book
- Exclusive Resident Evil 6 hardback artbook showing concept art from the game
- Resident Evil 6 Avatar DLC code for 360 owners OR an RE6 Dynamic Theme for PS3 owners
- Ivy University, Tall Oaks hooded sweatshirt (one size)
- ‘The RE6 forces emblems’ – High quality enamelled zinc alloy emblems of the three main protagonists squad insignias, mounted and set in a limited numbered frame authenticated with signatures from Senior producer Hiroyuki Kobayashi, Producer Yoshiaki Hirabayashi and RE6 Director Eiichiro Sasaki. A must have piece for any fan of Resident Evil!
- All of the above amazing goodies are bundled together in the lenticular ‘Needle Bomb’ collectors box (as seen in the RE6 announce trailer)robin
/Robin E
The Gaming Ground

Definitely Accidental Episode 7

Har ni inte kollat på Definitely Accidental serien förut. Så är det helt klart på god tid att ni gör det.

När vädret är riktigt, riktigt dåligt (som det är just precis nu). Så får man söka tröst och glädje på annat håll (för man kan ju fett glömma bort allt vad värme och sol heter). Det är då räddningen kommer i form utav Definitely Accidental .
 
Jag har sett de tidigare avsnitten förut, men jag tänkte att ni kanske missat den här serien helt och hållet. Så vill ni skratta det dåliga vädret rätt upp i ansiktet, då är Definitely Accidental något för er!robin
/Robin E
The Gaming Ground

Diablo 3 - Deckard Cain ain´t dead!

Ja, där ser man. Cain skojade bara med oss. Den gamla skojaren.
 
För en gång skull så hann jag på inbandningsknappen denna gången. Har man spelat Diablo 3 så vet man också vad som händer längre fram i äventyret. Nu råkar det dock vara som sådant, att Cain faktiskt inte dog. Tvärtom, inte nog med att han lever.
 
Han dansar som aldrig förr också! xD komiskt nog, så vart allt det här möjligt tackvare en sketen D3 bugg.
 


jonas
/Jonas E
The Gaming Ground

Den ultimata ninja fighting scenen - Inte direkt

Mycket har förändrats på Ninja fronten sedan 1500talet. Uppenbarligen...Team ninja *host host*
 
Det vart något utav ett dilema för min del, gällande vilken kategori jag skulle lägga det här inlägget under. Filmklippet är ju taget ifrån en film vid namn "Revenge of the Ninja ".Men samtliga scener är bara så B, att alltihop bara blir komiskt rätt igenom. 
 
Extra skrattretande vart det ju utav att upphovsmannen bakom filmen, valde att sätta titeln "Baddest Fight Scenes EVER!". Inte äns för 20år sedan så räknades det där som badass. Men ni får väl checka In klippet själva och avgöra den saken.

Imo, så är endast filmen "Ninja Mission" värre.
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Namco gör Smash Bros 4 - Say what!?

För första gången i historien, så kommer en tredjeparts utvecklare att få ta sig an Smash Bros licensen. Frågan är bara om Namco kommer att klara av den uppgiften?
 
Jag hoppas vid den mäktiga gamer guden att Nintendo inte köpt grisen i säcken nu. Ungefär som de gjorde när de lämnade över Metroid till Team Ninja, för vi vet ju alla hur det slutade...vi fick en Samus Aran som vi vare sig ville se eller höra.
 
Och den tidigare så coola, tuffa och starka Samus, hade Team Ninja förvandlat till en gnällig fjortis, vars röst ingen orkade höra. Men förhoppningsvis så vet Namco (Tekken, Enslaved Odyssey to the West, Soulcalibur mfl) vad de ska göra med Nintendos Smash Bros licensens. För tanken är nämligen att Namco ska utveckla Smash Bros 4 för Wii-U, dock så kommer Masahiro Sakurai (kirby och smash bros pappa) kommer att stå vid rodret.
 
Så jag vet inte om vi ska oroa oss i onödan faktiskt, för det är ju Masahiros bebis. Vi får vänta och se helt enkelt, själv så hoppas jag bara att det inte blir ett lika stort fail som det senaste Metroid spelet.
 
Namco gör Smash Bros 4 3:46-4:43


robin
/Robin E
The Gaming Ground

ScummVm på android


De som ligger bakom ScummVm emulatorn, förtjänar ärligt talat en stor kram!
 
Pga utav att det varit riktigt dåligt väder, och åskväder. Så har jag fått lov att hitta på något annat än att bara sitta vid datorn och höka. Min lösning vart att leka med min HTC HD Desire lur. Jag bestämde mig för att ladda ner den senaste versionen utav ScummVm, plus samtliga spelplugins för emulatorn.
 
Jag började med Revolution Softwares (De är mest kända för Broken Sword serien) klassiska klicka och peka spel lure of the temptress från 1992. Jag vart rätt så förvånad över hur smidigt allt faktiskt fungerade. ScummVm kickade igång direkt, det var inte heller några större svårigheter att lägga till nya spel på mitt SDkort.
 
Det enda minuset, var och är kontrollerna. Det tar lite tid innan man vänjer sig. Men vad tusan liksom, lite får man ju tåla. Jag menar, det kostade inte mig ett öre (freeware). Och nu kan jag spela flera äventyrs klassiker vart än jag befinner mig.
 
Vilket är både klockrent och grymt nice!
 
 
robin
/Robin E
The Gaming Ground

Anonymous - Hackers Rap


I stort sätt alla vet vad den masken betyder och representerar.

Jag vet inte vem det var som skickade en videolänk via våran sida tidigt imorse (då personen ifråga lämnade noll info efter sig). Men jag checkade om länken var clean, och det var den. Det visade sig vara en rap video om hackergruppen Anonymous (vem vet, kanske var det någon ur gruppen som skickade videon till oss? då vi skrivit om de flera gånger nu).
 
Det har varit relativt tyst kring Anonymous den senaste tiden, men jag tvivlar på att de är sysslolösa. Det finns ju gott om onda regeringar, företag och personer att hacka om jag säger så. Frågan är bara vem/vilka de kommer att ta sig an härnäst?
 
Vem vet, en sak är ialla fall kristallklart.Musikvideon var/är riktigt catchy!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

The Battlenet Authenticator - Säkra dina D3 grejer!

För runt 100kr så kan man alltså få en bättre säkerhet via Blizzards Battlenet Authenticator.
 
Det här är inte på något sätt en nyhet, men jag tänkte att de som kanske just precis börjat spela Diablo 3 missat det här helt. Som ni säkerligen vet så har Blizzard fått en hel del kritik (och nu syftar jag inte på alla de buggar och fel som existerar i D3) för den bristande säkerheten i D3 och Battlenet.
 
För det är ju ett välkänt faktum att det finns de som gillar att hacka och ta över folks D3 konton m.m., för att inte tala om risken för keyloggers och trojaner. Blizzards lösning på det problemet vart Battlenet Authenticator. Hur vida den lösningen funkar eller ej, kan jag inte uttala mig om.
 
Men själva grundtanken bakom BA (Battlenet Authenticator) är som sagt var, att ge användaren en ökad säkerhet över Battlenet. Somliga menar dock på att det här borde ha varit fixat och bundlat med Blizzards produkter, redan ifrån allra först början.
 
Kort sagt, folk tycker Blizzard börjat bli lite väl övergiriga. Men har man en sådan girig gri..jag menar VD som Bobby Kotnik, som sitter och styr. Då blir det lätt hänt så här...
 
Produktbeskrivning:
"Get an extra layer of security for your legendary Diablo III loot with the Battle.net Authenticator!
Designed to buff your resistances against compromise attacks such as keyloggers and Trojans, the Battle.net Authenticator works by providing you with a secure, one-time use passcode that’s unique to your Battle.net account. Once attached to your Battle.net account, you’ll periodically be prompted to enter one of these codes in addition to your regular account password when logging into the game client or Battle.net Account Management.* Pretty simple!"
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground

Super Retro Squad - The Ultimate retro game

Jag undrar om inte Nintendos advokater kommer att höra av sig ändå ja...
 
Det gick inget vidare för Exploding Rabbit gänget. De hade först tänkt göra en Nintendo crossover titel, ett spel där de allra bästa Nintendo karaktärerna skulle vara med i ett och samma spel. Men de stötte på patrull i form utav Nintendo (deras advokater hörde väl av sig kan jag tänka mig...).
 
Läget såg minst sagt kört ut, och deras projekt lades på is. Men sedan fick någon en snileblixt, varför inte ta spelidéen och göra ett eget unikt spel baserat på det konceptet? det är just precis det som indie utvecklarna Exploding Rabbit nu gjort.
 
Deras spel Super Retro Squad är slutprodukten utav deras idé. Men, de behöver våran hjälp via kickstarter. För att kunna förverkliga Super Retro Squad. Målet är att få ihop 10,000dollar, i dagsläget så har de skrapat ihop 5782dollar.
 
Det är dock 25 dagar kvar på kickstarter klockan, så det hela borde gå vägen tycker jag. Vi får väl hoppas att sådant är fallet, för Super Retro Squad har en massa potential imo!
 


robin
/Robin E
The Gaming Ground
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy