n1wzAdy

Lex Alonzo gör jurdik, rättskunskap och lag & rätt coolt


Alonzo´s the man.

Av dom få program jag kollar på Tve nu mera. Så står Lex Alonzo högt upp på listan över sevärda program. Alonzo synar det svenska rättsystemet ända in till benet. Att lagen är skev i det här landet är inget nytt. Men det är bra att det förs mer ljus över ämnet. För det är många personer som blir drabbade utav vårat lagsystem dagligen. Jag diggar skarpt lagen gällande självförsvar. Man får ju inte använda övervåld t.ex.

Men det är väldigt olika tolkning kring det där med övervåld. Det hänger helt och hållet på vad domstolen anser mer eller mindre. Så skulle jag t.ex. försvara mig mot en person som attackerar mig med en kniv och värjer mig, så att personen gör illa sig själv på sin egen kniv. Då kan jag åka dit, samma sak om jag slår till han så hårt att han får bestående skador.

Alonzo tog upp just precis det där för ett par veckor sedan. Så det är extremt matnyttigt att kolla på det programmet. Man får mer insikt i vad det är som gäller, så att säga. Även IPRED lagen tas upp. Så Lex är helt klart värt att checka in om man vill veta sina rättigheter och skyldigheter osv.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Metal Gear Solid som ni aldrig sett det förut


Snake vet hur man tystar folk. På det bästa sättet.

Snake, huvudkaraktären i MGS serien. Har väl mer eller mindre alltid varit förknippad som en tuff och tystlåten spelhjälte. Men tydligen så har Snake och MGS universumet en helt annan sida också. En mer komisk sådan om jag säger så. Behold lollerz Snake in action./Robin
Gaming Ground Sverige

Half-Life - Den smarta FPS titeln


En välkänd logga för dom flesta Gamers där ute.

Det ringer nog en klocka hos dom flesta när jag säger Gordon Freeman, Black Messa eller G-Man. 1998 släppte valve en liten FPS titel vid namn Half-Life. Spelet skulle komma att omstrukturera allt vi trodde och kände till om FPS genren. Vi var ju trots allt ganska vana vid att bara gå runt i korridorer, hämta nycklar, öppna dörrar och skjuta ihjäl allt som kom i våran väg.

I HL fanns det helt plötsligt pratglada NPCer, en plot, en djupare handling (en dom flesta FPS spelen back then) och tvister. Sedan fanns det gott om minnesvärda nyckelscener. Så som när en forskare blir indragen i en ventilationstrumma utav en zombie eller som när man stöter på soldaterna för första gången.

Sedan var fiendernas A.i bra mycket mer avancerad och intelligenta än vad vi var vana vid. Soldaterna t.ex  jobbade i grupp och kunde attackera fråna alla möjliga håll och kanter. Sedan tyckte dom om att kasta handgranater på än om man stod och campade bakom ett par lådor eller om stod och tryckte bakom ett hörn.

Ju svårare svårighetsgrad man spelade på, ju mer aggresivt agerade fienderna emot dig. Sedan släpptes ju High Definition packet år 2001 (i samband med expansionen Blue Shift) och det höjde spelkänslan en hel del. Då grafiken vart bra mycket bättre.

För mig är Half Life än idag, en utav mina topp 10 FPS favoriter./Robin
Gaming Ground Sverige

Våra kunder är nöjda med vårat jobbFick ett riktigt trevligt besked idag via Rejta.se. Uppenbarligen så är våra kunder nöjda med våran service (med undantag för visa enstaka/tveksamma fall). Det värmde att höra och läsa. Vi tycker dock att det är väldigt synd att inte fler lämnar ett omdöme när vi gjort ett bra jobb (För jag anser ialla fall att man ska få höra att man gjort ett bra jobb och inte bara negativa saker).

Så vi vore väldigt, väldigt tacksamma om ni som handlar utav oss skulle kunna göra det. Det är både feedback till oss samt ett sätt för andra människor som inte handlat utav oss förut, att se att vi är reko.

Stort tack ialla fall till dom som lämnat ett omdöme.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Doom 64 - Det bästa Doom spelet i serien?


Äntligen vart spelet mitt efter alla år Muahahaha It´s mine, all mine!

Ett monster tittade fram ur min brevlåda idag. Det är sant jag lovar, det var ett riktigt jäkla monster som kollade upp på mig med röda ögon, djävulshorn och vassa tänder. Namnet på monstret var/är Doom 64. I många, många år har jag funderat över vilken version utav Doom som EGENTLIGEN är bäst. Doom till PC, Jaguar, PS1, Saturn, Sega 32 eller den till N64 (tror inte att jag glömt något format nu ialla fall).

Jag har spelat Doom på nästan alla format som finns. Men jag kan med handen på hjärtat säga att det var Doom till N64 som fick mig att haja till extra mycket. Spelade det i någon butik i slutet av december 1997 (Doom 64 släpptes den 2 dec 1997) och vart helt såld.


Hagelbrakaren gästar även i Doom 64. Och även där så rensar den rent i korridorerna.

Det såg bättre ut än alla andra Doom portningar jag någonsin spelat. Direkt efter att jag nästan slitit upp brevet med tänderna och tagit fram spelet. Så kubbade jag ner till min lilla spel lya och stängde in mig.

Vad ska jag säga, trots att Doom 64 är 12år gammalt så äger det fortfarande. Det är mycket mörkare och läskigare än andra Doom portningar. Musiken är rena terrorn för hjärnan och alla dina sinnen (låter som musik som skulle passa till en skräckfilm). Men jag ska göra en komplett recensension utav spelet, ska bara invänta min nya Sony KDL-32EX700AEP LED tve. So stay tuned!

Lite kommentarer kring Doom 64 på webben.

"I have to agree. I can honestly say no other game in history actually produced fear other than Doom 64. Not even Doom 3 (which I was disappointed with). And although I love the PSX versions of Doom, from the gameplay to the music, which had more of a depressing feel to it, Doom 64 basically had terror and despair in audio form as its music. This game is the only reason I still have my N64 loll" - Newbornsoldier

"Good memories-playing this late at night or in the middle of the night, alone and in the dark."
- Femstarlight

"I don't really care what reviewers say, I thoroughly enjoyed this game as a child. My father and I would play this game, though I did most of the hard parts of the game (which is all of them after like, level 8).
Though my father and I felt so accomplished when we finally defeated the final boss with no cheats. That shit was intense.  Just goes to show that, born in 1991, I had gaming in my heart. I was born at a good time in gaming."
- ISFB1/Robin
Gaming Ground Sverige

Nintendo 3DS En given succé?


3DS kannon eller kalkon?

Nintendos nya DS (börjar bli lite väl många olika sorter nu...) konsol 3DS ska alltså dominera den bärbara spelmarknaden på nytt. Själv börjar jag bli lite rörig i huvudet över alla dom DS modeller som redan finns ute på marknaden.

Vilken ska man egentligen skaffa? jag har ingen själv. Så därför undrar jag. En ny model är inte automatiskt = ett givet köp. Men enligt nintendos egen produktbeskrivning utav 3DS så är den nästan lika kraftfull som om den vore en bärbar Wii. Plus alla dom unika egenskaperna som inte dom tidigare DS konsollerna besitter då.

Det återstår att se hur vida det blir ett 3DS köp för min del ialla fall. Har ju gott om tid att bestäma mig. Med tanke på att den inte släpps fören den 31 mars nästa år.

Vad säger ni andra. Är 3DS ett måste eller inte?

Specs infon är tagen ifrån kotaku.

DIMENSIONS (when closed)


5.3 inches x 2.9 inches x 0.8 inches

WEIGHT

8 ounces

TOP SCREEN

3.52 inch widescreen display / 800x240 resolution (400 pixels for each eye during 3D gameplay)

BOTTOM SCREEN

3.02 inch touch-screen display / 320x240 resolution

CAMERAS

Three cameras, two on outer casing, one above top screen / 640x480 resolution (0.3 megapixel)

STORAGE MEDIUM

Cartridge slot for both 3DS and DS cards (3DS cards have a 2GB capacity "at launch", suggesting larger sizes to come) / SD memory card slot

WIRELESS

2.4ghz / 802.11 wi-fi / Can communicate with other consoles or internet when in sleep mode / wireless can be switched off to preserve battery life

CONTROLS / INPUT

Touch-screen / D-pad / 360-degree "Slide Pad" (the analog stick) / motion sensor / gyro sensor / 3D "depth slider" can reduce (or even disable) 3D effects in games

STYLUS


4-inch stylus (when full extended)

AUDIO

Stereo speakers (includes stereo headphone out jack)

BATTERY


Lithium ion battery (lifespan details TBA)

PARENTAL CONTROLS

The 3DS will include parental controls
/Robin
Gaming Ground Sverige

Samus Aran look alike och Uwe Boll gör Metroid film


Hon är kusligt lik målningen till höger

Jag satte precis tet i halsen efter att ha läst att Uwe Boll och Jessica Simpson kan ha en Metroid film på G. Holy jumping mother of god no! säger jag bara. Ryktena kommer från Hollywood och via Gofanboy. Enligt ryktet så ska Jessica hjälpa till att skriva manuset för filmen, pga att manuset sägs vara för komplext.

Alltså, jag hoppas verkligen inte att det här är sant. Men dessvärre är det ju inte 1 april. Med tanke på att Blizzard bad Boll att fara åt helvete när han la fram att han ville göra en film om Wow. Så tror jag väl knappast att Nintendo skulle låta den där fail mannen få göra en film om deras egen kultfigur.

Jag betackar mig för en sådan film från knasbollen. Jag ser mycket hellre fram emot Metroid Other M./Robin
Gaming Ground Sverige

Just Cause 2 - En gigantisk sandlåda att leka i


Explosioner som denna är vardagsmat i Just Cause 2.

Satt och kollade på lite ingame filmer ifrån Avlanche Studios Just Cause 2. Ser ju helt insanely roligt ut. En stor värld, gott om vapen, fordon och leksaker att påverka världen med. Blir nog ett köp för mig framöver, i sådant fall för pc. Just Cause 2 fick dessutom rätt bra betyg av en samlad presskår.

Spelet tycks vara rätt massivt. Ser fram emot att få spela och testa på det själv./Robin
Gaming Ground Sverige

Bonde söker fru...typ


Kreativ vissnad måste räknas till huvudingrediensen i Bonde söker fru.

Dejting program har varit den nya flugan i gud vet hur många år nu. Konceptet poppar upp om och om igen fast i nya omslag. Jag följer inte något utav dom. Men det är rätt svårt att INTE dra på smilgroparna när man bara tänker på hela grejen med en bonde som söker fru.

Vad jag förstått det som så har dom flesta utav killarna väldigt liten (om någon alls) erfarenhet utav kvinnor. Så jag vet inte, känns mer som förnedrings tve än något annat. Men sådant ökar tvsiffrorna och det blir cash i slutänden.

Jag försökte att kolla på ett avsnitt för ett tag sen. Men jag är en sån där person som inte kan fortsätta att kolla på något om det blir för pinsamt. Det var någon yngre snubbe som skulle ut på någon dejt. Och han vart grillad levande i tvrutan av någon brud.

Finns dock ett program som är ett par snäpp värre, nämligen "Ensam mamma söker". Programmet kunde lika väl döpas om till "Desperat karl med fet plånbok som har mycket tid till övers för att att ta hand om ungar som inte är hans".

I vilket fall så sammanfattar filmen nedan vad hela grejen med Bonde söker fru är och handlar om./Robin
Gaming Ground Sverige

Wu Tang Clan och dagens fail


Hela klanen samlad för ett gruppfoto.

Satt precis och läste metro och cirkusen kring Piratebay tycks aldrig få ett värdigt slut. Nu väljer allt fler internetleverantörer att blockera PB för sina kunder för att undvika att få böter utav Stockholms tingsrätt. Är det inte något som är jäkligt skevt kring det hela? jag trodde vi levde i en demokrati (*host host* yeah right).

Frågan är vad det här kommer att få för efterföljder, troligen kommer fler internetleverantörer att apa efter Black Internet efter det här. Så i klartext så försöker man stänga ut PB genom att blockera internet användarna ifrån att besöka sidan. Jag förespråkar inte att olaglig nedladdning är något bra eller att spriddning utav program, spel, musik osv är bra. Men det här är helt fel sätt att gå.

Taget ifrån dagens metro

"Internetleverantören Black Internet har valt att blockera sajten Pirate Bay för alla sina kunder. Detta för att slippa böter.

– Vi har valt att blockera trafik till och från de ip-adresser som The Pirate använder, säger Victor Möller, vd för Black Internet till SR Ekot.

Black Internet var tidigare nätleverantör till fildelningssajten The Pirate Bay, men slutade att leverera nät till sajten efter hot om böter från Stockholms tingsrätt.


Sedan dess har Pirate Bay fått nät från andra leverantörer och Black Internet överklagade tingsrättens beslut. Men från hovrätten fick de samma besked. Och nu tolkar de beslutet som att deras kunder inte ska få någon tillgång till sajten.

– Vi tog ett beslut och gjorde bedömningen att det här var enda sättet att leva upp till hovrättens beslut, säger Victor Möller till SR Ekot.

Deras tiotusentals kunder kan nu inte komma åt sajten."

Tråkigt men sant *djup suck*, nå väl. Ska fortsätta att läsa vidare och lyssna på lite Wu Tang Clan. Cheers and enjoy./Robin
Gaming Ground Sverige

A-Eon och Hyperion presenterar Amigaone X1000Nu lär väl amiganerna få fnatt world wide. Vem hade trott att det skulle komma ut en helt ny Amiga dator år 2010. Men nu blir det alltså en verklighet. Tackvare ett företag som kallar sig för A-Eon. Amigaburken dom gjort kallar dom för "Amigaone X1000". Den använder sig utav AmigaOS 4, men den kommer inte att ha stöd för vare sig 64bit eller dualcore (rätt roligt med tanke på att burken har en dualcore CPU).

Men, troligen så kommer framtida uppdateringar att fixa till det ASP. Lite mer tekniska detaljer kring X1000 finner ni nedan.

Specs för A-Eon´s Amiga X1000:

- Customized case with Boing Ball
- ATX Formfactor
- CPU: Dual-core 1.8 GHz PowerISA™ v2.04+ CPU
- Co-processor: "Xena" 500 MHz XCore XS1-L1 128 SDS
- Audio: 7.1 channel HD audio
- Memory: 4× DDR2 SDRAM slots
- 10× USB 2.0
- 1× Gigabit Ethernet
- 2× PCIe x16 slots (1x16 or 2x8)
- 2× PCIe x1 slots
- 1× Xorro slot (gives access to "Xena")
- 2× PCI legacy slots
- 2× RS-232
- 4× SATA 2 connectors
- 1× IDE connector
- JTAG connector
- 1× Compact FlashBurken ser ju rätt flashig ut. Tycker jag ialla fall.

Jag har tro det eller ej. Aldrig någonsin ägt en Amiga. Dock har jag användt mig utav en sådan mer än en gång. Både för spel och musik. Hyperion Entertainment, skaparna utav AmigaOS. Har ju bistått med AmigaOS 4 till X1000 projektet. Och jag kan väl inte påstått något annat än att man är lite nyfiken på AOS 4 ialla fall.

Fast prislappen för X1000 är lite avskräckande. 17000kr kommer priset att väga in på (runt där, prislappen är 1500pund). Men vill man ha nyretro i en lyxförpackning så kostar det. X1000 är beräknat att släppas någon gång under hösten i år. Checka in filmerna nedan för mer info./Robin
Gaming Ground Sverige

Rayman Origins - Ett helt nytt 2D äventyr i episodform


Rayman är tillbaks igen! fast denna gången i episodform.

Vart mer Rayman idag än vad jag tänkt. Men det ser jag bara som något positivt. Dock hade jag väl hoppats på att Ubisoft skulle ge Rayman en mer...värdig uppföljare till Rayman 3 , alltså en fullproduktionstitel. Nu blir det istället ett ett mindreRayman spel i episodform (som tydligen görs utav ett mindre team hos Ubi). Det som är positivit (hur man nu ser på det) är att Rayman Origins går tillbaks till Raymans rötter.

Och blir ett 2D plattforms lir (I HD och 1080p dock). Vad storyn och handlingen beträffar så är det inte mycket sagt än så länge. Men med tanke på att Globox syns till i trailern så lär det troligen handla om en fortsätting på Rayman 2 eller 3.

Första episoden är tänkt att komma ut någon gång i år till XBL, Wiiware, Ipad och PSN. Pris är ännu okänt. Rayman Origins kanske inte riktigt är det fansen gapat efter under alla år som gått. Men bättre det än inget alls antar jag./Robin
Gaming Ground Sverige

Rayman 2 PS1


Rayman har fullt upp med att styra upp Pirater, frige sina vänner och samla på sig masker i del II.

Har spelet Rayman 2 till Playstation 1 i 2 dygn nu och jag gillar spelet som tusan. Enda negativa jag kan säga så här långt (efter ungefär halva spelet) är att det är på tok för lätt. Men annars är det i stort sätt bättre på precis allt i jämnförelse med den första titeln.

Vart faktist rätt förvånad över att somliga partier i spelet hade sån pass bra grafik som det hade. Ett ex på det är när man kommer till någon slags "dödens rike" aktigt ställe. Svårt att tro att man spelade ett PS1 spel kan jag säga. Räkna med en recension inom kort!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Beastie boy´s in da house


B-Boy´s, redo för att underhålla.

Vart en riktigt, riktigt grym midsommar i år. För första gången på (gud vet hur många år) evigheter så var det fint väder. Och inga idioter som var så pass fulla att dom sabbade för alla andra som hade kul och bara njut utav vädret och sällskapet. Hoppas att ni också hade det great.

I övrigt så måste jag bara ta upp Mona Sahlin´s senaste epic citat. För några dagar sedan så var hon med på tve och sa något i stil med "Jag har fått information om verkligheten nu, så nu förstår jag läget". Allvarligt, hur kan man äns rösta på S med henne som ledare i spetsen? om man inte är bakom flötet vill säga.

Man blir mörkrädd för mindre. Med alla skandaler och tidningsrubriker hon skapat sedan hon vart politiskt aktiv så kan man ju undra över vad det var för något som fick S att gräva fram just det liket ur politiker fail gravkistan. Dom hade i ren princip kunnat plockat någon random från gatan som kunnat göra ett bättre jobb.

Oh well, förhoppningsvis så öppnar folk ögonen inför valet denna gången och röstar rätt. And now, lite B-boy´s för att göra dagen lite lättare./Robin
Gaming Ground Sverige

Pirates of sillicon Valley - Film


Title: Pirates of silicon Valley
Genre:
Dokumentär/biografi
Releasedatum:
20 juni 1999
Speltid:
95 minuter
Åldersmärkning:
12år
Format:
Dvd
Stjärnor:
Noah Wyle, Joey Slotnick och Anthony Michael Hall
Producent: Leanne Moore
Regissör:
Martyn Burke
Snitt betyg internationellt:
6.9/10 imdb.com


Att vara lite paranoid är aldrig fel. Jobs litade på tok för mycket på Gates.

Vet inte hur många gånger jag hört i mitt liv att en enda person inte kan göra någon som helst skillnad i världen. Jag vet sedan länge att det är rent nonsens att resonera så. Det finns gott om kvinnor och män inom olika branscher och yrken som bevisat motsatsen.

Men den här filmen är inriktat på tre män speciellt. Ni känner garanterat igen dom. Dom heter så mycket som Bill Gates, Steve Job´s och Steve Wozniak.


Ett dator geni in action. Mr Gates skapade ett IT imperium genom att spela korten rätt.

Tre utav mina största idoler inom IT/dator branschen. Man får följa geni trion i filmen från deras ungdom på 70talet när de var no bodies fram till deras stora genomslag. Det började med en stor smäll, det var upplopp runt campuset där Woz och Jobs studerade någon gång på 70talet.

Men dom var för upptagna att mixtra med sin nya leksak ”blue box”. Ihop med Captain Crunch så lyckades de inte bara med konststycket att få kostnadsfria samtal. Steve lyckades även att ringa till självaste Vatikanen i Rom, då han imiterade Henry Kissingers (en amerikansk diplomat) röst och frågade efter påven (som sov när dom ringde).

Medans de två Steve trixade med sin första Apple dator så är Gates, Paul Allen och Steve Ballmer fullt upptagna med deras Altair dator.

 


Woz har alltid varit min IT guru favorit. Då han gillar både skämt och tv-spel.

PSV ger en rätt så bra sammanfattning och inblick i var och en utav hjärnorna bakom Apple och Microsoft samt personer runtomkring de bägge (Xerox, Lotus mfl). Det är kunskap och informations frossa för geeksen och dom teknik intresserade. Tydligen så är det mesta i filmen korrekt och sant också. Då både Gates, Woz och Steve (plus andra) kommenterat filmen i senare intervjuer, inte klagat väsentligt på sannighets halten.

För min egen del så var det en trevlig tillbaka blick på hur the chosen few kom från ingenstans och förändrade precis allt och vart rika som troll på kuppen. Var även intressant att få veta varför Job´s hatade IBM så himla mycket som han gjorde (och kanske fortfarande gör).

Plus
+
Matnyttig info för den som är intresserad av ämnet
+
En del geek humor
+
Väldigt bra skådespelare

Minus
-
Man hade velat se mer, filmen är på tok för kort

Story/Handling 8.0 /10
Med tanke på att hela filmen bygger på flera sanna historier. Så är handlingen ytterst intressant och unik. Därav det höga betyget.

Ljud/musik 6.0 /10
Ehrm…inget jag la märke till precis. Väldigt anonymt och passivt måste jag säga.

Karaktärer/ Skådespeleri 7.7/10
I princip alla gör ett great jobb i filmen. Men Joey, Anthony och Noah (Bill Gates, Jobs och Woz) gör ett otroligt bra jobb. Dom ser verkligen ut och beter sig som dom riktiga personerna gör.

Drama  8.2/10
Gott om odödliga citat och händelser som förändrat en hel värld. Bara att låta sig inspireras och se hur genierna byggde upp allt från inget.

Dialoger 7.5 /10
Steve Job´s säger jag bara, Steve Job´s. Han må ha varit ett ass hole. Men snacka kunde han. När han talar, då samlar folk kring honom som bin kring honung.

Kreativitet/originalitet 7.4/10
Filmen är ju som bekant baserat  på sanna historier.  Men det känns som om det kunnat göras/framställas på ett lite flashigare sätt. Jag har läst både Bill´s, Job´s och Woz böcker. Det finns gott om material att göra något av.

Totalt  7.4/10
Pirates of Silicon Valley är en måste film att se om man är intresserad utav teknik, datorer och IT. Finns ingen som helst anledning att INTE se den. Men är man inte intresserad alls av vare sig IT eller skaparna bakom några utav världens största företag. Då gör man bäst i att låta bli./Robin
Gaming Ground Sverige

Ol' Dirty Bastard one of the best mc´s in the world


ODB dog dessvärre år 2004 utav en överdos. Snubben var en levande rapmaskin.

My god...råkade bläddra fram till MTV (MTV har varit död sedan mitten av 90talet för min del) för en stund sedan på dumburken. Shit, vart har musikbranchen tagit vägen?. Seriöst, hip hop och rap scenen är död. Puff daddy, 50cent och allt vad fan dom heter, no offense. But f*** em . Är endast ett fåtal artister och band som håller liv i det hela. Och tragiskt nog så är dom inte äns från denna generation heller.

Det är Public Enemy, Cypress Hill och Beastie Boy´s (och några få tilll). INGEN från denna generationen har något att ta på ODB från Wu Tang Clan. Killen gick inte att placera i något fack. Han var helt unik och han bjöd alltid på en show. Vare sig han var i studion, på scenen eller off stage.

Men som vanligt så har allt ett slut. ODB´s saga tog slut år 2004 pga en överdos. Det kom väl inte helt oväntat, då han haft problem med droger under en längre tid. Men hans musik, den fortsätter jag att lyssna på. Om och om igen./Robin
Gaming Ground Sverige

Vad är kärlek?


Rent vetenskapligt, kemiskt och biologiskt. Så är kärleken inte vackrare än så här på pappret.

Kärlek måste höra till universums mest obesvarade gåta. Allt finns där i det finstilta, VAD det är som styr våra känslor osv. Men lik som tusan så finns det inga logiska och raka streck från A till B i kärlekens värld. Alla vill ha det, men alla kan inte få det. Somliga får det lätt, andra får det tuffare.

Jag ska inte sitta och skriva någon filosofisk text kring ämnet. Jag tycker bara att den biologiska biten kring ämnet är väldigt intressant. Då det är ämnen i kroppen som styr hur vi reagerar gentemot en person. När man är riktigt kär så upplevar man ju ett näst intill berusat tillstånd.

Och när man tar nästa steg (blommor och bin), då är det nästan som en drog. Naturen är bra intressant minst sagt. En sak är dock säker, alla behöver kärlek för att överleva rent mentalt. Så jag tror jag ska ut och sprida den lite bland alla mina bakfulla grannar genom att spela "What is love" på högsta volym haha. Ha en skön helg kära läsare, och ta det lugnt på vägarna om ni hinkade i er en mass % igår./Robin
Gaming Ground Sverige

Ni no Kuni - The Another WorldDet har varit en riktig torka på den japanska JRPG scenen i ett bra tag nu. Men Level 5 och studio Ghibli tänker vända på den nedåt gående trenden. Lösningen heter "Ni no kuni - The Another World" för PS3 och DS (spelet har dock olika namn för dom olika formaten). Man kommer att få anta rollen som en liten grabb på 13år vid namn Oliver, vars mor (Arie) olyckligt dött.

Oliver har givit sig tusan på att han ska återuppliva henne. Men det kommer inte att bli en lätt uppgift. Oliver måste bege sig till världen Ninokuni (en parallel värld) för att kunna förverkliga det hela. Just precis det vart möjligt då Oliver fått en magisk bok utav en älva (Shizku, som tydligen var/är en docka som Oliver fått utav sin mor).

Äventyret för Oliver (dig och mig) startar till DS redan den 9 december i år för/till DS och för PS3 ägarna någon gång under nästa år. Ni no Kuni kan bli hur stort och mäktigt som helst. Bara att hålla tummarna./Robin
Gaming Ground Sverige

Old school Pantera


Dime, Rex, Phil och Paul på 80talet någon gång.

Med trötta ögon så gör jag sista inläget för nu. Jag vill minnas att grabbarna i Pantera (back in the day´s) mer eller mindre förnekade eller åtminståne försökte att tona ner. Samtliga utav sina album innan "Cowboy´s from hell" albumet.

Jag visste ärligt talat inte äns om att det fanns fyra Pantera album innan Cowboy´s skivan. Deras första album kom ut redan 1983 (dom tre första albumen så var dessutom Terry Glace sångare och inte Phil. Han kom in i bilden först 1988 med "Power Metal" albumet).

Tror det var mer kläderna som dom skämdes över än själva musiken. För det fanns/finns en hel del bra spår från dom första fyra skivorna från 80talet. Dom jag tagit ut är bara ett smakprov, enjoy och god natt people./Robin
Gaming Ground Sverige

Hur man raggar upp brudar på krogen


Blir det en homerun eller en strike out? man får bara en chans till att göra ett gott första intryck.

Nu har jag visserligen tagit ett par drinkar och ett par öl (för mycket troligen). Men jag ska göra ett seriöst försök att försöka att förstå mig på personen nedanför. Att det kan vara ett rent helvete för snubbar att få chanser hos brudarna är inget nytt. Men seriöst, kom igen.

Varför ska vi ösa smicker och osv över er? vi får  ju knappt höra ett knyst till smicker själva. I ärlighetens namn så har det mer eller mindre bara varit utländska tjejer som givit mig smicker/flirtar. Nu kanske jag bara talar för mig själv.

Men just svenska tjejer tycks tro att dom är centrum i hela universum. Finns nog en del förklariga själ till att killarna hämtar hem thailändskor osv. Nu säger jag inte att alla tjejerna i landet är så här. Men i stort sätt alla jag kommit i kontakt med har varit på det här sättet. Sedan tycks det även vara regionsbundet hur tjejerna är också.

Ju längre ut på landet man kommer, ju vettigare tycks dom bli. Och i storstäderna är det precis tvärtom. Där är det Kissie kloner som poppar upp lite varstans. Men nu ska jag inte vara bitter och grinig. Men man börjar fundera lite över hur somliga brudar resonerar.

Hon nedan behöver jag inte äns kommentera. Filmen talar för sig självt./Robin
Gaming Ground Sverige

Xbox 360 Slim Vs Elite


Den nya 360 ser ut som en ful kantig kaffekanna enligt min kollega Mathias.

Microsoft avtäckte (som dom flesta säkert redan vet) en helt ny 360 under E3 i år. Den har fått det charmiga (och inte fullt så kreativa) namnet "360 slim". Med tanke på att jag tänker köpa en 360 till min ny inköpta tve. Så började jag direkt fundera över VILKEN version utav 360 som är prisvärd att införskaffa.

Den nya slim eller den äldre Elite. Kan först och främst lista det som är nytt på slim modellen. HDD´n är på 250GB, den sägs dra 50% mindre ström än tidigare 360 modeler,  inbyggt trådlöst nätverk (802.11.n), ny design (smaken är som baken antar jag), den är mindre/tunnare, Slim sägs även ha tystare fläktar. Vilket resulterar i sin helhet i en tystare 360.


Mindre, strömsnålare och tystare? låter som en vinnare i mina öron.

Priset på 360 slim kommer att hamna mellan 2500-3000kr och release datumet är satt till den 16 juli i år. Om Slim är ett givet köp och ett prisvärt val. Är rätt svårt att säga bara så där. Utgår man från specsen och informations texten, so yeah. Sure.

Men jag själv är lite osäker där faktist. Väntar nog tills att ett par seriösa recensioner kommer upp, innan jag gör mitt val. Men på pappret så är 360 slim en vinnare och ett givet val.

Min bloggar kollega Mathias har dock redan sin åsikt klar för sig gällande 360 slim. Texten nedan är rippat ifrån en msn konversation mellan mig och Matte tidigare idag.

"Man ska inte låta sig luras utav av slim, den har inget ingen annan 360 idag har. Förutom fulare design och liiiiite mindre. För det första, Kinect grejen är bara för att sälja. Fungerar lika bra på alla, inge speciellt med just "slim" på den fronten. För det andra så är wifi oftast sämre än att köra direkt via kabel

För det tredje är den sjukt dyr, 3000 spänn. Du får en Super Elite för mindre.
Dvs, samma HDD (250GB) snyggare design och 2 trådlösa handkontroller+ HDMI kabel, headset och hela köret. Sedan får inte de nya Xboxs idag red ring of death.

Kort sagt. 360 slim har ful design, kantigt utformad, wifi sämre än köra via kabel, dyrare än super elite som även kommer med mer grejer. Slim ser ut som en kantig kaffekanna."

Ouch! inget högt betyg från bloggar matte där inte. Ni får läsa, se och bedöma själva vad ni anser om Microsofts nya 360 slim.

360 slim produkt text:

Form Factor: Sleek, lean and gloss black finish with chrome accents. Place vertically or horizontally in any living room entertainment center.

Touch Sensitive Buttons: Turn the Xbox 360 video game system on/off and eject a disc with the swipe of a finger.

Whisper Quiet: Whether you're playing a DVD disc or from the hard drive, or navigating the dashboard, with the all-new and much quieter Xbox 360, the only noise you'll hear is your own laughing, cheering and playing.

Wi-Fi: Built-in 802.11n Wi-Fi for fast, easy connection to your friends and entertainment on Xbox LIVE.

Hard Drive: 250GB internal, swappable hard drive for even more storage. To access, remove the bottom panel by pushing the small tab toward the front of the console.

Kinect-Ready: Custom Kinect port on the back of the console that directly hooks up to the Kinect sensor for controller-free fun.

USB Slots: Five USB ports; three in the back of the console and two in the front for easy plug and play.

AV Connections:

AV Cable included for standard definition TV connection.
HDMI port for high definition TV connection.
Optical Audio out port integrated on back of console for AV system connection.

Power Supply: Smaller and more efficient. Xbox 360 250GB and Xbox 360 Original power supplies are not interchangeable.

Wireless Controller: The award-winning Xbox 360 Wireless Controller matches the console in all black with color-matched thumsticks and directional pad with a touch of gloss and chrome to complete the look.

Backwards Compatible. Your favorite accessories and games will work with Xbox 360 250GB. (Xbox 360 External Hard Drives and Memory Units are not compatible.)

Accessories. Customize your Xbox 360 250GB with matching black accessories, including favorites such as Controllers, Wireless Headset, Chatpad, Quick Charge and Play & Charge Kits and more. Get a look at a few of these today.

Key Internal Components Changes:

Fan: Moved from two small fans to one larger fan for improved acoustics.
Chipset: 45 nanometer and integrated CPU and GPU.
Wi-Fi: Integrated wireless capability.
Mer information kring Xbox 360 Slim
http://marisonreadings.blogspot.com/2010/06/welcome-to-valhalla-inside-new-250gb.html

En teknisk jämnförelse mellan Slim och dom äldre modellerna
http://www.anandtech.com/show/3774/welcome-to-valhalla-inside-the-new-250gb-xbox-360-slim/3


/Robin
Gaming Ground Sverige

Starcraft time!


Snart, väldigt snart så får vi gå loss med Terrans igen.


Har jag tur så får jag en Starcraft 2 collectors utgåva till releasen (plus ett till, som vi tänker lotta ut på våran hemsida). Så jag är mer än taggad inför släppet. Har rätt höga förväntningar dock, men jag tror inte att jag kommer att bli besviken. Dom som spelat betan säger att det är precis som orginalet, fast bättre ändå.

På samtliga utav dom punkterna som gjorde Starcraft bra. Så det bådar gott helt klart. Till och med musiken i Starcraft 2 är lika mästerlig som i första spelet. Något säger mig att SC2 kommer att bli riktigt jäkla mäktigt.

Några fler än jag som kommer att skippa allt vad vardagsbekymmer heter när 2an kommer ut?. För att få upp stämningen lite så la jag till lite live musik från SC och SC2.


Svårt att tro att Starcraft såg ut så här ifrån början. Innan Blizzard skrotade allt och började om ifrån början./Robin
Gaming Ground Sverige

Epic Mickey


Tror inte Epic Mickey kommer att vara en barntillåten titel.

Jag är rätt så nyfiken på Warren Spector´s och hans Junction Point Studios Epic Mickey. Har inte spelat ett bra Musse pigg spel sedan megadrive och snes eran. Enligt Warren själv, så ska dom ge Musse den stjärnglansen han alltid förtjänat inom spelbranchen. Vi får väl se hur vida det blir en verklighet. Men så här långt så är jag imponerad av det jag sett och hört.

Epic Mickey kommer ut någon gång senare i år för Wii.

Produkt text:

Players use the Wii Remote to wield magical paint and thinner to re-shape the world around them. Paint's creativity and thinner's damaging effect give the player robust tools and empowers them to make choices about how they move through the world. Each player's decisions to use paint, thinner or both dynamically changes the world with consequences that affect the environment, interactions with other characters, and even Mickey's appearance and abilities./Robin
Gaming Ground Sverige

Chris Pirillo - The Geek guru


Chris är en teknik/IT nördarnas okrönte kung och språkrör.

Innan jag går och lägger mig så måste jag bara tipsa om en riktigt neat snubbe vid namn Chris Pirillo. Han bloggar om det mesta som är IT och dator relaterat. Han har en hel del poänger i sina videos, sen påminner han en hel del om karaktären "Moss" från tv-serien "The IT crowd". Vilket är plus poäng i min bok ialla fall.

Gillar snubben i vilket fall. Han är väldigt bra på det han gör och han underhåller medans han gör det. Är du en geek så ska du helt klart checka in hans videos.

Med det sagt, god natt och sov gott./Robin
Gaming Ground Sverige

Glad midsommar


Gott om festligheter runt omkring i landet imorn.

Har en hel hög med filmer att kolla på imorn (bland annat School of Rock med Jack Black, fuck yeah!) och gott om öl så det räcker och blir över. Kommer att vara en full laddad dag imorn för min del. Så jag vill önska er alla en riktigt glad midsommar.

Sup inte ihjäl er nu bara och ta det lugnt på vägarna aiight?. Var rädda om er. Cheers.

/Robin
Gaming Ground Sverige + GG Crew

Resident Evil - Revelations 3DS


Jill har ett och annat att säga till Chris, och det är inte gulligt små snack direkt.

Verkar som om nästa RE spel kommer att tas i en helt oväntad riktning. Trailern inleder med att Jill och Chris står med dragna vapen mot varandra. Tydligen så har dom en och annan oplockad gås med varandra. Den mest uppenbara frågan är väl VARFÖR dom har det. Svaret på den frågan får vi vänta ett tag till på.

På nätet snackas det dock om att Chris förrått Jill och S.T.A.R.S. Men det får tas med en stor nypa salt tills vidare. Det som där emot är 100% sant är att nästa RE spel kommer att vara för 3DS. Datum och utvecklare för spelet är dock ännu okänt./Robin
Gaming Ground Sverige

Fallout mmorpg beta


Om Fallout online kommer ut, då jäklar kan Wow slänga sig i väggen.

Tackvare ett tips från min kollega och gode vän Christian så fick jag nys på att Interplay låter folk skriva upp sig för en beta till Fallout online. Än så länge är inte så mycket känt om spelet. Men det verkar åtminståne som om tvisten mellan Interplay och Bethesda gällande just ett Fallout mmorpg spel är över.

Kommer Fallout online ut. Då kommer jag att bunkra in mig att lira till sent in på nätterna, den saken är klar.

/Robin
Gaming Ground Sverige

A lethal dose of metal


Grym sida och en bra metal samling. Om man gillar Metal.

Snart är det midsommar och för en gångs skull så verkar det faktist som om det kommer att vara fint väder (ska dock inte säga för mycket...). Dom som ialla fall är säkert är att Metal fortfarande kickar ass. Jag hittade fram till en väldigt bra metal sida som heter Metal Central. Som passade mig i smaken. Dom täcker det mesta inom ämnet Metal.

Checka in dom!/Robin
Gaming Ground Sverige

Dark Messiah - En högdoserad dos actionHar spelat Dark Messiah i ganska många timmar nu, och jag gillar spelet skarpt. Somliga har sagt att det typ är HL2 med svärd och sköld eller ett mer action fyllt Oblivion. Jag kallar DM för vad det är. Briljant och underhållande till max. Även om DM har några år på nacken (kom ut 2006 i oktober) så ser det fortfarande bländande snyggt ut.

Sen vart jag positivt överraskad över vad man faktist kunde göra med miljön, samt hur många olka sätt det fanns att oskadliggöra sina fiender på. Lyckades ta en bild där jag huggit av handen på en orch. Då jag spelar på hard så blir det rätt så svettiga och tighta närkamper. Bilden var inget undantag, jag vann den gången.


Thing gästspelar i DM, tror han tagit en tuplur efter allt VM festande.
/Robin
Gaming Ground Sverige

Portal 2 mer utav det godaE3 är över sedan flera dagar tillbaks. En del var nöjda med årest convent, andra inte. Jag själv vart glad över nya Twisted Metal och att Valve ialla fall visade upp lite mer kring Portal 2. Spelet är sagt att släppas någon gång nästa år för både PS3, 360 pc, samt Mac.

Frågan är dock om Valve kan uppfinna hjulet igen i och med Portal 2. Det åter står att se.  Ett co-op läge har utlovats ialla fall./Robin
Gaming Ground Sverige

Dethklok och Metalocalypse


Nathan, Skwisgaar, Pickles, Murderface och Toki.

Hittade precis världens grymaste tvshow och ett nytt tungt metalband. Om ni inte hört talats om Metalocalypse förut men gillar metal. Så checka in showen ASP. Bandet Dethklok (som medverkar i serien) spelar en riktigt, riktigt tung metal. Det ska nämnas att Dethklok är ett fiktion band. Alltså att dom inte finns på riktigt.

Dom riktiga medlemarna i bandet är Bryan Beller, Mike Keneally, Brendon Small och Gene Hoglan./Robin
Gaming Ground Sverige

Michael Jackson Remixes


Vem vet hur sagan om MJ hade slutat om han inte bränskadat sig under sina unga år.

Har varit en riktigt bra dag för min del. Med undantag för ett visst leveransföretag som man smått börjar fundera hur vida dom äns kan ha några kunder alls. I vilket fall så hoppas jag att ni andra haft det gött också, vädret har varit great här i Strängnäs ialla fall. Inväntar även på att få hem min nya LCD TV, så att man får uppleva spelen med så bra upplösning som det bara går.

Tänkte skaffa en LED tv först, men det kostade lite väl mycket för min del. Klockan har hunnit att bli mycket så MJ får stå för slutvalsen för idag. Thx and good night./Robin
Gaming Ground Sverige

Pirates of silicon Valley


Steve och Woz (Joey Slotnick och Noah Wyle) på 70talet i Woz rum.

Har precis börjat att kolla på filmen Pirates of Silicon Valley. Gillar filmen starkt. Men det beror nog mest dels på att jag är en teknik/dator geek. Det är inte direkt en film man kan kolla på om man inte är intresserad utav historian kring hur dator revolutionen började och gick till. Eller om man inte vill veta vilka männen var bakom Apple och Microsoft.

Det som slog mig nästan direkt när jag började kolla på filmen. Var hur otroligt lika skådespelarna var/är sina riktiga motsvarigheter. Imponerande. Räkna med en recension inom kort!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Crimson Head - Döden på två fötter


Man hör deras vrål, sedan följer deras rushing för att sätta tänderna i dig.

Satt och spelade Resident Evil Remake till Gamecube igår, och jag började fundera för mig själv över vilka dom svåraste och läskigaste fienderna i hela RE serien är. För mig råder det ingen tvekan ialla fall om vem det är som tar hem första priset. Crimson Head är som en zombie på anabola, och dom dyker upp där man minst anar det.

Dom visar heller ingen nåd. En magnum eller ett välriktat hagelskott är att rekommendera. Så vida man inte vill se en blodröd Gameover skärm. Vilka är dina favoriter? eller hatfiender./Robin
Gaming Ground Sverige

Ett trevligt matchavbrott?


Lätt att kunna fokusera sig på matchen med en massa damer springandes på plan.

Spanien whina över sin förlust och la skulden på sportjournalisten Sara Carbonero. Men jag kom att tänka på att det faktist varit fall där lättklädda (eller halv/hel nakna) kvinnor rushat ut på fotbollsplanen.  Som kille så måste man väl ialla fall påstå att det är trevligare att se det än halvfeta och fulla medelålders män som kubbar in på planen.

Man kan bara undra hur pass matchförstörande det är och om det är till något lags för eller nackdel. I vilket fall som helst så har det blivit allt vanligare att kvinnliga fans tar sig ut på planen. En ny fluga måne?

/Robin
Gaming Ground Sverige

Monkey Island - The flash game


En guldstaty på stranden är bättre än...ehrm. Ingen alls? inte riktigt nej. Då det är din fru/tjej.

Lucasarts Monkey Island serie är helt oslagbart när det kommer till humor och dialoger. Telltale Games nytolkning av serien når kanske inte riktigt upp till den klassiska serien. Men dom nyare spelen är fortfarande riktigt bra och välgjorda. Jag hittade ett gäng mindre flashspel som kanske kan roa MI fansen. Länken finner ni nedan.

Vem har inte alltid velat ge Guybrush en smäll ibland? nu kan du göra precis det.

http://www.worldofmi.com/features/fan/games/
/Robin
Gaming Ground Sverige

Mario Paint konst och spel


Pttt, vem behöver målarpensel och färg. När mariopaint finns?

MS paint i alla ära. Men det fanns ett bild aps som smällde högre på tidiga 90talet. Mario Paint till snes slukade många timmar för dom som ägde en Snes och var intresserad utav att måla och skapa musik. Rätt häftigt att man kunde använda en mus till Snes maskinen också.

Det finns dock dom som tar målande till helt andra nivåer. Personer som gjort mini spel i programmet och smärre konstverk. Checka in ett axelplock nedan./Robin
Gaming Ground Sverige

Jurassic 5 och DJ Format


Akil, Chali 2na, Mark 7even, Soup, Cut Chemist och Dj Nu-Mark
.

En hip hop/rap grupp som är riktigt underskattad är Jurassic 5. I min mening så är dom bättre än det mästa som sänds i radio och visas på tv. Gruppen splittrades dessvärre år 2007, året efter att Cut Chemist lämnat gruppen. Deras musik handlade dessutom inte om brudar, pengar och droger. Vilket 99% av dagens rap och hip hop gör. Dom hade för det mesta vettiga budskap i sina låtar/texter.

Hear them out!
/Robin
Gaming Ground Sverige

Rayman 1 - PS1


Title: Rayman
Utvecklare:
Ubisoft
Format:
PS1
Genre: Action/plattform
Releasedatum: 1 september 1995
Svårighetsgrad: Normal
Spenderad tid:
20timmar+
Snitt betyg internationellt:
75% Gamerankings (WOOT!)


Kartan över Rayman´s värld. Det är många platser att besöka och bossar att spö, innan mötet med Mr Dark.

Nu ska jag ta upp en riktig gammal PS1 plattforms klassiker.  Huvudkaraktären (och våran hjälte) är en lemlös filur med blont hår, hans namn är Rayman. Det är en rätt intressant bakgrunds historia bakom hur jag kom i kontakt med spelet (som i övrigt var mitt allra första PS1 spel).

Kommer inte ihåg exakt årtal men det var INNAN PS1 maskinen släpptes i Europa. Jag vet inte om jag var först med att spela på en PS1 i Sverige, men jag var säkerligen först med att spela Rayman på en Japan importerad PS1 maskin i min stad ialla fall.


Det må se trevligt och vackert ut på bilden. Men under rayman väntar döden, i form utav vatten.

När väl jag satte mig framför maskinen med handkontrollen i handen och fick se vilka fantastiska färger och former Rayman kunde måla upp, så tappade jag hakan i golvet. Men om vi återgår till idag och i nutid. När jag återspelat Rayman igen på nytt. Så är/var det lika magiskt som då. Charmen har inte avtagit med åren.


I Raymans värld så spelar instrumenten dig, bokstavligen och ordagrant.


Man presenteras för Rayman direkt i spelets inledande intro. Där presentatören (en magiker) och folket i Raymans värld vädjar om hans hjälp. Det ligger till på så vis att Mr dark (The bad guy) stulit ett kristalbolls liknade objekt (Great Protoon) och besegrat den goda elvan Bertilla.

Det hela resulterade i att några figurer som kallar sig för ”Electoons” (som tidigare svävat kring Protoonen) farit all världens väg över hela Raymans värld.


Minsta lilla fel timning från din sida och du är sååå rökt.

Men dom små figurerna som trillat ner lite varstans i världen har inte gått säkra särskilt länge. Då Mr dark´s hantlangare fångat in dom och placerat dom i stora stålburar (man får till och med se hur de gråter i intro filmen, när dom skakar galler). Det är Raymans jobb att frige ge alla electoonerna  och att återta det som Mr dark stulit. För att återställa balansen och freden i världen igen.


Det går undan på sina ställen, så det gäller att hänga med i matchen.

Men det blir inget lätt uppdrag att frige dom alla från sina burar. Då dom är utplacerade precis över allt i dom 6 olika världarna som finns i spelet. Allt ifrån djupa junglar, godis landskap till bergskedjor. Somliga burar är inte äns direkt synliga för det mänskliga ögat heller, då de kan vara väl gömda.

I början av spelet har man inga krafter alls och man tål inte många träffar innan man dör. Men man får nya krafter och mer liv ju längre man kommer i äventyret. Elvan Bertilla kommer vid ett X antal tillfällen att förse än med nya krafter och färdigheter. Dom krafter man har i början av spelet är att man kan skicka iväg sin näve på fiender (Raymans attack), dock är attacken ännu svag och räckviden är begränsad.


Ännu en bug gör entré i ett spel *trumvirvel*

Som spelare så kan man vara glad för att det finns sparningspunkter (i from av träskyltar) och att det finns ställen man kan samla på sig extra gubbar. Samt att när man fått ihop tillräckligt många runda klot så kan man låsa diverse olika minispel (så att man förhoppningsvis kan få fler extra liv), genom att betala en magiker (man får även 1st extra liv när man fått ihop 100st utav dom) .

Det kommer att gå åt många extra gubbar innan man avancerar ett steg i spelet vill jag lova. Få plattforms spel som jag spelat har fått mig att kasta dosan i soffan/sängen i ren frustration.

Rayman är inte ett förlåtande spel, din timing måste vara exakt och perfekt. Allt ifrån hopp till attacker. Annars resulterar det garanterat i ett förlorat liv.  Fienderna och bossarna är verkligen fantasifulla och utmanande. Allt ifrån stora mygg, operasångare till jägare med hov.

Rayman kanske ser till ytan ut att vara ett barnspel. Men låt er inte luras. Svårighetsgraden är maxad men spelkänslan och underhållningsvärdet är högt för den som vägrar att ge sig.

Plus
+
Charmig grafik
+
Hela 6 olika världar att avnjuta
+
Musiken är ett kapitel för sig. Helt makalöst vackert för öronen att höra.
+
Ett väldigt välbalanserat plattforms spel, trots sin relativt höga svårighetsgrad

Minus
-
Svårighetsgraden kan få en del att ge upp innan man når slutet
-
Inte mycket hemligheter, bonusar, extra godis
-
Lågt omspelningsvärde
-
Slutet

Handling/story:
7.0/10
Rädda sina vänner och ta sig ända fram till Mr Dark. Mer än så är det inte. Men det är en väldigt charmig och fin fyllning istället som fyller i det som handlingen inte gör.


Spelkänsla: 8.6/10
För att ha fått stämpeln som ett ”barnspel” så har det ruskigt svettiga och svåra partier ibland. Men det är väldigt sköna vibbar man får medans man spelar. Härliga miljöer och bra bandesign, samt underhållande karaktärer och klockren musik.

Grafik: 8.8/10
Kanske ett utav dom vackraste plattforms spelen som någonsin gjort. Hela spelet ser ut att vara handmålat i dom charmigaste färger man kan tänka sig.

Ljud/Musik  9.2/10
Ljuva toner och ljuva melodier, som smälter som choklad i munnen. Väldigt upplyftande musik i övrigt.

Kontroll: 8.4/10
Jag skulle vilja påstå att dom är solida som stål. Men samtidigt så kan dom ibland upplevas som sega. Vet inte om det berodde på att min handkontroll var dryg, men så kändes det för mig.

Livslängd: 8.0/10
I sin helhet så är inte Rayman jätte stort. Men med tanke på den rätt så höga svårighetsgraden. Så tar det sin lilla tid att nå ända fram till Mr Dark. Men något direkt omspelningsvärde är det inte tal om.

Totalt: 50/60
Det är inte bara Mario, Banjo, Sonic och Jak & Daxter som kan briljera storartat och med stil. Rayman var utan tvekan Sony´s och PS1ans maskot under 90talet. Och det var inte utan anledning att det vart så. Rayman är både ett charmigt, roligt och underhållande plattforms spel.  Dom minus som finns är svårighetsgraden, att det inte finns något större omspelningsvärde och att Rayman inte är något större spel.

 /Robin
Gaming Ground Sverige

Indiedb


World of goo, så jäkla kul och beroende framkallande.

Tänkte bara uppmärksamma er på att det kommit upp en helt ny sida för indie spel, som fått namnet Indiedb. Det är skaparna bakom den kända sidan Mod DB som står bakom Indiedb. Själva tanken bakom IDB är att hålla fans och spelmedia uppdaterade med info och nyheter kring indiespel scenen (Är så som jag förstått det ialla fall. Utifrån deras pressrelease).

Tycker det bara är trevligt att det läggs mer fokus på indiescenen då den växer så det knakar.

"After a year of planning, Indie DB, a site for independent game developers and their fans (by the team behind Mod DB) was revealed for the first time today. In that time we have seen the meteoric rise of indie games, as engines like Unity and UDK put cutting-edge technology at developers fingertips, while digital distribution services on the PC, iPhone, XBOX360, PS3 and Wii allow them to bypass publishers and reach millions of gamers around the world.

Never before have gamers been spoiled by so many creative titles which developers have dedicated years crafting into original gameplay experiences. Today we launch Indie DB, a site 100% dedicated to independent titles with the aim of connecting developers with fans, enabling them to build great games."

/Robin
Gaming Ground Sverige

Här kommer en last full med Rage


Action är givetvis ett centralt tema i Rage. Nämn något ID spel som inte haft action?

E3 2010 - Rage visas äntligen upp.

Id Softwares Doom 3 befinner sig än idag i att vara ett av de absolut mest mäktiga spel jag någonsin haft nöjet att spela. Så det är inte konstigt att Rage är en sjuhelsikes het efterlängtad titel för min del. Jag installerar fortfarande Doom 3 några gånger per år för en och annan genomspelning och anser fortfarande att spelet åldrats något gudomligt väl och ger en den där härliga kicken varje gång.

Men Rage, ny upprustad grafikmotor och det första stora projektet från Id Software sedan just Doom 3 (2004). Materialet hittills visat är fattigt, bilderna är få och en mindre trailer från fjolårets Quakecon är vad vi haft att roa oss med. Men nu på E3, under sista dagen visade Id äntligen upp Rage i rörelse för första gången. Jag kommer möjligtvis låta dessa videos loopas flitigt fram till Quakecon 10 då förhoppningsvis mer sötsaker från Rage når min uppmärksamhet.


Gott om sötnosar i Rage. Tur att det är gott om vapen också, som man kan ta hand om sötnosarna med.

Även om jag petigt nog kan påstå att spelet har sin del av lågupplösta texturer lite här och var så kan det förhoppningsvis förklaras i att det visas på konsol och inte i sin fulla potential. Utöver det ser spelet perverst läckert ut och flyter på sådär löjligt bra. Och jag känner att jag skulle kunna ge upp spelandet för alltid om jag fick en dag med Rage här och nu.


"The world's biggest developers and publishers have been showing off their hottest upcoming games at the Electronic Entertainment Expo in Los Angeles. And all week long the IGN editors have been squinting at them with a critical eye. Some bored us, some wowed us, and some knocked Ryan Clements' Crocs off. But only the best of the best can win our coveted IGN E3 Awards. We nominated our favorite games of E3 2010 throughout the week to create the definitive list of the best games of the show. After picking the superstars, the IGN editors voted to determine the winners. Only playable games were considered – we didn't have to play them, but someone had to (either live or taped)."

/Mathias
Gaming Ground Sverige

Pacman the movie


Spelet som startade arkad/spel febern på allvar.

Det där med att komma på bra idéer som faktist går att göra bra filmer utav. Är något utav en raritet, speciellt med tanke på dom senaste årens skitfilmer som pressats ut på band. Men hur skulle det se ut om världens kändaste spelikon (näst efter Mario) vart en filmatisering?. Checka in Pacman the movie trailern nedan och döm själva./Robin
Gaming Ground Sverige

Diverse galna doom moddar


Doomsday modden hör till en utav mina favoriter.

The last call for tonight, blir en handfull utav diverse olika Doom moddar som jag tyckte stack ut ur mängden. Fan vad nice det vore om man kunde spela igenom hela Doom serien i sann Max Payne anda. Med bullit time och flera olika akrobatik stunt. Snacka om att presentera serien för ett helt nytt element i sådant fall.
/Robin
Gaming Ground Sverige

BlackthorneEtt riktigt grymt platforms/action lir är Blizzards Blackthorne från 1994 (kom ut till Snes först, kom sedan ut till både 32X, Mac och GBA). Spelet utspelar sig på planeten Tuul och man får iklä sig rollen som Kyle. En människa som kommer att få slåss mot både orcher och andra roliga varelser som står i äns väg.

Blackthorne är väl kanske inte världens bästa spel, men det är helt klart värt att införskaffa om man vill ha ett par timmar av underhållning. Om inte annat så kan det ju vara coolt att se tillbaks på vilka andra spel Blizzard gjorde förutom Warcraft och Starcraft./Robin
Gaming Ground Sverige

SILENT HILL 8 - En given succé eller dunder flopp?


Så nu är vi alltså upp i del 8? blir det ännu ett kalkon spel från en ny utvecklare?

Vet inte om jag ska hurra eller krypa in i ett hörn i fosterställning och börja skaka och gråta. Dom flesta SH fansen håller nog med mig när jag säger att serien bara sjönk djupare och djupare ner i failträsket efter Silent Hill 4.

Nu ska alltså Vatra Games (En Tjeckisk utvecklare som tydligen bara gjort FPS spel tidigare) ha hand om nästa nya SH titel. Man kan inte låta bli att fundera över vad tusan Konami sysslar med. Det har i princip bara kommit ut mediokra SH spel dom senaste åren.


Jag tvivlar starkt på att vi kommer att få återse några blodiga kaniner i SH 8 ialla fall.

Spel som knappt nåt upp över 75% gränsen. Denna gången verkar det dessutom som om skräcken inte äns är en sekundär prioritet. Det är action som ligger i fokus. Vet inte, jag fick bara den där känslan utav att det här inte äns är SH längre. Det enda som binder titeln till det namnet är staden som det utspelar sig i samt namnet på boxen/spelet.

Denna gången så verkar det som om man får spela som den förrymda fängelsefången Murphy Pendleton, som hittar sin väg till staden Silent Hill, på flykten ifrån lagens långa arm. Och istället för musikern Akira Yamaoka (som hoppade av hos Konami för ett tag sedan) så är det Dan Licht (gjort musik för tv-serien Daxter bland annat) som kommer att stå för noterna i nya SH.

Silent Hill 8 är bara ett projekt namn än så länge, men nästa del i SH serien är tänkt att släppas någon gång nästa år för PS3 och 360.

"The new game begins after a prison transport vehicle careens off the road, leaving lone inmate Murphy Pendleton stranded in Silent Hill. As Pendleton takes in his new surroundings, users will encounter mind-bending puzzles and horrific creatures and otherworld terrors. Armed only with the everyday objects they can find - from wooden chairs to glass bottles - to fend off their enemies, fight or flight responses are left to the player as they unravel a dark, thought-provoking storyline which will appeal to fans of the early, classic Silent Hill series."/Robin
Gaming Ground Sverige

Iron Maiden - Final Frontier


Eddie, nu i rymden. Gjord utav Melvyn Grant.

Den här sommaren har ägt så jäkla hårt, och sommaren vart precis bättre. Ialla fall om man är ett Maiden fan. Fattar inte att jag missat det här. Dom har ett helt nytt album på G som kommer ut den 16 augusti i år. Deras 15e album kommer att heta "Final Frontier"

Maiden kommer även att spela live i Sthlm nu i augusti (festivalen Sonisphere). Så det kommer att bli en full laddad sommar utan tvekan. Bruce kastade lite ljus över deras nya album med följande ord.

“‘El Dorado’ is a preview of the forthcoming studio album. As we will be including it in the set of our Final Frontier World Tour, (which opens in Dallas on June 9; see full schedule dates below), we thought it would be great to thank all our fans and get them into The Final Frontier mood by giving them this song up front of the tour and album release.”

“The studio had the same vibe and it was exactly as it had been in 1983, nothing had changed! Even down to the broken shutter in the corner…same carpet….everything. It was really quite spooky.  But we felt very relaxed in such a familiar and well-trodden environment and I think this shows in the playing and the atmosphere of the album.” - Bruce Dickinson

THE FINAL FRONTIER

1. Satellite 15....The Final Frontier (8:40)
2. El Dorado (6:49)
3. Mother Of Mercy (5:20)
4. Coming Home (5:52)
5. The Alchemist (4:29)
6. Isle Of Avalon (9:06)
7. Starblind (7:48)
8. The Talisman (9:03)
9. The Man Who Would Be King (8:28)
10. When The Wild Wind Blows (10:59)/Robin
Gaming Ground Sverige

Warner Bros visar upp nytt Mortal Kombat spel


Kan det bli den omstart serien så väl behöver?

Mortal Kombat har varit en döende serie ända sedan Ultimate Mortal Kombat 3, mer eller mindre. Ena stolpskottet efter det andra. Midway har haft hand om serien sen begynelsens tid. Nu är det Warner Bros tur att visa vad dom går för.

Trailern är lovande och det som utlovats utav Ed Boon (Creative Dircetor) och Martin Tremblay (VD Warner Bros) borde få fansen att känna sig lugna (Det ska även finnas så många som 26 olika spelbara karaktärer att välja mellan. Både gamla bekanta och nya ansikten). Nya MK är tänkt att komma ut till PS3 och 360, datum för släpp är ännu okänt.

“We are bringing the Mortal Kombat franchise back to gamers with the talented NetherRealm Studios team
creating the game fans long to play,” said Martin Tremblay, President, Warner Bros. Interactive Entertainment.
“Re-establishing the brand with Warner Bros. Interactive Entertainment, Mortal Kombat innovates on past
games while staying true to the brand’s legendary characters and fighting style.”

“We can’t wait for players to get their hands on Mortal Kombat,” said Ed Boon, Creative Director,
NetherRealm Studios. “This game really is a response to what players have been demanding: mature
presentation, reinvented 2D fighting mechanic and the best, most gruesome fatalities ever!”
/Robin
Gaming Ground Sverige

Super Nintendo brödrost rosta med stil


Snacka om cool mod.

Att Snes var/är en grymt bra spelkonsol, råder det ingen som helst tvekan om. Men när någon fick för sig att göra en brödrost utav sin Snes. Så fick jag upp ögonen ialla fall. Skapelsen fick det kreativa namnet "Super Nintoaster". Projektet har gjorts utav stupidfingers. Man ska alltså både kunna spela Snes spel på maskinen, samt rosta bröd.

Vad ska man säga, hands down./Robin
Gaming Ground Sverige

Lamb of GodUpptäckte precis det amerikanska metalbandet Lamb of god.Vad ska jag säga, LOG är ett riktigt tungt band. Fast av det jag hört så här långt. Så har dom inte mycket att säga till om mot band som Fearfactory, Slayer och Slipknot. Men som sagt, det är en smak sak.

I vilket fall som helst så gillar jag det jag hört från Lamb of God. Tydligen så ska dom vara väldigt bra live också. Och E3 är inne på sin sista dag. Tänkte man skulle göra en sammanfattad lista på godbitarna under dagen m.m./Robin
Gaming Ground Sverige

Blondie den coola blonda bruden


Tillbaks på den tiden då musik faktist vara bra.

Nu börjar ögonen bli riktigt tunga. Så jag stänger ner för idag, med stil. Debbie aka Blondie får stå för sista versen för idag. God natt och sov gott./Robin
Gaming Ground Sverige
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy