n1wzAdy

Stalker dag 3 - Vildsvinsjakt och en gitarrspelande främling


Vad kan vara bättre än arga vildsvin? jo muterade arga vildsvin.

Det är inte mycket till lugn och ro man får här ute i toxic waste land. Var ute och gick i skogen på jakt efter en hemlig vapengömma. Det resulterade i att jag fick ta mig an ett par muterade vildsvin (inte rekommenderade att äta av förklarliga själ). Hatar verkligen dom där satans vildsvinen, dom har en viss förmåga att rusha fram genom buskar så att man inte hinner se dom innan det är för sent.

Men gamla Bettan gjorde sitt denna gången.


Åskan går på för fullt och regnet öser ner. Låtvalet är givetvis "November rain".

Fick även nöjet att få sitta runt lägerelden och höra ett par gitarrsolon utav en främling, som hade en försmak för vodka i mängder och att skjuta helt random på saker som rörde sig runtomkring oss. En skön lirare helt enkelt.

Over and out!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Mangafox - Manga direkt på nätet


Både animen och mangan utav Eyeshield 21 är grymt bra.

Tänkte bara tipsa er som är intresserade utav manga om den här sidan. Dom har typ allt från A till Ö och mer där till. Helt klart värt att checka in Mangafox, so make it happend!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Superjoint Spiritual - Bandet son dog ut påtok för snabbt


Phil Superjoint gänget.

Var lite in på Phil Anselmo (FD Pantera sångare) igår, så jag tänkte fortsätta i det spåret. Jag tog upp hans band Superjoint Spirtual, som är ett tungt/mörkt Trashmetal/Hardcore punk band. Började lyssna på dom runt år 2002 när deras första album "Use once and destroy" kom ut.

Det dämpade ångesten en del över att Pantera var ett minne blott. Första skivan var typ helt genomsurad utav Phils ilska, psykiska problem osv. Den andra skivan "A Lethal Dose of American Hatred" följde lite i samma spår som första albumet. Man behöver inte vara så där jätte smart för att inse att Superjoint var lite utav en terapi för Phil.

Superjoint splittrades dock år 2004. Det var inte slutet för Phil´s musik karriär i och med det, han är nu mera aktiv sångare i Down istället.

Jag gillar bägge Superjoint skivorna, men precis som Nailbomb (Max Cavalera´s band). Så tog historien slut way to fast./Robin
Gaming Ground Sverige

Stalker dag 2 - Regnoväder och attack utav en banditbas


Jag körde en rambo på honom med kniven. Sedan vart det tyst som graven.

Det är inte enkelt att vara en person som tappat minnet och hamnat mitt ute i ingenstans bland mutanter, banditer och gangsters. Vägen till att finna vem man är och vem som är ansvarig för allt, är långt ifrån lätt.

Jag och mina vänner raidade en banditbas för att frige deras tillfångna tagna kompis idag. Läget var minst sagt spänt, det regnade och åskan trummade på. Vi stod där bland buskar och träd. Snart skulle helvetet braka loss.


Jag och ett gäng militär/scouter gör oss redo för att frita deras kamerat från en banditbas.

En bandit fick syn på mig och ropade något på ryska och sedan var gunfighten i full gång. Jag lyckades få tag på ett avsågat hagelgevär från en bandit som jag sköt i ögat på cirka en meters avstånd med min pistol, som fumlade runt mörkret. Jag gömde mig bakom en tegelvägg med geväret i händerna. Skottlossning hörs över allt. Jag lutade mig ut i regnet och fick syn på två banditer som stod och trök inuti i ett mindre hus.

Jag smög mig fram till dörröppningen. Sedan sa jag tyst för mig själv "Say hello to my little friend", dom två banditerna var no more. Efter cirka 15minuter så var alla banditerna döda och uppdraget var slutfört. Dessvärre så dog en utav mina vänner. Likt en gravplundrare så började jag söka igenom vart enda lik efter nödvändig proviant och eventuella vapen och ammo.

Ännu en dag i stalker´s värld är nu avklarad. Over and out!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Red ring of death - Alla 360 ägares värsta mardröm


Något man inte vill se när man startar igång sin 360.

Nu har man gjort valet utav konsol köp and yes, en 360 slim vart det. Vill inte låta för paranoid eller negativ. Men man hade verkligen i bakhuvudet det här kring den röda ringen som som talar om att din maskin är död.  Det sägs visserligen att den nya 360 Slim ska vara fri från röda ringar. Men det sa MS om Elite också har jag för mig *host host*.

Sure, allt går ju på garantin. Men jag hoppas verkligen att jag slipper att uppleva något sådant. Jag kommer dock vidta åtgärder för att slippa se en Ring of death. Min maskinen kommer att placeras på en öppen yta och den kommer att ha fläktar kring sig. Overkill? yeah, men hellre för säker än tvärtom.

Någon utav våra läsare som kanske råkat ut för dödens ring?/Robin
Gaming Ground Sverige

Close Combat - Nr 1 RTT spel serien


Det allra första CC spelet från 1996.

Har gillat turordningsbaserade strategi spel sedan det första X-Com och CIV spelet. Men min absoluta favorit serie inom krigs genren som är baserade på riktiga krig. Så är det Close Combat för hela slanten som gäller. Första spelet från 1996 fram till Close Combat V - Invasion Normandy (2000) är riktigt, riktigt bra spel.

Atomic Games
har lyckats med att förmedla hela WWII känslan och dess historia, och göra något underhållande utav det. Man får uppleva hur det vara att vara soldat under andra världskriget. Både som ryss, amerikan och tysk (tror det var fler länder man kunde välja mellan i dom nyare delarna? minns inte exakt).

Har inte spelat något utav CC spelen på minst 6år nu, men man börjar bli sugen att börja igen. Jag menar, CC äger ju fett hårt./Robin
Gaming Ground Sverige

Down - Det bästa jag hört på väldigt, väldigt länge


Phil , Rex ( Ex Pantera medlemmar), Jimmy, Kirk (inte den Kirk) och Pepper.

Omfg...jag visste att Phil hade ett band utöver Pantera efter att gruppen gick skilda vägar (Superjoint ritual). Men att han hade ett annat band till, hade jag inte den blekaste om. Trodde först det var för att bandet var så pass dåligt att han själv skämdes över det. Därav att det gått mig obemärkt förbi.

Men sådant var inte fallet. Down är fan i mig det bästa jag hört på flera år. Så man skäms nästan att man inte upptäckt bandet fören så sent som år 2010. Well, bättre sent än aldrig antar jag. Dom förtjänar helt klart att uppmärksammas. Bara det faktumet att Phil och Rex spelar i samma band gör det ytterst intressant om man är ett Pantera fan (vilket jag är, to the bone).

Musik stilen är typ en blandning utav heavymetal och grunge med en gnutta utav slugde. And It´s damn good stuff. Down har även ett helt nytt album på G (Down IV), som är tänkt att släppas under 2011. Lyssna igenom ett axelplock utav deras låtar, diggar ni musiken. Skaffa då deras tre tidigare album (första var Nola från 1995).

Ha en kick ass dag allihop.
Down is an American heavy metal/sludge metal supergroup formed in 1991 in New Orleans, Louisiana. The band's most current lineup consists of vocalist Phil Anselmo, guitarists Pepper Keenan and Kirk Windstein, bassist Rex Brown, and drummer Jimmy Bower.

Since its inception, Down has released three studio albums, NOLA (1995), certified platinum by the Recording Industry Association of America; Down II: A Bustle in Your Hedgerow (2002); and Down III: Over the Under (2007). Down is currently working on their upcoming fourth album entitled Down


/Robin
Gaming Ground Sverige

Stalker dag 1 - Finns inget som inte lite rysk vodka kan fixa


Sidorovich, din källa till både det ena och det andra i proviant väg.

Har spelat Stalker i ett par timmar nu och det är inte riktigt som något annat FPS spel jag spelat tidigare. Jag skulle nog påstå att det var så här Fallout skulle ha sett ut om det varit ett FPS spel (om inte Fallout 3 funnits alltså). Jag gillar verkligen humorn i spelet.

T.ex att man kan bota höga doser att radioaktivstrålning med lite vodka. Sedan är dom flesta karaktärerna jag mött så här långt rätt är kalla och råa i sin humor. Men å andra sidan, så är ju alla karaktärerna ryssar också. Det är ingen gästvänlig plats som man vandrar runt i heller precis.

Hann gå kanske 10-15meter utanför byn jag startade i, så vart jag attackerad av några muterade vildsvin. För att lite senare bli beskjuten utav tre stycken icke vänliga stalkers med automatgevär.

Life´s a real bitch some times...

/Robin
Gaming Ground Sverige

Worms Reloaded - Maskarna slår till igen via steam!Fick precis syn på Team 17´s nya Worms spel när jag checkade mitt steam konto. Worms Reloaded heter titeln (släpptes den 26augusti). Och spelet är minst sagt laddat med vapen, tokigheter och allt vi förknippat serien med sedan första spelet. Och allt det kan bli ditt för endast 20euro (lite över 200 lappen alltså), tveka inte! köp now!

"Ten years on from Worms™ Armageddon and the turn-based comic mayhem continues in Worms™ Reloaded, an all-new edition available for PC through Steam. Worms™ Reloaded features up to four player online and offline multi-player, voice support, a raft of crazy new weapons (and the return of some iconic weapons from the brand’s celebrated past), achievements, leaderboards, all new high-definition landscape themes, a range of brilliant forts for the new Fort mode, new landscape editor, new play modes, hats, skins and speech banks.

To top it all off, there is also a highly-involving single-player experience with tutorials, deathmatches, races, fort games and puzzles. Enjoy the new High Definition full colour graphics engine, revised physics and pit your wits against the all-new A.I. with seven personality types, ranging from easy to very hard and styles like vengeful, cocky and ‘Darksider’! The game is also packed with customization options, and includes thousands of possibilities for your team of worms, tons of game options and custom levels, so you can play the game how you want!"/Robin
Gaming Ground Sverige

The wasteland - Att överleva i dödens zon


Ett utav världens bästa RPG spel, yesbox.

Jag köpte precis för en stund sedan Fallout Collection utgåvan. Den som innehåller Fallout 1,2 och Tactics. Kunde inte låta bli. Trots att jag äger samtliga spel i orginal box. Anledningen till köpet är att samtliga utav spelen ligger uppe på vinden, orkar inte flytta undan hundratals kartonger för att ta fram dom igen.

Det fick bli en lathund helt enkelt. I samma veva som kom jag att tänka på en klasskompis som diskuterade kring Fallout´s karaktärs skapar läge. När vi var inne för mönstring (var på gymnasiet). Han menade på att betygen/siffrorna som man fick via mönstringen (styrka, IQ ect ect) påminde lite om hur man placerade ut karaktärs poängen i Fallout.


Hur skulle dina stats se ut med verkliga mått mätt, baserat på dig själv?

Det fick mig att tänka ett steg längre. Hur coolt vore det inte om man kunde ta verkliga siffror ifrån verkliga test (allt ifrån styrka, psyke till intelligens) och sen får man dom konventerade över till Fallout´s stats (bilden ovan). Sedan funderade jag lite också hur stora mina överlevnads chanser skulle vara om Fallout vart en verklighet.

Utan att överdriva, skryta och överskatta mina egna skills, så skulle jag nog påstå att mina Fallout stats skulle se ut så här (om jag vore en verklig karaktär i Fallout vill säga, som baseras på mina riktiga stats).

Styrka (ST ) - 7/10
Uppfattningsförmåga/iakttagelseförmåga (PE) - 7/10
Kondition (EN) - 7/10
Karaktär/karisma (CH) - 7/10
Intelligens (IN) - 7/10
Begåvning (AG) - 7/10
Tur/lycka (LK) - 4/10

Hur skulle dina stats se ut och överlevnads chanser se ut? om Fallout vart en verklighet.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Hellyeah! - Vinnie Paul´s band


En gott och blandat grupp med medlemmar ifrån Pantera, Mudvayne, Nothingface och Damageplan.

Det är många fans som saknar både Dimebag och Pantera, jag är en utav dom. Men som alla vet så dog Pantera för flera år sedan som band. Sedan vart ju Dimebag skjuten när han spelade live för damgeplan. Men Pantera magin fick en liten uppståndelse i och med bandet Heallyeah.

Där dimebags bror och ex trummisen Vinnie Paul är trummis. Det kanske inte är Pantera, men Paul trummar på som om han fortfarande spelade för Pantera. Och det är inget negativt, utan precis tvärtom. Hellyeah är på något sätt en enda lång hyllning till både Pantera och Dimebag (tror inte dom gjort så med flit, utan det bara vart så). Är så jag uppfattat deras första skiva ialla fall.

Deras nya album "Stamped" (släppt i år i juli) har jag inte hört än. Men den är som jag förstår det inte av samma typ som första skivan. För att sammanfatta så är Hellyeah ett helt okej band, men i närheten av Pantera´s storhet och kaliber är det inte tal om.

Men några schyssta låtar finns det helt klart. Bara att lyssna och döma själva./Robin
Gaming Ground Sverige

Microsoft Bob för Win 3.11 och 95 - Say what?!


Ja, hur kan något som heter Bob faila? (spelet med samma namn till snes var ju helt allright).

Jag satt tidigare idag och läste igenom den nyaste upplagan utav Datormagazinet. Och när jag nåde slutet utav tidningen så la jag märke till ett äldre microsoft program från 1995, vid namn bob. Aldrig äns hört talats om Bob tidigare.

Kanske inte så jätte konstigt heller, med tanke på att appen tok failade. Än idag så räknas Bob till en utav Microsofts sämsta skapelser (ihop med Win ME). Konstigt ändå att jag inte hört om Bob förut, då programmet var för Win 3.11 och 95. Men som jag förstått det så följde Bob endast med på nya datorer (av somliga märken, via somliga retaliers). Men som sagt, ingen större förlust uppenbarligen då programmet inte var mycket att hurra för.

Det finns fortfarande små fragment kvar utav Bob i nyare Win upplagor dock. Hunder Rover t.ex, som syns till i sökfunktionen för Win Xp. Någon läsare som kanske minns och kommer ihåg Bob?/Robin
Gaming Ground Sverige

Shadow Era - Den nya generationens spelkort


Vet vad du tänker, och NEJ det är inte wow. for god sake...

Enda sedan hockeykortens begynelse (började samla på hockeykort i början av 90talet, i 2an typ) så har man samlat på kort utav de olika slag. Doom Troppers, Warhammer, baseball, football osv. Nu mera är man 20+ och att samlakort på rasterna, är inte riktigt en del utav äns vardag längre.

Men det betyder inte nödvändigtvis att det behöver ta slut på samlandet. Shadow Era tar kortsamlandet till nya nivåer a la 2000talet. Det är inte äns fysiska kort, utan digitala sådana. För PC, Ipad, Iphone, mac och över webben. Det har utlovats lätt gameplay, snygga kort designer och underhållande strategi.

Joinade Shadow Era idag (är bara i betafasen än så länge dock), får se om dom kan hålla det dom utlovat. Men det ser verkligen grymt coolt ut./Robin
Gaming Ground Sverige

Brothers ganna work It out


När jag börjar se ut som nya James Bond här på bilden (Daniel Craig). Då är jag nöjd.

Har börjat fylla ut hemmagymmet med mer grejer, samt köpt nya tränings kläder inför hösten. Gymgrossisten hade flera bra erbjudanden på både det ena och det andra, så jag köpte allt från ett och samma ställe tidigare idag. Har på ungefär 5 månader lagt på mig 2kg muskler (vilket vad jag förstår det som är rätt okej).

Och jag har tappat hur många cm som helst runt om på kroppen,  så mitt nya träningsupplägg fungerar uppenbarligen. Så det är bara att köra på så här. Inte för att låta självisk, men jag hoppas verkligen inte att det blir någon kall vinter att tala om. Sure, kan ju träna med skidor istället för att jogga.

Men förra vintern var ett rent helvete, det var kallt som fan, mörkt och så metervis med snö på det. Jag måste ha varit galen som tränade under dom förhållandena, men jag är som bekant känd för att vara väldigt envis. Sedan är jag en sån typ som inte tummar på mina rutiner.


Min stora idol Bruce Lee, visste hur man skulle träna för att uppnå sina mål.

Tränar i sol, som regn och snö. No matter what. Jag har ett mål att nå fram till, och dit ska jag bara. Sedan får det kosta vad det vill. Man får inte en vältränad kropp genom att ursäkta bort att man inte orkar med att träna idag osv. Då är det början på en dålig cirkel.

Det är viktigt som fan att hålla sig till sitt tränings schema och följa den till punkt och prickar. Samt att det är en mångsidig träning, för att få en sån bra allaround träning som det bara går.

Jag tror utan tvekan att alla dom grejerna jag köpte idag från gymgrossisten kommer att hjälpa mig att nå fram till mitt mål. Jag kanske inte kommer att se ut som Daniel Craig dom närmaste månaderna haha, men jag hoppas på att bli bra mycket mer vältränad innan vi ringer in det nya året. Tänkte man kunde kasta upp en sån där "Before and after bild". Typ så har jag tänkt mig ialla fall.

Ha en bra helg every one, och lycka till med träningen!

En annan som var riktigt bra på att träna var Mike Tyson

robin
/Robin E
The Gaming Ground

Pimp my pc - Extreme edition


Kanske inte riktigt så jag vill att min dator ska se ut nej. Men alla har väl sin smak antar jag.

Sitter och kollar igenom sida efter sida med hårdvara och datorkomponenter. Det har blivit dags för mig att sätta ihop en ny Gamer dator (har inte gjort det på år och dar). Men det är en jungel ska nämnas, jag gör som jag alltid gjort sedan man var en liten Gamer.

Jag kollar igenom PC Gamer´s recensioner, samt sidor på nätet efter högt rankade produkter. Sedan gör man typ en lista på dom bästa grejerna och kollar upp priser för samtliga prylar. Sedan får man prioritera och anpassa sig efter vad pluskan tillåter.

I mitt fall blir det grejer för max 6000kr. Då jag vare sig behöver skärm, tangentbord, mus, nätagg t.ex. Då jag redan har bra produkter. Så det är HDD, minnen, CPU, moderkort, samt ett grymt graffekort som jag behöver. Så jävla less på att dom nyare spelen hackar på min dator.

Tror PCG´s gamer rigg gick på 10-12k eller något sånt (en komplett dator), men som sagt. Jag behöver bara en handfull av delar för att få en helt ny och fräsch dator.

Kan dock redan nu säga att jag INTE kommer att modda med en massa neonljus och sånt krafs. För det första så är det inte särskilt diskret, det retar gallfeber på alla runt omkring än och det är inte fullt så lätt att fokusera på det man gör heller.

Så min nya gamer burk kommer inte att se ut som den här nedanför t.ex (snacka om diskret dator där...)./Robin
Gaming Ground Sverige

Gamer brudar som är heta - Finns dom på riktigt?


Ehrm, vill du spela lite halo 3 med mig kanske?

Rätt komiskt hur folk seriöst tror att inga snygga tjejer kan gilla spel (eller att tjejer som är Gamers INTE kan vara snygg). Men har man någon som helst koll så vet man att sådant inte är fallet. Faktumet är att jag till och med träffat sådana irl (no way?! yes way).

Behöver inte säga mer än att videon här nedan spikar det faktumet att heta Gamer brudar existerar. Så det finns hopp, yay! *host host*/Robin
Gaming Ground Sverige

Att vara hjälte - The chosen one


Min favorit hjälte karaktär, Batman (Ihop med Spiderman).

Jag vet inte i hur många år jag gått runt och fantiserat om hur det skulle vara att få anta sig rollen som Spiderman eller Batman på riktigt. Ända sedan jag börjat läsa Spiderman som liten och följt Batman filmerna, spelen och tv-serien (den tecknad) så har jag inte kunnat släppa tanken på hur det faktist skulle vara att göra något för samhället.

Att ta sig an brottsligheten och ondskan. Hjältar som Spiderman och Batman må vara påhittade, men personer med hjältemod finns det även i vardagen (t.ex vardagshjältar). Det är såna personer som förtjänar att lyftas fram, för dom finns på riktigt.

Det ska dock nämnas att det funnits personer som varit maskerade och tagit sig an brottslingar (tror det var i Usa?), men det hör kanske inte riktigt till vanligheterna nej. Men medge det, hur coolt skulle det inte vara om Batman tog sig an brottsligheten i en stad nära dig?.

Jaha, lika bra att försöka att komma i spidde kläderna dårå *djup sarkasm*/Robin
Gaming Ground Sverige

Illusion of gaia - En bortglömd RPG titel för snesNågon utav våra läsare som äns känner till och minns snes spelet Illusion of Gaia? en rpg/action titel från utvecklaren Quintet?. Inte det nej, trodde väl inte det heller. Inte så där jätte många som kommer ihåg eller minns spelet. Då Gaia formligen drunknade bland alla andra RPG titlar som släpptes under mitten av 90talet (Gaia släpptes i april 1995 i Europa).

Men i min mening så förtjänar spelet att bli både spelat och ihågkommet. Gaia är en rpg pärla som glömts bort under årets gång helt enkelt, tyvärr. Trots att spelet fick rätt bra betyg när det kom ut så vart den i stort sätt förbi sett.  Gissar på att marknadsförningen inte var så bra,  samt motståndet var för tufft och att snes börjat spela på sista versen kanske?.

I vilket fall som helst så borde man skaffa Illusion of gaia om man tycker om RPG spel av den gamla skolan. Och musikern Yasuhiro Kawasaki har gjort ett utmärkt soundtrack för Gaia. Hatten av för han./Robin
Gaming Ground Sverige

Shank - Action to the max


Checklista för Shank. Våld, check, action i massor, check, brudar check. Good stuff? hell yeah!

Duggar väl inte så där jätte tätt med bra 2D sidscrollande action spel hos dom nya plattformarna precis. Men det vill Klei Entertainment ändra på med sin indie titel Shank. Spelets story m.m. är skrivet utav God of War skaparen
Marianne Krawczyk, och Shank har fått tagit emot en massa utmärkelser från olika spelsidor, speltidningar och mässor.

Låter lovande inte sant? spelet släpps imorn (25 augusti) till XBLA och PSN (och senare i höst för PC). Priset för 360 och PS3 ligger på runt 15dollar (Inte mycket att tjafsa om med andra ord).

Ladda även ner hela soundtracket här (är helt gratis!)/Robin
Gaming Ground Sverige

Dom bästa Iphone spelen 2010


Grymt sugen är man på att köpa en Iphone 4.

Har ganska länge vägt fram och tillbaks gällande ett eventuelt köp utav Apples Iphone. Efter att ha sett vilka apps, spel och möjligheter deras nya Iphone 4 har. Så finns det egentligen inte så mycket att fundera över. Dock är ju prislappen rätt så hög. Mellan 5-10,000kr, beroende på vilken storleks model man väljer.

Tror dock ärligt talat att 8GB räcker åt mig, gott och väl. Och vad det gäller spelen, så kan ni checka in filmerna här nedan. Vad var det folk sa för inte allt för länge sedan, mobiler funkar inte bra som spelplattform?. Those day´s are long gone säger jag bara./Robin
Gaming Ground Sverige

Pocky & Rocky 1+2 - Musiken bakom spelen


Både ettan och tvåan är ett MÅSTE i samlingen.

Dom flesta Snes ägarna känner nog till dom sidscrollande shoot em up titlarna Pocky & Rocky 1 och 2 (första spelet kom ut 93 och uppföljaren 94). Men för dom som inte gör det, så kan jag sammanfatta det hela så här. Storyn tar plats i japan och kretsar kring japanska mytologier. Du spelar antingen som en tjej eller som en stor tvättbjörn (tror ialla fall att det är en tvättbjörn?) och ditt mission består utav att sätta stopp för den ondska som brett ut sig den senaste tiden.

Det formligen bara öser ut fiender på skärmen vart efter man avancerar framåt och det väntar stora/aggresiva bossar på än också. P&R serien är något utav det roligaste jag spelat i hela mitt liv, men som i dom flesta spelen så är Pocky & Rocky som roligast när man spelar det ihop med en kompis.

För den som vill ha ett roligt och ganska annorlunda shoot em up upplevelse kan jag lugnt rekommendera bägge Pocky & Rocky spelen. Och Hiroyuki Iwatsuki som stått för all musik, har gjort ett mega bra jobb.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Scream 4 - Vem kommer att överleva denna gången?Troligen en lika välkänd mask som både Jason och Myers.

Så var det dags igen, har man telefonfobi så lär man inte hurra så där värst mycket över att Wes Craven bestämt sig för att göra en del 4 i Scream serien. Har inte sätt någon utav delarna på år och dar faktist, men jag minns att första filmen var riktigt bra.

Dom andra två kommer jag inte ihåg något alls utav. Kan kanske bero på att jag blandar ihop bitar från "Jag mins vad du gjorde förra sommaren" filmerna?. Any how, det är både nya och gamla bekant med i Scream 4. Så som Courteney Cox och Neve Campbell, dom nya är bland annat Rory Culkin (en utav bröderna till han i Ensam Hemma filmerna, svar ja).

Storyn var väl inte så där jätte svår att gissa sig till hur den skulle vara utformad.

"Ten years have passed, and Sidney Prescott, who has put herself back together thanks in part to her writing, is visited by the Ghostface Killer."

Om Scream 4 blir kanon eller kanon får vi vänta med att se. Då den först kommer att gå upp på bio den 15 april nästa år i Usa./Robin
Gaming Ground Sverige

Caleb Prochnow - Kreativ design

Hittat en ny konstnär/designer som jag fattat tycke för. Hans namn är Caleb Prochnow, namnet kanske inte klingar så där jätte bekant. Men han har jobbat med allt ifrån Disney, EA Games till Nascar. Han är även lärare till vardags inom illustration hos Ringling College of Art and Design i Usa.

Snubben kan sin sak helt klart, bara att kolla in lite utav hans arbeten här nedanför.Bara för att man är död, så betyder det inte att man måste sluta att rocka.Döden?

/Robin
Gaming Ground Sverige

Slipknot trummar vidare - Nytt album + world tour 2012?


Hela Slipknot teamet, frågan är bara vem som ska ersätta Paul?

Paul Gray dog olyckligt nog i maj månad i år (en dag före min födelsedag, den 24maj) men innan hans död så hade Joey pratat om ett nytt Slipknot album. Den infon kom fram när han vart intervjuad under the Golden gods awards i april månad i år. Frågan är dock hur det blir med den saken nu, med tanke på att bandet fortfarande sörjer Paul...

Sure, det är en bit till 2012. Men att hantera sorgen och hitta en ny bassist, samt att spela in ett nytt album på den tiden. Låter som ett long shoot i mina öron. Enligt Joey så kommer dom inte äns att ta in en ny bassist på ett tag. Det hindrade dom dock inte från att ta in James Lomenzo (Megadeth, Ozzy Osbourne mfl) under Hail touren.

Så hur det kommer att gå för Slipknot i framtiden, åter står att se./Robin
Gaming Ground Sverige

Jamez Gillman - The Hamster AllianceDagens sista inlägg innan jag går och lägger mig blir en hyllning till L.A musikern Jamez "Hamst3r" Gillman. Den kreativa hjärnan och drivkraften bakom sidan "The hamster Alliance". Han är troligen mest känd för "ezmuze Hamst3r edition" som är ett musik loop baserat program för 360´n.

Rekommenderar starkt att ni laddar ner samlingsutgåvan av THA musik spår, och donera en slant till sidan i samma veva! checka även in Jamez blogg.

Då tackar jag för mig idag och önskar er en god natt. Cheers!/Robin
Gaming Ground Sverige

10st stora tv-dataspels buggar/WTF


En odödlig klassiker, så pass odödlig att den till och med finns att köpa som tryck på tröja.

Det finns buggar man hatar sedan finns det dom som man bara inte kan låta bli att skratta åt. Hitman serien har en del roliga buggar/fel. T.ex så är det rätt underhållande att döda någon, kasta in personen på en toalett och se liket hoppa och fara lika freakin crazy där inne. Ibland så glider dom under dörren också.

Filmen här nedan är bara för rolig för att missa. Enjoy!/Robin
Gaming Ground Sverige

Något för hardcore samlaren


Någon som uppenbarligen gillar den fantastiska 4an?

När man börjat få riktigt stora samlingar utav spel, böcker, filmer och musik skivor osv. Så brukar det tendera att bli svårt att hålla koll på VAD man egentligen har och saknar i sin samling. Dock så finns det hjälp att få, där bland denna sida. Som tillhända håller en väldigt smidig lösning för just dom som har stora samlingar, som vill ha lite mer kontroll och översikt över sin grejer.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Stone Sour - Audio Secrecy Nytt album September 7


Corey, James med resten utav gänget.

Det där med att göra solokarriär eller att starta upp ett helt nytt band, är inte alltid så lätt. Corey Taylor (sångare) från Slipknot vet precis hur det är. Han har varit aktuell med metalbandet Slipknot sedan första albumet släpptes 1999. Till slut så bestämde han sig för att få lite andrum och startade Stone Sour, ihop med gitarristen James Root (som också spelar i Slipknot till vardags).

Stone Sour är ett mer rock/hårdrocks aktigt band än Slipknot, men det gör dom inte nödvändigtvis till ett mjukare och sämre band. Jag köpte deras första album som kom ut 2002 (som hete just Stone Sour) och jag gillade skivan, så uppföljaren "Come What ever May" från 2006 var ett givet val (även den skivan sparkade rumpa).

Nu är det dags för ett helt nytt album, "Audio Secrecy" som släpps den 7 september i år. Har än så länge bara hört två låtar från den skivan, men det verkar som om dom inte ändrat på så värst mycket på sitt sound (vilket inte är direkt något negativt).

Mer utav det goda och mer rock helt enkelt. Ser fram emot att få lyssna igenom hela skivan inom kort./Robin
Gaming Ground Sverige

Jim Carrey - Mr. Popper's PenguinsDet har varit rätt tyst kring Jim Carrey på siståne, men nu så händer det grejer. För han ska uppenbarligen medverka i filmatiseringen utav Mr Popper´s Penguins (en amerikansk barnbok från 1938, skriven utav Richard & Florence Atwater). Där han spelar huvudrollen (vilket jag antar är som Mr. Popper?).

Har vare sig läst eller hört talats om boken tidigare (inte vad jag kan komma ihåg just nu ialla fall). Men bakgrunds historian är ju rätt skön. Mr Popper är en husmålare till vardags, men han drömmer om att få bli en äventyrare på antarktis. Men istället för att drömma så skriver han brev till dom som redan är äventyrare på antarktis.


Min stora komiker och barndoms idiol.

Till sin stora förvåning så får Mr Popper en dag ett minst sagt udda svarsbrev från en utav dom han skrivit till. Nämligen en fullt livs levande pingvin. Det slutar dock inte där, han får fler pingviner. Till slut så har han hela 12st. Och dom äter honom ur huset, så Mr Popper bestämmer sig för att turnera land och rike runt med sina pingviner, typ som en slags cirkus. Det blir dock inga lugna turne stopp vid varje hållplats precis, då pingvinerna ställer till med problem vart än dom bär.

Filmen kan bli precis hur galen som helst, speciellt med Carrey i huvudrollen. Vi får hoppas att Mr Popper filmen blir galet bra bara.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Shining Force 1+2 - Megadrives RPG pärlorHär kan vi verkligen snacka om hög kalibrig rollspel/RTS action av högsta klass och kvalité.

Jag köpte precis bägge Shining Force spelen till Megadrive. Jag har inte ägt dom i original sedan mitten av 90talet, då jag var så pass jäkla dum att jag sålde dom + hela min megadrive samling till en bekant. Vilket jag bittert ångra i många, många år. Shining Force för mig är mer än bara ett spel, det är något betydligt större.

För det första så är det min barndom i en ask och för det andra så är det något utav det bästa som någonsin släppts inom genren. Trots att första spelet kom ut 1992 och del II kom ut 1994. Så skiner dom fortfarande lika starkt.

Bägge mina bröder älskar Shining Force serien också. En sak som jag verkligen älskade var att spelen inte innehöll några random encounters från helvetet a la Final Fantasy. Sedan var ju alla striderna turordnings baserade. Det var som ett roligare och snyggare schack spel, med betydligt fler alternativ.

Och det fanns tok många olika spelbara karaktärer att välja mellan, som man kunde få med i sin arme. Sedan var det ju mycket dramatik, spänning och mystik också. För att inte tala om musiken som fick äns adrenalin att gå i taket.

Dessvärre äger jag inte del III, som enbart kom ut till Sega Saturn. Finns även ett spel till Sega CD som jag vill ha. Men dom kommer förr eller senare att finns i min samling också. Är man ett fan, så måste man givetvis ha en komplett samling också.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Slash's snakepit - Tung rock n rollGillar det faktum att jag aldrig äns hört talats om Slash sidoprojekt Slash´s Snake pit. Och ändå var dom igång redan 1995. Nåväl, fann dom idag ialla fall. Dom har dock endast släppt två album. "It´s Five o`clock Somewhere" (95) och "Ain´t life grand" (år 2000). Många skulle helst vilja se att dom börjar turnerar igen och gör ett nytt album. Och som vanligt så står Slash för minnesvärda riffs och solos.

Har hört ett par låtar från första skivan och det är grymt bra grejer. Slash+ Snakepit gjorde min dag helt klart, awsome music!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Kingdom Hearts 3 - Nästa kreativa mästerverk maybe


Vem hade trott att en mix mellan disney och FF figurer skulle funka?

Inte mycket är känt kring Square-Enix Kingdom Hearts 3, förutom att det är under utveckling (samt att det garanterat kommer att komma ut till PS3). Men det hindrar som vanligt inte fansen från att spekulera vildt på nätet på diverse olika forum och internet sidor. Jag har bara spelat lite utav första spelet ska erkännas, men jag gillade konceptet. Tvåan har jag liggandes, som snällt väntar på mig.

För som alla garanterat redan visste så köpte ju Disney upp Pixar för ett tag sedan. Så det öppnar ju för möjligheterna att miljöer ifrån några utav Pixars många filmer kan komma att hamna med i KH 3.

Har ni några förhoppningar och önskningar på vad ni vill att Kingdom Hearts 3 ska innehåll? karaktärer, miljöer osv. Det mesta kring Square-Enix´s nästa spel finns att läsa här

/Robin
Gaming Ground Sverige

Kameraövervakning - En vän eller fiende?


The all seeing eye of big brother.

Nu ska jag inte starta igång någon konspirations explosion så här på söndags eftermiddagen. Där emot tänkte jag tipsa om en sida som gör det möjligt att se genom flera valfria kameror, runt om i Sverige. Den sidan jag pratar om finner ni här.

Sure finns ju google earth/maps förstås. Fast variation förnöjer för det mesta. Det är dock lite kusligt när jag tänker på hur många kameror det faktist finns runt om i landet. Inte för att jag bryr mig direkt (då jag inte har en massa fufens för mig.). Men ändå...den där tanken på big brother som ser dig som sagt.

Är det här med kamror över allt i samhället något ni tänker på så här direkt? typ att ni har den där olustiga känslan att någon ser er hela tiden.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Ayumi Hamasaki - En bättre japansk Lady Gaga


Hawt och pure talent. En riktigt bra kombo inom showbiz/musik industrin.

Avslutar kvällen med en artist som jag lyssnat på i säkert minst 7år (om det nu räcker). Jag syftar på den japanska super stjärnan Ayumi Hamasaki. I min mening så får hon Lady Gaga att framstå som ett skämt, både vad det gäller texter och live framträdanden.

Men yeah, smaken är som baken. Any how, she rocks! tack för mig och god natt!
/Robin
Gaming Ground Sverige

Facebook - Kan skada ditt privatliv om du inte är varsamNu vill jag bara klara gör en sak. Det här inlägget är INTE någon slags anti FB kampanj eller bojkott, på något sätt. Var och en får själv göra sina val. Det här är mer en uppmaning till att tänka sig för vad man lägger upp på sin facebook sida/profil. För som sagt, det finns allvarliga säkerhets brister hos FB. Som folk med onda avsikter inte är sena med att uttnyttja för sin egen vinnings skull.

Jag själv har haft en väldigt hård rutin vad det gäller mitt eget FB användande, sedan flera år tillbaks. Jag accepterar inte friend request´s från folk jag inte känner och bara min vänner kan läsa min status. Sedan lägger jag inte upp privat/vital info på FB heller.

Herre gud liksom...folk har fått sparken, relationer har gått i kras, vänskaper har gått förlorade pga FB. Har läst och hört det mesta som kan tänkas. Så var försiktiga med VAD ni kastar upp på era FB, för det finns alltså dom människor som nåt så pass långt att dom inte kan vända tillbaks. Alltså att något läckt ut på nätet som inte går att ta bort, föreställ er en riktigt dålig/pinsam tattuering som aldrig går att ta bort. Så förstår ni vad jag menar.


Det är näst in till omöjligt att göra något åt en eventuell identitets stöld. Googel chefen Eric Schmidt menar på att det är lättare att bara byta identitet...

Folk har ofta gnällt över att jag är ganska kryptisk, men när det gäller såna där saker. Så finns det en uppsättning av basic rules. Ge fan i att ladda upp privat data på nätet, och TÄNK innan du handlar. Svårare än så är det inte. Var ju någon person som hade åkt dit för något han inte äns hade gjort. Hur gick det till?

Någon hade läst hans FB och snott hans identitet och begått brott via nätet. En annan fluga är att arbetsgivare hänger på din FB sida och checkar vad du gör. Både när du är på jobbet och på din fritid. Ett klassiskt fall från England var en tjej som fick sparken via FB, efter att hon snackat skit om sin chef där. Hon hade glömt bort att hon addat sin boss som chef...

FB är rena paradiset för hackers som vill sno identiter och sälja det vidare för en dyr slant. Så use FB with care.

En längre story om ämnet:
http://www.e24.se/business/internet-och-teknik/google-chefens-basta-rad-byt-identitet_2247527.e24/Robin
Gaming Ground Sverige

Basket - Mer våldsamt än vad man först kan tro


Erving Vs Bird, fight!

Man brukar väl inte vanligen tänka på basket i försthan som en direkt våldsam sport precis. Men efter att ha sett en vänskaps match mellan Grekland och Serbien, så ändrades min uppfattning om Basket rätt tvärt. Det var rena slagfältet där ute på planen.

Kanske inte fullt så lätt att avstyra ett sådant slagsmål heller, när majoriteten av spelarna är 1.90cm + och väger runt 100kg...

Så det där med att basket är en lugn och fin sport, forget it. För det är långt ifrån sanningen, har varit rätt så mycket slagsmål i t.ex NBA, genom åren./Robin
Gaming Ground Sverige

Autolux - Något nytt bland allt uttjatat och gammalt


Eugene, Greg och Carla, utgör bandet Autolux.

Tro det eller ej så fick jag ett tips via Trent Renzor från Nine Inch Nails om L.A bandet Autolux (via hans twitter). And yeah, nog är dom något utöver det vanliga MTV utbudet, yes indeed. Jag har bara hört ett par låtar så här långt, but It sounds good. Och dom är högst aktuella med sitt nya album "Transit Transit" som släpptes nu i augusti.

Autolux musik beskrivs nog bäst som alternativ Rock, dock av den bättre sorten. Ge dom en chans vet ja!/Robin
Gaming Ground Sverige

Space Invaders - Raka motsatsen till kalkonen E.T


Gjord utav Molotov-Arts.

Finns inte många spel där ute vars karaktärer och ljudeffekter fått en sådan stjärn/ikon status som Space Invaders. Dom flesta som gillar spel VET mycket väl vilket spel det rör sig om när dom ser t.ex bilden här ovanför. Jag var inte född när Space Invaders var som mest aktuell på 70talet (släpptes 78, av skaparen Tomohiro Nishikado via Taito)

Jag kom i kontakt med Space Invanders via ett annat spel faktist, nämligen Namco´s Ridge Racer Revolution från 1996. Precis när spelet startar upp så kan man få igång en mini version utav Space Invaders om man trycker in L1, R1, select, ner och triangel (kommer inte ihåg man skulle göra det upprepade gånger, eller om det räckte med att trycka dom knapparna en gång bara).

Arkad version är dock oslagbar när det kommer till spelkänsla och spänning, man är så där lagom nervös och svettig när man är farligt nära en highscore och folk stor runt omkring än och hoppar och tjoar. Space Invaders är en odödlig klassiker som fortsätter att leva just för att folk inte kan få nog utav att slå sina egna highscores (och andras)./Robin
Gaming Ground Sverige

BioShock Infinite - 2012?Wow...vad tusan var det jag just kollade på. Det stod att det var en trailer för Bioshock Infinite, men om vi stannar där. Och håller namnet "Bioshock" i sinnet. Vad tänker du på då? just precis. Klaustrofobiska undervattens miljöer med en smak utav alice i underlandet (jag kände mig ialla fall som alice där nere, man virrade sig allt längre in i dom djupa korridorerna. Och det blir bara galnare ju längre man kommer) och retro, inte sant?.

Well, det verkar inte som om Infinite kommer att innehålla något utav dom sakerna. Med tanke på att spelet äger rum runt år 1912 (samma år som Titanic sjönk), och det är mycket steampunk över det hela. Flygande hus långt upp bland molnen och en robot som drar en kvinna in i mörkret, för att förhindra att en man (huvudkaraktären?) ska rädda henne från sin 15år långa isolering. Låter faktist så pass snurrigt att det rent utav kan bli genialt.

Så för att sammanfatta det hela. Rapture´s våta miljöer har blivit utbyt emot Columbia´s flygande hus bland molnen, typ.

Lite kommentarer ifrån youtube användare om Bioshock Infinite:


"i feel like this game isnt going to be as good. Bioshock was great, Bioshock 2 was alright. I really like the under water city setting and the erieness of no one being there but you and some splicers. i feel like they are taking this away in infinite and it will just be a game with the same type of gameplay as the first two. noticed he also didnt say anything about plasmids when the interviewer asked what kind of things coecided with the first two games." - MarylandXterp35

Medans skrev TGWM15

"give them some slack man! they want to make sure that this game is "perfect" and it sure as hell will be! i'm glad they released the trailer early. I now know that they NEVER ended the series with bioshock 2."

Produkt text:


"Originally conceived as a floating symbol of American ideals at a time when the United States was emerging as a world power, Columbia is dispatched to distant shores with great fanfare by a captivated public. What begins as a brand new endeavor of hope turns drastically wrong as the city soon disappears into the clouds to whereabouts unknown.

The player assumes the role of former Pinkerton agent Booker DeWitt, sent to the lost city to rescue Elizabeth, a young woman imprisoned there since childhood. He develops a relationship with Elizabeth, augmenting his abilities with hers so the pair may escape from a city that is literally falling from the sky. DeWitt must learn to fight foes in high-speed Sky-Line battles, engage in combat both indoors and amongst the clouds, and harness the power of dozens of new weapons and abilities."

Bioshock Infinite är tänkt att släppas till 360, PS3 och PC någon gång under 2012. Ska vi reflektera lite tankar och åsikter om det vi vet så här långt kanske? med tanke på att folk typ redan sågat spelet, hela två år innan det äns släppts...

Själv tycker jag att spelet verkar vara intressant och mycket väl kan bli något utöver det vanlig FPS tjafset. Men som vanligt så går hardcore fansen rampage över tanken på att utvecklarna kan ta serien till helt nya riktningar och nivåer. Folk verkar ha någon slags vana för att bli livrädd för allt som kan vara nytt, kom igen ffs.

Förnyelse är nödvändigt, så man inte står och trampar i samma hörn år in och år ut. RTS genren t.ex har skrikit som en gris över att få en total makeover. Den genren har knappt förändrats något alls sedan Dune II./Robin
Gaming Ground Sverige

The power of chiptunes!


Undrar vart man kan köpa en sån här GBA? rainbows and shit liksom.

Det tyska bandet Kraftwerk var troligen det första bandet jag hörde/lyssnad på som sysslade med chipmusik, där efter var det Nine Inch Nails. Nu mera knarkar mina öron the birthday massacre för fullt och diverse olika spel chip musik slingor. En ganska underskattad musik scen i sig, den har nog fått en fet nörd stämpel på sig kan jag tänka mig.

Men keep in mind, rap/DJ musiken var också något utav outcasts/outsiders ifrån början. Och det var just för att dom försökte sig på något nytt och unikt. Givetvis så finns det rent skräp som inte går att lyssna på inom chipgenren också (precis som i alla andra genrer), men det finns riktigt bra grejer för dom som tar sig tid att leta.

Själv väntar jag jag på nästa TBM nästa album med spänning. Ha en awsome day every one! är ju fredag idag, snart helg!/Robin
Gaming Ground Sverige

Vetenskapens värld - Ett utav dom mer lärorika programmen


Victoria-Dyring. Live från månen...uppenbarligen.

Med tanke på all dynga som sänds på tv nu mera, så har man rätt svårt för att finna något som faktist är matnyttigt och lärorikt. Det är ju trots allt bevisat att hjärndöd tvunderhållning leder till fördummade människor. Vetenskapensvärld har dock fyllt och hållt igång folks hjärnor ända sedan 1971.

Programmet började med Bo G.Eriksson (E-Types farsa, för dom som inte visste det) som programledare, sedan tog Victoria Dyring över (år 2003, om jag fattat det rätt?). Personligen så tyckte jag bäst om Bo eran, den var mer seriös på något sätt.

Vet inte om det finns någon samlingsbox med samtliga Vetenskapens Värld episoder. Men det vore väldigt önskvärt att se SVT trycka upp en sådan samling om den inte finns. Jag skulle lugnt betala för att få allt på DVD.

Har vetenskapens värld att tacka för mycket. Då jag fick mycket kunskap via det programmet, plus att mitt intresse för rymden, teknik, fysik och kemi uppstod efter ett par avsnitts tittande./Robin
Gaming Ground Sverige

Team Fortress - Men en touch utav Monty python


En väldigt bra film, men skulle det funka som spel? hmmm

Jag skrattade lagom gott åt filmen här nedan. Det är en Team Fortress tolkning utav Monty Python filmen "The Holy Grail". Har ni sett filmen, så vet ni nog vad ni har att vänta. Tror faktist filmen blir roligare om man redan sett originalet. I vilket fall som helst, enjoy./Robin
Gaming Ground Sverige

Pac-Man Party - Pac-Man återuppstår till Wii


Super stjärnan Pac-Man har rest sig från graven...igen.

"Jaha, ännu ett halv taskigt försök att mjölka pengar ur fansen?" vart min spontana reaktion när jag hörde talas om det nya Wii spelet Pac-Man Party från Namco Bandai. För tänker man på hur Sega malt sönder Sonic dom senaste åren, med den ena dåliga titeln efter den andra.

Så kan man inte låta bli att tänka i dom skräck banorna även i Pac-man´s fall också. Denna gången verkar det dock vara ett lite annorlunda upplägg i Pac-Man´s fall. Det är inte ett enda stort solo spel, utan 45st väldigt varierande minispel vi pratar om (tänk wario Ware, typ). Och spelet tycks vara inriktat på så kallad social gaming, alltså att man ska spela det ihop med andra (där av namnet "Party" troligen).

Men om festen blir lyckad eller ett botten napp, det återstår att se. Pac-Man party kommer ut senare i år för Wii (troligen när det närmar sig julrushen).

Produkt text:

"Reigning as one of the top pop cultural icons since his introduction in 1980, PAC-MAN remains a global phenomenon that has yielded hundreds of products including video games. PAC-MAN Party continues this legacy by offering a game that captures the spirit of the franchise and provides engaging entertainment that can be enjoyed by people of all ages. With more than 45 exciting mini-games, PAC-MAN Party provides a rewarding and challenging social gaming experience regardless of skill level. From the time-based trials of rolling a giant snowball and knocking your friends off a mountain top, to adventures that require more precision and endurance, players will be fully engaged as they use the Wii Remote's motion, pointing and button control capabilities."/Robin
Gaming Ground Sverige

S.T.A.L.K.E.R - Finns inget som lite vodka inte kan bota


En helt vanlig dag, bland höga doser radioaktivitet och muterade varelser som vill döda dig.

Installerade första Stalker igår kväll (+plus alla moddar och patchar) och vad ska jag säga. Jag gillar då Stalker bra mycket bättre än Fallout 3 ialla fall. No hard feelings, men Stalker är mer hardcore inriktat än Fallout 3 är. Jag har även expansionen liggandes och Call of Pripyat, kommer att införskaffas framöver.

Stalker 2 är även på G, fast den står än så länge som TBA. Och mycket är inte känt kring titeln heller. Och med tanke på skit vädret så kunde jag inte ha timeat installationen av Stalker bättre. Kort sagt, min helg är räddad!/Robin
Gaming Ground Sverige

Lumines 1+2 - Musiken är ultra awsome!Jag äger dessvärre ingen PSP enhet, men jag brukar vara rätt snabb med att låna en kompis PSP (när vi studerade ihop förut). Varför? han hade både Lumines 1 och 2. Jag älskar allt vad tetris och pussel spel heter, så för min del dödade Lumines effektivt alla dom tråkiga raster och bussresor jag var med om under studie tiden.

Har en känsla av att Tetsuya Mizuguchi och hans Q Entertainment är rätt så stolta över sina skapelser. Och musiken då? helt gudomligt bra./Robin
Gaming Ground Sverige

Big Lebowski - Film


Titel: Big Lebowski
Genre:
Komedi
Releasedatum:
18 september 1998
Speltid:
117 minuter
Åldersmärkning:
12år
Format:
DVD
Stjärnor:
Jeff Bridges, John Goodman, Julianne More
Producent:
Tim Beavan
Regissör:
Joel & Ethan Coen
Snitt betyg internationellt:
8.2/10 Imdb.com


Seriöst, ser ni inte att vi jobbar här? cirkulera vidare tack! seriösa grejer på G.


Oftast har en film någon form av rödtråd, sensmoral eller poäng. Big Lebowski har inget utav dom. Man får följa hippien och soffpotatisen Jeffrey Lebowski, genom både eld och rök. Sättet han presenteras på säger mer än alla ord i världen. En man i 40åldern något, som går runt med en morgonrock i någon lokal super market affär.

Lägg sedan till det faktum att han dricker mjölken direkt i affären INNAN han betalt för varan, så är det The dude på pricken.


Cowboyen och främlingen (som spelas utav Sam Elliott) ovan dyker upp och ger The Dudelite  råd då och då.


Det mesta utav storyn i Big Lebowski tar plats i L.A Usa. Staden sägs vara rätt galen på riktigt, så det passar ganska perfekt att allt äger rum just precis där. The Dudes lugna vardags rutin kommer att få sig ett rejält törn, efter ett oväntat hembesök från två stycken otrevliga karaktärer, utav det våldsammare slaget.


Uli (Peter Stormare) gör ett hembesök hos The Dude för att överlämna en hårig present som bits.

Det visar sig att dom tagit fel på person, dom trodde att dom satt klorna i Lebowski, miljonären. Det vara bara en utav många otrevliga små avbrott och visiter för The Dudes del. Det jag verkligen diggar med The Dude, är att han verkligen inte bryr sig om något (i princip). Gränsen drogs vid hans matta, när den vart ner pissad.  Då var det war.


Bowling är Dude´s och Walters liv, bokstavligen. Allt kretsar kring bowling i deras vardag.

Så kickar filmen igång, The dude vill bara ha tag i dom ansvariga som besudlade sönder hans matta. Men det blir betydligt mer komplicerat än så. Utan att spoila något, så är det fler som är ute efter Lebowski´s pengar. Och givetvis så hamnar the Dude i skiten.

Han är dock långt ifrån ensam. Hans bästa vänner Walter (John Goodman, en galen snubbe som drar upp vietnam referenser i tid och otid.) och Theodore (Steve Buscemi, vars karaktär tystas effektivt utav Walter 24/7), hamnar även dom i korselden.


För Walter är bowling hans liv och religion. Och han tar inte lätt på regelbrott inom sporten.


Man kan inte göra annat än att känna sympati för The dude, han lider alla helvetes kval och det enda snubben vill är att få sin matta tillbaks. Genom hela filmen så tröstar han sig dock med en och annan joint  och flera glas White russian. Ju längre filmen fortgår ju mer snedvridet och galet blir det.

Höjdpunkterna i filmen är utan tvekan när Peter Stormare (Uli Kunkel )bestämmer sig för att göra ett hembesök hos the dude med sina tyska vänner (där bland Red hot chili peppers bassisten  Michael Balzary, Kieffer), för att släppa lös sin hungriga vessla i the dudes badkar (där han själv badar och är hög som ett hus).

Räkna med många skratt och klockrena dialoger i The Big Lebowski. Till och med Saddam Hussein gästar i filmen, eller ja okej då. Skådespelaren Jerry Haleva, som ser på pricken ut som Saddam (spela Saddam i Hot Shots filmerna).


Plus
+
Peter Stormare
+
Walters Vietnam Flashbacks
+
Ett riktigt skönt tema filmen igenom

Minus
-
Rätt osammanhängande och rörig film i det stora
- Slutet var rätt strange

Story/Handling   7.6/10
En total loser vid namn The Dude hamnar i skiten efter att ha blivit förväxlad med en miljonär (som bara råkar ha samma namn som han). Det blir ett riktigt intressant äventyr, från början till slut.

Ljud/musik  7.4/10
Rätt sköna toner faktiskt. Men inget som sticker ut direkt.

Karaktärer/ Skådespeleri  8.5/10
Riktigt coola och härliga karaktärer. Ta bara The Dude liksom, vilken lirare.

Humor  7.7/10
Peter Stormare som galen tysk, en naken kvinna som målar tavlor medans hon flyger genom luften och John Goodman´s karaktär som går rampage när man minst anar det.

Dialoger
7.8/10
Blir riktigt intressanta dialoger när the Dude försöker prata sig ur alla dom kniviga situationer som han kommer att hamna i.

Kreativitet/originalitet 8.0/10
Något utöver det vanliga som serveras helt klart.

Totalt  7.8/10
Filmen börjar lika konstigt som den slutar. The Dude är en person som inte bryr sig så mycket om något alls. Hur världen snurrar, eller vad det är som snurrar kring honom. Men hans matta är helig och lika så för hans bowlings vanor. Vill man få sig ett par välbehövliga skratt så är det här filmen för dig.


/Robin
Gaming Ground Sverige

NBA JAM - Tillbaks i matchen igen


Någon som satsar på en riktigt tung dunk.

Någon som minns dom gamla NBA Jam spelen? jag minns främst NBA Jam från 1993 till Snes. Man hade riktigt kul med spelet, och det fanns ju som bekant inte så där värst jätte många bra basket spel från den eran heller. Senare kom ju NBA Live förstås, men den serien har verkligen hoppat ner och upp som en jojo i kvalité.

Nu vill ialla fall EA återuppliva NBA Jam igen, och denna gången för Wii. Verkar kunna bli riktigt, riktigt coolt. Många moves, finter och passnings möjligheter. Vem vet, kanske kan det bli årets sport/basket titel?, för NBA Jam är tänkt att komma ut i år någon gång.

Produkt text:
"Featuring gameplay that is true to the original, NBA JAM will have players spinning with ankle breaking moves to the basket and on the way to high-flying, backboard-smashing dunks. In addition to the classic experience, EA SPORTS NBA JAM will also introduce new game modes, characters and gameplay depth."/Robin
Gaming Ground Sverige

Shadow of the Colossus - Ett stort spel med ett mäktigt soundtrackDet vart ingen direkt uppföljare till ICO, men istället fick vi en andlig uppföljare i form utav Shadow of the Colossus. SFTC vart riktigt stort och mäktigt och folk trodde inte sina ögon när dom spelade det. För det släpptes ju trots allt för PS2 maskinen (år 2006). Maskinhårdvaran pressades till max för att måla upp allt det vackra som syns på tvskärmen.

Men det är inte bara grafiken och spelkänslan som var/är enorm. Dess soundtrack hör till något utav det bästa som någonsin producerats i modern tid. All musik har kompositören Kow Otani stått för, så all respekt till han./Robin
Gaming Ground Sverige

The Celebrity Apprentice - Your fired!


Många kändisar som är med i programmet, but not for long. Om Trump får bestämma, och det gör han.

Det är alltid lika roligt att se Trump in action, och det är ännu roligare att se när han ger kändisar sparken. Mycket glitter och glamour i The Celebrity Apprentice och dolkarna bara flyger kors och tvärs. Backstabbing och giftiga tungor är en del av vardagen för deltagarna i TCA.

Är det sevärt då? hell yeah./Robin
Gaming Ground Sverige

Kvälls musik - Ashanti


Lika vacker som hon har talang.  

Folk tenderar att kolla snett på mig när jag ena stunden lyssnar på Slayer för att i andra byta över till MJ och efter det till Rage och över till Ashanti. Jag är den sortens person som uppskattar all sorts musik bara den låter bra. Sedan struntar jag ganska mycket i vilken genre det rör sig om. Dock föredrar jag mest Rock, Metal och Hårdrock.

Men just i detta nuet så är det Ashanti som gäller. Och vilken kvinna och artist hon är sen. Två tummar upp, with no doubt!/Robin
Gaming Ground Sverige
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy