n1wzAdy

Robins topp 10 spel genom tiderna. Plats 4comment_here

4. Fallout 2
Format: PC
Utvecklare: Interplay
Utgivningsår: 1998





“war…war never changes”


Ord som ekar I mitt huvud när spelet går igång, ord som läses upp av självaste MacGyver (Richard Dean Anderson) i spelets inledande intro. Man får se hur en värld blivit totaltförstörd av kärnvapenkrig. Året är 2241 circka 80år efter fallout 1. Man är en ättling till ”The Vault Dweller” Från Fallout 1.

Man lever sitt liv i en liten by kallad Arroyo bland infödningar. Lifes good enda tills folk i byn börjar dö pga förorenat vatten, stråling, mat brist m.m . Man får i uppgift att hitta en så kallad G.E.C.K (Garden of eden creation kit). I kort så är G.E.C.K lösningen på byns alla problem. Det är så spelet börjar mer eller mindre.

Fallout 2 spinner vidare i samma stil som Fallout 1, både på gott och ont. Fallout 2 är ett RPG/turordningsbaserat spel som man ser i isotropisk vy (upp ifrån). På fler än ett sätt så är Fallout 2 bättre än del 1. Spelet går inte på tid (i ettan så har man bara ett visst antal dagar på sig att hitta vattenchippen, dock så kan man köpa till sig mer tid har jag för mig) och man kan helt fritt vandra runt på kartan. Spelet är väldigt stort till yta och utforskar glädje. Bara själva biten när man ska skapa sin karaktär är rolig.

Jag har utan tvekan kört om Fallout 2 minst 12gånger. Och varje gång har jag hittat nåt nytt. Antingen vapen, random encounter eller nån karaktär jag aldrig träffat på förut. Omspelningsvärdet är enormt. Spelglädjen är total. Dock rekommenderar jag att man laddar ner alla patchar som finns till spelet. Då det är ganska buggit utan patchar (flera krash buggar).

Kan även tillägga att ”Mark Morgan” gjort musiken åt Fallout 2. Så stämningen är väldigt hög genom hela spelet. Så om jag ska dra ihop säcken. Fallout 2 är RPG at it´s finest. Det är våldsamt, vuxet, fullt av humor (som dock inte kommer att gillas av alla) och det är fullt av val möjligheter och alternativa slut.

http://www.nma-fallout.com/

/Robin
The Gaming Ground
Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy