n1wzAdy

Windows Phone 7comment_here


Framtiden?

Är man en mobiltelefons fantast så lär man redan ha hört talats om det här. Men Microsoft (VD Steve Ballmer) släppte bomben under Mobile World Congress i Barcelona. Microsoft avtäckte vad som är tänkt att vara nästa generations OS för mobiltelefoner/mobila enheter. Lösningen heter Windows Phone 7.

Microsofts hela tanke med Win Phone 7 är att gå in i matchen mot Apple och Google. Har även surrats om att Asus och Microsoft börjat utveckla en helt egen mobil model. Mobil marknaden står på rätt skakiga ben just nu, räddningen kanske kommer ifrån Microsofts sida?

Med tanke på hur mycket nya mobiler som kommer ut på marknaden varje år så vill MS helt klart ta en tugga av den marknaden. Det som var mest intressant för min egen del var att man kan avnjuta både XBL spel, musik, sökmotorn Bing och video via Zune i äns nalle.


Windows Phone 7 organiserar innehållet från webben, applikationer, tjänster och sociala medier i sex stycken ”hubbar”.

1.Hub för kontakter och sociala nätverk. Kan skicka uppdateringar till Facebook och Windows Live.

2.Hub för bilder med integration av både bilder på webben och användarens dator.

3.Hub för spel med Xbox-live-spel.

4.Hub för musik och video.

5.Hub för marknadsplatser för applikationer och spel.

6.Hub för kontorsprogram som Office Mobile, Share Point, One Note och Outlook e-post.

Presentationen av Windows Phone 7 är väl värd att titta på, och den lockar genast till ett par reflektioner:

* Snabbt. De första mobilerna med Windows Phone 7 ska komma redan till julhandeln 2010.

* En kopia. Om man vill är det lätt att påstå att Windows Phone 7 bara är en i raden av ”Microsoft gör som Apple”. Börja med en musikspelare med en ny användarmiljö (Ipod/Zune), lägg till internet och telefonfunktion och en läcker pekskärm med multitouch (Iphone/Windows Phone 7).

* Extremt välgjort. Möjligen kan det Windows Phone 7 ses som en kopia av Iphone OS och Android, men den här gången har Microsoft verkligen gjort sin läxa grundligt. Hela användarmiljön är betydligt mer genomtänkt och inbjudande än i tidigare Windowsmobiler. Kanske har Microsoft till och med hunnit ta något steg längre än Iphone OS och Android, exempelvis genom att adresser i kalenderposter med mera, blir klickbara för kartvy genom ett slags automatisk bakgrundssökning.

* Risk för anonyma tillverkare. Ballmer pratade vid presentationen mycket om enhetlighet (”consistency”) – olika form och storlek på Windowsmobiler är i och för sig välkomna, men de ska upplevas som lika. Därför har Microsoft jobbat hårt på en avancerad användarmiljö, som påminner om det Sony Ericssons åstadkommit i sin första Androidmobil X10. Det betyder å andra sidan att mobiltillverkare får mindre möjlighet än med Android att skapa sin egen känsla i mobilen. Tillverkarna av Windowsmobiler riskerar då att bli lika anonyma som tillverkare av Windowsdatorer.

* Affärsmodellen. Med Windows Phone 7 behåller Microsoft sin modell med betalda licenser – ett visst belopp per mobil. Android och Symbian är gratis (Iphone OS licensieras inte alls).

* Frågetecken kring äldre program. Microsoft har ännu inte gjort klart om Windows Phone 7 är kompatibelt med äldre versioner av Windows Mobile/Phone, det vill säga om äldre program kan användas på de nya mobilerna, eller åtminstone lätt anpassas. Om inte måste Microsoft börja från noll med att locka fram program till de nya Windowsmobilerna. Till Iphone finns idag 140.000 program i Apples App Store.

* Flera program samtidigt. Windows Phone 7 har liksom sina föregångare, och liksom Android och Symbian multitasking. Det är Iphone OS fortfarande inte. I Iphone är multitasking fortfarande reserverat för Apples egna program. Övriga program kan bara köras ett åt gången, och de kan då varken samverka med andra eller köras i bakgrunden.

* Spel. Microsoft har integrerat sin onlinetjänst Xbox Live i Windows Phone 7. - Källa http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/mobiltele/article728109.ece


Hemsida
http://www.windowsphone7series.com/

Längre artikel

http://www.idg.se/2.1085/1.257476/windows-phone-oerhort-viktigt

Videos
http://www.youtube.com/watch?v=o-G188tmhFU

http://www.youtube.com/watch?v=7IOTrqlz4jo

/Robin
Gaming Ground Sverige

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy