n1wzAdy

Pirates of the Caribbean - On Stranger Tides


Givetvis så är Depp med även i del 4a. Vore Inget Pirates of the Caribbean utan han annars.

Har kollat igenom alla tre filmerna utav Pirates of the Caribbean nu under ledigheten. Så man har verkligen fastnat för pirat temat på allvar. Därför tycker jag att det var extra kul att höra att det kommer ut en uppföljare nästa år den 18 maj.

Den här gången så beger sig dom bägge kaptenerna och piraterna Barbossa och Jack Sparrow ut för att finna en ungdomsbrun. Dessvärre så är dom inte ensamma om att söka efter ungdomensbrun. Kapten svartskägg och hans dotter är också ute efter den.

Dock så är vare sig Orlando Blom eller Cara Knightly med i Stranger Tides. Men andra stjärnor har tillkommit istället för dom. Bland annat Penélope Cruz och Ian McShane.

Så dom har inte spart in på krutet inför del 4 precis. Räkna med mer utav det goda när On Stranger tides går upp på bio nästa sommar./Robin
Gaming Ground Sverige

DJ Starscream - Slipknot DJ och solo artisten


Sid Wilson aka Nr 0/DJ Starscream vid djbordet.

Det är minst sagt tragiskt att Paul Grey (bassist I slipknot) gått bort. But the show must go on, som man brukar säga. Det har ryktas om att Slipknot letar efter en ersättare för Paul i detta nuet. Givetvis så förnekas det utav bandet. Som fortfarande sörjer Pauls plötsliga bortgång.

En ersättare kommer det dock att bli förr eller senare om man ska gå efter det som Corey Taylor sagt i senare intervjuer. Så kommer det att komma en ny bassist till bandet då Slipknot inte är ett avslutat kapitel i och med Pauls död.

Kort sagt, nytt album och nya livespelningar. Och denna gången så hoppas jag att DJ Starscream (Sid Wilson) får mer utrymme. För jag gillar verkligen hans verk som soloartist.

Hans remix låt utav Transformers introt är så jävla intergalaktiskt epic så det inte är sant. Hear him out!/Robin
Gaming Ground Sverige

Project Zero - Att fota spöken är inte alltid så enkelt


Det är riktigt, riktigt creepy att spela PZ helt ensam i ett nedsläckt rum med hemmabio system.

Jag bänkade mig framför min tv igår och kickade igång Tecmos skräckspel Project Zero (Fatal Frame) från 2001 för PS2. Man spelar som den japanska tjejen Miku som letar efter sin försvunna bror, det leder henne till slut till ett hemsökt hus (Himuro huset).

Man kommer att få underhålla sig med att ta foton på fler talet spöken och undersöka bra många utrymmen innan spelet är slut. Jag har precis börjat att spela första delen, men redan efter en timme så vart det lite så där halvt obehagligt (dock på ett bra sätt).

Och ja, PZ är helt klart ett spel som man ska spela helt själv. En grundregel som jag alltid hållt mig till när det gäller skräckspel (samma sak gäller för böcker och filmer) är att alltid spela dom själv i ett nedsläckt rum.

Jag äger för tillfället bara den första delen utav 4 (det senaste spelet finns dock bara för Wii), men tanken är att jag ska äga alla delerna en dag. Jag kan lugnt rekommendera PZ till alla som gillar skräck och filmer som The Ring och The Grudge./Robin
Gaming Ground Sverige

Gott nytt år på er vi älskar er!


Måtte 2011 innehålla mindre våld, död, smärta och elände.

Ja mina kära vänner och läsare. Nu är det inte många timmar kvar på det här året. Tyvärr så har 2010 varit ett riktigt, riktigt mörkt år. Med ekonomiska bekymmer, arbetslöshet, terrordåd, krig, sjukdomar och elände. Jag hoppas verkligen att det blir en vändning nästa år.

Men för att det äns ska kunna bli en verklighet. Så måste vi alla jobba ihop, sammarbeta och bidra till att vi får en bättre värld att leva i (sluta vara så innåt helvete själviska och egoistiska ffs...).

Och precis som Michael jackson sjöng i låten "Man In the mirror" (som inte kunde ha ett bättre budskap) "If You Wanna Make The World A Better Place, Take A Look At Yourself, And Then Make A Change" så väljer jag att avsluta den här dagen med just dom orden.

Plus en handfull musikvideos som jag tycker innehåller viktiga budskap i mörkatider som dessa. Thank you and good night, we love you all!/Robin
Ganming Ground Sverige

Ill Niño - Good shit på 90talet


Var år och dar sedan man hörde och såg något from dom här snubbarna.

Jag fann min gamla Ill Nino Revolution när jag städade idag. Skivan har mer eller mindre varit orörd sedan gymnasie tiden på tidigt 2000tal. Jag började lyssna på dom ungefär samtidigt som när jag började lyssna på Max nya band Soulfly.

Kan dock säga det, det var ingen trevlig minnesflashback att lyssna på hur dom låter idag. Fråga mig inte, men något måste ha fuckat up sig big time längs med vägen. Idag låter dom som något jävla pop-nu-metal band. Kort sagt, dom har blivit sellouts.

Tråkigt verkligen. Så jag håller mig nog till deras äldre skivor. Verkar dessvärre även som om Max Soulfly börjar bli något slags nu-metal band. Djup jäkla *suck*. Så undrar folk varför man drömmer sig bort i tiden ibland. Tack gode gud så finns det band som AC/DC och Slayer som inte ändrat på sig alls sedan dom slog igenom.

Så jag valde ut lite Ill Nino låter från den tiden då dom faktist var bra och inte lät som något pop band./Robin
Gaming Ground Sverige

bubble bobble - Sann gamer kärlek


Typ det coolaste spelet som gjorts.

Kom att tänka på klassikerna Bubble Bobble idag när min bror frågade efter ett bra spel som han kunde spela på sin GBA när han är åter i militärtjänst igen. Bubble Bobble dök upp i mitt huvud direkt. My god vad många timmar det spelet åt upp för mig när jag var liten.

Tetris, pacman och Bubble Bobble måste banne i mig räknas som tre utav världens mest spelberoende spel. Dessvärre så har ju dock det knappt kommit ut någon nytt bra Bubble Bobble spel den senaste tiden. Jag var/är uppväxt med spelen till Nes och GBA, dom kommer jag aldrig någonsin att glömma bort.

Det enda nya Bubble Bobble spelet som jag faktist tycker om är Bubble Bobble Plus till Wii. Taito och Fukio Mitsuji kan vara väldigt stolta över sin skapelse. Som än idag spelas flitigt över hela världen (och arkad version är fortfarande grymt popis).

Har man inte spelat Bubble Bobble så är det på tiden. Musiken från spelen skulle jag btw känna igen var som helst, musiken är odödlig och epic./Robin
Gaming Ground Sverige

seafight - Gratis pirat spel på nätet


Pirater upphör aldrig att fascinera människor. Pirates och Monkey Island ftw!

Jag måste erkänna att jag älskar allt vad pirater heter. Det började med första Monkey Island och sen sid meier's pirates, och Pirates of the pirates of the caribbean filmerna tände intresset för Piraterna på nytt. Kort sagt så förknippar jag pirater, bananer och apor med kvalité.

Nu vet jag inte om gratis spelet Seafight är något att jubla över. Men det innehåller pirater, det är helt gratis att spela och man har chansen att vinna 10,000euro. Det räcker som motivation och övertygelse för min del ialla fall. Seafighter ser inte heller allt för fult ut.

Så känner man för att borda lite skepp, tvinga ut folk på plankan och hiva litervis med rom. Så kan Seafight vara spelet för dig./Robin
Gaming Ground Sverige

Alway´s bet on the duke


Duke Nukem, det går nog inte att bli mer bad ass än han.

Gearbox Software räddade Duke Nukem Forever ifrån en säker död och spelet släpps som bekant nästa år till både PS3, 360 och PC. Och för att hylla att DNF äntligen blir av så har ett gäng fans (bland annat finnländaren Paul J. Helin) gjort en kortare video för att hylla Duke Nukem.

För att vara en fan gjord video, så är den ändå rätt imponerande. Se och avgör själva./Robin
Gaming Ground Sverige

Spelkväll med tjejer från Afrika


Ja du, är man rasist så missar man en hel del fint i livet.

Igår hade jag riktigt jäkla kul. Satt och chattade & spelade online med flera stycken tjejer från Afrika (Kenya, Nigeria, Tanzania och Sydafrika). Tv-dataspels scenen växer så det knakar där nere. Då kanske ni undrar vad det var för spel som vi spelade?

Det var blandat. Men det var CS, Starcraft och Left 4 Dead 2. Mellan rundorna så fick jag typ veta hur mycket som helsta om deras respektive hemland. Här i Sverige är man ju en rasist om man gillar sitt land, tycker om nationalsången, traditioner osv.

Tjejerna från Kenya måster vara super rasister i sådant fall. Dom älskar sitt land in i döden. Alla jag snackade med var dessutom grymt bra på engelska och hur trevliga som helst att göra med. En sak som jag la märke till (eftersom vi camade då och då) var hur grymt jäkla snygga tjejer det finns nere i Afrika.

My god, och i sydafrika finns det ju alla möjliga blandningar (gott och blandat typ). Men dessvärre så fick jag veta något mindre postivit. Männen i flera afrikanska länder är inte så där jätte snälla mot sina fruar och flickvänner. Men det har börjat bli bättre, speciellt i dom länderna där kvinnorna haft makten i många, många år.

Personligen så tycker jag inte våld utav något slag. Men våld mot barn och kvinnor gör mig riktigt jävla förbannad. Och det är många som far illa i Afrika, speciellt kvinnor.

Efter spelturen så vart jag till och med inbjuden att komma till Kenya haha. Aldrig äns satt min fot utanför Sverige, men seriöst talat så börjar det bli dags att vidga mina vyer. Och vem vet, kanske hittar man någon tjej där nere P:

En sak kan jag ialla fall säga om just Kenya. Kvinnorna där tycks ha någon slags super gen, med tänke på hur jäkla vältränade dom är. Ser ju ut som värsta amazon kvinnorna. Kort sagt så gillar jag kvinnor av alla de olika sorter och färger. Bara dom är trevliga att ha att göra med så :)/Robin
Gaming Ground Sverige

Stacking - Double Fines kanske galnaste titel so far


Ni kanske minns dom där små trägummorna som man hade på dagis? dom som hade en massa mindre gummor innut i sig. Stacking handlar om och kretsar kring precis just det.

Tim Schaffer verkar försöka överträffa sig själv rent kreativt mässigt. Om man trodde att hans Psychonauts var udda och crazy, checka då in Tims och Double fine productions senaste titel Stacking. Man spelar som den lilla trägubben Charlie Blackmore (inte att förknippa med Rainbow/Deep Purple gitarristen Riche Blackmore), som är ute på ett uppdrag att hitta och bli försonad med sin familj igen.

Då Charlies familj blivit arbets slavar under en ondskefull slavdrivare. Och ja, Stackings gubbarna bygger på dom ryska Matryoshka trägubbarna. Stackings kommer ut någon gång under nästa år till PSN och XBL, priset är dock ännu okänt./Robin
Gaming Ground Sverige

Duke Nukem 3D - The Christmas Project


Yepp, man spelar som en Vortigaunt  (alien från Half-Life) i Duke 3D TCP.

Jag är lite sent ute med det här tipset kanske, men bättre sent än aldrig. La märke till det här Duke projektet idag. Komiskt nog så släpptes projektet redan för 7år sedan (23 december 2003), en dag innan julafton. Men vilken TC/ det är sen.

Vad sägs t.ex om att spela som en vortigaunt från Half-life och att döda elitsoldaterna som var med i Half-Life i Duke 3D?. Och allt tar plats i ett vinterlandskap, helt galet kan tyckas. Men det är så sant som det är sagt.

Jul modden kräver dock EDuke32, och själva modden kan ni ladda ner här./Robin
Gaming Ground Sverige

Slayer + Powerwalk = En bra kombo


Inte testat att lyssna på Slayer tidigare när jag powerwalkat. Men det gjorde jag idag, det vart succes!

Eftersom det inte funkar så där jätte bra att jogga i snön så har jag kört på powerwalk (med vikter) i ungefär en månad nu istället. Det har funkat bra dom dagarna då det gått att vara ute (var inte så där jätte kul att köra en runda när det var 20minus ute...), men jag kände att det var något som fattades.

Det behödes någon kratfull musik som triggade än att bara köra på och pulsa genom snön i kyla och mörker. Slayer vart min lösning på det problemet. Dave Lombardos trummande, Tom Arayas vrålande skrik, Kerry Kings och Jeff Hanneman tunga och mörka riff.

It get´s me going. AC/DC måste dock vara den ultimata musiken för jogging rundor i min mening, och när det gäller att lyfta vikter eller träna kickboxning. Så funkar Pantera eller Megadeth klockrent./Robin
Gaming Ground Sverige

Veckans babe - Melanie Janine Brown /aka Mel B


En utav dom vackraste kvinnorna i världen i min mening.

Nu ska jag göra en liten pinsam bekännelse, eller lite pinsam ialla fall. Inte för att jag var något harcore fan utav Spice Girls (lyssnade inte på dom direkt, äger/ägde inte en enda skiva heller). Men som tonåring så fick jag upp ögonen nästan direkt för Mel B.

Jag fick något utav en tonårs kändis crush på henne. Men kan någon igentligen beklandra mig för det? hon är super vacker och talangfull. Och trots att hon är 35år idag så ser hon ändå ut som ett bombnedslag, jag menar, kolla hennes kropp bara.

Mel B är en svart amazon kvinna i deluxe förpackning. Därför välde jag att välja henne som veckans babe. All hail Mel B!/Robin
Gaming Ground Sverige

Iced Earth - Worth dieing for


Grymt band och grymt album cover.

Ni får gärna rätt mig om jag har fel. Men jag tyckte mig ha hört idag att SJs lösning på alla tågproblemen var att sätta in tåg som var/är över 50år gamla (som uppenbarligen stått på museum tidigare). Det måste verkligen var den ultimata förutmjukelsen för SJ.

I klarspråk så är alltså 50år gamla svensk tillverkade tåg bättre än dom nyare fransk tillverkade pudel tågen? det är alltså vad dom säger. Tillåt mig att skratta, så med andra ord hade vi sluppit en hel del förseningar i tågtraffiken om vi kört på dom gamla tågen redan ifrån början och börjat tillverka nya sådana (med förbättringar efter dagens mått mätta givetvis).

Jag tror ärligt talat inte att SJ kan sjunka djupare ner i skiten än vad dom redan gjort. Först har dom pissat på alla sina kunder två vintrar i rad och stått i tve och smackat en jävla massa skit och lovat saker hit och dit. Sen så kryper dom slutligen till korset och sätter igång tåg som är äldre än min egen far.

En applåd SJ verkligen. Ni är fan en skam för vårat land. Folk utomlands skrattar åt er. Hörde att flera företag fått så pass nog utav alla tågförseningar att dom fixat så att största delen utav deras personal kan jobba hem ifrån. Om SJ har sådana här problem i fredstid, måtte det då fan aldrig bli krig i Sverige i sådant fall.

I grund och botten så handlar det om ren och skär girighet. Och alla skyller ifrån sig, det ska uppenbarligen finnas en ansvarig för just underhållet utav rälsarna. En så kallad "Snö general". En person som är lika mytombunden som självaste snömannen.

Ingen vet vem han/hon är. Det är ett moment 24, och det är ett väldigt smart drag från både politiker, banverket och SJ. För då kan inte folket/SJ kunderna rikta sin ilska eller missnöje mot någon. Och ingen kommer att få bära hundhuvudet heller.

Sorry, men jag var tvungen att skriva av mig. Vi måste ha haft turen att få idioter på var enda viktig position i hela Sverige. Generation puckophontas.

Är det ärligt talat någon där ute som tror att SJ kommer att lyfta ett finger för att se till att det INTE blir en upprepning utav det som hänt detta året nästa år? trodde väl inte det heller. Är nästan så att man är motiverad att ta fram en teleporter teknik, då jag lider med alla stackare som måste plåga sig själva till och från jobbet via SJ.

Jag får ge er en liten tröst ialla fall. Iced Earth kan nog muntra upp vem som helst med sina gryma gitarr solon och sound. Enjoy!/Robin
Gaming Ground Sverige

Balto - Baserad på en sann historia


Vad hjältar är gjorda utav.

Rätt kul att jag hittade just VHS kassetten Balto, nu när det är vinter och allt. Vet inte om ni är bekanta med filmen och dess bakgrunds historia? (som alltså bygger på en händelse som tog plats på riktigt i Usa ano 1925). I vilket fall, Balto är en animerad film från 1995 (Steven Spielberg och Amblimation studios).

Storyn är följande. Året är 1925 och och epidemi (Diphtheria, en slags halssjukdom som resulterar i riktigt hög feber och hals ont) brytit ut i byn/staden Nome Alaska Usa. Ingen medicin finns till hans och barnen har redan insjuknat utav sjukdomen.

Det är då outsider varghunden Balto kommer in i bilden. Ingen tycker om honom, men likt som tusan så bestämmer han sig för att rädda dagen. Och precis som i filmen och på riktigt, så räddar Balto dagen. Han fick en hjälte utmärkelse och kommer evigt att bli ihågkommen för sitt hjältedåd som räddade barnen i Nome, Alaska.

Den animerade filmen är riktigt bra
tycker jag och vill ni läsa om den riktigt historien. Så kan ni checka in den här./Robin
Gaming Ground Sverige

PSP2 - Lika kraftfull som en PS3?


Kan det här vara en PSP2 beta måntro?

Sony verkar inte ligga på latfronten på den mobila spelmarknaden direkt. Det kanske inte är så konstigt heller, med tanke på att nintendo kör på för fullt med deras 3DS (som släpps i början utav nästa år). En konsol som Sony med all rätt ska frukta. Sonys mot attack är och kommer att bli deras PSP2.


Bara en concept bild visserligen. Men jag tror inte att den är allt för långt ifrån the final thing.

Det är inte så där jätte mycket som är känt om PSP2 i dagsläget. Men det som är mer eller mindre ristat i sten är att PSP2 kommer att bli ett mobilt gamer monster. Enligt rykten så kommer PSP2 bli lika kraftfull som en PS3, då kan man ju dock fråga sig vad prislappen kommer att bli?

Knappast att den hamnar under 3000kr ialla fall. Det sägs även att PSP2 kommer att släppas innan nästa jul. Men som sagt, allt är bara rykten än så länge. Rykten som Sony vare sig håller med om eller avfärdar som just rykten.

En fotnot dock. Under Pax 2010 under en intervju med producenten Shaun Himmerick (Nether realm Studios, om den kommande rebooten utav Mortal Kombat), så kom det fram en del intressanta saker. Som det faktumet att dom har en fysisk PSP2 enhet hos sig i detta nuet.

Så här sa Shaun till IndustryGamers på frågan om dom skulle satsa på att släppa nästa MK spel till den nuvarande PSP enheten eller Nintendos kommande 3DS.

“We’re not launching day one on all consoles like that. We are looking at them; we have a PSP2 in the house and we’re looking at the engine, like what can it support. Always a big thing for us is the performance. We’re running at 60 fps, what can we do and do we have to build all the art assets over. We’re definitely looking at them. PSP2 looks like it’s a pretty powerful machine. We don’t have a 3DS system in house yet, but we’re looking to get one, and we’ll certainly look at what its power is.” - Shaun Himmerick Nether realm Studios

Så yeah, PSP2 är en kraft att räkna med framöver. Så vem kommer att gå vinnande ur tungvikts mötet mellan PSP2 VS 3DS? only time will tell./Robin
Gaming Ground Sverige

MLB 11 The Show - 8 mars 2011


Yepp, det är Joe Mauer från Minnesota Twins på boxens framsida.

Dagens sista inlägg kommer att handla om den populära baseball serien MLB som fått en tillökning. MLB 11 kommer att släppas den 8 mars nästa år i usa (och ja, den är regionsfri till PS3). MLB anses utav många att var den bästa baseball serien som finns där ute och del 11 tycks inte vara något undantag heller.

Bättre grafik, karaktärs animationer, nya arenor och kameravinklar har bland annat utlovats. Gillar man baseball så ska man helt klart kryssa i kalendern inför releasen utav MLB 11. Get ready to play some ball!/Robin
Gaming Ground Sverige

Left 4 dead 2 - The Sacrifice


Vi vet ju alla vem det är som får offra sig till slut.

Har suttit och spelat L4D2 expansionen "The Sacrifice" i flera timmar idag. Vi spelade på svårighetsgraden advanced, och trots att vi inte spelade på expert, så kändes det hela otroligt maxxat ändå. Det öste ut infekterade som klättrade över staket, tak, båtar och tåg.

Det gäller att vara i konstant rörelse och att man samarbetar sins emellan i gruppen, annars är det kört rätt snabbt. Jag kan då säga att det finns inte många spel som kan göra mig totalt vansinnig som L4D2 kan. Precis när man tror att man har läget under så kommer en hunter (eller någon annan rolig special infekterad filur) och ställer till med ett helvete.

L4D2 bjuder nog troligen på dom mest varierade online/lan (och offline) upplevelserna som finns. Ingen omgång är den andra lik. Man kan aldrig förutse vad som kommer att hända. Man kan bara hoppas att äns reflexer och skicklighet räddar än, samt att turen är på sin och gruppens sida.

Jag har inte spelat igenom hela Sacrifice än. Men det kommer en mini recension på den när jag klarat ut samtliga banor./Robin
Gaming Ground Sverige

Rage - Release den 16september 2011


Spelet som kanske tar hem priset som årets bästa FPS titel nästa år.

Jag alltså lite drygt 9månader på mig att snickra ihop en ny Gamer dator innan ID Software droppar sin FPS bomb på hela världen den 16 september nästa år. Rage tycks bara bli bättre och bättre ju mer nytt ingame material som ID visar upp för världen.

Variationen i Rage tycks bli enorm, vad det gäller vapen, fiender och användningsområden för dom olika föremålen som man hittar i spelet. ID tycks satsa stenhårt på att maxximera Rage på konsol sidan också. Frågan är dock vilken version som kommer att vara dom andra överlägsna? (360, PS3 och PC).

Hur som helst så är jag rätt övertygad om att Rage kommer att dominera på FPS scenen nästa år./Robin
Gaming Ground Sverige

Sepultura - Brasiliens motsvarighet till Slayer


Bandet som fick mig att fastna för tyngre metal.

Så var julen över för i år. Hoppas att ni inte stoppat i er allt för mycket gott så att ni blivit sjuka. Jag höll på den punkten rätt så bra i år faktist. Samma sak med drickat, så en stjärna i kanten för mig typ. Jag kan utan tvekan säga att jag haft den bästa julafton på bra många år i år.

Och för kanske första gången på 3år så slipper jag undan vinterkräksjukan (hoppas, hoppas). And guess what? jag fick en mega samlings box utav det Brasilianska metal bandet Sepultura. Innehållandes flera live spelningar och en dubble cd. Så det vore inte mer än på sin plats att börja dagen med Sepultura också.

Väl mött!/Robin
Gaming Ground Sverige

Jason - Bodycount kungen


Jason har spelats utav en rad olika skådespelare sedan 80talet. Senaste var det Derek Mears som var Jason.

Slasher/bodycount filmerna fick sin födelse med första Fredagen den 13e filmen från 1980. Och det var bara början på något som skulle komma att explodera världen över. Jason vart kultförklard och har en stor skara trogna fans.

Man kan väl inte direkt påstå att filmerna är super bra direkt, men av någon anledning så måste man ändå se samtliga delar åtminståne en gång i sitt liv. Sen gillar jag väl hela konceptet och grund idéen bakom Jason. Handligen är väldigt simpel, men sättet som allt genomförs på underhåller mig ialla fall.

Totalt sätt så finns det 13 filmer i serien (vad jag vet) och den senaste filmen från 2009 (en remake, typ) var kanske en utav dom mest sebara Jason filmerna så här långt (imo).

Min favorit i hela serien är dock Jason X. Där allt dödande sker mitt ute i rymden i någan slags rymdstation. Om ni är ett Jason fan, vilken Jason film är din favorit?/Robin
Gaming Ground Sverige

Sega Master System 2 och Alex Kidd in Miracle World


Yes, Sonic finns till Master System också!

Snacka om slump. Jag och en polare kom in på Alex Kidd utan vidare, då kompisen tog upp att det var en internationell tävling i sten, sax och påse på Eurosport 2 igår. Dom som känner till Alex Kidd In Miracle world VET att sten, sax och påse är en stor del utav spelet.

Det är nämligen just den simpla leken som avgör om man vinner över en boss i spelet eller ej. Och gissa vad jag fick i julklapp idag? en Master System 2. Och just Alex Kidd In Miracle World är inbyggt i den maskinen. Så yeah, den här julen har ägt sten hårt.

Alex kidd ftw!/Robin
Gaming Ground Sverige

L4D2 LAN - Sjukt jäkla kul!


Ingen ide att hålla koll på bodycounten utav infekterade. Tur att Valve gör det åt dig.

Jag hade troligen den bästa julafton ever igår (ialla fall så långt som jag kan minnas). Det var en vit julafton, hela familjen var samlad, god mat och så fick jag typ hur många filmer och tv-dataspel som helst. Vi kollade på både Toy Story 3 och Up (räkna med recensioner på dom framöver!).

Men nästan bäst av allt var någon när vi drog igång ett L4D2 LAN. Omfg, inte haft så roligt på bra länge. Känslan när man spelar ihop med vänner i L4D2 slår det mesta i spelväg. Givetvis så tog man en och annan julöl medans man spelade också haha.

Vi hann dock inte spela igenom "The Sacrifice" kampanjen. Men det tänkte vi göra idag (räkna med en recension på den med framöver). Jag hoppas alla våra läsare haft en fin julafton också, god fortsättning och väl mött!/Robin
Gaming Ground Sverige

Duck Sauce - Årets artist?


Så darn good music.

Man får ursäkta att man stör mitt i julfirandet. Men jag tror jag funnit årets artist (enligt mig ialla fall). Jag kan dock inte ta på mig förtjänsten för den här upptäckten. Jag fick höra det från MMA fightern Mayhem Miller. Han gillade uppenbarligen deras hitlåt "Barbra Streisand".

Any how, Duck Sauce är bandet/artisten som jag syftar på. Som är en mix utav dom bägge musikerna A-trak och Djs Armand Van Helden. Kan inte Duck Sauce få liv i en fest, då finns det banne mig inget som kan göra det.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Golden Axe 2 - Revenge of Death adder


Känns lite ironiskt att det kanske bästa och mest populära GA spelet aldrig portades till konsol.

Hoppas att ni ätit god mat och skålat i julöl. För det har jag, och av en ren slump så kom Golden Axe upp under maten. Så kom jag att tänka på ett GA spel som aldrig äns släpptes till konsol. Nämligen Revenge of Deathadder (Kom ut 1992, endast för Arkad och var ett rent 32bitars spel).

Man kunde spela upp till fyra spelare samtidigt i co-op och det fanns flera nya karaktärer att välja mellan. Där bland alven Trix, Stern barbaren och jätten Goah. En annan riktigt cool grej var att man kunde utföra en kombo wrestling attack på en fiende, ihop med en kompis.


Yepp, sex säljer. Sega satsade stenhårt på naken hud i Golden Axe - Beast Raider. Givetvis så vart det tok fail.

Revenge of death adder var på alla sätt och vis överlägsen dom andra GA spelen för konsol. Ljud, grafik och animationerna var utav absoluta topp klass. Och spelkänslan vara/är excellent.

Så man kan ju fråga sig varför Sega INTE portade över RODA till säg Megadrive eller Saturn? who know´s. Faktumet kvar står i vilket fall. Spelet är enligt fansen den bästa titeln i serien så här långt. Och den nyaste GA titeln var ju bara rent skräp. Ärligt talat så var det bara booty bruden i nyaste GA som fångade mitt intresse./Robin
Gaming Ground Sverige

Dead set - Big brother Uk får besök utav zombies


Fattar seriöst talat inte grejen med Big Brother. Så jag nöjt när hela skiten spårade ur i Dead set.

Igår var en minst sagt mysko dag. Det var världens snöstorm ute och jag verkar ha fått okänd beundrarinna på halsen (no comment). Och jag hade först tänkt att jag skulle gå och lägga mig tidigt, men så lyckades jag zappa in på någon kanal (minns inte vilken) där dom visade en mini skräckfilms serie från England.

Först trodde jag att det var Big Brother Uk, tänkte precis stänga av tvn när en riktigt ful jäkla zombie hagga kom springandes från ingenstans. "Det här ser intressant ut" tänkte jag. Sedan var jag fast bänkad framför dumburken.

Så nej, Dead Set var/är ingen reality show. Eller jo, en reality show som spårar ur helt. 28dagar senare zombisarna är över allt. Både inne i tvstudion och utanför den. Serien är inte dålig, men jag lackade bäver på alla dumma jäkla karaktärer.

Det var en standard uppsättning utav karaktärer också. Som vi alla känner till mer än väl. Bimbon som är helt blåst och ställer till problem, den dolda pyskopaten, personen som man VET kommer att dö inom kort, snubben som kommer att föråda allt och alla, hjälten och idioten som kommer att fucka up allt big time.

Tragiskt nog så skulle det antagligen se likdant ut på riktigt. Så kort sagt, skulle det mot förmodan bli en zombie epidemi. Se för tusan till att ha rätt personer runt omkring dig, överlevare och personer som faktist kan tillföra någon nytta.

Annars är man mer än körd...gällande dead set serien, så är den sevärd ialla fall. Check it out!/Robin
Gaming Ground Sverige

God jul på er!


Hjärtliga julhälsningar till alla våra läsare!

Så var julafton äntligen här. Julen är för mig en tid att vara med familjen och bara ta det lugnt. Jag har slitit hela året, så nu tänker jag ta en välbehövlig vila.

Så vill jag även ta tillfället i akt och passa på att tacka alla våra läsare som gjort den här bloggen till vad den är. Mycket kommer att hända i början av nästa år. Ska inte avslöja för mycket, men bland annat så kommer en helt ny sida upp.

Jag hoppas att ni får några riktigt grymma julklappar och att ni inte dricker och äter ihjäl er nu haha.

God jul och gott nytt år på er, we love you all!

/Robin
Gaming Ground Sverige

samsung 2233rz - Skärm


Den bästa datorskärmen jag någonsin ägt och testat.

Jag fick lov att skaffa en ny skärm lite snabbare än beräknat då min gamla Samsung 931BF bara dog en morgon. Den vill helt enkelt inte gå igång längre. Så jag fick bege mig ut i skräm djungeln för att finna en ny skärm. Då jag spelar mycket spel, gillar film och pysslar en hel del med grafik.

Så hade jag rätt så hög krav på min nya skärm. Efter att ha läst igenom flera recensioner på flertalet olika skärmar och läst igenom (gud vet hur många) forumtrådar. Så kom jag fram till att Samsungs 2233RZ var skärmen för mig. Jag slog till medans det var en rea på just den skärmen, så jag fick den till ett riktigt bra pris.

Nu har jag använt  mig utav 2233RZ i över nästan två veckor. Till allt ifrån grafikjobb, spel av de olika slag och filmer i mängder. Så nu kan jag sammanfatta min helhetsbild utav produkten.

När jag väl packat upp skärmen, så lade jag direkt märke till att det var ett riktigt monster. Hela 22”, jag har aldrig äns haft en sådan stor skärm förut. Trots att den var så stor, så vägde den knappt något alls (runt 5kg).

 


Det finns en anledning till att Samsung är topprankade inom tv och datorskärms branschen.

Och jag gillar verkligen att man kan ändra skärmensläge (rotera). Det ger mer frihet för användaren helt klart. Skärmens knapp panel är väldigt användarvänlig och lätt överskådlig, ett barn skulle utan några större svårigheter kunna hantera knapparna och få fram det önskade resultatet han/hon söker.


Själv bildkvalitén är riktigt, riktigt bra. Och det gäller för samtliga användningsområden som rör en skärm. Jag har dock inte haft någon möjlighet att testa 3D effekterna, då man måste ha ett par 3D glassögon (som typ kostar över 1000kr).

Och med ett 120Mhz stöd och 3ms responstid, så flyter allt på som rinnande vatten i kranen på skärmen. Max upplösningen är 1680 X 1050. Så jag tror inte att någon kommer att bli besviken på den fronten.

Är man en Gamer så är 2233RZ ett het alternativ utan tvekan.

Plus
+ 3D stöd
+ 120hz
+ Justerbar skärm
+ Snygg design
+ 2års garanti

Minus
- Strömsladden som följde med till skärmen var ganska så kort
-  Priset kommer nog att avtända en del. Priset ligger på mellan 2500-3000kr
- Stöder bara DVI

Total betyg:
9/10
2233RZ må vara en ganska relativt dyr skärm. Men jag anser ändå att fördelarna och kvalitén som den levererar väger upp priset och de få brister som finns. Man får en väldigt bra gamer skärm för pengarna.
/Robin
Gaming Ground Sverige

Marta Dahlig - Konst talangen från Polen


Marta Dahlig har gillat att skissa, rita och måla så länge som hon kan minnas. Bild tagen ifrån art.webesteem.pl

Upptäckte precis den väldigt talangfulla polska tjejen Marta Dahlig (blotta 25år gammal) som älskar att skissa och måla. Hon tycks speciellt älska att måla fantasy figurer och vackra känsloladdade bilder. En längre presentation utav Marta finner ni här!

Personligen så tror jag att hon kan gå riktigt långt om hon fortsätter som hon gör nu. Jag menar, kolla bara på vad hon ritat för något här nedan. Snacka om skills!


Sabbaths "heaven and hell" låt skulle passa bra till den här bilden.


Snacka om en helt sjukt detaljrik och snygg bild.


Martas kanske vackraste skapelse så här långt i min mening.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Alpha Squad - Grymt action lir till 360


Mycket pang,pang, blod och naken hud i Alpha Squad. Inte en titel för hem och skola med andra ord.

Dagens tips vad det gäller indiespel handlar om utvecklaren Dragondivides och hans (hennes?) action shooter Alpha Squad för XBLA. Spelet påminner lite om Loaded eller Take no prisoners. Man ser snett uppe ifrån och det öser ut fiender på skärmen som man ska slakta.

Sen så verkar det som om spelet innehåller en hel del naken hud också *host host*, så ja. Det är inget spel för den yngre publiken. Alpha Squads soundtrack är riktigt kick ass, all musik är gjord utav Stemage (ett 45minuter långt OST).

Priset för Alpha Squad är 3dollar (alltså under 30kr) och co-op har utlovats. Datum för släpp är den 28december. Så gillar man spel som Loaded så nog Alpha Squad ett givetval.

Produkttext:
"Alpha Squad is an adventure game that has mechanics primarily used in dual-stick shooters, to keep the action fast and heavy as you explore the world and its characters. Up to 4 player co-op, a customizable storyline, large world, unforgettable weapons, music from Stemage of Metroid Metal, and art from industry veterans."
/Robin
Gaming Ground Sverige

The thing 2 - Filmen och spelet


Tror inte att det kan bli ett värre scenarium än så här.

Eftersom jag börjat spela spelet The Thing (som släpptes 2002 för ps2, xbox och pc) för PC (jag ska se filmen under ledigheten, inte sett den på bra många år) och jag gillar det jag upplevt så här långt. Så kan jag inte sluta att fundera på om en uppföljare kan bli en verklighet eller ej.

Filmens skapare John Carpenter säger ju sig redan ha ett manus klart för en uppföljare till första filmen, so why not liksom?. John har varit sugen på att göra en uppföljare ända sedan filmen släpptes 1982.

Och till Empire Magazine sa han även följande år 2004.

I have a great story for Part 2, which kicks off with the two characters left alive at the end of the first one. I’m interested in doing it. Unfortunately, I don’t think Universal is. Well, it’s interested in doing a sequel, but it’s not interested in having me direct it! You know, the studio will end up getting some commercials hotshot to do it, and that’ll be that. I don’t care. I’m certainly not going to beg. These people didn’t even get the original, despite the fact it’s my favourite movie of my own.- John Carpenter

Och The Thing 2 projektet är högst levande, då Lost stjärnan Adewale Akinnuoye-Agbaje (Mr Eko) tydligen joinat filmen. Tror dock knappast att Kurt Russell kommer att vara med i del II. Han lär ju vara farfar gammal vid det här laget.

Men det är inte säkert att äns John får göra filmen. Då Universal studios inte helst ser att John står vid rodret. Enligt John själv så vill dom göra en hollywood producerad skräpfilm utav det hela. Hoppas verkligen inte att det blir någon slags mainstream skräckfilm a la Hollywood, med en massa explosioner och lite tuttar här och där.

Då är det bara att gratulera i sådant fall. Då har dom förstört en riktig skräckfilms klassiker. Och blir filmen skit, så blir garanterat spelet också crap. Om jag fick välja en valfri studio som skulle utveckla spelet (givetvis multi format för Pc, 360 och PS3) så skulle jag nog välja
Monolith Productions (Blood, Shogo, Fear, AVP2 mfl). En utav mina favorit utvecklare.

Kort sagt, Monolith vet hur man gör ett blodigt skräckspel.

/Robin
Gaming Ground Sverige

+20 minus och snöstorm - Livet leker


Även goombas diggar bra musik.

Kan svära på att jag såg snöbjörnar
när jag vaknade imorse. Det var så pass kallt att handtaget till min dörr var lika iskallt som ett paket isglass. När jag väl slog på tvn så såg jag att det var stormvarning utfärdat i större delar utav landet.

Det väntas komma stora mängder snö under dagen också. Så jag är väldigt glad för att jag utförda alla dom ärenden jag behövde göra i stan igår redan. En positiv sak är ialla fall att Binero är up and running igen.

Med tanke på hur kallt det är ute, så är jag glad för att jag kan sitta inne och värma mig till flera riktigt gryma tv-spels beats. Och till er andra som måste ut i det kalla vädret, ta det lugnt på vägarna och se upp för fallande istappar från tak!/Robin
Gaming Ground Sverige

Något för kaffeälskare


Det är många i världen som börjar och avslutar sin dag med en kopp kaffe.

Det känns kanske lite mysko att jag av alla personer väljer att skriva om kaffe, fast än jag inte dricker kaffe. Men kaffe har en sådan passa intressant bakgrundshistoria och kaffet påverkar så många människors liv, så jag kunde inte låta bli att skriva om det.

Sen får man givetvis inte glömma bort att kaffe är en multi miljard industri heller, fullt jämnförbart med t.ex olja, guld eller kakaobönor. Som jag nämt förut så gillar jag utav någon konstig anledning kaffeglas (den med russin i) men inte kaffe i drickbart skick.

Fråga mig inte varför, kan inte förklara varför. Jag är en te person sedan långt tillbaks. Men trots det, så hör man det kaffe tjat nästan varje dag (ungefär som tjatet om Wow, dom flesta wow spelarna tycks dessutom vara kaffe älskare).

Vem vet, med tiden kanske jag joinar kaffe armen också. Men tills vidare så är jag en te snubbe som gillar kaffeglass och respekterar och är nyfiken på kaffe. Och gillar man kaffe, då måste man bara checka in den här sidan. Dom har det mesta i kaffe väg./Robin
Gaming Ground Sverige

Dune masken & sandmonstret från Starwars gästar i SC?


Tror inte en planet kan bli mycket mer ogästvänlig än så här. Zerg, dunemaskar, förvuxna skorpioner och sandmonstret från Star Wars. Härliga tider.

Jag la märke till något rätt så udda under uppdrag 4 för Zerg i SC Brood War. I det högra hörnet precis ovanför äns bas (där man startar) så fick jag syn på sandmonstret ifrån Star Wars (Som typ vart matad med 100 människor i filmen), och en bit ifrån sandmonstret så syntes något som liknande en utav sandmaskarna ifrån Dune.

Kanske är det bara jag som bara är trött och inbillar mig saker. Men jag låter er avgöra den saken, jag är övertygad ialla fall.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Starcraft 2 demo - För de som fortfarande tvivlar


Raynor har en och annan oplockad gås med Zerg och Queen of the blades.

Vanligtvis så brukar man släppa ett spelbart demo INNAN man droppar full releasen. Men, Blizzard valde att göra precis tvärtom i Starcraft 2s fall. Har man inte bestämt sig för hur vida SC2 är något att satsa på, så kan man nu tanka ner demot här.

Själv fanns det inte så där värst mycket att fundera över. Har man spelat SC sedan 1998 så finns det inga tvivel eller what so ever./Robin
Gaming Ground Sverige

Battlefield Play 4 Free - Framtidens FPS spel


EA gör nästa Play 4 free satsning i och med BF P4F.

Battlefield Heroes vart ju en smärre dunder succé när det kom ut och det var den första Play 4 free FPS titeln som släppts också. Och EA smider medans järnet är varmt och följer EA upp med BF P4F. En titel som är tänkt att släppas till nästa vår.

Denna gången så kommer dock BF inte att vara tecknadaktig som sin föregångare BF Heroes, utan det rör sig om en BF titel som vi är vana vid att se den. Givetvis så kommer än BF P4F att vara helt gratis att spela, fast troligen så kommer det att kosta pengar att köpa loss olika föremål i spelet (gissningsvis).

Sedan har EA valt att ha med Punkbuster i BF P4F också, av förklarliga själ. Men vi får hålla oss till tåls med BF Heroes tills vidare, och längta fram tills nästa vår./Robin
Gaming Ground Sverige

Imphenzia - Svensk elektronisk musik


Imphenzia (Stefan Persson) har gjort några riktigt bra låtar i sina dar.

Bra start på dagen, Binero ligger nere. Alltså ligger mailen och hemsidan också nere. Så jag underhåller mig med att fixa annat istället. Ur högtalarna mina så pumpar musik från den svenska musikern Imphenzia. Som jag upptäckte igår via en tysk bit pop sida. Hear him out!/Robin
Gaming Ground Sverige

Är din chef en psykopat?


Man ser direkt på glassögonen att han är en psykopat. Dom skriker utav ondska.

Satt och läste en artikel om psykologi, människors betende och psykiska drag. Och det var en väldigt intressant läsning. För jag kom till ett stycke som hade att göra med hur dagens chefer idag tenderar att vara. Kort sagt så är en hel del chefer där ute rena psykopater.

Det finns ett relativt simpel test som man kan göra för att få reda på om sin chef är en liten american psycho. Den finner ni här.

Vart mer nyfiken kring ämnet så jag kollade även upp enneagrammet (dom 9 olika personlighetstyperna) och RHETI-testet. Där man själv kan få reda på vilken/vilka personlighets typer som man stämmer bäst in på.

Efter att ha svarat på 36frågor som tog ungefär 10minuter att göra. Så fick jag veta att jag är en mix utav presteraren, iakttagaren och chefen. Jag svarade så ärligt på alla frågorna som jag bara kunde, sen svarade jag spontant också. Alltså, jag sätt inte och tänkte igenom varje fråga.

Annars är risken att man bara svarar så att det passar än själv. Så, vilken personlighetstyp är du?

Typ ett – Perfektionisten

* Du är principfast och idealistisk med en hög moral, och du tvivlar inte på vad som är rätt eller fel. Du strävar efter att utföra ditt arbete så bra som möjligt och att förbättra det andra har gjort, men du är rädd för att göra fel. Du har ordning på saker och ting och fokuserar på detaljer, men andra tycker ibland att du är för kritisk och nogräknad.
* Ditt problem är i regel att du är otålig, och att du lätt blir stött, när du tycker att andra slarvar med sitt arbete.
* Du har potential att bli en förebild, som andra ser upp till.

Typ två – Givaren

* Du är omhändertagande och bra på att skapa relationer, och din förmåga att förstå andra är väldigt stor. Du är vänlig, stöttande och självuppoffrande, men du har en tendens att bli sentimental, sällskaplig och behagsjuk. Din vilja att hjälpa andra är uppriktig, men ibland kan det vara ett självbekräftande sätt att göra dig själv oumbärlig på.
* Ditt problem är i regel att du ägnar dig för mycket åt den du vill hjälpa och glömmer dina egna behov.
* Du har potential för en nästan villkorslös och osjälvisk kärlek till andra.

Typ tre – Presteraren

* Du strävar efter framgång och är ambitiös, energisk och skicklig. Du är självsäker och bra på att anpassa dig, och människor uppfattar dig som charmig och attraktiv. Du uppträder diplomatiskt och välbalanserat men tänker mycket på din egen utstrålning och på vad andra tycker om dig.
* Ditt problem är i regel att du lägger för mycket tid på ditt arbete, och att du är väldigt tävlingsinriktad.
* Du har potential att bli en förebild, som kan inspirera andra.

Typ fyra – Romantikern


* Du är inåtvänd, känslig, romantisk och väldigt kreativ. Du är självmedveten och ärlig inför dina känslor, men sjunker ofta in i tungsinthet och självupptagenhet. Du känner dig ibland sårbar, otillräcklig och illa omtyckt, och det gör att du drar dig undan från andra.
* Ditt problem är i regel att du lätt blir melankolisk och självömkande.
* Du har potential att bli en inspirerad och kreativ konstnär, som kan förnya sig själv.

Typ fem – Iakttagaren


* Du är uppmärksam, observant, insiktsfull och nyfiken. Du har förmågan att koncentrera dig och komma på lösningar på komplicerade problemställningar. Du är uppfinningsrik, innovativ och självständig men försjunker ofta så djupt i dina tankar att du förlorar kontakten med omvärlden.
* Ditt problem är i regel att du ifrågasätter allt och blir en isolerad särling.
* Du har potential att bli en visionär pionjär, som är långt före din tid.

Typ sex – Tvivlaren

* Du är pålitlig, hårt arbetande och ansvarsfull. Du arbetar målmedvetet och är bra på att förutse problem och se till att inget går snett. Du har förmågan att lösa problem och samarbeta med andra, men ibland går du på defensiven och gör undanmanövrar för att inte behöva fatta beslut.
* Ditt problem är i regel att du tvivlar på din egen förmåga och att du misstror andra.
* Du har potential att leda dig själv och andra mot högt uppsatta mål.

Typ sju – Livsnjutaren

* Du är utåtriktad, optimistisk, allsidig och spontan, och du har alltid fullt upp med att avsluta saker. Du har ett gott humör och du är lekfull, men du är odisciplinerad och slösar ofta bort din talang. Du är ständigt på jakt efter nya och spännande upplevelser och blir ofta utmattad av att vara så aktiv.
* Ditt problem är i regel att du är för otålig och impulsiv.
* Du har potential att kunna njuta av livet i fulla drag

Typ åtta – Chefen

* Du är handlingskraftig, drivande och självsäker. Du besitter stor styrka samt många talanger. Du talar fritt ur hjärtat och är beslutsam, men du har en tendens att vara för självupptagen och dominerande. Du har ett behov av att kontrollera din omgivning och kan emellanåt verka skrämmande på andra, och du ger upphov till många konflikter.
* Ditt problem är i regel att du inte kan styra ditt temperament.
* Du har potential att genomföra storslagna och heroiska bedrifter.

Typ nio – Medlaren

* Du är tyst och lugn, närmast självutplånande, och litar på andra. Du är kreativ, optimistisk och stöttar andra människor, men ibland följer du med strömmen bara för att bibehålla lugnet. Du vill helst att allting skall gå smidigt, och du undviker konflikter, så därför bagatelliserar du ofta problem och blir alltför nöjd med dig själv.
* Ditt problem är i regel att du blir slö och oengagerad.
* Du har potential att föra människor samman och lösa konflikter.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Interplay presenterar Prehistorik för Ipod/Ipad


Yepp, snart blir det julskinka med senap och en stor stark!

Tänkte bara tipsa er om klassikern Prehistorik (kom ut till bland annat amiga, dos och atari ST 1991) nu finns ute till Iphone, Ipod touch och Ipad. Interplay gav ut spelet bara för några minuter sedan! och priset är inte äns 10kr. Så känner ni för att dunka på dinosaurier i en förhistorisk miljö så finner ni Prehistorik här.

"Adaptation of the classic platform game from the 90's
Prehistorik, a member of the T-bone tribe, is hungry and ready for a bronco lunch! Armed with Diner-Club, his faithful frazzler, he sets off on his food-spotting expedition. Follow him from the unexplored ice-fields of Antartica, the darkened mysterious caverns of the shady continent to the lush jungles of the tropics.
Use multi touch to zoom in and out the background in order to see farer or closer in your adventure...
To complete a level, you need to fill in the entire food-o-meter! Big challenge!!"
/Robin
Gaming Ground Sverige

C64 remix låtar


Tror aldrig C64 varit och blir sexigare än så här.

Nu är det bara 3dagar kvar till julafton och semestern närmar sig med stormsteg för min egen del. Men precis som varje år så är det folk som är sent ute med julklapps shoppandet. Folk begär typ det omöjliga utav oss. Ex på det är att man fått mail där folk begär leverans innan jul.

Det är en omöjlighet för oss att fixa och lova en sådan sak
(vi vare sig äger eller styr posten), så vida man inte kör på express leverans. Men det är ändå ingen garanti på att man får grejerna innan julafton (plus att det kostar flera hundra extra). Själv fattar jag inte varför folk alltid, alltid ska vänta in i det sista med att fixa saker kring julen?

Sen tar folk ut sin ilska på butiken som dom handlat ifrån. No fair play tycker jag. Men trots det jag just nämnt så har den här julen varit betydligt mer strukturerade än förra året. Så jag ska inte gnälla allt för mycket.

Så därför bjuder jag på några riktigt bra C64remixar och önskar alla våra läsare och kunder en riktigt god jul./Robin
Gaming Ground Sverige

Milo and Kate spel/teknik demo från Lionhead?


Microsofts Kinect har tagit världen med storm. Men Alex Kipman hos tror inte på Milo and Kate.

Vi har alla hört eller sett Kinect, det är inte så konstigt heller. Det har varit oundvikligt att INTE se eller höra om den. Då Kinect är precis över allt i media. Kinect har blivit en brak succé, och den har sålt slut nästan över allt.

Därför fann jag det rätt olustigt att MS egna folk inte tror på Lionhead och Peter Molyneux Milo and Kate projekt (som tidigare gick under namnet "Dimitri" eller Project X).

För att göra en lång historia kort. 2009 så visades Milo and kate upp i samband med en Kinect demostration för 360. En så kallad teknik demo, alltså är det inte tänkt att bli ett full producerat spel. Där går dock meningarna isär mellan Microsoft och Peter.

Milo and Kate är kvarrester (återvunnen teknologi) ifrån både Black & White och Fable och projektet har pågott i över 7år nu (en 7år lång exprimentfas).

Sen i juni i år (E3) under MS presskonferans så skapades ytterligare förviringar kring Milo and Kate. Efter att Aaron Greenberg MS sa att Milo and Kate inte äns var en produkt, utan att det bara var en intern teknik demo. Det påståendet avvisades helt utav Peter Molyneux själv, som sade följande.

"The biggest challenge for us is convincing people (Microsoft) what we're doing is actually going to work, is going to reach a new audience, is going to be an idea that people love." - Peter Molyneux Lionhead

Sen en månad senare i juli i år, så visades ingame gameplay upp i Oxford England. Där spelarna både kunde styra Milos olika beslut i livet och prata med honom ingame. Men, det var uppenbarligen inget som imponerade på MS högdjuren.

Då Alex Kipman från MS sa följande den 22 september i år.

"Project Milo was never a product and was never announced as a game" - Alex Kipman Microsoft

Snacka om att ha noll förtroende för Peter och Lionhead. Personligen så tycker jag att Peter ska ta Milo and Kate och höra med Sony om dom är intresserade istället. Det vore lagom rätt åt MS om Sony köper/stöder projektet och det blir en dunder succé. Ser man inte potentialen i det här, då är man i helt fel branch./Robin
Gaming Ground Sverige

Corsair TX 650W PSU - Hårdvara


650W utav raw power. Nämde jag att man får en lyxig tygpåse på köpet?

Eftersom min gamla seasonic 450W inte längre höll, så fick jag lov att avlösa den efter 3års trogen tjänst. Och lämna rum till Corsairs TX650W model. Det där med att välja nätagg verkar en del människor inte ta på så stort allvar.

Alltså att det skulle vara en del i datorn som inte har någon större nämnvärd betydelse. Men det är  ganska så fel att resonera så. Förutom det mest uppenbara att den förser datorn med ström. Så varierar det ju extremt mycket mellan olika tillverkare och modeller vad det gäller kvalité .

Och med kvalité så menar jag att grejerna inte går sönder efter ett par månader, att kablarna är bra, inga strömfel osv och att man verkligen får ut den watten som utlovats.

Jag har haft att göra med flera olika märken genom åren. Men mina två senaste nätagg har varit från Seasonic och Coolermaster, och jag kan ärligt säga att det är en STOR skillnad mellan dom tidigare aggen jag haft och TX650W.

T.ex så är är alla kablarna långa och dom har skyddande tygnät kring sig. Folk har klagat på att TX650 låter mycket, men som vanligt så har det att göra med, i jämnförelse med vad? . För min del så vart datorn tystare efter att jag byte till TX650.

Den 120mm fläkten hörs knappt anser jag (Den är btw dubbelkullagrad). Kort sagt så är det en väldigt högkvalité som man får för sina pengar om man skaffar en TX650.

Plus
+ Liten,  tyst och en effektiv 120mm fläkt
+ Långa kablar
+ Stabil
+ Lyxig förpackning
+ Lång garantitid (5år)

Minus
- Priset kan uppfattas som högt för en del (varierar från 900-1500kr)

Total betyg:
9/10
Grymt nöjd med mitt köp som sagt. Ångrar inte en sekund att jag skaffade corsairs TX650. Kvalité och valuta för pengarna helt klart.
/Robin
Gaming Ground Sverige

I tv-dataspels profil - Peter Molyneux


Peter är nog minst lika känd för sitt ultra hypande kring sina skapelser, som själva spelen han skapat.

Peter Molyneux är troligen min nr 1 favorit bland tv-dataspels skapare. Varför? det ska jag tala om. Syndicate, Theme Park, Dungeon Keeper, Populous, Black & White 1+2, Fable serien. Samtliga spel har jag växt upp med och jag älskar dom fortfarande.

Och Syndicate har en odödlig status i mina ögon. Sen har DK serien fortfarande en stor skara trogna fans. Som alla väntar på en del III. Men EA äger ju den licensen, så det kan man ju se sig i stjärnorna efter tyvärr. Peters allra först speltitel var Fusion (1987). Och efter det så tog karriären fart på allvar med Populous 1.

Nu mera finns ju inte som bekant Bullfrog studios längre. Där dom flesta utav Peters genombrotts titlar skapades. Utan nu är det Lionhead studios som gäller. Men den studion är ju inte fy skam heller precis. Lionhead har ju givit oss spelserier som Fable, Black & White och the movies.

Men allt har inte varit en dans på rosor för Peter Molyneux. Som är rätt så känd för att hypa sönder sina kommande spel. Men likt som tusan så kan jag inte göra annat än att avguda karln som med största sannolikhet bidragit till vem jag är idag. Big thanks Peter! you rock!

/Robin
Gaming Ground Sverige

PApegoja sjunger Let the Bodies Hit the Floor


Hawt but sooo deadly. Även första albumet utan Dave på sång, istället var det Jason som stod för sångtonerna.

Drowning pools låt "bodies" vart en riktig radiohit när den kom ut år 2001. Samma låt vart även deras genombrott. Jag fann en ganska udda cover utav just låten "Bodies", det var inte äns en person som gjort en röst cover på den kända låten.

Utan en papegoja. Lyssna på originalet och jämnför med covern. Rätt imponerande för att vara en fågel tycker jag. Btw checka in DP nya album Drowning Pool (den släpptes i år)./Jonas
Gaming Ground Sverige

Veckans babe - författaren Elaine Bergqvist


Elaine är en vacker och smart kvinna tycker jag. Bild tagen ifrån lfl.se

Och veckans babe awarden går denna gången till den svenska författaren och retorikexperten Elaine Bergqvist. Motiveringen till mitt val är att hon sticker ut i mängden och vågar trampa på många öma PK tår med sina sagda och skrivna ord.

Så hon har både hjärna, mod och skönhet. Sedan så tycker jag att hon verkar ha en väldigt skön personlighet också (öppen och glad). Checka gärna in hennes bok "Härskar Teknik", som jag anser är en väldigt matnyttig läsning./Robin
Gaming Ground Sverige

mjshikeli - Spelmusik remixar från Polen


Spelet i sig är inte så där jätte mycket att hurra över. Men remixen som Mjshikeli gjort, är great.

Det är inte direkt varje dag som man hör någon musik från Polen, i synnerlighet inte remix låtar på gamla nes spel. Man kan ju dock fråga sig varför någon valde att ta musik från riktigt kassa nes spel och göra remix låtar utav dom?. Svaret kanske är enklare än man kan tro. Musiken är/var troligen bra, men spelen var ren dygna.

nightmare on elm street har jag faktist spelat till Nes. Och den titeln är rätt igenom rutten. Så kort sagt så har Mjshikeli bara valt att fokusera på musiken och göra något bra utav det (det lilla postitiva som fanns vill säga).

Samtliga utav Mjshikelis låtar kan ni ladda ner här!/Robin
Gaming Ground Sverige

Call of Duty - Zombie mods


Eldkastaren har varit mitt favorit vapen ända sedan första AVP spelet.

Det råder typ zombie feber i hela världen just nu. Left 4 Dead, Dead Rising 2, The walking dead tv-serien m.m. Och zombie modscenen har nog aldrig varit så aktiv som nu. Det ska erkännas att jag inte testat på någon Call of duty zombie mod förren nu.

Jag spelade först World at war med zombies, och det var hur jäkla kul som helst. WWII zombisarna fick mig att tänka på en scen i den animerade filmen "Heavy Metal". Där en pilot hoppar från sitt flygplan ner på en ö. Han trodde att han var säker, men hela ön var full utav zombies (eller levande döda då).

Sedan fick jag prova på en zombie mod i COD Black Ops. Jag gillar ialla fall den moden mer än Killing Floor, så mycket kan jag säga. Det är bättre grafik, det är roligare att köra ihop med andra och det är (tro det eller ej) färre buggar.

KF hade dessutom en helt trasig LAN och internet funktion
(dom kan dock ha åtgärdat det felet nu, men jag vet inte). Så jag droppade den titeln rätt så snabbt, tyvärr. Any how, kan varmt rekommendera både Black Ops och World at War gällande zombie biten.

Inte haft så här kul i lan på evigheter
./Robin
Gaming Ground Sverige

Zerg Infested Terrans - Vandrande bomber


Zergs allra giftigaste och farligaste enheter är utan tvekan deras självmordsbombare.

Zerg är verkligen en ras att hata men samtidigt att älska. Man hatar att ha dom emot sig, men att spela dom själva (eller att ha dom som allierade) är ett rent skärt nöje. Lyckas man dessutom att ta över ett terran command center med hjälp utav en zerg drottning.

Så kan man på nolltid skapa sin alldeles egen arme utav självmords soldater (som påminner läskigt mycket om den verkliga motsvarigheten, hjärnlösa zombies out on a mission). Jag hade inga som helst problem med att rensa ut en hel Terran bas på mindre än 10minuter.

Ja, ni ser på bilden själva. En stund tidigare så var det byggnader över allt, nu finns det bara bråte och damm i vinden kvar. Man ska ha stor respekt för enheter som delar ut 500 i skada, i synnerlighet när dom kan gömma sig under marken och hoppa upp likt kaniner ur sina hål./Robin
Gaming Ground Sverige

Jag Panzer - Power metal


Bilden fick mig att tänka på filmen "Perfect Storm" (som tragiskt nog är baserad på en sann historia).


Snön bara faller och faller. Jag skottade snö igår, det tog ungefär bara en timme så var eländet tillbaks igen. Sure, motion är nyttigt. Men det är lagom roligt när det blåser och är nästan 10minus ute. Vad som dock är betydligt mer oroande är vägarna.

Dom sa visserligen på tv att dödsantalen varit extremt låga i år (dom räknar med max 300st dödsfall). Men det lugnar inte mina nerver precis. Specielt inte när man ska ut och åka på motorvägen. Nej uch och fy fan. Byter nog samtalsämne.

Det är nu bara en vecka kvar till julafton (fredag), och det verkar som om folk börjat hitta julstämningen (trots det som hände i sthlm, samt elpris höjningarna). Själv ser jag bara fram emot ledighet och lugn och ro. Jag har jobbat extremt mycket hela året i princip.

Och som en bra början på låten så presenterar jag för er det amerikanska power metal bandet Jag Panzer (Yepp, Megadeths Chris Broderick spelade i det bandet förut). 1981 bildades bandet i Colorado Usa, och dom har släppt 8 album sedan 1984 (Ample Destruction). Och dom har ett nytt album på G också, som släpps nästa år (The Scourge of the light).

Ha en fortsatt trevlig helg allihop!/Robin
Gaming Ground Sverige

Kirk Hammett ger sig själv elterapi


Kirk Hammett är listad på plats nr 11 i tidsskriften Rolling Stone över dom topp 100 bästa gitarristerna någonsin.

Dave Mustaine har aldrig kommit över (eller förlåtit heller för den delen) att han fick kicken från Metallica 1983, sen att han vart ersatt med Kirk Hammett också. Enligt Dave så hade han kunnat accepterat att han blivit utbytt, om den som tog hans plats hade likvärdiga skills som han själv.

Vilket Kirk inte hade enligt Dave. Tja, jag tänker inte starta igång någon fanboy pajkastning. Men personligen så är jag bara glad för att Dave fick kicken. Annars hade vi ju inte haft Megadeth och Kirk i Metallica, inte sant?. Själv tycker jag Kirk har en sån där lagom skön goofy personlighet.

Han bjuder på sig själv liksom. Jag hittade ett riktigt gammalt klipp där han lyckas med konststycket att ge sig själv en elstött när han mixtrade med sin elgitarr. Själva händelsen i sig självt är rätt rolig. Men det är kommentarerna som ger det där lilla extra till incidenten.


Kirk: "AHHHH! I GOT SHOCKED!!!! (silence) i touched it and i got shocked"

Någon random snubbe: "Well then dont touch it"

Lars: "No wait put your foot in the water then shock urself"'

Någon random snubbe: "Is that piss?"

Väldigt visa och hjälpsamma råd minst sagt xD
/Robin
Gaming Ground Sverige
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy