n1wzAdy

Mega drive Metal


Troligen den enda spelmaskoten som är coolare än Mario. 

Jag älskar Mega Drive och jag älskar Metal. Så en kombo utav dom bägge så här på kvällskvisten passade mig alldeles utmärkt (så en kopp te på det). Det band som gör bäst metal covers i världen är dock utan tvekan det brasilianska bandet mega driver. Bara att lyssna och njuta, ha en fortsatt trevlig kväll every one./Robin
Gaming Ground Sverige

Gåtan med dom försvunna strumporna - L-space


Rincewind har fått stryk utav den där apan ett X antal gånger i första spelet.

Jag är knappast ensam om att fundera vart i helvete alla försvunna strumpor tar vägen?. Ena stunden är finns dom där, sedan fattas en strumpa. Som om någon satans hustomte varit där och snott den, enbart för att jävlas. Men nu vet jag bättre.

Alla mina saknade strumpor har ätits upp utav en annan dimension, jag snackar om L-space. Är man bekant med Discworld (spelet, böckerna), så vet man vad jag pratar om. Det finns en lätt formel som förklarar det hela bättre.

Böcker=kunskap=makt=(Massa X avstånd) / med tiden


Kort sagt, jag har lagt ner så pass mycket tid på böcker att jag totalt glömt bort vad jag förlagt alla mina strumpor. Det förklarar dock inte vart circka 10par singel strumpor hamnat dom senaste 4månaderna. Oh, well. Myten med hustomten lever vidare antar jag.


OBS! SPOILER ALERT!/Robin
Gaming Ground Sverige

Iwandon - Tribut album för Hiroyuki IwatsukiHar precis börjat att lyssna på tvspels albumet Iwandon. Och, ja det är grymt bra tracks på albumet. Samtliga 30 spår är en hyllning till den japanska spelmusikern Hiroyuki Iwatsuki (Pocky & Rocky 1,2, Chaos World, wildguns mfl). Inte missa! gillar man dessutom spel musik så måste man checka in den här sidan.


/Robin
Gaming Ground Sverige

Skattkammarplaneten - Treasure PlanetEn utav Walt Disney´s mest underskattade och förbi sedda filmtitel måste vara Skattkammarplaneten från 2002. Gillar dessutom det faktum att den för närvarande har 6.6/10 i snitt på Imdb, wtf liksom?. Sure, smaken är som baken. Men kom igen. Rymdpirater, utomjordingar, en skattkarta som leder till en planet som bokstavligen är gjord utav skatter. Och huvudkaraktären Jim Hawkins (en ung rebel) är någon som jag själv kan relatera till.

Han är liksom på jakt efter det stora äventyret och hatar allt vad tråkiga vardagar heter. För att inte tala om musiken i filmen, Jimmy Jansson (Poets) har sjungit in låten "Jag finns kvar" för Skattkammarplaneten. En låt som är grymt bra i min mening.

Har man inte sett filmen so do it. Skattkarmmarplaneten är värd din tid./Robin
Gaming Ground Sverige

Bruce Dickinson solokarriär


Bruce svingar englands flagga i takt till "The Tropper".

Bruce Dickinson är givetvis mest känd som sångaren i Iron Maiden men utöver det så hade han en rätt så bra solokarriär också (förutom det så äger han ett/flera flygplan som han flyger själv). Eller hade, tydligen så har han fler soloalbum projekt på G.

Hela 9st solo album har det blivit från 1990 till 2005. Mitt favorit album är nog Skunkworks från 1996. Hela albumet har ett rätt så kreativt sound om ni frågar mig. Tog ut några utav dom låtarna jag gillar bäst från hans solo period.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Störningar, blixtrar och dunder


När det stormar upp så vill man vara såååå långt bort ifrån dödliga blixtrar som det bara går.

Ja ni, tidigt imorse så trodde jag att en atombomb slog ner. Det var ett skådespel på himmlen med ena blixten efter den andra. Tror jag aldrig sett så många blixtrar på en och samma gång i mitt liv. När ovädret lagt sig så var internet dött och allt som gick på el utslagt (proppskåpet klarade sig dock).

Jag ringde både Telia och Telia 2 och fick veta att många regioner var/är hårt drabbade. Jag lyckades fixa till internet igen genom en laptop och en ny tpkabel + switch. Förhoppningsvis så är det inget som gått sönder av den övriga utrustningen.

Det mesta är fixat ialla fall. Så inga kundorder fördröjningar har det blivit. Hoppas att folk är lite förstånde dock, då vi inte råder över väderlekarna. Tack.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Tvspels musik quiz


Tagen ifrån Seven's Heaven.

Avslutar kvällen med ett par spelmusiks frågetävlingar. Hur många rätt prickade ni på samtliga? jag hade mer än 80% rätt på alla ialla fall. God natt every one.

http://www.mentalfloss.com/quiz/quiz.php?q=335


http://www.johnfreeborn.com/games/geek_sampla//Robin
Gaming Ground Sverige

Street Fighter X TekkenSå får fansen av respektive fighting serie äntligen göra upp. Enda sedan Namco´s allra första Tekken spel på 90talet har det pratas om vilken fighting serie som varit nr 1.  Tekken eller Capcom´s Street Fighter. Under Comic-Con så kom det fram att Capcom och Namco kommer att göra ett gemensamt spel, eller snarare varsitt. Det kommer nämligen att komma ut två spel.

Ett Tekken X Street Fighter och ett Street Fighter X Tekken (fråga mig inte, lär skapa en del förvirring kan jag tro). Rent logiskt så antar jag att det antingen betyder att man bara kan spela som tekken gubbar på ena skivan och Street Fighter gubbar på den andra.

Eller så är det fullt möjligt att spela gubbar från bägge serierna, men Capcom och Namco gör varsitt spel med sin egen touch. I vilket fall som helst så kan det här bli precis hur jävla coolt som helst.

Jag menar, Paul Vs Ryu liksom. The clash of titans, typ. Inget av spelen har idag något datum, det som är spikat är där emot att bägge spelen kommer ut till 360 och PS3


Får jag lov att bjuda på en knogmacka, frågade Kazuya Ryu snällt.
/Robin
Gaming Ground Sverige

Macgyver - Barndoms idolen


Richard Dean Anderson Aka MacGyver.

Den tvserie som jag minns bäst och håller närmast hjärtat är utan tvekan MacGyver. Jag menar, bara introt är epic. Serien har blivit en kult sedan 80talet (85-1992) och fått en odödlig status hos fansen. Det är lite Skywalker över det hela, då i princip ingen minns MacGyvers riktiga namn (skådespelar namnet).

Mark Hamil (han som spelar Luke Skywalker) har många, många historier om möten med galna fans som på allvar trott att han verkligen VAR Luke Skywalker på riktigt. Skulle inte förvåna mig om Richard råkat ut för liknande upplevelser. Visserligen har han ju medverkat i både Stargate Atlantis och SG-1.

Men var ärlig nu, du tänker direkt på MacGyver så fort som du ser Richard Dean. Inte sant? trodde väl det. Måste dock vara grymt jobbigt att bli evigt förknippad med en roll och en karaktär. Mark Hamil t.ex har påpekat det mer än en gång. Ändå har han gjort rösten åt bland annat Jokern i den tecknade serien Batman och varit med i flera datorspel (C&C Sun och Wingcommander IV).

Oh well, själv tänker jag försöka att få tag på MacGyver boxen. Sedan blir det tvfrossa utav guds nåde./Robin
Gaming Ground Sverige

En bunt tvspels remix låtar


Gjord utav Ronald Kurniawan.

Hittade ett gäng rätt schyssta remix låtar från flera välkända speltitlar, som jag tänkte dela med mig utav. Bara att relaxa i stolen och njuta utav beaten!/Jonas
Gaming Ground Sverige

Gordon Ramsay - Ett vandrande stressmoment/magsår


Troligen den mest arga tvpersonen i modern tid. Kanske vore anger management något för Gordon?

Jag vet inte hur mycket som är fejk och scripptat i Hell´s Kitchen eller om Gordon Ramsay bara spelar en roll. Men jag tål verkligen inte karl fan. Det enda han gör är att skrika och förolämpa folk. Men själv whinar han som en liten bitch om någon äger han o matlagning (han har gästat andra matlagningsprogram där han blivit totalt överkörd av folk med bättre skills än han själv).

Hell´s Kitchen är i min mening bara ett i raden av förnedrings program. Själva underhållningen ligger i att han är ett arsel och att folk far illa. Jag menar, vem skulle seriöst vilja jobba ihop med en person som skriker och härjar runt hela tiden?. Man lär se ut som 40 innan man fyllt 25 i hans närhet.

Jag känner inte Gordon personligen, men skulle jag jobba ihop med honom som kock och han höll på så där mot mig. Då skulle jag be han att fara åt helvete. Pengar spelar inte så stor roll när man mår illa mentalt och fysiskt. Kort sagt, It´s not worth it.

Men istället för att lacka bäver över Gordon så kan vi skratta åt honom istället. Filmerna här nedan fick mig att små le ialla fall./Robin
Gaming Ground Sverige

Killer Of Giants - Dark Messiah


Let´s boogie big boy. Your going down!

Det må vara andra gången som jag möter en cyklop i Dark Messiah. Men det är en mäktig syn oavsett vilken gång i ordningen som man ställs öga mot öga med denna gigant. Det finns fler talet sätt att ta död på  varelsen. Man kan fega och campa ihjäl cyklopen med hjälp utav sin pilbåge. Eller så kan man gå in i en tight närkamp med valfritt närstrids vapen istället.

Jag körde på det sist nämda. Och efter ett par hugg i ögat så vart jag på nytt en killer of gigants, som Ozzy skulle ha sagt. Det gäller dock att se upp så att man inte får hybris. Krävs inte mycket för att man ska få sova den eviga sömnen. Och på tal om sömn, får tacka för mig idag och säga god natt./Robin
Gaming Ground Sverige

Metroid Remixes


Samus. Min nr 1 favorit spelhjälte.

Tänkte efter som att Metroid Other M släpps nu inom kort (eller ja, i september). Så kan det vara lägligt att värma upp inför släppet med ett par bra remix låtar från tidigare Metroid titlar. Dom jag hittade här nedan tyckte jag var så pass bra att jag ladda ner dom. Grymt bra remixar är dom. Håll till godo!/Robin
Gaming Ground Sverige

Moddad Nes kassett - NesP


En sån här vill jag ha. Utan tvekan.

Glöm allt vad GBA, DS och 3DS heter. NesP is da bomb.  AirZ och darkeru från Ben Heck har  lyckats sätta ihop den vackra skapelse som dom döpt till NesP. Går nog inte att bli mer retro hardcore än så här. Captin N hade kunnat döda för att komma över ett ex.

 

Rippat från Ben Hack forumet:

"My nesP is basically a no-name china brand portable media player, with the advantage of being able to play nes roms, and a nes controller hacked to the controls. First off, the buttons on the original media player just sucked, they were so small and tight that my fingers could not easily push them. So I got the idea of modding a nes controller to it, that’s when I remembered about the above mentioned mod, and thought maybe I could cram the inside of a cartridge case with the controller.

Well it worked perfect, it was like it was made to fit, I didn’t use any hot glue or anything other than some double sided tape to hold the battery in place. It’s a really tight fit though. It’s got 4gb built in memory, with a sd card slot in the inside so you could expand the memory if needed, and not only does it play nes games, but it also plays gameboy and gameboy color roms as well. 2.8” TFT LCD, built-in rechargeable lithium battery, Video player, MP3 player, FM radio, Picture viewer, Audio recorder, it’s got a camera and video camera (but I disabled them to fit in the case), built in speaker, and the best part… TV-OUT !!! so you can play on the big screen!"
/Robin
Gaming Ground Sverige

Im Mr T Fool! - And I can rap


Mr T från A-Team. Typ en utav dom bästa tv-serierna ever.

Mr T är nog idag mest känd bland folk för sin medverkan i Wow reklamerna. Men för dom som var födda på 80talet (eller tidigare) så var han känd för sin karaktär i A-Team (Mr-T) och sin karaktär Clubber Lang i Rocky III. Men ärligt talat så visste jag inte om att han rappat och gjort musik videos också i sina dar.

Videon nedan är så epic att den borde visas på tv igen på bästa sändningstid.
/Robin
Gaming Ground Sverige

Run DMC - Hip hop/Rap kungarna


Trion som skulle komma att bana väg för Hiphopen på 80talet.

Jag var inte så mycket för rap och hip hop innan jag hörde Run DMC för första gången via MTV på slutet av 80talet. Det fanns seriöst talat inget coolare band än dom. Run, D.M.C och Jam Master Jay revolutionerade inte bara musikbranchen, dom gjorde Hiphoppen populär och accepterad.

För min egen del så bidrog det till att jag senare fattade tycke för band som Public Enemy, Cypress Hill och House of pain (för att nämna några). Ingen av dom banden hade troligen blivit till om det inte vore för Run DMC. Tragiskt nog så var Jam Master Jay ihjäl skjuten år 2002 i Queens i en inspelsnings studio.

En sann legend dog den dagen. All respekt och heder till Till DMC trion för vad dom åstankommit inom musikens värld. Tyvärr fick inte Master Jay var med om att få se när Run DMC var invalda i Rock n roll hall of fame år 2009. Men Jay hade garanterat blivt stolt. Så jag avslutar kvällen med några Run DMC klassiker till deras ära. sleep tight!/Robin
Gaming Ground Sverige

Historian om Windows från 80talet fram tills idag


Kan man sin teknik/mjukvaru historia så VET man hur pass sann den här bilden är.

Missförstå mig inte nu. Jag har inget emot vore sig Microsoft eller Bill Gate´s (är precis tvärtom). Men det skulle kännas ganska fel att skönmål historien kring MS och Windows med att INTE ta med bilden ovan som både illustrerar och säger mer än 1000ord kring hur Windows vart Windows.

Satt och fick lite flashbacks när jag hittade mina gamla windows 3.11 disketter som legat och skräppat nere i källaren. Så började jag tänka på vilken resa man haft med Windows egentligen. Vilka förvandlingar och total makeovers som gjorts genom åren. Varje nytt windows som släppts har ju varit en helt ny upplevelse (med fel och blåskärmar *host host*).

Så jag tänkte att det kunde vara roligt att se förvandlingen från det allra första Windows till den nyaste utgåvan, i en enda sammanfattad video. Är nästan så att man får en nostalgi tår i ögat.

Rätt roligt dock, när man frågar folk vad dom förknippar dom tidigare windows utgåvorna med (win 3.11, 95, 98, 2000) så är det uteslutet blåskärmar. XP, Vista och Win 7 må vara stabilare än sina tidigare syskon. Men dom är långt ifrån felfria. För det är mer eller mindre ett givet signum inom Windows historian. Att med ett nytt OS så fixas kanske tidigare kända fel/buggar/problem, men nya tillkommer istället.

Några som känner sig manade att lätta på hjärtat kring sina Windows minnen? själv vart jag överlycklig när jag för första gången faktist kunde se ett grafisktinterface och kunde styra mina handlingar via en mus (Win 3.11 och året var väl 92-93)./Robin
Gaming Ground Sverige

Blogg rekommendation - Signalnoise


James White´s porträtt.

Gillar man allt vad art, konst och 3D effekter heter så måste man bara checka in James White´s hemsida signalnoise. Han kan sina saker helt klart. Önskar man hade såna där konstnärliga skills själv, men keep on dreaming som sagt./Robin
Gaming Ground Sverige

Castlevania fortsätter att suga


Castlevania har alltid haft väldigt snygga skisser och artworks i min mening.

Givetvis så menade jag med över rubriken att Castlevania serien äger. Sure, serien har haft sina svakor och motgångar. Men jag är rätt så övertygad om att dom flesta fansen där ute är nöjda med utvecklingen sedan första spelet kom ut till nes på 80talet.

För faktumet är ju att Castlevania inte ändrats nämnvärt mycket genom åren. Dock verkar Konami vilja ändra på det i och med Castlevania - Lords of Shadow (som kommer ut till PS3/360 i år den 24 september). Vi får se om det blir en positiv eller negativ förvandling som dom gjort med spelet.

Sätter dagens stämning genom en uppsättning utav välkända Castlevania tracks som remixats och omtolkats. Enjoy!/Robin
Gaming Ground Sverige

Master System moddning


Om ni har noll koll på hur man läser ett kretsschema eller hur man löder. Tänk då inte äns tanken...

Alltid kul att se vad folk på nätet hittar på när det gäller moddning utav äldre spelmaskiner. Denna gången gällde det Segas Master System. Finns en hel del förbättringar som man kan göra på både första och andra upplagan utav Sms. Allt ifrån att fixa stereoljud, bättre bild till att höja upplösningen i spelen. Eller varför inte bara skala ner på allt onödigt och göra maskinen mindre?

För dom som har kunskapen, tiden och orken. Så är möjligheterna näst in till oändliga. Om man är intresserad utav att veta mer kring Sms moddning. Så checka då in följande sida. Nu tackar jag för mig och säger god natt gott folk!
/Robin
Gaming Ground Sverige

Fotbolls filmningar - Nej tack!


Hur man filmar mest effektivt. Kasta dig handlöst upp i luften och skrik som en gris och flaxa som en fågel.

Är det något jag verkligen hatar (inom alla kontakt sporter) så är det folk som filmar och fular sig. Ända sedan jag började spela fotboll hos ESK´s knatte lag som 9-10åring så har man råkat ut för det mer än en gång, dessa jäkla filmfantaster. Det finns verkligen personer som går in för att filma till sig en frispark eller straff. Eller bara för att förstöra för andra laget, t.ex. genom att förhindra en snabb kontring.

I mina ögon så finns det dock inget värre än vuxna män som som ska fjola sig och rulla runt på gräset i 50år när dom knappt blivit tacklade hårt. Desto mer roligt är det att se när domaren synar deras bluff och delar ut ett röttkort. Så satans rätt. Filmerna nedan har tar upp några utav fotbollens värsta filmningar i historien. Enjoy!/Robin
Gaming Ground Sverige

Konst med musik och vattenfärger


Svårt att tro att man kan få det här resultatet utav lite vattenfärg och musik.

Snacka om att man kan skapa och göra snygga bilder bara med hjälp utav en stark högtalare en kamera och vattenfärg. Bilden ovan är gjord med en SB800 Nikon Flash kamera styrd via en teknik som kallas "Stopshot". Vattenfärgerna blandas och sätts i rörelse när högtalaren/högtalarna vibbrerar utav musiken som man spelar upp. På så vis kan man ta snygga, kreativa och unika bilder (som den ovanför t.ex.).

Tycker det hela är riktigt, riktigt coolt. Fast själv föredrar jag nog att bara kolla på bilderna och inte vara en del av själva skaparprocessen. Då jag har en känsla utav att det blir en del att städa upp efter ett par foton.

Mer bilder som är gjorda via Stopshot kamera tekniken finner ni här:

http://www.cognisys-inc.com/home_cogn.php

http://www.flickr.com/photos/13084997@N03/sets/72157608258335431/

/Robin
Gaming Ground Sverige

En bra svensk spelmusik sidaFann en rätt så bra svensk sida som skriver om allt som har med tv-dataspels musik att göra. Sidan heter kort och gott spelmusik. Extra intressant är att dom intervjuvat personer som Nobuo Uematsu, Akira Yamaoka och Yasunori Mitsuda. Synd bara att sidan inte uppdateras så ofta och frekvent.

För det finns ju en del att läsa för den som är intresserad utav spelmusik.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Musik och riktigt dåligt väder


"Music for the masses" utav Pjeriko.

Vaknade kl 3:00 imorse (någonstans där) och det var världens regnväder + åska utanför mitt fönster. Inte upplevet ett sådant pissväder på bra länge. Dock så behövs ju regnet så, har ju varit tort väder i bra många veckor nu.

Läste även nu på morgonen i metro om dom som jobbat som lagerpersonal hos coop via Student Consulting. Det är rent ut sagt för jävligt. Det vi har att göra med här är inget annat än modern slavhandel. Dom inhyrda eleverna ska jobba både hårdare/snabbare än dom ordinarie anställda och det till en lägre lön.

Så hot på det (via mail). Student Consulting själva menar på att det var ett så kallat "misstag i kommunikationen". Yeah right, dra den om rödluvan.

Hoppas både elever och företag bojkottar företaget, samt att dom får ett märkbart straff utdelat via facket. För ett sådant här beteende mot dom anställda är INTE okej./Robin
Gaming Ground Sverige

Akira - Mangan/Animen som fick mig att bli ett anime fan


Shotaro Kaneda. Hjäten i mangan och animen.

Filmen som verkligen startade mitt stora anime intresse var mästerverket Akira (även om min bror Adde tycker lite annorlunda där *host host*) från 1988. Det är en rätt så djup, avancerad och komplex storyline i Akira. Så för att sammanfatta det hela i kortare drag.

Tokyo har blivit helt jämnat med marken efter en atombombs explosion (samma år som filmen släpptes på riktigt så sprängdes Tokyo i luften i Akira, alltså den 16 juli 1988). Det lede till tredje världskriget. Efterföljderna vart givetvis inte bättre dom.

År 2019 i Neo Tokyo (ett slags artificiellt Tokyo) styr olika gäng och våld, rädsla och terror är en del av vardagen. Mitt i den här sörjan så får vi följa den kaxiga pojken Shotaro (filmens huvudkaraktär/hjälte), som är ledare för sitt  motorcyckelgäng  "Capsules". Deras värsta fiender "The Clowns" drar in Shotaro och sina polare i något mycket större än deras vanliga gängfighter.


Shotaro välkända motorcyckel. Som smyckar både afficher och DVD/blu ray utgåvar av filmen m.m.

Tänker inte spoila för dom som inte sett filmen. Men efter en riktigt, riktigt tight och häftig "Road Rash" aktig motorcyckel jakt/slagsmåls scen. Så tar filmen en väldigt oväntad vändning.

Jag skulle nog tro att min bror Adde inte riktigt diggade filmen då den är (precis som jag sa) rätt så djup. Vi gjorde nog ett misstag att kolla på den kl 2:00 på morgonen för ganska många år sedan (jag såg VHS utgåvan när jag var typ 12år på tidigt 90tal. Men den utgåvan vi såg var en nyutgåva på DVD).

Det finns så många och tunga nyckel scener i akira som är full laddade med känslor och energi. Att jag nog skulle kunna påstå att jag aldrig någonsin sätt eller upplevt något sådant i någon annan film jag sett i hela mitt liv. Tror dessutom att det i princip skulle vara omöjligt att förmedla allt det Akira gör i en riktig film, alltså en icke animerad film.


Tetsuo med sin symboliska röda superman mantel.

Ta bara förvandlings scenen utav Tetsuo t.ex. Jag såg visserligen filmen för andra gången ihop med min bror (den där tidiga morgonen för ett x antal år sedan). Men jag svär...jag satt där med mitt te och kände mig nästan religöst berörd på något sätt. Det är väldigt svårt att beskriva.

Men det jag bevittnade var något man måste se för att förstå. Tetsuo var ju trots allt Shotaro´s bästa vän. Scenen var till och med mer obehaglig än den i "rädda menige ryan". Där en tysk soldat sakta men säkert kör in en kniv i magen på en amerikansk soldat och säger "shhhh".

Akira kommer alltid att bli ihåg kommen som en utav dom bästa filmerna jag sett i mitt liv, utan tvekan. Stor respekt till Katsuhiro Otomo (som gjort filmen ihop med studio Akira Commitee) och Shoji Yamashiro som stått för all musik.

Är man ett anime fan men inte sett akira, då är det på god tid att man gör det. Ska även passa på att nämna att mangan (som enligt många är typ 1000 gånger bättre än filmen) är väldigt läsvärd. Filmen är ju trots allt bara baserad på (som jag förstår det) dom tre första volymerna utav 6.

OBS! starka scener i sista filmen längst ner i inlägget.
/Robin
Gaming Ground Sverige

Patrick Runte - En lite annorlunda konstnär


Food time för Pacmans del.

Lyckades hitta fram till den tyska photografen/konstnären Patrick Runtes hemsida precis. Somliga utav hans foton består utav kända spelkaraktärer/spel som pacman, Space Invaders och Pong. Finns även andra...mer udda och icke spelrelaterade foton på hans hemsida.

Så är du nyfiken utav dig och vill se mer så klicka bara på Runtes namn här ovan.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Ron Artest showar hos Jimmy KimmelSatt och kollade på ett äldre avsnitt utav Jimmy Kimmel där basketspelaren Ron Artest gästa hans show. Jag har hört rykten om just Ron under flera årstid. Men jag har inte direkt lagt ner tid att kolla upp om ryktena varit sanna. Men redan under programmets inledning så börjar jag fatta att det mesta säkert stämmer.

Ron kommer in till Jimmy i endast shorts och inget annat på kroppen, sedan har han klippt in Jimmy´s namn i sin frisyr. Resten av showen fortsätter i den riktningen. Ena uttalandet är mer goofy än det andra från Ron´s sida. Han påminner dessutom läskigt mycket till sättet om en klasskompis som spelade basket under gymnasie tiden. (Yosef var hans namn).

Jag har en känsla utav att man inte kan ha tråkigt i Ron´s närhet. Han är som en vandrande underhållnings central, många menar på att Ron borde ha en egen show. Varför inte, jag skulle med största sannolikhet kolla på hans show.

Bara att kolla in klippet nedan själva, så kommer ni att förstå vad jag menar./Robin
Gaming Ground Sverige

Wipeout Remixes


Wipeout´s signum har alltid varit fart, grym musik och bra spelkänsla.

Innan jag ska gå och lägga mig (helt slut efter träningen) så tänkte jag dela med mig utav en handfull riktigt tighta Wipeout remixar. I min mening så har hela Wipeout serien ALLTID haft ett starkt soundtrack. Som mer än väl klarar av att stå på egna ben. Själv är jag väldigt sugen på ett helt nytt renodlat PS3 Wipeout spel (ska tydligen vara ett på gång?).

Sägs dock att Wipeout HD ska vara riktigt roligt. Njut av musiken ialla fall och ha en bra helg allihop!/Robin
Gaming Ground Sverige

Tv-spels kostymerna som gör fiction till verklighet


Trodde faktist aldrig att jag skulle säga det...men Mario är riktigt het.

Halloween kanske inte är lika stort i Sverige som det är i t.ex USA. Men jag snackade med en kompis från staterna för en stund sedan. Så kom vi in på det där med kostymer och Halloween. Och efter ett tag så började vi prata om kostymer med tvspels tema.

Jag trodde först att det var dom som körde cosplay inom anime/manga sjangern var dom som lade ner mest tid och själ på sina kostymer. Uppenbarligen så stämde det inte riktigt. Inte nog med att dom vill se ut som sina tvspels hjältar, dom vill låta och uppföra sig som dom gör också (personlighetsdragen osv).

Så med andra ord kan man faktist få möta sin favorit tvspels karaktär på riktigt, sort of. Kusligt eller ballt, you be the judge. Finns till och med människor som vill se ut som sina favorit konsoller./Robin
Gaming Ground Sverige

Booth babes 2010 - E3 handlar inte bara om spel


Om du vet med dig att din produkt/tjänst är skit och inte drar till sig folk. Have no worries, skaffa booth babes. It will work.

Årets E3 är ju över sedan länge. Men diskussionerna kring booth babesens återkomost är allt ifrån över. Så dom är alltså åter tillbaks på E3 golvet igen, på ont och gott. Ialla fall om man ska gå efter vad dom svenska speltidningarna skrivit. Det skapar tydligen löjligt långa köer pga att miljoner snubbar vill få sina kort tagna ihop med dess booth babes. Ögongodis i all ära.

Men i själva verket så delas väl åsikterna in i två läger. Alltså, om man är där som "seriös" speljournalist eller om man är dom som en privat besökare. Dom negativa sidorna med boothbabes är väl att dom drar till sig rätt så stora folkmassor, sedan att fokusen kring själva spelen kommer på vilovägar.

Så jag förstår faktist att dom som är där för att få så mycket tid som möjligt med spelen (pressen osv) inte kanske ser så där jätte positivt på att booth brudarna är tillbaks.

Sen Så vet jag inte riktigt...med handen på hjärtat så tror jag nog inte äns själv att jag skulle kunna låta bli att ta åtminståne ett kort med en boothbabe.

Vad är eran åsikt kring booth babesen? är det bra att dom är tillbaks eller är ni mer negativt inställda till det hela?/Jonas
Gaming Ground Sverige

Bar 9 - Englands stolthet inom Dubstep, Drum n Bass scenenBehövde ett riktigt bra vakna upp sound imorse. Så jag sökte mig till den engelska musikern Bar 9. Jag tror ärligt talat att jag nästan råkade spräcka ett fönster. Så tunga bassgångar är det i några utav hans tracks. Oh well, är vaken och alert ialla fall. Vill ni sätta skräck i era grannar på fester eller ha ett 100% säkert vakna upp alarm.

Då är Bar 9 något för er (Givetvis så har han gjort några riktigt sköna låtar, men till stor del är det inget som jag skulle kunna lyssna på i timmar ialla fall, men det är bara min åsikt)./Robin
Gaming Ground Sverige

Sailor Moon ger sig in i Mortal Kombat?Jag trodde först att det var ett dåligt skämt eller att jag blivit lite väl trött i ögat. Men nej. En youtubeanvändare vid namn "gokufievel" har gjort en film där självaste sailor moon slåss emot Smoke. Snacka om udda cross over. Men sevärt var det helt klart. Round 1 gick väl till SM anser jag./Robin
Gaming Ground Sverige

Datsik Drum & BassJag fann den kanadensiska drum & bass musikern Datsik precis för en stund sedan. Roligt nog så kollade jag efter System Shock remixer egentligen. Så kom han upp istället. Det hade jag dock inget emot. Då han har en del bra tracks. Bara att lyssna igenom några ex nedan så förstår ni vad jag menar.

Datsik´s myspace sida
http://www.myspace.com/djdatsik/Robin
Gaming Ground Sverige

X- Japan - Ett sjätte studio album on the way?Jag precis som dom flesta andra människorna där ute lyssnar på olika musik efter humör osv. Och tidigare idag var jag på X-Japan humör. Passade på att kolla upp bandet lite mer för att checka om något nytt hänt sedan sist. Tydligen verkar det som om Yoshiki och gänget snickrar (snickrat?) på ett nytt album.

Dom har ju turnerat för fullt under en längre tid. Dom har inte släppt ett fullt studio album sedan Dahlia (1996). Och det är ju några år sedan som sagt. Gnistan och viljan fanns väl inte direkt efter Hide´s död heller kan jag tro. Sedan splittrades dom ju också för att sedan gå ihop igen.

Fick även veta att Yoshiki (trummor, piano, låtskrivare X-Japan) tydligen varit en nära vän till Michael Jackson. Han sa följande efter MJ´s död.

"Michael Jackson was not only a great artist, but he was also a true entertainer."
Yoshiki - X-Japan

So there you have it. Avslutar kvällen med en stor dos X-Japan, som verkligen är ett grymt jävla bra band. Thx and good night!


/Robin
Gaming Ground Sverige

Giant Killing - En fotbolls anime serie


East Tokyo United består av en minst sagt blandad trupp.

Jag har sett ungefär 7 avsnitt utav anime serien Giant Killing. Och gillar man fotboll så måste man bara checka in den här serien. Förutom fotboll så är den full av drama och oväntade tvister. Man får följa det japanska fotbollslaget ETU (East Tokyo United, ett bottenlag) genom deras kamp att ta sig upp från träsket.

Moralen är inte direkt hög i laget och fansen har börjat svika också. Men efter ett tränar byte (Tatsumi Takeshi hoppade in som ny tränare för ETU) så började det att hända saker. Tycker Giant Killing så här långt är riktigt underhållande. Så är man ett fotbolls fan så är garanterat Giant Killing något för dig./Jonas
Gaming Ground Sverige

NHL 2010 är roligt som satan


Så jäkla nice att Chicago Blackhawks vann årets Stanlycup.

NHL 2011 kommer inte ut fören den 16 september, men det är inget jag direkt drar på läppen över. Har precis börjat att spela 2010 utgåvan för 360 hos en kompis. Och det är grymt roligt. Jag har dock inte rört ett NHL spel sedan kanske 2004-2005. Så jag antar att det vart en större skillnad för mig som varit borta från serien så länge.

Till skillnad mot någon som inte gjort/haft något uppbehåll alls. Tycker dock att det är lite synd att NHL 2010 aldrig kom ut för pc. Jag har liksom ingen 360, så jag kan bara spela det hemma hos kompisen. Oh well. Håll till godo med lite sköna ingame videos./Robin
Gaming Ground Sverige

Hur det är att vara en Gamer hamster


Minsc med sin trogna hamster vän Boo.

PC Gamer hamstern har varit en maskot åt PCG (ihop med ankan och dvärgen) since the dawn of time. Men han är långt ifrån ensam om att ha gaming som ett stort intresse. Hans kompisar ligger i för att kunna platsa (och kanske ersätta?) i en Gamer tidning i framtiden.

Vem vet, det hela kanske slutar med att dom skapar både en egen webbsida och tidning?Han har sloppat hamster hjulet helt för att kunna ställa upp i framtida Virtual Fighter turneringar.


Om du har en hamster och en DS, och inte förstår vem det är som slagit alla dina highscores. Nu vet du.


Att bli ägd i Halo utav en hamster svinder nog mer än att få stryk utav sin egen mormor.


Låt er inte luras utav hans gulliga yttre. Han sätter HS i 99% av alla skott han avlossar i CS, UT och Q3./Robin
Gaming Ground Sverige

För att rappa om tvspel är coolt


Påminner inte snubben till vänster lite om Arnold? oh well.

Efter att ha tagit upp rap metal så kändes det som att tvspels rap bara var ett stenkast bort. Jag minns en riktigt old school reklam för Zelda där två snubbar rappar om det första Zelda spelet (80talet). Tro det eller ej, så går det faktist helt utmärkt att rappa om spelvärlden. Finns ju hur mycket som helst att ta inspiration ifrån.

Här är bara en droppe i havet av allt som finns där ute. Enjoy!/Robin
Gaming Ground Sverige

När Metal/Rock möter rap


Mitt favorit metal/rap band.

Jag vet inte om Run DMC och Aerosmith var först med att kombinera rock och rap i och med sin låt "Walk this way". Men nog var det den första kända kombon av rock och rap. Efter det följde flera mixar. Så som Anthrax och Public Enemy med "Bring the noise". Band som Kid rock, Rage Against the machine och Limp bizkit skapades.

Den helt otänkbara kombon vart en verklighet och en helt ny musikgenre vart född. Alltid kul att se folk som vågar att testa på något nytt, att bryta mönster och köra sitt eget race. Med dom orden sagda så säger jag tack och god natt för idag./Robin
Gaming Ground Sverige

En gammal tant ger Jin från Tekken på käften


Jin Kazama har inte haft en lätt uppväxt precis. Hans mor dog när han fyllde 15år.

Att Jin hatar hela Mishima släktet rätt igenom. Är inget nytt, men att han skulle ställas emot en äldre tant i en fight. Var väl något man inte riktigt trodde sig att få se. Tekken fick ännu en oväntat vänding i och med videon nedan./Robin
Gaming Ground Sverige

Hideo Kojima jobbar på ett nytt äventyrs spel?


Verkar som om Kojima tagit på den stora tänkarmössan igen.

Jag har inte haft nöjet att spela (eller äga) vare sig Policenauts eller Snatcher (kommer dock att införskaffa bägga ASP). Men jag har där emot läst, sett och hört om bägge spelen. Dom flesta förknippar nog Hideo Kojima som MGS fader.

Men han har ju trots allt gjort så mycket mer än bara MGS spel. Zone of enders bland annat och för att inte nämna det nya Castlevania spelet Lords of shadow. Kojima är kort sagt en man med många bollar i luften samtidigt (glöm heller inte bort att MGS - Rising kommer ut i september i år).

Men nu är det alltså tal om ett helt nytt äventyrs spel som Kojima ska stå som huvudansvarig för. Via en intervju med 4Gamer så kom det fram att Chiyomaru Shikura (CEO, 5pb) jobbar med ett nytt projekt ihop med Kojima.

"Yes, Kojima said that he wanted to make an adventure game. We're still at the level of 'let's lock ourselves away in the mountains somewhere and work on the plot,' so the specifics haven't been finalized."
Chiyomaru Shikura, 5pb


Frågan kvarstår dock vad det rör sig om för äventyrs spel och till vilka format?. Kojima själv är helt tyst kring ämnet. Så vi får helt enkelt vänta och se vad det är för något han kokar ihop i sitt huvud den här gången.


/Robin
Gaming Ground Sverige

Sunsoft är musikaliska genierEfter att ha snackat med min kompis Matte till tidigt på morgonen om Batman till Nes (och dess uppföljare Return of the joker) så kom vi in på hur gryma ljudtekniker/musiker Sunsoft hade. Dom har ju gjort all musik för bland annat.

Batman
Batman - Return of the Joker
Gremlins 2
Blaster Master
Journey to Silius


Samtliga spel är riktigt bra och soundtracken för var och ett utav spelen är makalöst välgjorda. Det är låtar som man förevigt kommer att komma ihåg och nynna på. Checka även in Cornshaqgaming. Han listar en hel del bra musik via sin youtube sida./Robin
Gaming Ground Sverige

Batman NES


Känner man inte igen den där loggan så är man ett atard.

Det är nog bara ett enda bra och positivt Batman spel som jag kan minnas att jag spelat och verkligen gillat (med undantag för Rocksteady Studios Batman - Arkham Asylum). Och det är Batman för Nes från Sunsoft (släpptes 1989). Spelet är löst baserat på Tim Burton´s Batman film från samma år (där batman spelas utav Michael Keaton).

Spelet var och är rätt så svårt. Det är evigheter sedan jag spelade Batman till nes. Men jag kommer ihåg att man bet sig själv i läppen i ren ilska och fustration när fiender attackerade från alla håll och kanter. Det är många som menar på att det är ett utav dom få Batman titlar som faktist varit riktigt bra.

Jag kan bara helt och hållet instämma på den punkten. En annan sak som fastnat på hjärnan för min del, är spelets musik. Det är en NES klassiker som är värd att ha i samlingen utan tvekan. Uppföljaren "Return of the Joker" var överlägset grafiskt bättre än första spelet (kanske det snyggaste Nes spelet dessutom?).

Men jag har för mig att spelkänslan inte var fullt lika bra./Robin
Gaming Ground Sverige

K1 - Remy "The Flying Gentleman" Bonjasky


Den sista personen i världen som du vill ha en yxspark i huvudet utav.

Ett utav dom få tv programmen som jag följer är Eurosports K1 turnering. En fighter som jag verkligen gillar är Remy Bonjasky. Med sina 100kg+ och 1.93cm räckvidd så är han en vandrande K.O maskin. Han är snabb och gillar att dela ut hoppa sparkar kors och tvärs (därav hans smeknamn "The flying gentleman").

Han har tagit hem flera titlar sedan 1998. Han har bland annat vunnit K1 World Granprix hela 4gånger. Hans allra första stora titel kom just år 1998 med IPMTF European Super Heavyweight champion. Remy är riktigt giftig och han är ju trots allt bara 34 år gammal idag. Så han är långt ifrån uträknad. Han kommer säkert att ta hem minst en titel till innan han lägger handskarna på hyllan.

Bara att kolla in Remy in action nedan för att själva konstatera att han är en grym fighter.


/Robin
Gaming Ground Sverige

Tony Martin - Back Where I Belong och Scream


Snacka om att man saknar den gamla goda tiden *sigh*

Ska inte tjata mer om Tony Martin efter det här (vill inte gärna låta som en trasig gammal grammofon skiva). Men hans två solo album "Scream" och "Back where I belong" är riktigt, riktigt jävla bra. Så jag tänkte bara tipsa om dom. Ett mindre urval från dom albumen finner ni nedanför här, och en intervju finns längre ned via Blacksabbath.com.Intervju med mr Tony Martin utav Joe Siegler (från 25 augusti 2002)
http://www.black-sabbath.com/interviews/martin0802.html

/Robin
Gaming Ground Sverige

Children of the kornEn grupp som verkligen hjälpte mig igenom svåra tider på gymnasiet var bandet Korn. Med sina tunga riffs och djupa/grymma texter. På något sätt så kunde man känna igen sig i deras musik och finna tröst. Jonathan Davis (bandets sångare) har ju inte haft det lätt själv på den fronten. Har varit ett fan utav Korn sedan jag hörde deras album med samma namn (kom ut 1994).

Och nu i dagarna har dom släppt deras nya album "Korn III - Remember Who You are". Har precis börjat att lyssna på det albumet. Så jag kan inte kommentera hurvida det är good stuff or crap. Men jag kan helt klart säga att jag gillar deras äldre låtar, då dom var tyngre än dom nyare grejerna dom släppt./Robin
Gaming Ground Sverige

Rayman 2 - PS1


Titel: Rayman 2 – The great escape
Utvecklare:
Ubisoft
Format:
PS1
Genre:
Plattform/action
Releasedatum:
29 Oktober 1999
Svårighetsgrad:
Normal
Spenderad tid:
20 timmar +
Snitt betyg internationellt:
92.85% gamerankings.com


Ninjor är coola och pirater lika så. Så en ninja pirat är väl super coolt antar jag?


Vår hjälte Rayman vaknar upp i en stålbur på ett flygande piratskepp och han har blivit strippad på alla sina krafter. Det är så äventyret startar i Rayman 2 och det ser inget vidare ut för Rayman och hans vänner.  Det är Robotpirater som fångat rayman och tusentals andra varelser och håller dom fångna ombord på deras piratskepp.


Snacka om att Globox kom i grevens tid. Rayman hade nästan givit upp hoppet sitt.

Som om det inte vore illa nog så har även robotpiraterna intagit Rayman´s värld (The Glade of dreams) och förstört kärnan som håller ihop världen.

Det var det som gjorde att Rayman vart av med sina krafter och möjlig gjorde hans tillfångatagande. Precis när man tror att allt är över för Rayman och hans kompisar så kommer hans gamle polare Globox till hans undsättning.

In the nickel of time, så att säga.

 


Ett utav spelets svåraste banor och moment. Vid rör du något så är du rökt.

Globox ger Rayman en liten gnutta utav hans krafter tillbaks (som han fått via älvan Ly). Men det var tillräckligt för att möjliggöra Rayman och Globox flykt från piratskeppet. Efter en något misslyckad landning mitt ute i jungeln så kvicknar Rayman till och märker att hans vän Globox kommit på vilovägar. Nu startar äventyret och man får ta kontrollen över Rayman.

 


En lavatålig frukt. Det är inget man ser varje dag inte.  Rayman är dock bara säker så länge som han håller sig på den.


Till skillnad från första spelet så kan man nu rotera kameran precis som man behagar (det är dock inte alltid det funkar så bra då saker kan komma att hamna i vägen + buggar på det) och det är en helt frivärld som man kan utforska. Efter en mindre introduktion från älvan Ly hur kontrollerna funkar osv så får man veta att man måste samla ihop 800 lums (som krävs för att öppna förseglade dörrar till nya områden) för att kunna rädda världen.

Rayman måste även finna fyra magiska masker för att kunna väcka världs anden Polokus, som mer eller mindre är deras (och världens) sista hopp.


Mer än en gång så kommer man att få racea emot elvan Ly. Rinner tiden ut så får man snällt börja om.


Till en början så kommer nog de flesta att tycka att Rayman 2 är barnsligt enkelt (svårighetsgraden skruvas upp först efter halva spelet) och att det går som på räls. Då man har en relativt stor life bar och oändligt med extra gubbar och det finns liv och sparningspunkter nästan över allt.

Fienderna är inte så jätte svåra heller, samma sak med bossarna (med undantag för sista bossen Razorbeard som jag faktist fick köra om hela två gånger för att klara av). Det känns som om Rayman 2 är mer riktat till en yngre publik om jag ska vara helt ärlig. Alla beståndsdelarna som gör ett bra spel finns där, men det är på tok för enkelt.

 


Det är relativt gott om sidospår för andra spel lägen i Rayman 2. Som här, rena hinderbanan.

Miljöerna och karaktärerna i Rayman 2 är riktigt mysiga och charmiga. Ta bara dom underliga små varelserna  ”The teensies”. Som bråkar om vem det egentligen är som är kung över alla teensisis. Dom löser det hela genom att bolla kungakronan mellan varandra i tur ordning längre fram i spelet.

Musiken gör sitt för spelet men det är inte av samma höga klass som i första spelet och röstskådespelarna anser jag ha gjort ett riktigt dåligt jobb. Bandesignen där emot är riktigt kreativ och välgjord. När man väl står öga mot öga i den slutliga striden med Razorbeard och man slutligen vunnit. Så känns det lite snopet hur pass lätt och kort Rayman 2 verkligen är.

En klen tröst är att ett demo för Rayman 2 (hur spelet var tänkt att se ut och vara ifrån början) låses upp när man samlat in 90% av alla lums i världen. Hela demot ser precis ut som första Rayman, men det är grymt svårt i jämnförelse med vanliga Rayman 2.


Plus
+ Väldigt underhållande
+ Frikamera som dessutom går att rotera
+ Grym grafik och kreativa miljöer
+ Ninja pirater
+ Skön humor

Minus
-
Way to easy
-
Ett på tok för kort äventyr
- Rätt usla röstskådespelare

Handling/story: 7.2/10
Rayman är till en början fast på ett piratskepp och måste sedan samla ihop 800 Lums (magiska svärer) och hitta 4masker, samt spöa på en ond piratrobot chef vid namn Razorbeard. Kort sagt, rädda sina vänner och rädda världen. Inte mycket nytt under solen.

Spelkänsla:  8.9/10
Övergången från 2D  till äkta 3D är ett jätte kliv. Men Rayman 2 klarar det galant. Det är kul att spela men det är inte riktigt som man är van att se Rayman. Det känns som om det saknas något.

Grafik:  9.0/10
För att vara ett PS1 spel så förvånas jag över hur pass snyggt somliga banor målas upp. Det finns t.ex. en sektion med spöken, skelett och en massa spindelvev (bad dreams). Den biten kan man knappt tro är från ett PS1 lir.

Ljud/Musik  8.8/10
Väldigt stämningsfull musik och varje musikstycke passar in perfekt till varje bana och händelseförlopp. Musiken är dock inte i närheten av första spelets kaliber.

Kontroll: 8.8/10
Jag skulle inte påstå att det är något direkt fel på kontrollerna. Då dom är väldigt exakta och reagerar precis som dom ska ut efter vad du gör. Det är snarare kameran som ibland tenderar att ställa till det för dig.

Livslängd: 7.5/10
Del 2 är väldigt kort i förhållande till första spelet. Då svårighetsgraden är väldigt låg.  Det är på tok för många sparningsplatser, liv och chanser man får. Det känns som om man har 2stöd hjul på varje hjul typ. Tragiskt nog så är minispelet man får spela efter rayman 2´s slut svårare än hela spelet.

Totalt:  50.2/60
Jag trodde först att Rayman 2 skulle bli en dunder flopp ungefär som när Earth worm Jim gick från 2D till 3D. Men som tur är så var fallet inte sådant. Man fick istället uppleva ett väldigt charmigt, gulligt och underhållande Rayman i full 3D grafik. Man kommer att möta ny och gamla bekanta karaktärer samt en helt ny uppsättning av fiender i en helt ny värld att utforska. De saker som drar ner betyget är kameran, buggar, svårighetsgraden samt att charmen inte är lika hög som i första spelet.

 /Robin
Gaming Ground Sverige

Deli Creeps


Inte nog med att han spelar gitarr. Han dansar, delar ut leksaker och underhåller med sina nunchucks också.

Det är inte några band och samarbeten Buckethead haft genom åren precis. Men om man bort ser från GNR så måste Deli Creeps räknas som hans mest intressanta epok och kapitel i sin karriär. Musiken i sig beskrivs väl bäst som experimentell rock med en dos utav funk och metal. Riktigt bra grejer är det. Gillar man musiken så ska man helt klart skaffa samtliga album utav Deli Creeps.

Min Deli favorit låt är utan tvekan "Time". Det är ett skönt vibe genom hela låten./Robin
Gaming Ground Sverige

Nya Abe Oddworld spel I görningen


Två tummar upp för abe helt klart.

När man talar om trollen. Uppenbarligen så har skaparna bakom Gravity crash (ett shooter spel för PSN och PSP) jobbat på ett flertal Oddworld projekt sedan juni 2009. Jaw (utvecklarna) tog kontakt med dom ursprungliga upphovsmännen bakom Oddworld om att få göra nya Abe spel och dom fick tummen upp.

Så räkna med att se nya Abe äventyr på flera olika plattformar fram över (tydligen så kommer Jaw att avslöja mer inom dom kommande veckorna/månaderna). Så är man ett Abe fan så har man helt klart något att se fram emot.

Intervju med Stewart Gilray, managing director för Jaw game studios.

http://www.thesixthaxis.com/2010/07/16/interview-jaw-on-oddworld//Robin
Gaming Ground Sverige

Starcraft 2 systemkrav


Undrar hur bra SC2 kommer att flyta på min burk?

Verkar som om Blizzard gått in för att göra så att SC2 rullar på bra även på dom svagare datorerna. Dom flesta klarar nog minum systemkraven skulle jag tro. I mitt fall så undrar jag mest hur det kommer att flyta på när jag spelar online?

Minimum Specifications:

PC: Windows XP/Windows Vista/Windows 7 (Latest Service Packs) with DirectX 9.0c

2.6 GHz Pentium IV or equivalent AMD Athlon processor
128 MB PCIe NVIDIA GeForce 6600 GT or ATI Radeon 9800 PRO video card or better

Mac: Mac OS X 10.5.8, 10.6.2 or newer

Intel Processor
NVIDIA GeForce 8600M GT or ATI Radeon X1600 or better

Non-platform specific:

12 GB available HD space

1 GB RAM (1.5 GB required for Windows Vista/Windows 7 users, 2 GB for Mac users)
DVD-ROM drive
Broadband Internet connection
1024X720 minimum display resolution

Recommended Specifications:

PC: Windows Vista/Windows 7
Dual Core 2.4Ghz Processor
2 GB RAM
512 MB NVIDIA GeForce 8800 GTX or ATI Radeon HD 3870 or better

Mac: Intel Core 2 Duo processor
4 GB system RAM
NVIDIA GeForce 9600M GT or ATI Radeon HD 4670 or better /Robin
Gaming Ground Sverige
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy