n1wzAdy

Gintama - När du har ett prov, svara då rätt!


Gintama, fortfarande nr 1 i mina ögon. Bild lånad utav crunchyroll.com

Jag sitter för tillfället och ger röst åt samtliga karaktärer i Danny Inssane. Något som är både roligt, men rätt så tidskrävande. Men det här kommer nog att bli riktigt bra tror jag, och förhoppningsvis så kommer underhållningsvärdet att bli stort också.

Så avslut på kvällen bjuder jag på en utav de allra roligaste scenerna ur episod 109 från Gintama. Enjoy, tack och god natt!
/Robin E
The Gaming Ground

Bränn grymt mycket magfett på bara 5min!

sexpack
Snacka om att hon har ett grymt sexpack på den bilden!

Efter en rätt lång frånvaro från våran träningsavdelning på sidan (därav den dåliga uppdateringen), så känns det som om att det nu är på tiden att jag börjar skriva om träning, tips osv igen. Då jag nu är nere på 74kg, så handlar det nu inte längre om att gå ner i vikt, utan om att bygga muskler och att få ett sexpack.

Men det är lättare sagt än gjort, jag har dock börjat få en hel del hjälp. Bland annat från Mike, som jobbar för sixpackshortcuts. Jag fastnade t.ex idag för hans grymma 5minuter långa cardio träning (alltså, ett intensivt träningspass) för just magen.

Jag gjorde precis som Mike illustrerade i videon, ja, om jag säger så här, det kändes som tusan i magen efteråt. Så jag tänker köra på det där varje dag från och med nu! så det är bara att fortsätta så som jag gör, så bör jag ha en fin mage innan våren är här.

Så följer ni andra också Mikes råd & tips, så kommer ni nog också att bli riktigt fina i god tid för beach 2012.
/Robin E
The Gaming Ground

Happy Tree friends - Mordiska små j**la djur


Det är inte lätt att vara en militär ekorre med krigs flashbacks.

De som skapat den tecknade serien Happy Tree Friends måste verkligen vara så där lagom jäkla galna, och ha sina huvud fulla utav sjuka och äckliga idéer. Men jag ska inte klaga, för jag fullkomligen älskar deras mindfuck alster.

Just det här att man tar något så puttenuttigt som gulliga små skogsdjur, och gör de till blodhungriga monster. Det är något väldigt sjukt men samtidigt väldigt vackert och komiskt över det hela. Givetvis på ett fuckt up sätt, men ändå, I just love It!
/Jonas E
The Gaming Ground

Half-Life 1 - Om SJ fått bestämma


Bara ett utav de allra bästa FPS spelen som någonsin gjorts. Half-Life revolutionerade FPS genren när den släpptes 1998.

Jag tänkte bara berätta en liten bakgrunds historia innan jag spolar fram bandet och kommer till själva poängen med det här inläget. Det var sommar och året var 1998. Jag hade just fått hem det nyaste exet utav PC Gamer, på framsidan utav tidningen så kunde man skymta Valves Half-Life.

Ett spel som jag då bara hört lite grann om i min bekantskapskrets. Men jag bläddrade i vilket fall som helst ivrigt fram till recensionen utav HL1, jag lusläste precis ALLT om spelet. Om jag inte minns helt fel så fick HL1 96% i betyg utav PCG.


Om tågen i HL1 varit baserad på SJs skit tåg så hade man som spelare ALDRIG någonsin ens orkat att tugga igenom spelets intro, för det hade nämligen tagit timmar för en att komma fram till slutdestinationen...

Jag ville givetvis införskaffa HL1 omgående, vilket jag också gjorde. Bara någon vecka efter PCGs recension, resten är som man säger historia. Så om jag återgår till nutid och den något defusa huvudrubriken. "Vad tusan har Half-Life med SJ att göra?" tänker nog säkert en stor del utav våra läsare just nu.

Nåväl, låt mig förklara. Jag kom nämligen att tänka på en rätt lustig grej igårkväll, har ni spelat Half-Life 1 förut så är ni mer än medvetna om att det är en rätt så lång introsekvens i början utav spelet, som involverar en tågresa.

Låt oss låstas att Gabe Newell och hans Valve fått för sig att göra en specialanpassad svensk version utav Half-Life, där samtliga tåg i spelet bestått utav SJs tåg. Hade sådant varit fallet, så hade ju hela HL1 gameplay bestått utav den eviga tågresan, samt konstanta signalfel var och varannan meter.

Kort sagt så hade det ju verkligen blivit en fps shooter på räls, fast utav den värsta sorten. Nämligen den som inte rör sig ur fläcken...
/Robin E
The Gaming Ground

Emperor Battle For Dune - The OST


Dune 2000 var/är riktigt b. Men EBFD är riktigt nice!

Snacka om att man saknar Westood Studios grymt jäkla mycket, och då syftar jag inte enbart på C&C serien. Utan även Dune och musiken (Frank Klepacki är kungen!) till de bägge RTS serierna. Och på tal om Dune, Emperor Battle For Dune är en grymt underskattad RTS titel i min mening.

Jag hade tur som äns lyckades kom över ett ex för inte allt för länge sedan, för jag missade spelet helt vid releasen. Jag reflekterade inte direkt över EBFD alls när det var nytt, troligen så hängde det ihop med det faktumet att floppen vid namn Dune 2000 fanns färskt i mitt minne.

Men EBFD är verkligen ett helt annat spel i jämnförelse med Dune 2000, och tack gode gud för det! även med dagens mått mätt, både grafiskt, i underhållningsvärde och spelglädje. Så håller EBFD mer än väl, och musiken är grymt bra!
/Robin E
The Gaming Ground

Pid - Tar plattformsgenren till nya nivåer


Grafiken i Pid är minst sagt riktigt snygg och levande.

Det finns de som påstår att plattformsgenren är en död eller döende genre. Med det så syftar man troligen på att genren i stort inte utvecklats så där värst mycket sedan det första Mario spelet, samt att det knappt finns några nya plattforms hjältar att prata om längre.

Mario har dominerat totalt där i hur många år som helst. Jak & Daxter nämner kasnske en del nu. Sure, men grejen är ju bara den att just jak serien släpptes ju inte i multi-format (det har inte mario gjort heller, vad jag vet).

Och det är ytterst få människor som kan tänka sig att köpa en konsol för att kunna spela ett enda spel, om ni förstår vad jag menar? därför omfamnar jag mer och mer indie scenen (som dessutom oftast vänder sig till flera olika plattformar). För där växer det nämligen en hel del potential inom just plattformsgenren.

Denna gången är det Might & Delights Pid (som btw är en svensk spelstudio!) som fångade mitt intresse. En titel som är både ett plattforms och äventyrs spel (med action och pussel moment), med en twist som heta duga. Så för de som suktat länge och hårt efter ett bra plattforms spel, så kan kanske Pid vara och bli eran frälsning!

Något release datum eller spikade format finns dessvärre inte i dagsläget för Pid, men eftersom Pid kommer att släppas via digitala distributionskanaler. Så kan vi nog lugnt räkna med att det rör sig om steam, IOS eller Android ialla fall (senare, kanske XBL, PSN och wii ware).

Ett exakt datum lär även det dyka upp inom kort!

The Pid adventure
"Pid is a platform adventure game in which the player is given a rich set of features that he must use and combine to survive in the world. A wide variety of fast paced action, puzzles and precision platforming forces the player to creatively master the tools at hand. Gameplay situations can always be solved in tons of alternative ways and the rich contrast between the different locations challenges the player to adapt to enemies that demands new strategies and methods.

When a young schoolboy gets stranded on a remote old planet, a unique and eccentric journey begins. His search for a way off the planet takes him through cities and castles, attics and space stations into a dreamlike yet dangerous world. Along the way, he outsmarts a variety of malicious robots bent on stopping him and, befriends unlikely allies that start to shed light on a huge conspiracy that keeps the planet mesmerized and prevents him from ever reaching home."

/Robin E
The Gaming Ground

Cityville - Sim City på nätet


Jag får förfrågningar om det här spelet varje dag nästan via fb. "Men kan du inte joina?"

Förutom Wow cataclysm, så snackar nästan alla jag känner om en helt annan titel. En titel som man finner på facebook. Först var det framville, nu är det Cityville. Som i korta drag är som en simplare online version utav Sim City (jag föredrar helt klart originalet om jag ska vara helt ärlig), och jag får förfrågningar nästan varje dag om att jag ska börja spela det.

Men svaret är nej, så ta inte illa upp. Men det där är typ (för min del ialla fall) ett spel man spelar om man har på tok för mycket tid på sina händer. För de jag känner sitter då inte i någon kvart och spelar precis. Utan det är med wow mått mätt. Alltså timmar och åter timmar om dagen.

Men med tanke på att Farmville har bra många fler användare (över 50miljoner) än Wow, (10miljoner) så fattar jag att utvecklarna (Zynga) utav Cityville och Farmville inte grinar illa. Det har gjort dom stenrika på alla FB användare.

Själva får jag säga pass på bägge spelen. Håller mig till singelplayer och MP spel. För jag har verkligen inte tid att sitta med något mmo spel alls faktiskt.
/Robin E
The Gaming Ground

Star Wars Episode 1 3D - Ett måste, eller?


På nätet så skriker man rätt ut att George Lucas är en jävla money-whore.

Nu tänker jag vara brutalt ärlig med er. På äldre dar så har George Lucas blivit riktigt, riktigt lat och bekväm utav sig. Han har givit ut remake på remake, och släppt samlar utgåvor på samlar utgåvor. När blir det dags för något nytt George? när!

Det var liksom bara en tidsfråga innan George skulle spela ut 3D kortet för Star Wars del (som i övrigt går upp nu på bio i februari). Det var något som fick fansen att reagerar på följande vis:

"Not paying to see the same movie again, even though it's in 3D. Waste of money and it just shows how George Lucas is a money-whore. Why not make something new instead?" - ValenciaFan1

Jag tycker det sammanfattar det hela rätt bra imo. Så för min del är det rätt så tveksamt att jag tänker gå och se filmerna på bio, då jag redan sett de på bio och minst hundra gånger hemma på dvd.

Men vad tycker ni själva? är det värt pengarna att gå och se Star Wars 3D på bio?
/Robin E
The Gaming Ground

Lollipop Chainsaw - Babes och mer Babes


Jessica Nigri = hawt!

Goichi Suda har verkligen en rätt bisarr fantasi och kreaktivitet. Men kollar på man på hans meritlista över tidigare spelskapelser, så borde man egentligen inte bli så där jätteförvånad över hans och Grasshopper studios senaste alster Lollipop Chainsaw (som btw drivs utav Unreal Engine 3 motorn).

En blond super het tonårs cheerleader vs oändliga horder utav zombies, låter kanske inte som något vinnande koncept på pappret precis. Men jag vet e tusan om inte Suda är tillräckligt galen för att kunna få Lollipop Chainsaw att bli något riktigt bra.


Jag har en känsla utav att Lollipop Chainsaw kommer att sälja mest pga dess ögongodis innehåll. Bild gjord utav semsei-d4covnj

Så här mycket kan jag säga ialla fall, det finns nog ingen förutom Suda själv som skulle kunna mixa zombies, en cheerleader med en gigantisk motorsåg, med klatschig och gullig pop/rock musik. Och sedan döpa allt till Lollipop Chainsaw, och komma undan med det.

Det finns inget releasedatum för Lollipop Chainsaw än, men med tanke på att Grasshopper nu gör reklam/pr för spelet (för allt vad tygen håller, bokstavligen) i form utav cosplay tävlingar (checka in videon!). Så kan det inte vara så där värst långt kvar tills release dagen nu!

Så inom kort så kommer 360 och PS3 ägare världen över kunna gå loss på zombies ifärd en tight cheerleader uniform.
/Robin E
The Gaming Ground

Aliens - Colonial Marines - Bring It on!


Med tanke på a Rebels nyaste Alien Vs Predator spel inte vart så där jätte lyckat. Så är Gearbox ACM nästa tappra försök att göra en vettig FPS titel baserad på alien licensen.

Jag har inte läst, sett eller hört så där värst jätte mycket om Gearbox Softwares Aliens Coloial Marines tidigare, förens idag vill säga. Ytterst lite detaljer har tidigare visats upp, och när väl sådant var fallet så gnällde folk över att grafiken så grymt föråldrad ut.

Det tycks uppenbarligen som om Gearbox tagit åt sig utav den kritiken, ialla fall om man ska gå efter den senaste trailern för ACM. Men som vanligt så är det ingame videos som spelar roll, allt annat är bara pr godis egentligen.


"Bäst för Gearbox att de levererar en grym Alien spelupplevelse i och med ACM, annars!" väste älgen (alien skämt) till den lite pressade & bekymrade Peter.

Men det ska väldigt mycket till för att Gearbox ACM ska bli sämre än säg den nyaste AVP titeln, en titel som vart något utav en grym besvikelse för min del. Marin och LAN/online delen var typ det enda som var något att hurra över.

Resten kändes mest som oinspirerad speldesigns utfyllnad. Vi får se hur det ligger till med den saken när allt kommer till kritan i slutet utav det här året, för då har nämligen Aliens - Colonial Marines release till både PC, 360 och PS3!

Checka gärna in ACM facebook sida för mer info.

Produktbeskrivning:
"Buckle up, soldier! Welcome to Aliens: Colonial Marines. Created by Gearbox, the critically acclaimed and fan-favourite developers of Borderlands and Brothers In Arms, this first-person shooter is steeped in the eerie, claustrophobic and terrifying atmosphere that made the Aliens films successful worldwide. You and your friends will become the most badass military outfit in the galaxy - the US Colonial Marines. It's down to you to not just survive but wipe out the Xeno infestation."

Features:

Bringing you a true sequel to James Cameron's classic Aliens, get tooled up with classic Marine weapons including pulse rifles, motion trackers and flamethrowers.
Using authentic environments inspired by the film series including Hadley's Hope, the Sulaco and LV-426, you will be immersed in an eerie, atmospheric world where any moment could bring your death.
The masters of co-op bring their expertise to the Aliens universe. Xenos getting too tough? Call up your buddies so they can drop in with extra firepower. The whole campaign can be played with a squad of up to four players, dropping in and out as necessary through self-contained missions within an over-arching narrative.
Create your perfect killing machine. An extensive upgrade system allows players to customise their characters to play the way they want. Earn experience to get perks, new weapons and new looks for your squad.
/Robin E
The Gaming Ground

UFC Undisputed 3 - The fight goes on!


UFC 3 kommer ut till PS3 den 17 februari och till 360 den 27 februari.

Somliga menar på att EAs MMA serie är bättre än Yukes UFC fighting serie. Personligen så är jag väldigt delad i den frågeställningen. Då det är en rätt stor skillnad mellan de två, det är ju ungefär som att jämnföra Tekken med Mortal Kombat.

Det kanske inte är en fullt lika stor skillnad som i det exemplet, men ni förstår min poäng. Det är en smak sak, samt vad man är sugen på för tillfället. För vare sig UFC eller EAs MMA är dåliga fighting spel. Men jag väljer att fokusera på det het efterlängtade UFC Undisputed 3, som har release nu i slutet utav februari.


Givetvis så kommer UFC 3 handla mycket om grepp och kast. Jag undrar vem som äger vem på bilden ja?

Jag har inte haft nöjet att spela UFC 3, men jag är mer än bekant med de två tidigare titlarna. Och de passar mig perfekt i smaken, eftersom jag är ett stort fan utav K1, MMA osv på riktigt. Det finns ju gott om välkända fighters i serien om jag säger så, och UFC 3 är givetvis inget undantag.

Jag har sett en hel del trailers för UFC 3 idag, och spelet verkar bli minst sagt lovande. Själv så är jag nästan mest nyfiken på hur online läget är och funkar. Näväl, jag gissar på att UFC 3 kommer att få ett snittbetyg på mellan 80-90%.

Produktbeskrivning:
"The critically acclaimed and best-selling MMA videogame franchise returns to take players inside the Octagon with UFC Undisputed 3, delivering UFC action focused on intense toe-to-toe combat, impressive visual presentation and increased accessibility.

Featuring the addition of PRIDE Mode, a brand new submission system, new ways to finish the fight and increased accessibility through both traditional and simplified gameplay controls, players will experience intense combat and a pure adrenaline rush every time they step inside the Octagon.

Players will also experience the excitement of a live UFC event through significant visual improvements - from broadcast to cage-side - through new camera positions and the introduction of much-anticipated fighter entrances.

Rounding out the UFC experience with a significantly improved online feature set, including new and updated offerings, UFC Undisputed 3 lets players have their fights - their way - to deliver the most competitive and engaging experience to date for the franchise."


Features:

- PRIDE MODE - Compete for the first time within the legendary PRIDE environment featuring official announcers and renowned Japanese MMA league rules, including soccer-style kicks, head stomps and ground knees to the head.
- FINISH THE FIGHT - With punishing new moves, a brand new submission system and increased focus on presentation, players will have more options than ever to take advantage of a downed opponent.
- FROM BROADCAST TO CAGE-SIDE - Experience the intensity of UFC with new camera positions, compelling fighter entrances, improved facial animations and a gritty, high contrast appearance.
- GAMEPLAY ACCESSIBILITY - Get inside the Octagon with a choice between traditional and simplified gameplay control options, enabling players of all skill levels to experience the intensity of UFC while executing simple standing strikes or more complex ground and transition mechanics.
- EXTRAORDINARY ROSTER - Go head to head with more than 150 prolific UFC fighters, including the addition of Featherweight and Bantamweight divisions.
- EXTENSIVE ONLINE OFFERING - A significantly revamped online experience, including both new and updated features, rounds out the best competitive fighting experience to date for the franchise.
/Robin E
The Gaming Ground

Audioslave & TGG optimering


Ett på många sätt mäktigt och grymt bra band.

Eftersom vi fått en del klagomål på att sidan går segt för en del, så sitter vi just nu och går igenom all design, samt kod. Allt för att banta ner belastningen på sidan, så att allt ska ladda snabbt & flyta på så bra som möjligt. Vi räknar med att allt kommer att vara fixat under dagen.

Och ett stort tack till madam Lisa A, som lämnade en massa feedback & förslag till oss på TGG!  nu lämnar jag över era ögon och öron till ett utav världens bästa band (en mix utav Soundgarden och Rage Against The Machine), nämligen Audioslave!
/Robin E
The Gaming Ground

Yakuza Dead Souls - Yakuza goes Left 4 Dead


Den 16 mars så har YDS release till PS3!

Yakuza serien har ju haft en minst sagt intressant utvecklingskurva sedan den första delen kom ut. Sega tycks docks ha lyckats överträffa sig själva denna gången. Yakuza handlade ju tidigare som bekant om den japanska maffian, och allt vad det innebär.

I Yakuza Dead Souls är det visserligen mycket riktigt 4st Yakuza medlemmar som medverkar, men nu handlar det inte om att styra upp andra kriminella personer eller att utföra kriminella handlingar. Istället så kretsar allt kring en zombie invasion alá Left 4 Dead istället.

Som spelar så gäller det att överleva till varje pris, och att se till att de levande döda förblir just döda. Frågan är bara om Sega kan lyckas med den här mixen, samt om folk kommer att omfamna det här. Med tanke på att zombie konceptet mjölkats rätt så flitigt sedan Left 4 Dead 1 hade release för flera år sedan.

Nåväl, det åter står att se. Men den 16 mars så får vi veta om Yakuza Dead Souls är döbra eller bara döfött.

Produktbeskrivning:
"The undead are multiplying and filling the streets of Tokyo's red light district. The area is quarantined quickly, but degenerates into a district full of terror, panic and devastation. Survivors try to flee the city, but four men rise up to protect those they care most about. If you think zombies are bad, meet the Yakuza.

As they run through the battle-scarred streets and witness the scale of the destruction, they are seen as the final hope for the remaining residents of the city as they kick, snipe, batter and bulldoze their way through the hordes of zombies.

Immerse yourself in the Kamurocho experience as the true to life recreation of Tokyo's sin-city district faces its greatest threat. Unravel the story as you play through the eyes of four characters, form alliances, and work together to save Japan from the zombie apocalypse."


Features:

- From Zombie table tennis to gunning down the walking dead on a date with a beautiful hostess, all the side missions, clubs, karaoke, bars, dungeon crawling, and more are back.
- The revered Kazuma Kiryu and Shun Akiyama return, now joined by Goro "Mad-dog" Majima and Ryuji Goda, the Dragon of Kansai.
- Unleash new devastation. Use the all-new heat-snipe to unleash chaos in the face of hordes of zombies.
- The Yakuza franchise takes an exciting new twist with an all-new 3rd person shooting mechanic, a wide array of guns and upgrades, and a city packed full of the undead.
/Robin E
The Gaming Ground

Fear Factory - Industrial Hysteria Remix


Bild lånad utav metalinjection.net

Rares Donkey Konk Country serie hör utan tvekan till något utav det allra bästa som gjorts inom plattforms genren (till och med självaste Shigeru Miyamoto bad om ursäkt till slut, då han tidigare avfärdat DKC som något som "enbart" så snyggt ut).

Fast för min del så är det även en stor del utav min barndom som är inbakat i DKC serien, och då syftar jag på de tre första delarna till Snes. Jag kommer så väl ihåg när jag spelade DKC1 för första gången på Nallens, det kändes verkligen som om man spelade framtidens spel direkt på plats.

Bara musiken i sig var ju helt fantastisk, och det är den fortfarande. Därför avslutar jag kvällen med en skön Fear Factory och Donkey Kong Country remix, signerad David Wise.

Tack för mig, och god natt!
/Robin E
The Gaming Ground

Botanicula - Amanita Designs nya spel


Mys faktorn, kreaktiviteten och atmosfären är rätt så maxxad i Botanicula.

Amanita Design som legat bakom titlar så som Machinarium, Questionaut och Osada har nu en helt annan  titel på G. Nämligen ett peka och klicka äventyrs spel vid namn Botanicula. I dagsläget så är inte så där jätte mycket känt kring Botanicula, mer än att Jaromír Plachý jobbar på spelet, och att det är ett äventyr/peka & klicka spel.

Samt att Botanicula är tänkt att komma ut någon gång i år för PC, Mac, Linux, Ios och Android. Jag vart minst sagt nyfiken efter att ha kollat på trailern ialla fall.
/Robin E
The Gaming Ground

Rockos Modern Life - Roligt värre!


Har man inte kollat på Rockos modern life. Då har man helt klart missat något!

Det finns seriöst talat inget bättre man kan göra efter ett hårt träningspass på gymmet, än att ta sig en varm dusch efter åt. Sedan placera sig i soffan, göra i ordning en nice frukt sallad och dra igång den tecknade klassikern Rockos Modern Life (skapad utav Joe Murray).

Ungefär i samma veva som jag börjat spela Lucas Arts Sam & Max Hit The Road till pc, så upptäckte jag Rockos Modern Life (den gick på ursprungligen på  Nickelodeon mellan 1993-1996). Den gemensamma nämnaren för de två är dess bisarra, skruvade och sjuka humor. Samt att det finns hur många galna karaktärer som helst i Sam & Max, samt Modern Life.

Av alla tecknade serier som någonsin gjorts, så står Rockos Modern Life med på min topp 10 lista utan tvekan!
/Robin E
The Gaming Ground

Phoenix Wright Ace Attorney 5 & 123HD!


Yepp, Capcom utvecklar just nu Ace Attorney 5 och Ace Attorney 123HD för fullt!

Tackvare ett tips ifrån en utav våra läsare (tack Robert Aitor Mboro!) så fick vi precis veta att Capcom idag utannonserat (Mielparque Hall i Tokyo) inte bara Phoenix Wright - Ace Attorney 5, utan även Ace Attorney 123HD för IOS (Ipad & Iphone) också!

Så är man ett fan utav Ace Attorney serien, så har man en hel del att se fram emot inom kort. Mer detaljer gällande datum, pris, trailers osv lär dyka upp allt eftersom.

En grovt översatt japansk text ifrån dengeki.com
"Capcom hölls på Mielparque Hall i Tokyo den 29 januari i dag. "Omvänd" Händelse Anniversary Series 10 "domstol 10-årsjubileum Ace Attorney" i den senaste serien "5 Ace Attorney" tydligen har beslutat att ta fram en var.

Denna information var "Advokat 10-årsdagen särskild tribunal" släpps i slutet av konserten bilder av dagen flyter. Den release datum och plattformar som för tillfället om vilka spel inte lämnades ut. Jag ser fram emot framtida uppföljning.

Andra användningsområden för iOS "~ drake bit bildar vibrationer 123HD ~ Ace Attorney" helt klart också att släppas inom en snar framtid. Denna app, app för iPhone / iPod touch för närvarande serveras "Ace Attorney" som uppdaterad version. Mönster av händelser idag, så har historien i detalj senare i rapporten, vill du ser fram emot."
/Robin E
The Gaming Ground

De bästa fps PC-spelen


Doom 3 står väldigt, väldigt högt i kurs hos mig. Speciellt med Perfected Doom 3 v 6.0 installerat.

I ärlighetens namn så gör sig FPS spel allra bäst på Pcn. Tangentbord och mus har liksom varit ett måste för mig sedan Unreal 1. Jag är dessutom mer utav en PC Gamer, än en konsol gamer. 70-80% utav min tid spenderar jag framför just ett PC spel.

Jag tycker liksom att det är rätt så svårt att göra ett FPS spel rättvist till konsol (pga kontrollerna). Det finns givetvis undantag, och det går att fixa tangentbord även till konsol (till både 360 och PS3, vad jag förstår det som).

Själv kan jag knappt ens spela en FPS titel med handkontroll, för då känns det som om man blivit av med ena armen. Jag känner mig handikappad kort sagt. Men om vi återgår till PCn som spelplattform istället. Det finns många FPS titlar, men jag har valt att fokusera mig enbart på guldkornen.

Eller för att vara exakt, "pixelsmashers" har varit så vänlig och snickrat ihop flera sammanställda videos över hans (hennes?) FPS favoriter till pc. Några utav mina personliga favoriter är följande Swat 4, Bioshock, UT04, Stalker, BF3 och Doom 3.

Så, vilka är dina FPS favoriter till pc?
/Robin E
The Gaming Ground

C-Dogs och Cyberdogs - Gamla godingar


Många, många timmar satte man och nöte det här som kiddo.

Jag tänkte börja dagen med att skriva om en riktig action klassiker vid namn Cyberdogs (signerad Ronny Wester, hjärnan bakom bägge spelen). Cyberdogs var ett spel som var före allt vad Loaded, Take no prisoners och Machine hunter heter. Jag vet inte om Cyberdogs (1994) var först ut inom sin genre (Chaos Engine kom väl ut 1993 om jag inte minns fel?).

Men nog var spelet en utav de första titlarna som gjorde action spel med kameran snett ovan ifrån populärt. Cyberdogs fick så även en uppföljare "C-Dogs". Inga större förädringar egentligen, förutom att spelet innehöll en baneditor, så att man kunde skapa sina egna kampanjer.

Snacka om att man var hooked up på Cyberdogs när man kom över demot (som följde med i någon gammal PC tidning). Cyberdogs was the shit back then. Spelet snackade dock ett grymt soundtrack (fanns ingen musik tror jag), givetvis skulle det ha varit bly tung metal i sådant fall.

Både C-Dogs och Cyberdogs är freeware nu mera. Så känner man sig sugen på att testa på kult klassikerna, så är det bara att tanka ner dom. Har även ett vagt minne utav att det dessutom gick att spela två stycken samtidigt.

Dubbel glädje typ. So get going!
/Robin E
The Gaming Ground

Flowin fitness - Låter nice, men funkar det?

flowin
Jätte fin reklam verkligen, men funkar verkligen Flowin fitness?


Två givna tumregler som jag ALLTID gått efter är följande. 1. Låter något för bra för att vara sant så är det i 9/10 fall just precis så. 2. I stort sett ALLT som säljs via tv-shop är rent skräp. I det här fallet så rörde det sig om en reklam för Flowin Fitness som jag såg på tv precis.

Klart att man vart lite skeptisk när man hörde hur bra den var, klockrena resultat ect ect. Precis som vanligt så går jag ENBART efter vad andra människor sagt om en vis produkt. För man kan ju inte lita på reklamer fullt ut, speciellt inte häso produkter eller tränings relaterade redskap.

Så därför vänder jag mig till er läsare, vad känner ni till om Flowin Fitness? är den bra? och ger den bra resultat?

Produktbeskrivning:
"Flowin® Fitness friktionsträning är det snabbaste, enklaste och roligaste sättet att få den kropp du alltid har drömt om. ALLA kan träna oavsett ålder eller träningsnivå.

Flowin ® Fitness är en funktionell friktionsträning, utvecklad i Sverige, där din egen kropp används som motstånd. Den är skonsamt för leder och muskelfästen och du bestämmer själv om du vill träna lätt eller hårt. Flowin kan användas oavsett träningsnivå eller ålder.

Du kan använda redskapet för att träna hela kroppen eller utvalda delar som just du vill förändra. Det räcker med bara 20 minuters träning åt gången för att ge hela kroppen en fullständig workout: mage, överkropp, rygg, axlar och armar samt ben, rumpa och lår.

Med på köpet får du även flertalet träningsövningar och träningsprogram för att du ska lyckas med din träning på både kort och lång sikt!"

/Robin E
The Gaming Ground

Star Trek korsett - Snyggt & sexigt


Grymt snygga kläder och model om ni frågar mig =)

Jag kunde bara inte se förbi och undvika att skriva om det här. Då jag är ett stort Star Trek fan. Nu är visserligen det här riktigt till tjejer/kvinnor egentligen, men jag tyckte att det så grymt coolt och snyggt ut. Så jag valde att ta upp det här endå =)

Bilderna och allt var ursprungligen ifrån trend hunter, men jag fann härligheten på ett Star Trek forum tidigare idag. Så, finns det några utav våra kvinnliga läsare som skulle kunna tänka sig att bära en sådan här Star Trek korsett?


Man lär dock vara rätt så smal för att komma i korsetten gissar jag på.


No words needed, picture talks for It self.


/Robin E
The Gaming Ground

Rage Against The Machine - Blir det något nytt?


Det senaste Rage albumet som hade release var Renegades. Ett album som släpptes för 12år sedan...

"It has to start somewhere It has to start sometime
What better place than here, what better time than now?"


Så lyder en del utav Rage Against the machines låt "Guerilla Radio", ett låtstycke som aldrig passat bättre in på världen än nu. Med tanke på hur dagens värld ser ut, så skulle lugnt Rage behöva göra comeback. För Zack de la Rocha har då aldrig rädds att säga det som behövts sägas.

Antingen direkt i Rages låtar, eller live framför tusentals människor. I min mening så finns det inget viktigare band i hela världen än Rage. Då de tagit upp folks lidande, korruption och hur media media hjärntvättar folk, samt hur företagen dillar i oss att överkonsumera en massa skit som vi inte ens behöver (oftast på bekostnad utav barnarbetare).

Men är man ett fan så vet man att bandet total dog år 2000. Kvarresterna fromade Audioslave ihop med Soundgarden sångaren Chris Cornell. Rage spelade live någon enstaka gång ihop under 2000talet, men det var också allt.

Det gick ett rykte om att bandet skulle gå ihop igen, snickra ihop ett nytt album och börja turnera världen över. Men de planeran tycks ha dött ut helt med tiden. Vilket är väldigt synd, för Rage Against The Machine är ett grymt bra band (och de är ännu bättre live imo), och de är väldigt viktiga för världen och miljontals människor där ute.

Min personliga favorit utav alla Rage låter är låten "Renegades of Funk ", som är en låt som inte hymlar med det faktumet att folket ALLTID kommer att vara större än alla myndigheter, regeringar och militära styrkor ihop.
/Player X
The Gaming Ground

Dead Island Ryder White - Trailer time!


Mött Ryder White, militär och huvudpersonen i Dead Islands DLC Ryder White. Handlingen kommer att kretsa kring Ryder Whites försök att hitta sin fru i en zombie infekterat omvärld.

Jag tänkte bara bjuda våra läsare på den nya (första) trailerna för den kommande Dead Island DLCn "Ryder White". Det verkar uppenbarligen som om Techland lyssnat till både fansen och spelmedias hårda kritik gällande den extremt missvisande handlingen i Dead Island (jag syftar på den väldigt dramatiska trailern där en familj blir attackerade utav zombies).

Om nu Ryder White trailern verkligen kan vara representabel för den färdiga produkten vill säga. Så det inte bara är ännu en "could have been" produktion, som är något helt annat när allt kommer till kritan. Jag hoppas dock att jag har fel, för i sådant fall kan det här bli en väldigt intressant upplevelse.

/Robin E
The Gaming Ground

Spelen att se fram emot under 2012


Somliga säger att Bioshock Infinite i själva verkat "bara" är Bioshock 2.5. Samma sak en gång till, fast uppe i det blå. Istället för långt under vatten ytan. Vi får se hur det blir med den saken framöver!

Det ser ut som att 2012 kommer bjuda på en massa bra uppföljare, och det är inte några dåliga titlar vi får se.

På första plats har vi Borderlands 2. Jag minns första gången man träffade Dr Ned och alla andra galna människor på planeten Pandora, det första intrycket var att man började undra om det fanns ett mentalsjukhus i närheten som hade släppt iväg en massa patienter. Ett så himla bra spel!

Bioshock: Infinite
, det ska bli intressant och se vad Irrational Games har hittat på den här gången. Från en undervattensstad med galningar till en luftstad fylld med galningar, en riktigt stor förändring måste jag ändå säga.

Mass Effect 3 har ju alltid sett riktigt bra ut enligt mig, och trean ser minst lika snyggt ut som 1:an och 2:an. Sen så är det ju alltid kul att kunna välja hur du vill att historien ska sluta.


Kommer Bioware att kunna leva upp till fansens förväntningar, hypén, samt få ett värdigt slut på en annars så klockren spelserie? svaren på allt det får vi den 8 mars!

Guild Wars 2, efter att ha väntat i.. jag vet inte hur länge, men tydligen så är det 6år! Så efter sex år så fortsätter det. Möjligheten att välja mellan 5 olika raser och 3 nya klasser gör det hela ännu mer spännande. Det här är verkligen något att se fram emot.

Prototype 2, förutom att 1:an var lite stelt så var det riktigt kul, och 2:an ser ruskigt snyggt ut. Den stora valmöjligheten ur din arsenal lär vara lika bra som i 1:an, om inte bättre.

Till denna lista kan jag garantera att det kommer en massa andra titlar och uppföljare, så 2012 ser ut att bli ett riktigt spelår!
/Simon E
The Gaming Ground

E.V.O Search for Eden - Evolutionen till Snes


Är inte så värst många spel som berört ämnet evolution i spelbranchen.

Vet inte om det är någon som kommer ihåg Almani´s E.V.O från 1993 till snes?. Bara själva handlingen hör till något utöver det vanliga och spelstilen är en mix mellan action (sidscrollande sådan) och rpg. Man spelar kort sagt sig igenom våran planets evolution (har för mig att det handlade om telus/jorden ialla fall?), bit för bit. Man börjar från första stadiet och jobbar sig uppåt.

Konstigt nog så har jga inget minne av att spelet var direkt dåligt, men när jag kollade upp vad spelmedia delade ut för betyg till E.V.O, så har jag kanske glömt bort en del?. Då betygen inte var så där jätte fina precis, men på något sätt så känns ändå E.V.O som ett spel långt före sin tid.

Det är som en riktigt gammal version utav Spore, fast för snes. Har för mig att själva grund idéen och tanken med Evo var fin, men det var i sin helhet ett rätt trasigt spel (läst något liknande på nätet).

Då jag inte spelat E.V.O på bra många år, så kan jag inte säga vare sig bu eller bä. Men spelet har ändå ett samlarvärde som sagt, då E.V.O var väldigt unikt och udda för sin tid.
/Robin E
The Gaming Ground

Dead or alive 5 - Blir det en mer seriös titel nu?


Det finns inte mycket information och detaljer kring DOA5 att tillgå i dagsläget. Men ett trevligt ansikte tittar fram på DOA5 sidan ialla fall.

Konkurrensen inom fighting genren har verkligen hårdnat på allvar nu. Det är många tunga titlar ute på marknaden, samt titlar som släpps inom en snar framtid. Så därför kan man väl inte låta bli att fundera över hur Team Ninjas Dead Or Alive 5 kommer att stå sig mot konkurenterna?

En annan fråga är om Team Ninja kommer att kunna utveckla och framställa en mer "seriös" framtoning utav DOA denna gången. För i mina (och många andras) ögon så är DOA en "tutt & nakenhud fighter" serie. Få fighting serier kan skryta över en helt störd kvinnlig antonomi och fysik motor (brösten på kvinnorna studsar omkring som gelleklumpar...).

Hur det blir med den saken återstår att se, DOA5s allra första trailer såg/ser grymt snygg ut ialla fall. Det verkar dessutom som om saker runt omkring en går att påverka. vågar man gissa på att man kan utnyttja miljön till ens fördel i fighterna?

Hur som helst så är DOA5 tänkt att komma ut till både 360 och PS3 framöver.
/Player X
The Gaming Ground

Krater - Mitt I ett postapokalyptisk Sverige


En ytterst lovande rpg/action titel ifrån Fatshark.

Jag satt just och kollade på en press trailer för svenska spelutvecklarna Fatsharks RPG titel Krater. Jag trodde ärligt talat att jag aldrig skulle komma att säga det, men jag är verkligen sjukt trött på allt vad fantasy heter. Speciellt inom RPG genren, därför känns Krater extra tilltalande för min del.

Då världen som Krater utspelar sig är en postapokalyptisk sådan. Dessutom så tycks det som om Krater kommer att innehålla en hel del nytt som vi inte sett inom genren förut. Friska fläktar inom RPG schangern med andra ord, ja, det behövs verkligen!

Jag tänker lugnt hålla ögonen på Krater, som en jäkla örn som vakar över sina ägg.

CORE MECHANICS
"Extensive crafting (craft unique abilities, weapons and items)
Character persistence where both injuries and experience work in conjunction to evolve your team over time.
Simultaneously control a squad of 3 characters chosen from 4 different main classes with a multitude of specializations."

EPISODE 1 – SHADOWS OVER SOLSIDE GAME CONTENT
- Singleplayer/2-player coop which blend seamless with each other. Use your progress from the single player campaign in coop missions and the other way around.
- First player race is humans who comes with four class specializations (Bruiser, Medikus, Regulator and Knife-Looney).
- First episode of the Krater trilogy main story and more than 200 side quests.
- Full access to the Solside nation and its array of towns and settlements.
- A number of human and less-human enemy factions as well as wasteland beasts and Underside monsters.
-Prepare your team of Freediggers for the end-game and try to get as deep as you can in the worlds largest  crawler
/Robin E
The Gaming Ground

Star Trek Communicator app - För Iphone


När jag såg Star Trek för allra första gången som barn så vart jag helt uppsluckad och begejstrad utav dess djupa innehåll,intressanta karaktärer och handling. Jag vart en så kallad "Trekkie" In no time.

Är man ett stort Star Trek fan så har man nog redan sett, hört tals om och köpt den här appen. Men jag tänkte att det kanske är några utav våra läsare som missat det här helt. Det finns nämligen en rätt cool liten app för Iphone vid namn "Star Trek communicator".

Det är i kort en app som innehåller en massa Star Trek relaterad ljud, man kan med andra ord ersätta standard ljuden på sin Iphone med ljud ifrån Star Trek istället.

Priset var inte så farligt heller, 6-7kr via itunes bara!
/Robin E
The Gaming Ground

Korn - Var bättre förr, eller?


Jag, precis som många andra Korn fans. Gillade bandets sound på 90talet allra bäst.

Korns nyaste album "The Path of Totality" togs inte riktigt emot med öppna armar utav hardcore fansen. Det berode till stor del på Korns nya sound och samarbete med Skrillex. Jag gillar bägge artisterna och dess musik, men precis som många andra tycker (alltså att man inte ska mixa Metal och Dubstep).

Så anser jag att de står bäst på egna ben, alltså var för sig.  "The Path of Totality" är absolut inget dåligt album, men imo så är det inget renodlat Korn album. Jag saknar Head och Korns 90tals era, de var som störst och bäst på den tiden.

Allt de rörde vid vart guld, och de var kungar. Men som bekant, så hoppade ju Head (Brian Welch formade ju för guds skull Korn ifrån början!) av. Det var väl ungefär då som det började gå utför Korn också. Det var helt enkelt inte samma band längre.

Frågan är om man någonsin kommer att få höra något nytt ifrån Korn som påminner om det från 90talet?

Vad tror ni själva?
/Robin E
The Gaming Ground

Skullgirls - Galet 2D fighting spel till PSN & XBL


Det här är vad jag skulle kalla för "real" girl power! right In ya face!

Det känns lite så där smått komiskt att man inte för alltför länge sedan dödsförklarade fighting genren. Det från både spelutvecklarnas, spelmedia och fansen del. Men bara det senaste året så har ju hur många stora fighting titlar som helst utannonserats eller släppts.

Allt ifrån Soul Calibur 5, tekken vs street fighter, nyaste Mortal Kombat till Dead or alive 5. Och nu är Reverge Labs 2D fithing lirr "Skullgirls" högst aktuellt till både PSN och XBL. Man har blandat humor, anime och helt vansinninga attacker och kombos i Skullgirls.

Spelets karaktärs gallerie är dessutom minst sagt helt galet. Uppsättningen utav galna och bisarra spelbara fighters, räcker nog för att tillfredsställa de flesta utav fighting fantaster. Skullgirls är ej ännu släppt, men det lär ske vilken dag som helst nu.

Så håll utkik efter den här kick ass titeln!


Produktbeskrivning:
"Skullgirls is a fast-paced, 2D fighting game developed by Reverge Labs and lead by tournament champ Mike “Mike Z” Zaimont and artist Alex “o_8” Ahad.

Drawing on the best features the genre has to offer, Skullgirls is designed to be a tournament-grade fighter while remaining approachable and engaging for the casual player."


Features:
- Skullgirls features the most frames of animation per character of any fighting game, hand-drawn at high resolution and enhanced by real-time lighting courtesy of a powerful 3D engine
Classic six-button play gives characters a huge variety of attacks and special moves
- With the Variable Tag Battle system, players can pit mismatched teams of one, two or three characters against one another
- Custom Assists let you outfit your team with a huge variety of attacks for nearly endless strategic possibilities
- A robust anti-infinite combo system keeps competitive play free of abusive tactics
Robust tutorials and an AI designed to teach eases new players into the traditionally intimidating fighting game genre and helps you improve from there
- Official GGPO netcode ensures lag-free fighting online
- A stunning soundtrack by Castlevania: Symphony of the Night composer Michiru Yamane draws you into the game’s unique “Dark Deco” world
/Robin E
The Gaming Ground

Yoshi flippar ut helt i Mario Kart


Yoshi är tydligen inte fullt så oskyldig och harmlös som han ser ut.

Jag kommer mer än väl ihåg när jag spelade Super Mario Kart till Snes för första gången. Tidigare så var jag inte så mycket för racing alls, genren tilltalade mig helt enkelt inte alls. Mycket beror nog på att jag var helt uppe i RTS, sport och FPS spel.

Men så vart jag överbjuden till min kompis hus, han hade precis fått Super Mario Kart av sin mor och far. Jag gillade ju Super Mario World till Max, men jag var lite tveksam till det hela. "Mario karaktärer som åker go karts liksom, hur tilltalande låter det på en skala?" tänkte jag då.

Men precis alla tvivel och negativa tankar spolades bort så fort som jag fick handkontrollen i min hand, och spelet kom igång. Mario Kart må vara långt ifrån det mest realistiska, snygga och autentiska racing serien. Men jag vet e tusan om det inte är den roligaste racing serien som någonsin gjorts.

Och Super Mario Kart håller ju än idag också. Jag vet inte vilken/vilka era favorit karaktärer i Mario Kart är, men Yoshi är min favorit, och på tal om Yoshi. Han hade en riktigt dålig dag på videoklippet som jag fann xD
/Robin E
The Gaming Ground

Brudar som gör bort sig hos Pimp Tv


Jag skulle kunna skämta om hon och joysticks. Men nej, för enkelt.

Jag är väl inget hardcore fan av Pimp Tv precis, men ibland (tro det eller ej) så har dom vettiga inslag i programmet. Men denna gången så var det en sammanfattning av en drös tabbar från tjejernas sida som fångade mitt intresse.

Vet inte om det bara är jag. Men jag har en känsla utav att de flesta av brudarna har noll koll på vad de pratar om (Inte för att dom som följer sidan bryr sig, men ändå). De är helt enkelt bara inhyrda som ögongodis, no more no less.

Se och bedöm själva!
/Robin E
The Gaming Ground

Chronicle - Vänner med superkrafter


Med stora krafter kommer också ett stort ansvar. Något som ungdomarna i Chronicle inte riktigt greppar så där jätte bra.

Jag avslutar kvällen med ett klipp ifrån den kommande sci-fi filmen Chronicle, som kommer att gå upp på bio nu i miteen utav februari (för att vara exakt, den 15 februari).

Det återstår dock och se om filmen är kanon eller kalkon. Med det skrivet och sagt, tack och god natt!
/Robin E
The Gaming Ground

Dethklok - The Dethalbum


Ett väldigt, väldigt tungt metal album.


Metal rinner verkligen i min ådror, och det har det gjort sedan början utav 90talet också. Det började med Black Sabbath, sedan har man avancerat vidare. Med åren har det blivit band som Slayer, Pantera, Sepultura, Napalm Death mfl. Nu har jag fastnat totalt för Dethklok.

Jag tror nog inte metal kan bli mycket mer mörkt, explosivt och laddat än så här ärligt talat. Man skulle kunna tro att det är djävulen själv som bildat ett band och röjer loss för allt vad tyget håller, typ. Hur som helst så dunkar Dethklok för fullt i mina hörlurar för tillfället.

Gillar ni metal så kan jag vart rekommendera att ni köper samtliga utav Dethkloks album!
/Robin E
The Gaming Ground

Mass Effect 3 demo den 14 februari


Den 14 februari så läpps MF3 demot via Xbox live. Hur det blir med PC och PS3 versionen är däremot oklart än så länge.

Det råder nog inga som helst tvivel om att förväntningarna och förhoppningarna på Mass Effect 3 är intergalaktisk stora proportioner. Det är nog inte så där jätte konstigt heller, med tanke på hur mycket fansen längtat efter den slutgiltiga delen i serien.

Hypén har ju även den skruvats upp stegvis i samband med varje ny ME3  trailer och artikel som släppts. Men kanske kan det hela dämpas ner "lite" i och med att ME3 demot släpps via XBL den 14 februari . För att inte nämna att fansens hunger kanske stilas lite också.

Det återstår dock att se när PS3 och PC-spelarna får ta del utav ME3 demot. Det lär ju dock inte dröja allt för länge, med tanke på att ME3 har release den 8mars.
/Robin E
The Gaming Ground

Time Ducks - Mindfu** är det rätt ordet


Ja, skulle man beskriva det man såg på bilden för en psykolog. Då blir det nog mentalsjukhuset nästa. Så pass galet är Time Ducks!

Ibland så finns det saker som inte riktigt går att förklara, en mindre att berätta om på ett sådant vis att folk inte tror att man blivit helt jäkla galen. Titeln som jag syftar på heter "Time Ducks", och kan lättast beskrivas som en korsning mellan Frogger och Braid.

Utvecklarna Tough Guy Studios, har typ kastat in allt som är galet, udda, underhållande och skakat om det hela. Slutprodukten utav det vart och är Time Ducks. Vill ni uppleva galenskaper utan att behöva riskera eran egen hälsa, då ska ni helt klart gå in på itunes och köpa Time Ducks för 7kr tycker jag!

Produktbeskrivning:

"Time Ducks is a brand new IOS game that will take you back in time in more than one way. The game is a unique blend of the classic game Frogger, the innovative Braid, slot machines and scoring lots and lots of points.

Featuring more than 15 different animals and over 30 cars, your goal is to get the animals safely across the road by drawing routes for them. The cars are driving like maniacs but fortunately, the animals can control time!

By the exceptional innovative and unpatented swiping-of-the-finger technology, the animals can focus on rewinding or fast forwarding time. When rewinding, they stop in their tracks while the traffic moves back in time, thus creating new openings (and dangers) for crossing the road. When fast forwarding everything moves super fast in a multi-technicolor blur and gives you twice as much game play in half the time.

The game includes more than 30 achievements that unlock special items, cars and animals that you can use to make even harder and more insane combos.

If that wasn't enough, Time Ducks includes two live bands, body builders, a private instruction/insult lesson, everyday conversations between workers at a railroad station, a maximum score of 999999999 and much more.

Apart from being a game and a cabaret show, Time Ducks is also a music box. The music and effects, composed by Lasse Sommer and performed by 'Hank & the Fiddlers of the Past, Present and Future' is affected by the passing of time, allowing you to create your very own auditive and visual experience.

Not for the chronologically challenged!"
/Player X
The Gaming Ground

Pablo Francisco - The Ultimate cockblocking trick


Pablo Francisco, en helt makalös standup komiker!

Det är en sak att vara komiker på film och göra komik i animerade filmer/serier, men att vara rolig live är en helt annan sak. Det kräver verkligen sin man/kvinna för att fixa det. Jag kan sammanfatta det hela väldigt kort, somliga har det, andra har det inte.

Och Pablo Francisco har verkligen det som krävs för att göra grymt bra och roliga live framträdanden. Grejen med Pablo är ju den att han skämtar om vardagsproblem, sådant som inträffar för de flesta (oavsett kön, ras, samhällsklass osv), samt att han använder hela sitt kroppsspråk (inklusive sin röst, på de diverse olika bisarra sätt).

Det här med att flirta upp en tjej, bjuda hem henne och försöka att få till det, medans ens rumskompis spelar urusel och stämnings förstörande musik, det känner jag igen ialla fall xD lycka till grabbar säger jag bara!
/Robin E
The Gaming Ground

Eufloria - HD versionen till Ipad


Kreativt, fantasifullt och så nära konst man kan komma (i levande form dessutom).

Somliga menar på att spel inte är och inte KAN vara konst. Givetvis så är det väl rätt så svårt att sätta en ja, respektive nej stämpel på spelmediumet i stort. Det varierar ju givetvis från titel till titel, men jag vill bestämt hävda att spel kan vara konst.

Om spelet i fråga har sådana tendenser vill säga. Ett klockrent ex på ett sådant spel är Eufloria (en titel som modernatur skulle ha gjort själv, om hon kunnat). Själva poängen och målet med Eufloria är att utforska, erövra och utvecklas universum (evolution).

Allt detta äger rum i en väldigt vacker miljö, som är inlindat i en väldigt snygg grafik. Stämningen höjs ytterligare tackvare ett vackert komponerat soundtrack signerat utav Brian Grainger. HD versionen utav Brian Grainger är tänkt att komma ut till Ipad och via itunes inom en snar framtid, så håll utkik efter den här mästerverket!

Btw så finns Eufloria att köpa via steam för 160kr!

Produktbeskrivning:
"Eufloria is an ambient game of space exploration and conquest that employs surprising themes of plant growth and bio mechanical evolution.

The game allows the player to explore a beautifully realized universe rendered in a style that is both unique and compelling. Eufloria’s aesthetics are reminiscent of children’s books like “the little prince” and the gameplay is supported by an original ambient soundtrack by Brian Grainger.

Gameplay revolves around conquering asteroids in space and using their resources to literally grow and nurture new semi-organic plants and creatures to do the player’s bidding.

The player is pitched against several teams of AI opponents that all vie for the same resources and can offer fierce opposition."

/Robin E
The Gaming Ground

Chokladkonst - Du kommer inte att tro dina ögon!


Herregud vilka detaljer...måste ha tagit en evighet att göra.
Ser inte choklad tjejen lite ut som Jennifer Love Hewitt btw?

Satt och kollade på ett program på tv om chockladkonstnärer (Kings of Pastry). Dom gjorde alla möjliga konstverk och några utav dom bästa ställde upp i en stor tävling i Frankrike. Man satt verkligen med öppen mun och hakan i golvet. Ni måste ju ha i åtanke att dom jobbar med ett väldigt, väldigt poröst material.

Och detaljerna som de trixar och fixar med är helt insane. Allt är dessutom under tidspress. Man satt och tuggade på naglarna när man såg hur den ena skapelsen efter den andre skulle bäras ut i den stora hallen (där domarna satt som skulle bedöma var och ett av alla verken).

Tänk om de snubblade? tänk om dom slår i dörren på vägen ut. Varje skapelse låg det hur mycket tid och energi som helst i. Det var folk som svettades in i det sista och nästan bröt ihop, somliga fick se sina verk braka ihop också. Det var blod, svett och tårar in i det sista.

Men jag vet e tusan om jag skulle ha samvete att ens kunna äta det dom gjort. Nu när man vet hur mycket jobb det är som ligger bakom allt. Helt makalöst är det ialla fall!
/Robin E
The Gaming Ground

Doom - Innan det ens var Doom


Den tidiga alpha versionen utav Doom, var verkligen inte i närheten utav den slutliga versionen. Till vare sig utseende, vapen, bandesign osv.

Som ett bra avslut på den här dagen och kvällen, så avslutar jag en riktig guldklimp till spelhistoria. Jag snubblade över en riktigt, riktigt gammal Alpha gameplay video för ID Softwares första Doom (från 92 april tror jag?). En video som jag själv aldrig ens sett förut, det var första gången som jag gluttade på den precis.

Det är som natt och dag mellan alpha och den färdig producerade versionen utav Doom. Jag kan bara föreställa mig hur hårt ID grabbarna jobbade för att få allt på plats i tid inför releasen i slutet utav 1993. Faktumet är att ni inte bara behöver nöja er med att kolla på videon, för ni kan nämligen ladda ner Doom alphan här!

Jag noterade även en annan intressant sak när jag scrollade ner på sidan Dooms alpha sida. Nämligen följande (som gäller speldesignern Shawn Green)

"Shawn's enjoying his new 486/33 and scoping out clock doublers." snacka om att man vet att texten är gammal när man nämner en 486 33Mhz dator xD men 1992 då var det ju the shit liksom.
/Robin E
The Gaming Ground

Tengen Toppa Gurren - Sammanfattat på 51sek


Ja, man behöver inte direkt gissa vad det är för något som drar tittarsiffror till den här serien.

Ett enda klipp var det som krävdes för att jag skulle sätta mitt kaffe i halsen (som en kollega så snällt skickade till mig). Jag syftar på Tengen Toppa Gurren. Jag var inte bekant med serien sedan tidigare. Men för en kort stund sedan så fick jag en rätt bra översikt vad det rörde sig om för "typ" utav anime.

Inte riktigt min typ utav anime om jag säger så. Det är lite väl mycket pedobear/loli varning över det hela för min smak. Men kolla på klippet ni, och avgör själva om det är eran grej eller ej. Själv så föredrar jag mer action/skräck relaterade animes.

OBS! None worksafe!/Player X
The Gaming Ground

Alice In Chains - Då och nu


Layne Staley (fd sångare i AIC) och Mike Starr (fd bassist i AIC) är nu mera döda. Jerry Cantrell, Sean Kinney och Mike Inez är dock vid liv. Bild lånad utav guardian.co.uk.

Alice In Chains är verkligen bara en skugga utav sitt forna jag nu mera. Vare sig Layne eller Mike Starr är ju med i bandet längre. För min del så är bandet dött och begravet i stort sätt. Ungefär på samma sätt som Axel Rose Gnr (som enligt många borde ha hetat "Axl N friends" istället).

Det är inte samma sak längre helt enkelt. Jag menar, det är ju typ omöjligt att äns försöka att ersätta någon som Layne Staley. Den nya AIC sångaren William DuVall är visserligen bra, men som sagt var. Han är inte Layne.

Men man får väl se det på det här sättet istället.
Bättre att de finns och turnerar runt, än att de inte gjorde det. För annars hade man ju inte haft en chans att höra de gamla låtarna live igen (även om det kanske inte riktigt är samma grej).

Personligen så är "Rotten Apple" min absoluta AIC favorit låt. Då den innehåller så mycket energi, känslor, samt så är låttexten kraftfull också. Så lyssna och njut!
/Robin E
The Gaming Ground

Troligen världens sämsta wedding DJ


Ironhide kunde bara göra en facepalm. Han orkade inte äns uttrycka sig med ord hur dålig djn är/var.

Jag kom och tänka på Adam Sandlers karaktär i filmen "The Wedding singer" när jag såg en film på tubben precis. Men skillnaden är att Adam ialla fall var rätt så bra på att sjunga och spela upp musik. Den här snubben är inte bara crap, full och totalt jäkla B.

Han gör även bort sig offentligt och för hela världen! då klippet nu finns ute på nätet. En faceplam är faktist not enough när det gäller den här DJ gubben. Det krävs en hel arme utav facepalm soldater för att beskriva hans fail. Kolla på hans live spelning så kommer ni att förstå vad jag menar.
/Robin E
The Gaming Ground

Pixleforce - Left 4 dead - Om L4D vore ett Nes spel


L4D 1 och 2 är ju riktigt nice. Men Pixelforce versionen är tusan så mycket charmigare imo.

Det spekuleras rätt vilt på nätet om VILKEN titel som Valve kommer att visa upp på årets E3. Är det Left 4 dead 3, Portal 3, Half-Life 3 eller något helt annat? personligen så hoppas jag vid alla trehövdade apor att det är HL3. För jag orkar seriöst talat inte vänta längre nu.

Det värsta är ju att E3 är ju inte förens i mitten utav juni, så det är ju ett halvår kvar innan man ens får veta vad tusan det rör sig om för titel. Man skulle nog kunna säga (utan att överdriva) att väntan börjat bli riktigt, riktigt olidlig nu.

Lite på gränsen till mental tortyr så att säga. Men jag har något som kanske kan stilla både eran (och min) smärta lite ialla fall. Nämligen Pixel Force egen tolkning utav Valves L4D.  Spelet är imo hur charmigt och gött som helst, och det var troligen så här L4D skulle ha sett ut om det släppts till Nes på 80talet.

Ni kan ladda ner Pixelforce L4D här! (det kostar btw inte ett öre)
/Robin E
The Gaming Ground

Dr Mario - Botar sjukdomar på löpande band


Dr Mario till Gameboy var det första spelet i serien som jag kom i kontakt med.

Gunpei Yoki
har bidragit med mycket till Nintendo och världen. Till en utav hans kändaste skapelser räknas Dr mario, som släppts till i stort sätt vart enda känt Nintendo format. Vid första anblicken av spelet tänkte jag direkt "Ah ha! en tetrisklon", det stämmer till vis del. Det är ju lite utav samma spelkoncept och uppbyggnaden är den samma.

Men under ytan så är Dr mario ett helt annat spel. Sen har ju serien utvecklats med åren också. En sak vet jag ialla fall, jag har aldrig slösat så innåt helsike mycket batterin och tid på något Gameboy spel ever, som jag gjort på Dr mario.

It´s highly addictive indeed!
/Robin E
The Gaming Ground

The War over Das Internetz - Ingen censur tack!


Det här meddelandet mötes man utav för ett par dagar sedan när man besökte wikipedia. Internet shall remain free and open! som sagt var.

Man skulle kanske kunna tro att politikerna (och myndigheterna) i Usa skulle ha fullt upp med det uppkommande precsidentvalet och att städda upp sin urusla ekonomi. Men nej, det är tydligen bra mycket viktigare att förstöra helhets upplevelsen utav internet för miljoner och åter miljoner dagliga internet användare istället.

Jag pratar om Sopa (Stop Online Piracy Act ), och den amerikanska staten. Den 18 januari i år så stängde Wikipedia ner sin sida i en protest emot Sopa och dess förslag, samt hot med det fria och öppna internet (som dessutom hotar själva Wikipedias filosofi och existens, nämligen att kunskap ska vara lätt åtkomligt för ALLA).

Internet är ett levande väsen, något som är en del utav nästan alla människors dagliga liv i världen. Som vatten och luft. Men nu försöker man alltså att ÄGA internet, och styra vad som får och inte får göras. Det här kunde verkligen inte ha kommit mer olägligt.


Jag har alltid tyckt att internet ska förbli fritt, ocensurerat och tillgängligt för alla.


Det är redan oroligt i världen med en taskig ekonomi, den arabiska våren, krig hit och dit, saktionerna emot Iran, cirkusen kring Irans påstoda kärnvapen program. Och mitt i den här satans smeten så ska alltså Usa börja tjafsa med internet och copyright lagar.

Det har utlösts ett fullskaligt cyberkrig på nätet som följd utav det här. Hackergruppen Anonymous har redan gått ut med att de tänker göra precis allt de kan för att sätta käppar i hjulet för Usa och Sopa (vilket det också gjort, genom att ha hackat och sänkt flera amerikanska sidor). Jag har i strot sätt alltid varit väldigt anti-bigbrother (inte tv-showen, utan att regeringar osv ska ha total kontrol och uppsikt över sina medborgares liv).

Megaupload ligger som bekant nere, och dess ägare/grundare har redan tagits om hand. Så nu är verkligen cirkusen i full gång. Som jag förstår det så kan vem som helst i hela världen bli stämd utav något företag i Usa, för i stort sätt vad som helst.

Säg t.ex att jag spelar in en cover och laddar upp den på youtube. I bästa fall godkänns inte ens videon, eller så laddas den upp utan ljud (yay...), eller i värsta fall så blir jag stämd. Det här tar död på all kreativitet imo, och den amerikanska staten skjuter ju sig själva i foten.

Som om det här skulle förbättra Amerikas status i världen
(nu är du ju mer hatade än någonsin), samt så jagar de små ören åt Hollywood, medans de sabbar för företag i Amerika som jobbar över nätet (där rör det sig om betydligt större summor pengar).

Jag tycker helt klart att det är på tiden att vi sätter ner foten nu och säger att det får vara nog!

Vad är era tankar kring det här ämnet?

/Player X

Prison Architects - Bygg burar åt människor


Ett intressant koncept helt klart, men håller det verkligen i längden?

Introversion har nog gjort sig mest kända för Darwinia och Multiwinia. I de bägge titlarna så är det myspys retro grafik för hela slanten som gäller, och typ Gods/populous fast innut i en dator istället. Med virus och digitala varelser, istället för skapelser utav kött och blod.

Nu har dock Introversion bestämt sig för att gör något helt annat. För att vara exakt så rör det sig om en bygg simulator, man ska nämligen bygga upp ett fängelse (fängelser?) och förvalta dess fångar. Allt detta på bästa tänkbara sätt, både vad det gäller ekonomi och säkerhet.

Prison Architects är en ytterst udda och annorlunda speltitel. Det ser rätt coolt ut på pappret, men frågan är om det håller i praktiken? och om man inte tröttnar på spelet relativt snabbt?. Nåväl, vi får väl se hurvida konceptet och spelidéen håller eller ej inom kort.
/Robin E
The Gaming Ground

Kevin Talley jammar ihop med Slayer


Är det bara jag som tycker att Kevin är grymt lik skådespelaren "(Kevin Bacon"?

Vanligen så är man vad vid att se Dave Lombardo trumma för Slayer, så därför fick jag också upp ögonen för en jam sektion med Kevin Talley (Six Feet Under, Chimaira mfl). Jag kände till ytterst lite om Talley innan jag hörde honom jamma precis.

En sak är dock väldigt säkert, han är extremt duktig på att spela trummor. Men risken att Slayer skulle kicka ut Lombardo (eller att han säger upp sig själv) är i stort sätt = 0. Men det förbjuder en givetvis inte att njuta utav Talleys grymma spelning ihop med resten utav Slayer gänget!
/Robin E
The Gaming Ground

Sexiga nes bikini - Geekini


Precis den typ av handkontroll som jag vill ha ^^


Fransmännen har i bra många århundrande fått höra skämt om vilka fjoller dom är osv. Men nu har de faktist lyckats med något som INTE är fjoligt. Är man en Gamer (eller har en flickvän som är gamer) så är John Nouanesing nes bikini (som han kallar för "Geekini") något att rekommendera.

John har gjort en hel klädkedja med gamer inspirerade klädesplagg (för olika tillfällen) för kvinnor. Hade jag en flickvän så skulle jag helt klart uppskatta att hon uppvaktade mig iförd en geekini :)
/Robin E
The Gaming Ground

Carmageddon Reincarnation - Rullar vidare


Förhoppningsvis så blir CR allt man hoppas på. Spelet kan ialla fall inte bly mycket sämre än TDR 2000...

Jag satt precis och läste lite updates kring stainlessgames remake utav Carmageddon, och det har börjat hända en hel del grejer med projektet. Man har bland annat börjat rulla ut nya koncept bilder, info och videos på löpandeband. Det går även alldeles utmärkt att köpa lite schyssta Carmageddon relaterade grejer i deras shop också (stickers, t-shirts osv).

Än så länge har dock ingen ingame video visats upp (så vitt jag vet). Så det är nog lite väl tidigt för att börja uttala sig än, om hurvida det här är bra eller dåligt skit. Ambitionsnivån är ialla fall skyhög hos Stainless games gänget.


Varför har jag en känsla utav att den här bilden kommer att skapa ramaskri i media och på nätet? (i original bilden så har hunden dessutom ett hakors på sig).

Btw så avslöjas det dessutom vilka bilar och karaktärer som kommer att vara med i spelet allt eftersom på deras hemsida. Så jag tänker helt klart följa Carmageddon Reincarnation utvecklingen med största möjliga intresse och nyfikenhet!
/Robin E
The Gaming Ground
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy