n1wzAdy

Miami Vice - Tv-serien INTE långfilmen


I min mening en utav de bästa tv-serierna som producerats i historien.

Jag lyckades idag komma över den definitiva Miami Vice samlingsboxen. En satans massa DVD skivor och extra godis, så nu har jag att kolla på framöver om jag säger så. För jag har faktiskt aldrig sett från första till sista avsnittet utav Miami Vice förut.

Mycket beror på att serien fick skit konstiga sändningstider i Sverige. Via kanal 5 gick den typ kl 2:00 på mogonen eller något sådant, sedan när ZTV tog över Miami Vice (har jag för mig ialla fall), så vart det inte mycket bättre. För sändningstiderna var lika usla via ZTV. Så kort sagt så har jag aldrig riktigt kunnat luta mig tillbaks i soffan och bara njuta utav de två uber coola snutarna Sonny Crockett (spelades utav Donnie Johnson) och Ricardo Tubbs (Philip Michael Thomas).

För seriöst talat så finns det i princip INGEN tv-serie som spelar i samma liga som Miami Vice. Vi får inte heller glömma bort att serien hade gott om kända gästartister (där bland Edward O'Neill som spelar Al Bundy), för att inte tala om alla de super skådisarna som fick sina genombrott i Miami Vice (t.ex Bruce Willis).


Långt innan Baywatch äns gick på tv så visade Miami Vice upp ögongodis på bästa sändningstid världen över. Redan som liten kiddo så vill jag åka till Miami xD

Därav att jag också gillar Rockstars GTA Vice City väldigt mycket (hela GTA serien är ju epic i stort). Hela 80tals grejen, musiken, kläderna, solen, de vackra strand brudarna osv. Det är samma sak med Miami Vice, faktumet är att jag letat som en jäkla tok efter någon butik i Sverige som säljer liknande kläder som de Tubbs och Crockett bar i tv-serien.

Men nej, jag har inte hittat någon butik som säljer det jag söker tyvärr. Det är allt ifrån snygga kostymer till hawaiiskjortor, Oh well, någon dag ska jag fan glida ut på beachen i en Miami Vice utstyrsel och solbrillor, sedan ska det raggas brudar som aldrig förr xD


Snyggare kläder får man fan leta efter.

Gällande min åsikt kring långfilmen med samma namn så är den inte i närheten så bra och cool som tv-serien, men den är sevärd ialla fall. Från 1984 till 1990 så ägde Miami Vice dumburkarna i nästan hela världen, men jag vet ju varför också. Miami Vice är typ underhållnings perfektion./Robin
Gaming Ground Sverige

MegaDriver - Världens kanske bästa spelcover band


Det här bandet är freaking beast!

Nu tänkte jag avlägnsa mig från datorn en stund, för det är seriöst talat grymt jäkla varmt både inomhus och utomhus. Men, jag tänkte lämna er med stil och bjuda er på lite grym spelcover musik från Brasilien. I present to you MegaDriver!/Robin
Gaming Ground Sverige

HOUSE OF THE DEAD 2 & 3 till Wii


Det råder delade meningar hur vida HOTD 2&3 äns är värt att köpa eller inte bland fansen och spelmedia.

Det var verkligen en speciel känsla att ligga i soffan och slö spela Wii medans man hade dörren på glent igår. Då jag bor ute på landet så har man ju skogen precis runt husknuten, och solen lyste för fullt. Det ska erkännas att jag börjat gilla Wii mer och mer. Så jag har redan spikat ihop en lista på Wii spel som jag vill ha.

Jag har redan köpt ett nytt spel idag, nämligen House of the dead 2 & 3. Jag noterade att spelet ifråga fått väldigt blandade betyg i världen, mellan 60-80%. Jag tänkte liksom att det skulle vara ett bra köp då jag gillar arkad spelet samt DC versionerna.

Så jag vet inte riktigt vad jag ska tro, men räkna med en recension på HOTD 2&3 till Wii från min sida i framtiden. Dock kan jag rekommendera er att köpa The House of the Dead: Overkill (81% i snittbetyg). För den har jag ialla fall spelat själv, och det spelet är grymt jäkla underhållande!

Wii spel som jag kommer att köpa framöver:

Disney Epic Mickey
Sonic Colors
Super Paper Mario
Mario Kart Wii
The House of the Dead: Overkill
Metroid: Other M
No More Heroes 1+2 
Sin & Punishment: Star Successor
Kirby's Epic Yarn
Okami
Punch-Out!!
Super Smash Bros. Brawl
Goldeneye 007
Donkey Kong Country Returns
Monster Hunter Tri
Dead Space: Extraction
Super Mario Galaxy 1+2
Mad World
Pikimin 1+2
Zelda Four swords
Golden Eye 007/Robin
Gaming Ground Sverige

Sonic säljer ut sig till högstbjudande


Som jag minns honom....nu mera är Sonic bara en skugga utav sin forna jag.

Det var med nostalig och barndomsminnen i hjärtat som jag igår kväll satt och spelade Sonic på min megadrive (första gången jag spelar MD på en LED tv faktiskt). Det faktiskt rätt otroligt att ett spel från 1991 går hem än idag, men är något tidslöst och epic så är det.

Därför smärtar det rätt hårt hur mycket Sega misshandlat Sonic de senaste 15åren typ. Men, nu verkar det som om Sega ÄNTLIGEN fattat grejen ialla falll. Uppenbarligen är det fler fans än jag som tycker Sega gått för långt, därav att någon gjort en parodi på hela grejen.

En video där Sonic tar vilket jobb som helst bara han får betalt.../Robin
Gaming Ground Sverige

Splatterhouse för iphone & Ipad - Sjukt värt pengarna!


Rick gillar att döda monster och zombies på löpande band.

Jag gjorde precis en riktigt trevlig upptäckt nu så här efter gymmet. Jag såg nämligen att det finns en remake utav Namcos klassiker Splatterhouse för Iphone och Ipad att köpa för ynka 3 dollar via itunes. Jag har bara spelat i ungefär 20minuter så här långt, men det mesta är ändrat i spelet.

Ny grafik, vapen, attacker och fiender. Är man ett Splatterhouse fan så är det här ett MÅSTE. Kontrollerna är btw bra mycket bättre än vad man kan tro, om ni kollar in videon här nedanför så kommer ni att förstå att det är np att slakta monster till din iphone eller Ipad.

Så sätt igång och splatta mängder med monster redan idag!/Robin
Gaming Ground Sverige

Hur Alien 2 borde ha slutat


Taskigt läge minst sagt...

Jag är knappast ensam om att vara missnöjd med hur Alien 2 slutade och att Del III började nästan lika dåligt som tvåan slutade. HISHEdotcom tyckte tydligen precis som jag, så de bestämde sig för att ändra om det hela. Slutresultatet utav deras arbete kan ni beskåda här nedanför xD

OBS! fet jäkla spoiler!
Personligen så fattar jag inte hur de kunde ta död på Dwayne Hicks och Newt i Alien 3. Vad var då meningen med alla uppoffringarna i tvåan? men, men, även inom filmensvärld så är livet både tufft och orättvist ibland./Robin
Gaming Ground Sverige

Catherine - Ett vuxet och sexigt RPG till 360 & PS3


Det första "seriösa" sex, relations spelet?

Man har ju sagt att den japanska spelmarknaden är död och speciellt  då JRPG genren, som länge varit dödsförklarad då den inte utvecklats ett smack på över 15år i princip. Men Atlus (skaparna bakom Persona serien bland annat, som är uber jäkla bra!) bestämde sig för att göra något åt saken.

Därför utvecklade de RPG spelet Catherine för 360 och PS3 (dock så finns det en hel del pusselmoment också ska nämnas), som ärligt talat inte påminner om NÅGOT som jag tidigare sett inom RPG genren. Det är humor, vuxen tema och sex (fast på en mer seriös nivå). Just humor biten påminner mig lite om GTO och Welcome to the N.H.K, rent grafiskt så är en blandning utav 3D och anime (alltså tecknat).

Själva handlingen kretsar kring den medelålders slackern Vincent som inte riktigt vill ingå i ett fast förhållande med sin tjej Katherine, det till trots att han älskar henne väldigt mycket. Fast så har Vincent också undvikigt att ha fasta i förhållanden i hela sitt liv också. Han vägrar helt enkelt att växa upp och vill förbli ungkarl i resten utav sitt liv.

Och en dag så träffar han på Catherine, den vackraste tjejen han någonsin sett och det ena leder till det andra efter ett par drinkar. Det som först skulle bli rena drömmen för Vincent vart till slut en mardröm istället och det är upp till spelaren att reda ut det hela.

Dessvärre så finns bara Catherine som Usa import (releasen är den 26juli), så det är typ bara PS3 spelarna som kan avnjuta den här titeln. Själv är jag mer än nyfiken på Catherine, då det tycks vara min typ utav spel.

Produkttext:

"Vincent likes his girlfriend. Katherine's pretty, smart, and successful. Trouble is, she's starting to talk about long-term commitment, something Vincent's spent his entire life avoiding. Since romantic complications are the last thing he wants to deal with, Vincent meets his friends for their regular night of drinks. Little does he know that he's about to be blindsided by a beautiful, seductive, irresistible freight train named Catherine. Suddenly, he's hung over in bed next to the most beautiful woman he's ever seen, unsure about the previous night's events. Was it just making out, he wonders, or did something more serious happen between them? Should he tell Katherine? Will he ever see Catherine again? Vincent's about to find that a stumble on the staircase of love can turn into a horrific, fatal plummet..."

Features:
- The Horrors of Love-Vincent's waking fears, doubts, pressures, and growing guilt about commitment and fidelity now gleefully follow him into his dreams, manifesting as horribly disfigured monsters and a ticking clock.
- Between a Rock and a Soft Place-The player must navigate Vincent through heavy moral decisions. As in real life, hardly anything is black and white. What is the value of honesty? What is the right thing to do? Either way, someone's going to get hurt. Worse yet, someone could die.
- The Nightmare of Your Dreams-Under the watch of producer Katsura Hashino, acclaimed director of Persona 3 and Persona 4, famed character artist Shigenori Soejima and master composer Shoji Meguro create sights and sounds unlike anything else. As unforgettable and original as the game's narrative, Catherine's visual direction and musical score define and perfectly complement Vincent's terrifying ascent into the dizzying perils of love.
- Escape With or From a Friend-Local competitive and cooperative multiplayer modes, in addition to leaderboards, ensure that the many thrills and horrors of racing through twisted stages can be enjoyed by more than one player and add hours of extra gameplay to the overall experience./Robin
Gaming Ground Sverige

Två fanatiska TMNT fan - O_o


Dessvärre så är det långt ifrån alla extrem hardcore insane TMNT fans som ser ut så här.

Okej, nog för att jag gillar TMNT och var som helst besatt utav de som yngre. Men det finns imo en vis gräns för HUR pass besatt man kan vara utav något. Fast uppenbarligen så saknar en del människor den där inre rösten som säger "Bud...det är nog dags för dig att lägga ner det här, skaffa ett jobb, riktiga vänner, en brud och börja bygga på ett liv".

Sure, man ska inte döma boken efter omslaget. Men ärligt talat så vart ialla fall jag lite så där orolig över hur kivnnorna i videon tänker och lever. Fast å andra sidan, mår de bara bra och trivs med sina liv så...det här är väl vad man kallar för extrem fanatism antar jag.

Om jag säger så här, om jag vore säg en extrem fanatiker utav Transformers. Det finns inte en chans i helvete att jag skulle gå med på att filma mig själv osv. I synnerlighet inte om man är 30+ och bor hemma hos sina päron. Då kan man lika bra tatuera in "L" tecknet och "Im a virgin" direkt i pannan.

Jag må var en Gamer, men familj, vänner och brudar går före mitt spelande./Player X
Gaming Ground Sverige

Andre aka Black Nerd Comedy - This dude rocks!


Har ni inte checkat in BNCs videos så gör det nu!

Det finns få saker som slår tv-dataspel och humor. Så kombinerar man de bägge så blir det typ världens super duper underhållning. The Black Nerd Comedy har förstått värdet utav just precis det, så gillar man tv-spel och humor så gillar man BNC.

Jag upptäckte BNC idag när jag kollade på hans video om de bästa Wii spelen förra året. Han har seriöst talat en stört skön humor och bra spelsmak. Jag gillar dessutom det faktumet att han låter nästan EXAKT som Moss från The IT Crowd xD/Player X
Gaming Ground Sverige

Skratta mycket, men inte så du pissar på dig


Gintama, en utav mina favorit anime komedi serier.

Folk har ofta sagt att man bör ha roligt så att man lever längre. Men samtidigt så går ju tiden snabbare när man har roligt, så jag får inte riktigt den där ekvationen att gå ihop. Fast varför grubbla och lägga ner tid på det när man kan ha kul istället.

Livet är på tok för kort för att ödslas bort på negativt tänkande, idioter och tråkigheter. Kort sagt, det gäller att ha så mycket kul som det bara går INNAN man dör. Så i min regelbok hör det till vardagen att ha roligt varje dag, och det kan faktiskt leda till att man jobbar mer effektivt också.

I och med att man är på ett bättre humör, samt att man är lycklig. Efter allt som jag varit med om de senaste 2åren så tänker jag lite så här. Jag är glad för det jag har och det kunde faktiskt vara mycket, mycket värre. Så en dos Gintama om dagen är mitt recept på att må bra rent mentalt.

Jag fick dessutom veta att skratt är nyttigt då man blir mer avslappnad i kroppen. Vilket är ett plus för mig då jag varit väldigt spänd efter att jag vart påkörd utav en bil för 2år sedan. Så dagens tips till er våra läsare, skratta som fan, men inte så mycket att du pissar ner dig eller andra./Robin
Gaming Ground Sverige

Rage på iphone - Pretty neat


För ynka 7-8kr så kan Rage bli din till Iphone.

John Carmack förstod redan potentialen och möjligheterna för den mobila spelmarknaden för flera år sedan. Därav att han gjorde om ID Softwares FPS klassiker Doom för just mobiler, dock som en RPG titel. Men det är ju över 6år sedan Doom RPG hade release, och det har ju hänt en hel del med teknologin i våra mobiler sedan dess.

IDs rage för Iphone är ett levande bevis på det. Jag testade på RAGE för IP4 idag och man har rätt svårt att tro och acceptera att NÅGOT mobilt spel äns kan se så här snyggt ut (och ja, det är faktiskt riktigt underhållande!). Det känns overkligt liksom, jag hade väl aldrig någonsin trott att det äns skulle gå att göra sådana här spel till mobiler för ett par år sedan.

Fast bara en ignorant idiot kan ignorera det faktumet att mobilerna kommer att bli kraftfulla mobila spelenheter i framtiden (det är de ju för tusan reda nu, mer eller mindre), som mycket väl kan konkurrera med både PC och konsolerna. Sure, Rage till Iphone är kanske långt ifrån flawless och perfekt.

Fast med en prislapp på runt 8kr via itunes, så finns det inte så där jätte värst mycket att överväga egentligen. Köp nu!/Robin
Gaming Ground Sverige

Sam & Max - Coola hemmagjorda prylar


Den coolaste polis duon ever.

Lucasarts Sam & Max Hit the Road (original serien var skapad utav Steve Purcell) från 1993 gjorde verkligen mitt regniga sommarlov mycket, mycket bättre och roligare. Dessvärre så vet vi ju alla vad som hände efter det första Sam & Max spelet, det kom ju aldrig ut någon uppföljare...

Och Freelance Police vart ju till slut skrotat på livstid. Som tur är så kom Telltale till undsättning och räddade hela serien från dess undergång. För ärligt talat så förtjänar inte Sam & Max det ödet att inte bli ihågkomna eller att leva vidare.

Tydligen så tyckte Tomas Krognes flickvän det samma. Då hon gjorde en riktigt cool stickning åt honom. Jag kan dessvärre bara skryta om att jag äger en Sam & Max t-shirt och en affich (plus spelen så klart). Men jag hoppas äga en keps och en kaffe kopp med Sam & Max motiv inom kort!


Tomas flickvän har gjort den här tavlan. Tänk om man hade en sådan häftig tjej!


Jag gissar på att Max är gjord utav lera? i vilket fall som helst så är det en uber awsome skapelse./Robin
Gaming Ground Sverige

Anime fights - Best of the best


Only one can win. And It´s a fight to the death.

Som jag sagt många gånger förut så är jag inte så där jätte mycket för sentimentalt tjafs, gulli gull och sådant. Jag föredrar action, skräck och våld. I min mening så innehåller ALLA bra anime serier minst EN epic fight. Ni vet, ungefär som Luke Vs Darth Vader.

Jag kan minns några sådana anime fighter ifrån serier som t.ex Tenchi Muyo, Gintama, GTO och Hajime No Ippo. Min personliga favorit är dock den då rymd piraten Cobra tar sig an Kristallpojken. I övrigt så tycker jag Cobra är den coolaste anime karaktären som finns.

Extra cool är Cobra när han röstades utav Thomas Bolme (gillar ni Cobra så kan ni läsa min hyllnings artikel här!). Har ni någon favorit anime fight?/Robin
Gaming Ground Sverige

Veckans babe - Summer Walker


Jag älskar den här kvinna, seriöst.


Då Robin kubbade iväg till gymmet så fick jag äran ännu en gång att lotta ut veckans babe. Personligen så har jag alltid varit lite så där svag för just latino och svarta brudar. Ärligt talat så tycker jag att några utav världens vackraste kvinnor är just latino, svarta, eller mix utav de bägge (svart och vit är en grym kombo det med).

Den här gången så är det hip hop bruden Summer Walker (hon är halv latino/svart) som tar hem priset som veckans babe. Jag känner inte till hela hennes bakgrund men hon är då bra mycket mer än bara snygg kan jag säga. De flesta skulle nog tro att hon är en bimbo, men sådant är inte fallet.

Summer har så många projekt igång att jag själv knappt fattar hur hon orkar hålla igång allt. Dessutom så har hon bevisat bimbo motsatsen mer än en gång i diverse olika intervjuer, så ja, hon är lågnt ifrån dum. Streetwise och book wise som sagt var.

Som jag ser det så är hon både smart, snygg, framgångsrik, självständig och full utav självförtroende. En kanon brud helt enkelt och veckans babe kronan är nu hennes./Player X
Gaming Ground Sverige

Powerglove - Retro metal ftw!


Det här bandet är inte lite awsome. De är uber awsome!

Det lönar sig helt klart att ha bekanta lite här och där i våran värld. Annars hade jag med största sannolikhet aldrig hört talats om power metal bandet Powerglove. PG tar klassiska tv-spelslåtar och gör om de till metal musik. Imo så är de riktigt, riktigt bra.

Jag tycker dock att de borde försöka att få tag i en sångare i framtiden och skriva egna låtar istället (enligt de själva så har de försökt med just det tidigare utan att lyckas, så vi får väl se hur det blir med den saken framöver).

Ska de absolut ha tag i en sångare så är det någon i stil med Matt Barlow, Blaze Bailey eller Harry "The Tyrant" Conklin. I vilket fall som helst så har PG släppt 2 fett tunga album. "Metal Kombat for the mortal man" och Saturday "Morning Apocalypse", get them now!

Powerglove är:
Nick Avila — bass
Alex Berkson — guitar
Chris Marchiel — guitar
Bassil Silver — drums/Robin
Gaming Ground Sverige

Halo: Reach - Lol moment


Jag tycker ialla fall att Halo Reach är roligt. Så där håller jag inte riktigt med Player X.

Jag kunde inte undvika att läsa Player X total sågning utav Halo serien. Jag håller med på en del punkter, dock så tycker jag faktiskt att Halo Reach är riktigt roligt. Det kan hände hur mycket tokiga grejer som helst under en enda spelsektion över nätet.

Jag vet inte hur mycket som är buggar och hur mycket som faktiskt är som det ska. Men tro mig, det går att göra helt vilda saker ingame. Jag lyckades t.ex att hoppa ihjäl en fiende när jag råkade gå ut ur en farkost in mid air utav misstag, snacka om death from above xD

Vill ni få er ett gott Halo skratt så måste ni bara checka in videon här nedanför!/Jonas
Gaming Ground Sverige

Den komiska sidan utav Batman - AVGN är Batman!


Den sexigaste outfiten någonsin typ.

Det har varit lite upp och ner med spel serien Batman, dock så gillar jag NES spelen Batman (1989m Sunsoft) och Batman Returns (1993, Konami) och Rocksteady Studios Arkham Asylum. Och Rocksteadys kommande Arkham City ser btw ut att kunna bli hur grymt coolt som helst!

Any how, det finns som sagt var en hel del urusla Batman spel där ute och givetvis så var/är det AVGN uppgift att plåga sig igenom de. Dock är han inte ensam, nej, Jokern har nämligen tagit honom till fånga. Och tvingar AVGN att spela de absolut sämsta Batman spelen som någonsin existerat, medans han hånar AVGN.

En bättre start på dagen än så här kan ni inte få gott folk xD/Robin
Gaming Ground Sverige

Deep purple - Rock charm & magi


Trots att Ian Gillan idag är 65år gammal så slutar han inte att rocka för det.

Jag har underhållit mig med att lyssna på Deep Purple medans jag skrivit på min Fear 2 recension. Seriöst talat så måste gitarristen Ritchie Blackmore var en magiker utav något slag. För det finns i stort sätt ingen låt han spelat som inte trollbundit än.

Om ni frågar mig vilken banduppsättning utav Deep Purple som jag gillade bäst, samt album. Så skulle jag säga original-lineupen och "Machine Head" skivan. Inte för att låta som en ond bastard, men på sätt och vis så är jag glad för att Blackmore och Coverdale hoppade av Purple.

Annars hade ju inte Whitesnake existerat. Med det skrivet och sagt, tack och god natt!/Robin
Gaming Ground Sverige

Castlevania 64 - Rätt okej trots allt


Det första Castlevania spelet till N64 fick ialla fall över 70% i snitt (72.71% för att vara exakt).

Jag satt och kollade på AVGN recension utav Castlevania 64 och Castlevania: Legacy of Darkness (det sist nämda spelet är jag lite tveksam till om det är värt att köpa och spela idag) och jag reagerade lite över hans sågning utav Castlevania 64.

Sure, Castlevania 64 är kanske inte flawless och lika bra som t.ex Super Castlevania till Snes eller Castlevania 3 till Nes. Men det är likt förbannat ett bra spel i serien. Dock går meningarna i sär. Mellan fansen, spelmedia och AVGN.

AVGN sågade nämligen både Legacy of Darkness och Castlevania 64 (har ni inte sett videon så gör det). Fansen menar dock på att han är full utav skit och att hans fakta i videon är felaktig. T.ex att man inte kan höra någon musik i spelet. Sammanfattningsvis, fansen tycker att AVGN vinklat videon på så sätt att spelet framstår som mycjet sämre än vad det faktiskt är.

Jag ska inte ta någons parti i den här saken, dock så kan jag hålla med om en del saker som AVGN tog upp. T.ex att kontrollerna är rätt så B, att kamera vinklarna suger och att fienderna är rätt så skrattretande. Men trots det så är inte Castlevania 64 ett rätt igenom uselt spel, det är värt att spela igenom minst en gång ialla fall.

Legacy of Darkness där emot....not worth your time imo./Player X
Gaming Ground Sverige

Guldkornen från det förgångna


Kanske Lucasarts mest udda men coolaste spel de gjort.

Det är rätt synd att dagens ungdomar med största sannolikhet aldrig kommer att spela eller äns känna till titlar så som Chrono Trigger, Super Metroid, Shining Force 1+2,Sword of Vermilion, Zelda a link to the past, Deus Ex 1, Syndicate, ja, jag kan fortsätta i evigheter.

Därför har jag väl alltid känt lite så här att ett utav målen med våran blogg är att tipsa folk om guldkornen från förr. Skulle jag mot förmodan få barn i framtiden så tänker jag helt klart låta de spela epic titlarna från min barndom. Jag köper liksom inte det där skitsnacket att ALLA spel som är gamla är dåliga bara för att grafiken inte är i närheten utav vad den är idag.


Ett utav de bästa RPG spelena till Snes imo.

Jag satt t.ex och spelade det allra första Donkey Kong spelet på min Wii igårkväll, och trots att spelet har över 20år på nacken så var det ändå underhållande. Jag tycker ärligt talat synd om de som resonerar på det sättet, men det är deras förlust faktiskt. Vill man missa en massa grymma titlar och awsome gameplay så...not my problem.

Dock så vill jag poängtera ut att jag INTE är en hardcore Retro Gamer. Alltså att jag HATAR allt som är nytt. För det stämmer inte alls in på mig, jag spelar allt som är bra, gammalt som nytt. Fast det har väl blivit lite så att jag spelat mer äldre titlar än nya då min dator är skit.

Men, jag har en Wii och snart en PS3a, så nu kan jag spela lite nyare titlar ialla fall. Nu tänkte jag slå två flugor i en smäll. Videon här nedanför innehåller en hel del klassiska titlar från 80 och 90talet. Men hur många känner du igen? och vilka kan du nämna? show your gamer skills!/Robin
Gaming Ground Sverige

Space Quest - Döden finns precis över allt


Roger Wilco, aldrig förr har nog en huvudkaraktär dött så pass många gånger i en spelserie som Wilco.

Sierra var en gång i tiden totalt dominerande inom äventyrsgenren. Från i stortsätt 80 till slutet utav 90talet. Sedan vet vi ju alla vad som hände...men om vi håller oss kvar i deras guldera och fokuserar på deras rymdkomedi Space Quest.

Jag ska dock direkt erkänna att jag inte vart bekant med Space Quest förens runt 94-95 någon gång i och med Space Quest V: The Next Mutation. För den första delen space Quest: The Sarien Encounter, släpptes ju redan 1986. Så jag hade typ missat de 4 första delarna innan jag snubblade över del 5 (tackvare en kompis).

Men jag var ingen främling inför äventyrsgenren ska nämnas, då jag spelat Gobliins, Simon 1+2 mfl tidigare. Men, SQ var verkligen något helt annat. För mig som gillade (och fortfarande gör) liftarens guide till galaxen, så var SQ rena godis kalaset för mig.


Man var så där lagom överlycklig som liten kiddo över att få se tecknade lättklädda brudar xD

Dessvärre så skulle jag få upptäcka att döden var ett väldigt vanligt inslag i SQ serien (SSDD, Sierra Sudden Death Syndrome). Jag skämtar inte äns, döden kunde lura runt hörnet i stort sätt över allt. Därför tog man för vana att spara väldigt, väldigt ofta.

Men jag älskar verkligen hela grejen med SQ, dess sjuka humor, parodier på kända personer och rymd idioten Roger Wilco (som i sig är en enda stor parodi på allt som har med stereotypa hjältar att göra). Och jag vart riktigt glad när det släpptes en samlingsbox utav Space Quest  (Space Quest Collection, del 1-6 och alla delarna är omgjorda med VGA grafik om jag inte minns fel) år 2006.

Sjukt värt pengarna imo, om inte annat så kan man köpa samma samling via steam för 10 euro. Jag ska erkänna att jag inte hunnit med att klara så där värst jätte många SQ spel, men förhoppningsvis så kommer jag att ha mer tid framöver till det. 

Any how, köp SQ samlingen om ni tycker om humor och äventyrs spel. Ni kommer INTE att ångra er!/Robin
Gaming Ground Sverige

Sepultura - Trash Metal kungarna Brasilien


Sepultura var som bäst när Igor, Max, Andreas Kisser och Paulo Jr. spelade i Sepultura.

Jag poppade i Sepultura Chaos live DVDn i min video idag, och det gjorde seriöst talat min dag. Sepultura har jag lyssnat på ända sedan 1996-97 någon gång, när en klass kompis presenterade mig för bandet och deras album Roots, bloody roots. Jag anser dock personligen att Sepultura är som bäst när de spelar live.

Få band i världen levererar ett sådant pass tungt tryck live och publiken låter inte sin respons vänta på sig heller. Jag har då aldrig sett någon publik som stått passitv och kollat på när de spelat inför publik ialla fall. Själv skulle jag gå fucking ape shit om man fått se de live i under deras prime dagar.

Stage dive och brutal headbanging är ju ett måste liksom. Tänk er "Slave new world" och så står man typ längst fram i publiken, omfg! metal magic typ.

Jag har samtliga utav Sepulturas album (även de nya), DVDs i original (samt flera t-shirts). Men jag måste medge att jag saknar Max och Igor, Sepultura är liksom inte samma band längre. Det är lite som Axl Rose Gnr, bandet borde ha gått under namnet "Axel Rose & Friends" istället imo.

Men, men, man kan inte få allt. Jag minns dock Sepulturas storhetstid med ett brett leende och inre glädje. För jag VET att jag när som helst kan lyssna på deras klassiska låtar och minnas hur grymt jävla bra och stora de faktist var.

Tack och god natt!/Robin
Gaming Ground Sverige

Spelen som maxxade NES hårdvaran


Maskin som räddade hela spelbranchen ifrån Ataris E.T tabbe på 80talet.

Det har mer eller mindre varit en oskriven regel att de mest avancerade (ur en grafisk synvinkel) spelen släpps i slutet utav en konsols livscykel. För det tar ju som bekant flera år för utvecklarna att kunna krama ur det mesta hur hårdvaran.

Och ibland så lyckas spelutvecklarna med konststycket att göra spel som knappt borde vara möjliga att göra till ett visst format. Jag tänker då främst på Nes maskinen, då det tycks som om de flesta tekniska miraklena släppts till just det formatet.

Spel så som Batman: Return of the Joker, Metal Storm, Kirby’s Adventure, Contra, Journey to Silius, Little Samson, Super Mario Bros 3, Blaster Master. Listan kan göras mycket, mycket längre, men ni förstår nog min poäng.

Dock har ju flera kända utvecklare och spelproducenter sagt att en del spelstudios tenderar att vara lata vad det gäller att utnyttja kraften ur spelhårdvaran. Jag kommer t.ex aldrig att glömma bort en teknikvideo som jag såg för ett Atari Jaguar spel.

Sure, teknikdemot var gjort i nutid, men poängen låg i att de flesta utvecklarna back then bara utnyttjade typ max 70% utav Jaguarens kraft. Så utan att överdriva så hade nog Jaguar kunnat leverera spel i nästan samma klass som N64ans Golden Eye.

Men om vi återgår till Nes maskinen. Racketboy snickrade ihop en riktigt bra och komplett lista över Nes spel som tänjde på Nes maskinens gränser rejält back in the days. Den artikeln finner ni här!/Robin
Gaming Ground Sverige

Halo - Världens mest hypade och överskattade spelserie


Jag brydde mig inte om första Halo och jag bryr mig inte om de andra Halo titlarna heller.

Nu kommer väl Halo fanboysen att bajsa på sig utav ilska. Men jag bryr mig ärligt talat inte. Jag tänker nämligen såga Bungies så kallade succé FPS serie Halo. Vart någonstans ska jag börja såga egentligen, för det första så öste Microsoft in miljontals jävla dollar att marknadsföra varje ny Halo titel.

Kort sagt, MS hypade varje Halo spel så pass mycket att både spelmedia (de som recenserade eländet) och konsumenterna köpte skiten med hull och hår. Alltså att man blundade för alla brister osv för att "Men det är ju Halo! det är ju så satans jäkla coolt!". Man kan ju även fråga sig HUR många spelsidor och tidningar som vart mutade egentligen?

Jag menar, snälla, 9/10, 95%. Samtliga Halo delar har fått över 90% i snitt. För vad då om jag får fråga? för sin uppenbara mediokerhet eller vad?. Första halo släpptes 2001, vilket är samma år som Operation Flashpoint, Half Life 1 Blueshift och WWII online hade release. Det är ju fan pinsamt...och då ska det ju också nämnas att Quake 3 och första Unreal Tournamnet funnits ute på marknaden i över 2år redan (bägge släpptes 1999).


En sak som jag faktiskt tycker om med Halo är alla de vackra tjejerna man sett som cosplayat diverse olika Halo karaktärer.

Själv förstod jag inte allt buzz kring Halo när första delen hade release. Alla snackade om Halo som om det vore revolutionerande och gudomligt (det var irl på sin höjd en axelryckning men inte mer). Så när jag väl satte mig ner och spelade Halo 1 i en spelbutik så vart jag inte direkt så där jätte övertygad om allt det jag hört, sett och läst, jag fattade helt enkelt inte vad som var så satans jävla bra med Halo.

Jag var nästan helt ensam om att tycka att Halo var överskattat skit i min klass. "Eh, du vet inte vad tusan du pratar om! Halo äger", det var vanliga spottloskor som man fick ta om man talade det minsta negativt om den heliga kossan vid namn Halo. Någon motivering till dess storhet behövdes inte, dess namn var tillräckligt för att rättfärdiga dess överlägsenhet och perfektion.

Har man liksom spelat Quake, UT, CS i flera år sedan gammalt så har man rätt stora krav på något som målats ut som det bästa FPS spelet som gjorts, enligt spelmedia. Men som sagt var, jag var och är fortfarande inte imponerande utav Halo, och värre skulle det ju bli. Då Halo 2 och Halo 3 skulle få release ett par år senare.

För min del så tyckte jag bara att det vart mer och mer pinsamt för varje ny Halo titel som kom ut. För ni får ju tänka på att när väl Halo 3 släpptes (2007) så fanns ju titlar så som t.ex Bioshock, HL2 Orange box, Stalker, Call of duty 4 och Crysis (jag är dock inget jätte fan utav Crysis. En fin yta, men inget mer typ) ute på marknaden samma år också.

Imo så finns det heller INGET värre än Halo fanboys (förutom möjligtvis Wow fanboysen då). Påtalar man de uppenbara bristerna med serien så lackar de bäver direkt. T.ex att spelen saknar handling, story eller att det nästan bara är skrikande fjortisar som spelar Halo.

Personligen så ser jag ingen som helst anledning till att spela Halo 3 framför t.ex UT 2004, Team Fortress 2 eller CS Source. Och NEJ, Halo spelen har så fan i helvete heller förtjänat sina super höga betyg. Jag är ledsen, men jag var bara tvungen att skriva av mig, då jag är så sjukt less på att höra allt "Halo är så bra, Halo äger alla FPS spel!" hit och dit.

Faktumet är att Doom 2 i LAN är fan nästan mer underhållande än Halo 3.../Player X
Gaming Ground Sverige

Darth Vader spelar golf och kvinnor älskar golf


Vader må vara bajs på golf. Men vad spelar det för roll när han kan använda sig utav the force för att få bollen dit han vill. Och gnäller hans motståndare så får de smaka på the power of the dark side!

Då det är semester tider både för mig och många andra så gäller det att ta till vara på sin lediga tid så gott som det bara kan. För min del så gillar jag lång golf väldigt mycket, dessvärre så bor jag i en stad där det inte finns några golfbanor i närheten.

Men, då jag har turen att äga ett hus ute på landet så brukar jag bege mig dit på min semester. För det är bara någon mil till närmaste golfbana där ifrån. Jag må inte vara något golfproffs men jag har verkligen grymt kul, och jag har märkt en annan fördel också (utöver att man rör på sig och har roligt).

Jag vet inte om det här unikt för Sverige, men det verkar vara TOK många kvinnliga singlar som börjat spela golf helt plötsligt.


Det har sagts många gånger förut att golf är en tråkig och icke attraktiv sport. Ptja, jag håller inte med om den saken.

Vilket är en klar fördel för mig, då jag råkar vara singel. Det dröjde faktiskt inte särskillt länge innan en tjej gick fram till mig och började prata. På något vis så kom vi in på Star Wars (fråga mig inte hur) och Darth Vader, jag var inte sen med att kommentera att det finns ett roligt Darth Vader klipp på nätet där han spelar golf.

Hon förstod direkt vilket  klipp jag menade och började skratt. Ja mina damer och herrar, det här är nog första gången någonsin som jag lyckats få ett ragg genom att spela golf och referera till Star Wars. Win, win helt enkelt xD/Player X
Gaming Ground Sverige

De 7 mest irriterande online spelarna


Svar ja, det FINNS gamer troll också. Alltså personer som gör precis ALLT för att förstöra för andra spelare.

Inte äns i onlinespelens värld så slipper man undan idioter och troll. Jag var lite så där lagom bakfull imorse, så jag tänkte börja dagen lite lätt med en kopp te och L4D2. Jo tjejna hejsan svejsan, någon fucker fick för sig att trolla sönder hela gameplayet.

Typ i stil med ventrilo, fast den här personen var inte äns rolig. Han skrek som en liten bitch precis hela tiden, drog urusla skämt, sög minst sagt arsel på att spela och kanske värst utav allt. Han kunde INTE engelska, vare sig i via dialog eller i textform.

Jag vet inte exakt vilket land puckot var/är ifrån, men det lät som en tysk (vad ovanligt...). Vad tusan är grejen med att joina ett online spel för att förstöra? sådana här människor förtjänar fan i mig rejält med stryk. Iställt för att få en trevlig upplevelse och en bra start på dagen, så vart jag pissed off och grinig.


Ja, vem tusan gillar troll egentligen? förutom trollen själva då.

Jag kan med handen på hjärtat säga det att jag ALDRIG någonsin sabbat ett online spel för någon, det skulle aldrig fall mig in göra så. Jag gjorde mig själv påmind om VARFÖR jag för det mesta alltid bara joinar spel som är privata med lösenord, på så vis kan man stänga ut trollen och idioterna.

Oh well, jag är rätt glad ändå dock. Med tanke på att jag har den nyaste level tidningen på matbordet. På tal om irreterande online spelare btw,  youtube användaren  Lacey från Vsauce har listat de 7 mest dryga och jobbiga online spelarna.

Check It out!/Robin
Gaming Ground Sverige

Om du ska skriva snabbt, gör det då korrekt tack


Ett vanligt förekommande fenomen hos de som skriver väldigt snabbt på sitt tangentbord.

Själv har jag adrig riktigt fattat grejen med att personer försöker att skriva extremt snabbt antingen via sms, chat osv och själva meddelandena är helt oläsliga. Det är liksom en vis skillnad om man klarar av att skriva snabbt på sitt tangentbord, mobil eller whatever, OM allt ser okej ut.

Men jag vet inte hur många gånger jag fått helt obegripliga meddelanden ifrån kompisar ibland. Värst är nog de som skriver snabbat, dåligt och dessutom är alkoholpåverkade. Då kan man verkligen snacka om krypterade budskap i sann FBI klass.

Jag har fått en del roliga sms idag faktiskt. Vad sägs t.ex om följande meddelande.

"Su di hän u pu llt öo å dinks?"
vad tusan i helvete betyder det liksom? jag gissar på att det skulle stå "Ska du hänga med på lite öl och drinkar?". Nåväl, jag accepterar inbjudan och tackar för mig idag. För jag kommer nog att vara rätt så packad om ett par timmar xD/Player X
Gaming Ground Sverige

Resident Evil 2 hack/MOD - Run like hell!


Det finns typ hur jäkla mycket påskägg och extra godis som helst att finna/låsa upp i RE2.

Jag hoppas att ni njuter utav midsommaren för det gör jag. För ovanlighetens skulle så placerade jag mig framför min tv och spelade lite N64. Spelet som valdes vart denna gången Capcoms Resident Evil 2. Anledning till att jag valde ju RE2 till N64 är flera.

1.
Jag har hört endlösa diskussioner kring VILKEN version utav RE2 som är bäst. PC, PS1 N64 osv.
2. Det sägs finna saker i N64 versionen som inte finns i någon annan version
3. Ren nyfikenhet

I samma veva så fick jag höra från en kompis att RE2 är rätt så populärt att modda. Jag antar dock att det är PC version som är moddvänlig? any how, jag fann en rätt komisk video på en RE2 modd på nätet. Vad sägs t.ex om super snabba zombisar som jagar efter dig som målsökande missiler? check It out!/Robin
Gaming Ground Sverige

intervju med Brendan Becker aka Inverse phase


Brendan Becker aka Inverse Phase in action.

Innan jag överlämnar era ögon till själva intervjun med Brendan Becker så tänkte jag bara ge lite bakgrunds story hur det hela gick vägen. För det första så hörde jag talas om Inverse Phase via en bekant och för det andra så har jag alltid velat intervjua personer som jag ser upp till.

Så sagt och gjort, jag tog kontakt med Brendan och ordnade denna intervjun. Jag har nu beställt ett bättre headset och cam, så jag hoppas på att kunna köra på muntliga intervjuer framöver också. Men nu överlämnar jag scenen till Inverse Phase så enjoy!

TGG Robin
– First of all, thank you very much Brendan for taking your time to participitate in this interview with us. Would you be so kind to introduce yourself for our readers.

Inverse Phase -
Happy to be here, Robin! I’m an oldschool video game nerd that writes chiptunes. I’m best at writing NES music, but I delve into the C64 here and there, and I’m getting more into writing music on the MSX, Atari 800, and other systems.

TGG Robin
– When did you start to get interested in making your own music approxly?

Inverse Phase –
Let’s see... when I was super-young I took organ lessons, but at my age it was more like “piano for dummies”. I wasn’t very good, but at least I got comfortable with the piano. When the NES became king, I tapped out tunes from Tetris and other games on the piano like so many other game music heads. Then at the same time I got my first soundcard for my PC, I fell in love with the Amiga, MOD files, and trackers. My fate was sealed! Shortly after that, my music was played at a band concert and I did three game soundtracks for friends in grade school.

TGG  Robin –
I have listened through both your albums “The Midnight Chiptunes” and “Retrocovered”. I guess that It´s safe to say that you’re a big video game fan and that you love cartoon series? I would also guess that your something of a hardcore fan of Transformers?

Inverse Phase –
I’m an 80s kid for sure. Games, cartoons, you name it. I was into Transformers, but I wouldn’t say I’m hardcore; I did NESformers because I am a huge nerd but also because I’m into rock/metal and wanted to practice chiptuning guitar solos. Lion’s cover of the Transformers theme is also pretty epic.

TGG Robin
– What musical artists and bands would you say that have inspired you the most while you were growing up? and do you have like a favorite band or artist?

Inverse Phase –
That’s a tough question... In the 90’s I was a huge Prodigy head. I listen to the artists featured on my Retrocovered album. I also have a lot of prog metal and synthy spacy listening under my belt. There’s also tons of VGM influence. Quitting my list while I’m ahead!

TGG Robin
– How would you describe your music with your own words? It seems to be a mix of various things really.

Inverse Phase –
You’re right... I guess it’s just a bunch of influences with my own personal spin!

TGG Robin
– I noticed that you had a Half-Life T-shirt on one of your photos from a live gig. So I just have to ask... What do you think of the whole “Valve Half-Life 2 EP3” and their eternal cliffhanger thing from HL2 EP2? And what´s your thoughts on Portal 2?

Inverse Phase –
Actually, that’s not a Valve shirt! =] In the picture you’re talking about, notice the lambda making an M? I’m performing at a yearly video game and music festival called MAGFest (http://magfest.org/), and they often parody logos from games to pay homage to titles they love.

Your question still deserves an answer... I’m a PC gamer at heart. I prefer keyboard/mouse for FPS titles, but I run Linux these days and I don’t really like running stuff under Wine. I haven’t actually played through all of Portal 1 or 2, or HL2. Shameful, I know. I think they’re fantastic and hope to get to them someday. I am aware of the stories, though, and I hate cliffhangers.

 


The Midnight Chiptunes was released in 2009, and it´s like one big honour wave to the Guilty Gear series. An awesome album indeed!


TGG Robin
– Is it a bit of a hobby for you to make music, or is it something that you do full time? If no, then what do you do for a living?

Inverse Phase –
I’ve worked IT, databases, delivery and logistics, and other jobs. Music was always my hobby on the side, but recently the company I was working for had to lay off a bunch of people... and I was one of them. I decided to go full time with the music thing and I am now working on game soundtracks for upcoming indie games. Hopefully I can pay the bills with it! =]

TGG Robin
– What do you think of today´s music, music industry and MTV?

Inverse Phase –
I’m a little depressed by the state of the music industry and MTV. “Today’s music” is a bit general a term, though.... there’s a lot of music I like and a lot of music I’m not really into. That will probably always be the same.

TGG Robin
– Have you played a lot of live gigs and what do you think about playing live? Do you get the audience to stagedive to your sick beats? =)

Inverse Phase –
I’ve played maybe a dozen gigs by now. It’s fun, but it’s also challenging as a chiptuner because all of the music is written in advance. You have to do more to keep the crowd interested. I have a lot of fans but my crowds aren’t big enough to support stage-divers.... yet! =]

TGG Robin
– Could you tell us a bit about your nine-inch-nintendos project? Cus I think the whole idea is brilliant, really.

Inverse Phase –
Thanks! I’m a big Nine Inch Nails fan and so are many of my friends. I often considered doing NIN tracks but I wanted to do something more “special”, so I decided to do an entire tribute album, from start to finish, of Pretty Hate Machine. It will be called “Pretty Eight Machine” (you can chuckle now) and I will do the entire album from start to finish on eight different configurations. Expectations are high but I’m over halfway done with the project and I think I can safely say it’s some of my best work to date.

TGG Robin
– What kind of music do you like to listen to, in general?

Inverse Phase –
I listen to a lot of different types of music. I try to stay as open-minded as possible, but I find I can’t tolerate country/western music and some “pop40” for very long.A very good album that was released back in 2010. It could be yours for just 5 bucks (If you don´t feel like paying more for it, that is).

TGG Robin
– Do you have any plans on doing a follow up album to “Retrocovered” in the near future? Inverse Phase – Maybe! I do plan to do more in the future, but after I finish the NIN album, I think I’ll be releasing more originals... probably some game soundtrack material...

TGG Robin
– Now over to some gamer questions. What´s your favorite console or computer system?

Inverse Phase –
That’s a tough one, too. For consoles in the “8-bit wars”, I’m really fond of the NES sound, but actually I was originally a Sega Master System kid. Before that, I had an Atari 2600 (and a 7800). Also, during all of that time, I had a PC and I was doing quite a bit of gaming on that. If I had to choose, I would pick a PC with VGA and a soundcard over all of my consoles.

TGG Robin
– Anyone should be able to realize that you like the NES and NES games a lot. But do you have any favorites from that era? In my case, Zelda 1, Life Force, Metroid and Super Mario Bros 3 has always meant a lot to me.

Inverse Phase –
I enjoyed a great deal of titles and it’s hard to pick a winner, but I think many Konami games hold a special place in my heart. In fact, you mention Life Force, and one of the games I helped with while in school was inspired by it. The others were inspired by Dr. Mario and then we did a platformers (so that might as well be Super Mario Bros). As far as NES music goes, there really are too many to name again, but I’m a big fan of Mr. Hirokazu “Hip” Tanaka. I’d also like to meet the Follin brothers (Tim and Geoff, who appear to be pretty hard to contact) and Neil Baldwin (who I do chat with occasionally).

TGG Robin
– I got an off-topic question for ya. What do you think of Nintendos Wii-U unite?

Inverse Phase –
In a few words? I’m really poor, but I think Nintendo is very good at innovating and tries a lot of interesting ideas. I’m very curious to see where the Wii U goes. I just won’t be able to pick one up any time soon.

TGG Robin
– Have you ever played for Video Game Live?, If no, would you like to? Inverse Phase – I’ve never performed for VGL. I have been to several VGL shows as an audience member, backstage, and also as pre-event entertainment in hallways of the venues. I know Tommy, Jack, and the rest of the gang, and they sell my Guilty Gear album in their merch area, which is very nice of them. I have a few ideas of how my stuff might fit into their show, so if they ever ask me to become more involved, I’m definitely interested!

TGG  Robin
– The last question, what do you play at the moment?

Inverse Phase –
Gamewise? I have ongoing games I need to finish of Phantasy Star 2 Genesis/MD, Mother NES/Famicom, and Cave Story. Unfortunately they are all on hold until I have time. Also, for parties we “invented” a game called MAME Roulette which we often use to discover new/obscure arcade games.

Oh! Before we close, I’d like to slip in a good word for Dan Fornace (http://danfornace.com/) and also Embraceware (http://embraceware.com/). I’m currently doing game soundtrack work for both of them, so please pay them a visit!

----------------------------------------

The interview with Inverse Phase is over for now, but we hope to interview him again sometime in the future. We wish him the best of luck with everything, and buy his albums. Cus they are really, really good
/Robin E
The Gaming Ground

Rammstein - Äger live


Det räckte med att jag hörde Du riechst so gut från Live Aus Berlin albumet på högstadiet så var jag såld.

Av någon anledning så vart det här en sådan dag då man fick lust att lyssna på Rammstein och bara tänka tillbaks på den tiden då deras musik var som religion för mig under högstadiet och gymnasiet. Missförstå mig inte, jag älskar fortfarande Rammstein. Men det var väldigt speciella minnen som jag har fårn skoltiden.

Jag kommer t.ex ihåg en skolavslutning (troligen första ring på gymnasiet) när jag satt och lyssnade på Herzeleid albumet i en kyrka så att folk började kolla lite snett på mig xD eller när jag och ett par kompisar dundrade på med Live Aus Berlin skivan för fullt i min gamla lägenhet, så att grannarna med största sannolikhet kunnat sjunga med i låtarna om de velat och känt för det.

Dessvärre har jag aldrig haft nöjet att få se, höra och uppleva Rammstein liv. Var enda jävla gång som jag försökt att fixa fram biljetter så har det varit slut sålt. Och det suger rätt så jäkla hårt, med tanke på att Rammstein troligen är ett utav de bästa livebanden i världen.

Bara deras eldshower är ju ett kapitel för sig. Får se om man har turen att få se de live i år, det vore awsome i sådant fall!/Robin
Gaming Ground Sverige

Sonic fyller 20år!


Sonic 1 var troligen mitt allra första Mega Drive spel.

Det är helt sinnes sjukt hur snabbt tiden går ibland. Det är nu alltså hela 20år sedan det första Sonic spelet hade release (1991 den 23 juni) till Segas Megadrive (Genesis). Dock så har tyvärr Sega misshandlat både namnet och Sonic i bra många år också, då Sega släppt den ena skit Sonic titeln efter den andra.

Efter Sonic 3 (som hade release 1994, för alltså över 17år sedan) så har det då inte duggat tätt med kvalitéts titlar precis. Någon enstaka halv bra Sonic titel har det väl släppts, men man bygger ju inte riktigt upp ett kvalitétsmärke genom att släppa 20 skit titlar på ett par år och sedan några få hyffsat bra titlar.

Men nu har SEGA äntligen börjat fatta vad fansen vill ha. Sonic 4  t.ex är ett steg i rätt riktning och Sonic generations som har release i år till 360, PS3 och 3DS ser grymt jäkla nice ut. Så kanske, kanske kan Sonic få fira sin 20års dag utan att behöva skämmas allt för mycket.

Btw så ska tydligen Sonic Generations demot finnas uppe på PSN nu (jag antar då att den även finns via XBL?) vad jag förstår det som. Jag kan ärligt talat knappt beskriva med ord vad Sonic betytt för mig under min uppväxt. Jag hade Sonic kläder, pins, affischer, cd-skivor, badlakan, ja ALLT.

När Sonic var som störst så hade Mario inte en suck i helvete mot den blixtsnabba, coola igelkotten med röda sneakers och en kaxig attityd. Lyckas Sega och Sonic hitta tillbaks till den matchformen igen, ja, då kommer Sonic att bli nr 1 igen!

Men stort grattis på dig min snabba blå vän!/Robin
Gaming Ground Sverige

De olika gamer typerna - Vilken Gamer är Du?


Det finns många olika sorters gamer typer där ute. Men rent generellt så kan alla placeras i ett fack.

Vanligtvis så tycker jag inte om att sätta lappar på folk eller att placera människor i fack. Men i det här fallet så är det helt okej. Då jag spelat tv-dataspel sedan jag var typ 5år (alltså, över 20års spelande) så har jag lagt märke till att det finns olika typer utav Gamers och somliga är mer högljuda och dryga än andra.

Det finns Gamer huvudgrupper och undergrupper, jag kommer dock att fokusera på huvudgrupperna (annars skulle det ta hela dagen att rabbla upp allt). Personligen så hatar jag fanboysen och Elitist Gamers mest utav alla. De är utan tvekan de jobbigaste människorna som man kan ha att göra med inom gaming.

För det mest så har de även en vis tendens att trolla överlägset mer än alla de andra Gamer typerna ihop. Själv så ser jag mig som en true/Renaissance Gamer (det var även det resultatet som jag fick efter att ha svarat på flera frågor).

Så, vilken slags gamer är du? är du osäker på vilken typ av gamer du är, så ta ett test här!


Lolers xD

True Gamer
A True Gamer is one who consistently spends time playing PC and/or console games, at least three to four times per week. Hours spent playing can vary from only an hour per session to multiple hours per session. This consistent behavior must be present for a long period of time (i.e. more than 4 –6 months).

A True Gamer plays to have fun with the game and to have fun with friends. He/she enjoys winning, yet mostly is concerned with the pleasure of the entertainment.

A True Gamer also usually makes time to “fit in” a little time to play, no matter how busy he/she is. Playing games is fun and relaxing for the True Gamer.

A True Gamer enjoys playing a game AFTER finishing it; maybe not spend the same number of hours as before beating it, but will not sell the game after completing the main objectives.

A True Gamer DOES NOT buy a game, play and beat it in a span of one month, then never plays is again, then continues on with his/her life (this person could be considered a “regular gamer” or a “recreational gamer”).

Elitist Gamers

The right opposite to Retro Gamers. Elitist Gamers ONLY like new games and they HATE everything that´s been out on the market for the last 30years or so. If It´s not new, then It´s pure bullshit. And normaly Elitist Gamers just play on one system or one console, they also tend to call them self "Hardcore Gamers" even though they don´t know what an Hardcore gamer Is.

Fanboy/Fan girl
This kind of gamer only likes one system or console and hate people that don´t own the same system as they do.

Renaissance Gamer
The Uber-Gamer! This type of gamer enjoys ALL types of games! It doesn't really matter what situation they're in, the Renaissance Gamer is good to go! Chances are, this gamer has several games stashed away that most have never heard of.

Casual gamer

A casual gamer is a player whose time or interest in playing games is limited. Casual gamers tend to play games designed for ease of gameplay and don't spend much time playing more involved games. The genres that casual gamers play vary, and they might not own a specific video game console to play their games.[4][5] Casual gaming demographics vary greatly from those of traditional computer games, as the typical casual gamer is older and more predominantly female.[6] One casual gamer subset is the "fitness gamer", who plays motion-based exercise games.

Hardcore gamer
This article is about the term. For the website and magazine, see Hardcore Gamer Magazine.

In general, hardcore gamers have a disdain for games or consoles targeted at casual gamers; the Wii for example.[8] Although Nintendo had strong casual gamer support during the seventh-generation era, it has attempted to re-target its "core" gamers with titles such as MadWorld[8] and the handheld console DSi.[9]

Pro-gamer
Professional gamers play video games for money.[10] Whether a professional gamer is a subtype of the hardcore gamer largely depends on the degree to which a professional gamer is financially dependent upon the income derived from gaming. So far as a professional gamer is financially dependent upon gaming, the time spent playing is no longer "leisure" time. In countries of Asia, particularly South Korea and Japan, professional gamers are sponsored by large companies and can earn more than $100,000USD a year, in addition to the following that some obtain.[11] In the United States, Major League Gaming has contracted Electronic Sports Gamers with $250,000USD yearly deals.

Newbie
Newbie, or "noob", is a slang term for a novice or newcomer to a certain game, or to gaming in general.[13][14] It can have derogatory connotations, but is also often used for descriptive purposes only, without a value judgment. Two derived terms are "newb", a beginner who is willing to learn; and "noob", a derogatory name (an alternate spelling for n00b).

Retro Gamer
A retrogamer is a gamer preferring playing and collecting retro games - older computer, video, and arcade games. The term retrogamer is used mostly in the United Kingdom and Europe, while the terms classic gamer, or old-school gamer are more prevalent in the United States. The games are played either on the original hardware, on modern hardware via console emulation, or on modern hardware via ports or compilations.[15] Some retrogamers are in the business of refurbishing old games, particularly arcade cabinets. Some even make their own arcade cabinets.

Girl gamer
A girl gamer is any female who regularly engages in playing video games. According to a study conducted by the Entertainment Software Association in 2009, 40% of the game playing population is female, and women 18 or older now comprise 34% of all gamers. Also, the percentage of women now playing online has risen to 43%, up 4% from 2004. The same study shows that 48% of game purchasers are female./Robin
Gaming Ground Sverige

New Super Mario Bros - Retro charm i en ny förpackning


En helt klart måste ha Wii titel.

Jag har invigde min Wii idag med New Super Mario Bros och det kändes ärligt talat precis lika coolt som när min kompis fick en snes och Super Mario world. Jag liksom bara lös utav glädje när titelskärmen kom fram. Till en början så kändes det dock lite ovant att använda sig utav Wiimoten som kontroller (konstigt nog så funkar inte Classic dosan?), men det gick snabbt över.

Inlärningskurvan är nämligen tämligen låg, så man kommer igång utan problem på bara någon minut. Jag ska dock fixa en Wiimote till, så att en polare kan vara med och spela också (dubbel glädje ^^). Utöver New Super Mario Bros så spelade jag även en del Wii sports.

Dessvärre så kom jag på att jag behöver ett SD minneskort (annars kan jag inte spara mina sparningar m.m.), samt en LAN usb adapter. För jag vill ju gärna kunna ladda ner uppdateringar, spela online och köpa retro spel via Wii butiken.

Just nu ser jag dock mest fram emot att få sätta mig ner med Resident Evil 4 till Wii inom en snar framtid. Jag har både GC och PS2 utgåvan, men tydligen så ska Wii versionen vara den bästa. En negativ sak som jag noterade med Wiimoten (som jag inte direkt tänkt på fören nu), den går ju på batterin...

Frågan är hur många timmar man kan spela innan de tar slut? jag kör dock på uppladdningsbara batterin (två par), så det är ju bara att ha ett par laddade vid sidan om hela tiden. Så slipper man att hamna i en situation där man inte kan spela pga att batterien är slut =)/Robin
Gaming Ground Sverige

The Dark Knight Rises - Batman febern fortsätter


Enligt flera utav skådespelarna som medverkar i Dark Knight Rises så kommer del 3 utav Batman att bli den bästa i serien.

Av alla som spelat Batman så tycker jag bäst om tuffingen Christian Bale. Han är som gjord för rollen som en mörkare och tuffare Batman, och är man ett fan utav de nyare Batman filmerna så vet man att en uppföljare kommer ut i juli månad nästa år (juli 2012) vid namn "The Dark Knight Rises".

Ska man tro på vad som sagts om TDKR så kommer den att slå de tidigare filmerna. Det är inte heller helt otänkbart med tanke på vilka skådespelare som är med i filmen. Vad sägs t.ex om Tom Hardy, Christian Bale, Morgan Freeman, Anne Hathaway och Josh Pence?

Det sägs även att TDKR manus ska vara överlägset bättre än de tidigare Batman filmerna. Regissören Christopher Nolan är dock mer än förtegen om att bekräfta några specifika detaljer för TDKR och han har även satt munkavel på samtliga utav Dark Knight Rises skådespelarna också.

Men en sak är säker ialla fall, TDKR kommer troligen att bli en väldigt,väldigt bra film./Robin
Gaming Ground Sverige

AVGN Vs. Syobon Action


Det här spelet är fan uber svårt!

Japaner kan det där med att vara kreativa och hitta på helt sinnessjuka saker. Någon kom på idéen att göra en en extremt svår version utav Super Mario bros, slutresultatet vart Syobo Action (Aka Cat Mario). Ett freeware spel som skulle kunna driva vem som helst till vansinne.

När man tror att man är homefree så blir man dödad utav något helt oväntat, och dödad kommer man att bli. Om och om igen, av ALLT och inget. Det finns inga frizoner i princip, det mesta är dödligt. Inte äns AVGN klararade av första nivån utan att lipa illa.

Har man svaga nerver, kort stubin och ett våldsamt humör så är INTE en spelomgång utav Syobon Action att rekommendera. Då det troligen kommer att resultera i att en dator flyger ut genom fönstret...
/Robin
Gaming Ground Sverige

Resident Evil Directors Cut - Super Zombien


RE Cut fanns/finns som PAL version, men den är inte lätt att komma över nu mera. Dock, så kan man idag köpa spelet via PSN.

Många köpte Capcoms omgjorda version utav Resident Evil 1 Directors cut ENBART för att få tillgång till den medföljande demo versionen utav Resident Evil 2. Hela grejen med RE1 cut var att Capcom försökte att kompensera fansen för att RE2 blivit fördröjt ytterligare ett par månader.

Själv har jag en sådan satans tur att min morbror hade en chipad PS1 enhet (Multi X-chip), så vi kunde ju spela både RE2 demot och RE1 cut spelet (Usa import). Och då jag fick tillgång till den japanska version utav RE1 (Biohazard 1) relativt tidigt så hade jag typ klarat ut RE1 för evigheter sedan när RE1 cut väl kom ut.

Men jag välkomnade tillskottet. Även om inga större förändringar gjorts sedan sist så var titeln ändå värd pengarna. Då det finns nya platser att utforska, nya kläder att låsa upp, nya spellägen, fienderna finns inte på samma ställen som tidigare och föremålena har byt plats.


Det finns flera nya kostymer och kläder att låsa upp i Resident Evil Directors Cut.

Så kort sagt så blir det som om att återuppleva RE1 igen. Personligen så är mitt starkaste minne ifrån RE Cut super zombien ifrån köket (jag kommer inte ihåg den exakta placeringen, men jag vet att det finns en trappa lite längre bort i samma rum).

Zombien ifråga måste typ vara urfadern till L4D och 28 dagar senare zombiesarna, för det här fanskapet kubbar snabbare än Maradona på knark. Man får springar runt köksbordet flera gånger med zombiesen i hasorna och timea in rätt tillfälle att vända sig om och blåsa huvudet utav eländet.

Jag har även ett svagt minne utav att det fanns nya vapen i RE Cut också? i vilket fall som helst så är RE Cut både värt att äga och spela igenom med samtliga spelbara karaktärer./Robin
Gaming Ground Sverige

Adventures of Rad Gravity - Våld i rymden


Jag såg spelet för första gången i Nintendo Magasinet på tidigt 90tal.


NES hade/har verkligen en hel del udda titlar i sitt spelbiblotek. Jag satt vid middagsbordet imorse och bläddrade igenom ett riktigt gammalt ex utav Nintendo magasinet från 90talet någon gång. Så fick jag syn på Adventures of Rad Gravity.

En Nes titel som jag och ett par kompisar hyrde ett X antal gånger back In the day´s. Rad Gravity var troligen ett utav Interplays allra första spel som de utvecklade själva. Det kanske inte ser ut att vara mycket hurra över, men låt er inte luras. För Rad Gravity är faktiskt än idag riktigt underhållande.

Spelet är typ en blandning utav Duke 2 och Commander Keen. Det på så vis att det är en blandning utav både charmig grafik, humor, men även våld. Personligen så minns jag spelet för dess fysikmotor (gravitet), relativt höga svårighetsgrad och helt galna bandesign.

Det är nog typ 15år + sedan jag spelade Rad Gravity senaste, kanske är det dags att ge spelet en ny chans?/Robin
Gaming Ground Sverige

NCAA Football 12 - Let´s play some ball!


Årets utgåva tycks slå alla de tidigare titlarna i NCAA serien.

Jag förstår att 360 ägarna grinar illa över att EA inte släpper NCAA spelen utanför amerika. Och som alla redan vet så är 360n INTE regionsfri. Tillskillnad emot EAs madden serie (som släpps över hela världen), så släpps ju inte NCAA utanför amerika.

Så det är ju bara PS3 ägarna som kan njuta utav serien. Personligen så förstår jag inte riktigt logiken i det hela. Varför inte släppa NCAA som PAL för både 360 och PS3? det lär ju knappast vara att efterfrågan är på tok för liten (inte om man utgår ifrån hur många som vill ha just en PAL version ialla fall).

I vilket fall som helst så har NCAA 2012 utgåvan release den 12 juli (ni kan boka PS3 utgåvan här hos oss!) och förhoppningsvis så får jag nöjet att testa på PS3 versionen i juli. Jag ser fram emot det ialla fall!

Produkttext:
"NCAA Football 12 lets you experience the rise to dominance of a young, up-and-coming gridiron star hoping to make his way to a college superpower of choice and eventually a national championship.

Experience the pride and pageantry of gameday Saturday like never before as you go from high school superstar to top college player to head coach in Road to Glory and Dynasty modes. With an enhanced in-game presentation, new traditions, and an all-new collision system, make an impact by leading your team to the National Championship with NCAA Football 12."


Features:

- Dynasty Mode - Dynasty Mode in NCAA Football 12 is all about customizing your experience. Through the Coaching Carousel you can start out as a head coach and climb the coaching ladder to your dream job. With Custom Conferences you can alter the landscape of college football by editing conference membership, conference rules, and BCS bowl tie-ins to your liking.
- Conference Customization - Create new rivalries and alter the landscape of college football forever by realigning conferences throughout college football. Build new 16-team super conferences, create conference schedules, decide BCS bowl tie-ins, and more.
- Authentic Gameday Traditions - Feel the true emotion of college football as your team runs onto the field with new pre-game traditions like the Sooner Schooner and Ramblin' Wreck, and celebrate big plays alongside school icons like Chief Osceola, Uga, and Tommy Trojan.
- Enhanced Tackling Engine - Your college gameday experience rises to a whole new level with an all-new momentum-based collision and tackling system that allows you to control a player through the moment of impact.
- Road to Glory Mode - Live your journey to a national championship like never before as you explore your high school years like never before, including: games, practices, tracking colleges that you are interested in and your progress in earning a scholarship./Robin
Gaming Ground Sverige

Om du ska gå på dejt fokusera INTE på ikea hyllan


Ett klassiskt misstag som kan resultera i ett rött kort.

Det är inte alltid så där jätte lätt att klara sig felfritt genom en dejt, speciellt inte om det är världens puma som man ska träffa. Jag gjorde själv en riktig dunder tabbe en gång i tiden, jag skulle gå på dejt med en kvinna och äta ute på en restaurang.

Allt gick super bra ända tills min dejt tog av sig jackan och blottade världens u-ring. Det var i stort sätt omöjligt att INTE notera hennes bröst. Jag är knappast heller ensam om att inte kunna hålla ögonen i styr. Men så gick det också där efter.

Jag fick ett rött kort och dejten vart avblåst, tjejen ifråga såg jag inte heller något mer efter det där. Men jag lärde mig en viktig läxa ialla fall, höll ögonen över axel höjd och undvik att vrålglo på ikea hyllan likt en hungrig varg./Player X
Gaming Ground Sverige

Defcon - Världens största hacking konvent


Satan vad jag vill besöka den här mässan!

Förväxla inte huvudrubriken med spelet som innehar samma namn, nej, jag syftar på den stora hack/geek  mässan Defcon som äger rum varje år i Las Vegas Usa. Jag har komiskt nog aldrig hört talats om konventet förut, vilket i sig är rätt konstigt, med tanke på alla forum som jag är medlem på.

Any how, jag kollade upp Defcon precis och omfg, det känns som om jag hittat mitt andra hem nästan. Inte nog med att det är likasinnade som skapat konventet ifrån början (det hela startade 1993) och besöker den, jag upptäckte även att humor är en stor del utav det hela.

Ringer namnet "Melvin Guzman" (samma kille som felstavat sitt eget namn på Facebook *facepalm*) några klockor hos er? (googla) om inte så kan jag sammanfatta en väldigt rolig och sann historia för er lite kort. Melvin fick en dag en snilleblixt att bryta sig in i ett hus och sno en Mac dator. Oturligt nog för Melvin så var dess ägare en hacker och ett datorgeni.

Det hela slutade med att ägaren (hackern) till den stulna Mac datorn spårade upp tjuven Melvin efter ett par månaders tid (tjuven ifråga är btw ungefär lika smart som en encellig organism), för tjuven använde ju sig utav en hackers dator, en dator som dess ägare nu i smyg övervakar och samlar in bildbevis osv ifrån i realtid och bollar vidare till polisen.

Men för att göra en lång historia kort, hackern fick tillbaks sin mac dator och Melvin vart känd som tjuven som snodde en hackers Mac och vart pawnad xD

Jag skrattade så pass mycket att jag nästan pissade på mig och ramlade ur kontorsstolen. Det här får ni inte missa för allt wow guld i världen!

Och Defcon konventet vill jag helt klart besök i framtiden, för det tycks finns hur många sköna personligheter som helst på plats som man kan träffa på och prata med där./Robin
Gaming Ground Sverige

Journey to Silius - Remixar


Definitivt en NES titel som man ska spela.

Folk kollade lite snett på mig på bussen idag. Anledningen till det stavas Journey to Silius, ett NES spel som jag minns med glädje. Jag satt nämligen och nynnade till flera utav låtarna till JTS på vägen hem. Musiken är väldigt clatchy och den sätter sig på äns hjärna väldigt lätt.

Jag antar att jag var lite väl inne i groovet att jag helt och hållet glömde bort att det faktiskt fanns andra människor runt omkring mig xD det ska dock nämnas att JTS är en grymt bra action titel för NES också. JTS är troligen en utav de bästa NES action titlarna som gjorts.

Konstigt nog så är det rätt få som hört eller äns känner till titeln idag. Inte äns de som är uppväxta med NES känner till JTS (de flesta utav de ialla fall). Det tycker jag är väldigt synd, då de missat en väldigt bra titel. Jag vet inte om JTS finns via Wiiware nu mera (det hoppas jag verkligen att det gör!), så att fler människor får en chans att upptäcka den bortglömda pärlan från NES gulderan./Player X
Gaming Ground Sverige

Veckans babe - Alexandra Johansson


En utav sveriges vackraste kvinnor imo.

Det är nog första gången som jag skriver om veckans babe så här pass sent på dygnet, men bättre sent än aldrig som man brukar säga. Denna gången så är det en blogg bekant till mig som tar hem titeln som veckans babe. Och tjejen ifråga är ingen mindre än Alexandra Johansson (mer känd som "vadfanskajagheta", vilket är hennes blogg namn).


Det finns i princip inga kläder, hårfärger eller frisyrer som Alexandra ser dålig ut i.

Jag hörde väl talas om henne för kanske ett år sedan, och det var lite utav en slump. Egentligen så kollade jag efter tränings bloggar, så dök hon upp. För jag försöker ju som bekant kämpa mig ner till 78kg (jag kämpar vidare dock!).

I vilket fall som helst, jag trodde först till en början att Alexandra vara en drama Queen och allt det där. Men sådant var inte fallet, för hon är ju hur trevlig och go som helst =) jag känner inte Alexandra personligen, men hon har alltid tagit sig tid att svara på mina frågor osv.


Trots att Alexandra gillar att parta en hel del, så är hon ändå väldigt down to earth (och ej bitchig).

Själv skulle jag inte bli så där jätte förvånad om Alexandra blir en känd model i framtiden, för det finns seriöst talat inga kläder som hon ser dålig ut i. So there you have It, veckans babe är nu ett faktum. Jag hoppas bara att det löser sig med hennes onda knä som hon haft problem med en längre tid...

/Robin
Gaming Ground Sverige

Altered Beast - Welcome to your doom!


Rise from your grave!


Själv förstår jag inte riktigt vad somliga personer gnäller om, så jäkla dåligt är faktiskt inte Segas klassiker Altered Beast. Speciellt inte Arkad version (som imo är den bästa versionen), där emot så kan jag hålla med om att PS2 titeln Altered Beast från 2005 är rent skräp (troligen därför spelet bara släpptes i Japan och i EU, sedan hann väl recensionerna ifatt skiten...)     

Med ett snittbetyg på 50% så kan man inte göra annat än att undra vad utvecklarna WOW Entertainment tänkte med? eller snare, INTE tänkt med. Somliga menar dock på att det var som bäddat för att bli en kalkontitel då inte äns originalet var något att hurra över, utvecklarna liksom bara tiggde om att få bli sågade världen över.

För man kan ju inte precis påstå att bandesignen, konceptet, kontrollerna osv från första Altered Beast håller dagens standard. Men, det hade kunnat bli ett riktigt coolt spel om det genomförts på rätt sätt. Ett beat em up skulle det så klart vara. fast med ett fantasy tema.

Nu lär det dock vara ganska slutgiltgt att det inte blir något mer spel i den serien. Då licensen blivit totalt besudlad. Själv så minns jag MD och Arkad versionen med lite glädje ialla fall./Robin
Gaming Ground Sverige

Hellboy 3 - Kommer De Toro att göra filmen eller ej?


Ron Perlman passar grymt bra som Hellboy.

Om ni gillar Hellboy filmerna lika mycket som jag gör så längtar ni nog också efter Hellboy 3. Dessvärre så har det ju varit rätt tyst kring det filmprojektetl, och Guillermo De Toro som gjort de två första filmerna är en väldigt, väldigt upptagen man.

Han har hur många bollar i luften som helst samtidigt. Där ibland flera filmprojekt och så jobbar han med tv-spelet Insane också. Det är ju över 3år sedan som Hellboy 2 - The Golden army hade release (2008) och det har surrats om en uppföljare ända sedan dess, då filmen vart en stor succé.


Den kvinnliga versionen utav Hellboy är bra mycket sexigare, inte sant?

De Toro höll tidigare på med J. R. R. Tolkiens filmen The Hobbit ihop med Peter Jackson. Men Toro lämnade projektet 2010 den 28maj pga utav alla förseningar. Förseningar som vart pga filmstudion MGM, så The Hobbit vart tillslut Jacksons bebis.

Men då Toro är en arbetsnarkoman precis som jag, så har han ju haft fullrulle ända sedan 2008 och Hellboy 2. Men, efter att han hoppat av The Hobbit så ska han ha blivit grymt sugen på att avsluta Hellboy trilogin. Det återstår dock att se om Toro tar på sig uppgiften att göra Hellboy 3 eller inte, tiden rinner liksom ut i sanden då Ron Perlman inte är någon ungdom längre (gubben är ju för tusan över 60år nu...).

Jag vill ialla fall ha en uppföljare till Hellboy 2, fler som känner som jag?/Robin
Gaming Ground Sverige

Postal 3 - Spelbranchens egen badboy v3.0


Vad ska Postal dude hitta på för dödligt bus idag då tro?

Jag kommer inte ihåg exakt vilket år det var, men det var någon gång på 90talet. Jag såg en rätt udda reklam annons i PC Gamer för ett spel som jag vare sig sett eller hört talats om förut. Running With Scissors kallade spelföretaget sig självt.

Det ringde inga klockor i mina öron, men annonsen för deras spel såg cool ut tyckte jag. Kort där efter så kom en recension via PCG och ett spelbart demo. Jag hade aldrig tidigare fått nöjet att spela som en psykopat/seriemördare som gått berserk förut.


Jag undrar just hur mycket droger och alkohol Running With Scissors konsumerar i samband med sitt spelskapande?

Det här var något helt annat, det var helt galet, sjukt och äcklande, det här var Postal. Jag gillade första Postal och Postal +, men del 2 var inte min grej. Det kändes liksom inte lika roligt och charmigt längre, det kändes som om Running With Scissors bara fokuserat på att kasta in så många provocerande grejer som möjligt i Postal 2, och struntat helt och hållet i allt vad bandesign, spelkänsla och spelglädje heter.

Postal 2 var kul i någon kvart på sin höjd typ, sedan avinstallerade man skiten. Postal 1 var liksom något helt annat, jag fann det dessutom tämligen underhållande. Men nu står Postal 3 inför dörren (titeln är dessutom en multi-format titel. PC, 360 och PS3), och del 3 verkar vara bra mycket mer lovande än Postal 2.


Postal serien är lika förknippat med våld, massmord som med lättklädda "riktiga" brudar.

Jag antar att ni redan sett den senaste trailern som visades upp under årets E3 mässa? grafiken kanske inte får någon att göra i brallan, men Postal 3 är helt klart den snyggaste delen i serien så här långt. Den sjuka Postal humorn är dessutom helt intakt.

Vad sägs t.ex att gå loss på människor med en aggressiv grävling? jag noterade även att man nu kan välja mellan att vara god och ond (Fable, fast hardcore versionen). Jag förstår dock inte riktigt baktanken, det känns ju lite som om att sitta och kolla på censurerad porr.

Man spelar ju knappast ett spel som Postal för att vara god? då kan man ju lika bra spela vilken annan speltitel som helst mer eller mindre. Klart som fan att man ska vara ett ondskan själv, sprida förödelse och död vart än man går.

Så nej, jag förstår inte poängen med den val möjligheten. Men kommer Postal 3 att bli bra då? det får vi veta om ett par månader, för Postal 3 har nämligen release i år.

robin
/Robin E
The Gaming Ground

Fallout 3 - Moddvänligt och kul till tusen


Klart att man måste ha lite retro pinup brudar med i Fallout ^^

Jag har spelat en hel del Fallout 3 nu när sommarlovet dragit igång, och då jag har mer ledig tid än tidigare så har jag även kunnat sätta mig ner och kollade igenom diverse olika moddar. Då det är Bethesda som gjort Fallout 3, så är Fallout 3 precis lika moddvänligt som Oblivion var och är.

Jag har nog installerat runt 30st olika moddar så här långt. Samtliga förhöjer spelkänslan och realismen. T.ex så dör man direkt vid ett headshot, och man måste äta mat för att inte förlora hälsa.Vem tusan behöver dörrar när man kan köra en "Gevalia,när du får oväntat besök
" genom rutan?

Jag har även lagt in en modd som gör att man kan sakta ner spelet (slowmotion/Max Payne style). Det kanske inte är så verkligt, men det är ack så jäkla coolt. Nya vapen har också tillkommit via en handfull modd installationer.

En annan cool feature är jag nu kan tackla omkull folk i sann NFL anda. Dock så gäller det att passa sig så att man inte rushar in med huvudet före i en vägg, och knockar sig själv.


Det har kommit en helt ny extremsport till byn. Brottas med brinnande
rednecks och samla stilpoäng yihaaa!

Utöver det så kan jag antingen skjuta,hugga eller slå av vilka kroppsdelar som helst på mina fiender (mer eller mindre), och blod, ja, det finns det i massor. Det känns nästan som om man spelar Braindead (gräsklippare scenen) ibland ärligt talat. Men jag gillar det.


Pttt, Wolverine kan gå och gömma sig. Cus daddy´s got a brand new bag!

Själv så förstår jag inte hur folk INTE kan tycka om Fallout 3. Det är väl typ bara de mest inbitna Hardcore Fallout fanboysen som whinar över Fallout 3. Potentialen i fallout 3 via moddning är enorm! min äldsta bror suckar typ djupt över att han inte äns kan spela Fallout 3 pga sin sunkiga dator.

Jag förstår honom, för det här är grymt jäkla kul!/Jonas
Gaming Ground Sverige

KMFDM - Tysk/Amerikansk Industrimetal


KMFDM har varit aktiva ända sedan 1984.

Det lönar sig uppenbarligen att kolla igenom gamla musikmagasin ibland. För jag fann en grupp precis som jag aldrig tidigare hört talats om. Jag syftar på KMFDM, lustigt nog så har jag dock hört en utav deras låtar tidigare ("Juke Joint Jezebel" från första Mortal Kombat filmen), men det fick mig tydligen inte att fastna för deras musik tillräckligt mycket för att checka upp fler låtar.


Snacka om TNT laddade meloner.

Tysken Sascha Konietzko formade Industrimetal gruppen KMFDM så tidigt som 1984 i amerika. Då jag gillar industri, elektronisk musik och Metal så var det här rena kalas fyndet för mig. Och med tanke på att KMFDM hunnit med att släppa 17st album sedan 84, så har jag en hel del nytt material att lyssna igenom.

Deras senaste album "WTF?!" (hade release i år) är verkligen grymt jäkla neat. Lucia Cifarelli (sångare) tycks ha fått mer svängrum nu än på tidigare KMFDM album. Vilket i min mening bara är bra, då hon har en fin röst. Jag har bara lyssnat igenom ett par låtar ifrån WTF och några äldre album, men imo så låter KMFDM som en blandning utav Rammstein, Kraftwerk och Fear Factory.

Jag tycker helt klart att ni ska låna ut era öron en stund till KMFDM om ni gillar industrimetal i övrigt. Själv vart jag ett fan utav gruppen idag.

KMFDM är:

Sascha Konietzko
Lucia Cifarelli
Jules Hodgson
Andy Selway
Steve White/Robin
Gaming Ground Sverige

Streets Of Rage Remake - PC Recension


Titel: Streets Of Rage Remake
Utvecklare: Bombergames
Format: PC
Genre: Beat em up
Releasedatum: 3 april 2011 
Svårighetsgrad: Hard
Spenderad tid: + 100 timmar
Snittbetyg internationellt: ????


Man kan välja att spela i vilken ordning som helst. Det finns nämligen inga krav på att spela igenom banorna i en vis ordning.

Jag trodde ärligt talat att jag aldrig någonsin skulle få uppleva ett nytt Streets of Rage spel. Med tanke på att SOR3 släpptes 1994 (över 17år sedan) och den påstådda uppföljaren (SOR4) för Dreamcast lades ner nästan lika snabbt som den påbörjade (SOR4 projektet startade dock redan 1999).

Uppföljaren till DC skrotades för att de som gav tummen upp eller ner för olika projekt hos Sega hade noll koll på Streets of rages historia (bra jobbat där *facepalm*). Resten vet vi, åren gick och inget nytt SOR spel kom ut.


I SORR så finns det nu ännu mer olika slag och kombos. Dessutom så går det alldeles utmärkt att ha med sig en A.I styrd medspelare.

Men så hände det något runt år 2003 någon gång. Ett gäng grafiker, kodare, designers och musiker hade fått nog utav SEGA och att det aldrig hände något med SOR serien. Bombergames är teamet som gjort något åt saken. De ligger nämligen bakom hela Streets of Rage Remake projektet.

Jag hörde talas om SOR-Remake för ungefär 3år sedan och jag har följt deras arbete väldigt noga sedan dess. Men jag började bli orolig när åren gick och ingen final version släpptes. Sure, det fanns ju beta versioner att ladda ner. Men det var mer eller mindre dött på uppdaterings fronten under en väldigt lång period.


I princip ALLT har blivit uppdaterat eller utbytt i SORR. Grafiken, musiken m.m.

Men så en dag så fick jag höra att den slutgiltiga versionen utav SORR nu fanns uppe och redo att laddas ner och avnjutas. Jag bokstavligen kastade mig över min dator och började nerladdningen. Nu ska jag återberätta vad jag upplevt under flera veckors tid och under hundra och åter hundratals timmars spelande.

Det kändes som att komma hem, fast till ett mycket vackrare, charmigare och coolare hem. Inte nog med att grafiken, musiken och bandesignen fått sig en total remake. Det finns nya fiender, bossar, spelbara karaktärer, vapen (maskingevär och granatgevär bla), kampanjer och mellansekvenser.

Jag lade även märke till att Bombergames utvecklat SOR Remake på så sätt att det känns lite arkadaktigt, fast på ett positivt sätt. Det är lite svårt att förklara för någon som inte spelat på en riktig arkadmaskin förut, men menyerna och allt känns väldigt Arkad.


För pengarna som man samlat på sig under spelets gång så kan man låsa upp hemliga karaktärer eller köpa diverse annat gott och smått i shopen.

En annan riktigt cool sak är att man nu kan välja att ha med sig en A.I styrd medhjälpare (ska man spela på den svåraste svårighetsgraden så kan det nog vara en fördel att göra det). Och har man låst upp alla de spelbara karaktärerna så kan det bli en sådan udda duo som t.ex Mr X och Axel Stone.

Min favorit karaktär är dock Mr X livvakt Shiva och den duon som jag gillar bäst är Shiva och Max Thunder (en gigantisk brottare). En högst dödlig kombo utav blixt snabba kamsports sparkar och slag, råmuskel styrka samt tunga/smärtsamma wrestling grepp/kast.


Oavsett vilken del utav SOR man spelar, så kan man använda sig utav special attacken (alltså att polisen hjälper än. Såvida man inte är Mr X, Shiva eller någon annan ond karaktär).

En annan häftig feature som Boombergames kastat In är att man har möjlighet att välja sin egen väg under spelts gång och det påverkar också vad som händer på skärmen, så kallade alternativa ruter. Man ska dock tänka sig för INNAN man väljer väg. För det är inte alltid till äns fördel att välja en vis väg.

Det kan bli lättare, men det kan mycket väl bli svårare också. Men summan utav det hela blir ju att omspelningsvärdet blir enormt. Men det är mer. Det finns flera olika spelläggen i SOR Remake och det ska gå att spela online också, med eller emot sina vänner.

Som ett troget SOR fan så kan jag säga så här mycket. Streets Of Rage Remake är spelet som Sega önskat att det själva gjort, det är det bästa SOR spelet i serien och det är det bästa Beat em up spelet som någonsin gjorts.

Plus

+ Bättre grafik
+ Gott om nya karaktärer
+ Ny musik
+ CPU spelare
+ Stort omspelningsvärde

Minus
-  Jag hade gärna velat ha fler slagkombos och en block funktion

Handling/story:  -/10

Knappast  det som man bryr sig om i SOR serien.

Spelkänsla: 9.0/10

Det finns inte mycket som slår känslan att sätta en perfekt kombo på Mr X för att sedan slamdunka honom i golvet. Eller att veva runt med en katana på dansgolvet och se sina fiender flyga åt höger och vänster.

Grafik: 8.2/10

Kanske inget som man hetsar upp sig över idag. Men nog är SOR Remake något utav det snyggaste som gjorts inom beat em up genren.

Ljud/Musik  9.2/10

Yuzo Koshiro musik har och kommer ALLTID att vara odödlig, tidslös och epic.

Kontroll: 8.8/10
SOR serien har mer eller mindre alltid lidit utav halv sega kontroller. Men Bombergames Remake har blivit bättre på den fronten utan tvekan.

Livslängd: 9.0/10

Med tanke på  att SOR Remake innehåller SOR 1,2,3, flera extra kampanjer, upplåsbara karaktärer, alternativa slut och annat godis. Så har man att göra så det räcker i bra många timmar framöver.

Totalt: 52/60
Efter 8års slit så lyckades Team Bombergames färdigställa sitt drömprojekt. De vill skapa den bästa Streets Of Rage upplevelsen och ge serien en total makeover. De lyckades med precis allt det, dessvärre så satte Segas advokater krokben för SOR Remake. Synd, med tanke på att SOR Remake är det bästa som någonsin gjorts inom Beat Em Up genren och den bästa versionen utav SOR som släppts.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Big Buck Bunny - Tungvikts kanin på ingående


Inget ätbart går säkert ifrån Big Buck.

Då det är söndag så tänkte jag börja dagen lite lätt med Blender Institutes 3D animerade film Big Buck Bunny. Jag har alltid gillat tecknad och 3D animerad film. Toy Story var dock den första 3D filmen som jag såg, men efter det så skulle jag komma att se bra många fler 3D filmer.

Big Buck Bunny är en sådan film, dock så rör det sig om en kortfilm i det här fallet. Fast en väldigt bra och rolig sådan. Jag hoppas verkligen att skaparna Sacha Goedegebure och Ton Roosendaal fortsätter att göra film., själv skulle jag inte bli så där jätte förvånad om de producerar en långfilm inom kort.

Check It out!/Robin
Gaming Ground Sverige

Pantera - In my heart forever


THE Trash metal band of all time.

Det här vart en sådan där dag då jag bara hade lust att fira med Pantera hela dagen lång. Det utav flera anledningar. Äntligen så har Maud Olofsson fått tummen ur och avgått. Grattis till det, du har bara blåst oss skattebetalare på över 100miljarder kronor (Hon gav tummen upp att köpa ett gammalt kärnkraftverk i Tyskland, som tyska folket nu kräver ska rivas typ)

Personligen så anser jag att staten borde frysa ALLA hennes tillgångar och att hon ska ställas inför rätt för allt skit som hon ställt till med. De där pengarna hade kunnat bli en så välbehövlig vitamininjektion för våran infrastruktur.

T.ex att fixa till järnvägarna och ordna fram nya SJ tåg som faktiskt fungerar. Eller varför inte ha lagt pengarna på skolorna och de äldre istället? men som sagt var, det var feststämning i stugan och fin ölen togs fram.

Anledning nr 2
till att fira ligger i det faktumet att det mycket väl kan bli ett omval till hösten. Det kommer garanterat att bli en verklighet om det blir en elhöjning till vintern i år igen, samt att SJs tåg upphör att fungera igen, samt att Grekland klappar ihop (då blir det en dominoeffekt i HELA EU troligen, tackvare Euron) osv.

Men, men. Vi får se vad som händer. Jag tänker ialla fall njuta utav nuet och kolla på mina Pantera live videos och dricka ett par öl. Ha en grym kväll gott folk!/Robin
Gaming Ground Sverige
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy