n1wzAdy

Game On 2.0 - Tekniska museet bjuder in Game Oncomment_here

tekniska museet
Tekniska museet blir mer och mer Gamer vänligt. Det gillas!

Det här är nog veckans trevligaste och coolaste nyhet imo. För den internationella Gamer mässan "Game On 2.0" kommer nämligen till Tekniska museet! Och över 100st olika spel kommer att visas upp på plats (Samtliga kommer dessutom att vara spelbara).

Game On 2.0 kommer att vara öppen för allmänheten mellan den 25 Oktober tills den 27 April nästa år. Så har man vägarna förbi i Stockholm under den perioden, då vet man också vilket event som man ska besöka ;)

Pressmeddelande: 
"I oktober kommer den internationella vandringsutställningen Game On 2.0 till Tekniska museet. Spela dig igenom 100-tals favoriter genom dataspelens historia, från 1960-tal till nutid.

Game On 2.0 är succéutställningen som lockat miljontals besökare på museer och science center i hela världen. Med över 100 spel att prova, originalskisser, sällsynta samlarprylar och bakgrundsberättelser är det världens största dataspelsutställning. Nu står det klart att nästa stopp på turnén blir Tekniska museet i Stockholm, med start lagom till höstlovet i slutet av oktober.

Den är ett himmelrike för alla som älskar spel – ingen annanstans i världen finns en så stor samling av spel att prova på som i utställningen Game On 2.0, skapad av the Barbican i London. Här finns en enorm spelhall med över 100 spel att prova från 1960-tal till nutid, och till det gallerier med originalskisser, spelmusik och bakgrundsberättelser.

Att ta Game On 2.0 till Stockholm är en del av Tekniska museets nyligen påbörjade projekt kring insamling och dokumentation av dataspelshistorien. Genom att visa Game On 2.0 hoppas museet hitta viktiga kontakter bland spelare och i branschen, som kan hjälpa oss att hitta berättelser och föremål till samlingarna. Tidigare i år visades dataspelskonst i utställningen Hjärta spel, och i framtiden väntar fler utställningar och programaktiviteter på temat.

Den första versionen av Game On startade sin världsturné 2002, och passerade en miljon besökare efter att ha visats på museer och science center i bland annat London, Melbourne, Chicago och Aten. Sedan sommaren 2010 turnerar den uppdaterade versionen Game On 2.0, som blev en självklar succé på alla kontinenter.

I Game On 2.0 finns tidiga arkadspel som Donkey Kong, Pacman och Space Invaders, nyblivna klassiker som The Sims, Halo, och World of Warcraft, toppsäljarna Tetris, Lemmings och Mario Kart och de största favoriterna inom kategorierna fighting, racing, action, äventyr, pussel, simulatorer och multiplayerspel. För de minsta finns ett rum med bland annat Byggare Bob och Pokémon, men också barnvänliga retrospel på Atarikonsoler.

Dessutom finns en unik samling konsoler, handkontroller, arkadspel och andra sällsynta samlarprylar, skisser av Marios skapare Shigeru Miyamoto, ett galleri med ljud och musik och konceptbilder bakom klassiker som Tomb Raider och Jak and Daxter – Game On 2.0 bjuder dessutom på en helt unik tur bakom spelvärldens kulisser.

Förutom detta väcker Game On 2.0 nyfikenhet på att lära sig mer om spelutveckling, ljuddesign, karaktärernas bakgrund, spelkultur och hur spelen marknadsförts genom tiderna. Besöket väcker diskussionen kring könsroller, våld och hur spelandet påverkar det verkliga livet. Är Lara Croft en stereotyp eller en girl power-hjälte? Blir man våldsam av actionspel eller är det inte värre än ett parti schack? Är spelen destruktiva och fördummande eller ett sätt att utveckla sociala, språkliga och logiska förmågor? Game On 2.0 engagerar besökaren i IT-historien på ett kul sätt som väcker både nostalgi, nyfikenhet och engagemang hos nästan vem som helst.


Korta fakta om Game On 2.0

Visas på Tekniska museet, Museivägen 7, Stockholm från 25 oktober 2013 till 27 april 2014

Antalet spel som besökaren får prova är över 100 stycken. Vill man spela varje spel i fem minuter räcker inte ens museets kvällsöppna onsdagar till. Förutom spelen visas en enorm samling av sällsynta samlarspel från 1960-talet till nutid. Räkna med några timmar även här, och du har att göra i över ett dygn!

Åldersgräns till utställningen finns inte, men vissa enskilda spel har tre- sju-, tolv- och sextonårsgräns.

Ytan för Game On 2.0 på Tekniska museet är 600 kvadratmeter som planerats mycket effektivt – tidigare installationer har tagit upp till dubbelt så stor plats!

Äldsta spelet i utställningen är Egghead pinball – ett flipperspel (1961). Spelet Tennis (1972) på konsolen Magnavox är det äldsta TV-spelet besökaren kan provspela.

Mest lättspelat är förmodligen Pong, en form av tennis där spelaren bara styr två rörelser – upp och ned.

Mest svårspelat är Steel Battalion, med två styrspakar, växelspak, pedaler och över 40 knappar. Att ens få igång spelet är en utmaning!

Mest träning för tummarna ger arkadspelet Galaga, som kräver ett snabbt tryckande på skjutknappen under nästan hela spelandet."


robin
/Robin E
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy