n1wzAdy

Gott nytt år!


Och må 2012 bli ett ännu bättre år!

Jaha, då är det bara mindre än 2timmar kvar på det här året. 2011 har varit ett väldigt blandat år. Både vad det gäller bra och dåliga saker, och då menar jag inte bra inom spel. Utom inom underhållning och världen i stort. Men istället för att gå in på allt det dåliga, så tänkte vi på The Gaming Ground fokusera på det som är bra istället.

Jag tänkte börja med oss själva. Nya sidan (TGG v 1.0) kommer upp imorgon (exakt tid går ej att säga, men mellan 10:00-13:00), och vi har gått igenom all feedback som ni givit oss. Det som efterfrågats mest är tävlingar, anime, intervjuer och recensioner.

Så vi ska försöka att leva upp till allt det. Så här långt har vi dessvärre bara hunnit med två intervjuer (det är rätt så tidskrävande att genomföra, samt så ska man ju få någon att ställa upp också. Vilket också tar tid). Tävlingar kan jag dock redan nu säga att vi kommer att fixa redan under januari månad.

Utöver det så har 2011 varit ett riktigt bra spelår. BF3, Gears of War 3, Skyrim, Zelda Skyward Sword, Portal 2 mfl. Så på den fronten har jag inte mycket att klaga på alls faktiskt.

Vi på TGG vill även passa på att tacka alla våra läsare som besökt och stöttat oss under det gångna året. Tack, vi älskar er!

Våra mål för The Gaming Ground 2012:

- Bli en utav Sveriges allra kändaste underhållningsportaler på nätet
- Öppna The Gaming Ground v 2.0
- Dra igång en massa coola tävlingar, där vi lottar ut grejer till våra läsare
- Fixa intressanta intervjuver med intressanta människor
- Få tag i 7 personer som vill skriva för oss
- Ladda upp mängder med videos på youtube
- Komma igång med våran egen webbserie på allvar
- Besöka en massa mässor/Mvh The TGG Crew

Tom Green - En galnare komiker får man leta efter!


Be one with the animal xD

Det finns komiker och sedan finns det Tom Green. Troligen det tokigaste som kommit ut ur Kanada sedan "kids in the hall". Saken är dock den att Tom är lika galen på riktigt som han är på film och i tv. Därav att han också råkat ut för en "del" saker.

Bland annat så pallade inte Drew Barrymore med honom, hans hus brann ner och så fick han testikel cancer. Trots det som jag just nämnt så fortsatte Tom att leverera det ena galna upptåget efter det andra.

Några utav mina personliga favoriter är när han kastar tomater på Marilyn Mansons biff vakter, snor pengar från en vattenfontän och ger dom till en bank och när han får för sig att droppa sin polare Glens kläder ifrån ett flygplan över en åker.

Kort sagt, Tom Green är bara för galet bra för att missa!/Robin E
The Gaming Ground

Raychul Moore - Hur man detjar en gamer brud


Raychul Moore, en gamer/geek tjej som inte direkt döljer att hon gillar likasinnade.

Man skulle helt klart kunna säga att gamers och geeks är en speciell sorts typ utav människor (utan att placera någon i ett sterotypt fack). Vad jag menar är att de tänker, klär sig och ter sig på ett speciellt sätt. Jag själv känner mig t.ex mest hemma ihop med andra geeks och gamers.

Det finns liksom alltid något att prata om, man är typ låstas kusiner från sekund ett. Därför gillar jag också att besöka spel, scifi och andra nördevent, för det känns som en enda stor släktfest på sätt och vis. Men det kan trassla till sig lite på det sociala planet vad det gäller det motsatta könet (jag säger inte att det är så för alla, men en del).

Därför har Raychul Moore ryckt ut till de killarna som känner sig i behov utav lite tips & råd, på hur man dejtar gamer/geek tjejer. Lyssna och lär boys (och tjejer för den delen med!)/Player X
The Gaming Ground

S.T.A.L.K.E.R - The Soundtrack


GSC, ge oss Stalker 2. Annars så skickar vi Justin Bäver till er på LIVSTID!

Det är inte alltid allt går som man vill i livet, så är det tyvärr. Shit happens som man brukar säga. Sådant tycks också fallet med GSC Stalker 2 vara (som jag skrev om för någon dag sedan). Stalker 2 var det spelet som jag såg mest fram emot, då med samtliga kommande stor titlar inräknat.

Varför? ja, för att förstå det så måste man givetvis ha spelet Stalker själv. Men om jag säger så här, stämningen, skräcken och atmosfären i Stalker slår precis ALLT som jag spelat i mitt liv. Sedan gillar jag hela konceptet, story och handlingen. Att allt äger rum där Tjernobyl olyckan tagit plats.


Blodsuckers, några riktigt dryga och elaka jäklar. Håll de på ett behagligt avstånd!

Samt att många karaktärer i spelet pratar ryska/ukrainska. Det skänker liksom ett ännu större och autentiskt djup till spelkänslan. Det finns även gott om minnesvärda scener i Stalker, både sådana som är scriptade, och icke sådana.

Jag minns t.ex en mörk och regnig natt, och mitt uppdrag bestod utav att ta ut en sniper i en militärbas. Samt att hjälpa några rebeller att komma in i basen. Stämningen var så spänd att man nästan kunde ta på den. Jag hade night vision goggles på mig, och mitt gevär tryckt emot bröstet. Det dröjde inte länge innan helvetet skulle braka loss.

Väl inne i basen så kunde jag se eldlågorna och skottlossningar i mörkret, från precis alla håll och kanter. Musiken gör också sitt för spelkänslan, den fungerar liksom inte bara som en stämningshöjare. Den fungerar även alldeles utmärkt att lyssna på utanför sitt kontext.

Så enjoy!/Robin E
The Gaming Ground

SMW2 Yoshi's Island - Myspys till/för Snes


Ett MÅSTE att ha i samlingen.

Fråga mig inte varför, men sent igår kväll så vart jag sugen på Nintendos Yoshi´s Island för Snes (1995). Jag antar att jag ville komma bort från allt vad krig, död och elände heter för ett tag. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte spelat Yoshi´s Island på säkert minst 15år nu.

Men det spelar egentligen ingen som helst roll, spelet är helt intakt och fortfarande lika charmigt, mysigt och underhållande. Jag vet inte om ni håller med mig, men det finns en hel del spel för just snes som verkligen har fått en slags odödlighets status.

Alltså att det inte spelar någon som helst roll hur gammalt spelet är, tidenstand har inte haft någon som helst effekt på titeln i fråga. En handfull exempel på sådana spel är t.ex Super Metroid, Chrono Trigger, hela Donkey Kong Country serien, Secret of Mana, Super Mario World 1 och just Yoshi´s Island.


Rent grafiskt så är SMW2 YI verkligen maxat. Nintendo lyckades verkligen krama ur den allra sista droppen utav kraft ur Snes enheten.

Jag har en kompis som brukar (och fortfarande) whinar och inte förstår VARFÖR jag spelar mest delens gamla spel. Svaret är väldigt enkelt. Jag spelar pärlorna från förr och de tiltalar mig oftast så många gånger mer än flera utav dom nyare titlarna som finns ute nu.

Men jag kör på gott och blandat oftast. Jag spelar en äldre titel parallellt med en ny. Så att ni inte tror att jag är helt inskränkt och har tunnelseende gentemot dom nyare spelen, för sådant är INTE fallet. I min mening så är Yoshi´s Island ett utav Shigeru Miyamotos bästa verk, och musiken som Koji Kondo gjort är excellent.

Finns det några fler Yoshis Island fan bland några utav våra läsare kanske rent utav? =)/Robin E
The Gaming Ground

Dave Mustaine + Metallica = True!


Dave har varit ledsen i ögat ända sedan utsparkad ur Metallica 1983.

Omfg! jag fick just en riktigt sen julklapp. Men vilken jävla julklapp det vart sendå. Jag hade ärligt talat aldrig trott att jag skulle få se Megadeth Dave Mustaine spela ihop med hela Metallica gänget! omfg liksom!. Dave, Kirk, Lars Ulrich,  James Hetfield och Robert Trujillo, framförde Metallica låten "Phantom Lord" live at the fillmore i San Francisco Usa den 11 december i år.

Jag är seriöst talat mållös utav glädje. Kanske kan Dave gräva ner stridsyxan och sova lugnt om nätterna nu...jag är i vilket fall som helst väldigt glad för hans skull. Man ser på honom att han är extremt glad också. Så luta er tillbaks och njut utav lite klassisk 80tals Metallica!

Metal 4 ever \m//Robin E
The Gaming Ground

Gamer Chick - Humor för de allra geekigaste


Roligt värre, eller ja, om man gillar geek humor that Is.

Jag vet hur rollspels hardcore ni är, men jag hör till den skaran som växte upp med Drakar & Demoner. Det var penna och papper rollspel för hela slanten så att säga. Jag började dessutom riktigt, riktigt tidigt med D&D, jag kan inte ha varit mer än 7-8år (80talet).

Men det var inte bara själva spelet, tärningarna, att skapa en karaktär och leva ut sina vildaste drömmar i en helt egen världen som lockade mig. Jag fann även ett stort nöje i att läsa igenom de bibel tjocka D&D böckerna. Det fanns ju hur mycket information som helst om allt och inget.

Vapen, magier, städer, rustningar, raser osv. Jag älskade allt det där, och det gör jag fortfarande. Så jag fann Gamer Chicks debut video tämligen underhållande och rolig. Ni får helt enkelt kolla på videon och avgöra om det är eran grej eller inte själva =)/Player X
The Gaming Ground

Dead Island When the shit hits the fan, clean It up!


Dessvärre så är de döda inte tillräckligt döda i Dead Island. Så man får jobba hårt för att se till att de levande döda, förblir döda.

Det spelas dead island för fullt i mitt hus just nu. Det är jag och mina bröder som spelar. Jag var väl sist ut på banan, men bättre sent än aldrig antar jag. Jag har bara spelat i någon timme så här långt, but so far so good, som man brukar säga.

Så här långt kan jag dock säga att jag gillar visa aspekter mer i DI än de i t.ex Killing Floor eller L4D. Man kan göra fler coola grejer, det finns mer vapen också. Samt går det alldeles utmärkt att leka Carmageddon för den delen också, då fordon finns tillgängligt i DI.

Det låter kanske lite udda, konstigt och sjukt att man kan skratta så illa att man nästa pissar på sig i ett sådant spel som Dead Island. Med tanke på att det rör sig om action/horror, med zombisar, monster och allt vad det innebär.

Men förklaringen till det är rätt simpel faktiskt, förutom att DI är grymt roligt att spela. Så kan man göra en del fuckt up grejer också. T.ex så kastade jag ett järnrör i huvudet på en zombie och hoppsparkade fanskapet i bröstet så att han flög ut genom fönstret på 10e våningen (eller något sådant).

Så ja, DI har helt klart en hel del komiska moment inbakat i sig. Det är lite Evil Dead över det hela ibland faktiskt. I vilket fall som helst. Om ni checkar in videon här nedanför så får ni ett prakt exempel på vad jag just nämt.

Enjoy!/Robin E
The Gaming Ground

Epic win - Förvandlar dig själv till epic win!


Fixa din to do list lika a boss!

Let´s face It, alla har vi tråkiga vardags och arbetsuppgifter som måste lösas varje dag. Och hur många gånger har man inte önskat att det fanns något sätt att genomför samtliga uppgifter på ett roligare sätt? så att man liksom vart mer motiverad att verkligen slutföra dom?

Well, fear no more. För Rexbox har utvecklat världens coolaste app för Iphone och Ipad, dess namn är givetvis Epic Win (vad annars?). För vilket namn skulle vara mer passande för en app som uppmuntrar och motiverar än att slutföra sin dagsagenda på det coolaste tänkbara sättet?

Låt mig förklara, Epic Win är något så awsome some en digital to do list med ett rpg inslag. Man lägger in sina vardagsuppdrag i en slags to do list, sedan får man erfarenhetspoäng, belöningar osv. Jag har precist pröjsat 22kr för Epic win via itunes, så räkna med en recension framöver!

Produktbeskrivning:
"EpicWin is an iPhone app that puts the adventure back into your life. It’s a streamlined to-do list, to quickly note down all your everyday tasks, but with a role-playing spin. So rather than just ticking off your chores and reminders, completing each one earns you XP to improve and develop your character in an onging quest to improve stats, gain riches, and level-up.

By getting points for your chores it's easier to actually get things done. We all have good intentions but we need a bit of encouragement here and there. Doing the laundry is an epic feat of stamina so why not get stamina points for it?!

The to-do list is fully-featured and supports repeating tasks, displays reminders for overdue events and allows time-critical events to be assigned to specific days, while more aspirational quests can be set to "someday" so you don't lose sight of your goals. And each task completed is destroyed by your avatar, so get your Undead Warrior tobeat-up your laundry, or your Treeman to headbutt your overspilling inbox.

The app is supplied with 3 animated avatars (with a further 2 to buy as In-App-Purchases) which grow in characteristics that represent your own life. Will you be a Maiden of Juggled Priorities, or a King of Win? The lifestyle you lead will decide."


Features:
- To-do list with a Role-Playing-Game spin
- Streamlined and fast to use
- Range of avatars to level-up with
- Destroy your chores in animated battles
- Points & rewards for completing your tasks
- Loot to discover and share/Robin E
The Gaming Ground

Batman - Streets of Desolation Metal


Batman föredrar att ha Jokern i sitt grepp. Bild gjord utav GRP.

Batman är i mina ögon den allra coolaste utav serie hjältar (som inte har några superkrafter). Bruce Wayne är ju en helt vanlig människa, men en väldigt stark, tuff och modig sådan. Jag menar, han har ju tagit sig an allt ifrån småstads slöder, gangsters till superskurkar så som Jokern, gåtan och pingvinen.

Jag älskar de nya Batman filmerna med Christian Bale i huvudrollen som Bruce Wayne/Batman. Han är som klippt och skuren för den rollen. Konstigt nog så har Batman licensen varit någotsånär skonad ifrån kalkoner de senaste 20åren (det finns ett fåtal dåliga speltitlar och filmer, men inte i närheten så många som t.ex Spider-man).

Jag tror dessutom att den kommande filmen The Dark Knight Rises kommer att slå precis ALLT som gjorts inom Batman franchisen. Samma sak är det med de nyare Batman spelen, Arkham City och Arkham Asylum är hur sjukt bra som helst!

Men trots allt det jag just nämnt, så är Batman till Nes (det första spelet) min allra största favorit. Musiken är dessutom både epic och odödlig!/Robin E
The Gaming Ground

The very best of nyhetsankare fails 2011


Satan vad jag lolade åt det där xD

Det är rätt svårt att hålla sig för skratt när någon failar live i tv-studion. Extra jobbigt blir det ju just för att det är live, det går ju liksom inte att klippa bort. Det enda man kan göra är att försöka skämta bort det hela och vara professionell. Men ibland så vill det sig inte riktigt på den fronten alls.

Jag har ärligt talat inte skymtat så där jätte många tabbar i svensk television. Men i amerikansk nyhetsmedia så händer det betydligt fler tabbar. Samlingsvideon här nedanför listar några utav de värsta för det här året. Bruden som sa "blä blä blä" och räckte ut tungen var bara för skön xD/Robin E
The Gaming Ground

Another World 15th Anniversary - Ett måste!


The good old day´s. Fast med bättre grafik, ljud osv.

Another World
var ett action/äventyrs spel som släpptes 1991 (gjort utav Eric Chahi) till diverse olika format. Jag plockade upp den till Snes. Var jag plus en kompis som lånade spelet utav en bekant. Vi hade läst om spelet i Super Power och tyckte att Another World var värt att pröva.

Det påminde om inget annat vi kört (Flashback var det enda liknande spelet som jag kört på den tiden). Det var pussel, action, äventyr och spänning. Allt i ett. Vem minns inte scenen där man ska gunga buren som man sitter fast i fram och tillbaks tills den ramlar ner (med dig + en nyfunnen vän) rätt ner i huvet på en vakt?.


Den grafiska stilen i Another World har älskats utav miljoner människor i över 20års tid nu. Fast i 15th anniversary så är grafiken nu ännu bättre!

Samma sak med dom ingame videosekvenserna som rullar vid givna tillfällen. Det var väldigt hightech back then. Nu får man chansen att uppleva spelet igen. Fast under bättre förhållanden. Det finns en uppdaterad version som släpptes 2007 (Another World 15th Anniversary) som bland annat innehåller högre upplösning, teknisk handbok, en nästan 18min lång intervju med designern Eric Chai och Jean-Francois Freitas om utvecklingen av Another World.

För små slantar så får man ta del utav ett stycke mästerverk (mellan 100-200kr). Som blivit förbättrat till dagens standard. Don´t miss out!

Gillar ni dessutom Another World så kan det vara värt att checka in "Heart of the alien" som mer eller mindre är en inofficiell uppföljare till Another World. Den släpptes dock enbart till Sega CD. Den fick dock rätt blandade reaktioner i spelmedia, men är man nyfiken utav sig så kan man ge den en chans ialla fall.

 /Robin E
The Gaming Ground

Road Rash är bäst till 3DO enligt fansen


Trots att den här version sägs vara den bästa. Så har jag vare sig hört något om det förut, och inte heller har jag spelat 3D versionen tidigare.

Det här blir en lite annorlunda artikel för min del. Det på så vis att jag trodde att jag visste ALLT om Road Rash serien. Med det så syftar jag på musiken, hojarna, videosekvenserna och de olika formaten, samt versionerna som släppts genom åren.

Men en version utav Road Rash hade jag tydligen lyckats att missa helt. Till mitt försvar så kan jag dock säga så här mycket. EAs 3DO konsol floppade stenhårt, jag har för mig att nypriset (launch priset, 1993 den 27 augusti) låg på (då) i runda svängar 700dollar.


När 3DO hade release 1993 i augusti, så låg retail priset på hela 700dollar! sinnessjukt är bara förnamnet...

Vilket typ var 3-4gånger dyrare än säg Megadrive eller ett Snes (med en helsikes massa tillbehör + spel på köpet). Det skyhöga priset vart 3DOs fall, troligen så trodde väl EA & Trip Hawkins själva på fullt allvar att cdspelaren, FMV (googla!) videos och den grymma grafiken skulle väga högre än dess pris i konsumenternas ögon.

Trots det, så släpptes nästan 150 olika titlar till 3DO. Innan den slutligen gick i graven 1997, efter 4 hårda år utav motvind. Men för att återgå till Road Rash till/för 3DO. Av det jag läst, sett och hört. Så ska tydligen 3DO versionen ha bäst grafik, ljud och musik kvalité. Samt så finns det grejer i 3DO versionen som inte existerar till de andra formaten.

Men som sagt var, jag skulle helst ville spela det här själv, för att kunna understryka sanningshalten kring allt det här. Ingame videon ser ialla fall sjukt nice ut =) så enjoy!/Robin E
The Gaming Ground

Jessica Truscott - Cosplayar Malon från Zelda


Jessica Truscott hör utan tvekan till en utav de allra vackraste kvinnorna jag sett i mitt liv.

Jag har älskat Australien långt innan jag äns visste vart landet låg på kartan. Anledning till det stavas AC/DC, men med tiden så har jag kommit att älska Australien för så mycket mer än bara världens bästa rock band. Jag gillar surfing, öl och deras kvinnor också.

Av en ren slump så snubblade jag över Jessica Truscott (troligen för att jag kollade på Zelda videos precis, och Jessica gillar Zelda också). Vart någonstans ska jag börja egentligen? jag tappade hakan i golvet när jag såg henne, hon ser typ ut som en ängel (fast med rött hår).

Sedan så såg jag att hon gillar att cosplay (speciellt som Malon), så sagt och gjort. Jag bestämde mig helt enkelt för att skriva om Jessica, för det förtjänar hon verkligen! (kanske borde hon ställa upp i någon cosplay tävling? om hon nu inte redan deltar aktivit på den fronten. Konstigt vore det annars tycker jag)


Jessica är grymt like Malon från Zelda, tycker ni inte?

Tycker ni om bilden här ovanför så finner ni fler på Jessica här!
/Robin E
The Gaming Ground

The last of us - Naughty Dog levererar nytt


Naughty Dog gör sin egen tolkning utav I am legend?


Jag hoppas verkligen inte att folk på fullt och blodigt allvar trodde att Naughty Dog bara skulle nöja sig med Uncharted och mjölka vidare på den licensen in i det oändliga. Givetvis inte, det är en väldigt kreativ studio som vi har att göra med här.

Naughty Dog har aldrig varit något för upprepningar tidigare. Så när de avtäckte deras nästa spelprojekt "The Last Of Us" (vilket är en PS3 exklusiv titel), så vart jag ärligt talat inte så där jätte förvånad. Det var ju trots allt bara en logisk vidarutveckling för Naughty Dogs del.

Då jag gillar Will Smith och hans roll i "I am Legend", så kunde man givetvis inte låta bli att lägga märke till likheterna mellan filmen och The Last Of Us (vilket bara är positivt imo). Det är rätt uppenbart att The Last Of Us handlar om överlevnad för en liten grupp människor (kanske rent utav de allra sista människorna på jorden?).

Samt om samarbete och planering. Men på vilket sätt allt det här kommer att utspela sig och hur, är en helt annan historia. The Last Of Us har ialla fall fått stämpeln survival horror action/adventure. Så det kanske är en mix utav Uncharteds action, äventyrs moment och lite Silent Hill?

Vi får se hur det blir med den saken. Debut trailern som visades upp under Spike Video Game Awards, fick ialla fall en hel del människor att hoppas på något alldeles speciellt, unikt och helt underbart.

Så, kan Naughty Dog leverera?/Player X
The Gaming Ground

Monty Python - Filosofernas kamp!


Bara det roligaste gänget någonsin!

Bara för att vädret är grått och riktigt trist, så behöver det inte genomsyra äns vardag. Monty Python har räddat många utav mina riktigt tråkiga och dryga dagar. Jag skulle nog kunna säga (utan att överdriva) att Python gänget satte ribban för sann kvalitéts humor redan tidigt i deras karriär på 60-70talet.

Dessvärre så är det typ bara John Cleese, Michael Palin (har ett reseprogram) och Eric Idle som är vid aktiva nu mera (som jag förstår det). Det var dessutom Monty Python som fick mig att bli intresserad utav humor & underhållning på allvar.

Imo så finns inget eller inga som slår Python gänget. Ta bara deras geniala fotbolls sketch här nedanför. Där tyska och grekiska filosofer gör upp på fotbollsplanen xD/Robin E
The Gaming Ground

C&C Tiberian Sun - The Soundtrack


Imo så är C&C Sun ialla fall bra mycket bättre än säg C&C4 och C&C Red Alert 3.

Fråga mig inte varför, men utav någon oförklarig anledning så ville mina öron lyssna på musiken ifrån Command & Conquer Tiberian Sun idag. En C&C titel som verkligen delade upp fansen i ett älska, respektive hata läger. Jag kommer så väl ihåg den beryktade recensionen för spelet i svenska PC Gamer.

Jag har för mig att de gav C&C sun 90-92% i betyg, eller något sådant. Något som de blivit pikade för i snart 13år nu. Somliga menar på att de var lite väl generösa med betygsättning på C&C Sun (som enligt många i presenterade mycket nytt).


I C&C Sun så ställs Nod och GDI mot varandra ännu en gång. Fast andra fraktioner dyker upp också, mutanter och en hel del NPC tiberium varelser (som attackerar allt och alla, när väl de så kan).

Till PCG försvar så ska det dock nämnas att det var en engelsk (eller amerikansk?) kollega som skrivit recensionen (den var/är bara översatt). Ett mer realistiskt och ärligt betyg vore något mellan 80-88% (max).

Men i ärlighetens mening så är ju faktiskt inte C&C Sun så jäkla dåligt. Grafiken var långt över standardmåtten mätt för en RTS titel på slutet utav 90talet, uppdragen och fraktionerna var både intressanta och underhållande. Samt så var/är soundtracket (som till stor del består utav elektronisk musik, rock och ambient ljud) väldigt, väldigt bra.

Vilket är helt och hållet Jarrid Mendelson och Frank Klepacki förtjänst. Ni får dock lyssna på musiken och bilda eran egen uppfattning, men jag älskar C&C Suns soundtrack ialla fall!/Robin E
The Gaming Ground

Perfected Doom 3 V6 - Your worst nightmare


Det finns gott om onda varelser i Doom 3 som vill dig ont. Som tur är så finns det även gott om vapen.

Jag flög bokstavligen ur min kontorsstol igårkväll. Jag tror jag börat närma mig slutet utav Doom 3, så motståndet har också börjat bli därefter. Det vill säga att de mest bisarra utav monster börjat träda fram ur mörkret och skuggorna.

Som om det inte vore nog, det finns monster som är osynliga också, som ENBART syns när de attackerar än. Det är en rätt creepy känsla att vandra runt i något slags lab/fabriks komplex, med geväret tryckt mot bröstet. Det vart lite utav en AVP moment igår, då jag hittade ett plasmagevär som hade en fastmonterad motiontracker på sig.

Så att man både kan höra och se monstrenas rörelse på den minimala displayen på geväret. Jag kan nog lugnt säga utan att överdriva, att adrelinet pumpade rätt rejält igårkväll, det roliga hade dock inte äns börjat. Jag skulle komma att möta flygande helvetes huvuden och någon övergödd svävande demon också (som utan problem kan döda en med en enda träff).

Jag har sagt det förut, men det tåls att sägas igen. Moddar man Doom 3 till perfektion, så är det fan i mig DET läskigaste spelet ever. And i freaking love It!/Robin E
The Gaming Ground

Hur man dödar gordon freeman


En geekigare hjälte än Gordon Freeman får man allt leta efter. Han är ialla fall en utav de kändaste nördarna i världen.

Enda sedan Half-Life 1 expansionen Blue-shift hade release för över 10år sedan (2001 för att vara exakt), så har det går rykten om att det SKA gå att döda mr Gordon Freeman i spelet. Men tillbaks på det tidiga 2000talet så var ju inte internet, youtube osv lika stort som det är idag.

"Picture or It diden´t happen" typ. Vad jag kan minnas så såg jag inte heller något bevis på något sådant inom spelmedia heller. Men precis som vanligt så går allt bara man vill. Vilket youtube användaren "xXStevYYYXx101" också bevisat effektivt i sin video.

Time to die mr Freeman!/Player X
The Gaming Ground

Paul Gilbert - Rockar loss NASA style


Troligen en utav de allra roligaste gitarristerna att se live, då Paul ALLTID bjuder på sig själv.

Idag vart det en riktig Paul Gilbert dag. Jag har lyssnat på flera utav hans album och flera utav hans allra kändaste låtar. Vad ska jag säga, killen är helt jäkla makalös på gitarr. Paul varit aktiv i hur många jädrans år som helst nu, men hans senaste skapelser är verkligen de som jag gillar bäst.

Ta bara låten "The Rhino" t.ex. den både svänger och gör mig glad. Det mesta som Paul gjort är dessutom musik som får än att må bra inombords imo. Paul är även rätt känd för att vara smått komisk utav sig både live och i studion, han tar inte sig själv på för stort allvar om jag säger så.

Nu mera är han en superkändis i Japan om jag inte minns helt fel, där han jobbar som programledare och gästar diverse olika shower. Så jag hoppas att Pauls låt "Scarified" kan göra er glada också =) enjoy!/Robin E
The Gaming Ground

Infinity Blade 2 - Svinga svärd till IP4 & Ipad!


En efterlängtad har det visat sig.

Jag ska väl börja med att säga att jag inte äns spelat första delen utav Infinity Blade. Men det hindrade då inte mig ifrån att fatta tycke för dess uppföljare Infinity Blade II. Då jag bara råkar ha en Ipad 2 i min ägo, och eftersom jag gillar hack & slash action.

Så passade mig IB2 som handen i handsken. Det var tidigare ett jäkla hallå över buggar och annat icke önskat. Men utvecklarna Chair Entertainment har tydligen åtgärdat det nu, för jag har då inte upplevet några buggar så här långt.

I vilket fall som helst. Det man kan förvänta sig att få uppleva när man spelar IB är följande. Intensiv melee action, adrenalin pumpande attacker, kombos och slakt utav både fiender och bossar. För 49kr via itunes så kan den här lilla action gobiten bli din!/Player X
The Gaming Ground

Konsten att bränna mycket kalorier 24/7


Zuzana BodyRock.Tv


Man kan lugnt säga att jag lärt mig en hel del de senaste 3veckorna. Jag har lyssnat på de som verkligen vet vad de pratar om, och läst tipsen som verkligen givit folk resultat. Idag t.ex brände jag nästan 500 kalorier under min jogging runda ( 5.5km).

Det är helt klart okej, men det är ju bara en del utav träningen. Det måste ju vara rätt diet också, man ska sova bra, dricka mycket vatten och undvika stress. I mitt fall så har jag kommit så pass långt nu i min träning, att det bara är magen kvar att fixa. Samt att bygga upp mer muskler då.

Jag väger i dagsläget 74kg (jag är 178cm lång), men trots det så har jag flera kg fläsk kvar på magen att bränna bort. Men nu vet jag åtminståne hur jag ska och INTE ska göra.  Nu mera så tränar jag antingen direkt på morgonen eller på kvällen, och jag äter rätt saker. Samt så har jag spridit ut ätandet över hela dygnet (fast i mindre doser).

Det finns även saker man kan stoppa i sig för att öka kalorie förbränningen. Vinäger, curry, chilli, vitlök, grönt te bla. Jag tänker dock inte röra någon utav de här så kallade förbrännings preparaten, för jag har läste en hel del otrevliga saker om de...

Nej, det blir på naturlig väg jag kommer att gå. Blir bäst så. En tjej som verkligen kan det där med förbränning, dieter och träning. Det är Zuzana från BodyRock.Tv. Så vill ni ha bra råd och uppnå grymma resultat, då är Bodyrock stället för dig/er =)

robin
/Robin E
The Gaming Ground

Stalker 2 är nedlagt?


Kommer vi att få se en uppföljare? det får ödet avgöra åt oss.

Den här nyheten (eller ja, det har varit känt i någon vecka eller två nu) fick inte mig att hurra och klappa händerna utav glädje precis. Jag fick precis höra att envisa rykten säger att GSC lagt ner Stalker 2, samt att hela studion kommer att stänga igen sina dörrar.

Det är dock två versioner utav den här storyn. Den som spelmedia målat upp (att Stalker 2 nu är historia) och den som GSC själva håller fast vid. Nämligen att ALLT är en lögn, överdrifter osv. Som fan, spelare så kan man ju inte göra annat än hoppas på att GSC talar sanning.

Men det ser riktigt mörkt ut, då Sergey Galenkin från 1C bekräftat att sådant är fallet (original storyn finns att finna via Rock Paper Shotgun). Surt sa räven minst sagt... Det ska dock nämnas att GSC tog bort sitt twitter meddelande om Stalker 2s nedläggning.

För seriöst talat så ser jag "nästan" mer fram emot Stalker 2 än vad jag gör med t.ex Half-Life 3. Jag såg verkligen sjukt mycket fram emot Stalker 2, så jag är rätt så uppriven och besviken just nu. Jag hoppas innerligt att allt löser sig för GSC på något sätt./Robin E
The Gaming Ground

Jack Black är nya spider-Man


Yepp, Jack som som klippt och skuren för spider-man rollen. Ni ser väl hur hans vältränade kropp syns genom dräkten xD

Serietidningen spider-man var den enskilt största anledning till att jag lärde mig att läsa som barn. Jag nöjde mig liksom inte med att bara bläddra igenom tidningen och kolla på bilderna, så jag började helt enkelt att läsa högt med min far & mor då och då.

Till slut så förstod jag vad som stod i tidningarna (därefter följde Transformers, Hulken och Batman), då var jag helt och hållet fast. Peter Parker tilltalade mig väl extra mycket just för att han var en helt vanlig snubbe. Stan Lees allra bästa karaktär är dessutom imo just Spider-man också.

De nyare långfilmerna är helt okej, men jag har alltid känt att det saknas något, något extra. Men nu vet jag vad det där "extra" är för något. Nämligen Jack Black som Spider-man xD/Robin E
The Gaming Ground

C&C Generals 2 - Ska Bioware ge C&C upprättelse?


Det är inte EA som utvecklar C&C Generals 2, utan en understudio till Bioware vid namn "Bioware Victory" som gör det.

Snacka om årets största suprise och otippade uppföljare. Jag syftare på EA och Bioware Victorys Command & Conquer Generals 2, en uppföljare till den. rätt hårt kritiserade C&C Generals från 2003 Jag vart minst sagt både förvånad och överaskade när jag hörde att en uppföljare kommer att släppas under 2013. Kag menar, till att börja med, varför valde de att göra en uppföljare till just C&C Generals?

För det andra så har C&C serien varit död i mina ögon sedan C&C4 och Red Alert 3. Fast samtidigt så kan jag inte låta bli att dra på smilbanden ändå, för det är ju inte länge sedan jag klarade ut både C&C Generals + dess expansion Zero Hour. Det finns en massa potential att hämta ut ur Generals spelet.

Så det var kanske att rätt logiskt val för EA och Bioware Victory trots allt? så vad kan vi förvänta oss då egentligen? ptja, C&C Generals 2 bygger på BF3s grafikmotor Frostbite 2 till att börja med. Så en extremt snygg, realistisk och detaljerad grafik, samt fysik är att räkna med.

Dessutom så är flera personer som jobbar med C&C Generals även personer som legat bakom spel så som "Kings Bounty", "Heroes of might and Magic 1,2, 3", samt Rome Total War 2. Jag vet inte vad ni tycker och tänker, men det här kan bli en riktigt bra mix.

Förutsatt att alla ingredienserna blandas ihop på ett bra sätt.

Produktbeskrivning:

"In the near future, world leaders are mere seconds from signing a global treaty and bringing an end to war as we know it when a devastating terrorist attack rips through the peace conference, killing all in attendance. In a world left with no politicians, diplomats, or activists, only the Generals remain. It's up to you to assume their roles, command of their forces, and put an end to global terrorism once and for all."

Features:
- All-Out War-Take control of three unique factions, competing for resources, building up your base of operation, and leading massive batteries of tanks, soldiers, and aircraft into battle.
Uncanny Sense of Realism-Frostbite 2 technology allows for visceral, visually stunning conflict at an epic scale. - - Incredibly detailed units and environments, dynamic physics, and exhilarating visual effects bring the battle to life in ways never before seen. This is the closest thing to real war without the consequences.
- New Ways to Dominate or Ally with Your Friends-Go beyond classic deathmatch with a selection of new  multiplayer game modes, designed with both cooperative and competitive play in mind.
- Thrilling Campaign-Command the war on terror in an electrifying single-player campaign. Experience the dramatic story from multiple perspectives-from heroic General to crazed terrorist-while engaging the enemy in  pulse-pounding tactical combat.
- Ever-Evolving Experience-Enhance your game with an expanding array of downloadable content. From maps and units to factions, campaigns, and more, the fight against terrorism is deeper than ever./Robin
The Gaming Ground

Faith no more - Ödet lever vidare


Både Chuck Mosley och Courtney Love var sångare innan Mike Patton kom in i bilden.

Så var det endast 4 ynka dagar kvar utav det här året. 2011 är snart ett minne blott, och för våran del så går nya sidan upp på kvällen mot söndagen den 1 januari. Det känns extremt skönt på flera olika sätt och nivåer. För det första så känns det skönt att begräva det gamla helt och hållet, och start om med något nytt och fräscht.

Det måste ha varit så Faith No More gänget kände när de gjort sig av med både Courtney Love (som i övrigt är helt jäkla galen) och Chuck Mosley. Jag har dock inget som helst emot Chuck Mosley, men FNM behövde verkligen en mer karismatisk och breddad sångare för att kunna slå igenom på allvar.

Det var också så som Mike Patton vart sångaren i FNM i början utav 1989. Något som jag (och säkerligen många FNM fans där ute) var och är väldigt tacksam för. Men för omväxlings skull så valde jag att inte lägga fokus på Patton, utan mr Chuck Mosley (FNM sångaren innan Patton) istället.

Då Chuck faktiskt levererade en hel del gryma tracks under sin tid i FNM. Ta bara låten "We care A lot" t.ex, den är tidslös. Den var en hit då, och den är en hit nu.

Så enjoy!/Robin E
The Gaming Ground

Victoria's Secret fashion show 2011/2012


Bild lånad utav stylebistro.com.


Det är visserligen nästan 2månader sedan 2011 utgåvan utav Victorias secret faashion gick av stapeln. Men på något sätt så känns den ändå minst lika aktuell idag. Tvärtom mot vad man kanske kan tro, så är det tjejerna/kvinnorna som har stenhård koll på showen varje år (min flickvän t.ex *host host*).

Personligen så tilltalar shown mig på flera olika sätt. 1. otroligt vackra kvinnor från hela världen är på plats 2. Musik, många världs artister uppträder live under VSF showerna och 3. Helt galna klädkreationer/skapelser visas upp.

Imo, så slår "nästan" VSF playboy. Det är liksom en gott och blandat påse som man får serverat direkt i tv-soffan (eller i kontorsstolen då). I vilket fall som helst, videon här nedanför innehåller visserligen bara en bråkdel utav allt det som visades upp.

Men det ger er än försmak på dess storhet ialla fall =) enjoy!/Player X
The Gaming Ground

Bebisar Gillar Samsung Smart Tv


Varför ha en dum tv, när man kan ha en smart sådan? Samsung har lösningen!

Det är inte bara teknik freaks, gamers och filmälskare som gillar Samsungs Smart TV. Utan även de allra minsta utav bebisar också. Men det är egentligen inte så där jätte konstigt heller, med tanke på vad Samsung Smart tv erbjuder för typ utav tjänster.

Vad sägs t.ex om att kunna kolla på webb-tv direkt i din tv? eller varför inte glutta på youtube eller hyra en film? eller känner du kanske för att installera lite appar? allt det går med Samsungs Smart TV, i och med att tvn är koppat direkt emot internet.

Tänk smartphone eller surfplatta, fast i ett mycket större format direkt i ditt vardagsrum. Det låter kanske för bra för att vara sant, men sådant är fallet!/Robin
The Gaming Ground

StarCraft 2 goes Metal Slug!


En värdig uppföljare och ett grymt underhållande RTS spel imo.

Snacka om att jag funnit en hel go mix så här på eftermiddagen. Låt mig förklara närmare. Att Blizzards Starcraft är kungen utav RTS genren (jag baserar det på betyg, antal sålda ex, antal år som spel serien varit aktiv och antalet X miljoner fans) är det ingen som helst tvekan om.

Och det råder inte heller någon tvekan om att SNK Playmores Metal Slug serie hör till något utav det bästa som gjort inom run & gun. Så vad skulle då hände om man slog ihop Starcraft 2 och Metal slug då? jo, det ska jag tala om.

Nämligen Starslug! eller okej, namnet är påhittat. Men själva mixen är det inte. För att vara exakt så rör det sig om en custom made SC2 karta, som är gjord i en sann Metal Slug anda. Ni kan ladda ner den här!

Produktbeskrivning:
"1 Player: Download the map and drag the file over your Starcraft 2 icon to play it LAG FREE

2 Player: Look up "Metal Slug [Act 1]" on Battle.net (US and EU)

This is the first part of a map series based off of everyone's favorite arcade side scrolling shooter, Metal Slug. Most of the game play is derived from the arcade version.

Please report any bugs you find. Let me know all the details about how it happened."


Details:
- 1 or 2 player
- Uses the Keyboard for control
- Avoidable Missiles with Jump or Crouch
- Easy, Medium, and Hard modes
- Unlockable Cheats/Weapons
- Customizable Key Binds
- 7 Unique Weapons
- 4 Missions
- 2 Boss Fights
- Drivable Tanks w/ 5-direction Machine-gun Turret
- Viking Dogfight Mission

Default Controls:
D - Move Right
A - Move Left
W - Aim Up
S - Crouch
Space - Shoot
Up Arrow - Jump
Right Arrow - Next Weapon
Left Arrow - Previous Weapon
Down Arrow - Throw Grenade

All keys are customizable in-game./Robin E
The Gaming Ground

Jim Carrey är egentligen Lady Gaga


Ungefär så där vart min spontana reaktion ockås efter avslöjandet.

Att Jim Carrey är en väldigt duktig skådespelare och en helt galen komiker är inget nytt under solen. Vad jag däremot inte visste om, var att under allt smink på Lady Gaga så döljde sig ingen mindre än just Jim Carrey! omfg! minst sagt.

OBS! kolla på videon på egen risk xD/Robin
The Gaming Ground

Super Metroid skiss - Ryokais tolkning


Bilden är gjord utav Ryokai.

Jag har spelat en del Super Metroid Re-design i helgen, då suget efter Metroid vart för stort. Egentligen så började det hela med att jag lyssnade på en uber grym Super Metroid remix, samt att jag fick syn på en väldigt snygg SM bild som Ryokai gjort (den som ni kan skymta här ovanför).

Det var allt som krävdes för att få min kropp, min själ och min hjärna att ropa efter efter Metroid. Jag anser dessutom fortfarande att Super Metroid är = plattforms perfektion, och sann spel/utforskar glädje. Allt det som jag precis nämt representeras väldigt bra i Ryokais egen tolkning  (hans målning)utav Super Metroid imo.

Det är en väldigt snygg bild helt enkelt!/Robin E
The Gaming Ground

Critical Flaw Gaming - Gamer humor på hög nivå


Krigsflashbacks för Gamers är riktigt allvarliga grejer. Enda sättet att bota det på är genom att streck spela igenom vart enda WWII spel som finns.

Innan jag drar iväg och tränar rygg+mage så tänkte jag dela med mig utav något riktigt trevligt som jag fann på nätet idag under dagen. En serie vid namn "Critical Flaw - Live action series", som kretsar kring de bägge rumskamraterna Khail & Kovic, och deras galna Gamer äventyr.

Allt i deras liv består utav tv-dataspel (mer eller mindre). Första avsnittet som jag såg handlade om hur dom bägge Gamer polarna fått COD4 flashbacks och hur de ska hantera det hela.

Och ja, det här är underhållande. Så check It out!/Robin E
The Gaming Ground

Cable guy - Välj din fiender med omtanke


Jag kan inte riktigt hålla med om imdbs 5.9/10 betyg på cable guy. Så jäkla usel är faktiskt inte filmen.

Jag tänkte avsluta den här kvällen med ett litet filmtips, och inte vilken film som helst heller. För det är då inte många filmer som både Jim Carrey, Jack Black och Matthew Broderick medverkat i. Men sådant är fallet i komedi filmen Cable Guy från 1996.

För att göra filmen ännu mer intressant så är det Ben Stiller som regiserat Cable Guy. Sure, det kanske inte är världens bästa komedi film. Men likt som tusan så går det inte att komma ifrån det faktumet att den räknas som en kult klassiker, som innehåller en hel del oförglömliga scener och odödliga citat.

Så, är det någon som är sugen på att få sin tv-fixad utav the cable guy? jag menar, för ynka 50dollar så får ni ju er världens jäkla resa xD om ni väljer att ha honom som vän vill säga. Som fiende så får ni däremot uppleva ett rent helvete./Robin E
The Gaming Ground

Arakawa under the Bridge - G som i galet roligt!


Skaparna utav Arakawa måste seriöst talat ha knarkat ner sig en hel del (eller supit ner sig) inför varje nytt avsnitt det skissat fram.

Precis när jag hade som roligast igår, när jag nåde mitt skratt klimax. Så kom den där satans stormen och fimpade strömen för mig. Jag flög upp ur min stol likt Chuck Norris som just blivit attackerad utav ninjor, och vrålade "Nej! inte nu när jag kollar på Arakawa Under The Bridge!" (en serie som Hikaru Nakamu skapat).

För Arakawa är verkligen något utav det galnaste och roligaste jag sett inom anime någonsin. Handlingen och karaktärerna är bara för fuckt up för sitt eget bästa, men trots det så blir helheten en enda lång skrattfest. Handlingen kretsar i korta drag kring Kou Ichinomiya, en person som helst vill vara helt oberoende utav andra människor.

Med andra ord, han fixar allt själv, utan att blanda in andra människor. Men en dag så råkar Kou ramla ner ifrån Arakawa bron, det vart nästan hans död. Då han höll på att drunka, dock så kom en tjej vid namn Nino till hans räddning.


Ett stördare karaktärsgalleri inom anime får man tusan i mig leta efter.

Givetvis så vill inte Kou stå i en evig skuld till Nino, så han frågar henne om det finns ett sätt att betala av sin skuld till henne på. Det enda Nino krävde var/är att Kou ska älska henne. Så långt låter ju allt frid och fröjd, om det inte vore för det faktumet att det bor en massa...ehrm, minst sagt "annorlunda" människor och varelser under arakawa bron.

Gillar man anime och humor, så MÅSTE man bara checka in Arakawa under the Bridge. Är ni fortfarande tveksamma, kolla då bara in videon här nedanför! (som btw, bara innehåller en minimal % utav allt det roliga i serien)./Jonas
The Gaming Ground

Veckans babe - Miss Prestin


Miss Prestin. Det blonda bombnedslaget ifrån Kanada. Hon är även ett riktigt träningsfreak.


Jag har mer än en gång kliat mig själv i huvudet över hur tusan i helvete tjejer som Miss Prestin fått sina vältränade kroppar. Men ju mer jag läsat, studerat och pratat med folk som tränar på proffsnivå, ju mer har jag förstått att jag gjort helt fel.

Det är så mycket som ska klicka varje dag för att man ska få ett bra slutresultat. Diet, träning, sömn, vitaminer ect ect. Men nu jäklar har jag börjat förstå vilket recept som är = framgång för mig. För det är ju faktist som sådant att alla har ju unika kroppar, så det finns ju ingen direkt universallösning som funkar för alla.


Inte mycket fett på den där kroppen inte.


För det andra så är viljestyrkan och den mental biten minst lika avgörande det. Jag fick dock en hel del inspiration utav våran veckans babe för denna gången, miss Prestin. Förutom att hon är ögongodis utav guds nåde, så kan hon även en hel del om träning, diet, kost och fettförbränning.

I mitt fall t,ex, jag åt bara en banan och lite hasselnötter tidigare idag, sedan joggade jag i 5km med vikter. Jag brände då säkerligen en bra bit över 600kalorier. Så utan att vara något matematiskt geni, fortsätter jag som jag gör så kommer jag (förhoppningsvis) att få en lika het kropp som Prestin (fast som kille då).

Men nog bubblat, Miss Prestin var det visst!/Robin E
The Gaming Ground

Amygdala - Progressive musik ifrån Danmark


Andreas Christensen från Denmark är hjärnan bakom Amygdala.

Jag upptäckte just precis i detta nuet en musik genren som jag aldrig hört talas om förut. Nämligen progressive/Goa. Det rör sig visserligen om elektronisk musik, men det här är en mer känslosam och själig sådan. Man blir liksom rörd ända in i själen när man lyssnar på musiken, svårt att förklara riktigt.

Man måste lyssna och uppleva det här själv för att förstå. En del skulle nog avfärda det här som flum musik, men jag bryr mig inte, då den effektivt tar död på min stress och ger mig ett inre lugn. Amygdala kanske inte är allas kopp te, men jag har en känsla utav att en hel del utav våra läsare faktiskt kan uppskatta den här typen utav musik.

Så enjoy!/Robin E
The Gaming Ground

Abe Oddworld 4 pack till bra pris


Abe, typ den coolaste plattforms anti-hjälten någonsin.

Det lönar sig helt klart att läsa PCG, fick syn på en mindre notis i tidningen (en äldre tidning) att man kunde köpa alla Oddworld spelen via steam för en mindre summa pengar. Det är dessutom just nu 75% rabatt hos steam på The Oddboxx packetet.

Och jag har alltid velat ha Munch´s Oddysee och Stranger´s Wrath tidigare. Men i och med att dom endast funnits till Xbox tidigare, så sket det sig totalt på den fronten. Men bägge dom spelen är nu inbakade i Oddboxx utgåvan via steam.

Så yepp, det fanns inte mycket att tveka över. För under 40kr så fick ja både Abe’s Oddysee, Abe’s Exoddus, Munch’s Oddysee och Stranger’s Wrath. Pass på medans det är rabatt!

The Oddboxx produkttext:

"The Oddboxx is bundle of all of Oddworld Inhabitants critically-acclaimed, award-winning classics, Abe’s Oddysee, Abe’s Exoddus, Munch’s Oddysee and Stranger’s Wrath both available for the first time to PC owners.

Spanning thirteen years of one-of-a-kind gaming experiences, this package aims to give fans old and new an affordable and convenient way to enjoy these games once again, with a few new additions and enhancements."


Features:
- Abe’s Oddysee
- Abe’s Exoddus
- Munch’s Oddysee
- Stranger’s Wrath/Robin E
The Gaming Ground

Jenyne butterfly - Bäst i världen på poledancing


Inte för att jag är något pro inom den här sporten. Men man lär nog vara rätt så atletiskt byggd för att klara de tricken som Jenyne gör.

Både jag och min tjej har blivit mer och mer hälso och träningsmedvetna. Fast min tjej konfrunterade mig idag om ett minst sagt lite "udda" träningsförlsag för hennes egen skull. Nämligen poledancing, hon hade sett mästaren Jenyne Butterfly i något tv-inslag för någon dag sedan.

Och fastnad helt för sporten och träningsformen. För som jag förstår det, gör man det på rätt sätt, så bränner man mer kalorier och fett på poledancing, än vad man gör på t.ex magdans (eller vilken dansform som helst egentligen).

"Sure, varför inte" tänkte jag. Det är ju bara en win win situation för min del. Tjejen får syssla med det hon tycker om, hon blir glad och förhoppningsvis så kanske man kan få en "privat show" någon dag xD hoppas kan man ialla fall :P

I vilket fall som helst så tycker jag helt klart att ni ska checka In Jenyne Butterfly om ni är intresserade utav poledancing, då hon kan sin sak!/Player X
The Gaming Ground

Red - Action to the max!


Många superstjärnor är med i Red. Bla Bruce Willis och Morgan Freeman.

Det vart en riktigt, riktigt lyckad julafton för min del. Hela släkten och familjen var samlad, under ett och samma tak. Vilken satans tur att man bor i ett eget hus, annars hade det blivit trångt som tusan. I vilket fall som helst, jag har ett riktigt nice filmtips åt er filmälskare där ute (speciellt för de som gillar action).

När barnen hade kollat klart på Kalle Anka så ville vi vuxna kollat på något mer...ehrm, vuxet och actionladdat. Då jag fick en hel del filmer i julklapp så valde jag ut en ur min hög, det vart action rullen "Red". Som i korta drag handlar om en handfull ex CIA agenter (som inte längre är i tjänst) som inte riktigt kan släppa taget om sina tidigare arbetsrutiner.

Med andra ord, bara för att de inte längre jobbar åt CIA så betyder det inte att deras uppdrag tagit slut. Nej, Bruce Willis, Morgoan Freeman, John Malkovich mfl fortsätter att döda folk och spränga saker i luften. Dessutom så besitter samtliga personer en massa topphemlig information.

Något som CIA inte gillar. Dead men tell no tales, som man brukar säga. Ja, ni förstår nog poängen. I vilket fall som helst, ska ni absolut kolla på en action film. Så är det Red som gäller!/Player X
The Gaming Ground

Mighty Switch Force! - Plattforms godis


En riktig killer app till och för 3DS!

Det har varit mycket snack fram och tillbaks om att Nintendos 3DS varit en enda stor flopp, och att dess 3D effekts funktion bara är en gimmick (som många dessutom oftast stänger av, pga att de mår illa utav att ha den påslagen...). Men, det har sakterligen börjat vända på 3DS fronten.

Ta bara Super Mario 3D Land t.ex. Den är hur grymt nice som helst! ( spelet fick mig även att tänka tillbaks på de gamla goda tiderna när jag spelare Super Mario Land på min Gameboy), och nu träder DSiWare titeln Mighty Switch Force! fram.

WayForward Technologies Switch force är en plattforms titel som verkligen sticker ut i mängden (dess soundtrack är dessutom hur grymt bra som helst!), för det första så är nog MSF en utav ytterst få 3DS titlar som hanterat 3D stödet på ett bra sätt.

Och för det andra så är bandesignen i Switch Force! inget annat än rent jäkla briljant. Så har ni en 3DS, så ska ni helt klart ge Mighty Switch Force! en chans.

Produktbeskrivning:
"Calling Officer Wagon...
Space Hooligans have escaped custody and are wreaking havoc all over Planet Land! HQ calls on cybernetic peace-keeper Patricia Wagon to bring these renegades to justice! With the help of Corporal Gendarmor and her trusty Pellet Gun, there's nothing she can't handle. When the going gets tough, Wagon activates her Helmet Siren, altering the world around her in 3D space!Even the third dimension can't hide criminal ne'er-do-wells from the long arm of the law! Enter the mechanical shape-shifting, dimension switching world of Mighty Switch Force and blow crime away!"

Features:

- The next game in WayForward's "Mighty" series
- Run and gun action meets brain teasing navigation
- Never before seen three dimensional puzzles
- Bring the background to you -- Smash foes against the screen!
- WayForward's signature pixel animation reaches new heights; more colors and higher resolutions than ever before
- Puzzles can be solved in 2D or 3D/Robin
The Gaming Ground

KMFDM - Soundtracket till mitt liv


Bild lånad utav rockstarjournalism.

Jag är helt och hållet uppsluckad utav KMFDM för tillfället. Jag har varit ett fan i nästan ett år nu, men den senaste tiden så har det varit extremt mycket KMFDM musik i mina hörlurar och i mina högtalare. Speciellt deras musik ifrån 90talet. Det är ett grymt sound och en hel del dunka dunka, samt metal i deras tidiga album.

Don´t get me wrong, nästan vart enda KMFDM album har levererat (för att inte tala om deras nyaste skiva WTF?!, som jag gav ett högt betyg för inte alltför länge sedan). Nu har jag visserligen inte lyssnat igenom hela deras låt bibliotek än, men jag gillar helt klart deras äldre låtar mer än de nyare.

Förklaringen till det är troligen simplare än vad man kan tro. Ialla fall för min del. Eftersom jag gillar metal och elektronisk musik, så var KMFDM som bäst för mig i deras tidiga karriär. Några utav mina favorit låtar är t.ex "Leid Und Elend", "virus" och "Godlike".

Följande låt är dock också grymt bra imo. Så enjoy!/Robin
The Gaming Ground

Nyan katten besöker GTA San Andreas


Mycket möjligt världens kändaste katt.

För ett par månader sedan hade jag inte den blekaste vad tusan nyan katten var för något. Det sade mig liksom nada, "Vad i helvete är the nyan cat för något?". Frågade jag min kompis, att klicka på en enda länk till youtube var allt som krävdes för att få svar på just precis den frågan.

Nyan katten är något som knappt går att förklara med ord. Det är något som man måste se & hör för att fatta grejen, och för att förstå hur stort nyan fenomenet faktiskt är. Men jag lyckades faktiskt hitta en video som tagit hela nyan the cat konceptet till en helt "nya" nivå.

Det är inte varje dag som man får se nyan katten döda poliser i GTA San Andreas om jag säger så xD/Player X
The Gaming Ground

Syndicate - The American Revolt


En riktigt bra expansion.

Vanligtvis så brukar expansioner antingen vara sämre än originalet eller så är dom inte äns i närheten så bra som originalet. American Revolt (1993) är ett undantag på den regeln. Expansionen är faktist bättre än Syndicate, man kan nu spela mot andra via LAN och på nätet, nya vapen, hela 21 nya uppdrag och 10 multiplayer uppdrag.

Bullfrog lyckades helt klart överträffa sig själva
med American Revolt, jag gillade speciellt att man kunde kalla in air strikes mitt under uppdragen. Dock så var AR betydligt svårare än första Syndicate. Därför ska det bli ytterst intressant att se om EA och Starbreeze Studios nya Syndicate titel blir något minist lika bra.

Men går jag efter det jag sett, hört och läst. Så tror jag inte att jag kommer att bli besviken. Det enda som jag tycker är synd, är valet att göra spelet till ett FPS. Jag gillade (och gör fortfarande) ovanvyn och kunna styra fyra agenter med min mus med några enstaka klick.

Nåväl, den 24 februari så får vi se om Syndicate levererar eller ej. En sak kan jag säga ialla fall, första Syndicate + expansionen The American Revolt. Är riktigt, riktigt bra grejer!/Robin E
The Gaming Ground

ToSsGirL - För att Starcraft är religion i Syd-Korea


Seo Ji Soo aka ToSsGirL. En 27årig Koreanskt Starcraft proffs.

Jag tänkte avsluta den här kvällen och självaste julafton med en skön video på Starcraft supertalangen ifrån Syd-Korea. En tjej vid namn Seo Ji Soo, som är mer känd som ToSsgirl. En utav världens allra bästa SC1 spelare på proffs nivå.

ToSsgirl har vunnit flera tunga SC1 titlar i sin karriär och nu har hon tydligen gått över till SC2. Så man kan nog lugnt räkna med att hon kommer att göra succé även där. ToSsgirl spelar btw för Starcraft klanen STX SouL. Det ska bli grymt intressant att se hur hon kommer att prestera i SC2 ialla fall.

Men, men. Vi vi får se hur det blir med den saken. Jag avrundar med en skön ToSgirl video ialla fall, så god natt gott folk! (och nej, det finns ingen översättning, sorry)./Robin E
The Gaming Ground

Mona Lisa tittar fram i Duke Nukem Forever


Inte riktigt det spelet som vi hade hoppats på (efter en halv livstids väntan). Men i ärlighetens mening, så var ialla fall jag glad över att se duke igen.

Duke Nukem Forever var ett ett fiasko ifrån allra första stund mer eller mindre. Ett spel som varit under utveckling sedan 1996 är aldrig ett gott omen. Så när väl DNF hade release så dröjde det inte så där särdeles länge innan recensenter världen över började dra igång sina motorsågar, för att såga DNF sönder och samman.

Snittbetyget på DNF till samtliga format (PS3, 360 och PC) vart kalkon lågt, runt 50% bara! det vore nog en underdrift att påstå att det vart den återkomsten som Duke, fansen, 3D Realms och Gearbox själva hade hoppats på.


Inga babes/strippor, inget Duke Nukem. As simple as that.

Personligen så fattar jag inte äns hur Gearbox kunnat faila så jäkla hårt, sure, de fick ju ta över arvet ifrån 3D Realms (som var en enda trasig röra till spel, som jag förstår det). Men nog borde väl Gearbox kunnat koka ihop något bättre än DNF ialla fall?

Inte heller har de senare Duke spelen till DS varit något att hurra över heller...nåväl, jag hittade ialla fall en liten ljuspunkt i DNF. En person vid namn "bessonov0" (tror han är ryss) lyckades måla Mona Lisa i DNF på whiteboarden.

Det lär ha tagit bra många timmar att göra det där kan jag säga, då jag själv försökte att rita lita halv oseriösa grejer förut. Det tog ju typ en halv evighet att bara rita en blomma!

Så ja, jag är rätt så imponerad utav filmen här nedanför./Robin E
The Gaming Ground

Doom - The Demon's Dead Metal Cover


ID Softwares Doom är fortfarande kungen över FPS imo. Dagens FPS kan knappt stava till "kreativ och rolig bandesign".

Jag hoppas att ni haft en trevlig julafton så här långt, samt att ni kollat på kalle Anka och fått det ni önskat i julklapp =) själv så kunde jag inte hålla fingrarna mina arbetsnarkoman fingrar i styr. Så jag har snickrat vidare på våran nya sida (lite ialla fall). För det är ju bara lite dryga veckan kvar innan The Gaming Ground har release.

Det låter mycket, men det är det inte. Det är hur mycket detaljer, buggtestning osv som helst som ska göras innan allt är klart. Vi har dock redan smyglanserat en del grejer, nya loggan och en bättre och mer detaljerad feedback funktion bland annat (testa och tryck på feedback knappen längst till höger vetja!).

Any how, går allt som det ska så är en ny sida up and running den 1 januari. Nu lämnar jag över era öron till en riktigt mäktig och grym metal cover på Doom låten "The Demon´s Dead". Enjoy!/Robin
The Gaming Ground

Hitler tycker att Command & Conquer 4 är epic fail


Jag kan med handen på hjärtat ärligt säga och påstå att det ENDA som var & är bra med C&C4. Är Joseph D. Kucan, som spelar Kane. Resten är rent jäkla skräp!

Jag förstod redan ifrån allra första början att EA fuckat upp rejält när de utannonserade Command & Conquer 4 - Tiberian Twilight 2010 (i början utav året). För det första, C&C har alltid, alltid handlat om basbyggande och resurs insamlande (tiberium harvesters ffs!).

Så vad gör EA? jo, det tog bort bägge de sakerna. Men inte nog med det, den enskilt största negativa grejen med C&C Generals valde de att ta med i C&C4. Nämligen design beslutet att placera menybaren längst ner på skärmen, istället för längst till höger i bild (ni vet, menyn där man köper enheter, byggnader osv).

Det är inte bara irriterande, men även extremt opraktiskt för någon som har en storskärm (i synnerlighet en widescreen skärm). Det är då inte ofta jag håller med Hitler, men nu får jag tyvärr nog lov att göra det.

Hitler sågade nämligen C&C4 längs med knäskålarna i videon här nedanför. Snacka om show no mercy! xD/Robin
The Gaming Ground

Ben-To - Om du ska slåss om maten, gör det bra!


All fokus ligger på maten (Ben-To är små matlådor i Japan) i anime-serien Ben-To. Be quick! or stay hungry!

Då det är självaste julafton och allt så tänkte jag dela med mig utav ett riktigt bra anime tips till er. Ett väldigt passande sådant också, då julen faktiskt handlar en hel del om mat (eller ja, för de flesta ialla fall). Kaito Shibanos och Asauras Ben-To handlar just om mat.

För att vara exakt så kretsar det kring den japanska skol-pojken Yō Satō, som desperat försöker komma över prisnedsatta bentos i den lokala matbutiken. Men det är lättare sagt än gjort, då det bokstavligen blir en fråga om liv och död varje gång Sato ska handla bentos.

Då det finns gott om konkurrenter och rivaler som inte rädds att ta till våld för att komma över lite bentos. Så Ben-To handlar i stort om Satos hårda väg till att bli en bättre fighter och bento handlare typ xD

Gillar ni anime och mat så får ni bara inte issa Ben-To!/Jonas
The Gaming Ground

Till er alla, från oss alla, God jul!


Hur många utav karaktärerna på bilden känner ni igen?

Jaha, så var det jul igen då. Jag antar att ni var uppe med tuppen precis som jag? =) jag kunde seriöst talat inte sova längre än till 8:00 idag, jag var påtok för uppskruvad för att sova längre. Dessutom så har jag ju mängder utav grejer att fixa med idag, matlagning (may the force be with me typ haha!), julgran osv.

I vilket fall som helst så vill vi på The Gaming Ground önska alla våra läsare en riktigt god och fin jul. Nu lämnar jag över ordet till AVGN julspecial, enjoy och ha en fin helg!/The TGG Crew

Konsten att hålla vikten och formen över jul


Bild lånad utav extremefitness.com

Dessvärre så är inte julen och julhelgen förknippat med trevligheter med familjen, vänner och myspys. Det är även den helgen då flest människor i världen lägger på sig en hel del vikt (fett). För låt oss vara ärliga, vi stoppar ju i oss hur mycket julmat och sockersaker som helst under julperioden.

Det är givetvis inget bra och helst något som man ska undvika helt. För min del så kommer jag inte släppa på min rutiner alls, för jag vet mycket väl hur många månader utav slit jag fått lagt ner för att gå ner över 22kg. Det är som sagt var väldigt lätt att gå upp i vikt utan ansträngning, men åt det andra hållet så är det 1000gånger tuffare.

Jag har dessvärre inte uppnåt sexpacket än, men jag har blivit av med hur mycket fett som helst på magen. Så för första gången någonsin kan jag känna mina egna magmuskler! men gissningsvis så har jag ialla fall 3-5kg fläsk som ska bort (jag väger 74kg just nu).


Så här ska det se ut. Dock så måste man förbränna väldigt mycket fett för att få ett sexpack.

Men för att återgå on topic igen. Jag var tidigare idag på ÖB och gjorde en hel del fynd faktiskt. Bland annat så köpte jag riven kokos, hasselnötter, sötmandel och cashewnötter för en billig slant. Allt det där blandar jag antingen i min sallad eller ihop med havre+filmjölk varje dag.

Jag fick även syn på några träningsredskap som jag skulle vilja ha till hemma gymmet. Bland annat en rodmaskin (grymt bra för bröstet och magen), mer vikter till min skivstång (just nu väger den bara 85kg) och ett komplett hemma gym kit (det är typ en stor jäkla ställning med olika träningsfunktioner).

Hur som helst så tänker jag kämpa vidare med träningen och mina mål. Direkt på morgonen imorgon tänker jag t.ex jogga en halv mil precis som vanligt =) men lycka till med träningen och allt gott folk, och stoppa inte i er för mycket godsaker nu!

Här nedanför finner ni bra råd på hur ni ska hålla formen (och komma i form) under jul helgen.


robin
/Robin E
The Gaming Ground
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy