n1wzAdy

Another World 15th Anniversary - Ett måste!comment_here


The good old day´s. Fast med bättre grafik, ljud osv.

Another World
var ett action/äventyrs spel som släpptes 1991 (gjort utav Eric Chahi) till diverse olika format. Jag plockade upp den till Snes. Var jag plus en kompis som lånade spelet utav en bekant. Vi hade läst om spelet i Super Power och tyckte att Another World var värt att pröva.

Det påminde om inget annat vi kört (Flashback var det enda liknande spelet som jag kört på den tiden). Det var pussel, action, äventyr och spänning. Allt i ett. Vem minns inte scenen där man ska gunga buren som man sitter fast i fram och tillbaks tills den ramlar ner (med dig + en nyfunnen vän) rätt ner i huvet på en vakt?.


Den grafiska stilen i Another World har älskats utav miljoner människor i över 20års tid nu. Fast i 15th anniversary så är grafiken nu ännu bättre!

Samma sak med dom ingame videosekvenserna som rullar vid givna tillfällen. Det var väldigt hightech back then. Nu får man chansen att uppleva spelet igen. Fast under bättre förhållanden. Det finns en uppdaterad version som släpptes 2007 (Another World 15th Anniversary) som bland annat innehåller högre upplösning, teknisk handbok, en nästan 18min lång intervju med designern Eric Chai och Jean-Francois Freitas om utvecklingen av Another World.

För små slantar så får man ta del utav ett stycke mästerverk (mellan 100-200kr). Som blivit förbättrat till dagens standard. Don´t miss out!

Gillar ni dessutom Another World så kan det vara värt att checka in "Heart of the alien" som mer eller mindre är en inofficiell uppföljare till Another World. Den släpptes dock enbart till Sega CD. Den fick dock rätt blandade reaktioner i spelmedia, men är man nyfiken utav sig så kan man ge den en chans ialla fall.

 



/Robin E
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy