n1wzAdy

NAPALM DEATH live - Grindcore fuck yeah!


Mark Greenway är ett monster inom deathmetal/grindcore scenen.

Kom att tänka på en sak när jag lyssnade på Napalm Death under kvällen. Varför i helvete söker folk upp band för att basha dom? alltså snacka skit om dom + deras musik. Oftast så vet dom mycket väl om vem/vilka bandet/artisten är och vilken typ av musik han/hon/dom gör.

Likt som tusan så hittar man folk som trashar loss totalt. Fast det är inte band och musik bara, det är precis allt. Oavsett hur pass duktig och fantastisk en person är så finns det alltid, alltid någon liten idiot som ska ösa ur sej en massa galla.

Det rör sig dessutom om riktigt tuffa personangrepp också. Ta den där lilla killen som blivit ett youtube fenomen t.ex. Han har någon slags sjukdom har jag för mig, folk skrev riktigt jävla tunga grejer. Eller som igår då när jag skrev om September.

Någon whinade som fan över att hon inte lätt bra på en specifik livespelning. Men jolly gosh do, cry me a fucking river. Alla har dåliga dagar, även musiker. Till och med gitarrguden Buckethead har haft dåliga livesektioner. ALLA har såna dagar i livet. Klart att det är mer uppenbart när man spelar live inför tusentals personer.

Vad jag vill ha sagt med det här är att jag är så trött på allt negativt skit som folk spyr ut sig på nätet. En person som verklige tröttnade på det där var sångaren Trent ifrån Nine Inch Nails. Om jag inte minns helt fel så hade dom lagt ut sitt album "The slip" via sin hemsida helt gratis (eller något sådant).

Och han fick väl kanske inte riktigt den responsen han hade hoppats på. Han fick ta mycket skit om jag säger så. Man kan väl konstatera det att det finns människor som mår bra utav att klanka ner på andra helt enkelt, och jag anser att dom rent ut sagt är patetiska och tragiska människor. Som man gör bäst i att ignorera (typ som med trolls).

Nej, jag lämnar över ordet till grindcore essen Napalm Death istället. Dom får sätta punkt för den här diskussionen och den här dagen. Tack för mig och ha det great!/Robin
Gaming Ground Sverige

Jörgen Kruth knockade Bob Sapp så hårt


Bob hade inte mycket att sätta emot våran svenska fighter Jörgen.

Det var ingen större högoddsare att Jörgen inte skulle vinna mot Bob Sap den 27 november på hovet i Stockholm precis. Ni kanske rent utav var där på plats?. Om inte så lär ni redan ha hört om fightens utgång i vilket fall. Fattar att dom som betalade för att vara där och se matchen var grymt besvikna.

Efter bara lite drygt en minut så är matchen över. Jörgen fick in en perfekt träff mot Bobs lever med sitt vänsterknä. Det sänkte jätten, som inte orkade resa sig. Folk buade som fan att Bob inte orkade fortsätta. Jag kan garantera er (och jag vet av egen erfarenhet) att ett hårt välplacerad knä mot levern.

Det kan sänka precis vem som helst, oavsett hur stor och stark man är. Det var precis det Martin Holm (en super duktig svensk Thaiboxar som tyvärr tog sitt eget liv den 24juni 2009, han vart bara 32år...) gjorde emot "Jan The Giant Jortje under k1 2003.

Där Martin vann, just för att han fick in ett killer knä på Jan. Inte för att försvara Bob (som inte grinar illa ändå, trots förlusten. Han åkte nämligen där ifrån med säkerligen mer än 200,000euro i tröst pengar), men det är nog inte många som kunnat ta emot den där smällen och orkat fortsätta matchen.

Stort grattis till Jörgen Kruth ialla fall. Hoppas han fortsätter att göra bra ifrån sig!/Robin
Gaming Ground Sverige

Mega Drive - Tillbaks i min ägo


Utan att låta som en överkåt teknik nörd men. MD Mark 2 är så jävla snygg!

Efter 12år så har jag äntligen återförenats med Mega Drive 2. Jag sålde min maskin med en massa spel till min farsas kompis 97-98 någon gång. Först nu så har jag fått tag i en egen ny maskin igen. Så nu är det bara att samla på sig alla guld titlarna igen.

Lär ta ett tag dock. Fick ett bra start packet med spel ialla fall. Sonic 1-3.
/Robin
Gaming Ground Sverige

spelutbildningar


Tänk om man hade fått vara med och utveckla första Quake?

En del av våra läsare har kanske funderat på att hoppa på en spelutbildning? men ni har kanske inte riktigt kommit fram till vilken utbildning eller skola ni ska börja på?. Det finns ju en del kurser/utbildningar att välja mellan menar jag.

Har själv suttit och tänkt lite på det där. Så fann jag spelutbildningar.se.  Den sidan kan nog vara en bra guideline för alla dom som är intresserade utav att börja jobba med spel på ett eller annat sätt. Det ska dock nämnas att det är en väldigt tuff branch att ge sig in i.

Dom flesta spelutvecklarna tar bara in dom allra bästa som finns att få tag i på marknaden. Men är man inte rädd för att kämpa och visa vad man kan, so go for it! and good luck!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Julshopping ano 1987 - Mac och PC ftw!


Vad kan åretsjulklapp bli tro?

Julen närmare sig med stormsteg och redan nu så har folk börjat att shoppa inför julen. Och folk har börjat sia om vad som kan bli åretsjulklapp. Blir det LED/LCD tv, Wii, Surfplatta (Ipad, smartphone) eller en 360 kanske?. Julen 1987 så vart det elektroniska leksaker och datorer för hela slanten som gällde.

Vad tror du blir åretsjulklapp?
/Robin
Gaming Ground Sverige

September - Upplyftande musik i vintermörkret


En väldigt duktig, talangfull och vacker svenskartist.

En rätt rolig fakta om mig själv är att jag inte håller mig inom en musikgenre. Jag har en väldigt bred musik smak. Vet inte om ni minns den svenska sångerskan September? (Petra Linnea Paula Marklund) som är högst aktuell i tv-serien "Så mycket bättre" (som går på tv4).

Jag har hört en del utav hennes låtar tidigare, men det var på gymnasie tiden, och det var ju typ 7år sedan. Så jag hade faktist glömt bort henne helt. Men så hörde jag henne igen på tv och började kolla upp hennes låtar på nätet.

Tja, hon har gjort en del bra låtar kan jag säga. Några låthitar som verkligen slagit igenom är bland annat "Can´t get over", "Cry for you" och "Looking for love". Hon har även ett nytt album på G "Love CPR", som kommer ut i början av nästa år.

Hennes nya låt "mikrofonkåt" har dock mjukstartat inför det nya album släppet. Man har kanske lite svårt att se och förstå att en rocker metalhead som mig, kan uppskatta en musiker som September. Men jag tycker hennes musik är vacker och upplyftande.

Man kan inte lyssna på död, massförstörelse, mörkakrafter osv 24/7. Inte jag ialla fall. Det ska dock erkännas att jag nu mera har Napalm Death som vakna upp musik på mornarna haha ^^ (grymt band btw! och checka in deras nya album "Time wait´s for no slave" fucking awsome!).

Nu tackar jag för mig och låter September avsluta för ikväll (eller jäkligt tidigt på morgonen då) tack och godnatt!/Robin
Gaming Ground Sverige

Run It´s the gay zombies!


Ryser av bara tanken på Fab 5 som zombies.

Allt tycks kretsa kring zombies nu mera. Filmer, spel, tv-serier osv. Men snubbarna på Fndfilms har gjort en liten twist utav hela zombiekonceptet. Deras egen tolkning utav zombie apocalypsen måste vara en homofobs värsta mardröm.

Kolla på filmen här nedan själva, så kommer ni att förstå vad jag menar./Robin
Gaming Ground Sverige

Krama en gamer dagen!


Please give me some love! (obs, inte jag på bilden)

Tydligen är det den internationela krama gamer dagen idag (29 november). Fick veta det via en kompis från facebook. Antar att det är något som dragit igång i år, för jag har då inte hört talats om det tidigare ialla fall. Dagen kom till delvis som en hyllning och påminnelse om att för nästan 40år sedan den 29 november så släpptes ett litet spel vid namn Pong (som fick hela spelindustrin att ta fart på allvar).

Och så är det en hyllning till alla gamers där ute som ser till att hålla spelbranchen väloljad och vid liv.

"We've got days to wear towels, days to talk like pirates, but (according to a web search) this is the first planned Hug A Gamer day. So give your nearest geek a cuddle! They probably need it after all those pixels, but watch out for the CounterStrike reflexes. The date of November 29th is the day upon which Pong was first released in 1972. Let us celebrate. Join in the hugs."

Därav att vi nu har "International Hug a Gamer Day" den 29 november. Så en stor e-kram på alla er gamers där ute!. Och FB gruppen finner ni här!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Rock n roll racing - Det rockigaste racing liret ever


I min mening så är Snes version bättre än MD versionen.

Death race och ignition i all ära. Men seriöst, det coolaste och rockigaste spelet heter och är Blizzards (dom hete dock Silicon & Synapse på den tiden) racing spel "Rock n roll racing" från 1993. Rnrr släpptes till både Megadrive och Snes, men jag har alltid gillat Snes versionen bättre. Tycker musik kvalitén är bättre och grafiken är lite bättre också.

Any how, för dom som inte känner till eller kommer ihåg Rnrr så är det som en äldre och mer våldsam version utav Wipeout. Man kan både uppgradera sina fordon med bättre delar och kraftigare vapen och köpa helt nya fordon.

Medans man åker varv efter varv och manglar sina motståndare (och får smaka lite laser, minor och raketer själv) så dundrar rock musiken på för fullt. Och vilken musik sen, Paranoid (black sabbath), Highway Star (Deep Purple), born to be wild (Steppenwolf) bland annat.

Rnrr är helt klart ett utav mina favorit racingspel, och spelar man det ihop med kompisar över ett par öl. Då jäklar är underhållningen maxxad. Det kom en uppföljare också 1998 för PS1. Rock & Roll Racing 2 - Red Asphalt. Aldrig spelet den dock.

Så jag vet inte om den är bra eller dålig. Kollade på lite trailers, såg inte allt för dåligt ut. Blir till att köpa och avgöra själv framöver./Robin
Gaming Ground Sverige

Hur ordet "Nigger" kom till


Meagan Good är så långt ifrån en nigger som man kan komma. Där emot är hon en super hot foxy black lady.

Seriöst, jag diggar verkligen Dave Chappelle. Han är typ en utav  dom bästa komikerna i världen just nu (kanske den bästa någonsin). Han tar typ upp allvarliga samtalsämnen och samhällsproblem och gör en sketch kring det. Han lättar på stämingen så att man kan börja diskutera det hela.

Allt ifrån droger, gängrelateratvåld, poliskorruption till rasism. Så när Dave fick för sig att göra en sketch kring hur ordet "Nigger" kom till. Så förstod man att det skulle bli skruvat värre. Men det var/är dock ack så jäkla roligt. Men för att vara historiskt korrekt så kommer ordet "Nigger" ifrån det latinska ordet "niger", vilket betyder svart.

Dock så är nigger ett samlingsord. Ett ord som används mot svarta personer som är totala idioter. Komiskt nog så används ordet mest flitigt utav svarta mot svarta (rappare främst).  Hur som helst så är Dave otroligt underhållande att både höra och se. Enjoy!/Robin
Gaming Ground Sverige

En stor injektion Metroid remixes


"See you next mission" gjord utav Chalcara.

Termometern står på nästan 12minus ute och snön har bokstavligen tagit över hela landskapet. Dock är jag mycket mer positiv till den här vintern än förra (ialla fall om det håller sig runt 10minus och att det inte kommer mer snö).

Förra året var verkligen 4 månader av vinter terror. Sedan är jag väl lite mer positiv för att jag tänkt börja åka skidor också antar jag. Känns även skönt att jag kan fly in i Samus värld i Metroid Prime 1 också, som jag precis börjat spela.

Fast spelet är flera år gammalt och för GC, så ser det otroligt vackert ut. Atmosfären bara suger in än från första stund spelet börjar. Och på tal om vackert, jag fann några riktigt vackra Metroid remixar. Som förhoppningsvis kan värma upp en del i vinterkylan. Ha det bra kära läsare!/Robin
Gaming Ground Sverige

Joe & Mac - Snes


Titel: Joe & Mac – Cave ninjas
Utvecklare: Data East
Format: Snes
Genre:
Action
Releasedatum: 31 december 1991
Svårighetsgrad:
Normal
Spenderad tid: + 7timmar
Snittbetyg internationellt:
????


Är ingen direkt större skillnad mellan Joe & Mac (lite som i Double Dragon) förutom till utseendet.


Så har man begett sig långt tillbaks i tiden, en tid där dinosaurierna var härskare över våran jord.  De bägge grottmännen Joe & Mac (spelets hjältar) kommer att få slåss emot både dinosaurie, onda grottmän och monster under sitt äventyr.

Allt har en ädel orsak dock, att rädda tjejer från monstrens käftar.  Joe & Mac är något så udda som ett beat em up spel som äger rum under självaste kritatiden (givetvis så stämmer inte tidsåldern osv överens med verkligheten, men men).


Rent grafiskt så är Joe & Mac rätt imponerande. En helt klart lyckad arkad konvertering.

Man får välja om man ska spela själv eller ihop med någon annan. Jag valde att spela själv då jag inte hade någon i närheten när jag spelade igenom Joe & Mac. Det första man kommer att mötas utav när spelet drar igång är en världskarta (precis som i Super Mario World t.ex).

Spelvärlden är dock inte stor precis
, det man ser är det man kommer att få uppleva. Om jag säger så. Vid slutet av varje bana så väntar en boss.  Varje bana går att köra om hur många gånger som helst efter att man klarat dom(samma sak med bossarna).


Bossarna är utan tvekan spelets höjdpunkt. De är stora, aggressiva och väldigt sugna på att äta upp dig.


Saken är bara den att man inte har någon som helst anledning att spela om somliga banor. Så vida dom inte innehåller några extragubbar eller liknande. Så speltiden i Joe & Mac är väldigt minimal. Och ärligt talat fattade jag aldrig det där med skelettnycklarna heller.

Man finner inte många sådana och de går till speciella bonusrum. Jag hittade bara en enda skelettnyckel i hela spelet, och det finns säkert minst 3-4st bonusrum.

Så jag vet inte om det antingen bara finns en nyckel eller om det finns flera stycken. Men att samla på sig extragubbar lär man göra. Finns bara ett sådant ställe i hela spelet också (vad jag vet).

 


Vapenutbudet är inte så där jätte brett och stort. Men dom fyller sin kvot helt klart. Hjulen är typ spelets bästa vapen.

Eftersom det finns gott om dödsfällor i spelet, och dör man för många gånger så får man snällt spela om hela banan ifrån början. Precis som i dom flesta plattforms spelen så finns det banor och spelmoment som är mer överjävliga än andra.

Vill minnas ett specifikt moment där man ska hoppa på en massa pelare och undvika att ramla ner. Allt medans en massa mini ödlor (dinosaurier?) och grottmänniskor jagar än. Ett enda feltramp eller missbedömning i timingen, och man är död.

 


Som i vanlig sann plattform manér så är vatten, eld och stup lika med döden.

Man har som tur e olika slags vapen som man kan välja mellan. Man kan dessutom när som helst bläddra mellan dom vapen man plockat på sig. För somliga vapen funkar bättre på visa banor och bossar. Så det gäller att ta fram rätt vapen vid rätt tillfälle.

Så vida man inte vill göra det svårare för sig än nödvändigt vill säga. Man börjar med en fjuttig träklubba för att sen avancera upp till rullande stenhjul.  Något som nästan sätter mer krokben för än fienderna och bossarna, är dock spelkontrollerna.

Vart mycket #¤**! För min del. Joe & Mac är inte riktigt så mäktigt som jag minns det, men ändå inte så dåligt att det inte är värt att pröva på. Uppföljaren är dock bättre i min mening.


Plus

+  Bossarna
+  Tvåspelar läget
+  Dinosaurier som säger ”Damn!”
+  Rätt snygg grafik för att vara 91


Minus
-
Halv sega kontroller som inte riktigt gör som man vill
-
Kort och inte särskilt svårt
- Inte något stort omspelningsvärde

Handling/story: 6.0 /10
Ehrm…spöa på stora monster, rädda stenålders brudar och samla på sig extra gubbar och poäng. That´s about It.

Spelkänsla:  7.4/10

Joe & Mac är helt klart roligast när man spelar två stycken samtidigt. Spelar man själv så tappar spelet en hel del i spelglädje, och kontrollerna kommer nog att reta upp en del spelare då dom ej är precisa. Sedan så är det inga större variationer i spelet heller.

Grafik:  8.3/10
Helt klart över godkänt för att vara 1991. Sköna animationer, fina bakgrunder och miljöer att vistas i.

Ljud/Musik 6.2/10
Musiken är riktigt, riktigt uselt utförd. Det är lite bongo trummor och så lopp/repeat på det. Inget man kommer att ha på ipoden precis.

Kontroll:  7.6/10
Just hopp bitarna är grymt frusterande . Får mig att tänka tillbaks på Castlevania 2. Så pass illa är det.

Livslängd: 6.2/10
Omspelningsvärdet är mer eller mindre noll. Eftersom det inte finns något bonus matrieal och det är exakt samma sak om och om igen.

Totalt: 41,7/60

Jag minns så väl när jag och en barndomskompis fick chansen att låna Joe&Mac via en gemensam kompis. Det fanns inte så många spel som äns påminde om Joe & Mac, sen att man dessutom kunde spela två stycken samtidigt också. Fast tidenstand har inte varit snäll mot spelet.

Det som man då tyckte var riktigt, riktigt coolt är idag inte fullt lika så bra. Men Joe & Mac är ändå värt att spela igenom minst en gång ialla fall.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Man kan göra mycket roligt med en Game Gear


Nintendo DS och Gameboy i all ära. Men med en GG så kunde man kolla på tv var som helst!

Sega förstod att mobilakonsol marknaden var enorm när nintendo slog igenom med sin första gameboy under det tidiga 90talet. Så dom vill ha en bit utav kakan och kontrade med sin Game Gear som släpptes i oktober månad 1990.

Konsolen var dock långt ifrån felfri. Den åt batterier som tusan bland annat, sedan var den rätt klumpig också, priset var rätt saftigt också när den var ny (över 150dollar). Men i överlag så var det en rätt bra handhållen konsol faktist. Spelutbudet var rätt massivt, nästan 400 olika spel att välja mellan innan Sega la ner produktionen och supporten utav sin Game Gear 1997.

Det fanns även rätt många olika speltillbehör till GG. En som fångade mitt intresse extra mycket var tv turner satsen. Som gjorde det möjligt att kolla på tv på sin GG, vart än man befann sig (sen om bilden vart bra, det var en helt annan femma).

En kille på youtube har dock tagit just den biten till en helt annan nivå då han exprimenterat med sin GG och sin tv. Folk snackar skit om tekniskanördar, men jag har nyheter för er. Det är den typen av människor som givit oss i princip allt som vi använder oss utav idag.

Internet, mobiltelefoner, skype, spotify, windows, linux, datorer, tv, data-tvspel m.m.  . Jag respekterar och beundrar den typen av människor som testar sig fram och exprimenterar, lär av sina misstag osv. Det som till en början bara är en lek och nyfikenhet, kan leda till något riktigt stort. Om inte annat så lär man sig en helvetes massa medans man håller på.
/Robin
Gaming Ground Sverige

Sasha Baron Cohen aka Ali-G/Bruno - Jävlas med terrorist


Bruna har ställt till med många scener och rubriker runt om i världen.

Jag har inte sett Bruno filmen än. Men jag överväger fan att göra det, efter att jag hört och sett en äldre intervju med Sasha Baron (han som spelar Ali-G/bruno mfl). Nu vet jag inte vad som är sant eller ej, men tydligen så ska hans karaktär Bruno ha intervjuat en riktig terrorist i filmen Bruno.

Medans han gjorde det så ska han ha förolämpat Bin Laden och stämningen vart minst sagt spänd och fientlig. En sak vet jag ialla fall 100% säkert, det var väldigt roligt och underhållande. Jag låter er bedöma resten själva./Robin
Gaming Ground Sverige

rescue the embassy mission - Kanske det första Swat spelet


På första advent så kan dom mest oväntade sakerna hända. Så ha alltid kaffe redo om du får oväntat besök.

Långt innan äns Swat och Rainbow six var tilltänkta så fanns det ett swat liknande action/simulator spel till Nes vid namn Rescue Embassy (kom ut 1989, släpptes dock till alla möjliga olika format. Amiga, Dos, Mac, Atari ST mfl). Spelet är grymt avancerat för sin tid, och helt klart långt före sin tid också.

Nes versionen var utvecklad utav Infogrames (silver, alone in the dark) och det var också den versionen som jag spelade när jag var liten. Man har fått i uppdrag att rädda gisslan som hålls fågna i en ambasad. Till sin hjälp så har man 6st anti-terrorist soldater, som man får styra och ge order.

Allt handlar om att planera allt i minsta detalj, att placera ut sina krypskyttar väl och att inte göra några misstag . Allt handlar om timing, och folks liv hänger i dina händer.

Som jag nämde tidigare så är RTEM väldigt avancerat. Det är både action, simulator och plattforms bitar i ett och samma spel. Och då är alltså spelet 21år gammalt!

Det låtar ganske väldigt nördigt, men det imponerar ialla fall på mig. Det fick mig att tänka på Xerox datorn Alto från 1973. Som redan då hade ett grafiskt interface, så tidigt som 73. Men ibland tar det flera år innan en ny technology eller ide slår igenom. Även om dom inte slår igenom, så kanske dom kan inspirera andra om inte annat.

RTEM har inte nämnts så där värst många gånger i sammanhanget "revolutionerande spelkoncept", men den titeln förtjänar spelet verkligen nu så här i efterhand. Nytänkande ska belönas anser jag./Robin
Gaming Ground Sverige

1st advent!


Vad jag vill ha i julklapp i år ^^

Så kom snön och vintern till slut. Kom upp ur sängen för ungefär en timme sedan, det första jag märkte när jag kollade ut genom mitt fönster var detta enorma vinterlandskap som mötte mig utanför fönstret. Och det är runt 8-9minus ute, håller det sig runt där hela vintern så har jag inget att klaga på ialla fall.

Och nu har jag en ny vinterjacka + skor också, som jag fick chansen att prova på igår när jag var ute och gick i skogen. Det enda som jag orar mig för är hur vägarna sköts, för det är stora mängder snö över allt just nu. Men jag tycker mig höra plogbilar redan nu.

Tog mig även friheten att ta fram kameran min och knäppa ett kort på hur det ser ut hos mig i Strängnäs. Fattas bara isbjörnar och tomtar på kortet, så är allt komplett. Så toppar jag med lite julmusik på det. Ha det gött och ha en bra första advent gott folk!


Bara att ta fram skidorna och köra!/Robin
Gaming Ground Sverige

Kvällen är ung - En dos utav anime humor


Min stora idiol inom anime. Världens bästa lärare Onizuka (GTO).

Last call for today blir lite samlade klipp med roliga delar från diverse olika anime serier. Känns som om man kan behöva skratta en del med tanke på att det är mörkt nästan konstant ute och så kyla på det. Så får jag även önska alla våra läsare en skön helg också!/Robin
Gaming Ground Sverige

Soundgarden 2010 - Telephantasm


Ett sånt jäkla grymt band så det inte är sant.

Det är helt makalöst att Soundgarden sångaren Chris Cornells röst hållt efter alla år och att den fortfarande har samma klass. Och då har han ändå varit aktiv sedan mitten av 80talet. Nu är Soundgarden mer aktiva än någonsin sedan bandet lades ner 1996.

Soundgarden har spelat live flera gånger under det här året och det snackas om ett nytt album. Det skulle i sådant fall var det första nya albumet sedan deras "Down on the upside" skiva (som släppt 1996). Chris har ju dock inte varit sysslolös efter Soundgarden.

Han har ju varit sångare i Audioslave sedan 2001, och haft en solokarriär, bland annat. Det som fick Soundgarden fansen att bli helt till sig var den så kallade hemliga reunion spelning som hölls vid The Showbow i Seattle den 16 april i år. Kort där efter så uppstod ryktena kring ett nytt album.

Nu kommer det roliga. Det släpptes faktist ett helt nytt album den 27 september i år, vid namn Telephantasm. Fast det är mer som ett samlings album med deras bästa hits + en helt ny tidigare osläppt låt vid namn "Black Rain" (låten är tagen ifrån Badmotherfinger inspelningar).

Deras pr ansvarig måste ha gjort ett helvetes dåligt jobb, för jag har då vare sig hört talats om den osläppta läppten eller den nya skivan, och vad är det för månad nu liksom? jo december.

Faktumet är att man fick ta del av Telephantasm skivan (om man bor/bodde i Usa) redan när Guitar Hero - Warriors of Rock släpptes (en hel vecka innan albumet släpptes i butik!), då skivan följde med i bundle utgåvan.

Så nu när Soundgarden värmt upp medl livespelningar och ett samlingsalbum, kan vi då kanske få se ett helt nytt album med nytt material under 2011-2012 kanske?/Robin
Gaming Ground Sverige

Daniel Tidwell - Versus Video Games


Ett måste album. Tveka inte, köp nu!

Tror jag skrivit om Daniel Tidwell tidigare. Men det är först nu som jag upptäckt hans album "Versus Video Games". Som jag för någon minut sedan köpte för ynka 24dollar (172kr). Man fick dessutom en t-shirt med på köpet. Synd bara att man inte kunde välja M i storlek, så jag fick köra på L istället.

Men, men får väl lägga på mig mer muskler helt enkelt. Daniel är en musiker som gjort flera covers på kända tv-dataspels låtar. Och hans album Versus Video Games är som en enda lång hyllning till alla dom spel som vi älskar och minns. Sedan så är givetvis musiken väldigt minnesvärd också.

Så det vara inga större tveksamheter för min del gällande ett köp av hans album. daniel är en väldigt skillad gitarrist och musiker, och tracklistan för albumet var/är imponerande. Köp hans album ASAP!

Tracklist:
1. Very Bloody Tears (Castlevania II: Simon's Quest) 3:28
2. The Winds of 600 AD (Chrono Trigger) 3:19
3. Ken's Heavy Hadouken (Street Fighter II) 2:27
4. Doctor Wily Created Rock n' Roll (Mega Man II) 3:19
5. The Moon (DuckTales) 2:45
6. Welcome to the Contra Jungle (Contra) 2:39
7. Kong's Donkey Ditty (Donkey Kong Country) 2:35
8. Those Who Fight (Final Fantasy VII) 3:40
9. Battle (Final Fantasy VI) 2:12
10. The Dark Messenger of Destruction (Final Fantasy IX) 2:51
11. Korobeiniki (Tetris) 2:28
12. Green Hills and Blue Blurs (Sonic The Hedgehog) 3:04
13. Over the World of Hyrule (The Legend of Zelda) 3:51
14. Super Duper Mario (Super Mario Bros.) 2:35/Robin
Gaming Ground Sverige

Protoss mission 8 - Countdown


En av dom jobbigaste banerna jag spelet i i expansionen Brood War.

Som jag nämde igår så dog min gamla Samsung 931BF skärm igår. Så jag fick sitt och kolla efter en ny skärm. Efter mycket övervägande så vart det till slut en Samsung 2233RZ LCD skärm. En renodlad 120hz 3D skräm, aldrig äns spelat på en sådan skärm förut.

Och med tanke på att min gamla skärm var över 4år gammal (och reserv skärmen som jag sitter på nu är en 8år gammal LCD), så lär jag knappast bli besviken. 2233RZ har fått fina betyg och recensioner utav konsumenter också.

Jag lär få den nu i veckan. Så räkna med en recension på den framöver (efter ett tags användande). Nu över till något helt annat, nämligen Starcraft Brood War. Expansionen till Starcraft.


En väldigt mäktig ras att spela som och en väldigt mäktig fiende att möta.

Jag har klarat första spelet flera gånger med samtliga raser, men expansionen har jag inte spelat på bra många år (blir en recension på den med sen). Jag klarade ut expansionen med Protoss bara för ett par minuter sedan. Sista uppdraget (Countdown, episod 8) är nog tusan i mig det svåraste uppdraget jag spelat (som jag kommer ihåg).

Hela kartan är full utav zerg. Och man blir attackerade precis hela tiden, från alla håll och kanter. Jag vart tvungen att säkra varje område, bit för bit. Man fick typ bygga topp säkra baser runt varje naturtillgång (gas + kristaller). Det tog mig 5timmar för att klara sista uppdraget med Protoss.

Då ska det dock nämnas att jag rensade ut hela kartan från Zerg. Jag hade med andra ord kunnat klara ut banan på minst halva tiden om jag bara kört på skydda templet tills 15:00 min tickat ner till noll. Jag skulle sammafatta min totala upplevelse kring det hela som ett prakt ex på hur man gör en grym RTS bana.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Golden Axe The Duel - Fighting för Saturn


Bara en kan vinna. Förloraren vinner en dejt med döden!

Är man ett Golden Axe fan så känner man nog med största säkerhet till Segas titel Golden Axe The Dual från 1994 för Sega Saturn (1996 i europa). Det är inte ett renodlat Golden axe spel dock, det är inte heller ett beat up spel som tidigare GA titlar.

Istället rör det sig om ett fighting spel med 2D grafik (vilket var Saturns starka sida, den var ganska crap på 3D grafik btw). Så dom enda likheterna som finns med GA serien är dess namn och att några utav dom kändaste karaktärerna medverkar i spelet. Grafiken är grymt snygg ska nämnas, troligtvis något utav det snyggaste som målats upp på en tvskärm under mitten av 90talet i ett fighting spel.

Jag äger dessvärre vare sig en saturn eller GA dual. Men det är en måste titel om man har en Saturn. I övrigt så är det gott om guldägg till den konsolen. Specielt shoot em up spel. Så jag kommer att skaffa en saturn så fort som jag har $$$$

/Robin
Gaming Ground Sverige

Worms - Battle Islands - Maskarna har invaderat wii!


Still going strong since 1995.

Dagens sista blir ett inlägg om Team 17s mördarmaskar. Gillar man turordningsbaserad strategi och äger en Wii (eller en PSP). Då bör man helt klart checka in Worms B Islands. Är man ett Worms fan så kommer det här spelet helt klart att tilltala dig. Då det är gott om nytt godis.

Vad sägs t.ex om 5 olika MP lägen, online ranking, 40 olika vapen m.m. Kort sagt så är spelet riktigt massivt och explosivt. Har väldigt fina minnen ifrån worms till PC, när man spelade emot kompisar. Satan vilket liv det kunde bli över ett par spelsektioner haha./Robin
Gaming Ground Sverige

Joe Danger - Stunts fast för PS3

-
Man kan inte vara en fegis när man heter Danger i efternamn.

Hellogames vet hur man gör roliga och beroende framkallande spel för PS3. Eller ja, dom har gjort en titel så här långt ialla fall. Där man antar rollen som stuntmannen Joe Danger, som ska racea genom diverse olika banor på sin motorcross.

Spelet påminner lite om pc spelet Stunts och nes spelet excitebike. Man kan även göra helt egna bannor med den medföljande baneditorn. Fast den största fokusen ligger nog på att jaga highscores och slå banrekorden. Joe Danger är en nerladdningsbar titel för PS3 via PSN, priset ligger på 15dollar (lite över 100kr).

Så det är helt klart en prisvärd liten titel. Trots att spelet är relativt nytt (släpptes den 9juni nu i somras) så har redan Joe Danger fått en stor skara fans runt om i världen. JD ser rätt häftigt ut om ni frågar mig./Robin
Gaming Ground Sverige

Golden Axe remixar


Ah, vilka minnen man har utav det här spelet.

Satan vilken flashback jag fick när jag fick syn på första Golden Axe för mega drive. Jag var så jäkla innåt helvete korkade att jag sålde allt jag hade i MD väg för över 10år sedan. Så jag har börjat om på nytt. Får en MD maskin inom kort, och ett utav spelen som följer med är just Golden Axe.

My god vad man nötte GA det när man var mindre, GA är ju typ ett utav dom bästa beat em up spelen som gjorts. Synd bara att serien bara vart sämre och sämre för var del som släpptes. Nyaste titeln för 360/PS3 ska tydligen vara riktigt bedrövlig.

Så man får helt enkelt minnas seriens forntida stora dagar. Musiken och spelet lever vidare i mitt Gamer hjärta ialla fall./Robin
Gaming Ground Sverige

luftens hjältar/Talespin - Barnprogrammen var bättre förr


Baloo är ett riktigt flygess. Och tur är väl det, med tanke på att han är seriens hjälte.

Dagen började inte så där jätte bra för mig precis. Min Samsung BF931 LCD skärm dog imorse, efter 4års trogen tjänst. Med tanke på att jag användt den nästan dygnet runt i 4år, så kan jag inte direkt klaga på kvalitén eller något. Är bara jäkligt glad för att jag hade en reserv skärm ståendes.

Så nu sitter jag och tittar på en ny LED skräm till datorn. Tur att PCG recenserade en massa skärmar i nyaste numret. För det finns hur många olika modeller som helst att välja mellan, och en massa tekniska specs på det. Men det lönar sig helt klart inte att snåla när det gäller skärmar.

Då jag både spelar och gör grafiska jobb, så är en hög skärmupplösning ett måste för mig. Men nu över till något helt annat.  Nämligen den tecknade serien Luftens Hjältar från 1990. Jag växte upp med tvprogrammet disneydags på det tidiga 90talet.

Omfg vilka tider det var. Tror det var så här, programmet gick på fredagar och reprisen gick på söndagar (är dock inte 100% säker). En sak vet jag ialla fall, barnprogrammen förr äter upp dom som går idag med hull och hår. Baloo är typ den coolaste disney karaktären ever. Och med sitt flygplan Vildand så äger han himmelen och molnen också.

Jag har under en längre tid försökt att få tag på hela samlingen på DVD (65 avsnitt, 90-94`). Men dessvärre så finns den bara uteslutet på engelska, jag vill ha med svenska röster. Det är en av få serier där dom svenska rösterna faktist är bättre än dom engelska.

Youtube användaren "JrockNerd" sammanfattar det hela rätt bra anser jag.

"Fyfan, det var goda tider....., när allt man behövde för att vara glad var disneydags... luftens hjältar, alladin och quack pack....*suck* Nu är livet fyllt med så mycket skit och kantat av problem...., att vara glad är hör inte längre till vardagliga saker."
Kunde inte ha sagt det bättre själv.

Förhoppningsvis så piggar det här upp alla våra trötta läsare där ute. Introt gjorde min dag ialla fall, Anders Öjebo på sång liksom!/Robin
Gaming Ground Sverige

Celeberty boxing - Kändisar som slåss på tv


Tycker nästan att det är mer underhållande att kolla  på det här än riktiga proffs fighter. Men bara nästan.

Vet inte om ni kollat på Celeberty boxing förut? men det är ett program där avdankade/fd kändisar gör upp i ringen,  med boxningshandskar. Många hade velat se Tommy Lee och Kid Rock göra upp i ringen, då dom bråkade om Pamela Lees gunst.

Nu vore det dock mer aktuellt med en fight mellan gitarristen Slash och guns n roses sångaren Axl. Då Axl bara för något dygn sedan stämt Activision på 20miljoner dollar då dom begått ett kontraktsbrott.


Axl Rose vart inte så glad över Slash medverkan i GH3.

Då dom låtit Slash medverka i Guitar Hero III (vilket dom INTE skulle göra enligt kontraktet) som karaktären Saul Hudson (vilket är Slash riktiga namn), samt att dom använde sig utav Gnr låten "Welcome to the jungle". Det har varit bråkigt mellan Slash och Axl enda sedan bandet bröt upp 1993 (efter albumet The Spaghetti Incident).

Så en fight i Celeberty boxing vore kanske något?. Personligen så skulle jag hellre se att dom vart vänner igen och satte samman det gamla Gnr gänget istället. Men det kan man ju bara drömma om.../Robin
Gaming Ground Sverige

PC Gamer topp 100 lägg din röst på dina favoriter


Ända sedan 1996 i november har jag följt PC Gamer. Det är nästan 15år sedan nu.

Jag såg att PC gamer dragit igång omröstning för sin topp 100 lista över dom bästa pc spelen någonsin. Så jag sitter just nu och väljer ut mina guld titlar. Och precis som tidigare gånger så är Diablo 2 en utav dom titlarna som jag röstar på. Vilka titlar får din röst?

Ni kan se hur ställningen ser ut just nu här. För tillfället så leder Half-Life 2 med 21.24% utav röstern (639 röster)

/Robin
Gaming Ground Sverige

Telltale kör igång med en tidig julrea!


Julen måste räddas till varje pris. Och vilka är bäst lämpade för den uppgiften om inte Sam & Max?

Fick ett trevligt erbjudande från Telltalegames precis. Dom har startat igång en julrea redan nu. Handlar man för minst 50dollar (erbjudandet gäller fram tills den 30december) så får man frakten till skänks (oavsett vart någonstans i världen man bor).

Så passa på och hitta lite godis åt er själva eller åt en god vän! ni kanske rent utav hittar en lämplig julklapp åt någon?

/Robin
Gaming Ground Sverige

Ny PS3 exklusive titel vad kan det vara?


Den för tillfället kraftfullaste konsolen på marknaden. Och den börjar knappa in på dom övriga konsolerna  försäljningsmässigt också.

Hörde sent på natten igår att Sony har någon exklusive titel på G. Frågan är vad det kan röra sig om för något. Spekulationerna går givetvis lös för fullt runt om i världen. Där det väger mellan rena önskedrömmar, logik och vad som är troligast.

Själv skulle jag bli väldigt glad om det rör sig om Jak 4, då jag är ett stort fan utav Naughty Dog och Jak serien. Vad hoppas ni att det rör sig om för exklusiv titel?. Den 12 december så får vi veta svaret ialla fall. Kan det vara Uncharted 3?

/Robin
Gaming Ground Sverige

Pearl Jam - Grunge time!


Pearl Jam ett av de stora grunge banden på 90talet.

La märke till en rätt rolig grej när jag bläddrade igenom en massa låtar på tuben. Flera kommentarer hade med en vis Justin Bier att göra. Jag visste inte vem snubben var fören jag kollade upp han. Och snacka om att båda mina öron och ögon tog stryk utav det.

My god..vad fan har hänt med musiken idag egentligen?. Diggar att hans musik dessutom sorterats ut som bebis musik i somliga butiker uppenbarligen. Jag är inget stort fan utav dagens musik, vilket jag poängterat ut mer än en gång. Det finns undantag givetvis, men i det stora hela. Så är det rent skräp.

Men så länge kidsen köper skiten, så fortsätter skiten att flöda ut via tv, radio osv. Nej, över till något betydligt bättre än obegåvade snorvalpar som inte är torra bakom öronen. A band that came to rock the world, Pearl Jam!/Robin
Gaming Ground Sverige

Jamie Oliver förklarar krig mot fetma och onyttig mat


En utav dom viktigaste kockarna som finns där ute i våran värld.

Kollade på en gammal repris utav oprah idag. Där stjärnkocken Jamie Oliver gästade bland annat. Han är ju inte bara en känd kock, han har också gjort sig känd i hemmlandet England för att ha tagit upp striden mot ohälsosam skolmat och fetman.

Men Oliver fick ta en helvetes massa skit under en 4års period i England. Var ju en dokumentär om det där för inte allt för så länge sedan. Där Oliver fick lov att vända sig till politikerna för att kunna få igenom dom ändringarna han vill i skolorna.

Det var verkligen läskigt att se hur långt gånget det var på somliga skolor. Oliver fick det inte roligare när han försökte sig på samma förvandligen i en utav Amerikas ohälsosamaste små städer. "Vem fan tror du att du är att tala om för oss hur vi ska leva våra liv" fick Oliver höra utav en radiopratare på någon lokal radiostation, när han förklarade vad han tänkt göra på plats i staden.


Michelle-Obama försöker göra något åt fetma epidemin i Usa.

Så man kan lugnt säga att Jamies ankomst fick ett minst sagt svalt mottagande. Ialla fall till en början. När han började förklara hur illa ställt det var med barnfetma (och fetma i övrigt) och diabetes. Då var det inte fullt lika roligt längre, Oliver visade bland annat radioprataren hur långt allt gått.

Det finns likkistor som är gjorda för att klara av ett lik på över 300kg. Kistan är extra förstärkt och special tillverkad för att klara av extremt feta personer. I Usa så kostar fetman och diabetes skattebetalarna och samhället miljarder varje år.

Antar att det är därför Obamas fru tagit på sig uppgiften att försöka göra folk mer medvetna åt problemet och vad dom kan göra för sig själv och sina barn. Jag tycker Jamie har jäkla stora balls of steel som vågar gå emot allt vad politiker, media och dumma människor heter.

För att göra en nödvändig förbättring som kan rädda liv. Oliver anser även att föräldrar som ger sina barn onyttig mat är det samma som barnmisshandel. Han syftar då på att det kan leda till att barnen blir överviktiga i det långa loppet.

Vilket med största sannolikhet bidrar till sänkt självförtroende, koncentrations svårigheter, sänkta betyg i skolan ect ect. Bara att hoppas att Jamie kan förändra amerikas matvanor precis som han gjort för England. Och att fler och fler tar efter hans nyttigare matlagning./Robin
Gaming Ground Sverige

tv-dataspels radio på nätet - gonegaming


En trevlig uppsättning utav gamer tjejer kommer lastat!

Upptäckte den trevliga podcast/radio gamer sidan gonegaming idag. Sidan drivs av ett gäng spelglada tjejer som pratar om precis allt mellan a till ö inom spelvärlden. Har precis börjat lyssna på dom, men det låter rätt så lovande faktist. Jag kan rekommenderar dom till alla som är spel intresserade.

Kul att allt fler tjejer börjar engagera sig inom spelväsendet. Härligt!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Perfect World - Ännu en wow klon eller?


Yepp, boobs o plenty som vanligt. Inget asiatiskt mmorpg spel är komplett utan lättklädda damer med stora ikea hyllor.

Jag har skrivit om den här mmorpg titeln tidigare. Men jag vart lite nyfiken mer nyfiken då hela spelet bygger på den kinesiska mytologin, och utspelar sig i den spirituella världen Pangu (en värld som verkar vara rätt så kreativ, vacker och fantasifull). PW är utvecklat utav den kina baserade studion Beijing Perfect World. Betan släpptes redan 2007 och nu kan man ladda ner hela spelet.

PW är dessutom helt gratis att spela, men det är säkerligen andra kostnader i spelet. Typ, mikrotransaktioner eller liknande. Vid första anblicken så tänker säkerligen dom flesta "Ptt, en billig wow och final fantasy kopia", men som sagt. Kostar nada, bara att testa om det är crap eller ej./Robin
Gaming Ground Sverige

Wizards & Warriors I-III


Hur man gör en cool öppnningsbild för ett spel.

Nu lär nog en hel del NES fans jubla, då jag valt att skriva om W&W 1-3. En sak är jag dock lite fundersam över, eller snarare två. Så någon som vet bättre får gärna kommentera. Jag är rätt säker på att jag sätt W&W spelen för andra format än Nes, samt att jag sett en samlingsbox med alla tre spelen för nes.

Men jag vet inte om det stämmer, så om någon läsare vet vad som gäller. Speak up please. Nu, åter till en riktigt klassisk serie. Första W&W utvecklades utav Rare och släpptes 1987 till nes.

Hur ska jag beskriva spelet på enklast sätt. Det är en mix utav action och plattformshoppande (en annan form utav Ghost & Goblins typ), där man spelar som hjälten Kuros. Givetvis så måste man rädda en princessa som blivit kidnappade utav en ondskefull trollkarl. Vad annars?

Men bortser man från den ganska uppenbara handlingen, så är spelet great. Stort underhållningsvärd och svårighetsgraden var mellan svårt och normal, om jag inte minns fel.

W&W 2 (Zippo games, inte rare) dom som släpptes 1987 spinner vidare på samma koncept som första delen. Dock är grafiken bättre och speluppläget har ändrats lite. Sista delen i serien släpptes 1992 (Zippo Games även den här gången). W&W 3 kommer jag dessvärre inte ihåg så mycket utav, då jag bara hyrde spelet vid något tillfälle. Sedan fastnade jag mer och mer för pcspels världen.

Men dom två första spelen är riktigt, riktigt bra. Men dom är också väldigt underskattade. Det är typ ingen som äns hört talas om dom. Så vida man inte är en riktig hardcore gamer då. Finns det en samlingsbox så skulle jag vilja köpa den, with no doubt.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Angus Young - Den rockande skolpojken


Det där med att stå still som stel pinne och bara spela snällt på gitarren. Har aldrig varit Angus grej.

Var inte så där jätte trevligt att slå på tvn så är det första man hör att Nordkorea attackerat Sydkorea och att 10st terrorister tagits omhand (givetvis var det bra, men oroande). Fy fan vilken jävla värld vi lever i. Hoppas verkligen inte att det ska bli något Korea krig V 2.0 nu. För dom är verkligen helt jäkla galna i Nordkorea.

Befolkningen är mer eller mindre hjärntvättade där. Bara att checka in deras nyhetssändningar t.ex. Precis allt är styrt. Nej, det är bra mycket trevligare att lyssna på AC/DC rockaren Angus Young istället. En del menar på att han är en väldigt underskattad gitarrist på så sätt att han inte nämns allt för ofta i samband med kreativa gitarrister osv.

Angus har nog kommit på fler kända riff än dom flesta där ute skulle jag nog våga påstå. Och att han orkat håll på så länge som han gjort också, det är jävligt imponerande. Han är ju över 50år idag. Hans personlighet är även den väldigt skön. Han har faktist inte förändrats nämnvärt mycket sedan han vart super kändis.

Han är lika ung i själen nu som för över 30år sedan. All hail Angus!/Robin
Gaming Ground Sverige

Steelseries 5H V2 - Hörlurar


Dom må vara sköna för dina öron och leverera ett bra ljud i spel. Men hållbarheten och kvalitén är inte godkänd.

Mina gamla Steelseries 4H gick sönder för ungefär två veckor sedan. Höger hörlur hade pajat helt. Så jag började leta efter ett par nya hörlurar i den stora hörlurs jungeln. Det vart till slut Steelseries 5H V2, för runt 700kr. Man förväntar sig att få ganska bra hörlurar för det priset.

Men jag har märkt att Steelseries inte levererar någon högre kvalité på sina hörlurar precis. Dom tål inte mycket kan jag säga, det räcker med ett tapp i golvet eller att man bara råkar komma åt dom lite lätt. Så kan ljudet bli helt konstigt. Det är samma sak med volymkontrollen och hörlurssladden.

Jag borde nog ha lagt mer notis vid kommentarerna från andra personer som köpt hörlurarna tidigare. Folk har haft ett jäkla strul med i stort sätt var enda model i Steelseries serien. Det fanns personer som fått lämna in 1-3par hörlurar för att dom gått sönder efter bara någon vecka.

Det känns ärligt talat som om Steelseries säljer billigt krafs till överpriser tyvärr. Det ska dock nämnas att mina 4H hörlurar ialla fall höll i 1.5år innan dom gick sönder. Så min helhets känsla över 5H V2 är inte så där jätte positiv precis, så betyget blir inte heller högt från min sida. Kommer att testa på ett helt nytt märke nästa gång det blir dags för ett par nya hörlurar.

Jag har knappt haft mina 5H V2 hörlurar i 3veckor, och redan så strular dom...

Plus
+ Väldigt sköna att ha på sig
+ Bra ljud i spel, men endast godkänt för musik
+ Micken funkar relativt bra

Minus
- Kvalitén och hållbarheten
- Priset med tanke på kvalitén
- Inte någon större förbättring sen senast

Total betyg:
6.4/10
Visst är hörlurarna sköna och levererar bra ljud i spel. Men vad tusan hjälper det när man måste köpa nya eller lämna tillbaks dom på löpande band.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Pac-Man Championship Edition DX - His back!


"A master class in game design." sa IGN om Pac-man CEDX. Inga dåliga vitsord där inte.

Omfg, nyaste Pac-man äger hårt. Äntligen så har Pac-man fått en värdig nytolkning. Med ett snittbetyg på hela 96.66% (gamerankings.com), så förstår man att fansen jublar utav glädje. Och det har tillkommit nytt godis i spelet också. Bland annat ett helt nytt spöke och möjligheten att klara sig undan riktigt kniviga situationer.

Då tiden saktas ner (bullit time typ) när spökena kommer för nära Pac-Man, sen har det tillkommit nya spellägen också. Pac-Man CEDX finns nu ute både för XBLA och PSN. Så vad väntar ni på, det finns en massa spöken och kulor som skriker efter att ätas upp!/Robin
Gaming Ground Sverige

Whitesnake made my day


Coverdale är utan tvekan en utav dom bästa rock sångarna i historien.

Satt och hade en mailkonversation med träningsexperten Martin löwgren (som vi nu mera är en stolt samarbetspartner till) till tidigt imorse. Han har fått nöjet att få hjälpa kampsports stjärnan Jörgen Kruth (en utav mina svenska favoriter, han är bad ass!) att komma i form inför sin match mot giganten Bob Sapp.

En tungviktsmatch som går av stapeln den 27 november i Hovet sthlm (Rumble of the kings, köp biljetter nu!). Själv är jag helt övertygad om att Jörgen kommer att vinna. Sapp är allmänt känd för att ha en urusel kondis, han pallar ALDRIG mer än max 2-3minuter.

Han är en förvuxen slagpåse mer eller mindre. Jag tror jag sett honom sparkas ett par gånger bara under alla år jag kollat på K1, hans signatur attack är att veva med armarna som en väderkvarn. Och hoppas att han får in en lyckoträff.

Jag sätter mina pengar på att Jörgen knockar han i 1a eller 2a ronden. Safe money for sure. I övrigt så njuter jag utav mina nya whitesnake skivor (Fick tag i en samlingsbox), dom är så jävla bra att det inte går att beskriva med ord hur mäktiga dom är. Och sångaren David Coverdale får dom fleasta utav nutidens rock poser sångare att framstå som skit.

Whitesnake kommer för evigt att bli ihågkommet som en av de stora rockbanden, ihop med AC/DC, Led Zeppelin, The who mfl./Robin
Gaming Ground Sverige

Trapped Dead - Tyskt zombie taktikspel


Spelet sägs vara det första tactical survival zombie spelet i världen. Men blir det bra då?

Dagens sista inlägg får handla om dom levande död som skriker "Mmm brains, brains!". Den tyska spelutvecklar studion Crenetic håller just i detta nuet på att snickra på deras taktiska zombie titel för PC. Som givetvis fått ett klingande namn också, Trapped dead.

Än så länge finns ingen ingame gameplay video. Men en smygtrailer plus lite bilder från spelet finns att se. Trapped dead är tänkt att komma ut till PC i slutet utav det här året (eller i början utav nästa). Får se om det blir något köp för min del, vill allt se lite mer ifrån spelet innan jag lättar på pluskan.


Påminner mig lite om en bana i Postal 1+. Den hete något i stil med "Kill till you drop" eller något sånt.


Verkar som tyskarna satsat på en serietidningsaktig look i Trapped dead. Good or bad, vi får se.

"Trapped Dead is a tactical real time strategy game. Players control their characters in a 3rd person isometric view through a mature Zombie survival scenario inspired by the successful Horror movies of the early 80s."


Features:
- Terrifying, cinematic game atmosphere
- Appealing tactical gameplay with numerous shock- and surprise elements
- Highly detailed locations such as mall, jail, scrap yard & many more
- 7 playable different characters
- Thrilling on- and offline multiplayer co-op mode
- Interactive and dynamic game environment including various traps
- Manifold weapons, gadgets and other items/Robin
Gaming Ground Sverige

Step up 3D - So you think you can dance?


Yepp, killar som kan dansa får brudar. Dags att ta fram steppskorna igen tror jag.

Med tanke på alla dansprogram som går på tv (let´s dance osv) så har väl dans aldrig varit så populärt som det är nu. Själv är jag ett stort MJ fan, bara hans danssteg är ju super coola. Ett dansfenomen som jag också gillar är breakdance och streetdance.

Så när jag fick syn på en trailer för Step Up 3D (gick på bio nu i somras) så vart jag lite sugen på att se filmen faktist. Det är gott om stjärnor och musiker som medverkar i filmen också. Sean Paul, Flo Rida, Estelle mfl. Finns tydligen två föregångare till Step Up 3D också, som kan vara sevärda.

Btw så går Step Up 3D att köpa på DVD och Blu-ray den 21 december. Så det kan vara en bra julklapp åt någon som gillar dans och musik (ge bort alla tre i julklapp vet ja).

/Robin
Gaming Ground Sverige

Mushroomhead - \m/ \m/


Bilden påminner mig om vilket jävla liv det vart när vi skulle ha klassfoto på högstadiet. Ingen mer kommentar på det.

Precis hemkommen ifrån sjukhuset, det gick väldigt snabbt att röntgas måste jag säga. Och vänte tiden var minimal i Eskilstuna, trevlig personal ska nämnas också. Medans jag väntade på min tur så lyssnade jag på bandet Mushroomhead.

Som jag konstigt nog inte börjat lyssna på allvar förren nu. I vilket fall, är man ett Slipknot eller Mushroomhead fan. Så känner man nog till den tvist som rådit mellan banden i bra många år. Tvisten handlar om att banden är väldigt lika varandra till både utseende/image, sound och antal medlemar (anser en del ialla fall).

Stridsyxan begravdes dock när bassisten Paul Gray dog i maj i år. Då kände MH gänget att enough Is enough liksom. På MHS myspace sida så postade dom bland annat följande "R.I.P. Paul Gray, This feud needs to end. Much Love and Respect to the guys in Slipknot".

Såg btw att något/några rövhål snott gåvor som blivit lämnade på Pauls grav utav vänner, fans och familj. Hur jävla lågt får man sjunka egentligen?. Hoppas hans gåvor återlämnas ASAP. Att folk inte skäms...

"In a very upsetting turn of events we have learned that some gifts left for Paul at his grave site have been stolen. There were statues of a gargoyle as well as a Buddah that were placed at Paul’s grave by his friends and family that were taken. We ask that whoever did this please return the items no questions asked. If anyone has any information about the stolen items please let us know by posting in the comments. Thank you for your continued support in this trying time."


För att avrunda det här inläget så kan jag dock säga att Mushroomhead är ett givetval för metal fanet, with no doubt. Ha dock i åtanke att dom varit aktiva sedan 95 och ändrats en hel del över åren (soundet har ändrats en del och medlemmar har byts ut).


/Robin
Gaming Ground Sverige

Randy Couture - Wrestlingproffset som vart en UFC/MMA stjärna


Mr bad ass och champion nr 1. Mr Randy Couture.

Innan det bär av till röntgenavdelningen för min del. Så tänkte jag skriva lite om en amerikansk kille som är både militär, wrestling pro och en UFC/MMA champion. Randy Duane Couture har vunnit UFC två gånger inom två olika viktklasser, och han har brottats i OS som yngre. Och som grädde på mosset så är han med i UFC Hall of fame också (han har gått och vunnit hur många matcher som helst).

Hans motståndare har/hade en enorm respekt för honom, både utanför och i ringen. En bättre all around fighter än Randy får ni fan leta efter. Med sina 185cm och 100kg så sätter han skräck i dom flesta. Hans take downs är nog det som dom flesta fruktar.

Han är en mästare på grepp och kast, och han är extremt underhållande att se in action. Han har min full respekt och beundran. Som avslut så vill jag bara uppmärksamma er på att vara varsamma och observanta i trafiken idag, tydligen så är en ny snöstorm på väg till Uppland. Take It easy and take care!/Robin
Gaming Ground Sverige

iji - PC


Titel: iji
Utvecklare
: Daniel Remar
Format: PC
Genre:
Action
Releasedatum: 1 september 2008
Svårighetsgrad:
Hard
Spenderad tid:
+15timmar
Snittbetyg internationellt:
????


Grafiken, designen och karaktärerna är så satans charmiga och snygga så det inte är sant.

Så har man äntligen tagit sig tiden att spela indie spelet som alla pratat om. Spelet som höjts till skyarna utav flera spelsidor på nätet och tvspels magasin. Jag såg en trailer för iji och det räckte för att övertyga mig om att spelet var värt min fritid.

Givetvis så påminde iji mig om Nintendos Metroid och Eric Chahis Another World. Skulle jag påstå något annat så skulle jag prata i nattmössan. Men det var också just precis det som fångade mitt intresse.iji kommer att hamna mellan de bägge alien fraktionerna Komato och Tasen. Och sammandrabbningarna blir ytterst våldsamma.

Iji är en gratis indie title
som är utvecklad utav svensken Daniel Remar. Hela spelet är utvecklat via Game maker. Och iji är en mix utav action och plattform, samt lite pussel (av det enklare slaget). Man spelar som jordtjejen iji, som är en helt vanlig tjej som lever ett lugnt liv.

Men hennes fridfulla liv skulle få ett tvärt slut. En dag så besöker  Iji, hennes bror och hennes far ett forskningslabb, den dagen gick allt snett. Himlen blixtrar till sen blir allt svart. Efter en stund så hör iji röster.Till ytan så ser kanske inte iji ut att vara ett spel som kan förmedla några större känslor. Men det är precis raka motsatsen.

Iji vaknar upp på ett operationsbord, ovetandes om både sin och världens nuvarande situation. Hon tar inte lätt på faktan att jorden blivit invaderad utav utomjordingar. Och att hon är en utav få överlevande i staden som hon befinner sig i.

Hennes bror Dan är den enda personen som hon har en direkt link och konversation med (allt sker via högtalare, som är placerade lite varstans i spelet). iji är både disorgenterad, urbalans och svag när hon tar sina första steg från operationsbordet. Hon får även veta att hon är ett projekt som kan vara mänsklighetens sista hopp.


Iji är inte som andra människor. Hon har övernaturliga krafter och har nanochips inopererade i kroppen, krafter som går att uppgradera i de olika stationerna som finns utsprida på spelets olika banor.Till de större och elakare fienderna, samt bossarna. Krävs lite större puffror och krut kraft.

Så hon tar inte så där jätte lätt på den faktan som hennes bror Dan förser henne med. Det är rätt mycket att smälta in. Ditt (ijis) uppdrag består utav att hålla sig vid liv och hitta en högre uppsatt utomjordisk ledare. Som man ska försöka övertala att avbryta attacken och invasionen utav jorden.

Ett uppdrag som är tämligen svettigt att utföra
. Då det är fullt utav fientliga utomjordingar vid namn Tasen över allt. Så när jag fick ta kontrollen över iji på nivå 1, så förstod jag att det inte skulle bli någon walk in the park heller.


Det finns inte så där värst många fordon i iji. Men svävaren är en utav de fordonen som går att köra.

Sure, man har ju nanoteknologiska krafter av de olika slag. Men i början av spelet så står samtliga mätare/styrkor på nivå 1, och eftersom jag valde att köra på hard. Så får man också känna av en hel del motstånd längre fram i spelet.

iji har också fått ett nanovapen till sitt förfogande, ett vapen som är flera vapen i ett. Till en början är det bara ett hagelgevär, men sen kan man skjuta raketer, laser, plasmaskott m.m.  Man måste dock ha uppgraderat sitt nanovapen ett visst antal X gånger innan man äns kan använda sig utav andra slags vapentyper.


Det är ingen vacker syn som man möter på ovan ytan. Det är strider över allt, vart än man går.

Vi får inte heller glömma bort att iji är ett vapen i sig självt. Så hon kan dela ut dödandesparkar också. Sparkar som vid tillräckligt många uppgraderingar kan kicka ass på vem som helst nästan. Och mycket ass finns det att kicka. Först är det Tasen, sen kommer deras dödsfiender Komato och hälsar på.

Fiende och bossutbudet är rätt så brett. Allt ifrån massiva bossar till de ettrigt små och svår dödade sorterna. De hoppande självmordsbombarna är dock i min mening värst. 

Allt som allt så levererar iji en högklassig underhållning och utmaning  till priset utav noll kronor. Inte så illa pissat om ni frågar mig.

 

Plus
+ Metroid, System Shock 2 och Another World vibbar
+  Bästa soundtracket i ett spel på väldigt länge
+  Gott och vapen och uppgraderingar
+ Känslosamt och medryckande handling

Minus
-
Synd att man inte kan hoppa/krypa och skjuta
-
Kan nog uppfattas som lite primitivt för en del

Handling/story:  8.2/10
För att vara en indie titel så är både storyn och handligen tämligen välgjord och djup. Och dom flesta utav äns frågetecken reds effektivt ut mot slutet.

Spelkänsla:  8.6/10

Det är en rätt så mäktig känsla att stå öga mot öga med en utomjordiskninja lönmördare, som kan teleportera runt sig vart än han behagar. Så lyckas man få in en sista perfekt  dödande spark, och slaget är över.

Grafik:  8.4/10
Retro pixel charm baby!

Ljud/Musik  9.2/10
Musik killarna Chris Geehan och Dan Byrne-McCulloughs aka Hyperduck har stått för all den fantastiska musiken i iji. Dom har lyckats skapa att riktigt riffigt soundtrack som passar spelets intensiva action tempo perfekt, och likdant för dom lugna sektionerna.

Kontroll:  9.0/10
Enda som är synd är att man inte kan skjuta när man hoppar eller att man kan krypa och skjuta.

Livslängd: 8.5/10
Det finns två olika slut (vad jag vet) och ett relativt högt omspelningsvärde då att det finns flera hemliga rum osv att upptäcka.

Totalt: 51.9/60

Jag har alltid gillat Eric Chahis magiska Another World spel. Det där med att utforska det okända och att inte veta vad som kommer att dyka upp här näst.  Daniel Remars skapelse iji, har samma potential, upptäckar lust och atmosfäriska charm. Man skulle kunna tro att spelets simpla och begränsade koncept och grafiska motor, skulle vara till en nackdel.

Men det är precis tvärtom, man bara fortsätter att spel och kämpar vidare för ijis och mänsklighetens skull. Så tveka inte, skaffa iji idag!

 /Robin
Gaming Ground Sverige

DJ COKI - Phillipinernas DJ star


Trodde inte att dj scenen var så stort i Phillipinerna. Men det är stort som fan där.

Upptäckte precis en helt ny DJ vid namn DJ coki. Han är ifrån Phillipinerna, men har spelat live runt om i värlen. Verkar dessutom som om han är god vän med DJ Q-bert. Coki har även tävlat i stora tävlingar inom dj scenen. Nu mera verkar han dock mest spela på klubbar. Jag gillar hans musik any how.

Kanske gillar ni hans verk också? hear him out!/Robin
Gaming Ground Sverige

Homefront - Kriget som äger rum mitt ibland oss


Koas studios och THQs framtidsbild ser inte så där vidare ljus ut precis.

I uppsjön av kommand FPS/action/shooter titlar så tittar Koas studios och THQs action lir Homefront lite försynt fram i den stora massan. Precis som gänget på Koas Studios sa själva "Varför skulle Gamers vilja plocka upp just den här shooter titeln bland alla dom kommande stor titlarna?". Svaret lät inte vänta på sig, Homefront är ett fps spel som sticker ut i mängden.

Mest dels genom dess story och handling. En handling som är riktigt intressant måste jag säga. Jag tror inte Koas studios vågat hoppas på hur pass mycket rätt dom skulle ha med sin handling i spelet, gentmot hur saker å ting utvecklats i verkligheten.

Dom har bland annat haft rätt om Nordkoreas kärnvapenprogram och att Kim Jong-un skulle ta över efter sin far (inte så svår tippat dock). Får se om Kim Jong dör nästa år som i spelet då. För att sammanfatta storyn i Homefront så enas nord och sydkorea och får storhetsvansinne.

Dom droppar en emp bomb från rymden via en sattelit på usa (så att ALL elektronik dör), sedan börjar dom invadera Usa år 2025. Jag såg Homefront redan på E3 i år och läst ett par artiklar kring spelet. Jag är till stor del imponerad så här långt och positivt inställd till spelet.

Vi får se om Koas och THQ kan leverera när Homefront släpps den 11 mars nästa år till PS3, 360 och PC.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Tangled - Saker trasslar till sig när man har långt hår


Take It chill. Jag lovar att jag inte försökte att klippa ditt hår. Okej, pyte lite då.

Det här är lite konstigt faktist. Vanligtvis så brukar Disney vara rätt snabba och duktiga på att göra reklam för sina filmer. Men deras uppkommande film Tangled (som är baserat på den tyska folksagan "Rapuzel" av de bägge bröderna Grimm) som går upp på bio i usa nu om ett par dagar bara (24 november), hade jag inte hört talats om förrän idag.

Ärligt talat så har jag inte sett en sådan cool manlig disney karaktär sedan Aladdin. Killen är ju stört skön, så härligt översäker och kaxig. Flera kändisar har lånat ut sina röster till karaktärerna i Tangled också. Där bland Mandy Moore (som gör rösten åt prinsessan Rapunzel) och Zachary Levi (ger röst åt Flynn Rider, den kaxiga killen).

Och trailern var ju riktigt nice. Jag vet dock inte när filmen kommer ut i Sverige, innan julafton kanske?/Robin
Gaming Ground Sverige

Old school hip hop and some DJ tunes


Run DMC kungarna utav hip hop.

Vart så innåt helvete jävla upprörd när jag imorse fick höra om att en 84årig dam blivit rånad, misshandlad och våldtagen i sitt eget hem i Falun. Vad är det för sjuka jävla människor som finns i Sverige egentligen? när inte äns dom äldre går säkra längre.

Sen har vi ju någon rolig jäkel som rånar äldre i Västerås också. Kanske är på tiden att polisen får tummen ur skiten och att samhället sätter ner foten. Sådant här agerande är inte acceptabelt. Jag kan säga det, ser jag någon person (oavsett ålder, etniskbakgrund osv) som är påväg att bli rånad, våldtagen, misshandlad. Då kommer jag att gå emellan.

Sen skiter jag i vad jag får för straff. Det verkar i överlag vara dom äldre som råkar riktigt illa ut nu mera. Har så många gånger önskat att det ska ha kommit någon kampsports expert eller gym biff, när någon blivit överfallen. Och att den personen åkt på så jävla mycket stryk, att han inte kunnat gå på år och dar.

Fega jäkla små kräk som ger sig på gammla människor. Man mår illa. Får lugna nerverna med lite old school hip hop remixes (på den tiden då hip hop var hip hop)./Robin
Gaming Ground Sverige

Prismaticallization - PS1 japan import


Japaner kan det där med spelboxar dom *host host*.

Det här kommer att bli en riktigt intressant liknelse och övergång. Men stay with me allright. Har ni sett Bill Murrays Groundhog day? (en riktigt bra film btw). Om inte, så handlar filmen i kort om att Bills karaktär upplever samma dag, om och om igen.

Tills att han bryter mönstret och upprepningarna upphör. Den japanbaserade spelutvecklings studion Arc System Works (mest kända för Blazeblue och Gulity Gear serien) tog det konceptet och utvecklade ett spel kring det (på sitt eget lilla vis givetvis). Som dom kom att döpa till det flashiga namnet "Prismaticallization". Jag vet vad prisma är, men "Prismaticallization"? har jag inte den blekaste vad det betyder.

I vilket fall. Spelet är ett äventyrsspel som släpptes 1999 för PS1 och Dreamcast, endast för den japanska marknaden dock. Så all text, dialog osv är helt på japanska. Målet med spelet är att man antingen ska hänga med samma tjej (tills att upprepnings mönstret upphör) eller så testar man med nya varje dag.

Så det är väl typ en slags dejting/kärleks simulator aktigt spel egentligen. Så hur kom jag i kontakt med spelet då?. För att gör en lång historia kort.  Jag gillar Gulity Gear serien och jag gillar Bill Murrays filmer. Så på något vänstertvis så lyckas jag hitta fram till det här spelet via lite sökningar, innehållades dom orden/namnen.

Jag kan dock inte uttala mig om hurvida spelet är kanon eller kalkon. Sen är ju allt på japanska också, och min japanska är väldigt begränsad. Men en sak kan jag säga ialla fall, Groundhog day är en bra film som är högst sevärd./Robin
Gaming Ground Sverige

Sir Billi - animerad humor från Scottland


Tror det inte finns någon känd person som älskar sitt hemland Scottland så mycket som Sean Connery.

Kollade precis på trailern för Sean Connerys och Glasgow Animations Sir Billi. En film som varit under produktion sedan 2006. Handlingen kretsar kring veterinären William Sedgewick (aka Sir Billi), en morfar som inte riktigt är som andra morfäder. Han skatar omkring på en rullbräda och tar hand om djur i knipa, i dom Skottska landskapen.

Och den här gången så blir det Billis livsäventyr, då han ska få tag i en bäver innan lagens långa arm gör det. Noterade att Alan Cumming (Golden Eye) är med i den här filmen (han gör rösten till getten). Vanligtvis så brukar han ju antingen spela skurk eller datornörd. I vilket fall, Sir Billi är tänkt att komma ut i år och det är en given familjefilm.

Så har man mindre barn (eller om man är ett stort barn själv) och är sugen på att gå på bio, så kan det här vara filmen för dig./Robin
Gaming Ground Sverige

SCREAMING TREES - grunge/rock när den är som bäst


Snacka om cool albumcover. Alice i underlandet ftw!

Alice In Chains, Soundgarden, Nirvana, Pearl Jam var/är alla kända grungeband. Men ett band är väldigt underskattade. Screaming trees från Washington Us, är just precis det bandet. Dom formades 1985 av sångaren Mark Lanegan (som är bundis med Queens of the stoneage gänget, där han medverkat på flertalet skivor och liv framträdanden).

Och det vart starten på en 15år lång karriär inom bandet. Efter 7album (från första skivan "Clairvoyance" 1986, till sista albumet "Dust" 2000 ) så lades dock bandet ner runt år 2000. Men som jag nämde så fortsatte ju Mark Lanegan (som är en grymt bra sångare i övrigt) på annat håll i och med Queens of the stoneage, där han passade som fisken i vattnet.

Trots att Screaming Trees hade flertalet bra låtar, så är det inte så värst många som vet vilka dom är. Eller att dom äns hörde till dom stora inom grunge scenen. Vilket är jäkligt synd, för dom är verkligen riktigt, riktigt jäkla bra. Give em a try!

Den sista lineupen innan bandet splittrades såg ut så här:

Mark Lanegan - lead vocals, guitar (1985–2000)
Gary Lee Conner - guitar, backing vocals (1985–2000)
Van Conner - bass, backing vocals (1985–2000)
Barrett Martin - drums, percussion, backing vocals (1991–2000)/Robin
Gaming Ground Sverige
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy