n1wzAdy

F.E.A.R 2 - Skolan som gud glömde bort


Den bästa F.E.A.R titeln i serien så här långt.

Jag har snart spelat igenom hela Fear 2 och min åsikt så här långt är att del II är helt klart överlägsen originalet på samtliga punkter. Skräcken är mer genomarbetad och rå, bandesignen är bättre (men långt ifrån perfekt), action momenten har bättre struktur och balans.

Kort sagt, det mesta är bättre i Fear 2. Men en del (så här långt) är bättre än något annat som jag spelat inom FPS genren. Ganska långt fram i spelet så kommer man till en skolbyggnad (jag tänker inte spoila något) och när man väl gör entré i kunskapens hus så blir man varse om att här väntar döden på alla som vågar sätta sin fot på skolans område.


Tro det eller ej. Men det här var tidigare ett mötesrum för lärare...

Endast första AVP spelet kunde skrämma mig mer än vad skoldelen utav Fear 2 gjort. Känslan som jag fick när jag passerade förbi blodiga skolkorridorer och brinnande lik var rätt så spontan, det var en ren rädlsa för det okända. Och när ett ondskefullt mörker dessutom omringar än och saker börjar hända, då håller man extra hårt i sitt vapen och skyddar sin källa till ljus (vill säga äns ficklampa).


Det är en grymt obehaglig känsla och stämning som vilar över hela skolan. Men jag älskar var enda bit utav det.

För en stund så trodde jag typ att jag spelade Silent Hill FPS och det var helt jävla underbart. Jag förstår inte varför de inte gjorde hela spelet som skoldelen? (alltså stämningen, skräcken osv) det hade lugnt kunnat göra Fear 2 till ett utav världens bästa FPS titlar någonsin.

Jag hoppas verkligen att man får se mer utav den här typen av skräck och action i Fear 3. Då är det ett givet köp för min del.


Yepp, spikgeväret är tillbaks i Fear 2.

/Robin
Gaming Ground Sverige

Woodstock 1999 - Bästa sommaren i mitt liv


Många bra artister spelade live vid Woodstock 1999.

När Woodstock 1999 sändes live via ZTV så var det sista året och terminen för mig på högstadiet. Efter sommarlovet så väntade gymnasiet för min del. Så det gällde att passa på att leva livet medans man kunde. Samma sommar så hade jag lyckats att både bli packad som tusan, sett Iron Maiden live i globen, hamnat i slagsmål och köpt min första djurgårds matchtröja.

Fast nästan bäst av allt var nog Woodstock 1999. Jag var visserligen inte där personligen, men jag såg hela allt ihop via ZTV på tv. Det var på sätt och vis pricken över I:t på en redan så perfekt sommar. Det var sjukt många bra artister som spelade live vid Woodstock 1999.

Bland annat Korn, Limpbizkit, Megadeth och Metallica. Jag kommer även ihåg att det var en grymt varm sommar 1999 och att jag plus några till öppnat vart enda fönster i lägenheten, samt att vi typ endast hade shorts på oss. Stämningen var väldigt intensiv och laddad trots att man inte var där på plats i Woodstock (vi hade kopplat in våran gigantiska stereoanläggning), och givetvis så var inte päronen mina hemma (de var borta över helgen och hade no clue att jag bjudit hem folk, hoppas att de inte dödar mig i efterhand om de läser det här xD).

Så allt det där tillsammans utgjorde min bästa sommar ever. Jag hoppas att jag får uppleva något liknande igen inom en snar framtid, för man kände sig verkligen odödlig och tidslös. Man ville helt enkelt att det roliga aldrig skulle ta slut.

Har ni (våra läsare) några sådana minnen som ni har lust att dela med er utav?



/Robin
Gaming Ground Sverige

Whitesnake nytt album - Forevermore


Ett väldigt bra WS och rock album.

Jag noterade precis att Whitesnake släppt ett nytt album vid namn "Forevermore", eller ja, det släpptes i slutet utav mars. Jag kan väl inte påstå att dom gjort någon vidare bra pr för skivan, för jag har då inte sett någon reklam för den alls.

I vilket fall som helst, jag har lyssnat igenom ett par låtar nu så här på kvällskvisten. Och det känns väldigt bekant (på ett positivt sätt) och Whitesnake.Så jag tror nog inte att fansen kommer att bli besvikna ialla fall.

För Forevermore tycks vara väldigt troget Whitesnakes signatur sound. Med det sagt/skrivet så tackar jag för mig idag och önskar er en god natt och en trevlig helg!



/Robin
Gaming Ground Sverige

SVT börjar täcka E-sportens historia


E-Sport är här för att stanna, end of story.

Jag tänkte bara uppmärksamma våra läsare på att SVT nu sänder ett avsnitt varje fredag kl 15:00 om E-sport (Rematch). Det känns helt på sin plats med tanke på att vi har Dreamhack i Sverige (flera gånger om året dessutom), samt att Sverige som spelnation bara växer och växer för var år som går.

Jag kommer ihåg när man hörde om Quake 1-2 turneringar på mitten utav 90talet (då var inte e-sporten så jätte känd och stor än), freaking awsome! tyckte man då. Men det är nog utan tvekan Starcraft, CS, UT och Quake 3 som gjort E-sporten stor och känd i stort sett hela världen.

Personligen så gillar jag mest SC och UT. Gällande SVTs E-sport program så är den helt klart sevärd, så check It out! och ha en bra helg people!



/Robin
Gaming Ground Sverige

Xperia play - Värd sin vikt i guld eller?


Det har varit mycket hype kring den så kallade Playstation mobilen.

Jag såg precis en reklamsnutt för Sony Ericssons Xperia Play mobil och jag vart lite så där nyfiken på att kolla upp den lite närmare. Xperia Play har gått under namnet "Playstation mobilen" enda sedan dess existens vart känd. Som ni säkerligen förstår och listat ut så är Xperia en spelmobil, dock så krävs det ju att det finns grymma spel för formatet för att det ska vara värt att punga ut pengar för mobilen (speciellt med tanke på att priset ligger på mellan 4000-6000kr).

Jag har ärligt talat inte sett så där värst jätte många spel för Xperia. Bara något enstaka racing spel, men, merparten utav recensionerna har varit positiva. Tydligen så ska kontrollerna, ergonomin och spelupplevelsen vara bra.

Men det är en helt annan femma om det motiverar än att hosta upp 2-3st PS3 maskiner i pris. Själv kan jag inte kommentera det hela förens jag fått testa på Xperia Play själv. Men skulle ni kunna tänka er att köpa en Xperia Play själva?

Xperia play specs:

General  2G Network: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network: HSDPA 900 / 2100
HSDPA 850 / 1900 / 2100 / 800
Announced: 2011, February
Status: Available. Released 2011, March
Size: Dimensions  119 x 62 x 16 mm
Weight: 175 g
Display Type: LED-backlit LCD, capacitive touchscreen, 16M colors
Size: 480 x 854 pixels, 4.0 inches
- Touch sensitive gaming controls
- PSP like gaming buttons
- Accelerometer sensor for UI auto-rotate
- Proximity sensor for auto turn-off
- Multi-touch input method
- Timescape UI
Sound  Alert types: Vibration, MP3 ringtones
Loudspeaker: Yes, with stereo speakers
3.5mm jack: Yes
Memory Phonebook: Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records: Practically unlimited
Internal: 400 MB, 512 MB RAM
Card slot: microSD, up to 32GB, 8GB included
Data GPRS: Yes
EDGE: Yes
3G: HSDPA, HSUPA
WLAN: Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot
Bluetooth: Yes, v2.1 with A2DP
Infrared port: No
USB: Yes, microUSB v2.0
Camera Primary: 5 MP, 2592х1944 pixels, autofocus, LED flash, check quality
Features: Geo-tagging, image stabilization
Video: Yes, WVGA
Secondary: Yes
Features OS: Android OS, v2.3 (Gingerbread)
CPU: 1GHz Scorpion processor, Adreno 205 GPU, Qualcomm MSM8255 Snapdragon
Messaging: SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser: WAP 2.0/xHTML, HTML
Radio:   No
Games: Yes + downloadable, motion & gesture gaming
Colors: Black, White
GPS: Yes, with A-GPS support
Java: Yes, via Java MIDP emulator
- Dedicated game store
- SNS integration
- Active noise cancellation with dedicated mic
- Digital compass
- MP4/H.263/H.264/WMV player
- MP3/eAAC+/WMA/WAV player
- Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk
- Track ID
- Organizer
- Document viewer/editor
- Flash Lite support
- Voice memo/dial/commands
- Predictive text input
Battery: Standard battery, Li-Ion 1500 mAh
Stand-by: Up to 425 h (2G) / Up to 413 h (3G)
Talk time: Up to 8 h 25 min (2G) / Up to 6 h 25 min (3G)
Music play: Up to 31 h



/Robin
Gaming Ground Sverige

Maskotar behöver äta dom med


Yum yum, nom nom nom.

Jag såg nog helt stört igår när jag kollade på en gammal NFL match på datorn. I pausvilan så kom det ut en massa cheerleaders (så långt är allt i sin ordning), men efter en stund så gjorde ett monster entré på planen (en tvättbjörnsliknande sak).

Jag tänkte typ "jaha, vad ska hända nu då?", en cheerleader börjar typ bråka med den förväxta maskoten och efter en stund så körde monstret på en pacman. Alltså, han åt upp henne med hull och hår O_O.


Vem kan egentligen klandra maskotarna. Vem kan motstå sådan här godbitar liksom.

Jag har seriöst talat aldrig sett något liknande inom NÅGON sport förut. Det här var något helt nytt för mig, coolt som tusan var det i vilket fall som helst. Sedan när jag kollade upp det närmare så förstod jag att samma sak görs inom andra sporter också, t.ex basket och hockey.

Man kan ju dock fråga sig hur det hela går till? jag gissar väl på att det är en inbyggd mekaniskarm i maskoten (eller något liknande). För det lär väl knappast vara så simpelt som att det är flera personer i den som rycker lyfter in tjejen?

Det här är sann sportmagi mina damer och herrar, underhållning till max!



/Robin
Gaming Ground Sverige

Blurst Snack pack - 4spel under 90kr


Vem har inte alltid drömt om att köra på
dinosaurier
med sin jungeljeep?

Veckans tips är utan tvekan Blurst studios Blurst Snack Pack. Man får hela 4st spel för under hundralappen (Crane Wars, Time Donkey, Raptor Safari och Blush). Jag tror spelen kan uppskattas utav dom mindre spelarna likväl som de äldre gamer rävarna.

Själv tycker jag att off-road velociraptor safari såg rätt coolt ut. Typ som en barnvänligare version utav Carmageddon, fast med dinosaurier istället.



/Robin
Gaming Ground Sverige

Call of the Dead - George A. Romero goes COD


Vad kan vara bättre än att vara strandsatt i Sibirien ihop med en hel arme utav dom levandedöda?

Det är inte varje dag man höra att zombie mästaren och urfadern George A. Romero (som även ska gästa själv i COTD som karaktär) skriver manus för ett COD Black OPS DLC precis. Samt att skådespelare som Robert Englund, Danny Trejo, Michelle Gellar och Michael Rooker medverkar i ett och samma spel (alla är spelbara karaktärer i Call of the dead och målet är givetvis att överleva till varje pris).

Coolt är bara förnamnet! efternamnet lyder Call of the dead, som är DLC expansionens namn. Call of the dead har release den 3 maj och är Xbox 360 exklusivt (vad jag förstår det som), priset kommer att ligga på 90-95kr.

Så Call of the dead är ett ganska så givet köp om man har Black OPS och en 360 till hands. Köp säger jag!



/Robin
Gaming Ground Sverige

Rätt Frukost är viktigt om man vill gå ner i vikt


Mina dagar består utav frukt, grönsaker, filmjölk och gröt nu mera.

Enda sedan man var liten så har man fått lära sig att frukosten är dagens allra viktigaste måltid. Det stämmer väldigt bra det kan jag säga, en bra frukost är nämligen inte bara = en bra start på dagen, det kan även vara en effektiv fettförbrännare.

Jag äter nu mera antingen filmjölk eller gröt till frukost varje dag och lite senare på dagen en skål fruktsallad (som består utav äpple, banan, gojibär och apelsin). De som följt min träning vet att jag nu mera väger 88kg, men jag siktar att komma ner till 85kg (jag ska dock väga 80kg. Men jag tar en sak i taget).

Det är även sant att man får den mest effektiva träningen direkt på morgonen. Så kan man så ska man helst ut och gå, jogga osv direkt efter (eller före) frukosten. Själv kan jag erkänna att jag bara kör en basic träningsrutin varje morgon (jag orkar inte gå upp tidigt och jogga t.ex).


Mike Tyson var ett riktigt pro vad det gällde att gå upp tidigt och jogga varje dag.

Den består utav 100st armhävningar, 100st stjärnhopp, 10st pullups och 10st stomach killers (jag använder mig utav en irongym för det. Det är när man hänger i luften och har benen rätt ut som i ett "L" och så lyfter man sig upp och ner), samt så ska jag börja hoppa hopprep varje dag.

Så jag har kommit igång bra med träningen och mina matvanor har jag lagt om helt och hållet. Jag är nu inne på vecka 5 och jag har precis börjat jogga igen, så här långt har jag bara joggat två gånger. Första gången vart tiden 31minuter och andra gången 29minuter, så jag fortsätter att kämpa vidare!

Är ni lika intresserade som jag utav att få en bra start på dagen och att komma i form så kan jag rekommendera er att läsa den här artikeln, då den innehåller en hel del bra råd och tips. Då återstår det bara att önska er att lycka till med träningen och eran diet!



/Robin
Gaming Ground Sverige

Para-chan - T som i T för Talang


Princess Peach var den första tv-spels tjejen som jag kom i kontakt med. Kort där efter så var det Samus.

Det finns verkligen dom som är grymt duktiga på att skissa och måla. Men så finns det de som både duktiga och kreativa också. Den amerikanska tjejen Para-Chan är en sådan person, och hon gör ingen direkt hemlighet utav att hon gillar tv-spel också.

hon blandar sitt tv-spelsintresse med sitt konstintresse. Frukten utav den kombon kan ni beskåda både i det här inlägget och via Para-Chans egen hemsida. Min personliga favorit är nog bilden här nedanför med Princess Peach, gulligt värre liksom :3


Det är mycket babyboom just nu. Så det är en rätt passande bild faktiskt.


Kan det vara Wow kanske?

/Robin
Gaming Ground Sverige

Warlocks - Vart tog spelet vägen egentligen?


Det gör väl vi alla, eller hur?

Jag lär knappast vara ensam om att undra vart mushystudios strategi spel Warlocks tagit vägen. Jag menar, de var med på Swedish Game awards förra året (checka deras profil här!) . Nu är deras sida nedtagen och deras youtube konto har varit inaktivt i över ett år (det här bådar inte gott alls).

Så man kan väl bara befara det värsta tänkbara, troligen så är helt projektet nedlagt. Den senaste versionen som ska ha gått att ladda ner var v0.3.1 via dears eget forum. Men länken är nu mera död sedan länge. Jag tyckte att Warlocks såg ut att kunna bli en lovande titel. Men nu tycks det aldrig få chansen att nå ut till en större publik tyvärr...

"Derived from another popular Warcraft III: The Frozen Throne Map; Warlock Brawl. A stand-alone version called Warlocks is currently in-development by a group of Swedish independent game developers. This stand-alone version will expand on the limits imposed by the Warcraft III engine and allow for a greater gaming experience.

With an unknown final release date, very little is currently know about the continual development but stay tuned for more! It looks like an extremely promising game, adding variance to the MOBA gaming genre."




/Robin
Gaming Ground Sverige

Swedish Gameawards - Stockholm 3 juni


När ska spel börja ses som kultur i Sverige? det börjar bli lite pinsamt nu tycker jag.
Och sänk momsen på spel ffs...

Jag noterade att årets Swedish Gameawards går avstapeln i Stockholm den 3juni. Så jag överväger att infinna mig på plats. Det känns rätt smart med tanke på att likasinnade, spelutvecklare och branchfolk kommer att vara där, och jag överväger som sagt var att börja med spelutveckling.

Jag ångrar bittert att man inte gick högskola och universitet inom programmering efter gymnasiet, men tanken är att köra på en "gör om, gör rätt". För det är det här som jag vill hålla på med och jobba med. Jag har spelat tv-dataspel enda sedan 5års ålder och jag har seriöst talat börjat tro mer och mer på ödet.

Jag har fått fler pekningar om att börja med spelutveckling och jag har till och med drömt om det. Men jag inser själv att det kommer att bli ett hårt jobb att äns komma in på den utbildningen som jag vill, samt att verkligen slutföra utbildningen och få examen osv.

Jag har dock bestämt mig för vad jag vill göra. Det känns som allt annat som jag gjort fram tills nu nästan varit slöseri med tid, den enda fördelen är väl egentligen erfarenheterna och lärdomen som man dragit utav sina misstag.

Skulle det bli någon verklighet utav det här så vill jag göra ett skräckspel utan tvekan. Wish me good luck!



/Robin
Gaming Ground Sverige

Våran blogg är värd 40miljoner kronor


Där ser man. Not bad, not bad at all.

Jag fick en rätt intressant print från en kompis nu direkt efter träningen. Det gällde värdet, våran ranking i världen, samt hur många besök/sidvisningar som vi har per dag via alexia. Jag tappade hakan i golvet kan jag säga. Och det är inte så konstigt heller med tanke på att bizinformation.com värderat våran blogg till 39.53 miljoner svenska kronor.

Sedan så har vi nästan 160,000 besök om dagen och över 300,000 sidvisningar per dygn, och vi är rankad som nr 3139 i världen (nr 20 i Sverige). Givetvis så rör det sig om en fet jäkla bugg i deras system (eller något liknande), för den där infon stämmer ju inte (tyvärr, men en dag så hoppas jag att man kan komma så långt).

Jag tyckte bara att det var för roligt för att inte nämna och ta upp. Men något som där emot är sant och högst verkligt är ett högst ambitiöst och välarbetat musikprojekt vid namn "Doom remix project"(Lee Barber, Aaron Wu och Navid Azeez).

Som man ser och hör på projekt namnet så är det en omarbetning/nytolkning på dom gamla och klassiska låtarna från Doom (vars musik är gjord utav Robert Prince), albumet vart döpt till "The dark side of phobos" och ni kan ladda ner det helt gratis här!

I min mening så är det ett väldigt välgjort fan album, well done indeed. Så ladda ner deras arbete asap!



/Robin
Gaming Ground Sverige

Epic Games nästa unreal motor


Ett väldigt passande namn med tanke på hur overkligt bra grafiken är.

Ni har säkerligen redan sett Epics Unreal Engine 3 tech demo vid namn Samaritan (det som är tänkt att bli nästa generation utav grafikmotor) som visades upp under GDC för inte så länge sedan (28feb till 4mars). Själv kollade jag precis på trailern, jag är mållös ärligt talat.

Det som jag fick se framför mig fick dagens spel att framstå som rent nonsens (rent grafiskt sätt). Det ska dock nämnas att det inte finns några grafikkort som kan rendera grafiken som målades upp i trailern i dagsläget. Där emot så tror Epic att det är fullt möjligt för datorer att måla upp den grafikfesten som man fick se i Unreal 3 tech demot under årets GDC mässa om ungefär 2år (2014 alltså).

Jag gissar väl dock på att UE3 kommer att vara aktuellt för konsolmarknaden först när PS4 och 720 haft release. För jag tvivlar starkt på att PS3, 360 och Wii2 kommer att kunna använda sig utav UE3 fullt ut. Nu har jag visserligen predikat ett X antal gånger tidigare att het grafik inte är allt, men jag kan inte krypa under stolen min och säga att jag inte är djupt imponerad utav Epics UE3.


Jag undrar om Epic kommer släppa ett nytt Unreal och UT spel baserat på UE3 motorn? det skulle inte förvåna mig ialla fall, och inte mig emot då jag älskar bägge serierna.

Skulle jag påstå något annat så bör jag söka mentalhjälp. Trailer fick mig i övrigt att drömma mig bort till en framtid där Blade Runner 2 släppts som film och att ett spel ska göras baserat på filmen och grafikmotorn är givetvis UE3.

Det känns även som om UE3 motorn kan bli frälsningen för PCn som spelformat. PC spelarna har ju som bekant fått ta emot en hel del abuse dom senaste åren, då utvecklarna övergivit format pga pirater/piratkopiering.

Vi får väl hoppas att UE3 leder till en återuppståndelse för PCn som spelformat. För det behövs verkligen då den oftast fått stå vid sidan av och kolla på när konsolmarknaden fått spel som vi PC spelare aldrig någonsin kommer att få se skymten utav. Eller så får vi dåliga konventeringar och sena releaser.

Nej, PCn som spelplattform är här för att stanna! så det så.



/Robin
Gaming Ground Sverige

Ace Ventura - I djurenstjänst och i samhällets otjänst


Jim Carrey har skapat en mängd odödliga filmcitat i sin karriär och jag använde mig utav dom väldigt flitigt under mellanstadiet. Bild lånad ifrån moretosee.com.

Ibland så kan man hitta riktigt udda fynd i sin egen bokhylla uppenbarligen. Jag hade helt och hållet glömt bort att Ace Ventura äns fanns som dataspel en gång i tiden (7th Level, 1996). Det var ett humor/äventyr/klicka & peka spel, kanske inte det bästa som gjorts i genren, men jag tror nog att de mindre kan uppskatta spelet än idag.


Den bästa seger dansen ever!

Vad det gäller Ace Ventura filmerna så är det bara de två första filmerna som är epic, resten är rent jäkla skräp (samma sak gäller för den tecknade serien). Första Ace Ventura är utan tvekan bäst, det är rätt sjukt hur manuset såg ut ifrån början INNAN Jim Carrey tog sig an rollen som Ace.

Filmen var ifrån början tänkt att bli en allvarlig detektiv/thriller film (typ något X-files liknande). Men Carrey hade andra planer, han hade dessutom en lång krav/förfrågan lista på saker som han ville ha med i filmen. Bland annat så ville han att Cannibal Corpse skulle medverka i filmen, vilket de också gjorde (Carrey är typ världens största Metal fan).

Och seriöst talet så har jag nog aldrig sett någon ha en sådan pass unik headbanging stil som Carrey har xD så ja, Ace och Jim Carrey äger hårt!





/Robin
Gaming Ground Sverige

Duck Bounce - Studsande ankor till Ipad/iphone


Inte för att jag förespråkar djurmisshandel (för sådant avskyr jag) men det här är rätt så kul faktiskt.

Francis Baptistes simpla men ack så roliga gratis spel Duck Bounce fick mig att tänka på ett Darkwing Duck avsnitt där han blir anklagad för att vara vampyr och för att bevisa sin oskuld så måste han hoppa från ett träd rätt ner i marken. Studsar han inte när han slår emot marken så är han INTE en vampyr xD


Duck Bounce, om Darkwing själv får välja. Bild gjord utav ReDirkulous.

Vad det beträffar Duck Bounce så är det ett rätt okej spel. Det lär underhålla en del och ta effektivt död på eventuell dötid som man har till övers, dessutom så är ju spelet helt och hållet gratis!

Produkttext:
"It's exactly what you'd think it is: A duck is falling from the sky (from the center of the top of the screen). Draw a line in the bottom half of the screen to bounce the duck toward the target. Watch for falling leaves to indicate which way the wind is blowing. See how far you can get with 10 lives."

/Robin
Gaming Ground Sverige

En riktigt groovy! Earthworm Jim tröja


Man kommer lugnt att vara den coolaste snubben i stan med den här tröjan.

Med tanke på att Earthworm Jim HD funnits ute bra tag nu och att jag är ett stort Earthworm Jim fan, så vart jag riktigt glad när jag fann en grymt cool t-shirt med våran groovy anti-hjälte på! för 20dollar + frakt så kan tröjan ovan bli din via hottopic.

Finns väl inte så där värst mycket att tveka över om ni frågar mig.



/Robin
Gaming Ground Sverige

Rise of the Planet of the Apes - Apornas återkomst


Aggressiva apor och världens undergång. Trevligt värre.

Jag såg en trailer för den nya apornas planet filmen "Rise of the planet of the apes" och det såg rätt lovande ut. Jag gillar original filmerna (60talet) bäst så här långt, den näst nyaste filmen från 2001 (Tim Burton) var/är sevärd ialla fall.

Denna gången så kommer dock filmen att vara lite annorlunda i och med att alla aporna i filmen kommer att vara datorgjorda (inga masker/dräkter osv) och det är Rupert Wyatt (The Escapist) istället för Tim Burton som står som regisör.

Vad handlingen beträffar så äger allt rum innan dom tidigare filmerna (som jag förstår det), alltså är ROTPOTA en prequel. Det finns även en del intressanta namn med i nya Planet of the apes. Där bland Brian Cox och James Franco.

Men vi får se hur bra filmen verkligen är när allt kommer till kritan. Rise of the planet of the apes har release den 5 augusti i år, så vi behöver inte vänta så där värst jätte länge för att få veta hur det ligger till med den saken.



/Robin
Gaming Ground Sverige

Women Empowered - Självförsvar för kvinnor


Jiu-Jitsu är riktigt jäkla bra vid just självförsvar.

Jag twittrade lite med WWE divan Eve Torres för något dygn sedan om det här med självförsvar för kvinnor (eller snare så var det hon som twittrade om det och jag gav min åsikt på det). Eve tyckte gracie academys DVD samling var/är att rekommendera.

Gracie academy lärar ut Brasiljansk Jiu-Jitsu och det har visats sig att just den kampsports formen är rent utav perfekt för kvinnor att kunna utöva och försvara sig mot förgripare/våldtäcksmän.


Smart, snygg, tuff och framgångsrik. Eve är epic!

Jag är helt och hållet för det här med självförsvars kurser för kvinnor/tjejer. För de ska inte behöva gå runt och vara rädda eller hålla sig inom hus pga räddsla att bli våldtagna/rånade osv. Dessutom så är risken väldigt stor att kvinnor som blir våldtagna börjar hata ALLA män tackvare någon sjuk person med dålig kvinnosyn.

Jag vet inte om det finns många självförsvars kurser i Sverige för kvinnor, men det känns som om det skulle behövas med tanke på hur många våldtäkter/våldtäkts försök vi har per år (Sverige står tydligen som nr 1 på den listan i Europa vad jag förstår det som?).

Sedan så är ju även kampsport i övrigt en väldigt bra träningsform också. Så jag anser att man bara har att vinna på att börja med kampsport.

Några fler där ute som håller med mig kanske?



/Robin
Gaming Ground Sverige

PixelJunk Shooter Soundtrack


Uber coolt soundtrack och spelen är skönt nice dom med.

Tänkte bara informera er om att Pixeljunk Shooters Soundtrack nu finns ute att köpa för en billig slant (70-75kr för att vara exakt). Man får då alltså både PJS1+2 soundtracket till ett väldigt attraktivt paketpris via itunes. Så jag tycker helt klart att ni ska köpa både spelen + dess musik!

Ni kommer inte att ångra er =)



/Robin
Gaming Ground Sverige

Ekoplex - Grym musik från Kanada


Samtliga utav Ekoplex album är bra grejer.

Precis hemkommen ifrån ett intensivt gympass. Efter att snackat lite med min personliga PT (min bror) så har jag fått lite mer bra tips och råd hur jag ska gå ner i vikt och bli vältränad. Jag väger för tillfället 88kg, men då jag är 178cm lång så ska jag alltså ligga på runt 80kg.

Dock så väger ju muskler givetvis, så man ska ju inte stirra sig blind på personvågen. Men i mitt fall så har jag säkert 6-8kg fläsk som ska bort. Men nu kommer jag att börja jogga 3gånger i veckan ut över min vanliga träning, så jag borde ganska snart kunna se ett synligt resultat.

Men från det ena till det andra. Jag hörde talas om den kanadensiska artisten Ekoplex (Ray Vincent) idag via en electro intresserad internet vän. Det räckte med att jag lyssnade på låten "Forest Shaman" så var jag fast i en trans, Ray är grymt jäkla duktig på det han gör.

Och seriöst talat så borde han kanske överväga en karriär inom spelbranchen (om han inte redan jobbar där?), för mycket utav hans musik skulle kunna passa in i ett spel. Ni får lyssna och avgöra själva helt enkelt :)







/Robin
Gaming Ground Sverige

Veckans babe - Angie Conejo


En utav världens vackraste kvinnor i min mening.

Ibland så tror jag knappt mina ögon när jag ser hur vackra kvinnor det finns på våran jord. Man tror typ att man drömmer. Och av en ren slump när jag sökte efter nya Axe produkter (jag älskar deras varor) så fann jag den helt sinnes sjukt snygga Costa Rica tjejen Angie Conejo.

Utan att överdriva så är hon nog den snyggaste kvinnan jag någonsin sett i mitt liv. Sedan så påminner hon lite om en tjej som jag en gång kände, samma trevliga leende/ansikte och vackra hår.

Jag vart helt klart ännu mer sugen att åka till Costa Rica nu
haha =) (jag säger inte att utseende är allt, men på den punkten så levererar Costa Rica mer än väl, befolkningen är dessutom väldigt trevliga att ha att göra med) vad jag förstår det som så har de dessutom både golfbanor, arkadhallar och allt möjligt gott och smått att ta del utav. Så det är definitivt ett resemål som jag vill vara med om och uppleva.

Det ska väl även nämnas att jag aldrig riktigt varit en kille som vill ha en super slim barbie super modell heller. Jag gillar kvinnor med kurvor och något att ta på. Så super tunna modell tjejer går bort för min del. Men som tur är så har ju alla olika smak och alla ser olika ut, för hur tråkig vore inte världen om alla tyckte/tänkte och såg likadana ut?



/Robin
Gaming Ground Sverige

Relationer och tv-spel gone wild


Varför spela ensam när man kan göra det ihop med någon man älskar?

Jag läst en rätt intressant artikel i Level bara för någon vecka sedan. En tjej (kommer tyvärr inte ihåg hennes namn just nu) skrev om det här med tjejer och tv-dataspel, att det ALLTID är en kille som presenterar en tjej för spel.

Hon menade på att tjejer inte gärna pratar med varandra om spel eller introducerar varandra för spel. Då tjejer + spel = uncool i dagens samhälle uppenbarligen. Det är i sig väldigt synd tycker jag, fast inte lycka tragiskt och synd som att utvecklare/spelmedia har en "speciell" tjej speles avdelning (hans/hennes).

Får jag en dotter (när hon har åldern inne) så ska hon få spel allt annat än bara jäkla krystade Sims titlar. C&C, Doom, Monkey Island, Chrono Trigger, System Shock, ja, jag har ett mission framför mig den dagen jag får barn så att säga haha.

Vad det gäller tv-dataspel i en relation så kan det förhöja både sexlivet (finns studier och bevis på det) och göra relationen ännu mer hälsosam. Fast jag kan då inte påstå att shimmys video om ämnet är vare sig hälsosamt eller bra pr för att tjejer och killar ska spela ihop xD



/Robin
Gaming Ground Sverige

Slayer - Har ALDRIG sålt ut sig


Slayer har trashat loss ända sedan 1981 fram tills idag!

Så var påsken nästan över, eller ja, för dom som inte har sådan lyx att de har påsklov då. Men för oss andra så får man kravla tillbaks till sin arbetsplats *djup suck*. Förhoppningsvis så har ni haft en skön ledighet ialla fall, själv har jag passat på att ladda om batterierna och tagit tag i saker som jag inte haft tid med tidigare (tidningar, böcker och tv-data spelande).

Jag har även lyssnat på en hel del Slayer, ett band som är lika troget sitt sound, sig själva som sina fans. Slayer har knappt ändrat sin image eller sitt sound alls sedan bandet formades på tidigt 80tal. Det är väldigt, väldigt få band som står fast vid sitt sound och inte säljer ut sig, än mindre som äns lyckas överleva 30år i musikbranchen som Slayer lyckats med.

Under dom 30åren så har Slayer dessutom hunnit med att släppa hela 11st studioalbum. Slayer trummisen Dave Lombardo hör även till en utav mina favorit trummisar inom trash metal scenen (han är ett monster på trummor!).

Nu kanske ni undrar vilket Slayer album som är min favorit? jag skulle säga Reign in Blood eller God Hates Us All. För bägge albumen innehåller flertalet odödliga metal klassiker.

Har du/ni någon favorit Slayer skiva?




/Robin
Gaming Ground Sverige

Tränings vecka 4 - 88kg!


Det gick lite så där halv segt att ta bild med Iphonen, men det beror på att jag är ovan. Brukar fota med digitalkamerna vanligtvis. Men det är alltså 88kg som gäller och inget annat.

Så efter nästan ett 6månader långt uppebehåll (senaste gången var i slutet utav oktober förra året) så satte jag på mig joggningsskorna och begav mig ut för att börja jogga igen. Det var en litte pirrig och nervig känslan som jag hade i magen, det låter kanske löjligt för en del.

Men för mig så var det upp till bevis nu på sätt och vis. Det var verkligen as jäkla varmt ute, jag skulle troligen ha väntat tills kvällen istället, jag är dock lite så där att jag inte gillar att skjuta på saker. För då är risken stor att man ursäktar bort det med att man inte har tid och ork, så blir det inte av alls istället.

Nej, på med skorna som sagt, faith no more pumpade på för fullt i lurarna. Jag var taggad till max och efter lite stretching och vatten så drog jag igång. Streckan som jag joggar är ungefär 4.8km lång (då ska det dock nämnas att jag ror en halv km INNAN jag börjar jogga) och min bästa tid har legat på 26minuter.


Slutmålet, typ.

Nu är jag inte något elitidrottare eller någon athlete och dessutom så vägde jag innan vintern alltså bara 85kg och min kondis var mycket bättre än vad den var/är nu. Men jag fick inte en så dålig tid idag faktiskt, jag gick i mål på 30minuter.

Så jag anser att det var godkänt ialla fall, inte för att ursäkta bort något. Men solen och värmen gjorde verkligen sitt, nästa gång så tänker jag dränka mitt huvud i vatten och köra på en tunn joggningsmössa (gjort av fiber, ser typ ut som en sådan där mössa som simmarna använder sig utav).

Jag är dock helt och hållet övertygad om att jag kan nå 85kg innan mitten utav maj, OM jag tränar och äter som jag nu gjort i 4veckors tid. En positiv sak som jag märkte av idag när jag joggade är att jag inte har lika ont i ryggen längre, samt så har jag en bättre hållning (jag har hållt på att rehabilitera mig efter en bilolycka i flera månaders tid nu).

Personligen så tycker jag att det är lika mycket en psykisk/mental grej som en fysisk sådan. Jag tror nästan att för dom flesta så är det psyket som säger ifrån "Nej, du kommer inte orka det här! ge upp!" osv. Men när jag joggar så tänker jag inte alls, mitt huvud och sinne är helt tomt. Jag räknar bara 1,2,1,2 om och om igen, tills att jag joggat färdigt.

Ni får önska mig lycka till i fortsättningen ialla fall, det kommer jag att behöva!

/Robin
Gaming Ground Sverige

Ghostbusters på C64 á la 80-talet


Ghostbusters ftw!

Jag börjar tvivla allt mer på att vi någonsin kommer att få se ett Ghostbusters III. Jag kom att tänka på det när jag såg en gammal tv-intervju med spelutvecklaren David Crane (då Activision) om hans Ghostbusters spel för C64an.

Jag kommer faktiskt ihåg just det Ghostbusters spelet som han demade live via tv. Spelet konventerades till alla möjliga format (Nes bland annat). Spelet var väl typ okej men inte mer, jag minns att kontrollerna var rätt så B. Jag la även märke till hur Crane påpekade att ljudeffekterna och musiken var av väldigt hög kvalité, jag kunde inte låta bli att fnissa.

Men på den tiden så var det givetvis jäkligt bra kvalité i jämnförelse med andra format, spel osv. Jag fick en skön retro flashback ialla fall =)



/Robin
Gaming Ground Sverige

Cybernetika - DnB och Psytrance när den är som bäst


Jag tänker köpa ALLA Cybernetika album. För det är grymt bra musik som man får för pengarna!

God morgon alla glada, jag hoppas att ni inte ätit för mycket godis så att ni blivit sjuka eller att ni druckit för mycket (lagom är bäst som sagt var). Själv är jag lite så där små seg, då jag tog för mycket att dricka igår. Man känner sig typ som en zombie och allt går i slowmo.

Turligt nog så fann jag den tyska Psytrance/Dnb musikern Lars Goossens (Cybernetika). Seriöst talat, han äger det mesta inom den genren (ihop med State of mind). Hans musik är något utav det bästa som jag hört i år, utan tvekan. Checka in hans facebook sida vet ja!



/Robin
Gaming Ground Sverige

Fallout 3 - Ett våldsamt sammandrag


Ute i ödemarken så gäller det att vara både tungtbeväpnad och att ha rätt skydd.

Det är rätt så kul att se vad kreativa människor kan hitta på bara genom att filma sina ingame sektioner för att sedan klippa ihop allt till en kick ass häftig film (plus lite epic musik på det). Denna gången så rör det sig om ett Fallout fan (kilplixism) som gjort en grymt cool Fallout 3 video.

kilplixism la ner månader på att samla ihop allt videomaterial och sedan hur många timmar som helst för att klippa ihop allt till en imponerande Fallout 3 hyllnings film. Har ni dock svårt för blod och slafs så bör ni INTE kolla på hans filmskapelse.

Själv så njöt jag av hans våldsamma skapelse.



/Robin
Gaming Ground Sverige

Konst i spel - Myten om att spel inte är konst är död


Fear 2 är långt ifrån det första spelet som haft konst med i själva spelet. Sedan finns det ju spel som är konst i sig.


Jag kom att tänka på en sak när jag spelade Fear 2 idag. Nämligen det ständigt återkommande ämnet hur vida spel är konst eller inte. Anledningen till att det ämnet dök upp i mitt huvud berodde nämligen på att jag fann flera tavlor i Fear 2 som var/är just konst.

Så det ger ju en helt annan vinkel på hela frågeställningen. Har man liksom med konst i ett spel och gör som jag gjort (tagit en bild), då måste väl ändå min bild ifrån spelet räknas som konst? (om bilden är snyggt tagen). Det var bara en tanke som slog mig.

Eller som i t.ex minecraft, där man kan skapa nästan precis vad som helst. Det finns fler människor som gjort konst i själva Minecraft, med dom verktygen som finns till äns förfogande.

Men vad anser ni om det här? är och kan spel vara konst eller ej?




/Robin
Gaming Ground Sverige

Leo & Satan - Djävulskt roligt


Satan har en vis förmåga att ställa till det för Leo.

Jag kollade precis på mitt allra första avsnitt utav Chris O'Neill och Sean Kielys tecknade serie "Leo & Satan". Och jag vart minst sagt charmad utav dess bisarra och vrickade humor. Man får följa den lilla pojken Leo (som typ är värsta fegisen) och satan själv, på diverse olika upptåg och tokigheter.

Jag tror att en del utav er kan gilla det här ialla fall. Give It a try!



/Robin
Gaming Ground Sverige

Buckethead - Rockar vidare


Jag kommer inte ihåg NÄR Buckethead slutade att använda sig utav en KFC bucket. Men nu mera så står det inte KFC på hans bucket.

Jag hoppas att ni avnjuter påskledigheten och tar det lugnt och skönt, för det gör jag kan jag säga. Jag har jobbat extremt mycket under flera månaders tid, så jag är rätt så trött om jag säger så. Därför är jag väldigt glad över att solen och värmen hittat till Sverige (efter mycket och men).

Det är redan över 16+ ute, så jag passar på att vara ute så mycket som jag bara kan. Jag längtar tills att jag har en ny laptop så att man kan sitta ute i solen och jobba, istället för att sitta inne i ett jäkla kontorsbås.

Jag har även hunnit med att spela en del Fear 2, som i min mening inte påminner särskilt mycket om originalet. Det känns mer som Rainbow Six/Swat och Ghost Recon, men en liten touch utav Fear. Det största minuset med Fear 2 så här långt är dess urtråkiga och upprepande bandesign.

Det är mil efter mil med grå, trånga kontorslandskap, och miljöerna är rent ut sagt sterila och helt döda. Nä, nu ska jag ut i solen och läsa lite tänkte jag. Jag lämnar över era öron till mr Buckethead så får ni ha det så bra tills vidare.

Ha en skön påsk!



/Robin
Gaming Ground Sverige

Cthulhu Saves the World Remake Enhanced edition


Enligt många det bästa RPG spelet till/för 360 för tillfället.

Indie scenen växer så det knakar på 360n och en riktigt uppskattad titel till just 360 är Zeboyds rpg titel Cthulhu Saves the World. Dessvärre så har jag ingen 360, så man har typ suckat en hel del över att man inte kunnat få spela CSTW.

Men igår så hörde jag via en internet vän att Zeboyd jobbar på en förbättrad version till PC, vars namn är komiskt jätte långt "Cthulhu Saves the World: The Super Hyper Enhanced Championship Edition Alpha Diamond DX Plus Alpha FES HD – Premium Enhanced Game of the Year Collector's Edition" (en peak till Capcom och alla deras jäkla Street Fighter spel kanske?).

Den förbättrade utgåvan innehåller bland annat  3 nya spelbara karaktärer, ny musik (soundtracket är kick ass! btw) och ett nytt spelläge. Pris och release datum är dock än så länge okänt till dags datum. Men hålla ögon och öron öppna för mer info inom kort!



/Robin
Gaming Ground Sverige

The road - Den mörkasidan utav jordlivet


Viggo Mortensen levererar som vanligt.

Fråga mig inte varför, men jag har inte hört talas om vare sig boken (Cormac McCarthy) eller filmen the Road. Vilket är rätt så konstigt med tanke på att den snittade på runt 7.4/10 hos imdb. I synnerlighet då Viggo Mortensen (Sagan om ringen mfl) har huvudrollen i The Road (jag tycker han är en väldigt bra skådespelare).

Viggo spelar en far som gör allt för att skydda sin son ifrån ondska och faror, och farligheter finns det gott om i the road. För handlingen äger nämligen rum i en värld där precis allt gått åt helvete (en postapokalyptisk värld).

Jag har precis sett trailern och jag skulle nog säga att det skulle vara en underdrift om jag påstod något annat än att filmen inte är mörk, deprimerande och ondskefull. Fast jag vart ändå lite nyfiken på den, så jag köper den nog framöver.

Kanske har någon utav er redan sett den? i sådant fall vad tyckte ni? kanon eller kalkon?



/Robin
Gaming Ground Sverige

Magikern Ning Asia - Magi är sexigt


Den sexigaste magikern i världen enligt Magicseen.

Magi är något som fascinerat mig ända sedan jag var riktigt liten. Jag kommer inte ihåg när det började, men jag minns att äventyrs spelet Simon the Sorcerer (sedan så följde ju Sagan om ringen, Harry Potter mfl) fick mig att bli ännu mer nyfiken kring det här med magi. Givetvis så var det ju bara på låstas och ett spel, men det finns ju dom på riktigt som är grymt duktiga.

Ta t.ex Ning Asia, en proffs magiker från Singapore som både charmar och trollbinder sin publik. Jag har sett många magiker i mina dar, men Ning håller en väldigt, väldigt hög klass på allt det som hon gör. Och hon ser grymt snygg ut medans hon gör det ska nämnas.

Så gillar ni magi och vackra kvinnor så kan ni nog uppskatta Asia =)



/Robin
Gaming Ground Sverige

Celldweller - Som orgasm för dina öron


Bilden är gjord utav Jimmy-webs.

Via en System Shock 1 remix så fann jag det Detroit baserade electronic bandet Celldweller (Rock/trance/electro). Precis som Nin (Trent) så har Celldweller nästan alltid bara bestått utav en fast bandmedlem, i det här fallet så är det Scott Albert (aka Klayton).

Klayton har varit frontfigur för band som Argyle Park, Angeldust och Circle of dust, så han är en rätt mediterad musiker sedan långt tillbaka. Celldweller känner nog folk till mer än dom kan tro, då de gjort musik för både filmer, tv-spel och tv-serier (Dead Rising 2 bland annat).

Själv hade jag aldrig lyssnat eller hört talats om Celldweller (känns lite små komiskt med tanke på att dom släppt hela 6st album från 2003 till 2011) tidigare, men jag är glad för att jag upptäckte dom till slut. För dom är verkligen riktigt jäkla bra!



/Robin
Gaming Ground Sverige

Saints Row 2 - Roligt att göra en egen karaktär


GTAs ständiga ärkerival och nemesis.

Jag är väl en utav dom få som inte riktigt hoppat på Saints Row 2 tåget (vet inte vad det beror på. Men jag tror det har att göra med att ett nytt GTA spel alltid funnits till hands när ett nytt Saints Row spel kommit ut), men efter att jag sett en video från Saints Row 2 på karaktärs skapare läget.

Så har jag så smått börjat ändra min inställning till Saints Row. Tror jag aldrig sett/hört någon skratta så hårt och ha så roligt bara genom att göra en karaktär i ett spel.

Checka bara in slutresultatet utav youtube användaren Dopefish skaparglädje xD helt jäkla insane!



/Robin
Gaming Ground Sverige

F.E.A.R 2 - Bättre än originalet imo


Alma...satan vad jag hatar henne. Hon dyker upp i tid och otid och skrämmer slag på än.

Nu när man har ledigt så har man äntligen fått chansen och möjligheten att ta igen allt spelande som jag tidigare inte hunnit med riktigt. Jag installerade Fear 2 på min dator (installationen slog btw Half-Life 2s super långa installation).

Jag sitter inte precis på någon super dator, så jag hade inga jätte stora förväntningar på att Fear 2 skulle rulla på smärtfritt äns med dom lägsta inställningarna. Men till min stora förvåning så kunde jag välja medium på allt utan att spelat sackade ihop totalt.


Räkna med mycket explosioner, bränder och action i Fear 2.

När väl den evighets långa installation var avslutad och klar, så kickade jag igång del 2 utav Fear. Det var rätt länge sedan som jag klarade ut ettan och ärligt talat så minns jag inte så där värst jätte mycket utav handlingen.

Jag tog inte så där värst stor notis kring handlingen i Fear 2 heller, Fear är liksom inte precis en titel som man spelar för dess handling. Det är en röjar/slakt/body count titel, handlingen finns mest där för att den ska finnas där (och den är inte så djup och avancerad heller direkt).


Äns team och en utav dom första scenerna som du kommer att se och uppleva i Fear 2.


När jag väl kom igång och fick ta över kontrollerna så kändes Fear 2 verkligen inte som första Fear. Det mest kändes annorlunda och nytt (förutom alla jäkla trånga korridorer och kontorskomplex). Grafiken har fått ett facelift, och det är ett ghost recon grafiskt interface som jag mötes utav.

Man ser liksom hela sin omgivning igenom några super hightech militär glasögon.


Vad hade ni trott? originalet var våldsamt och blodigt. Del II är inget undantag.

Jag har nu spelat Fear 2 i ungefär 2 timmar och mitt helhetsintryck så här långt är att Fear 2 är bättre än originalet. Men det är för tidigt att ge ett final utlåtande. Men so far, so good som sagt. Jag gillar effekterna fett mycket, mycket pang pang, krutstänk, explosioner och lik som far kors och tvärs.

Fast den där Alma...vilken jäkla dryg snorunge hon är. Hon kan tok glömma att jag tänker ge henne något påskägg imorn ialla fall xD

Och på tal om påsk, glad påsk på er allesammans! och stort tack för att ni läser våran blogg.



/Robin
Gaming Ground Sverige

Sommarjobb för dom teknikintresserade


Komikern Felix Herngren känner nog dom flesta igen. Men klarar ni testerna?

Jag vet hur kämpigt det är för ungdomarna idag att få sommarjobb (det gäller att vara ute i god tid!), så därför tror jag att det här inlägget kan glädja en del ialla fall. Jag vart kontaktad utav Helena Wahlberg, vars uppdrag är att sprida info kring olika nyheter osv åt Teknikföretagen.

Så jag vart ombed att skriva om de "Störigaste sommarjobben". Det ligger nämligen till som så att  det finns 12st lediga teknikplatser för dom som är teknikintresserade. Dock, så måste man klara av utmaningarna via störigaste sommarjobben hemsidan först innan man får chans på ett sommarjobb hos något teknik företag.

Vill man få chansen att t.ex jobba med gripen på Saab och utveckla/ta fram rymdprodukter på RUAG Space, då tycker jag att du ska ta till vara på den här möjligheten!

Man får inte så många chanser i livet att göra något stort, så tveka inte och lycka till!


/Robin
Gaming Ground Sverige

God of war 4 - Slakten fortsätter


Kratos kommer att få släppa lös sin inre ilska igen i del 4a.

God of war serien är en utav mina favoriter spelserier. Det är action från början till slut och allt är väldigt välgjort och regisserat . Jag vet inte om ni köpte God of war collection för PS3, men det gjorde jag ialla fall. Jag hade visserligen både del 1+2 sedan tidigare till PS2an.

Men samlings utgåvan innehåller ju en hel del extra godis för GOW fansen (bättre grafik bland annat). Och som ni säkert redan hört så ryktas det om att God of war 4 ska ha release i september år 2012 (om man nu väljer att tro på playstation magasinet PSM3 vill säga).

Själv tycker jag att det är rätt så kul att någon äns kan uttala sig om en release för ett spel som det knappt finns någon info alls om, och utvecklarna (SCEI) har inte sagt ett knyst (så vitt jag vet). Och vi snackar alltså om saker som "kanske" kan hända om 1.5år framåt i tiden.

Så ni förstår kanske varför jag är lite skeptisk till ryktet. Men vi får se hur det blir med den saken. Just nu är den stora snackisen på nätet om dom kommande konsolerna. Det verkar som om Nintendos Wii 2 kommer att vara först ut på marknaden, medans Sony och Microsoft överväger att ha release 2014 någon gång.

Så ja, det kommer att bli sjukt intressanta tider för dom som är gamers inom en snar framtid!



/Robin
Gaming Ground Sverige

Charlie Sheen - "Im on a drug called Charlie Sheen"


"Winning, just winning, winnnnnn"

Det finns  stunder då man funderar över människors handlingar och tankegångar. Ingen har väl kunnat ungå att höra om media cirkusen kring Charlie Sheen. Killen var en stjärna på 80 och 90talet med filmer som Platoon, Wall Street, Young Guns, Hot Shots och Major League.

Jag känner inte till Sheens hela livshistoria och jag känner inte honom personligen (även om jag frågade om han ville adoptera mig via twitter P: ) men som jag förstått det så har han haft problem med både sprit och droger i bra många år nu.

Sheen är 45år men ser ut som 60+, man behöver inte vara något större geni för att förstå att drogerna och spriten gjort sitt. Och precis som Mel Gibson (som också har stora sprit problem) så verkar Sheen ha blivit helt jäkla galen.

Han har gjort helt galna uttalanden över både radio och över flera tvnätverk. För att inte tala om alla rubriker han skapat världen över. Värst måste nog alla kvinnomisshandels fall vara, Sheen är typ en stamkund hos olika domstolar i Usa nu mera.

Jag har alltid funderat över hur det kommer sig att någon som har precis allt och har alla möjligheter i världen att göra något vettigt, vänder sig till droger & sprit och fuckar upp både sitt liv + karriär totalt?

Enligt honom själv så hade han tråkigt, därför tog/tar han droger. Dom flesta känner nog igen Sheen från Two and a half men (en serie som gjorde honom omöjligt ännu mer snuskigt rik, typ 2miljoner dollar per avsnitt rikare).

Frågan är om sagan om Sheen äns kan få ett bra slut? det hela känns nästan som en typisk grekisk mytologi tragedi. Men allt kring Sheen är en sjuk sorts humor ialla fall, för han lever verkligen i sin helt egna lilla värld.

En värld som bara han förstår, en värld där alla tar en drog vid namn Charlie Sheen.



/Robin
Gaming Ground Sverige

Druidz.se - Tar E-sporten på blodigt allvar


Bild lånad från ctrlaltelite.se

Det var ett tag snack om att E-sporten var både död och begraven. Men sådant är inte fallet, ta bara svenska siten druidz.se t.ex. De startade redan 1994 och deras fokus har alltid legat på data-tvspel, och nu mera så täcker den även e-sportens expansion, turneringar m.m.

Jag hörde talas om Druidz via en äldre Dreamhack film på nätet idag, så det är därför som jag väljer att skriva och tipsa er om dom. CS kanske inte är lika het längre, men det är där emot Starcraft 2. Personligen så tror jag att e-sporten kommer att växa mer och mer framöver.

Det har blivit lite utav en folksport världen över så att säga.





/Robin
Gaming Ground Sverige

Achilles defense - Spetsa monster till Iphone/Ipad


förr i tiden så övad man spjutkasning bäst genom att penetrerar monster med det ena spjutet efter det andra.

Jag satt och kollade in Ptt-solutions action titel Achilles defense precis för Iphone/Ipod thouch och Ipad. Jag har mer eller mindre alltid gillat grekisk och romersk historia och mythologi. Finns hur mycket häftiga historier som helst att läsa om för den som är intresserad.

Denna gången så rör det sig dock om den grekiska hjälten Achilles. Man kommer som spelare att få styra honom och försvara sitt kungarike ifrån monster våg efter monster våg. Ett ytterst simpelt med beroendeframkallande och underhållande spel.

Prislappen ligger på endast 14kr också via itunes. Så gillar man trailern så kan det ju vara värt att införskaffa Achilles defense.

Produkttext:
"Achilles’ Defense is an action physics-based game for iPhone, iPod touch, and iPad. The game is about a famous Greek Hero in The Trojan War - the greatest warrior of Homer's Iliad, the son of the nymph Thetis and Peleus.

After Titanomachy, a war between the Titans, Hades was tricked by Zeus leaving to rule the underworld, a land of darkness and misery that everyone hated. Since then, Zeus bathed in people’s love. Day by day, however, Hades’ desire for revenge against Zeus grew stronger in his misty and gloomy abode of the dead, where all mortals went.

And thus a clash of the Olympians began when Hades released his army of the dead underworld to destroy Zeus’ temples.  Zeus' temples were where man's prayers fed Zeus' immortality and power. Many people died while trying to protect the temples, and they were almost were destroyed. With no power to fight against Hades, Zeus looked for someone who could stop him. Then he appeared - a man holding a spear, standing before a temple. He was waiting for Hades’ army. He was Achilles."


Features:
- Physics-based game.
- Twenty challenge states.
- Eight mythological monsters: succubus, goblin, cyclops, harpy, manticore, minotaur, satyr, snakeman.
- One end-boss: god of the hell Hades.
- Three bonus awards: first-blood, protector, flag master.
- Get bonus XP and points at the end of each level by achieving the bonus awards.
- Purchase upgrades and abilities with the XP.
- Ancient Greek painted designs.



/Robin
Gaming Ground Sverige

Gojibär - Don´t belive the hype, eller?


Good stuff eller bara bs?

Ska man jobba och träna så hårt som jag gör då gäller det att sköta om den egna hälsan och äta rätt saker också. Och efter att hört om de mytdomsbundna och beryktade gojibären ett antal X gånger. Så var jag bara tvungen att kolla upp saken närmare.

För så som gojibären beskrivits så kan man tro att det inte finns NÅGOT som bären inte kan bota. Nu ska man givetvis ta det där med en stor näve salt. Men, det som jag där emot vet är att folk tappat vikt, fått mer energi och fått bättre koncentrationsförmåga.

Så jag tänkte agera försökskanin för att ta reda på sanningen om gojibären (så att det inte bara handlar om någon slags placeboeffekt).


Hon vart vacker, vältränad och sexig ENBART genom att äta gojibär, och givetvis så driver jag bara med er.

En fotnot dock, kineserna har användt sig utav gojibären sedan urminnes tider för att få en bättre hälsa (de till och med hyllar bären varje år i Kina). Så någon sanningen borde det logiskt sätt ligga i det. Men vi får se, jag beställde ialla fall 1kg för ett dygn sedan.

Jag kommer att äta en näve gojibär om dagen till frukost. Med start nu på tisdag (för jag tror inte att jag hinner få hem allt innan de röda dagarna drar igång). Jag vill dock klargöra redan nu att jag inte går runt och tror att gojibären kan åstadkomma något slags guda mirakel med mig.

Typ att jag får evig ungdom, odödlighet, Hulkens styrka eller att jag blir uthållig som en porrstjärna i sängen. Nej, jag blir glad för om de bara ger mig extra energi i vardagen, bättre hälsa, samt att jag kanske går ner snabbare i vikt.

I sådant fall är jag mer än nöjd, och då kommer jag helt klart att fortsätta att köpa gojibären. Kanske har ni (våra läsare) redan testat på gojibären? vad är eran åsikt kring det hela i sådant fall? funkar det?



/Robin
Gaming Ground Sverige

Elektronisk musik får mitt hjärta att klicka


NIN, det bästa som hänt världen sedan Elvis, Beatles och beethoven. Bild gjord utav Little_ham.

Det finns två band som för min del står över dom flesta andra banden i världen. Pop Will Eat Itself och Nine Inch Nails. Både Trent och Clint Mansell (Clint är högst aktuell med musiken till Mass Effect 3) är musikaliska genin och grymt intressanta personer.

Det som Trent och Clint har gemensamt (förutom att dom är polare sedan långt tillbaks) är att bägge gör musik inom den elektroniska musik genren, samt att dom skriver väldigt kreativa låtar. Personligen så skulle jag vilja se Trent och Clint jobba ihop på ett album (sido-projekt). Det vore rena drömmen för mig, då jag är ett stort fan utav både Nin och PWEI.

Ungefär som när Chemical Brothers spelade ihop med Fatboy Slim, eller som när PWEI samarbetade med Prodigy. Jag älskar den här typen utav musik, därför är det inte heller någon större suprise att jag har var enda Wipeout låt som någonsin släppts/gjorts heller (har även hela spel serien i original).

Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara VARFÖR jag gillar elektronisk musik. Men jag känner mig frigjord och harmonisk när jag lyssnar på den typen utav musik. Just den schangern tycks också vara vara väldigt fantasifull och kreativ.


Bandet som fick mig att investera pengar i en riktigt bra stereo på 90talet.

Det känns på något sätt som om artisterna inte tänker på begränsningar och att de exprimenterar för fullt. Daft Punk är ett annat band som lyckats riktigt bra på den fronten. Sedan tror jag väl att det hela hänger ihop lite med att jag gillar Cyberpunk, teknologi, IT, datorer osv.

Det är musik för mig på något sätt, typisk Robin musik så att säga. Chiptune är en annan genre som jag börjat snöa in på mer och mer. Finns grymt mycket sådant godis där ute på webben att finna för den som är intresserade.

Jag skrev t.ex för ett par månader sedan om en snubbe som gjorde all sin musik via de gamla gameboy enheterna. Han kopplade ihop dom med varandra, mixtra och hade sig. Slutresultatet vart slående och epic.

Det finns dom som menar på att man växer ifrån somliga musik genrer med åren. Men sådant verkar inte fallet vara med mig. Jag tror det hänger mycket ihop med det faktumet att somlig musik går aldrig ur tiden. Låtarna/soundet och allt kommer alltid att vara aktuellt, inne och ha sin trogna fanbase.

Så nu när jag lättat på mitt musik hjärta för er så avrundar jag också sedmer kvällen med lite musik från NIN, PWEI och Prodigy. Enjoy och god natt!



/Robin
Gaming Ground Sverige

Den mörka sidan utav Sesame Street


Allt är inte skratt, lekar och kamratskap på Sesame street. Det vilar en mörk hemlighet över gatan.

Jag vet inte vem det var som var först ut med att driva/skämta om Sesame Street. Men jag är rätt övertygad om att Dave Chappelle var en utav dom första komikerna som började driva om den välkända barnprograms serien ialla fall.

Fast serien är å andra sidan rätt tacksam att driva om. Jag menar, man behöver ju inte direkt anstränga sig särskilt mycket för att komma på skämt och sketcher precis. Personligen så tycker jag att kakmonstret är den skönaste karaktärern i hela serien xD

Men jag låter er avgöra själva hur vida ni finner det roligt eller ej, själv så tycker jag att det är freaking hilarious.



/Robin
Gaming Ground Sverige

LG P990 Optimus 2X - Världens snabbaste mobil


Det är helt sinnessjukt att Optimus 2X har 2st 1GHz processorer.

Det är nästan lite att man ångrar att man inte hörde talas om LGS P990 Optimus 2X INNAN jag skaffade en HTC HD Desire eller min Iphone 4. Inte nog med att Optimus är ett grymt namn (jag tänkte direkt på Optimus Prime från Transformers) den är grymt jäkla snabb också.

Och tackar tusan det, med tanke på att den har en Dualcore CPU på 1Ghz. Jag visste inte om prisbilden på Optimus 2X, så jag gissade på att priset skulle ligga på mellan 7-10,000kr. Men fel, inte äns i närheten. Priset ligger på 4000-5000kr.

Ett välidigt attraktivt pris med tanke på vad man får för pengarna. Det som jag inte riktigt förstår dock är hur Optimus 2X (som i övrigt använder sig utav Android 2.2 Froyo och inom kort Android 2.3 Gingerbread) .kan vara så mycket billigare än IP4an t.ex? antingen så tar Appel ett sjukt högt överpris eller så har LG listat ut hur dom kan masstillverka telefonen till ett bra pris (billigare komponenter som ändå levererar).

Satan att jag inte har en Optimus 2X själv, så att man kan testa skillnaderna mellan dom två mobilerna som jag har just nu. Man vill ju gärna veta vilken telefon som är bäst. Fast som vanligt så är det en rad med olika saker som väger in i helhetsbilden och upplevelsen, prisbilden, användningsområde ect ect.

Men skulle du vara intresserad utav att köpa en Optimus 2X mobil idag om du kunde?

LG P990 Optimus 2X specs:

General 2G Network: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network: HSDPA 900 / 2100
Announced: 2010, December
Status Available: Released 2011, February
Size  Dimensions: 123.9 x 63.2 x 10.9 mm
Weight: 139 g
Display Type: TFT capacitive touchscreen, 16M colors
Size: 480 x 800 pixels, 4.0 inches
- Gorilla Glass display
- Accelerometer sensor for UI auto-rotate
- Proximity sensor for auto turn-off
- Gyro sensor
- Touch-sensitive controls
Sound  Alert types: Vibration, MP3 ringtones
Loudspeaker: Yes
3.5mm jack: Yes, check quality
Memory  Phonebook: Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records: Practically unlimited
Internal: 8 GB storage, 512 MB RAM
Card slot  microSD: up to 32GB, buy memory
Data  GPRS Yes
EDGE Yes
3G: HSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLAN: Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot
Bluetooth:     Yes, v2.1 with A2DP
Infrared port:  No
USB: Yes, microUSB v2.0
Camera  Primary: 8 MP, 3264x2448 pixels, autofocus, LED flash, check quality
Features: Geo-tagging, face and smile detection, touch focus, image stabilization
Video: Yes, 1080p@24fps, 720p@30fps, check quality
Secondary: Yes, 1.3 MP
Features: OS   Android OS, v2.2 (Froyo), upgradable to v2.3
CPU: Dual-core 1GHz ARM Cortex-A9 proccessor, ULP GeForce GPU, Tegra 2 chipset
Messaging: SMS (threaded view), MMS, Email, Push Email, IM
Browser: HTML
Radio: Stereo FM radio with RDS
Games: Yes + downloadable
Colors: Black
GPS: Yes, with A-GPS support
Java: Yes, via Java MIDP emulator
- Social networking integration
- HDMI port
- Google Search, Maps, Gmail
- Digital compass
- YouTube, Google Talk
- DivX/Xvid/MP4/H.264/H.263/WMV player
- MP3/WAV/WMA/eAAC+ player
- Document editor
- Organizer
- Adobe Flash 10.1 support
- Voice memo/dial/commands
- Predictive text input
Battery: Standard battery, Li-Ion 1500 mAh
Stand-by: Up to 400 h
Talk time: Up to 7 h 50 min

/Robin
Gaming Ground Sverige

Zombie invasion i lego världen


Inte äns lego gubbarna går säkra ifrån zombies längre.

Jag vet inte om ni var lika tokiga i lego som jag var som barn. Man byggde allt ifrån rymdskepp, slott till stora robotar. Oftast så påverkades äns kreativa skapande efter vad som var mest inne just då. Först var det Star Wars, Tranformers sen Turtles och Mortal Kombat.

Och i nutid så är det ju zombies som är inne och popkultur. Jag hittade en rätt cool video som illustrerar hur det skulle tänka sig att kunna se ut om det vart en zombie lego apocalypse xD

Enjoy!



/Robin
Gaming Ground Sverige

The Dishwasher - Vampire Smile


Hack n slash har precis fått en ny innebörd.

Jag fick precis syn på Ska Studios blodig Hack n slash XBL titel "The Dishwasher" (som finns att köpa via XBL för 800 MSP sedan över en vecka tillbaks i tiden), som är en uppföljare till Dead Samurai. Och det märks också efter att man kollat på dess trailer.

Konceptet är det samma, fast det har tillkommit en massa nytt godis. Man spelar som samuraien Yuki som söker hämnd, en hämnd som endast går att tillfredsställa genom att hugga av lemmar och huvuden på löpande band, medans man sprutlackerar väggar, tak och din skärm med blod.

Så gillar ni hack n slash och äger en 360, så kan nog Vampire Smile var något för er!

Produkttext:

"The highly anticipated sequel to 2009’s “The Dishwasher: Dead Samurai”, “The Dishwasher: Vampire Smile” takes the series' stylistic fast action, deep gameplay and unique visual style and kicks it up a few blood soaked notches!"

Features:
- Vengeance is Yours! Seek retribution as you slash your way through 13 unique campaign levels as Yuki or The Dishwasher.
- Be The Ultimate Dishwasher. Climb the Xbox LIVE® leaderboards in 50 Arcade levels and the almost endless Dish Challenge.
- It’s More Fun With Friends. Two player local and Xbox LIVE® co-op support means that you and a friend can experience the carnage together.



/Robin
Gaming Ground Sverige

Sänkt pris på Wii är att vänta


Personligen så gillar jag den röda Wii maskinen bäst.

Wii har sålt som smör under en lång period. Men nu har försäljningen börjat avta. Därav att Nintendo nu droppar priset yttliggare. En vanlig Nintendo Wii kostar idag mellan 1600-2300kr och enligt Engadget så kommer Nintendo att sänka priset från 199dollar till 169dollar.

Det innebär alltså att priset kommer att ligga på runt 1000-1200kr (beroende på retail pris ut till kund). Med andra ord så kommer priset att närma sig Gamecube priset (precis innan den dog ut helt typ). Det är en väldigt logisk prissänkning när allt kommer om kring.

Både pga det faktumet att konsolen säljer allt sämre för var vecka som går, men även för att Nintendo sägs visa upp sin nästa maskin (Wii 2?) under årets E3 mässa. Så är man en sen accepterare utav den första Wii konsolen så kan man inom kort göra ett riktigt klipp!



/Robin
Gaming Ground Sverige

Tree Of Knowledge - Ett tribute album till PC-98


Snacka om en bra deal! endast 70kr liksom.

Innan jag drar iväg så tänkte jag tipsa våra läsare om Yogurtbox musik projekt "Tree Of Knowledge" (som har release den 1 maj), som är en tribute till PC-98 dator eran. För dom som inte är insatta i det hela så var PC-98 en japansk dator modell och musiken som gjordes till och för datorn var väldigt speciell.


En NEC pc-9801 från 1980 talet.

Det är det soundet och själen som Yogurtbox försökt att fånga och föra över till Tree of Knowledge albumet. Det är även värt att nämna att den svenska illustratören/manga tecknaren Diana Jakobsson (Troligen mest känd från sin tid inom Mangakai) gjort alla karaktärerna för Tree of Knowledge.

Mer utav Dianas konstverk och skisser finner ni här!



/Robin
Gaming Ground Sverige
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy