n1wzAdy

Plants Vs Zombies - PCcomment_here


Title:
Plants Vs Zombies
Utvecklare:
PopCap Games
Format:
PC
Genre:
Strategi
Releasedatum:
2009 maj
Svårighetsgrad:
Normal
Spenderad tid:
80timmar +
Snitt betyg internationellt:
89.10% på gamerankings.com


Strategi spel har alltid har legat mig varmt om hjärtat ända sedan jag spelade första Warcraft i början av 90talet. Pussel spel är en annan favorit. Plants Vs Zombies innehåller element av både strategi och pussel. Så vad är då PopCap´s skapelse Plants Vs Zombies för något då?.


Det gäller att placera ut plantorna på ett smart sätt om man vill överleva.

Till att börja med så är det en ganska udda titel vi pratar om här, något helt annorlunda mot det man är van vid att se i den här genren. Man ska skydda sin trädgård ifrån invaderande zombies. Allt med hjälp av diverse olika plantor och redskap. Det är ett väldigt simpelt upplägg i Plants Vs Zombies, men det är desto svårare att lägga ifrån sig det.


Resident Evil ringde precis. Dom vill ha tillbaks sina zombies.

Man måste försvara sin trädgård till varje pris. Skulle en enda zombie ta sig igenom försvaret (man har dock en livlina, gräsklipparna. Men dom har man bara en av på varje område, sen kommer dom inte tillbaks igen under spelomgången) så äter dom upp trädgårdsägarens hjärna (Vill säga din hjärna). Spelet är dock väldigt snäll emot nybörjare. Inlärningskurvan är på ett barnsnivå och svårighetsgraden lika så.

 


Nawww, vad trevligt att zombiesarna gav än en förvarning.

Det finns som jag nämnde tidigare en hel mängd med olika växter och tillbehör i spelet men det finns dessvärre precis lika många olika zombie typer. Vi har den vanlige zombien, zombien med en metal hink på huvudet (tål mer skada), tidnings zombien (går tidningen sönder, så får han tok damp), delfin zombien (simmar i vattnet med hjälp av en delfin), ballong zombien (flyger över din växter, så vida du inte har anti air försvar). Det finns dock ett motvärn mot varje zombie typ givetvis.



Dave säljer både det ena och det andra, och ger dig ett och annat tips på vägen.

Det gäller att välja sina plantor väl. Inför varje spelrunda ska man nämligen välja vilka plantor man ska ha med i omgången, och man kan inte välja hur många som helst (8 plant platser har man i början av spelet). Man kan dock senare fram i spelet köpa både fler plant platser, plant typer, uppgraderingar och tillbehör av den roliga filuren Dave (som synes på bilden ovanför). Som klänger allt möjligt ifrån bakluckan utav sin bil.


Det finns en svamp med kärnvapen liknande krafter. Funkar perfekt emot zombie vågorna.

När spelet väl är igång så börjar man med att plantera en solros/solsvamp (sol ljuset används till att köpa plantor), och solroserna/solsvamparna genererar det solljus som du så väl behöver (trillar visserligen ner solljus från himlen då och då, men det räcker inte till för att du ska kunna vinna några omgångar). Så, inget solljus inga plantor och inga plantor = zombisar äter upp din hjärna. Så det smartaste man kan göra är att plantera så många solrosor/solsvampar som man kan, men samtidigt ha igång ett effektivt försvar.


Mr Michael Jackson har återuppstått och givetvis så framför han ”Thriller”.

Ibland kan man få mynt av zombisarna man dödat (silver eller guldmynt) med dom pengarna kan man köpa nya plantor m.m. utav den smått galna snubben Dave (Din granne). Och det kommer man att behöva.

Efter varje avklarad spelomgång så blir man oftast belönad med en ny sorts planta (Påminner lite om Pokémon korten faktiskt). Plantorna i sig består av allt möjligt ifrån frö spottande plantor, köttätande plantor, exploderande svampar, stora nötter som funkar som en slags mur som zombisarna måste tugga sig igenom. Är säkerligen runt 50 olika plantor i Plants Vs Zombies. Varje planta har sin egna speciella egenskaper och svagheter.


Potatis minorna är väldigt användbara. Dom är din bästa vän men zombisarna värsta.

För att göra det ännu mer varierande (eller överjävligt) så är det dag och natt banor i spelet. På nattbanorna så kan man inte använda sig utav växter som är gjorda för dagsljus banor  och vise varse (där bland, solrosorna). Istället får man tillgång till en uppsättning natt växter (och svampar) istället. Längre fram i spelet så råkar man även ut för dimma (en stor del av spelplanen syns inte då pga. av att sikten är skymd).

Därför gäller det att placera ut plantorna smart, har man placerat ut dom fel så måste man ta bort dom (med hjälp av en trädgårds spade) för att plantera ut på nytt.

 


Då och då så får man tillgång till nya plantor. Gör dina val rätt och använd dom väl.

Nu kanske ni tror att Plants Vs Zombies blir lite tjatigt i längden? Men svaret är faktiskt nej. Det är så pass många olika fiender och plantor som man får till sitt förfogande plus olika typer av banor att det inte blir upprepande i det långa loppet.

När man kommit längre fram i spelet så låses dessutom flera olika pussel och mini spel upp (som man kan spela via huvudmenyn). Allt ifrån zombie bowling (man skickar valnöter längs med banan som man hoppas ska träffa zombisarna),  ett pusselaktigt spel där man ska ha sönder krukor i rätt ordning (somliga innehåller växter och annat man har nytta av och andra innehåller zombisar) man får till och med chansen att testa på att spela som zombisarna själva.

Själv kan jag inte äns minnas när jag haft så här kul med ett pussel/strategi spel senast (speciellt inte för endast 90kr). Plants Vs Zombies är det roligaste spelet jag kört sen tetris. Rekommenderas till alla som gillar pussel/strategi av det lättare slaget som även innehåller humor.

Plus
+ orginellt, kreativt och priset är väldigt trevligt
+
Zombies
+
Beroende framkallande
+
Många olika plantor att välja mellan
+
Gullig grafik
+ Flera minispel + pussel

Minus
- På tok för lätt
-
Kan tendera att bli lite tjatigt i längden (Om man streckspelar i flera timmar)
- Inget flerspelar läge

Handling/story: 8.0/10
Ett ganska ovanligt upplägg helt klart. Man ska skydda sin trädgård emot zombies, som i sin tur leder till att man slipper att få sin hjärna uppäten.

Spelkänsla:  8.6/10
Det går rätt segt i början, men när man väl kommer igång så är det svårt att sluta. Man kommer att få tillgång till många olika plantor, redskap och jag har spelat i timmar och åter timmar när det varit som roligast.

Grafik: 8.5/10
Är inte tal om någon Rage grafik precis. Men den gulliga serietidnings grafiken går hem hos mig. Det funkar helt enkelt.

Ljud/Musik: 7.2/10
Väldigt frånvarande och passiv i min mening. Effekterna får godkänt och musiken godkänt minus.

Kontroll: 9.0/10
Inget att klaga på. Mus + tangentbord, funkar great.

Livslängd: 9.1/10
En hel uppsjö av banor, minispel och pussel. Plants Vs Zombies kommer att tugga sig in i din hjärna i väldigt många timmar framöver.

Totalt: 50.4/60

Men tanke på allt man får för små slantar så är Plants Vs Zombies redan på pappret en vinnare. Finns inte mycket att tänka och tveka över. Är man en sucker för pussel och strategi spel som inte kräver att man läser tjocka manualer eller spelomgångar på flera timmar. Så är det här spelet för dig.

http://www.popcap.com/

/Robin
Gaming Ground Sverige

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace Stumble It Share to Reddit Share to Delicious More...

Comment here!


super mario


- No spam or surreptitious ads thanks!

- Keep a good tone. And please avoid personal attacks etc.

- Criticism is okay. As long as it is constructive

- The comments you make will be answered here on our website.

you Your name:
Remember me?
mail Your Email address (It will not be published)

home Your homepage or blog address:


write_us Your comment:
:-) :-( :-P :-d :-O ;-) ;-s ;-( :-| :question: :rolleyes: :love: :blush: :mad: :cool: :tired: :bigeyes: :thumbup: :thumbdown: ;-P

bloglovin
bloglovin
We need your support! (why?)
TGG 2.0 webvoter-poll
What should we do more of on TGG 2.0?
Anime and Manga
Movies
Hardware and software
Interviews
Gaming videos
Reviews
Contests
gg_banner


overklockedremix


childs_play


eks kristaller
This ad space is for sale!
feedback
cookies
tgg v2 logo
v1.7 ©2012-2013 *the gaming ground* allrights reserved
Privacy Policy